vastaveto muusikoilta

laulajakin

Yhtye on yksilöiden vapaa yhteenliittymä, jonka jäsenet valitsevat ja erottavat jäsenensä tai itsensä irtisanomalla. Lindholmilla ja Lewiksellä oli toistaiseksi voimassa oleva sopimus soittamisesta samassa yhtyeessä ja molemmilla oli oikeus ilman perusteluja irtisanoa se päättymään vaikka välittömästi ja niin Lindholm tekikin.
Minä soittajana ainaskin kieltäydyn soittamasta Lindholmin kanssa. Harjoitelkoot navetassa mylvimistään oikeassa ympäristössä. Jotain on noussut .....

6

192

  Vastaukset

  • Lindholm ei ole vielä irtisanoutunut, vaikka laulamisesta ei ole tullut ikinä mitään. Lindholm ei totisesti ole ainoa menestynyt tässä laulutaidottomien sarjassa.

   • Pop- ja rockmusiikissa ei välttämättä tarvitse olla teknisesti taitava laulaja. Yön tapauksessahan tyyli on nykyään kallellaan popiskelmään päin, eikä siinäkään mikään elvis tarvitse olla. Toki jos kaiken lisäksi laulutekniikka on kunnossa niin tietenkin aina parempi. Tärkeintä on kuitenkin muista erottuva persoonallinen ääni, joka toimii yhtenä bändin "tavaramerkeistä". Mitä olisi esimerkiksi guns n roses ilman Axel Rosesin rääkyvää ja hieman epävireisen oloista ääntä, jos tilalle vaihdettaisiin vaikkapa Michael Monroe, ei ainakaan enää guns n roses. Persoonallinen ääni jakaa kuuntelijoita AINA. Varsinkin suomi on pullollaan "paskoja" laulajia jotka ovat menestyneet paremmin kuin hyvin, joten sillä ei ole menestyneelle artistille paskankaan merkitystä mitä joku bändin vihakki laulajan äänestä rutisee.


  • Oletko aivan varma ettei Dingo ole yhtiö, jolloin se onkin työnantaja ja muusikot työntekijöitä, joilla on myös irtisanomissuoja?

   • Ups tarkoitin siis Yötä.


  • Yritys.

  • Kyllä asia on niin, että esimerkiksi Yössä ja Dingossa saa nuo taustasoittajat aika ajoin vaihtua, niin kuin molemmissa on tapahtunutkin. Solistit/tiimin tähdet ratkaisevat sen jutun.
   Toki Yöllä on todella olennaista, että siellä ovat tämä pianisti ja kosketinsoittaja ainakin se - musiikillinen - voima.

   Lisäksi ja luonnollisesti bändeissä, kuten vaikkapa futis & lätkäjoukkueissa täytyy olla "hyvä jätkä myös keikka/pelimatkoila, pukuhuoneissa yms".

   Näiden Yöstä potkittujen luonteista en tiedä ja heihin en arvaa viitata, mutta noin ylipäätään "mulkwistien kanssa homma ei matkatöissä toimi".

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   586
   9307
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1149