Viinijärven liikenneturvallisuus

oss

Kuinkahan saataisiin estettyä tarpeeton läpiajoliikenne Viinijärven linja-autoaseman pihan kautta? Iso osa Kauppatien autoilijoista ja mopoilijoista oikaisee kyseisen pihan kautta, eikä yksistään nuoriso vaan ihan aikuiset ihmiset. Pihalla on usein linja-autoja ja koululaisia ja näiden keskeltä ajetaan jatkuvasti. Piha on myöskin nuorison renkaanpolttopaikka. Pihalle pitäisi rakentaa töyssyt tai muita ajoesteitä. Vähin mitä voisi laittaa, olisi edes läpiajoa kieltävät liikennemerkit molemmille reunoille, jos ne hiukan panisi raksuttamaan korvien välissä, niihin ehkä kunnalla olisi rahaa. Vai pitääkö odottaa , että pihalla sattuu vakava onnettomuus ennenkuin asiaan kiinnitetään huomiota.

12

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vyörengas

      Ahistaako, se on näin keväisin ihan normaalia. Mietippä loppuun asti niitä esteitä kyseiselle pihalle ja samalla myös mietit sitä, että kuka sitä pihaa käyttää esim; linja-autot ja rekat jotka jättävät peräkärrynsä pihalle kun tuovat tavaraa s-markettiin. Vai oliko tuo kirjoituksesi jonninjoutavaa jauhamista turhasta asiasta. SE, että jos nuoriso kokeilee vähän kuinka se auto piirtää lakua, niin se on normaalia, voisit mennä istumaan entisen jokirosvon katokseen ja antaa tyylipisteet piirretyn viivan muodosta ja savun määrästä.

      • oss

        Kysymys onkin siis tarpeettoman läpiajoliikenteen hillitsemisestä. Liperin kunta, joka ilmeisesti on Kauppatien ylläpitäjä, voisi kunnostaa ja ainakin hiukan leventää tietä ja tehdä siitä houkuttelevamman reitin linja-autoaseman ohi, joka lienee ollut alunperin liikennesuunnittelun tarkoituskin.


      • vyörengas

        Ei siinä kauppatiessä ole mitään vikaa, mitä nyt vähän asfaltit hilseilee se on ihan normi levyinen kaksisuuntainen tienpätkä. Kyllähän niitä liikenneopasteita voi kylvää sinne pihan nurkille mutta se on toinen asia, että kuka niitä noudattaa. Samalla pihalla on myöskin ns.jätepiste ja kyseisessä rakennuksessa ainakin vielä on toiminnassa neuvola, hammaslääkäri ja liekkö lääkärikin tavattavissa kerran viikossa? Yksinkertaisempaa olisi poistaa koko kauppatie ja tehdä parkkialueesta vieläkin isompi, niin silloin mahtuu jopa kaupan pihalta ne peltilaatikot(keräysastiat) samaan pihaan jossa ne alunperikin olivat.


      • oss

        Juuri niin, kuten huomaamme niin kyseisellä kiinteistöllä on monenlaista toimintaa joka aiheuttaa jo asioimisliikennettäkin melkoisesti. Sen vuoksi olisikin tarpeeton läpiajoliikenne, ts. ne joilla ei ole kiinteistölle mitään asiaa, ohjattava pois pihalta sille kuuluvalle väylälle. Turvallisuus ennenkaikkea.


      • pelikaaniturbiinis

        Jos se mieltäsi lämmittää ja saat jotain mielihyvää kytätä autoilijoita kyseisellä pihalla, niin ihan vapaasti. Se on yleistä aluetta ja sillä pihalla on aina ollut jos jonkunlaista toimintaa enempi tai vähemmän, varsinkin silloin kuin jokirosvo oli vielä pystyssä, silloin sattui ja tapahtui ja en ihan heti muista, että olis tullut jotain liikennevahinkoja autoilijoiden keskuudessa.


      • andree

        Niille normaaleille lakunpiirtäjille suositellaan valtatie ysiä. Siellä voi piirtää tosi pitkää lakua molempiin suuntiin ja eikä häiritse ainakaan viinijärveläisiä. Kyllä pappa betalar.


    • liikenne-expertti

      Luulisi ne muutamat Viinijärven nissanit voivan ajaa missä tahansa.

    • juila

      renkaat vaan puhki kumin polttajilta ja sakkoa perään sano ensio itkonen aikonnaan!

    • Hohhoijaa

      Sinua eivät huoleta kylällä kortitta kaahailevat puliukot? Päivystätkö jatkuvasti linja-autoasemalla kyttäämässä, eikö ole omaa elämää? Itse asun kylällä eikä koskaan ole ollut linja-autoaseman liikenteestä, läpiajosta tai renkaanpoltosta mitään haittaa! Se on asennekysymys tuokin. Hyvä, että kylällä on elämää. Ikävä, että se nähdään häiriönä. Kaikki eivät jaksa istua raamattupiirissä rukoilemassa ja puhumassa paskaa muista.
      Ja todellakin, kannattaa keskittyä noihin juoppokuskeihin ja kortitta ajelijoihin, ne sitä todellista vaaraa aiheuttavat.
      Vai pitäisikö kylän keskusta sulkea normaalilta liikenteeltä? Itse olet varmaan huippukuski ja virheetön ihminen muutenkin.

      • andree

        Normaali sääntöjen mukainen liikenne ei varmasti häiritse ketään. Se, mikä on sitten normaalia, siitä on ehkä kansalaisilla erilaisia käsityksiä.


    • Oikaisija

      Kauppatie on pieni huonokuntoinen sivutie jonne on huono näkyvyys. Parempi olisi ohjata kaikki liikenne linja-autoaseman läpi.

      • oss

        Sen on annettu mennä huonoon kuntoon ja sen vuoksi se pitäisikin kunnostaa ja tehdä vetävämmäksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      318
      2957
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1661
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      190
      1571
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1263
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe