Amerikkalainen kattaus pöydän alta

ameriikan.mallia

Oliskohan käynyt sovittu vedätys; Etukäteen, hyvissä ajoin, osapuolten asianajajien olisi pitänyt sopia, jo ennen käräjiä, että sopimusmenettelyä tullaan
esittämään. Kävikö näin? Selvää on, että tuomareita ohjeistettiin ja osapuolia kohdeltiin epäammattimaisesti hyvänvelijärjetelmän merkeissä. Riita on sovittu,
silti Amerikkalainen sopimusmenettely virkarikosasiassa jättää sinänsä päätettyyn juttuun epämiellyttävän maun sekä heittää myös suuren varjon paikallisen sivu-"opettajan"
suuntaan.
-----
sitaatti alkaa -" Rikosprosessi alkaa esitutkinnasta, jossa poliisi selvittää rikosta
Tutkinnanjohtaja voi ottaa syyttäjään yhteyttä, jos mahdollisuus syyteneuvottelun käyttämiseen ilmenee.

Syyteneuvottelu eli ”plea bargaining” menettely on lähtöisin Yhdysvalloista.
Menettely on ollut käytössä Yhdysvalloissa jo 1800-luvulta lähtien, jossa rikoksentekijällä on oikeus jury eli valamiesoikeudenkäyntiin, joka
on kokoonpanoltaan erittäin raskas ja
kallis. Tämän vuoksi Yhdysvalloissa on kehittynyt erilaisia järjestelmiä, jolla prosessia
voidaan keventää. Plea bargain on näistä yksi.

Kun epäilty tunnustaa tekonsa, siirrytään suoraan tuomioistuimen rangaistuksen määräämiseen ilman lisänäyttöä tapahtuneesta. Yhdysvalloissa noin
90 prosenttia rikoksista
ratkaistaan käyttämällä kyseistä järjestelmää. Ilman sitä ,oikeudenkäyntikustannukset tavallisissa rikosoikeudenkäynneissä nousisivat todella suuriksi
(Linna 2010, 196;
Oikeusministeriö 2012)

Yhdysvalloissa on käytössä kolme erilaista syyteneuvottelumenettelyä. Muissa maissa
käytetään yleensä näiden muunnelmia. Tavallisin menettelyistä on ”plea bargain”, jos-
sa vastaaja saa tunnustusta vastaan lievemmän tuomion.
Lievennys voi koskea rangaistuksen määrän lisäksi myös määräyslajia; ehdottoman sijasta voi saada ehdollisen tuomion. Toinen menettelytapa, ”charge bargain”,taas
tarkoittaa sitä, että syyttäjä voi tarjoutua syyttämään vain osasta rikoksia tai lievemmällä rikosnimikkeellä , jos
vastaaja tunnustaa jonkin tietyn syytteen oikeaksi.

Syytetty ei varsinaisesti saa alennusta rangaistuksesta, vaan tuomioistuimessa syyttäjä
jättää esittämättä joitain olennaisia tosiseikkoja tunnustusta vastaan.
”Fact bargaining "- menettely on melko samanlainen kuin charge bargain –menettely. Siinä vastaaja tunnustaa syytteen, joka perustuu tiettyihin tosiseikkoihin.
Syyttäjä rajaa syytteen tätä vastaavaksi, jolloin neuvottelu voi kohdistua oikeustosiseikkoihin tai odistustosiseikkoihin. Syyttäjä voi esimerkiksi syyttää
törkeästä varkaudesta törkeän ryöstön sijaan, jolloin rangaistus annetaan lievemmän tekonimikkeen mukaan(Oikeusministeriö 2012 ; Tuomisto 2014, 10"-sitaatti
päättyy

Ei ole muuta mahdollisuutta, oli niin tarkoitushakuista ja suunnitelmallisesti niputettu.

32

5631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppuun.taputeltu

      Kuka vielä jaksaa, sairasta vääntämistä! Eiköhän ihan Pyhäjärven Parhaaksi katsota jo vihdoinkin eteenpäin!

      • PyhäjärvenPuolesta

        Olet oikeassa. Olemme keskustelleet asiasta ja tulleet samaan tulokseen, että eteenpäin vihdoinkin.


    • kattaustatämäkin

      vanha sanonta :: MINKÄ TAAKSEEN JÄTTÄÄ SEN EESTÄÄN LÖYTÄÄ, EIKS JE?

      No kertoovat että tuomarikin oli juoksuttanut useaan otteeseen vaan neuvotteleen tulikohan kaikki nyt kohilleen tehtyä. On se vaan niin kumma että mihin tässä maailmassa enää uskoo vai uskooko mihinkään. Aikapa senkin tieten sitten näytää........ on se vaan kumma tuokin että nyt edelleen sakotetut istuu vaan päättäjinä. Luulis se jo ihteekin ressaavan. On se kai tärkeetä olla ohjaksissa. Onko kuntalaiset sammaa mieltä, nähtänee sekin vielä. Ei oo vielä opittu että korvaamatonta ei olekkaan.......

      • Laulujenlunnaat

        Nyt esiin tuoduilla perusteilla ei ketään Pyhäjärven päättäjää voi estää hoitamasta luottamustehtäväänsä (lain mukaan). Kyllä se on uskottava. Olkoonpa asiasta muutoin mitä mieltä hyvänsä. Täälläkään ei ole tuotu esiin mitään muuta kuin samaa laulua esitetään milloin duurissa ja milloin mollissa vuodesta toiseen.


      • Lunnaat.laulujen
        Laulujenlunnaat kirjoitti:

        Nyt esiin tuoduilla perusteilla ei ketään Pyhäjärven päättäjää voi estää hoitamasta luottamustehtäväänsä (lain mukaan). Kyllä se on uskottava. Olkoonpa asiasta muutoin mitä mieltä hyvänsä. Täälläkään ei ole tuotu esiin mitään muuta kuin samaa laulua esitetään milloin duurissa ja milloin mollissa vuodesta toiseen.

        Miten olisi tuomio virkarikoksesta?


      • PyhäjärvenPuolesta

        Olen Laulujen lunnaiden kanssa samaa mieltä. Ei kenenkään ko.käräjillä olleiden tuomiot ole sitä luokkaa, että Suomen lain mukaan olisi mahdollisuutta estää luottamustehtävien hoitaminen---Pyhäjärvellä on jo kokemusta. Maksamaan jouduttiin ko. luottamusmiehelle. Se tapahtui Rinnevaaran toimiessa kaupunginjohtajana ja asian esittelijänä. ----Viiden vuoden episodi on nyt saatu päätökseen.


      • Lunnaat.laulujen
        PyhäjärvenPuolesta kirjoitti:

        Olen Laulujen lunnaiden kanssa samaa mieltä. Ei kenenkään ko.käräjillä olleiden tuomiot ole sitä luokkaa, että Suomen lain mukaan olisi mahdollisuutta estää luottamustehtävien hoitaminen---Pyhäjärvellä on jo kokemusta. Maksamaan jouduttiin ko. luottamusmiehelle. Se tapahtui Rinnevaaran toimiessa kaupunginjohtajana ja asian esittelijänä. ----Viiden vuoden episodi on nyt saatu päätökseen.

        Virkarikos tapahtunut ja siitä tuomiokin tullut. Aika veikeä rinnastus tuo "ko. virkamies", oliko kyseessä paikkakunnalla "asuva virkamies"?


    • ei.tytöt.näin

      Mitäs sitä Taimille muuta kuin että kirjoitit vaihteeksi uuden avauksen käräjistä aikaisempien jatkoksi? Joka päivä samat pakkomielteet

    • Lypsyjakkara

      Märehtiminen on lehmien luonteenomainen tehtävä. Niiden ruoansulatusjärjestelmä vaatii sitä. Sille ei ihminen voi mitään.

    • eipojatnäin

      Sinä äijä-rukka vedät käteesi, eipä sinulla ole tarjolla muuta nautintoa.

      • se.lehmä.älähtää

        Oho, nyt tais kolahtaa oikein kunnolla! Taidat olla niitä!


      • oho.äläpäs
        se.lehmä.älähtää kirjoitti:

        Oho, nyt tais kolahtaa oikein kunnolla! Taidat olla niitä!

        sinähän sitä älähdit. Oho


      • KatseYlös

        Luettuani aloituskirjoituksen en voinut muuta kuin todeta, että kirjoitus oli tehty tosiaankin pöydän alta. Alla oleminen vääristää todellisuutta.


    • kuhan.retusoin

      //Kaupungin maine ohjaa myös muuttajia
      Kaupungin väkimäärän lasku on kolmen viime vuoden aikana kiihtynyt. Poismuuton lisäksi luonnollinen väestönlisäys eli syntyneiden ja kuolleiden välinen erotus on ollut maan kärkeä.

      Moni muuttaa työn tai opiskelupaikan perässä, mutta kaupungin maineella ja esimerkiksi vapaa-ajan palveluilla on yhä suurempi merkitys asuinpaikan valinnassa.

      – Muuttajista suurin osa on alle 35-vuotiaita. Heidän muuttomotiiveihinsa kaupunkien pitää vaikuttaa. Silloin sujuvalla arjella ja vapaa-ajan palveluilla on merkitystä.

      Kaupunkilaisten mielipiteet rakentavat myös kaupungin imagoa siinä missä päätöksentekijätkin. On toivottaavaa että kaupunkilaiset muistaisivat epäkohtien lisäksi kertoa myös myönteisistä asioista tai palveluista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
      – Vähemmän omaan nilkkaan ampumista.//

      Pyhäjärven ala-arvoista kuntamainetta ei saada helppoheikkien heilumisella paremmaksi. Järkyttävintä on, että meillä pidetään eniten paheksuntaa aiheuttavia henkilöitä johtopaikoilla, ei siinä kaupunkilaisten suositukset muuttoa harkitseville lisää intoa..lähtijät lähtevät saatuaan tarpeeksi.

    • 626

      Ette te proon pudokkimummot ja kumppanit sitä jukkaa saa linnaan, vaikka kuinka itkupotkuraivareita vedätte.
      Alkaa monia tuo teidän puuhastelu ärsyttämisen sijaan jo säälittää. Pitäisi jo normaalin ihmisen pikkuhiljaa ymmärtää yskää, mutta kun ei niin ei.

      Ettekö jo vaaleissa huomanneet nykyistä kannatustanne?

      Vetäkää siitä johtopäätökset.

      • MikäMotiivi

        Valitusvirsien veisaajat ja toisten ihmisten mollaajat ovat todellakin aiheuttaneet Pyhäjärvelle arvaamattoman suurta vahinkoa. Ihmetyttää, että eivät itse huomaa toimintansa varjopuolia. Näin olettaisin, etteivät huomaa. Muussa tapauksessa toiminta on vieläkin ala-arvpisempaa Pyhäjärven mustamaalaamista ja alasajoa teemalla "pyhäjärven puolesta". Todellista pöydän alta toimimista, kun kaikki yritetään kääntää päälaelleen.


      • 262

        Taidat olla niitä!


    • rakkautta.rakkautta.vaan

      Pyhäjärven Keskustan kunnallisjärjestön toimintaperiaate.
      " Hiljaisen hyväksynnän rinki. Johtajan täysi valta. Uskollisuusvalat. Me vastaan ne -maailmankatsomus. Valehteleminen kaikista asioista, isoista ja pienistä, jonkin uskollisuuskoodin hyväksi, joka nostaa järjestön moraalin ja totuuden yläpuolella".

      Missä vain voivat vaikeuttaa totuuden leviämistä, perusongelmien oikaisemista, kunnallisjärjestö jyrää mielipiteet Pyhäsalmen paikallisosaston homenokkien ja kynkkäkavereiden tuella krittikin tienraviin ja antavat valeheelle ja velehtelijoille vapaan väylän edetä haluamallaan uralla.
      Ja hehän voivat, jos eivät muuten pimitä, niin kiusalliset paperit joudutetaan hukkaan, tämän toimintaperiaatteen Pyhäjärven kuntalaisten tappioksi joutuu toteamaan tyrmistyneenä.

    • potkaise.haluan.herätä

      Pyhäjärven kuntalaisten poliittinen elämänkatsomus koostuu kerhoissa kuultuun, joissa innokkaat kyläluudat saavat Tikkalamäeltä täsmätietoa, tosin se on höystetty kehuilla totuuden vierestä ja itse pahuudeentekijöistä poispäin kerrottuina.
      Ei tarvitse kovin montaa askelta kotiovelta astua, kun ensimmäiset tiedonlevittäjät pelmahtavat puheskelmaan leppoisasti ja johdattelevat juttukaverinsa kehumaan kunnan asioiden hoitajia. Etovinta on kuunnella työsyrjinnästä, huolimattomuudesta ja virkarikoksista kiinni jääneiden ylistystä.PUOLUSTELUA.
      Pyhäjärviset eivät opi siirtämään sivuun pahuuden parivaljakkoa,. Eivät kai koskaan ota opiksi, eivät edes lähihistorian oppimäärästä.
      Asiat ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavat täällä suomi24;llä. sillä muualta emme edes saa totuuttaa. Myönnän ettei täällä kaikki kirjoita muistuttaakseen, eivätkä ole totuuden lähteinä riittävästi sitkeitä.
      Puolustelijat sen sijaan ovat sitkeintä sorttia,mitä heistä pitäisi ymmärtää?
      Itse sanoisin, että miten voi kaikessa sokea nähdä, valikoiva kuuro kuulla tahi totuudsta mykkä puhua, ellei jokin faktoista käänteisiä tarinoita ruokkiva kokoontuminen valehtelijoiden klubeissa heitä kylänkiertäjiksi varusta.

      Pyhääjärven synkän lähihistorian valhetelun valta ja valottoman tulevaisuuden alku-ja lopputahdit taotaan seuraavissa paikoissa;
      Eläkeläisten kultaisen valehtelijoiden kerho seurakunnan tiloissa, asematientiloissa, uimahllin saunassa, seolla, matkahuollossa, metsästysmajoilla, teatterimatkoilla, viron viinanhaku reissuilla, pilkkikisoissa, kunnallisjärjestössä, jne jne..

      • OksennustaTosiaankin

        Keksipä parempi kaino etovan olosi ulos oksentamiseksi. Tämä ei näytä onnistuvan.


      • Tilannekatsaus

        Aika rauhoittua. On käyty käräjät. On allekirjoitettu sovinto. Osapuolilla ei ole toisiaan kohtaan mitään vaateita. Tuomioiden laatu ei oikeuta estämään ketään luottamustehtävänsä hoitamisesta. Päättäjinä ovat henkilöt, joille kuntalaiset antoivat vaaleissa valtakirjan. On toimittava lain mukaan. Nyt on aika antaa päättäjille työrauha.


    • volganmutkat

      Mitäs jos vähän muistin virkistämiseksi jollain ois aikaa kirjottaa kirja Pyhäjärven menetetyt vuodet kertoen siinä kuinka "persmäki alko ", On itsestään selvää kun talosta on puuttunut johtaja suurella kirjaimella. Sivuvaunut tulivat kuvioihin eri yhtiömuodoillaan ja projekteillaan jne.on isää ja äitiä siskoo , veljee, kumminkaimaa. Matkustamista, kekkereitä, uusia suuria kuvioitavuosien pyörintää matkustellen ja jne. Omat piirit ja piirien ringit. Hyväveli,hyväsisko auttaa aina. Sulle mulle ja rivit suoriksi jos ei muuten niin painostamalla ulos, siis toisin näkevät ja ajattelevat. Ei väliä muista eikä muiden visioista. Mutta ikä painaa sammuuko valot, vai köyhtyykö järki ennenkuin uudet ajatukset valtaavat alaa. Kymmenien vuosien piina lienee kaikille helpotus kun se valaistuu ja valot loistavat uskoakseni sen jälkeen uusille sukupolville mutta toivon että ne ovat SITTEN saatu aikaiseksi yhteiseksi hyväksi ja arvokkaasti toinen toistaan kunnioittaen lainkuuliaisuuden turvin eikä niinkuin nyt lyhtyjä yritetään sammuttaa väärin metodein mutta, mutta SAKOTTIVATVÄHÄN, TOIVOTTAVASTI TUNTUVAT VÄÄRISTÄ TEKOSISTA OMASSA TUNNOSSA .OIS OLLU TALOON JOHTAJA MUTTA KUN VALTA OLISI PITÄNYT VIELÄKIN PITÄÄ SIVUVAUNUSSA JA KUTEN NÄHTIIN LAITTOMASTI.
      voi poijaat ei näin ei näin. mitähän tuumannee ent. valt,pj.Mikä motiivi kirjottaa eikä tiiä höykäsen pöläystä keistä puhutaan ja mitä on tehty, kuulunee samaan kerhoon piiripieni pyörii jne.On saatu tosiaan a.pestyksi.

      • ruuneperiaate

        Voi pyhä jyssäys mikä ulosanti ja silti pakko on kirjoittaa kun kirjoituttaa!!!!


