Eriarvoisuus kasvaa

Päivän.politiikkaa

Nyt porvarit haluavat heikentää nuorten työttömien oikeuksia irtisanomisissa, vaikka kaikkien työläisten irtisanomissuojaa on jo heikennetty. Ja porvarit vielä väittävät, että tämä on nuorten edun mukaista!
Kuinka se voi olla mahdollista, että nuoria halutaan ottaa töihin jatkuvaan suhteeseen, mutta sitten pullautetaankin ulos kahden viikon irtisanomisajalla. Tämä on vain Ammattiyhdistysliikkeen saavuttamien sopimusten alasajoa. Näistä asioista tulisi sopia työmarkkinaetujärjestöjen neuvotteluissa, ei politikoiden. Porvarit vain eivät osaa enää pelisääntöjä voiman tunnossaan. Heille tekisi hyvää joutua oppositioon pariksi vaalikaudeksi.

11

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjkjkjkjkjk

      " ulos kahden viikon irtisanomisajalla"

      Tämä ei tule olemaan lopullisessa paperissa.
      Minuutteina voisi olla sopiva aika.

    • Kokemustietoa

      Sosialistit haluaa heikentää nuorten asemaa vielä enemmän pitämällä heidät työelämän ulkopuolella syrjäytymiseen saakka. Vain syrjäyttämällä ihmisiä työelämän ulkopuolelle saadaan lisää kannatusta vasemmistolle.

      • populla

        Syrjäytyneet äänestävät populistisia persuja, koska heiltä on mennyt usko järjestelmään. Ja se on persujen tarkoitus.


      • Jepjep

        Juuri näin. Parempi jatkaa turvallisesti työttömänä kuin ottaa riski työsuhteen päättymisestä.


      • Työttömän.arkiviisu
        Jepjep kirjoitti:

        Juuri näin. Parempi jatkaa turvallisesti työttömänä kuin ottaa riski työsuhteen päättymisestä.

        Voi kun pääsisi edes määräaikaiseen duuniin, niin voisi edes vähän uusia omaisuuttaan.


    • helevetin_kekkulit

      Tässä se nähdään, että kaikki mihin poliitikot koskevat muuttuu paskaksi. Sipilän hallituksen kuljailupolitiikka on sen selvästi tuonut esiin. Politiikka ja työmarkkina-asiat täytyisi pitää erillään toisistaan.

      • Vastakkainasettelua

        Työmarkkinat ovat politiikkaa, koska ne ovat kaksi osaa niistä kolmesta, jotka vaikuttavat työntekoon ja työhön palkkaamiseen. Nyt on vain niin, että Eduskuntaan on äänestetty enemmistöksi porvarit, jotka ajavat alas työntekijäliittojen saamia sopimuksia. Tai vasemmiston Hallituksessa aikaansaamia lakeja, jotka parantavat työntekijöiden asemaa työpaikalla.

        Eli toisin sanoen, jos äänestää vasemmistoa, niin he auttavat työntekijäjärjestöjä sopimaan parempia sopimuksia, mutta jos äänestät porvaria, niin he auttavat työnantajajärjestöjä huonontamaan työntekijöiden asemaa.


    • Porvaripolitiikkaa

      Työläisten vaikutusmahdollisuudet elämäänsä heikkenevät päivä päivältä porvareiden ollessa hallituksessa. 1992 lama porvarihallituksen tullessa ensimmäistä kertaa yhdessä moneen vuosikymmeneen Hallitukseen, alasajoi Työväenliikkeen kaiken omistuksen pankkeja, kiinteistöjä ja kauppoja myöten. Säästöpankin ja Elannon kaupat myytiin sijoittajille, jotka ensin yrittivät pitää sitä pystyssä, mutta sitten laittoivat sen lihoiksi kun työläiset eivät enää suostuneet maksamaan ylihintaa tuotteista porvareille.
      Pankkien ja työväenyhdistysten kiinteistöt kaapattiin porvareille ja myytiin kiinteistökeinottelijoille. Ja nyt osa on kunnostettu porvariston hotelleiksi ja golfkentiksi.

    • Politiikan.arkipäivää

      Nyt on laskettu, että suomalaisten omaisuudesta on keskittynyt 10 prosentille kansalaisista. Ja mitä enemmän ja mitä harvempi omistaa, niin sitä huonommin muu kansa voi.
      Onhan ollut jo tosiasia, että ruotsinkieliset ovat pitäneet omaisuutensa ja ryöstäneet kansaa aina Ruotsinvallan ajoista asti. Nyt he ovat saaneet kilpailijan myös suomenkielisistä finanssipelureista, vaikka he olisivatkin ruotsinkielisten jälkeläisiä. Ovat vain vaihtaneet suomen kieleen, etteivät leimautuisi.
      1960 - 1980 lukujen välillä eriarvoisuutta saatiin vähennettyä, koska vasemmistolaisuus oli muotia ja Kekkonen piti Kokoomuksen poissa hallituksesta. Silloin kehityksen jarruna oli työnantajat, jotka eivät hyväksyneet parannuksia työoloihin ja palkkojen korotuksia.
      Nyt syytetään ammattiyhdistyksiä ja työläisiä kehityksen jarruiksi, koska he eivät halua huonontaa työolojaan ja palkkaustaan.
      Tämä todistaa sen, että työläinen tarvitsee Ammattiyhdistyksiä pitämään puoliaan työnantajaa vastaan. Mutta AY-liike tarvitsee myös politiikkojen tukea ja mieluiten ministerien tukea pyrkimyksilleen. Siksi onkin työläisen parempi äänestää vasemmistoa, joka ajaa työläisen asiaa, eikä työnantajan, kuten sinipersut, keskusta ja kokkarit.

    • Porvaripolitiikkaa

      Porvarihallitukset murentavat pala palalta tätä Suomen hyvinvointivaltiota muuttaen sen pahoinvointivaltioksi. Se näkyy jo monessa paikassa slummiutumisena ja köyhien kärräämisenä näihin.
      Vakavaraiset voivat elää hyvin, kunhan tekee hullun lailla töitä. Työttömiksi joutuneet taas ovat kohta oman toimintansa varassa ja sehän lisää häiriökäyttäytymistä ja laittomuuksia.

    • Porvaripolitiikkaa

      Eriarvoisuus kasvaa myös rikkaiden piirissä. Rikkaistakin vain joka kymmenellä ja kaikista ihmisistä joka sadannella on miljoonaomaisuus Suomessa. Eli Sipilä kuuluu näihin harvoihin. Eikä maksa omaisuudestaan veroja, koska on laittanut ne vakuutuskuoreen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe