Mpk vastuu ?

vastuullinenkapiainen

Ihmettelen että mikähän on mpk:n vastuu kurssilaisista ja siitä keitä kursseille valitaan. Työskentelen itse puolustusvoimissa ja olen seurannut mpk:n toimintaa aika läheltä. Kursseilla on sotahulluja ns ressukoita.Osan fyysinen kunto on niin huono etteivät he kykene juoksemaan edes cooåperin testiä, siis ei jaksa liikkua 12min yhtäjaksoisesti. Ja samalla he kertovat kuinka voivat toimia hävittäjälentäjinä/laskuvarjojääkäreinä kun ovat lukeneet netistä miten se homma menee. Lisäksi nämä yleensä työttömät käyttävät viimeiset rahansa varusteiden ostoon. Milsi tälläisiä asenne vammaisia otetaan edes kursseille?

23

3423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Happamiasanoikettu

      Jos olet seurannut toimintaa läheltä, tiedät myös valintaperusteet. Ja JOS työskentelet PV:lle, olet varmasti lukenut myös määräyksen koskien kirjoittelua mm. tälle foorumille, olethan? Löytyy mm. PVMoodlesta.

    • Hgfsdfgh

      Ei aloittaja missään PV:ssä työskentele. Älkää nyt menkö ansaan ja alkako jähnätä tuommoisen kanssa.

    • kerrallaopittu

      Tainnut vastuullinenkapianen jäädä vaille kurssipaikkaa ja ilman ylennysperusteisia KH-päiviä?

    • Res.Kapt

      Nimimerkki "vastuullinenkapiainen" ei osaa edes alkeellista oikeinkirjoitusta, mutta yrittää vihjailla olevansa työssä Puolustusvoimissa. Ei Erkki, et sinä edes pääsee niihin hommiin. Varusvarastolla tosin aikoinaan palkattiin tukityöllistettyjä, mutta he eivät läheltä seuranneet muuta kuin likaisia alusvaatteita.

      https://www.mpk.fi/
      MPK:lla on ihan mukavat nettisivut. Sieltä saa oikeaa tietoa toimijoista ja toiminnasta.

    • samakaikuonaskelten

      Märkiä unia nähnyt miesten hommista mitä tämä viimeinen kannanotto aloittajalta ilmaisee.Kaikista vain ei ole yksinkertaisesti miesten hommiin joten ole huoleti et ole yksin teitä on monia.

    • Sotapäällikkö

      Minä tämä mpk on?
      Olen kyllä ollut kertausharjoituksissa pari kertaa, ihan puolustusvoimien puolesta.
      Nyt nostomies tai voi olla etten kuulu enää sinnekään ikäni puolesta.

    • Keijo123

      Menisivät vaikka oikeisiin sota leikkiin lähi-itään etänkö vouhottaa jollain maakuntakonppania sa sijoituksilla.. Alkaahan se pännii ko vimoset rahat menee lekan tuotteisiin ja sitten larppausmoodi päälle.... Nuilla invaliidikomppanialla ei maata puolusteta

      • Javaatteetveriset

        Sota silloin kun se tulee missäpäin maailmaa tahansa on se totisinta totta ja siitä on leikit kaukana.


      • Anonyymi

        On se hyvä, että suomessa on kaltaisias "sankareita", jotka MIELESTÄÄN pärjää "k*rpä ja nyrkit"-varustuksella, missä tahansa tilanteessa. :-)


    • vielähetkenreservissä

      Muutama kommentti. Takana kylmän sodan aikainen varusmieskoulutus tiettyyn tehtävään jota ei enää ole eikä sijoitustakaan, erittäin yksinkertaista. Olen siis MPK:n kannalta ehkä ihannetoimija. MPK:ta turha mustamalata. Jos takana varusmieskoulutus periaatteessa koko koulutuspaletti sotilaallista koulutusta myöten auki lukuunottamatta tietyille kohderyhmille suunnattuja jatko- ja erikoiskursseja (pääasiassa sotilaallinen koulutus ja eräät SOTVA:t).

      MPK tarjoaa sijoittamattomille madollisuuden kouluttautua ja etevämmälle nuorisolle mahdollisuuden sijoittua uudelleen. Jos vertaillaan vaikkapa 5 vuoden välein viikon parin kertauksissa käyvää ja toisaalta pari kertaa vuodessa MPK:n viikonloppukursseilla (VARTU SOTVA) käyvää reserviläistä on etu osaamisessa selvästi MPK:n kursseja käyvän puolella. Ylennyksiin hyväksiluettaviin kh-vuorokausiin tämä ei tietenkään päde. Tiedän henkilöitä jotka ovat olleet aivan muussa ammatissa mutta kouluttautuneet MPK:n kursseilla siten että ovat kyenneet vaihtamaan uuteen ammattiin.

      Tilanne tulee muuttumaan, ks MPK:n sivut. Näkisin hyvänä että valintakynnystä MPK:n kursseille tiukennetaan, ainakin SOTVA- ja VARTU-jatkokursseilla. Esimerkiksi tetsauskursseilla pitää painottaa fyysistä sekä henkistä kuntoa. Jollain viesti-kyber-hifistely-kurssilla voimakas painotus henkisiin kykyihin riittää. Huollon kursseilla kohdennus voimakkaasti järjestelmällisyyteen sekä organisointikykyyn.

    • Kateillistenpanettelua

      Kuten aikoinaan Kansakoulussa oli tapana sanoa kertaus on opintojen äiti mutta mitäpä kertaat jos et ole edes ollut opissa?Onneksi meillä on valinnan vapaus ja se joka haluaa ylläpitää tai oppia uutta niin Kansalais-kuin Maanpuolustustaidoissa mitä MPK tarjoaa niin heillä on siihen mahdollisuus.

    • Anonyymi

      Pitää ymmärtää yhteiskuntaa laajemmin jotta ymmärtää tuon. Maakuntajoukot, kertausharjoitukset ja maanpuolustuskoulutus toimivat kaikki armeijan "tukijoukkoina".

      Minä rinnastan ainakin maakuntajoukot amerikkalaiseen kansalliskaartiin. Sinne pyrkii paljon burger-sotilaita, jotka ovat huonokuntoisia ja tulleet lähinnä äärioikeisto-aineksen yllyttäminä, varsinkin nyt kun on selvää että poliisi tottelee vasemmistoa, ei lakia. Toivottavasti edes komentajilla on ns terve järki päässä, äärikiihkoilu varsinkin tiukassa tilanteessa johtaa hallitsemattomiin tapahtumiin.

      Kertausharjoitukset ja MPK ovat koulutusta tarjoavia organisaatioita. Reservin miehistö pitää äkkiä saada oppimaan nykyaikaisten välineiden käyttö. Oli minullekin aika outoa homma kun 1980-luvulla kävin armeijan, tämä nykyinen meno ja varusteet. MPK:n alle on myös pesiytynyt jonkin verran äärioikeistolaista porukkaa, jotka suosivat omia piirejään tiettyihin tehtäviin kouluttamisessa.

      Toivottavasti puolustusvoimat on tarkkana näissä avainkohdissa, väärä henkilö väärässä paikassa saa asenteen leviämään laajalle. Esimiehille tulevat raportit, niin, armeijassa ei saa sanoa esimihiehelle että "harjoitus meni vituiksi", ei, armeijassa vaikka valehdellaan että kaikki meni hyvin.

      Tämä on vaarallista, esimiehet eivät tiedä mikä on todellinen tilanne kentällä/miehistön/ laitteiston osalta. Minä sanoin yhdelle everstille kerran mielipiteeni suoraan, ei ole sen jälkeen kertaamaan kutsuttu...

    • Anonyymi

      Viher-punikit ne vasta vaarallisia olivat, koko ajan NATOON liittymässä.

    • Anonyymi

      Nytkin ottavat rusinat NATO-pullasta! Sanna etupäässä!!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe