Onlisiko tämä pennun myyjä luotettava?

Jade

Löysin siis jack russell-mix pentuja halvalla nettimarkkinalta: https://m.nettimarkkina.com/koiranpennut/1521112?vifAdCount=12&vifNav=Y

Hän siis oli sopinut tuoda yhden pennuista suoraan meille. Äitini meni sopimaan asian ja hänen piti tuoda uros pentu meille tänään (17.4. 2018). Kuitenkin noin 30 min. ennen sovittua tuomis aikaa hän lähetti meille viestin, että on myöhässä aikataulusta eikä pääse tuomaan pentua. Hän kysyi voimmeko mennä häntä noin puoliväliin matkasta vastaan (hän on noin 200 kilometrin päässä meistä), mutta äitini ei missään nimessä osta mistään peräkontista pentua. Nyt olemme sopineet, että haemme pennun sunnuntaina (22.4). Pentujen isästä ei ole kerrottu vielä mitään ja aioimme kysyä vasta kun näemme pennun. Mietityttää siis voisiko hän olla jonkinmoinen huijari. Emme siis aijo antaa kenellekkään rahaa ennen kun näemme pennun terveenä ja paperit kunnossa.

9

1851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JättäisinOstamatta

      Ei missään nimessä luottoa herättävä pentuilmoitus ja tarinasi vielä vähemmän.

      Se, miten nyt olitte pentua ostamassa ei eroa takakontista ostamisesta käytännössä mitenkään. Eli periaatteessa olitte tekemässä juuri niin kuin ette muka missään nimessä olisi tekemässä. Kaikkein tärkeintä koirakaupoissa on selvittää pennun kasvuolot ja vanhempien, varsinkin emon, olot. Kumpaakaan ette saa selvitettyä, jos suljette silmänne ja annatte myyjän hämärästi kiikuttaa pennun teille. Yksikään vastuuntuntoinen myyjä ei sitä tee, eikä yksikään vastuuntuntoinen myyjä myy pentua tuohon hintaan. Hinta ei todellakaan kata emon ja pentujen hyvästä hoidosta aiheutuneita kuluja, madotuksia, rokotuksia, sirutuksia, eläinlääkärin tarkastuksia, bensoja jne. Hämärältä siis vaikuttaa.

      Onko kyse kaiken lisäksi tuontipennusta? Vai onko pentu aivan satavarmasti syntynyt Suomessa?

    • hämärääon

      Aika hämärältä vaikuttaa, ja kuten tuossa ylempänä joku jo sanoikin se miten nyt olitte ostamassa ei eroa takakontista mitenkään, kotiin tuotaessa ette olisi nähneet pennun emoa, mielellään myös pennun isää, ettekä sitä millaisissa oloissa se pentu kasvaa.
      Ilmoituksessa ei myöskään mainita sanallakaan terveystilannetta, onko käyneet lääkärissä tutkittavana.
      Jättäisin ostamatta ja etsisin luotettavammalta vaikuttavan.
      Ja jos taas koira valikoitui halvan hinnan takia, kannattaisi harkita sopiiko koira ollenkaan teille lemmikiksi koska juuri sen takia että ihmiset ostavat halpoja hämäriä pentuja pentotrokarit ja tehtaat kukoistavat.

    • Mistäperäisin

      Ihanko tosissaan olette menossa hakemaan noin epäilyttävän piskin? Köyhän ei kannata ostaa halvinta, sillä se saattaa kostautua. Jos pennejä pitää jo koiraa hankkiessa laskea, niin sitä on parempi säästää jonkin aikaa laadukkaaseen pentuun, jolle on kasvattajan takuu ongelmien varalle.

      "Emme siis aijo antaa kenellekkään rahaa ennen kun näemme pennun terveenä ja paperit kunnossa."

      Miten ajattelitte nähdä pennun terveyden? Piskien vanhempia ei taatusti olla terveystarkastettu, joten mitään takuita perinnöllisten sairauksien varalta ei ole, ja ne tupsahtavat koiraan vasta myöhemmällä iällä, jos ovat tupsahtaakseen. Ja jos pentu on tuotu rajan takaa, niin niistä papereista ei sitten kannata johtopäätelmiä vetää... Niistä on meinaan liikkunut juttua. Ja mitä papereita oletatte tuon hintaiselle pennulle kasvattajan hankkineen?

      Minuakin kiinnostaisi, onko tämä trokattu pentu? Jos on, niin ei pitäisi olla tarpeen edes keskustella siitä, millä todennäköisyydellä juttu haiskahtaa.

    • Jade

      Emme aijo ostaa pentua, jos sitä edes oli olemassakaan. Emme olleet ostamassa sitä pelkän halvan hinnan takia, vaan tykkäämme muutenkin terriereistä. Hän oli siis luvannut tuoda pennun emonsa kanssa. Minuakin epäilytti se, mutta äitini oli jo sopinut asian, joten en siihen paljoa puuttunut. Myyjä sanoi pentujen olevan suntynyt ihan Suomessa. Me oleemme vähän uusia koiran ostamiseen, koska itselläni ei ole ikänä ollut omaa koiraa (olen 13v) ja äitini ei ikinä ennen ole ostanut koiraa. Jatkamme etsimistä ja koitan löytää jonkun luotettavamman myyjän.

      • rekisteröitykodinvaihtaj

        Kannattaa katsoa pentu kennelistä suomesta.Jalostustietokannasta näkee rekisteröidyn pennun ja sen vanhemien ja suvun taustat.Lonkka,silmä jne, näyttely ja koetulokset.Sukusiitoksen määrän, joka ei saa olla suuri.
        Paperitonta rotukoiraa ei kannata ostaa, siinä on aina jotain hämärää.Muutenhan se olisi rekisteröity.
        Yksi hyvä vaihtoehto on ostaa nuori 0-2vuotias rekisteröity rotukoira.Eli kodinvaihtaja.Niitä näkyy torilla ja apulassa välillä .Hinta on alhainen, kun kyseessä ei ole enää ihan pentu, usein 300-500€.Koira voi olla jo sisäsiisti, ja luonne näkyy nuoresta koirasta pentua paremmin.Koiran nimellä jalostustietokannasta löytyy tiedot.Nuori kodinvaihtaja sopeutuu viellä hyvin,monesti luopumisen syynä allergia , muutto tai ajanpuute.
        Ja mikäli sellainen sopivan oloinen löytyy, voi sitä käydä useampaan kertaan katsomassa.Ja miettiä sitten onko koira juuri itselle sopiva.
        Itse ostin 300€, puhdasrotuisen rekisteröidyn iloisen ja hyväluontoisen koiran.Aivan mahtava koira.


    • 64665777

      Älkää ainakaan ottako trokareiden myymiä edullisia 320€,290€ jne halpis sekotuksia.Niitä on pajon tarjolla, ja tuotu ulkomailta, rokotuksissa voi olla puutteitaa.Samoilla myyjillä myynnisdä niitä useampia, ja uusia tuovat kun entiset on myyty.Pelkkää bisnestä.Eikä taustoja tiedetä, myyvät monissa paikoissa halpoja koiria.Usein just passillisia.Ja kun ostajat huomaa vikoja koirassa, ei palautusoikeutta.
      Ostakaa mielummin suomalaisten kasvattama, kennelistä joka lupaa 24/7 ohjeet ja neuvot.Kasvattaja josta löytyy tietoa netistä, tai voi kennelliitosta tarkistaa että kaikki ok.
      Suomalainen kodinvaihtaja, rekattu ja puhdas, tosi hyvä vaihtoehto myös.

    • pentuvälityksessä_olisi

      Jos terrieri kiinnostaa ja nimenomaan jackrusseli, niin ihan puhdasrotuinen kannattaisi ostaa. MM russeleita on kennelliiton pentyvälityksessä tällä hetkellä listattuna 5 pentuetta, yhteensä 8 pentua. Sieltä saattaisi löytyä teille sopiva pentu.

      • Kolmepäivitäinnäen

        Toivottavasti aloittaja on harkinnut tarkkaan, ja ottanut sekoa rodusta.
        Urokset ei usein tuu toimeen vieraiden urosten kanssa, vaan räyhäävät vastaantulijoille ihan holtittomasti.Niin kovaa on meteli joka niistä lähtee,et ihmisen puhetta on mahdoton kuulla.
        Täällä alueella kolme russeli urosta, eri perheissä.Nuorin neljä, ja vanhin yhdeksän.Käytös sama, ja käsistä lähtiessä puree varmasti vierasta koiraa.Et se pitää olla tiedos, jos lapsi koiraa taluttaa.Haastavia, ja ärhäköitä ovat.Varmaan omille ihmisille ihania.

        Villakoirakin lapsrn ulkoilutettavaks parempi, ja helpompi luonteeltaan.


      • täytyymiettiä

        ok,hyvä tietää.etsin myös koiraa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe