Kontiolahti ja lasten hyvinvointi

Huolestunutvanhempi

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/179040-10-vuotias-poika-otettiin-kiusaamisen-lopettamiseksi-kotiopetukseen-kontiolahdella

Homekouluja ja homeisia päiväkoteja ympäri pitäjää, häpeälliset koulukyytirajoitukset ja nyt käsittämättömän huonosti hoidettu kiusaamistapaus.

Tätäkö on lapsirakkaan kunnan todellisuus? Lasten hyvinvointiin pitää panostaa enemmän. Sanojen sijaan oikeita tekoja. Sellaisia hyviä tekoja, jotka eivät ole virheiden peittelyä.

Tekoja, jotka ei edellytä esimiehen mielistelyä.

Suoraselkäisyyttä aikuisilta ihmisiltä. Onko se liikaa vaadittu?

Panostakaa ihmisiin, ei turhiin haihatteluihin.

Päättäjät herätys! Esimiehet vaihtoon!

13

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta_touhua

      Ei ole Kontiolahdella tavat muuttuneet mihinkään sitten 1990 luvun.
      Silloinkin suositeltiin kunnalispolitikon häiriköinnin vuoksi viattomalle perheelle muuttoa pois omasta kodistaan.
      Tuossa Karjalaisessa olleessa tapauksessa koulun rehtorin työsuhde tulisi päättää heti huomenna. Ei voi olla niin, että opettajan tehtävien laiminlyönnin seuraukset joutuu kärsimään viattomat lapset.

    • markku.lievonen

      Asioita voi selitellä selittämisestä päästyäänkin, mutta todellisuus on,- jonka voi todistaa ihmisen käyttäytymisen kautta, niin kiusaaminen tässäkin tapapauksessa ei ole koulun hallinnassa. Tästä todisteena on juuri kiusaajan halliseminen ympäristössään ja sen hyväksyminen.

      Terveessä ihmisen kasvuympäristösssä AINA ongelmaiseen ihmiseen kohdennetaan hoito/ terapia,- ei uhriin.
      Lapsikin ymmrtää,- ettei terroristin tieltä aleta poistamaan kansaa,- vaan terroristin käyttäytymiseen puututaan.
      Toinen asia,- joka tukee kollektiivisesti ongelman houtamattomuutta on koulujen ja opettajien suojeleminen. Salaaminen julkisuudelta. Seuratkaapa tervettä yritystoimintaa. Jos yrityksen johto ei hallitse yritystopimintaa, niin johto vaihdetaan heti eli ongelmaan todella puututaan.Näin ei tapahdu koulumaailmassa. Riittää kun asianomaiset ihmiset selittävät selittämisestä päästyään.

      Juippii tässäkin tapauksessa miten todella kiusaajaa/kiusaajia suojellaan ja uhri saa väistyä ja vastuussa olevat henkilöt siunaavat asian. Todellisuudessa ammattitaitamattomuudesta on kysymys ohjata tilannetta ja saada se hallintaan.

    • voi.aikoja.voi.tapoja

      Mikä näitä nykyisiä kakaroita vaivaa kun pitää kiusata toisiaan?- onkohan syynä liian lepsu kasvatus niin kotona kuin koulussa?-vai saavatko esimerkin aikuisten käyttäymisestä toisiaan kohtaan sillä onhan kansalaisten eriarvoistuminen nyky-yhteiskunnassa selvästi havaittava ilmiö?

      Ennen, "- vanhaan hyvään aikaan," näille kiusaajille oli varma täsmähoito: sakinhivutus ja/tai "koivuniemenherra". ja rettelöinti loppui takuuvarmasti.

      Mutta eihän nykyisin saa kurittaa lapsia. Mutta lapset saa kurittaa toisiaan ja samallahan siinä onnistuu myös aikuisten "kiusaaminen" kaikenlaisilla kiusaamisongelmien selvittelyillä ja toistensa syyllistämisillä.

      • Niin, lapsen/ ihmisen kehitykseen ja kasvun kautta käyttäytymiseen vaikuttaa yllättävän paljon geneettisyys. Toinen lapsi kasvaa tasapainoiseksi / sosiaalisen käyttäytymisen omaavaksi lähes huomaamattomasti kunhan lähellä on mallintaja. Taas on lapsi, jotka vaativat käyttäytymisen ohaamiseen jo paneutumista ja juuri tämä ryhmittymä tänä aikana saa kasvaa perusluontaisuudessaan sivullisten puuttumatta juuri lainkaan. Näille on juuri yhteinen tekijä toisen kiusaaminen. Juuri tämä ryhmä vaatisi todellista ohjausta / kasvattamista. Ovat haasteellisia kasvattaa ja ohjata. Nykyisin koulussa,- jopa eskarissa mielluimin hyväksytään tämä "leikki". Todella mielihyvän kokemisesta on kysymys.
        Taas terve ihminen ei nauti toisen kiusaamisesta eli ei koe tilanteessa mielihyvää.

        Niin, tänä päivänä vallitseva puuttuminen näihin häiriköihin on vain selittäminen. "Meillä puututaan kiusaamiseen",- vaikka todellisuudessa vain selitetään selittämisestä päästyään ja näin tuetaan tätä geneettisyydestä tulevaa kasvun/ kehityksen ohjausta. Vaikka tulisi puuttua geneettisyydestä tulevaan ongelmaan ja sitä kautta näivettää sen vaikutusta.