    • syyntakeisten.sepitykset

      Kysynpä sinulta; mitä mieltä olet henkilöistä/henkilöstä joka ovat vähässä vääriä, niin he ovat paljossa roistoja?
      Meillähän on heittää kehiin nytkin k*****nä pahinta lajia.

      • TalTM

        Jotkut tekevät penempiä virheitä, jotkut suurempia. Virheettömiä ei löydy. Oikeuslaitos on antanut ratkaisunsa. Nuo virheet, eivät oikeuta estämään toimimista kunnallisissa luottamustehtävissä. Tästä ovat jo useat edelliset kirjoittajat maininneet. Se pitää paikkansa.

        Jos heitä lähdetään kampeamaan tehtävistään, toimenpide on lain vastainen. Lainvastaiset teot eivät oikeuta tekemään uusia lainvastaisia tekoja. Myös yllytys lainvastaisiin tekoihin on rikos. Kummallisimmalta vaikuttaa se, että kun varsinaiset osapuolet ovat asian sopineet, ja oikeuslaitos sen vahvistanut, niin löytyy muutamia, jotka jauhavat samaa ja yllyttävät toisia tekoihin, jotka saattavat aiheuttaa niihin ryhtyneille vahingonkorvauksien maksamista. Tätä ei ymmärrä kukaan-

        Kannatan työrauhaa päättäjille. Sitä tarvitaan toiminnassa Pyhäjärven parhaaksi.


    • kehukaavapaasti

      Sinulle TalTM, haluan kysyä kuka on yllyttänyt ketä ja mihin ? Luin koko rimpsun ihan huvikseni luppoaikana en työaikana.kuten ajasta huomaat. Ainoastaan sinun kirjoituksessasi puhuttiin yllyttämisestä ja jauhamisesta tekoihin. Sanompa kaikille Suomessa on sananvapaus. Ja ketä tarkoitatte tuolla yllä kirjoittajat pudokkimummoilla? Mitäs pahaa he ovat tehneet ja kenelle tai mille ja milloin? On pahinta mitä tehdään kun syyttömiä osoitellaan ja kammetaan. On turha väittää ettei Pyhäjärvellä ole sitä harrastettu?
      Kirjoittakaa kaikki halukkaat mutta muistakaa ei yllytystä, ei valelehtelemista eikä kunnianloukkausta.
      Politiikkoja saa arvostella ja pitää arvostella mutta yksityisiä henkilöitä politiikan ulkopuolelta siinäkin asiassa on vältettävä arvosteltavan loukkaavasti tai voi joutua vastuuseen. Mutta kehua saa aivan vapaasti odotan siinäkin rehellisyyttä ja kultaista keskitietä.
      Pyhäjärvi on hyvä kaupunki mutta tahti on saatava tuottavaksi ja työllisyyttä parantavaksi.
      Vieraanvaltion omitukseen siirrot ei minusta ole hyviä koska ei hyväntekeväisyyttä sieltä missään tapauksessa tulla harjoittamaan. Mutta koska en ole perillä asioista tarkemmin en pysty muuten asiaa esille tästä asiasta ottamaan, mutta Suomen sisältäkin tuottaja uskoakseni olisi löytynyt.

    • muistioita.ja.todistajia

      #25.9.2013 09:56
      Kysytäämpä? Kadun naisilta ja miehiltä, eri-ikäiset, - kokoiset, - näköiset,- väriset, -kuntoiset ja eriparisiltakin. Julkaisuteknisistä syistä vastaan myös itse.

      Tuulipukuinen, kävelysauvat ja posket punaisina oleva henkilö; hyvää huomenta, mistä päin reippailija on lähtenyt liikkeele ja mihin olette menossa?
      -huomentako? sanon teille heti, että kyllä saisitta laittaa selvemmät opasteet.

      Niin, kyllä, mutta kysymykseen, mistä tulette, minne menette?
      -muistan että lähdin jonkun lehti-ilmoituksen mukaan muistirastille, enkä nyt löydä sitä...oliko se muistirastia ?

      Lehti-ilmoitus oli viimeviikon paikallislehdessä. Miten kommentoisitte paikallislehden sisältöä noin yleensä?
      -kuten sanoin, luin muisti-ilmoituksen, en muuta huomannut. joo, ilmoituksia vaan en koskaan muuta, juorut kuulen kerhossa. lehdessä olis vaan ...no en osaa sanoa. On kiire..

      Mikäs asia se on eniten puheena siellä kerhossa?
      - joku...mitä joku ihminen on tehnyt, aika paljon jos kaiken teki.

      Reippailija lähti lippa kierossa ollintietä vetämään. tuossa optian kulmalla seisoo kaksi kylmäsen oloista kaverusta: Huomenta, oliko viime-yö kylmänpitoa?
      -joo joo..anna vitonen

      Pari kysymystä, tuleeko seurattua paikallisten elämänmenoa, vaikkapa tuota poliitiikkaa?
      -viime syksynä samoihin aikoihin, kyllä oli ympärillä pyörijöitä. tarjolla oli kahvia, oli keittoa ja jos vaikka mitä. numeroita jakoivatten ja kehuja saatiin. mutta *******, nyt ei ykskään ees tervehi, saati että kysyisivät kuulumisia...elikkäs ollaan päätelty, että ei oo tää syksy entisensä....ja ympärikiertäjät oli vissiin näitä poliitikkoja?

      Mikä asia se eniten on puhuttanut?
      -mistä sais rapularyypyn...mutta jos asia asiaa kysytään, niin kyllä se on tuon terveyskeskuksen purkaminen..kyllä se meille kelpais tommosenaan yösijaksi, on petit ja lämmöt...ihan turhaa purkaa...jättäsivät vaan sen meijän asunnottomien käyttöön...Katsos, kun me ollaan aktiivisin väestön osa..ollaan yötä päivää liikkeellä, seurataan yölläkin kuka tullee mistäkin, ja kenen kanssa.
      paljonko vippaat, jos kerrotaan mitä on nähty..??? (pirullinen virne)

      Empä taida haluta tietää. Hyviä syyskelejä sitten kaverit!

      Parkkiin pyörähtää viimeisten vuosien mallia oleva katumaasturi, ajaja on siitisti pukeutunut ja normaalipainoinen; Hyvää huomenta, pari ksymystä paikallisuudesta, jos sopii?
      -pian sitten.

      Tuleeko seurattua paikkakunnan puheenaiheita?
      -no mitä ne on, en tiedä.

      Terveyskeskus, kaupunginhallitus, päättäjät, nämä esimerkkinä päällimäisistä?
      - terveyskeskus..tänne ei tehdä mitään uusia rakennuksia. Keskittämistä vaan, näin olen kavereilta kuullut. kaupungin päätöksenteko on halutuissa kantimissa, jos huumorilla katsoo...vanhat voimat jylläävät ja kesken jäänyttä tahkoa pyörittävät.

      Eikö se ole huolestuttavaa, tämä taantuminen?
      -minkäs sille voi, semmoset päättäjät kuin on äänestäjätkin.

      Haastattelut olivat fiktiivisiä, vai olivatko sittenkään? #

      (voisi olla tältäkin päivältä 18.4.2018, sillä lisäyksellä, että uusi sairaala on nyt vastuksina ja selänne meitä yhä kyykyttää.)

      • minä.olen.hyvä

        Miten tämä itsensä kehuja (jäi kiinni todistetusti) kehtaa vielä näitä kirjoituksiaan kopioida?


    • muistioita.ja.todistajia

      Karjun alla soutaja: Vanhankin pudokkaan takamus pyörii, kun oikea Karju laittaa liikettä.

    • uponnut

      niinkö? semmoiset jotka nainnista vouhkaavat ja esittävät puheissaan karjua, ovat satavarmasti pieni munaisia, lyhyt kestoisia ja ovat itsekin saaneet alkunsa ennenaikaisesta siemensyöksystä.
      Äiti parka. Kommentointikyvyt eivät ole hääppöiset matkijoilla.

      • kullimunni

        Pyhäjärvella pannaan menemään Lännen malliin,makso mitä makso!


    • pieni.muna.iso.ego

      Ei se ole keltään pois, jos joku kirjoittaja on erinomaisempi, kuin me muut ja se keskivertokarjuja. Ja tuskin kenenkään tarttee kehuskella kirjoituksia. Kehumisesta puheenollen, se kun on syvältä perseestä nousevaa homenokkien omaa alaa tämä konnapoliitikkojen touhuja kehuessa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe