Sähkömies laskutti "kynätunteja"

Huijattu

Palkkasin remonttifirman tekemään keittiöremontin tuntitöinä (38€/h) hintaan. Timpuri tuli remontin aikana joka aamu klo 7 töihin ja lopetti työt klo 15:30. Keittiökalusteet asensi päivään ja välitilan laatoituksen ja laminaatin asennukseen meni toinen päivä. Eli laskun loppusumma oli 16x38€ kuten pitikin. Tämän lisäksi oli lisännyt laskuun tarvikkeiden noudon 25€, kun kävi hakemassa pakettiautolla tilaamani kalusteet keittiöfirmalta (mikä oli hyväksyttävää).
No sähkäri kävi sitten asentamassa itse ostamani kulmapistorasiat 2 kpl, led profiilit yht. 1,5m ja kytki samalla vanhan lieden takaisin. Aikaa hänellä meni paikan päällä 2 tuntia, saapui kello 11 ja lähti klo 13. Puhelimessa kertoi tuntihinnaksi 41€/h alv 0, mikä mielestäni on kohtuullinen. Sanoi aikaa menevän maksimissaan 3 tuntia, joten olin aluksi tyytyväinen kun kuvittelin että laskun työosuus olisi korkeintaan 3 tuntia. No tänään pamahti lasku postiluukusta: asennustyö viisi (5) tuntia) pientarvikkeet yhteensä 10€. Yhteensä 265€ veroineen, mikä on aivan älytön hinta tuollaisesta työstä. Soitin hänelle ja kysyin miksi laskussa on 3 tuntia ylimääräistä kun olit paikan päällä 2 tuntia? Tarvikehankinnoissa, työmatkasta ja laskutuksesta kuulemma tulee tuo 3 tunnin "lisä". Ei mene minun ymmärrykseen miten voi mennä kaapelinpätkien ja kiinnitysruuvien etsimiseen edes tuntiakaan, kun paku oli kuitenkin kaapeleita täynnä? Firman toimipiste on alle 4 km päässä talostani, ei kai kukaan nyt yli tuntia tuota matkaa ajele, v1ttu tuon matkan kävelee vaikka käsillään alle tuntiin. Kylläpä on kusetettu olo, pitää kai tämä riitauttaa, ei helvetissä kukaan laskuta kolmea tuntia ylimääräistä kahden tunnin työstä.

75

5128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvelenpa.vain

      Asiallinen tuntilaskutus on 80 €/h, joten tehtäessä töitä puolella hinnalla voi aivan hyvin istua joka toisen tunnin kahvilla.

    • BauHerr

      Vaatiiko aloittajan mainitsema riitautuksen teko tännekin aloituksen ja tuollaisen stoorin vääntämisen?

    • julkiseksitön

      hyvä kertomus "maan tavasta" rakennusalalla. Julkisuus tuonee asioille paremmin rotia.

      • Anonyymi

        Ainakin leidän yrityksessä pitää yritää laitaa jinnoaljon kynö tunteja kun vaan boisdaan
        Johtaja sanoinettä laitakaanbaan kyllämhän sitte ne hoitanjanhyvittäömjismjokunvalitaa

        Kokoomus sähkö


    • KPäätalo

      Tämäkin aloitus Kalle Päätalomaisen tarkkoine yksityiskohtineen on ylläpidon taidonnäyte kuten lukuisat vastaavat

    • NickNailer

      Tapana on laskuttaa tuntiöissä KOKO projektiin kulunut aika ellei muuta sovita. Tarvikkeiden haku tarkoittaa yleensä käyntiä tukussa. Jos vain puhtaasta nettoajasta veloitettaisiin, niin kukaan ei hoitaisi syrjäseudun asennuksia. Esimerkki: vaihdoin tiivisteitä Oraksen hanaan: työ 5 min ja matkat 2 h. Olisiko alkuperäisen kirjoittajan mielestä pitänyt laskuttaa 5 minuutin työstä vain 2 tunnin ajosta? (En tehnyt kumpaakaan, koska "asiakas" oli sukulainen, laskutin osat netto-netto hinnan mukaan, taisi olla euro.)

      Tuntihinta on hieman alakanttiin. Kolmelle tunnille vyörytettynä tuntihinnaksi tulee 84 euroa, mikä on hieman normihintaa kalliimpi, silti vielä kohtuullinen.

      Olisiko ollut parempi, että tuntihinnta olisi 84 € ja laskutusperuste nettotyöaika?

      • Anonyymi

        Ja t kuitenkin tukusta sammalla muisdekinasikaide tatvikeet ja laskutitte kaikislya kakai tuntii vaikka yhteensä kuliuinse kasintuntii elika oiee laskutus osl ollut se markoista se 4o min


    • Huomaatkos

      Kun tilaat jonkinalan duunarin niin valmistaudu ryöstöön ! Olet laskutuksen uhri senjälkeen , menipä duuniin mitä hyvänsä tai etsiskelyyn kamoja sillä senhän he osaavat .

      • NickNailer

        Mutta kun tuossa alkuperäisessä kirjoituksessa ei ollut mitään ryöstöä.

        Työaikaan lasketaan matka-ajat ja tarvikkeiden hankinta jne. Työaika veloitetaan pyöristäen; usein alkavilta tunneilta.


      • UudistusPelisääntöihin

        Kaksoislaskutus EI OLE hyväksyttävää!

        JOS sähkäri ostaa erän tuotteita tukusta (joita käytetään minun tilaamaani asennustyöhön) ja maksaa tuotteista tukulle 20€ ja myy saman tuote-erän minulle 40€, silloin oikeudenmukainen veloitus matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta on yhteensä 0 € !

        JOS taas sähkäri katsoo oikeudenmukaiseksi laskuttaa asiakasta matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta, niin silloin tulee myös myydä ne tukusta ostetut tuotteet nollakatteella eli 20€. (Oletus: hinta tukussa alveineen oli se 20€).

        Toki, jos tukkuhinta 20€ oli ilman alvia, silloin tietenkin asiakkaalta veloitetaan vähintään se 20€ alv eli 24,80€. Tuon päälle sitten JOKO myyntikate TAI matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä, mutta EI molempia !

        Yritys veloittaa SEKÄ myyntikate ETTÄ matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä on asiatonta tuplalaskutusta, ja tuollainen pitää riitauttaa,
        HUOM: Jotta asiasta ei tarvitsisi tehdä riitaa, pitäisi toki jo työsuoritusta tilatessa sopia pelisäännöt selviksi.

        "Työaika veloitetaan pyöristäen; usein alkavilta tunneilta."

        Näin tuntuu moni sähkäri tekevän.

        MUTTA: Kun itse olen tehnyt työtä, niin jos työtä on tehty aikalaskutuksella, kyllä työhän käytetty aika on rehellisesti ilmoitettu esim. tuntimäärä kahdella desimaalilla, eli 36 sekuntia = 0,01 tuntia.

        1 minuutti = 0,0167 h.

        EI siis mitään "pyöristelyjä".

        Herää kysymys:

        Jos sähkäri tekee työtä 1 h 5 min, ja asiakas joutuu maksamaan sähköliikkeelle 2 tunnin työstä, niin miten sähköliike maksaa työntekijälleen?

        1h ; 1,083h ; 1,1h ; 1,5h vai tosiaanko sen saman 2h, minkä laskuttaa asiakkaaltaan ???

        Herätys valtiovalta! Älkää suojelko monopolia !!!

        Entä, jos sähkömies X, jolla on 25 vuoden kokemus sähkötöistä, riitaantuu työnanatajansa kanssa ja työnanatajana toiminut sähköliike irtisanoo hänet.

        NYKYlain mukaan työnanatajan ei ole pätevä tekemään irtisanotuksi jouduttuaan ensimmäistäkään sähkötyötä, jollei löydä uutta työpaikkaa sellaisesta sähköliikkeestä, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekoon ansiotarkoituksessa.

        LAKIA pitäisi muuttaa: Jos sähkömies X on 25 vuoden ajan tehnyt sähkötöitä, joista vähintään 10 vuotta itsenäisesti ilman kokeneemman työnjohtajan valvontaa, niin on varmasti pätevä ammattiinsa, ja on käsittämätöntä byrokratiaa, jos sähkömies X ei saa tehdä työtään itsenäisenä ammatinharjoittajana sen jälkeen kun ex- työnantaja on hänet irtisanonut !

        NYKYLAKI siis suojaa sähköliikeyrittäjien liiketoimintaa ja -voittoja ja verhoaa asian muka sähköturvallisuuden edistämiseksi.

        TUKESin rooli pitäisi pistää uusiksi:

        Perustason valvonta vähemmäksi, mutta TUKES voisi julkaista tee-se-itse -miehen (ja naisen) infopankkia, jossa on ohjeet sähkötyön tekemiseen, ja kunkin työn kohdalla lista asioista, joita erityisesti syytä välttää, ja toinen lista asioista, joiden kohdalla asia täytyy huolellisesti tarkistaa, jotta sähköturvallisuus pysyisi hyvällä tasolla.

        Sensijaan: JOS ammattiliike tekee täysin ala-arvoista työtä, niin tällaisen ammattiliikkeen omistajan ja toimitusjohtajan pitäisi törkeissä tapauksessa olla henkilökohtaisesti vastuussa vahingoista ilman ylärajaa !

        Esimerkki:

        Sähköliike tekee omakotitalon kaikki sähköasennukset.
        Pistorasiat ovat maadoitettua mallia, mutta yhdenkään maadoitetun pistorasian maadoitusliittimeen ei ole kytketty mitään.

        Asukas sisään muutettuaan kytkee leivänpaahtimen maadoitetuksi luulemaansa pistorasiaan. Koska leivänpaahdin on halvinta tarjousmallia, sen eristys pettää ja runko tulee jännitteiseksi.

        JOS maadoitus olisi asianmukaisesti kytketty, tässä vaiheessa palaisi sulake tai laukeaisi johdonsuoja-automaatti katkaisten virran ja estäen vaaratilanteen.

        MUTTA koska maadoitus on pistorasioihin kytkemättä, asukas saa leivänpaahtimen ja lieden (joka sitten taas ON maadoitettu) väliltä 230 V sähköiskun ja kuolee siihen.

        Henkivakuutusyhtiö maksaa tämän asukkaan leskelle 250000 € henkivakuutussopimuksen perusteella.

        Lain mukaan henkivakuutusyhtiöllä on kuitenkin ns. takautumisoikeus sähköliikkeeseen, joka on ala-arvoisella työllään aiheuttanut tämän vahingon.

        (Toki viallisella leivänpaahtimella on ollut osansa vahingon synnyssä, mutta sitä vartenhan suojamaadoitus on keksitty, että se estäisi tällaiset vahingot).

        Henkivakuutusyhtiö vaatii sähköliikkeeltä vahingonkorvauksena saman 250000 € jonka se maksoi asiakkaansa leskelle henkivakuutussopimuksen mukaisena korvauksena kuolintapauksesta.

        Tämän seurauksena sähköliike menee konkurssiin.

        Tällaisessa lain pitäisi turvata henkivakuutusyhtiön oikeus perätä sähköliikkeen omistajalta tai toimitusjohtajalta se osa vahingonkorvauksesta, jota sähköliike ei konkurssin seurauksena kyennyt maksamaan.

        TOKI, jos sähköliikkeen johto kykenee todistamaan, että kyseessä ei ollut sähköliikkeen yleinen linja asennuksissa, vaan yksittäisen asentajan sooloilu, silloin ainakin osa korvausvastuusta siirtyy väärin tehtyjen asennusten tekijälle.


      • harhoissa_hourii
        UudistusPelisääntöihin kirjoitti:

        Kaksoislaskutus EI OLE hyväksyttävää!

        JOS sähkäri ostaa erän tuotteita tukusta (joita käytetään minun tilaamaani asennustyöhön) ja maksaa tuotteista tukulle 20€ ja myy saman tuote-erän minulle 40€, silloin oikeudenmukainen veloitus matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta on yhteensä 0 € !

        JOS taas sähkäri katsoo oikeudenmukaiseksi laskuttaa asiakasta matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta, niin silloin tulee myös myydä ne tukusta ostetut tuotteet nollakatteella eli 20€. (Oletus: hinta tukussa alveineen oli se 20€).

        Toki, jos tukkuhinta 20€ oli ilman alvia, silloin tietenkin asiakkaalta veloitetaan vähintään se 20€ alv eli 24,80€. Tuon päälle sitten JOKO myyntikate TAI matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä, mutta EI molempia !

        Yritys veloittaa SEKÄ myyntikate ETTÄ matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä on asiatonta tuplalaskutusta, ja tuollainen pitää riitauttaa,
        HUOM: Jotta asiasta ei tarvitsisi tehdä riitaa, pitäisi toki jo työsuoritusta tilatessa sopia pelisäännöt selviksi.

        "Työaika veloitetaan pyöristäen; usein alkavilta tunneilta."

        Näin tuntuu moni sähkäri tekevän.

        MUTTA: Kun itse olen tehnyt työtä, niin jos työtä on tehty aikalaskutuksella, kyllä työhän käytetty aika on rehellisesti ilmoitettu esim. tuntimäärä kahdella desimaalilla, eli 36 sekuntia = 0,01 tuntia.

        1 minuutti = 0,0167 h.

        EI siis mitään "pyöristelyjä".

        Herää kysymys:

        Jos sähkäri tekee työtä 1 h 5 min, ja asiakas joutuu maksamaan sähköliikkeelle 2 tunnin työstä, niin miten sähköliike maksaa työntekijälleen?

        1h ; 1,083h ; 1,1h ; 1,5h vai tosiaanko sen saman 2h, minkä laskuttaa asiakkaaltaan ???

        Herätys valtiovalta! Älkää suojelko monopolia !!!

        Entä, jos sähkömies X, jolla on 25 vuoden kokemus sähkötöistä, riitaantuu työnanatajansa kanssa ja työnanatajana toiminut sähköliike irtisanoo hänet.

        NYKYlain mukaan työnanatajan ei ole pätevä tekemään irtisanotuksi jouduttuaan ensimmäistäkään sähkötyötä, jollei löydä uutta työpaikkaa sellaisesta sähköliikkeestä, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekoon ansiotarkoituksessa.

        LAKIA pitäisi muuttaa: Jos sähkömies X on 25 vuoden ajan tehnyt sähkötöitä, joista vähintään 10 vuotta itsenäisesti ilman kokeneemman työnjohtajan valvontaa, niin on varmasti pätevä ammattiinsa, ja on käsittämätöntä byrokratiaa, jos sähkömies X ei saa tehdä työtään itsenäisenä ammatinharjoittajana sen jälkeen kun ex- työnantaja on hänet irtisanonut !

        NYKYLAKI siis suojaa sähköliikeyrittäjien liiketoimintaa ja -voittoja ja verhoaa asian muka sähköturvallisuuden edistämiseksi.

        TUKESin rooli pitäisi pistää uusiksi:

        Perustason valvonta vähemmäksi, mutta TUKES voisi julkaista tee-se-itse -miehen (ja naisen) infopankkia, jossa on ohjeet sähkötyön tekemiseen, ja kunkin työn kohdalla lista asioista, joita erityisesti syytä välttää, ja toinen lista asioista, joiden kohdalla asia täytyy huolellisesti tarkistaa, jotta sähköturvallisuus pysyisi hyvällä tasolla.

        Sensijaan: JOS ammattiliike tekee täysin ala-arvoista työtä, niin tällaisen ammattiliikkeen omistajan ja toimitusjohtajan pitäisi törkeissä tapauksessa olla henkilökohtaisesti vastuussa vahingoista ilman ylärajaa !

        Esimerkki:

        Sähköliike tekee omakotitalon kaikki sähköasennukset.
        Pistorasiat ovat maadoitettua mallia, mutta yhdenkään maadoitetun pistorasian maadoitusliittimeen ei ole kytketty mitään.

        Asukas sisään muutettuaan kytkee leivänpaahtimen maadoitetuksi luulemaansa pistorasiaan. Koska leivänpaahdin on halvinta tarjousmallia, sen eristys pettää ja runko tulee jännitteiseksi.

        JOS maadoitus olisi asianmukaisesti kytketty, tässä vaiheessa palaisi sulake tai laukeaisi johdonsuoja-automaatti katkaisten virran ja estäen vaaratilanteen.

        MUTTA koska maadoitus on pistorasioihin kytkemättä, asukas saa leivänpaahtimen ja lieden (joka sitten taas ON maadoitettu) väliltä 230 V sähköiskun ja kuolee siihen.

        Henkivakuutusyhtiö maksaa tämän asukkaan leskelle 250000 € henkivakuutussopimuksen perusteella.

        Lain mukaan henkivakuutusyhtiöllä on kuitenkin ns. takautumisoikeus sähköliikkeeseen, joka on ala-arvoisella työllään aiheuttanut tämän vahingon.

        (Toki viallisella leivänpaahtimella on ollut osansa vahingon synnyssä, mutta sitä vartenhan suojamaadoitus on keksitty, että se estäisi tällaiset vahingot).

        Henkivakuutusyhtiö vaatii sähköliikkeeltä vahingonkorvauksena saman 250000 € jonka se maksoi asiakkaansa leskelle henkivakuutussopimuksen mukaisena korvauksena kuolintapauksesta.

        Tämän seurauksena sähköliike menee konkurssiin.

        Tällaisessa lain pitäisi turvata henkivakuutusyhtiön oikeus perätä sähköliikkeen omistajalta tai toimitusjohtajalta se osa vahingonkorvauksesta, jota sähköliike ei konkurssin seurauksena kyennyt maksamaan.

        TOKI, jos sähköliikkeen johto kykenee todistamaan, että kyseessä ei ollut sähköliikkeen yleinen linja asennuksissa, vaan yksittäisen asentajan sooloilu, silloin ainakin osa korvausvastuusta siirtyy väärin tehtyjen asennusten tekijälle.

        Onkohan se syömäsi joulukinkku ollut jotenkin pilallista?


      • Anonyymi
        UudistusPelisääntöihin kirjoitti:

        Kaksoislaskutus EI OLE hyväksyttävää!

        JOS sähkäri ostaa erän tuotteita tukusta (joita käytetään minun tilaamaani asennustyöhön) ja maksaa tuotteista tukulle 20€ ja myy saman tuote-erän minulle 40€, silloin oikeudenmukainen veloitus matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta on yhteensä 0 € !

        JOS taas sähkäri katsoo oikeudenmukaiseksi laskuttaa asiakasta matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta, niin silloin tulee myös myydä ne tukusta ostetut tuotteet nollakatteella eli 20€. (Oletus: hinta tukussa alveineen oli se 20€).

        Toki, jos tukkuhinta 20€ oli ilman alvia, silloin tietenkin asiakkaalta veloitetaan vähintään se 20€ alv eli 24,80€. Tuon päälle sitten JOKO myyntikate TAI matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä, mutta EI molempia !

        Yritys veloittaa SEKÄ myyntikate ETTÄ matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä on asiatonta tuplalaskutusta, ja tuollainen pitää riitauttaa,
        HUOM: Jotta asiasta ei tarvitsisi tehdä riitaa, pitäisi toki jo työsuoritusta tilatessa sopia pelisäännöt selviksi.

        "Työaika veloitetaan pyöristäen; usein alkavilta tunneilta."

        Näin tuntuu moni sähkäri tekevän.

        MUTTA: Kun itse olen tehnyt työtä, niin jos työtä on tehty aikalaskutuksella, kyllä työhän käytetty aika on rehellisesti ilmoitettu esim. tuntimäärä kahdella desimaalilla, eli 36 sekuntia = 0,01 tuntia.

        1 minuutti = 0,0167 h.

        EI siis mitään "pyöristelyjä".

        Herää kysymys:

        Jos sähkäri tekee työtä 1 h 5 min, ja asiakas joutuu maksamaan sähköliikkeelle 2 tunnin työstä, niin miten sähköliike maksaa työntekijälleen?

        1h ; 1,083h ; 1,1h ; 1,5h vai tosiaanko sen saman 2h, minkä laskuttaa asiakkaaltaan ???

        Herätys valtiovalta! Älkää suojelko monopolia !!!

        Entä, jos sähkömies X, jolla on 25 vuoden kokemus sähkötöistä, riitaantuu työnanatajansa kanssa ja työnanatajana toiminut sähköliike irtisanoo hänet.

        NYKYlain mukaan työnanatajan ei ole pätevä tekemään irtisanotuksi jouduttuaan ensimmäistäkään sähkötyötä, jollei löydä uutta työpaikkaa sellaisesta sähköliikkeestä, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekoon ansiotarkoituksessa.

        LAKIA pitäisi muuttaa: Jos sähkömies X on 25 vuoden ajan tehnyt sähkötöitä, joista vähintään 10 vuotta itsenäisesti ilman kokeneemman työnjohtajan valvontaa, niin on varmasti pätevä ammattiinsa, ja on käsittämätöntä byrokratiaa, jos sähkömies X ei saa tehdä työtään itsenäisenä ammatinharjoittajana sen jälkeen kun ex- työnantaja on hänet irtisanonut !

        NYKYLAKI siis suojaa sähköliikeyrittäjien liiketoimintaa ja -voittoja ja verhoaa asian muka sähköturvallisuuden edistämiseksi.

        TUKESin rooli pitäisi pistää uusiksi:

        Perustason valvonta vähemmäksi, mutta TUKES voisi julkaista tee-se-itse -miehen (ja naisen) infopankkia, jossa on ohjeet sähkötyön tekemiseen, ja kunkin työn kohdalla lista asioista, joita erityisesti syytä välttää, ja toinen lista asioista, joiden kohdalla asia täytyy huolellisesti tarkistaa, jotta sähköturvallisuus pysyisi hyvällä tasolla.

        Sensijaan: JOS ammattiliike tekee täysin ala-arvoista työtä, niin tällaisen ammattiliikkeen omistajan ja toimitusjohtajan pitäisi törkeissä tapauksessa olla henkilökohtaisesti vastuussa vahingoista ilman ylärajaa !

        Esimerkki:

        Sähköliike tekee omakotitalon kaikki sähköasennukset.
        Pistorasiat ovat maadoitettua mallia, mutta yhdenkään maadoitetun pistorasian maadoitusliittimeen ei ole kytketty mitään.

        Asukas sisään muutettuaan kytkee leivänpaahtimen maadoitetuksi luulemaansa pistorasiaan. Koska leivänpaahdin on halvinta tarjousmallia, sen eristys pettää ja runko tulee jännitteiseksi.

        JOS maadoitus olisi asianmukaisesti kytketty, tässä vaiheessa palaisi sulake tai laukeaisi johdonsuoja-automaatti katkaisten virran ja estäen vaaratilanteen.

        MUTTA koska maadoitus on pistorasioihin kytkemättä, asukas saa leivänpaahtimen ja lieden (joka sitten taas ON maadoitettu) väliltä 230 V sähköiskun ja kuolee siihen.

        Henkivakuutusyhtiö maksaa tämän asukkaan leskelle 250000 € henkivakuutussopimuksen perusteella.

        Lain mukaan henkivakuutusyhtiöllä on kuitenkin ns. takautumisoikeus sähköliikkeeseen, joka on ala-arvoisella työllään aiheuttanut tämän vahingon.

        (Toki viallisella leivänpaahtimella on ollut osansa vahingon synnyssä, mutta sitä vartenhan suojamaadoitus on keksitty, että se estäisi tällaiset vahingot).

        Henkivakuutusyhtiö vaatii sähköliikkeeltä vahingonkorvauksena saman 250000 € jonka se maksoi asiakkaansa leskelle henkivakuutussopimuksen mukaisena korvauksena kuolintapauksesta.

        Tämän seurauksena sähköliike menee konkurssiin.

        Tällaisessa lain pitäisi turvata henkivakuutusyhtiön oikeus perätä sähköliikkeen omistajalta tai toimitusjohtajalta se osa vahingonkorvauksesta, jota sähköliike ei konkurssin seurauksena kyennyt maksamaan.

        TOKI, jos sähköliikkeen johto kykenee todistamaan, että kyseessä ei ollut sähköliikkeen yleinen linja asennuksissa, vaan yksittäisen asentajan sooloilu, silloin ainakin osa korvausvastuusta siirtyy väärin tehtyjen asennusten tekijälle.

        Siinä sähkötyössä työssä maksaa koulutus ja työssäoppiminen, kalliit hankitut luvat ja oikeudet..lääkäri tekee 20min töitä ja laskuttaa 120euroo..pyöristystäkö..kyllä se ammattimies on palkkansa ansainnut- Ja jos asiakas hommaa tarvikkeet itse säästääkseen niin sitten pitää laittaa lapinlisää urakan päälle, kun ei ole välttämättä kysymys mistään ammatilaisen hommaamista tarvikkeista..voivat olla rautakaupan tai tokmannin halpatuonti kamaa jota ei saa ehjänä asennettua..kyllä jämpti on niin.
        kaikki työt voi tehä..tai teettää kok.urakkana tai tuntiurakkana. Matkat ja tarvikehankinnat on työaikaa kilometrikorvaus. Kukaan ei tee likasia raksahommia ilmatteeks..terveys menee joka tapauksessa..ja jos asiakas kyttää selän takana niin hinta vaan nouseee ja työ vaikeutuu..psykolookista hiillostamista nääs..heheee..


      • Anonyymi
        UudistusPelisääntöihin kirjoitti:

        Kaksoislaskutus EI OLE hyväksyttävää!

        JOS sähkäri ostaa erän tuotteita tukusta (joita käytetään minun tilaamaani asennustyöhön) ja maksaa tuotteista tukulle 20€ ja myy saman tuote-erän minulle 40€, silloin oikeudenmukainen veloitus matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta on yhteensä 0 € !

        JOS taas sähkäri katsoo oikeudenmukaiseksi laskuttaa asiakasta matka-ajasta tukkuun ja takaisin sekä tukussa ostoksiin käytetystä työajasta, niin silloin tulee myös myydä ne tukusta ostetut tuotteet nollakatteella eli 20€. (Oletus: hinta tukussa alveineen oli se 20€).

        Toki, jos tukkuhinta 20€ oli ilman alvia, silloin tietenkin asiakkaalta veloitetaan vähintään se 20€ alv eli 24,80€. Tuon päälle sitten JOKO myyntikate TAI matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä, mutta EI molempia !

        Yritys veloittaa SEKÄ myyntikate ETTÄ matka- ja aikaveloitus tukussa käynnistä on asiatonta tuplalaskutusta, ja tuollainen pitää riitauttaa,
        HUOM: Jotta asiasta ei tarvitsisi tehdä riitaa, pitäisi toki jo työsuoritusta tilatessa sopia pelisäännöt selviksi.

        "Työaika veloitetaan pyöristäen; usein alkavilta tunneilta."

        Näin tuntuu moni sähkäri tekevän.

        MUTTA: Kun itse olen tehnyt työtä, niin jos työtä on tehty aikalaskutuksella, kyllä työhän käytetty aika on rehellisesti ilmoitettu esim. tuntimäärä kahdella desimaalilla, eli 36 sekuntia = 0,01 tuntia.

        1 minuutti = 0,0167 h.

        EI siis mitään "pyöristelyjä".

        Herää kysymys:

        Jos sähkäri tekee työtä 1 h 5 min, ja asiakas joutuu maksamaan sähköliikkeelle 2 tunnin työstä, niin miten sähköliike maksaa työntekijälleen?

        1h ; 1,083h ; 1,1h ; 1,5h vai tosiaanko sen saman 2h, minkä laskuttaa asiakkaaltaan ???

        Herätys valtiovalta! Älkää suojelko monopolia !!!

        Entä, jos sähkömies X, jolla on 25 vuoden kokemus sähkötöistä, riitaantuu työnanatajansa kanssa ja työnanatajana toiminut sähköliike irtisanoo hänet.

        NYKYlain mukaan työnanatajan ei ole pätevä tekemään irtisanotuksi jouduttuaan ensimmäistäkään sähkötyötä, jollei löydä uutta työpaikkaa sellaisesta sähköliikkeestä, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekoon ansiotarkoituksessa.

        LAKIA pitäisi muuttaa: Jos sähkömies X on 25 vuoden ajan tehnyt sähkötöitä, joista vähintään 10 vuotta itsenäisesti ilman kokeneemman työnjohtajan valvontaa, niin on varmasti pätevä ammattiinsa, ja on käsittämätöntä byrokratiaa, jos sähkömies X ei saa tehdä työtään itsenäisenä ammatinharjoittajana sen jälkeen kun ex- työnantaja on hänet irtisanonut !

        NYKYLAKI siis suojaa sähköliikeyrittäjien liiketoimintaa ja -voittoja ja verhoaa asian muka sähköturvallisuuden edistämiseksi.

        TUKESin rooli pitäisi pistää uusiksi:

        Perustason valvonta vähemmäksi, mutta TUKES voisi julkaista tee-se-itse -miehen (ja naisen) infopankkia, jossa on ohjeet sähkötyön tekemiseen, ja kunkin työn kohdalla lista asioista, joita erityisesti syytä välttää, ja toinen lista asioista, joiden kohdalla asia täytyy huolellisesti tarkistaa, jotta sähköturvallisuus pysyisi hyvällä tasolla.

        Sensijaan: JOS ammattiliike tekee täysin ala-arvoista työtä, niin tällaisen ammattiliikkeen omistajan ja toimitusjohtajan pitäisi törkeissä tapauksessa olla henkilökohtaisesti vastuussa vahingoista ilman ylärajaa !

        Esimerkki:

        Sähköliike tekee omakotitalon kaikki sähköasennukset.
        Pistorasiat ovat maadoitettua mallia, mutta yhdenkään maadoitetun pistorasian maadoitusliittimeen ei ole kytketty mitään.

        Asukas sisään muutettuaan kytkee leivänpaahtimen maadoitetuksi luulemaansa pistorasiaan. Koska leivänpaahdin on halvinta tarjousmallia, sen eristys pettää ja runko tulee jännitteiseksi.

        JOS maadoitus olisi asianmukaisesti kytketty, tässä vaiheessa palaisi sulake tai laukeaisi johdonsuoja-automaatti katkaisten virran ja estäen vaaratilanteen.

        MUTTA koska maadoitus on pistorasioihin kytkemättä, asukas saa leivänpaahtimen ja lieden (joka sitten taas ON maadoitettu) väliltä 230 V sähköiskun ja kuolee siihen.

        Henkivakuutusyhtiö maksaa tämän asukkaan leskelle 250000 € henkivakuutussopimuksen perusteella.

        Lain mukaan henkivakuutusyhtiöllä on kuitenkin ns. takautumisoikeus sähköliikkeeseen, joka on ala-arvoisella työllään aiheuttanut tämän vahingon.

        (Toki viallisella leivänpaahtimella on ollut osansa vahingon synnyssä, mutta sitä vartenhan suojamaadoitus on keksitty, että se estäisi tällaiset vahingot).

        Henkivakuutusyhtiö vaatii sähköliikkeeltä vahingonkorvauksena saman 250000 € jonka se maksoi asiakkaansa leskelle henkivakuutussopimuksen mukaisena korvauksena kuolintapauksesta.

        Tämän seurauksena sähköliike menee konkurssiin.

        Tällaisessa lain pitäisi turvata henkivakuutusyhtiön oikeus perätä sähköliikkeen omistajalta tai toimitusjohtajalta se osa vahingonkorvauksesta, jota sähköliike ei konkurssin seurauksena kyennyt maksamaan.

        TOKI, jos sähköliikkeen johto kykenee todistamaan, että kyseessä ei ollut sähköliikkeen yleinen linja asennuksissa, vaan yksittäisen asentajan sooloilu, silloin ainakin osa korvausvastuusta siirtyy väärin tehtyjen asennusten tekijälle.

        työnnä sinä nuo arviointisi hivakkaas..sinä et tiedä sähköalan asioista muuta kuin että sähkö on vaarallista tumpeloille. Mee kouluun ja opi jotain, oot ehkä pitkäaikais lorvailija joka vaan valittaa myötätunnosta muiden puolesta. Häpiä jo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä sähkötyössä työssä maksaa koulutus ja työssäoppiminen, kalliit hankitut luvat ja oikeudet..lääkäri tekee 20min töitä ja laskuttaa 120euroo..pyöristystäkö..kyllä se ammattimies on palkkansa ansainnut- Ja jos asiakas hommaa tarvikkeet itse säästääkseen niin sitten pitää laittaa lapinlisää urakan päälle, kun ei ole välttämättä kysymys mistään ammatilaisen hommaamista tarvikkeista..voivat olla rautakaupan tai tokmannin halpatuonti kamaa jota ei saa ehjänä asennettua..kyllä jämpti on niin.
        kaikki työt voi tehä..tai teettää kok.urakkana tai tuntiurakkana. Matkat ja tarvikehankinnat on työaikaa kilometrikorvaus. Kukaan ei tee likasia raksahommia ilmatteeks..terveys menee joka tapauksessa..ja jos asiakas kyttää selän takana niin hinta vaan nouseee ja työ vaikeutuu..psykolookista hiillostamista nääs..heheee..

        "..psykolookista hiillostamista nääs..heheee.."

        Mikläli sähkömiesten osaaminen on tuolla tasolla, niin teen mielummin itse...

        Eikä sähkötöitä tekevän äo:n pitäisi olla edes yli 40?? Pitäisi osata kirjoittaa ja lukea???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä sähkötyössä työssä maksaa koulutus ja työssäoppiminen, kalliit hankitut luvat ja oikeudet..lääkäri tekee 20min töitä ja laskuttaa 120euroo..pyöristystäkö..kyllä se ammattimies on palkkansa ansainnut- Ja jos asiakas hommaa tarvikkeet itse säästääkseen niin sitten pitää laittaa lapinlisää urakan päälle, kun ei ole välttämättä kysymys mistään ammatilaisen hommaamista tarvikkeista..voivat olla rautakaupan tai tokmannin halpatuonti kamaa jota ei saa ehjänä asennettua..kyllä jämpti on niin.
        kaikki työt voi tehä..tai teettää kok.urakkana tai tuntiurakkana. Matkat ja tarvikehankinnat on työaikaa kilometrikorvaus. Kukaan ei tee likasia raksahommia ilmatteeks..terveys menee joka tapauksessa..ja jos asiakas kyttää selän takana niin hinta vaan nouseee ja työ vaikeutuu..psykolookista hiillostamista nääs..heheee..

        Paljonko kallit luvat maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko kallit luvat maksaa?

        Googlailin, jos meni oikeaan paikkaan, niin 100 € olisi ilmoituksen käsittely, jolla pääsee sähköurakoitsijarekisteriin. Olisiko kertaalleen aiheutuva kulu, eikä siten vuosimaksua tai muuta aiheutuvaa juoksevaa kustinkia. Ei saa selvyyttä Tukesin hinnastosta. Tukesin lausunnotkaan eivät ole kohtuuttoman hintaisia 99€/tunti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlailin, jos meni oikeaan paikkaan, niin 100 € olisi ilmoituksen käsittely, jolla pääsee sähköurakoitsijarekisteriin. Olisiko kertaalleen aiheutuva kulu, eikä siten vuosimaksua tai muuta aiheutuvaa juoksevaa kustinkia. Ei saa selvyyttä Tukesin hinnastosta. Tukesin lausunnotkaan eivät ole kohtuuttoman hintaisia 99€/tunti.

        Menit ns,. p€rc€ edellä puuhun.

        TUKES rekisteröinti on se viimeinen askel. Sitä ennen on oltava sähköalan opinnot, sen jälkeen oltava sähköalan ammattihenkilö määrävuosia, sen jälkeen suoritettava S1 tai S2 koe hyväksyttävästi, hankittava vaaditut työkalut ja vasta sen jälkeen voi käydä jättämässä TUKES anomuksen.

        Reissu kestää vuosia, Jo pelkästään S1 tai S2 oppikirjat maksaa tonnin. Enemmän tai vähemmän pakollisiin koulutuksiin kuluu tuhansia euroja vuodessa. Asennustesteri maksaa kolmisen tonnia ja päälle tulevat muut releet. Ennen kuin mies on pakussa, kuluu keskimäärin 5 vuotta ja hitosti rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menit ns,. p€rc€ edellä puuhun.

        TUKES rekisteröinti on se viimeinen askel. Sitä ennen on oltava sähköalan opinnot, sen jälkeen oltava sähköalan ammattihenkilö määrävuosia, sen jälkeen suoritettava S1 tai S2 koe hyväksyttävästi, hankittava vaaditut työkalut ja vasta sen jälkeen voi käydä jättämässä TUKES anomuksen.

        Reissu kestää vuosia, Jo pelkästään S1 tai S2 oppikirjat maksaa tonnin. Enemmän tai vähemmän pakollisiin koulutuksiin kuluu tuhansia euroja vuodessa. Asennustesteri maksaa kolmisen tonnia ja päälle tulevat muut releet. Ennen kuin mies on pakussa, kuluu keskimäärin 5 vuotta ja hitosti rahaa.

        En mennyt. Kulut ihan niin kuin muillakin ammatinharjoittajilla, pienemmätkin. Muutama satanen menee ammiksen jälkeiseen sähköturvallisuustutkintoon ilmoituksen käsittelyyn.
        Ei tarvita korjaamotiloja tai erikoistyökaluja, kuten monissa muissa töissä. Kaikkien ammtinharjoittajien on tunnettava työtä koskevat vaatimukset ja hankittava ammattikirjallusuus ja työkalut mitä tarvitsee.
        Mitä ovat pakolliset koulutukset? Sähkötyöturvallisuuskoulutus 5-vuoden välein?


    • 5435435

      EI sähkäri voi laskuttaa useita tunteja tukussa käynnistä jos kaikki vermeet oli jo hankittuna. Perusoletus on että sähkärillä on pikkunippeleitä mukanaan.
      Jos kuitenkin jotain pitää hakea tukusta niin tuskin sähkäri ostaa pelkästään yhdeasiakkaan tavaroita tukusta joten sikälikin tuo on aika pöyrisyttävää.

      Kannattaa kysellä ensin kuluttajaneuvojalta. Monasti asia oikenee kun kunnan henkilö soittelee ja kyselee sähkäriltä että mikäs tämän jutun takana oikein on.

      Niin ja sitäpaitsi sähkärin pitä kyllä hankkia ne vermeet edullisesti asiakkaan kannalta. Mitkään pikkutarvikkeet ei kustanna sataa euroa (tukussa käynti) vaikka ne ostaisi lähimmästä rautakaupasta. Tämä kertoo sähkärin olevan latvalaho.

      • NickNailer

        Asentajilla on laskutusperusteet usein verkkosivuilla tai ne annetaan kirjallisesti.

        Yhden korjauksen kyllä teen: laskutuksesta en ole kuullut kenenkään laskuttavan. Ei se enää kuulu asiakkaalle.

        "Vermeet edullisesti" on hauska vitsi, kun tukkujen viralliset hinnat on pilvissä ja alennukset reilusti yli 50 %. Vuosialennus tulee sen lisäksi niin jälkikäteen, ettei sitä voi mitenkään antaa asiakkaalle vaikka haluaisi.

        Tukun virallinen hinta on muuten yleensä paljon korkeampi kuin rautakaupan hinta.

        Kustannuklsia laskiessa on joskus tullut sekin mieleen, että tiettyjä töitä voisi tarjota "ilmaisella työllä" ja laskuttaa vain tarvikkeiden listahinnat. Oikeisiin hintoihin asiakas ei pääse kiinni muuten, kuin katsomalla hintoja Virossa. Sikäläisissä tukuissa on pienemmät alennukset ja siksi enemmän transparenssia.


      • nevaanhuijaa
        NickNailer kirjoitti:

        Asentajilla on laskutusperusteet usein verkkosivuilla tai ne annetaan kirjallisesti.

        Yhden korjauksen kyllä teen: laskutuksesta en ole kuullut kenenkään laskuttavan. Ei se enää kuulu asiakkaalle.

        "Vermeet edullisesti" on hauska vitsi, kun tukkujen viralliset hinnat on pilvissä ja alennukset reilusti yli 50 %. Vuosialennus tulee sen lisäksi niin jälkikäteen, ettei sitä voi mitenkään antaa asiakkaalle vaikka haluaisi.

        Tukun virallinen hinta on muuten yleensä paljon korkeampi kuin rautakaupan hinta.

        Kustannuklsia laskiessa on joskus tullut sekin mieleen, että tiettyjä töitä voisi tarjota "ilmaisella työllä" ja laskuttaa vain tarvikkeiden listahinnat. Oikeisiin hintoihin asiakas ei pääse kiinni muuten, kuin katsomalla hintoja Virossa. Sikäläisissä tukuissa on pienemmät alennukset ja siksi enemmän transparenssia.

        Älähän nyt viitsi - tukun hinnat muka korkeampia kuin rautakaupan hyllyssä - älä edes viitsi.

        Kaikkea olen nähnyt ja kuullut, mutta tämä on jo aikamoisen paksua tavaraa.

        Jos näin on niin miksi edes käydä tukussa - paikallisesta Prismasta saa saman tavaran puoleen hintaan ja se on myös lähempänä.


      • Anonyymi

        jooo..samalla voi kysyä kulutusneuvojaa laittaa ne sähköt laittaen..sana kiertää ja kukaan ei tuu asentaan jollekin valittajalle joka tekee asian vaikeeksi..pimeetä asennusporukkaa kyllä löytyy mutta takuut menee perävalojen mukana..ja jos vahinko aiheutuu talonväelle niin oma on vikanne. PISTE.


      • Anonyymi
        nevaanhuijaa kirjoitti:

        Älähän nyt viitsi - tukun hinnat muka korkeampia kuin rautakaupan hyllyssä - älä edes viitsi.

        Kaikkea olen nähnyt ja kuullut, mutta tämä on jo aikamoisen paksua tavaraa.

        Jos näin on niin miksi edes käydä tukussa - paikallisesta Prismasta saa saman tavaran puoleen hintaan ja se on myös lähempänä.

        Suomalaisten tukkujen hinnat ovat poskettomia. Asennusliikkeet saavat tosin niistä alennuksia ostojensa suuruuden mukaan. Haitari on 5 % - 75 %. Vuosialennusten jälkeen jopa enemmän. Pieni asennusliike saa huonommat prosentit, joten pienen asennusliikkeen tosiaankin kannattaa käyttää vaikka Prismaa tai hakea Virosta.

        Virolaiset tukkuliikkeet eivät anna älyttömiä hintojen %:ja, vaan osapuilleen kaikki ovat samalla viivalla ja prosentit ihan muualla. Virolaisissa tukuissa on pakko käydä porukalla, koska isompaa ostosta on pakko juhlia myyjän kanssa muutamalla drinkillä. Jonkun on pysyttävä ajokunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisten tukkujen hinnat ovat poskettomia. Asennusliikkeet saavat tosin niistä alennuksia ostojensa suuruuden mukaan. Haitari on 5 % - 75 %. Vuosialennusten jälkeen jopa enemmän. Pieni asennusliike saa huonommat prosentit, joten pienen asennusliikkeen tosiaankin kannattaa käyttää vaikka Prismaa tai hakea Virosta.

        Virolaiset tukkuliikkeet eivät anna älyttömiä hintojen %:ja, vaan osapuilleen kaikki ovat samalla viivalla ja prosentit ihan muualla. Virolaisissa tukuissa on pakko käydä porukalla, koska isompaa ostosta on pakko juhlia myyjän kanssa muutamalla drinkillä. Jonkun on pysyttävä ajokunnossa.

        Jos siellä Virossa asiat ovat niin paljon paremmin, niin miksi viroloiset tulevat tänne töihin sankoin joukoin?

        Olisiko niin, että kyvyttömistä kyvyttömimmät tulevat tänne töihin, muille on töitä tuolla eteläisessä "ihmemaassa"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos siellä Virossa asiat ovat niin paljon paremmin, niin miksi viroloiset tulevat tänne töihin sankoin joukoin?

        Olisiko niin, että kyvyttömistä kyvyttömimmät tulevat tänne töihin, muille on töitä tuolla eteläisessä "ihmemaassa"?

        Virolaiset tulevat tänne niiden virolaisten tarvikkeiden kanssa.

        Esimerkiksi meillä on kyllä rappauspumppu, telineet ja muut releet, mutta saan virolaisen firman tekemään rappaukset halvemmalla kuin mitä itse joutisn maksamaan Suomessa tarvikkeista. Minähän en maksa siitä ilosta että tehdään itse. Ostetaan jos joku tekee halvemmalla.


      • Anonyymi

        Tulkaa sitten valitamaan tälle osastolle kun olette oikeasti perillä asioista ja mistä valitatte. Sos sähkärillä olisi tarpeelliset tarvikkeet esimerkiksi omakotityömaalle niin olisi tultava vähintään rekalla töihin. Siltikin jää vielä nippeleitä ja osia noutoon. Asiakas kun ei osaa eikä pysrty kertomaan mitä oikein haluaa ja sitten vielä lopuksi muuttaa suunnitelmiaan ja tarvikkeet jäävät sähkärille autoon pyörimään.
        Ei sähkäri voi tuoda kaikkea asennustavaraa työmaalle koska asiaksakaan ei alussa vielä tiedä mitä haluaa.
        Niin kuin alussa oli asiakas hankkinut tarvikkeita itse on siinä suuri vaara että ne eivät ole kelvollisia asentaa. LUETAAN turvallisia.(Motonet, Biltema,Rusta, Tarjoustalo yms halpiskauppa.
        Lähes poikkeuksetta näistä hankitut tarvikkeet ovat huonolaatuisia ja joskus jopa vaarallisia asentaa ja käyttää.
        Siinä se asiakas pentele sitten itkee kun tulee kalliiksi kun sähkäri ei "osannuty"asentaa hänen hankkimaiaan tarvikkeita.
        Ei nämä sähkötyöt mitään kallista ole vaan se köyhästä tuntuu vaan siltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virolaiset tulevat tänne niiden virolaisten tarvikkeiden kanssa.

        Esimerkiksi meillä on kyllä rappauspumppu, telineet ja muut releet, mutta saan virolaisen firman tekemään rappaukset halvemmalla kuin mitä itse joutisn maksamaan Suomessa tarvikkeista. Minähän en maksa siitä ilosta että tehdään itse. Ostetaan jos joku tekee halvemmalla.

        Aika monesti ne Vironpojan tarvikkeet on varastettu jostakin Suomalaiselta työmaalta illan pimetessä ja sitten annetaan alennusta tukkuhinnasta. Tälleen ne keikat kannattaa.
        Olen vierestä valvonut tätä Viron asennuskulttuuria ja ihmettelen että näin voi helposti Suomessa kusettaa valtaväestöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulkaa sitten valitamaan tälle osastolle kun olette oikeasti perillä asioista ja mistä valitatte. Sos sähkärillä olisi tarpeelliset tarvikkeet esimerkiksi omakotityömaalle niin olisi tultava vähintään rekalla töihin. Siltikin jää vielä nippeleitä ja osia noutoon. Asiakas kun ei osaa eikä pysrty kertomaan mitä oikein haluaa ja sitten vielä lopuksi muuttaa suunnitelmiaan ja tarvikkeet jäävät sähkärille autoon pyörimään.
        Ei sähkäri voi tuoda kaikkea asennustavaraa työmaalle koska asiaksakaan ei alussa vielä tiedä mitä haluaa.
        Niin kuin alussa oli asiakas hankkinut tarvikkeita itse on siinä suuri vaara että ne eivät ole kelvollisia asentaa. LUETAAN turvallisia.(Motonet, Biltema,Rusta, Tarjoustalo yms halpiskauppa.
        Lähes poikkeuksetta näistä hankitut tarvikkeet ovat huonolaatuisia ja joskus jopa vaarallisia asentaa ja käyttää.
        Siinä se asiakas pentele sitten itkee kun tulee kalliiksi kun sähkäri ei "osannuty"asentaa hänen hankkimaiaan tarvikkeita.
        Ei nämä sähkötyöt mitään kallista ole vaan se köyhästä tuntuu vaan siltä.

        Juuri näin. Tukussa ei myöskään ole kaikkea tarvittavaa. Joskus joutuu odottamaan viikkotolkulla asennusosia ulkomailta. Tukut siirtelevät tavaroita toimipisteestä toiseen tai haet itse.

        Monesti joutuu hakemaan tukkujen päävarastoista, kun asiakkaalla on kiire. Siitä tulee helposti parin tunnin keikka.

        Jos asiakas epäilee ylilaskutusta, niin silloin tekee reklamaation. Meiltä löytyy kyllä tarkat dokumentit siitä missä on oltu ja kuinka kauan. Laskutusperuste on alkava tunti, ellei muusta sovita. Muut saavat laskuttaa miten haluavat. Minä toimin näin. Kukaan ei ole koskaan reklamoinut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulkaa sitten valitamaan tälle osastolle kun olette oikeasti perillä asioista ja mistä valitatte. Sos sähkärillä olisi tarpeelliset tarvikkeet esimerkiksi omakotityömaalle niin olisi tultava vähintään rekalla töihin. Siltikin jää vielä nippeleitä ja osia noutoon. Asiakas kun ei osaa eikä pysrty kertomaan mitä oikein haluaa ja sitten vielä lopuksi muuttaa suunnitelmiaan ja tarvikkeet jäävät sähkärille autoon pyörimään.
        Ei sähkäri voi tuoda kaikkea asennustavaraa työmaalle koska asiaksakaan ei alussa vielä tiedä mitä haluaa.
        Niin kuin alussa oli asiakas hankkinut tarvikkeita itse on siinä suuri vaara että ne eivät ole kelvollisia asentaa. LUETAAN turvallisia.(Motonet, Biltema,Rusta, Tarjoustalo yms halpiskauppa.
        Lähes poikkeuksetta näistä hankitut tarvikkeet ovat huonolaatuisia ja joskus jopa vaarallisia asentaa ja käyttää.
        Siinä se asiakas pentele sitten itkee kun tulee kalliiksi kun sähkäri ei "osannuty"asentaa hänen hankkimaiaan tarvikkeita.
        Ei nämä sähkötyöt mitään kallista ole vaan se köyhästä tuntuu vaan siltä.

        Höpö höpö. Miten siltä putkimieheltä kuitenkin löytyy useimmiten tarvittavat kikkareet keikka-autosta. Pikkukeikalle luulisi löytyvän kaapelinpätkää, liitintä, rasioita, perus-sarjan kaluja asennuksista jms. kun tilaaja on tarpeensa kuvaillut. Uusista asennuksista pitää olla lähtökohtaisesti suunnitelma ja laskelmat mm. suojauksen toimivuudesta, sekin vaatii omansa. Tavallisesti tilausprosesseissa normaali etenemisvaihe on se, ehkä tilaajan ymmärryksen mukaan tärkein, miltä kalusteet silmään näyttävät ja mitä ne maksavat. Niitä sitten porukalla varmaan katsellaan ja sovitaan tilaajan kanssa mitä laitetaan. Tavarat tilataan, kerätään ja sitten viivana työmaalle, kulkematta ABC:n kautta. Keikkatavaraa ei pidä käsitellä paskaisilla kourilla ja pyöritellä Hiacen perässä, niin ettei sitä voi sieltä asentajaa ja myydä. Cu on kallista ja hukkamuovi epäekologista.
        Aika kova yleistys, oikeastaan tosi kova, että muut kuin tietyistä paikoista hankitut kilkkeet ja merkit olisivat huonolaatuisia tai eivät olisi jopa turvallisia.
        Soon niin notta, laatu, asennettavuus ja ulkonäkö ovat eri asioita kuin turvallisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virolaiset tulevat tänne niiden virolaisten tarvikkeiden kanssa.

        Esimerkiksi meillä on kyllä rappauspumppu, telineet ja muut releet, mutta saan virolaisen firman tekemään rappaukset halvemmalla kuin mitä itse joutisn maksamaan Suomessa tarvikkeista. Minähän en maksa siitä ilosta että tehdään itse. Ostetaan jos joku tekee halvemmalla.

        Kyllä minäkin tekisin halvemmalla mutta kun en varasta tarvikkeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Tukussa ei myöskään ole kaikkea tarvittavaa. Joskus joutuu odottamaan viikkotolkulla asennusosia ulkomailta. Tukut siirtelevät tavaroita toimipisteestä toiseen tai haet itse.

        Monesti joutuu hakemaan tukkujen päävarastoista, kun asiakkaalla on kiire. Siitä tulee helposti parin tunnin keikka.

        Jos asiakas epäilee ylilaskutusta, niin silloin tekee reklamaation. Meiltä löytyy kyllä tarkat dokumentit siitä missä on oltu ja kuinka kauan. Laskutusperuste on alkava tunti, ellei muusta sovita. Muut saavat laskuttaa miten haluavat. Minä toimin näin. Kukaan ei ole koskaan reklamoinut.

        Niin eihän isoon pakuun makhdu pistorasiaa ja yhtä kytkintä baan se haetaan joka kerta tkusta yksi kerrallaan .
        Ei koskaan osteta samlla koko viikon tarvikkeita


    • Anonyymi

      Näitä sähkömiehen tunneista on aika hulppeita pyöristyksiä. 2 h 4h 8 h ja tulokseksi tulee yli 30 h laskussa. Ja tarvikkeiden hinta lähes kolminkertainen. Sähköfirmat toiset kusettavat suuresti hinnoissa. Valehtelijoiden kerhoon kuuluu. Näin tekevät entiset koulukiusaajat ja meno jatkuu. On varmaan siis sähköfirmoillakin jokin kartelli kyseessä ja huijaavat asiakkaita. Ja könttä summan saat laskussa, ei mitään erittelyä, mikä maksaa mitäkin. Tarvikkeista könttäsumma ja myös työtunneista. Joutuu tämä firma nyt mustalle listalle, ja kehotan ettei muutkaan tilaa enää Varux Oy:ltä enää yhtään mitään!

      • Anonyymi

        Rehellisetkin firmat veloittavat näennäisesti tosi paljon. Puolen tunnin työ voi hyvin maksaa neljän tunnin palkan ja 20 euron osat 40-50e. Firman täysin aidot kulut ovat paljon isommat mitä ihmiset tajuaa. Maksat siinä asentajan työssä myös toimitusjohtajan, työnjohtajan ja ties minkä sihteerin ja siivoajan palkan ja muita kuluja. Lisäksi on vuokraa, sähköä, vakuutusta ja ne kaikki maksetaan samasta rahasta. Laskussa ei ole eritelty esim. 3e firman työvakuutuksien maksuun tai 5e vuokraan. Lisäksi maksat ainakin 15-20% ihan puhdasta voittoa mikä ei mene mihinkään kuluun vaan omistajan taskuun palkan päälle.

        Työtä ei voi aloittaa tismalleen samalla hetkellä kun soitat sinne ja tilaat jonkun asennuksen. Työaikaa kuluu työn ilmoittamiseen asentajalle ja suunniteluun. Tarvikkeissa maksat myös firman katteen ja hakukulut. Oikea työaika mistä maksat alkaa siitä kun asentaja saa tiedon mitä pitää tehdä, alkaa lappamaan tarvikkeita autoon ja ajaa sinun luokse. Se on kuin taksimittari, aloitusmaksu on aina vaikka et ole vielä päässyt edes kotipihalta pois.

        Tavallisten yksityisihmisten keikat ei ole mikään tolkuton kultakaivos, mutta katteet on viritetty niin ettei tappiotakaan tehdä. Kukaan ei näillä töillä rakenna mitään isoa linnaan itselleen. Yksityisihmisille pitää myös olla vähän puskuria laskuissa niiden pässien takia, jotka valittaa ihan älyttömistä ja joudutaan käyttämään työaikaa tähän tai jopa jää osa laskutettavasta saamatta.

        Jos haluat pistorasiasi korjattavan edullisesti ota yhteyttä ns. mies-ja-hiace -tyyliseen firmaan, jossa on lähinnä yksi asentaja joka tekee omalla autollaan erilaisia keikkoja. Rehellinen ja hyvä asentaja tekee työn parhaalla laadulla ja kohtuullisilla kuluilla. Sillä ei myöskään ole sitä toimistoa ja toimistoväkeä nostamassa palkkaa ilman, että oikeasti tekee valmista työtä. Tai mitään hyödyllistä noin muutenkaan.


      • Anonyymi

        Varux Oy on pikkufirma eikä erityisen kannattava sellainen.

        Jos et firman laskutuksesta tykkää, niin reklamoi sinne.

        Ihan noin käytännössä noissa pienissä projekteissa on se ongelma, että tarvikkeita voi joutua hakemaan useamman kerran.

        Esimerkiksi torstaina lähdin keikalle ilman työkaluja, koska tilaajalla ei ollut hajuakaan siitä, onko kyseessä lämmivesi- vai sähköongelma. On mahdotonta ladata autoon kaikki mahdolliset työkalut, kun ei tiedä hitsataanko metallia vai tehdäänkö sähköasennuksia. No löytyihän se vika ja ei kun tukun kautta asentamaan. Autossa meni 1,5 tuntia, remonttikohteessa 0,5 tuntia. Tekee 2 tuntia, mutta asiakas näki minut vain noin 30 min. Taisi olla tyytyväinen, kun maksu näkyy jo tilillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellisetkin firmat veloittavat näennäisesti tosi paljon. Puolen tunnin työ voi hyvin maksaa neljän tunnin palkan ja 20 euron osat 40-50e. Firman täysin aidot kulut ovat paljon isommat mitä ihmiset tajuaa. Maksat siinä asentajan työssä myös toimitusjohtajan, työnjohtajan ja ties minkä sihteerin ja siivoajan palkan ja muita kuluja. Lisäksi on vuokraa, sähköä, vakuutusta ja ne kaikki maksetaan samasta rahasta. Laskussa ei ole eritelty esim. 3e firman työvakuutuksien maksuun tai 5e vuokraan. Lisäksi maksat ainakin 15-20% ihan puhdasta voittoa mikä ei mene mihinkään kuluun vaan omistajan taskuun palkan päälle.

        Työtä ei voi aloittaa tismalleen samalla hetkellä kun soitat sinne ja tilaat jonkun asennuksen. Työaikaa kuluu työn ilmoittamiseen asentajalle ja suunniteluun. Tarvikkeissa maksat myös firman katteen ja hakukulut. Oikea työaika mistä maksat alkaa siitä kun asentaja saa tiedon mitä pitää tehdä, alkaa lappamaan tarvikkeita autoon ja ajaa sinun luokse. Se on kuin taksimittari, aloitusmaksu on aina vaikka et ole vielä päässyt edes kotipihalta pois.

        Tavallisten yksityisihmisten keikat ei ole mikään tolkuton kultakaivos, mutta katteet on viritetty niin ettei tappiotakaan tehdä. Kukaan ei näillä töillä rakenna mitään isoa linnaan itselleen. Yksityisihmisille pitää myös olla vähän puskuria laskuissa niiden pässien takia, jotka valittaa ihan älyttömistä ja joudutaan käyttämään työaikaa tähän tai jopa jää osa laskutettavasta saamatta.

        Jos haluat pistorasiasi korjattavan edullisesti ota yhteyttä ns. mies-ja-hiace -tyyliseen firmaan, jossa on lähinnä yksi asentaja joka tekee omalla autollaan erilaisia keikkoja. Rehellinen ja hyvä asentaja tekee työn parhaalla laadulla ja kohtuullisilla kuluilla. Sillä ei myöskään ole sitä toimistoa ja toimistoväkeä nostamassa palkkaa ilman, että oikeasti tekee valmista työtä. Tai mitään hyödyllistä noin muutenkaan.

        Nyt on pitkästi tarinaa. Miksi laskutuksesta keskustellaan nimenomaisesti sähkötöistä? Mikä on vuodatudten rusina?
        Miten laskutus poikkeaa muista kiinteistötekniikan hyvän tavan laskutustöistä?
        Totta on, että ei pitäisi mitenkään. Eikä kyllä pidä sotkea rehellisyyttä puusilmäisesti yrittäjälle aiheutuneisiin moninaisiin asiakaslaskutukseen liittyviin muuttujiin.
        Lähtökohtaisesti sähkötyöt ovat ilmoituksen varaisia, tekijöitä kyllä löytyy. Ammattiosaamis ja asennusvaatimukset ovat kaikille samat. Mitään Extraa tai erillistä rahallista lisää sähkötyöoikeudesta, käyttöönottotarkastuksen pöytäkirjasta tai mittausten tuloksista ei sähköturvallisuuslaista tule, Ne tulee toimittaa aina osana työtä tilaajalle, vaikka keikka menisi kuinka kiville. Tekijä vakuuttaa aina, että käyttöön otettu asennus on turvallinen.
        On paljon eri alojen turvallisuuskriittisiä ja ammattiosaamista vaativia töitä, sähkötyöt ovat tässä joukossa. Sähköturvallusuuslaki asettaa sähköurakoitsijalle ja tehdylle työlle varsin tarkat vaatimukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on pitkästi tarinaa. Miksi laskutuksesta keskustellaan nimenomaisesti sähkötöistä? Mikä on vuodatudten rusina?
        Miten laskutus poikkeaa muista kiinteistötekniikan hyvän tavan laskutustöistä?
        Totta on, että ei pitäisi mitenkään. Eikä kyllä pidä sotkea rehellisyyttä puusilmäisesti yrittäjälle aiheutuneisiin moninaisiin asiakaslaskutukseen liittyviin muuttujiin.
        Lähtökohtaisesti sähkötyöt ovat ilmoituksen varaisia, tekijöitä kyllä löytyy. Ammattiosaamis ja asennusvaatimukset ovat kaikille samat. Mitään Extraa tai erillistä rahallista lisää sähkötyöoikeudesta, käyttöönottotarkastuksen pöytäkirjasta tai mittausten tuloksista ei sähköturvallisuuslaista tule, Ne tulee toimittaa aina osana työtä tilaajalle, vaikka keikka menisi kuinka kiville. Tekijä vakuuttaa aina, että käyttöön otettu asennus on turvallinen.
        On paljon eri alojen turvallisuuskriittisiä ja ammattiosaamista vaativia töitä, sähkötyöt ovat tässä joukossa. Sähköturvallusuuslaki asettaa sähköurakoitsijalle ja tehdylle työlle varsin tarkat vaatimukset.

        Luit minun tekstistä paljon asiaa mitä siellä ei sanottu tai edes vihjattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luit minun tekstistä paljon asiaa mitä siellä ei sanottu tai edes vihjattu.

        Luen , niin kuin kirjoitit. Montako kertaa myyntipuheessa mainittiin suoraan "rehellisyys".
        Ei edes vihjattu.
        Siivojakin mainittu, samoin pistorasian asennus,, taksamittari sekä myös Hiace.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luen , niin kuin kirjoitit. Montako kertaa myyntipuheessa mainittiin suoraan "rehellisyys".
        Ei edes vihjattu.
        Siivojakin mainittu, samoin pistorasian asennus,, taksamittari sekä myös Hiace.

        Esimerkiksi "Mitään Extraa tai erillistä rahallista lisää sähkötyöoikeudesta, käyttöönottotarkastuksen pöytäkirjasta tai mittausten tuloksista ei sähköturvallisuuslaista tule" on ihan toisesta postauksesta kuin mitä lainasit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi "Mitään Extraa tai erillistä rahallista lisää sähkötyöoikeudesta, käyttöönottotarkastuksen pöytäkirjasta tai mittausten tuloksista ei sähköturvallisuuslaista tule" on ihan toisesta postauksesta kuin mitä lainasit.

        Tulipa mistä postauksesta tahansa. Rehellisyyden nimissä, hyvähän tuo on, kun tuli puheeksi, että käyttöönottotarkastuspöytäkirja ei ole kauppatavaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulipa mistä postauksesta tahansa. Rehellisyyden nimissä, hyvähän tuo on, kun tuli puheeksi, että käyttöönottotarkastuspöytäkirja ei ole kauppatavaraa.

        Sikäli on ihan iso ero, että tässä on kaksi ihan eri kirjoittajaa. Onhan se vähän typerän tuntuista kommentoida jollekin viestistä, mitä se joku ei ole itse kirjoittanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sikäli on ihan iso ero, että tässä on kaksi ihan eri kirjoittajaa. Onhan se vähän typerän tuntuista kommentoida jollekin viestistä, mitä se joku ei ole itse kirjoittanut.

        Paatoksellisia puheitahan tuossa trollattiin.
        Miksi älähtää?


      • Anonyymi

        Voit tietenkin tilata halvimmat sähkärin tekemään ja saada paskaa palvelua.


    • Anonyymi

      Omalle kohdalle sattui sähköfirma minkä tapana on veloittaa asiakkaalta matkakulut konttorilta asiakkaalle ja takaisin. 20 kilometriä sivu. Meidän tapauksessa säkäri asui vieressä ja sanoi menevänsä meiltä noin viiden kilometrin päähän. Eli, veloitetaan matkasta mitä ei ole tapahtunut ihan vaan siksi että firmassa on näin sovittu.

      • Anonyymi

        Näin on. Jos sähkäri sattumalta istuu edellisen keikan jälkeen sadan metrin päässä kahvilla, niin matkakustannukset lasketaan 2 x 100 m.


      • Anonyymi

        Tälläisen toiminnan määrää asentajan liitto ja on asentajan puolella. Siis asemapaikasta työpisteelle laskutetaan kilometrit.
        Mietippä nyt jos vaikka seuraavana päivänä se sama asentaja ajaa kotoota 15 km kauemmas asemapaikasta toiseen suuntaan, niin sillo se ajaakin 35 km työpisteelle, siis kotoota asemapaikalle 20km ja sieltä asiakkaalle 15 km. Tällöin se saa vaan 15 km korvausta.
        Muuten työnantaja käyttäis aina hyväkseen asentajia tuossa asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläisen toiminnan määrää asentajan liitto ja on asentajan puolella. Siis asemapaikasta työpisteelle laskutetaan kilometrit.
        Mietippä nyt jos vaikka seuraavana päivänä se sama asentaja ajaa kotoota 15 km kauemmas asemapaikasta toiseen suuntaan, niin sillo se ajaakin 35 km työpisteelle, siis kotoota asemapaikalle 20km ja sieltä asiakkaalle 15 km. Tällöin se saa vaan 15 km korvausta.
        Muuten työnantaja käyttäis aina hyväkseen asentajia tuossa asiassa.

        En tiedä, mutta onko mahdollista, että meni velli ja puuro samaan kuppiin? Työntekijän ja työnantajan välillä voidaan varmaan sopia matka-ajasta ja muista korvauksista, jos asentajan liitto ei muuta kerro. Asiakas ja tilaaja sopivat sitten tilatun työn kustannuksista keskenään. Ei kukaan varmaan haluasi maksaa ehdoin tahdoin ja puskasta tulevia pitkämatkalaisen asentajan työmatkakuluja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä, mutta onko mahdollista, että meni velli ja puuro samaan kuppiin? Työntekijän ja työnantajan välillä voidaan varmaan sopia matka-ajasta ja muista korvauksista, jos asentajan liitto ei muuta kerro. Asiakas ja tilaaja sopivat sitten tilatun työn kustannuksista keskenään. Ei kukaan varmaan haluasi maksaa ehdoin tahdoin ja puskasta tulevia pitkämatkalaisen asentajan työmatkakuluja?

        Kyllä asennusfirman toimipaikka selviää esimerkiksi Tukesin urakoitsijarekisteristä. Ei tuossa ole mitään valittamaisen varaa.
        Kerrotko vielä sen, keitä ovat asiakas ja tilaaja jotka sopivat keskenään? Jotain joulupukin veroisia satuhahmoja ehkä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläisen toiminnan määrää asentajan liitto ja on asentajan puolella. Siis asemapaikasta työpisteelle laskutetaan kilometrit.
        Mietippä nyt jos vaikka seuraavana päivänä se sama asentaja ajaa kotoota 15 km kauemmas asemapaikasta toiseen suuntaan, niin sillo se ajaakin 35 km työpisteelle, siis kotoota asemapaikalle 20km ja sieltä asiakkaalle 15 km. Tällöin se saa vaan 15 km korvausta.
        Muuten työnantaja käyttäis aina hyväkseen asentajia tuossa asiassa.

        Mikä kumma on asentajan liitto? Avioliitto määräilevän muijan kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä asennusfirman toimipaikka selviää esimerkiksi Tukesin urakoitsijarekisteristä. Ei tuossa ole mitään valittamaisen varaa.
        Kerrotko vielä sen, keitä ovat asiakas ja tilaaja jotka sopivat keskenään? Jotain joulupukin veroisia satuhahmoja ehkä?

        Ne ovat ne hahmot, jotka käyvät kauppaa palvelusta, sähkötyöstä, josta syntyy asentajan palkka ja mahdolliset korvaukset.
        Asentaja maksaa sitten siitä asentajaliiton jäsenmaksun tai mitä itse hyväksi näkee, jos ei jo ole ennakkopidätetty muuta. Ja onhan sitä.
        Kyllä voi olla urakoitsijalla toimipisteitä vaikka ympäri Suomen. Sillä ei ole mitään tekoa työn laskutuksen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne ovat ne hahmot, jotka käyvät kauppaa palvelusta, sähkötyöstä, josta syntyy asentajan palkka ja mahdolliset korvaukset.
        Asentaja maksaa sitten siitä asentajaliiton jäsenmaksun tai mitä itse hyväksi näkee, jos ei jo ole ennakkopidätetty muuta. Ja onhan sitä.
        Kyllä voi olla urakoitsijalla toimipisteitä vaikka ympäri Suomen. Sillä ei ole mitään tekoa työn laskutuksen kanssa.

        Vai että ihan kauppaa käyvät. Missä tuommoinen tapahtuu? Ehkä Kuopion torilla? Onko se asentajaliitto joku meklari tässä huutokaupassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai että ihan kauppaa käyvät. Missä tuommoinen tapahtuu? Ehkä Kuopion torilla? Onko se asentajaliitto joku meklari tässä huutokaupassa?

        siis liitto joka huolestii asentajien oikeuksista (olkoon se metalliliitto, sähköliitto...yms..). etkö oo ikinä ollu töissä ?
        työnanatajaliitot on sitten erikseen..... kysy nyt mitä ne on ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis liitto joka huolestii asentajien oikeuksista (olkoon se metalliliitto, sähköliitto...yms..). etkö oo ikinä ollu töissä ?
        työnanatajaliitot on sitten erikseen..... kysy nyt mitä ne on ?

        Ihanko se sähköliitto järjestää sähkömiehille työt ja hoitaa kaupankäynnin asiakkaiden kanssa? Onko se sähköliitto tilaaja vai asiakas vai joku kauppameklari?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis liitto joka huolestii asentajien oikeuksista (olkoon se metalliliitto, sähköliitto...yms..). etkö oo ikinä ollu töissä ?
        työnanatajaliitot on sitten erikseen..... kysy nyt mitä ne on ?

        Mitä ne ovat?
        En ole koskaan mitään palvelua miltään työntekijä- tai työnantajaliitolta ostanut. Eikä melko varmasti kukaan muukaan. Avioliitossa olen.
        Yrittäjät käyvät kauppaa palveluillaan, millä sitten edelleen pyöritetään hyvinvointi Suomea ja maksetaan liittojen maksut ja ammattimiesten palkkoja.


    • Anonyymi

      Meillä on minimiveloitus kahdelta tunnilta, vaikka kävisin napsauttamassa 100 metrin päässä olevasta ok-talosta lauenneen automaattisulakkeen takaisin päälle. Tyhjänpäiväiset perseenpyyhkimiskeikat kun on aina pois tuottavasta työstä. Jos asiakkaasta homma tuntuu liian kalliilta niin opiskelee itse ammattilaiseksi ja hoitaa homman ihan itse, eikä maksa mitään.

      • Anonyymi

        Voi valtava, nyt on ylimieliseksi meno yltynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi valtava, nyt on ylimieliseksi meno yltynyt.

        Näinhän nämä jumalista seuraavat puolustelevat kohtuuttomia laskutuksiaan ja eiku kansa maksaa. Häpeäisivät edes toimintaansa mutta kun ei.


      • Anonyymi

        Ja mitä tuottavaa sinäkin teet - rikot toimivan asennuksen vain laskuuttaeksi tyhjän asennuksen - näitä on nähty jo liiankin kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi valtava, nyt on ylimieliseksi meno yltynyt.

        Näin on. Kehtaavat vielä vastata kun joku kysyy.


      • Anonyymi

        Haluatko itse maksaa kahden tunnin työstä jos itse työ on noinkin lyhyt. Tässäkin asiassa kannattaa kääntää asiat toisin päin. Se että laskutetaan kohtuullisisesti voi johtaa siihen että asiakas on tyytyväinen ja voi tilata palveluita uudestaankin. Kehujakin voi tulla somessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluatko itse maksaa kahden tunnin työstä jos itse työ on noinkin lyhyt. Tässäkin asiassa kannattaa kääntää asiat toisin päin. Se että laskutetaan kohtuullisisesti voi johtaa siihen että asiakas on tyytyväinen ja voi tilata palveluita uudestaankin. Kehujakin voi tulla somessa.

        Ei kannata keskeyttää rahakasta urakkaa muutaman euron keikan takia. Moni firma sanoo suoraan, ettei lähde jotain pikkuhommaa tekemään, kiireisiin vedoten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluatko itse maksaa kahden tunnin työstä jos itse työ on noinkin lyhyt. Tässäkin asiassa kannattaa kääntää asiat toisin päin. Se että laskutetaan kohtuullisisesti voi johtaa siihen että asiakas on tyytyväinen ja voi tilata palveluita uudestaankin. Kehujakin voi tulla somessa.

        Kannattaa tosiaan kääntää asiat toisin päin ja vaatia sähköasennusfirmaa maksajaksi jos joku suostuu tilaamaan asennustöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän nämä jumalista seuraavat puolustelevat kohtuuttomia laskutuksiaan ja eiku kansa maksaa. Häpeäisivät edes toimintaansa mutta kun ei.

        Mistä tämmöinen tilanne johtuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tämmöinen tilanne johtuu?

        Tietysti siitä, että kansa häpeää turhaa mölinäänsä tällä palstalla ja maksaa sähköfirmalle sen, mikä sähköfirmalle kuuluu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tämmöinen tilanne johtuu?

        Huhuu virkamiehet, osaamatonta porukkaa näkyy tekevän tiliä pykäliin vedoten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhuu virkamiehet, osaamatonta porukkaa näkyy tekevän tiliä pykäliin vedoten.

        Virkamiehet maksamaan sähkömiesten laskut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virkamiehet maksamaan sähkömiesten laskut.

        Yllä kerroin kyllä, että tuolaiset yksityisihmisten pistorasian korjaukset ei ole mitään kultakaivoksia kenellekään.

        Kannattaa harkita lukemisen treenausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä kerroin kyllä, että tuolaiset yksityisihmisten pistorasian korjaukset ei ole mitään kultakaivoksia kenellekään.

        Kannattaa harkita lukemisen treenausta.

        Niin kysehän oli juuri siitä mikä edeltä on kirjoitettuna luettavissa. Eivät ole kultakaivoksia, mutta laskutuksella asiaa sitten keskustelujen mukaan nähtäisiin erilaisin minimiveloituksin jms. yritettävän korjata.
        Kyllä kusee omiin muroihinsa se, jonka lasku on järetön, eikä eritelty ja perusteltu. Tarvikkeiden hinnat, ajoetäisyydet jms. saa netistä, jos yhtään kiinnostuu mitä mikäkin kustantaa. Samoin kyllä palvelun tarjoaja kertoo työtä sovittaessa mahdollisen minimiveloituksen.
        Vähän niin kuin taksilla ajellessa, mihin kyytiin lähdet.
        Sitten kun luottaa palveluntarjoajaan on kiva asioida. Soittaa tai laittaa viestiä, niin käyvät tekemässä.
        Joskus siivoavat jopa jälkensä.


    • Anonyymi

      Onneksi kynämies ei laskuttanut sähkötunteja.

    • Anonyymi

      Mikset kytkenyt itse?
      Mistä edes tiedät että timpuri laskutti oikein?

    • Anonyymi

      Meillä kun käytiin tukussa ja katsoin asentajan kuittitukusta se oli ostanut jotain luutakin samalla kun kävi tukussa.
      Siis minä makson jinkun muunkin tukkuostos ajan vai laskutaa hän kenties sen uudestaa seuravalta asikaalta

    • Anonyymi

      olisit ite tehnyt nyhverö se pani sun akkaas kolme tuntia

      • Anonyymi

        Palveluammatti. Jos vain herkät pois, niin tilanteesta riippuen olen voinut laittaa laskuun pientarvikelisän.
        Jos joutuu enempi roilottamaan, niin sitten on syytä sopia urakasta tai tuntityöstä.


    • Anonyymi

      Vanha ketju tämäkin Ei sähkötöihin liittyen ole isommin mystiikkaa. Rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä on erilaisia viranomaisvaatimuksia. Sähkötöitä tekee tietyin ehdoin pätevyytensä osoittanut ammattihenkilö itselleen ja lähisukuilaisilleen. Jos muuten, niin sitten on kyse ilmoituksen varaisesta toiminnasta Tukesille.
      Sähkötöihin ei liity merkittäviä viranomaisilmoituksesta johtuvia maksuja (olisiko kerran veloitettava Tukes ilmoitus 100 euron paikkeilla). Käyttöönottotarkastus- ja pöytäkirja
      tai testausten tulokset kuuluvat aina tekijän velvoitteisiin. Kannattaakin aina selvittää, ettei tunne oloaan koijatuksi, että saa pöytäkirja tai pienissä töissä, vaikka lieden asennuksen käyttöönoton tarkastuksen tulokset saa itselleen. Vahingon sattuessa näyttö jää sen kärsineelle. Hyvä erittely laskussa kertoo osaltaan myös yrittäjän velvoitteiden huolehtimisesta.

      • Anonyymi

        Tukes ei mistään ilmoituksen vastaanottamisesta laskuta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukes ei mistään ilmoituksen vastaanottamisesta laskuta yhtään mitään.

        Jostain kuitenkin. Ainakin sähköurakointi ilmoituksista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe