Miksi stadi on snadi jääkiekossa?

TeuvoTylsänoloinen

Ainakin mikäli kaupungin jääkiekkojoukkueiden nykyisiä saavutuksia on katsominen. Kärpät tiputti kuitenkin seitsämän peliä kyydissä räpiköineen hifkin eilen kesälomille ja kaupungin toinen helsingin venäläinen jokerit on jo pitkän aikaa sitten pelinsä, heikohkon kautensa venäjän sarjassa pelanneena.
Mistä sitten Helsinkiläisten heikot otteet jääkiekossa jhtuvat? Rahasta se ei anakaan ole kiinni. Miksi seuroissa ei pelaa helsinkiläisiä kiekkokasvatteja? Näissä kahdessa seurassa jopa Oululaisia taitaa pelata enemmän kuin ise helsinkiläisiä.
Onko Helsinkiläinen juniorityö jääkiekossa täysin olematonta vai onko se vaan ammattitaidotonta.
Eilen kärpät näytti että Oululaiset osaavat jääkiekkoa pelata, Helsinkiläiset eivät.

3

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nhsdhfsd

      KHL-menestyksen puutteesta Jokereita ei voi syyttää. KHL:ssä on tiukka palkkakatto, joka ei lainkaan huomioi verotusta. Jos SKA ja TsSKA lyö palkkakaton sallimissa rajoissa miljoonaat pöytään, niin Jokerit ei pystyisi vastaamaan siihen edes yhtä isoilla miljoonilla korkean verotuksen takia. Venäjällä on tasavero 13% riippumatta siitä paljonko tienaat, mutta Suomessa noin isosta tuloista maksetaan veroa 55%. Vaikka palkkakatto on sinällänsä sama kaikille, niin todellisuudessa venäläiset pystyvät maksamaan pelaajille paljon suurempia nettopalkkoja kuin Jokerit. Jokerit ei pysty kilpailemaan samantasoisista pelaajista.

      HIFK:sta taas voi sanoa, että löysä raha mukavoittaa. HIFK yrittää samaa mitä Jokerit ja TPS tekivät 90-luvulla eli tyhjentävät muita seuroja niiden parhaista pelaajista. Nykyään se ei vaan onnistu, koska ne parhaista parhaimmat liigapelajat eivät siirry enää Liigan sisällä, vaan lähtevät Venäjälle, Ruotsiin tai Sveitsiin. HIFK pystyy houkuttelemaan pelaajia vasta siitä seuraavasta korista., esim. Patrik Carlsson ja Jarkko Malinen. Niinpä HIFK:llä on aina ylihintainen joukkue, sillä imu perustuu pelkkään rahaan, jota sillä ei ole siihen tarpeeksi.

      Vertailuna Tappara. Tapparalla ei ole yhtä isoja rahavaroja kuin HIFK:llä, mutta se on pelaajien kehityshautomo. Sinne tullaan kehittymään ja käytetään sitä ponnahduslautana isompiin liigoihin. Tappara ei myöskään estä pelaajien lähtemistä isompiin ympyröihin kesken sopimuksen, mikä lisää imua Tapparaan. Tappara pystyy joka vuosi houkuttelemaan potentiaalisia pelaajia joukkueeseen, koska Tapparassa pelaajat tuppaavat kehittymään ja sieltä pääsee lähtemään jos jostain tarjotaan rahakkaampaa sopimusta. Siksi Tappara pystyy kokoamaan joka kausi HIFK:iä laadukkaamman ja leveämmän joukkueen. Ostetaan rahalla -tyyli ei toimi enää Suomessa, koska nykyään liigaseurat ovat suhteellisesti niin paljon köyhempiä Euroopan rahaseuroihin verrattuna. Siksi Tapparan tyyli hakea nuoria pelaajia kehittymään, tarjota "näyteikkunaa" isompiin liigoihin, tuottaa paljon parempaa menestystä kuin HIFK:n rahalla mällääminen.

      Tapparan toiminta on kieltämättä vähän farmiseuramaista jos vertaa 90-luvun Jokereihin ja Tepsiin, mutta tulokset eivät valehtele. Viisi kertaa putkeen finaaleissa, kaksi peräkkäistä mestaruutta ja nyt on todennäköisesti tulossa kolmas putkeen.

    • zesiitä

      Jääkiekko on pieni ja häviävä laji. Siksikö seurojen eli osakeyhtiöiden pitää tehdä konkursseja kuten Espoossa, että jotkut saavat rahastettua vielä ennen lajin kuihtumista mahdollisimman paljon omiin taskuihinsa? Mihin rahat häviävät vai onko kyse vaan siitä, että lajiin ei enää riitä yleisön mielenkinnto. Pieni, äänekäs porukka saa pidettyä lajin otsikoissa, mikä auttaa rahastajia saamaan rahat taskuunsa. Tästäkö on kysymys?
      Jos laji on suuri yleisölaji, konkursseja ei tulisi ellei joitain kummia "rahanreikiä" ole, joita jotkut hyödyntävät. Vai onko vaan todettava, että laji on häviämässä ja jää kanadalais- suomalaiseksi pesäpalloksi.

    • VäsyttääPaskaPeli

      Taas näitä trolleja pikkulajista. Ehkä Suomesta katsottuna asian voi nähdä niin, mutta kun käy esim. Pohjois-Amerikassa niin saattaa hieman hahmottaa, miten valtavasta lajista on kyse. Meneehän tietysti futis ihan omiin sfääreihin, mutta muita ei sitten olekkaan. Paitsi siis paikallisesti eli pohjois-amerikasta löytyy muita lajeja edelle. Varsinaiseen kekusteluaiheeseen niin pääkaupunkiseudulla ei ole ihan ymmärretty mistä jääkiekossa on kyse. Sehän on joukkuepeli ja se on ainakin täällä kadotettu taito. En voi kommentoida eroaako muusta Suomesta kun en tunne, mutta viimekkin kauden kokemuksella maaseutujoukkueista tuntui löytyvän junnujengejä, jotka pelaavat juuri joukkueena hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe