Kaahaavat pyöräilijät

Lenkillä

Talven jälkeen tulisi pyöräilijöiden kiinnittää huomiota tilannenopeuteen ja asenteisiin. Oli paha läheltäpiti tilanne pyörätiellä. Kahden pyörätien risteyksessä oli kolari lähellä. Jos en olisi saanut väistettyä sivuun, olisi törmätty. Toinen pyöräilijä ajoi kuin hullu. Minulla oli tilanteessa väistämisvelvollisuus, mutta pyörä tuli yllättäen kuin ohjus tilanteeseen. Paikalla on hyvä näkyvyys. Jos on jo pyörällä keskellä risteystä niin ei ajeta päälle.

11

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polkupyöräilijä365

      Näitä kaistapäisiä hulluja alkaa ilmaantumaan aina näin kesän lähestyessä ja varsikin sitten, kun hiekoitus sepeli on harjattu pois, ettei näiden sileät renkaat mene puhki.
      Itse pyöräilen ympäri vuoden, jolloin syksystä kevääseen ja kevyenliikenteen väylillä mukavan rauhallista, kun nämä sohaajat eivät pyöräile kiitureillaan.
      Juuri viikko sitten vaihdoin maastopyörän nastarenkaat kesärenkaisiin, on huomattavasti kevyempi pyöräillä.
      Kyllä sen vaan huomaa pyöräilijöiden ajotavasta ketkä pyöräilevät läpi vuoden ja ketkä vaan kesällä ja sulan maan aikaan.
      On niillä vaan iso ero, kun lähtevät pitkän tauon jälkeen pyöräilemään.
      Pyöräilykokemusta on huomattavasti enemmän niillä, jotka pyöräilevät läpi vuoden kaikessa mahdollisessa kelissä ja tien ollessa luminen, sohjoinen ja jäätikköinen.

      Kesän toinen ilmiö ovat nämä pyöräilijät, jotka ajavat hitaasti, mutta niin, että tukkivat koko väylän, kun ajavat ryhmässä ja koko tien leveydeltä.
      Pitäisi tajuta, että tiellä liikkuu muitakin.

      • voisiko-olla

        Miksi kuvittelet että maantiepyöräilijät eivät ajaisi talvella? Mitäpä jos ajavatkin maasturilla nastarenkaineen. Ovat vaan vähän itseäsi fiksumpia kun tajuavat vaihtaa ajopelin vuodenaikaan sopivammaksi kuin täristellä nappularenkaalla sileällä asvaltilla.


    • näin_näkisin

      "Minulla oli tilanteessa väistämisvelvollisuus, mutta pyörä tuli yllättäen kuin ohjus tilanteeseen. "

      Oma syysi. Onko näkösi hyvä? Kannattasiko käydä tutkituttamassa. Iän myötä näkökyky salakavalasti heikkenee ilman että itse tajuaa.
      Pyöräilijä luotti liikaa ajotaitoihisi, havaintokykyysi ja oletti että tajuat olevasi väistämisvelvollinen. Harva pyöräilijä kykenee ajamaan ylinopeutta taajama-alueellakaan joten siihen vetoaminen on turhaa. Itselläsi oli luultavasti tilanteessa pyöräilijää kovempi vauhti.

      • pilvinpimein

        Aivan koskeeko myös pyörälijöitä jotka ajaa ajoradalla kun pyörätie on vieressä? Ja nätihän sokeita sotkijoita taas tulee.............


      • Lenkillä

        Minulla on silmälasit. Ne on jo vanhat. Ehkä pitäisi uudet lasit saada. Juha Sipilän köyhien kurjistamis Suomessa saattaa jäädä haaveeksi.


    • myössykkelikaahari

      No onhan se näin koska ja kun syyllinen on aina autoilija vaikka kuinka vahtisit terävin silminkin niin oikeuksiaan polkupyöräilijät käyttävät rohkeasti oman turvallisuutensa uhallakin siltä se ratin takaa usein tuntuu josta ei todellakaan näe kaikkia niitä tilanteita joita kaksipyöräisien kanssa syntyy.
      Yhtenä ei vähäisempänä mainittavana asiana liene myös se että pyöräilijää ei juuri mistään sakoteta niin silloin ajetaan myös kuin säännöittä.
      Eikä mitään korttiakaan kysellä.

      • näin_näkisin

        Aloittaja jo myönsi syyllisyytensä, eipäs nyt vieritellä muille.

        "siltä se ratin takaa usein tuntuu josta ei todellakaan näe kaikkia niitä tilanteita joita kaksipyöräisien kanssa syntyy."

        Pitäisi muistaa että autoilija on eräällä tavalla aistivammainen, nimittäin kuulo puuttuu täysin havainnointivälineistä kun ei sinne peltikuoren sisälle mitään kuule. Pyöräilijällä taas on kaikki aistit täysivaraisena käytössä. Pyöräilijän ei tarvitse katsoa taakseen tietääkseen että sieltä on auto tulosa ohi, sen kuulee hyvän matkan päästä. Tuntuu että autoilijat eivät itse tätä tiedosta vaan kuvittelevat että pyöräilijä havaitsee vain sen mihin katse on suunnattuna ja luulevat yllättävänsä.


    • toden...totta

      Aloittaja on oikeassa siinä että velvoite ajaa sopivalla tilannenopeudella koskee myös pyöräilijöitä. "kisavauhtia" ajetaan siellä missä sen voi tehdä turvallisesti muita häiritsemättä.

    • tehkääs-testi

      Ei pyörällä voi kaahata :D Yrittäkää ajaa yli 40km/h, onnistuuko ja kuinka pitkään?

      • vaatii...ymmärrystä

        Ei se aina tarkoita tiettyä nopeutta. Kaahaamiseen vaikuttaa tilanne, eli ympäristö ja muu liikenne. Jos on esim. paljon jalankulijoita riittää "kaahaamisekei" vähempikin vauhti (lue: liian suuri tilannenopeus).


      • hirmunopeapyörä
        vaatii...ymmärrystä kirjoitti:

        Ei se aina tarkoita tiettyä nopeutta. Kaahaamiseen vaikuttaa tilanne, eli ympäristö ja muu liikenne. Jos on esim. paljon jalankulijoita riittää "kaahaamisekei" vähempikin vauhti (lue: liian suuri tilannenopeus).

        Niinhän se tarkoittaa, autoilijoilla itsellään on tilanteissa yleensä kovempi vauhti ja silti autoilijat syyttävät pyöräilijää kaahaamisesta. Pyöräilijä ei liiku kävelyvauhtia, ei niin pidä olettaa mutta ei todellakaan myöskään liiku kuin ohjus ja ilmesty yllättäen. Aina naurattaa tälläistä väittävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe