Harhanäyt kännissä

Exjuoppo

Moi.

Juomiseni on loppunut jo ajat sitten mutta jäi mietityttämään ja kiinnostamaan, onko jollakin ollut samaa taipumusta? Alkon vieroitusoireisiinhan kuuluu harhat olennaisena osana. Itse en varsinaista deliriumia tullut kokeneeksi. Ainoastaan lieviä halluja putken jälkeen. Minulla oli kuitenkin taipumusta nähdä juovuksissa harhoja. Tämä taitaa olla vähän harvinaisempaa. En ainakaan ole kuullut kanssajuopoilta enkä löytänyt keskustelupalstoilta kokemuksia. Kun olin muutaman päivän ollut kännissä, alkoi sivusilmällä näkeä kaikenlaista. Yleensä ihmis- tai ihmisen kaltaisia hahmoja. Kun käänsin katseeni niitä kohti, ne häipyivät. Tätä tapahtui todella usein. Tiesin niiden kuitenkin olevan harhaa, eikä siihenkään kuulunut varsinaista deliriumia(sekoamista) Onko jollain samoja kokemuksia? Entä onko joku saanut lääketieteellistä vastausta siihen, mikä nuo näyt aiheutti? Juu tiedetään. Alkoholi saa nupin sekaisin ja vaikuttaa keskushermostoon. Selvinpäin en ole ikinä nähnyt harhoja, eikä mulla ainakaan todettua skitsofreniaa ole.

10

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rutsaraija

      Neuroleptilääkitys tai litium poistaa harhasi ja eheyttää persoonasi. Tähän lääkehoitoon kannattaa yhdistää myllyhoito ja AA terapia.
      Kupittaan koprofiilisen killan illanvietoissa tarjotaan myös terapiaa ja laitetaan suut makiaksi.

    • Rekkamies

      Luulin näkeväni kerran itsekin harhoja kun lierihattuinen viiksivallu pani sikaa Civicin takapenkillä Hyvinkäällä läheisen Alkon parkkipaikalla.
      Paikkakuntalaiset kuitenkin kertoivat , että kyseessä oli Tissu, joka lasketaan laitoksista kesäksi lomailemaan.

    • Pikku.ukot

      Nk. harhanäyt eivät ole harvinainen ilmiö. En tiedä mikä ne aiheuttaa. On itselläni niistä teoria, kuitenkin epätieteellinen.

      En ole itse nähnyt nk. pikku-ukkoja, mutta aikoinaan muuan pahoin alkoholisoitunut ystäväni niitä näki. On merkittävää, että nuo alkoholistien näkemät pikku-ukot usein muistuttavat mm. tuntemiamme satuhahmoja. Kuten Kasper-käsinukkea tai Hugo-peikkoa.

      Itselläni on teoria, että tietynlainen alkoholimyrkytys voi altistaa tai herkistää joidenkin aisteja siten, että he näkevät maailmaan, jonka nk. sivistys on valtaosalta länsimaisen yhteiskunnan väkeä nk. turruttanut kokemasta ja kieltänyt, ainakin niistä puhumisen. Totuuden uhallakin ihmiselle on hyvin tärkeää, ettei häntä pidetä hulluna.

      Pieniä, vaaleanpunaisia elefantteja en osaa selittää. Ehkä sellaisia asuu jossain maan uumenissa, tai puiden lehdillä. Maailma on niin outo, että mistään ei pidä hämmästyä. 🐖

      • exalkkis

        Harhanäyt ja kuulot johtuvat siitä, että kun alkoholi on GABA:aa lisäämällä pidempään jarruttanut aivoja ja aivot tottuneet siihen "hiekkaan rattaissa" painamalla lisää kaasua kiihdyttämällä keskushermostoa lisäämällä glutamaatin määrää (aivot pyrkivät aina normitilaan, eli homeostaasiin) ja sitten lopettaa ryyppäämisen kuin seinään niin aivot eivät nosta heti kaasupoljinta pois vaan hitaammin. Silloin efekti on kuin olisi pitänyt autossa jarrua ja kaasua pohjassa ja yhtäkkiä nostaa jalan pois jarrulta. Menee lujaa ylikierroksilla.

        Harhanäyt tulevat usein siitä syystä, että kun on pitkään juopotellut niin ei ole sammuessaan nähnyt rem-unia ehkä viikkoihin, joten nukkuminen on ollut "fyysistä". Jos et mene unimaailmaan, niin unimaailma tulee luoksesi. Ja kun aivot käy ylikierroksilla niin mielikuvituksen/unen näkymät sätivät ja heijastuvat alueille, joka käsittelee näköä. Yleensä hallusinaatiot ovat pieniä, kuten hämähäkkejä tai sammakoita tai muurahaisia jne. Ne yleensä katoavat kirkkaassa valaistuksessa tai jos menet katsomaan oikein läheltä. Hallusinaatiot ovat yleensä kaksiulotteisia, eikä niitä voi tarkastella monesta suunnasta, aivot eivät kykene renderöimään niin tarkkoja mallinnuksia.

        Ääniharhat ovat paljon yleisempiä, koska aivojen on helpompi tuottaa niitä. Evolutiivisesti alkuaikojen ihmiset, joilla ei ollut vielä kieltä jolla kommunikoida ja ajatella, kuulivat ääniä nähdessään jonkun paikan, kuten villieläimen karjaisun paikassa jossa aiemmin oli nähnyt villieläimen. Äänet oli yleensä vain toisessa korvassa ja vaimeita muistutuksena. Krapulassa äänet puhuvat kun ne painajaisunet sätivät aivojen kuuloalueelle. Koska krapulassa usein sydän hakkaa ja on ahdistava olo ja serotoniiniarvojen oltua ryypätessä isoilla määrillä ja nyt krapulassa alhaisena, ne äänet ovat usein syyllistäviä ja sättiviä, saattaa kuulostaa kuin joltain koulukiusaajilta, jotka haukkuvat huoraksi tai homoksi tai pelleksi ja käskevät tappaa itsensä ja ovat yleisesti ottaen vastenmielisiä. Tunnetaan myös nimellä "viinapirut". Pahimmillaan nukkumaan mennessä jo silmät sulkiessaan näkee visuaaleja, jossa irvinaamat hyökkää kimppuun isoine hampaineen (evolutiivinen petoeläimen puramaksi joutumisen pelko) ja painajaiset saattavat olla niin intensiivisiä että herää hikisenä sydärin partaalla, ja sitten ei haluakaan mennä nukkumaan.

        Ainoa vaihtoehto nukkumiseen on kemiallisesti rauhoittaa keskushermosto. Alkoholi on huonoin vaihtoehto, koska se on lyhytvaikutteinen ja usein niin pahassa krapulassa ei pysy edes vesi sisällä. Mikä tahansa aivoja jarruttava lääke toimii, paras on tietenkin pitkävaikutteinen bentso eli diapam, jota saa katkollakin, mikä hyvänsä muukin bentso käy, vahvat kipulääkkeet vievät harhat myös ja nukahtamislääkkeet toimivat bentsojen tavoin ja auttavat myös mainiosti (imovane, stilnoct) ja tietenkin antipsykootit eli neuroleptit, jotka ovat vähiten miellyttäviä mutta vievät harhat pois tehokkaasti (Truxal, Haloperidol, Ketipinor, Seroquel, Risperdal, Fluanxol, Zyprexa, jne).

        Lääkkeitä pitää yleensä ottaa harhojen alkamisesta ainakin kolme päivää putkeen ja saada nukuttua, ennenkuin harhat pysyvät poissa, joskus viikonkin verran. Aski ihan mietoa imovanea on hyvä, 3 nappia päivässä kolmen päivän ajan yleensä karkottaisi viinapirut. Ne eivät tosiaankaan ole todellisia olentoja mistään toisesta ulottuvuudesta, aivojen renderöimiä hahmoja muistin syövereistä kuten kaikki unissakin esiintyvät hahmot.


      • XJuappo

        Hemmetin hyvää settiä. Juuri tuota on todellinen krapula.

        Varsinkin tämä oli hyvä nietzchemäinen aforismi.
        "Jos et mene unimaailmaan, niin unimaailma tulee luoksesi."

        Ne, jotka sanovat, etteivät pysty krapulassa syömään muuta kuin pizzaa, eivät tiedä todellisesta krapulasta yhtään mitään.
        Pauli Hanhiniemikin parani laulussaan krapulasta sillivoileivällä. Voi hyvä isä.

        Krapulassa ei pysty pitämään sisällä edes vettä. Se on oksentamista, sydämen hakkaamista, aivojen ja silmien turpoamista, valvepainajaisia, edestakaisin kävelyä, irrationaalista pelkoa, totaalista ahdistuneisuutta.


    • Läheinenhenkilö

      Lääkäri kertoi harhojen olevan suoraa seurausta alkoholin aiheuttamasta peruuttamattomasta, hyvin vakavasta, aivovauriosta.
      Kyseinen oire johtaa varhaisiän dementiaan eli skitsofreniaan. Henkilön , jolla näkyjä ilmenee , on aivojen älyllinen suorituskyky surkastunut. Ongelman huomaavat läheiset henkilöt ennen sairastunutta alkoholistia itseään. Valitan mikäli näin on.

    • ennenolinormaali

      samaa huomannut eräässä ja itse pitää itseään muita korkeammalla tasolla...?

    • Ylipaineoireyhtymä

      Paras krapula on sontasepoilla vielä edessä. Viimeisessä krapulassa mömmömauria peilistä katsoo takaisin keltakasvoinen irvistys ja mustat mämmit lemuaa pöksyssä.
      Silloin on viimeinen krapula edessä, jossa vointi huononee koko ajan , kunnes lopulta armottomat ylävatsan kivut, näkö- ja kuuloharhat ja musta mämmi pursuaa pakaroitten kätköistä.
      Moni kanarianlinnun värinen sontaseppo vaikertaa viikkoja pallovatsa auki viillettynä antiseptisen teltan suojissa sairaalan käytävillä. Harvoin heillä käy enää vieraita. Sonnat vaipoissa, parta ajamatta, ruskean keltainen ja turvonnut naama, ihoa peittää verta tihkuvat mätänevät haavaumat ja sisuskalut tursottaen paljaana aukinaisesta vatsasta. Miksei muuten koskaan näytetä tv:ssä?
      Kuuluu kuitenkin sairaalan arkeen....

    • tavallinen_ihminen

      Onhan noita ollu. Joo, pää menee sekaisin kun jatkuvaan vetää viinaa. Ihmisten kasvot vääristyy (ikäänkuin olisivat nurinperin), mustia kokkareita lentää ilmassa, kuulee ääniä jotka ei ole todellisia... kaikenlaista teettää.. Ainahan nää on tiedetty mutta kukapa sitä haluaa hullun leimaa itelleen. Eipä noita oo ollu kun on ollu jo vuoden ja 6 kk selvinpäin.

    • haista_hevonvittua

      Vitun juopporetku sinä mitään lopettanut ole vaan kuvittelet taas kännissä olevasi selvinpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      973
    Aihe