308 Luodit

cz3

Ostaisin kupariluoteja muutaman kappaleen kutakin ,pitäisi saada sopivan lyhyt latausmitta kun 71mm taitaa olla liian pitkä.Eri luodeilla lienee eri mitta missäkohtaa tulee rihlakosketus, esim naturalis 11g tai barnes 160 ja 165gr. kävisivät.

Arttu
asz@luukku.com

7

444

Vastaukset

 • Supista hieman hylsyä niin, että luoti jäykästi siinä liikkuu. Laita ko ns reilun pitkänä patruunapesään, ja lukko kiinni. Avaa, ja näet kuinka paljon luoti painunut lisää hylsynsisään. Siinä sinulle rihlakosketuksen pituinen patruunan max pituus. Tarkasta myös, tekikö rihlat kuinkapaljon piirtoa, jos liian jäykkä luoti hylsyssä.

  • Olen tehnyt juuri niin sakon 8g luodilla,rihlakosketus vain 70,40.-70,20. C.I.P pitäisi olla vielä n. millin lyhyempi.Haluaisin ostaa eri valmistajien luoteja ja kokeilla . Eri luodeilla luulisi olevan eri profiili ja rihlakosketuksen pituus. En viitsisi ostaa 50kpl laatikoita jos ne ei käy.
   Jos joku viitsisi myydä pieniä määriä.


 • Kyllä ne käy, pienellä säädöllä. En ole vielä tavannut 308 luotia, joka ei kävisi 308 kivääriin. On pyoreäkärkisempiä luoteja, jota jäävät lyhyemmiksi, ja terävämpiä joista tulee pidempi patruuna. joka luodilla oma latauspituus. Lataustaulukoista näet, jo noin pituuden.

 • Minulla on lataustaulukoita vaikka kuinka joissa on latauspituudet. Haluamalleni esim barnes ta naturalis täyskupariluodeille on lapuan taulukko vihtavuoren n140 ruudille (jota minulla on n.kilo jo ostettu )latauspituus 71mm.
  Luulen että se on liian pitkä,mutta en tiedä kun en tiedä luodin kärkiprofiilia,se voi olla terävä eli rihlakosketus on syvempänä. En tiedä tuota, pitäisi saada erimallisia luoteja ja mitata. Se olisi helpointa ,toinen vaihtoehto on hankkia erivalmistajan ruutia jolloin latauspituus on lyhyempi.Tai useita laatikollisia luoteja ja mittailla sopivaa.

 • Ei ole liian pitkä. Voit huoletta tehdä 71mm pateja 11,0g Naturalis. Huomasitko, että 11,7g Naturaliksen latauspituus on lyhyempi.68.1. Se on paksumpi pidemmältä. Noissakin mitoissa voi vielä olla asekohtaisi poikkeamia, ladata hieman pidempi patruuna. 1-2mm.

  • Huomasin toki tuon 11,7g naturaliksen, mistään en löytänyt luoteja myytävän. Lie se vanhaa mallia ja poistunut markkinoilta. Lataisin tietysti luodit n. millin päähän rihlakosketuksesta jos latauspituus ei alitu. Sehän tässä huoleni oli. Mutta kiitos neuvosta, ostan laatikon naturaliksia 11g ja ensin mittaan ja lataan.


  • Antamassasi sp osoitteessa laitoin puh.no. Jos ilmenee kysyttävää.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.