    • Niin, terveen itsetunnon omaavat VASTUUHENKILÖT vetäisivät tässäkin tapauksessa oman terveen johtopäätöksen. Ilman selittämisen mestaruutta. Ei selittämisen paljoudella koskaan ole hoidettu asioita,- vaan teoilla. Vaikutamalla ihmisen kasvuympäristöön.

    • Kenkää_asianosaisille

      No erosiko se koulun rehtoti ja sivistystoimen johtaja. Jos ammattitaito ei riitä niin ei kait siitä sentään lasten tarvitse kärsiä.
      Nyt lautakunta koolle ja pikakenkää asianosaisille. Tuossa täyttyy irtisanomiskriteerit ihan pikairtisanomiseen.

    • Möimöii

      Kunhan ei laiteta vahinko kiertämään, kiitos.

    • wwell

      Ikävää tuollainen touhu, muistan kun aikoinaan kaverin naisystävän lasta rääkättiin joka vitun koulupäivä,aina tuli poju kotiin vaatteet kurassa. Sama kolmen kopla aina kimpussa,no ratkaisu siihen oli että tämän kolmen "johtajan"isukki etsintään,Äijä sit löyty lähikuppilasta,kapakan suulain kaveri,herra otti kunnolla turpiin kun puhe ei mennyt kaaliin...tais siinä saada pari muutakin kun vauhtiin päästiin,loppu muuten kiusaaminen. En tietenkään suosittele tätä kellekkään...

    • markku.lievonen

      "–Kaikki tapaukset käsitellään, niistä tehdään muistiot ja pidetään seurantapalaverit. Sen lisäksi huoltajia tiedotetaan kaikista tapauksista. Suurin osa tapauksista päättyy hyvin." (kopioitu linkin sisältä Juha Rytkönen )

      Kun huomioi lapsen oireilut ja kiusaamisen pitkäkestoisuuden, niin muistioita lienee kertynyt paksu nivahka?
      Mitä ihmettä rehtori Juha Rytkönen tällä muistion paljoudella tehnee? Muistiot, jotka ovat kuin kilpaurheilussa aikojen seurantaa. Vai todistanee miten psykosomaattiset sairaudet puhkeavat ympäristön vaikutuksesta.
      Muuten tässäpä oiva esimerkki ja todiste, miten maassamme juuri psykosomaattisiin sairauksiin ja niiden hoitamiseen uppoaa repullinen euroja. Stressitason kohoamisen seurauksena.
      Kerro Juha Rytkönen onko tässä mitään tolkkua????????????????????? Olethan yksi merkittävä vastuuhenkilö.

      Eikö juuri opettajien ja rehtorin ajatusmaailma tulisi keskittyä lasten hyvinvoinnin ymärille.Tiedetäänhän ihmisen ajatusmaailman,- sen käyttöajan vaikuttavan suoraan käyttäytymiseen. Savoksi sanottuna. Opetella käyttämään aikansa oikein että kasvaisi viisas sydän.Kasvattamaan vahvuuuttaan, jota työhön liittyen tarvitsee.

      Yleensä jos maassamme aikuiste ihmisten kilpaurheilun käytetty aika käytettäisiin lastemme hyväksi,- edes murto-osa siitä, niin lasten stressitaso laskisi huovattavasti kuin myös aikuisten.Mitä ihminen kylvää, niin sitä tulee niittämään. Ei ihminen kehtystään voi jymäyttää.Niin, miksi maassamme sairastavuudet yhä lisääntyvät ja erikoisesti eri sairauksien muodot? Onko sote/a valjastettu / suuniteltu juuri korjaamaan ihmisen välinpitämättömyys elinympäristöstä, sen terveestä kehittmisestä. Olemmeko kenties hölmölässä?

      • Mikä-mättää

        Opettajiin kuin muihinkin ammatteihin pätee se kuuluisa Gaussin käyrä.
        Pieni osa on huippuhyviä, pieni osa totaalisia törppöjä ja suurin osa mitäänsanomattomia seurailijoita.

        Tässä tapauksessa tuo muistioiden kirjailija kuulunee siihen sakka-kastiin, jos ei ole pystynyt ratkaisemaan moista ongelmaa.

        Ay- liike kyllä pitää huolen siitä että kyvyttömiä ja haluttomia ei voida erottaa huonostikaan hoidetusta tehtävästä.


    • Minunlapsiaeikiusattas

      Kyllä ne kiusaajat lopettaa,kun hakkaa ne. Näin on saatu loppumaan monta kertaa,joka vuosikymmenillä. Opettakaa lapset lyömään kiusaajia.

    • byrokratiaeiautaketään

      Rehtoreille ja kuraattoille tiedoksi että asiat ei korjaannu papereita laatimalla ja paskaa jauhamalla. Teidän palaverinne ja muistionne voi laittaa sinne minne päivä ei paista.
      Toki teille se helpompi tie mutta ei johda mihinkään!

    • Sivusta_seurattua

      "terveen itsetunnon omaavat VASTUUHENKILÖT vetäisivät tässäkin tapauksessa oman terveen johtopäätöksen."

      Ei oikein istu Suomalaiseen yhteiskuntaan joten turha toivo. Suomi on kiusaajan ja rikollisen puolesta. Niin sairaalta kuin se kuulostaakin.

      Tuossa käy vielä kuin meidänkin kylällä. Katkeruus kasvaa vanhemmissa tiettyyn pisteeseen ja sitten se purkautuu. Asianosaiset vanhemmat etsitään joukolla.

      Henkilö ja omaisuusvahinkoja tulee vielä Kontiolahdellakin. Siitä voi syyttää vain ja ainoastaan järjestelmää, joka pakottaa kansalaiset ottamaan lain omiin käsiinsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe