Parainen ei ole saaristoa

Attulainen

"Paraisten kaupunkistrategian teemana on luova saaristo. Paraisista halutaan saaristokaupunki, joka houkuttelee ihmisiä asumaan, matkailemaan ja yrittämään." kirjoittaa Turun Seutusanomat 12.4.2018.
Miksi Parainen väittää olevansa saaristoa kun vain osa siitä sitä on? Ei valtiokaan maksa saaristotukia yrityksille, joihin on kiinteä maantieyhteys. Paraisten logiikan mukaan Helsingistäkin tulisi saaristokunta, jos kaivettaisiin oja Hesperian puistikon läpi Taivallahdesta Töölönlahteen.
Paraisten keskusta lähialueineen on viheliäistä teollisuusaluetta, rumimpia ja saastuneimpia koko Suomessa. Ja sinne ne asukkaat ja yrittäjät halutaan ohjata veroja maksamaan ja matkailijat ostamaan. Jos haluaa asua oikeassa saaristossa, tulee hirvittävä byrokratia esteeksi. Joten pitäkää tunkkinne, ankkurinne ja betonimyllynne!

12

3033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojailija

      Päättäjien lokiikka tulkitsee asiat näin ,jos tämä visio onnistuisi olisi kaikki mahdollista tekemättä itse mitään. Nyt on asiat niin pahasti nojallaan että mahtaako meidän yhteisö ilman suurta kipua enää selvitä tästä

    • Taralainen

      Paranen haluaa ratsastaa Nauvon, Korppoon, Houtskärin ja Iniön saaristolaismaineella, koska sen oma maine perustuu katkeraan kalkkiin ja hyväveli korruptioon. Suuri munaus, mutta omahyväiselle Paraiselle niin tyypillinen, oli kuntaliitosten jälkeen vaihtaa kunnan nimeksi Parainen. Voi, voi Pargas parkaa, väki vähenee ja lehdet puhuvat pahaa!

    • nojailija

      Se on kumma juttu kun johonkin hommaan lähdetään niin aina etusijalla on jokin erinomainen ja ainutkertainen asia. Miksi ei voisi tyytyä vähän pitempään ja normaaliin kaavaan ja tehdä tavallisia asoita jotka sopii kaikille. Kun matkataan ainutkertaiseen saaristoon niin etusijalla on kokemukset luonnosta ei sirkushuvit kuten myöskään korkea kulttuuri kokemus ole päällimmäisenä tavoitteena onnistuneelle reissulle. Peräänkuulutan pitkäjännitteistä panostusta tavallisiin asioihin jotka sopii kaikille, kun paremmat puitteet vaatii kuitenkin paljon satsauksia jos pyritään ainutkertaisuuteen jota ei saavuteta pikavoitoilla. Niin olisi paras alkaa tavanomaisilla keinoilla jolloin pienemmätkin toimijat pysyvät mukana

    • PargasStrategi

      Tätä mieltä oli Gustaf Mauritz Armfelt:
      "Turku on tyytymättömyyden ja kateuden tyyssija, kurja kylä, jossa ilmapiiri on saastunut ja jossa vallitsee maailman huonoin yhteishenki. Kaupungissa asuu leväperäisiä virkamiehiä, laiskoja professoreja, juutalaismielisiä kauppiaita ja häijyjä akkoja. Mokoma ruotsalaisuuden pesä ja hökkelikylä kannattaisi polttaa poroksi."
      Turku on Armfeltin ajoista kehittynyt, mutta samat asiat ovat edelleen Paraisilla totta: siinä Paraisten todellinen kaupunkistrategia!

      • Leväperän_asukas

        Osuu ja uppoaa, eivät ole viisaat sanat väljähtyneet vieläkään.


    • Panomiez

      Sain kerran Iniössä)

    • Attulainen

      Turun Sanomat 24.4.2018:

      "Kaupungin tiedotteen mukaan Turku esittäytyy Pariisissa Suomen kulttuurin kehtona, maailman kauneimman saariston pääkaupunkina ...
      ... Turku tahtoo kasvaa eurooppalaisten kaupunkien joukkoon. Arve kertoo, että Pariisi ei jää ainoaksi kohteeksi, vaan turkulaista erinomaisuutta mainostetaan jatkossa eri puolilla Eurooppaa.

      Mitähän Paraisilla ajatellaan, kun Turku esittäytyy Pariisissa maailman kauneimman saariston pääkaupunkina? Ja kun Turku tahtoo kasvaa eurooppalaisten kaupunkien joukkoon? Parainenhan sunttinsa kanssa on siellä jo Amsterdamin veroisena, ainakin jos taideprojekti Lux Argipelagoon on uskominen.

    • LielaxLeevi

      Turku on itsestään selvästi Saaristomeren ja Turunmaan "pääkaupunki", jos nyt sellaista edes tarvitaan nimetä. Muualta kuin Paraisten kunnanviraston toisen kerroksen komentosillalta katsoen on herttaisen yhdentekevää, ympäröikö vesi Paraista joka puolelta mutta Turkua ei. Sehän on muka oikeuttanut Paraista kutsumaan itseään saariston pääkaupungiksi.
      Miksi Parainen ei hyväksy osaansa saariston yhtenä tuppukylänä, vaan kamppailee matkailuprofiilista Turun kanssa? Hukkaan heitettyjä kampanjarahoja ja energiaa. Mutta perimmäinen tarkoitus lieneekin näyttää omille kuntalaisille, että Paraisten hallinnossa hääräävät ihmiset ovat aktiivisia ja paikkansa ansainneet. Ja oman asuinläävän kehuminen maailmanluokan matkailukohteena hivelee aina omahyväisen paraislaisen pientä sielua.

    • en_pyöräile

      Ei kaikki asiat ole ihan pielessä, positiivinen yllätys kun asfalttiyritys jyräsi ja tasasi aamulla pyörätien pohjaa Satmarkin tuntumassa. On se hieno asia että päällystetty pyörätie saa jatkoa, vaikka suunnitelman laajuus ei ainakaan minua ole tavoittanut , mutta pääasia että edistyy. Tästä hyötyy monet muutkin kuin reissaajat. Eli paikalliset palvelujen tarjoajat kun pyöräilijöiden joukko kasvaa ja nuoret sekä vähän isommatkin saavat kesäpuuhaa . Myöskin sen mukanaan tuomat eurot ovat varmasti myös haluttua lisää kuvioihin

      • TerveParainen

        Pyörätien "valmistumisesta" on yhtä kauan aikaa kun paraislainen hyvä veli/sisko-rinkiin kuulunut työllisti itsensä kaupungilta ja EU:lta saamallaan rahalla Terve Parainen! -projektissa. Turhuuksien projektiin uhratut rahat olisi kannattanut sijoittaa pyörätien asfaltointiin jo silloin, koska päällystämätön pyörätie oli kuin perunapelto jolla kukaan ei halunnut ajaa. Olipa hyvää mainosta Paraisten matkailustrategialle!


    • en_pyöräile

      Kova satsaus tulossa Nauvon vierassatamaan, ihan hyvä että saadaan vipinää kylälle. Tosin tästä satsauksesta hyötyy lähinnä kirkonkylän toimijat. Jos pantaisiin sama eeromäärä vaikka pyörätien tekemiseen ja päällystykseen voisi puhua koko kaupungin saamasta hyödystä kun käyttäjäkunta olisi laajempi ja vaikutukset jakautuisi koko alueelle. Tämä näkökanta on mielestäni kokonaan jäänyt sivuun näistä kehittämishankkeista jotka kuitenkin positiivisiä perusteella että jotain sentään tehdään. Tavallisten ihmisten saamista kiertämään kauppapaikkoja koko imperiumme alueelle olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto ja pidemmällä aikavälillä antaisi ainakin yhtähyvän ellei paremman hyödyn koko alueelle kuin yksittäinen venesatama vaikka sen kunnostus kuitenkin on mielestäni hyvä asia.Miettikääpä asiaa jos turistieerot jaettaisiin vaikka isomman porukan kesken kun nyt ne menee muutamalle kuppilan pitäjälle ja ruokakauppaan, mielestäni ei mahdoton asia.

    • VihjeestäVaarin

      Ilmeisesti nämä päättäjät ovat likinäköisi kaikissa päätöksissään, olisi syytä jo vihdoin hankki sellaiset uudet lasit joilla nähdään paljon kauemmaksi eli kaukolasit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2695
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2022
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1134
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      992
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      930
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      822
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      724
    Aihe