Suomen lapinkoira hoito

Lapinkoirafani

Hei!
Minulla olisi muutama kysymys Suomen lapinkoirasta. Ensiksi, kuinka vaativaa turkinhoito on? Ja onko lapinkoira helposti koulutettavissa? Onko jokin niksi että saisi koiran sisäsiistiksi? Noihin edellisiin kysymyksiin voi sitten laittaa monia keinoja jos on. Ja haluaisin myös tietää mihin vuodenaikaan koira kannattaisi ottaa? Kesällä on kuulemma liian kuuma, mutta eikö koiran hankkiminen pitäisi tapahtua lomalla, kun on paljon aikaa ulkoiluttaa ja kouluttaa sitä? Vai kestääkö se jo pentuna talven? Seuraava kysymys: Kumpi olisi parempi hankkia, uros vai narttu? Kuulemma se riippuu aika lailla omistajasta, mutta jos voitte kertoa piirteitä. Kertokaa vain kokemuksistanne!

4

362

  Vastaukset

  • moi!
   Turkinhoito on helppoa ei vaadi mitään... mutta saat pariin otteeseen suodessa nojat siitä edes imuriin.
   kun on syöny ulos, kun on juonu ulos, kun on just´heränny ulos jne näin koiranpennusta tulee sisäsiisti. Koko perheen, kaikkien sitoutuessa pennun sisäsiistiksi saamiseen siis ulkona käyttämiseen pentu on viikossa sissäsiisti. monissa koirakirjoissa asiaa sepostetaaa,

   lapinkoira on hyvin helppo kouluttaa, onnistuminen on täysin kiinni omistajan viitseliäisyydestä. pitää uhrata aikaa nuoreen koiraan. Mistä johtuen jotakin teini-ikäisillä on koirakoulutusringeissä parhaat koiranalut/koirat.

   Mikätahansa vuodenaaika on hyvä ottaa koira. Aika riippuu haluamastasi vuodenajasta Vaikka loma-kesä, ja saatko siihen aikaan nyt sitten mistään sitä koiranpentua (yllättävän hamkalaa).

   Pentu on täysin säänkestävä. KAiken säänkestävä. Mutta lämmitetty koppi kyllä olisi mukava. tosin meidän koira tykkää kylmästä hirsilinnasta jossa on rutirexiä kuivikkeena ja lämmikkenä. (eli lämminkoppi joutavana).

   Uros vai narttu? Makuasia. Nartulla on sitten juoksut kahdesti vuodesti, urkki on kärvissään aina (tontilla pysyminen).

   Ja liika joutilaisuus tekee koirasta kuin koirasta haukkujan. Älyllinen haastaminen eli kouluttaminen vie voimia joten treenamalla saat hiljaisen lapikkaan.

  • Etkö osaa kirjoittaa oikeasti? Viestissäsi oli kaikki mahdolliset kirjoitusvirheet lähes jokaisessa viestissä. Opettele kirjoittamaan. Mikä siinä on, että aikuinen ihminen osaa kirjoittaa?

   • Kyllä hänen kommenttinsa tuli täysi selväksi minulle ainakin. Minua kiinnosti asia, ei kielioppivirheet tai kirjoitusvirheet.
    Kommenttisi on turha.


  • no, jos kirjoitusvirheeni haittaa, niin kiitoa android oikoluvun, kuinkahan sen saisi pois päältä..
   toinen mahdollisuus ymmärtömättömyyteesi saattaa olla jotten ollut pikkutarkka ja kirjoittanut pitkän kaavan mukaan vaan yksinkertaisesti olettaen jotta lukija ymmärtää laajan merkityksen..

   varsinainen syyni vastaukseen oli kun Topiciin kukaan yleensä kukaan ei ollut kehdannut vastata,
   itselläni on kuitenkin 40-v kokemusta lapikkaista..
   T: jottasilleen

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1867
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1167
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   86
   1131
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   27
   902