Mitä Facebook ja Google tietävät sinusta?

SamTinderS7

Kuka minä olen?
Periaatteessa voisit listata ammattisi, perhesuhteesi, harrastuksesi ja mieltymyksesi ja väittää sen vastaavaan kysymykseen.

Mutta se mitä ihminen itsestään luulee on vain puolet kuvasta. Loput on sitä, miltä näyttää muiden silmissä.

Samalla kun skrollailee ja zoomailee pisteestä toiseen, liukuu ajassa edestakaisin: ravintolat , hotellit , konferenssit 🍺🥂 🍷.

Esimerkiksi sähköposteja. Jos näitä lukemalla ei opi tuntemaan itseään, ei sitten mitenkään.
Voi Jeesus, hakuhistoria. On vaikea keksiä paljastavampaa tietolähdettä – sieltä löytää tietämättömyydet, halut, aamuöiset huvituksen lähteet.

Facebook on aavistuksen Twitteriä läpinäkyvämpi, sillä se kertoo hyvinkin innokkaasti, millä perusteella mainokset on valittu. Olet ilmeisesti tykännyt sivusta, joka liittyy viisauteen (Face), joten nyt sinulle näytetään siihen liittyviä mainoksia.

Lisäksi toimintasi Facebookissa on saanut järjestelmän vakuuttuneeksi siitä, että Yhdysvaltain armeijan veteraanit ovat sinulle relevantti mainosaihe. Tämä on miehelle yllättävä tieto, mutta ainahan sota, rynkyt ja tankit kelpaavat.

Facebook-mainontaa voi kohdentaa erittäin tarkasti: ihmiset jotka juhlivat parisuhteen vuosipäivää, suhteessa olevat, lasten harrastukset,ruoka, Hotmail-käyttäjät, 4g-käyttäjät, parhaillaan matkalla olevat.

20

802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anu_insiider

      Ethän jakanut näitä tietoja Facebookissa? 5 asiaa, jotka kannattaa poistaa heti

      Liika omien tietojen jakaminen Facebookissa voi kostautua. Facebook-skandaali on saanut monet miettimään omaa Facebook-tiliään ja siellä olevia tietoja.

      1. Tarkat sijaintitietosi
      2. Lomamatkasi tiedot
      3. Syntymäpäivä
      4. Puhelinnumero
      5. Yksityiset kuvat ja kuvat lapsista
      -Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, haluaako edes omasta lapsestaan julkaista kuvia Facebookissa. Kun kuvan on kerran jakanut, voi se lähteä tahtomatta leviämää tahoille, joille se ei kuuluisi. Pahimmassa tapauksessa vanhempien jakamasta kuvasta voi olla lapselle tulevaisuudessa haittaa.

      Myöskään arkaluontoisia kuvia ei kannata jakaa Facebookissa edes Messengerin kautta, sillä myös niistä jää jälki.

      • FeikkiMutsti

        Janne Viljamaa @janneviljamaa 21 tuntia sitten

        Kun ihminen joutuu esittämään päivittäin, hän kadottaa itsensä


      • SalaSan.a

        Mitä mieltä olette tilanteesta,kun avopuoliso valehtelee Facebookin käytöstä?

        Meillä puoliso kovasti näppäilee puhelintaa ihan jatkuvasti , siis ihan koko ajan. Kotona sohvalla taas tabletti kädessä koko aika..

        Ei tässä vielä mitään mutta kun kysyn mitä hän tekee niin väittää katsovansa Viaplayta tai Netflixiä, vaikka kyllä huomaan että FB on auki. Jos tulen sohvalla viereen niin tabletti käännetään niin etten näe. Tai hän luulee etten näe.

        Miksi pitää valehdella jos ei kerran ole salattavaa?


    • Minla_insiider

      Naamakirja tuntee sinut duunikavereitasi paremmin. Iloitse👍, sulla on 38 virtuaalikaveria.

      Janne Viljamaa‏ @janneviljamaa 44. huhtik.

      Ihminen on rehellisimmillään aamuyöllä 02.00 aikaan ja vahvassa humalassa. Aivojen etuotsalohkon valheenpidätysfiltteri on jumissa

      Muutamalla klikkauksella Amerikan naamakirjapäämajassa sinusta tiedetään kaikki tarpeellinen. Tykkääminen on henkistä strippausta.

      Jos olet Facebookissa tykännyt 15 sivusta, kone tuntee sinut paremmin kuin työkaverisi. Jos olet tykännyt 100 sivusta, kone tuntee sinut paremmin kuin omat👼🏼 perheenjäsenesi.

      • HuldastaHuolestuneet

        Tykkää sivusta jos olet äiti ja ylpeä siitä

        V***U just nii, prkl!!


      • WappuPimeenä

        Pikku-Kalle oli ensimmäistä päivää koulussa ja opettaja kyseli oppilaitten nimiä. Pikku-Ville kertoi vuorollaan: "Ville". Tähän opettaja vastasi: "Eieiei! Täällä ei käytetä lempinimiä. Sinun oikea nimesihän on Viljami". Seuraavaksi tuli Pikku-Kallen vuoro. Kalle mietti hetken ja huusi sitten iloisesti: "Kaljami!"

        Wapun jälkeen tulee Kaljantai, perinteikkäästi pikkuperjantai


    • Face2Face

      Valehteleminen muuttaa aivojasi - myös pienillä huijauksilla sama vaikutus

      Tutkimuksen mukaan toistuva valehtelu heikentää aivojen mantelitumakkeen aktiivisuutta, mikä lisää todennäköisyyttä aiempaa suurempien valheiden kertomiseen.

      Viattomilta tuntuvien ”valkoisten valheiden” kertominen kannattaa lopettaa. Valehtelun epämielyttävyyteen turtuminen puolestaan lisää mahdollisuutta, että tulet kertomaan tulevaisuudessa astetta pahempia valheita.

      Jos et tahdo, että aivosi tottuvat valehteluun ja moraalisi luikurin laskemisen suhteen heikkenee, kannattaa sinun nyt tutkitusti arvostaa rehellisyyttä.

    • Mannerheimi

      Mitä Facebook tietää sinusta?
      Tarpeeksi mutta narsismin hovi ei tunnista, eikä ymmärrä.

      • jamppa200veneestä

        Greyn anatomian tutkimuksen mukaan väitteesi pitää paikkansa.


      • Peukutetaan

        Jag har nu blivit anmäld för en kommentar jag haft i min granskning kring de så kallade barnen som strejkade på Medborgarplatsen.

        https://bit.ly/2KM3nY6


    • LapsiasiaValtuusto

      Ottoviikko päättyy huomenna maanantaina Yrjön päivään.

      Tänään urheillaan kuluneen viikon kunniaksi , Eurosport 2 esittää 11.00 Maraton: Lontoon Maraton

      Janne Viljamaa‏ @janneviljamaa 18. maalisk.
      Onneksi tämäkin helvetin maantana ... manananta ... maaatana ... päivä on kohta ohi. #EiJaksa

    • LadyLikes

      Suoraan sanottuna arvostan enemmän kunnon yöunia kuin lisääntymistä; ei niistä ipanoista veronmaksajia kumminkaan tulisi, tarvitsisin vaan terapiaa kun olen synnytyslaitokselta asti huutanut että nyt helvetti vittusaatanat turvat kiinni.

    • IsänPikajuna

      Isät Lasten Asialla =
      Isät Äitien Niskassa ry.

      Eivät ole oikealla asialla, eivät ole mitään rehellisiä miehiä, eivätkä taatusti ole lasten asialla.

      Tyypillinen "vieraannutettu isäparka" on naisvihaaja, joka ei hallitse elämäänsä, ei kotiolojaan, raha-asioitaan, eikä käytöstään.

    • paskaapaketissa

      Fasebuukki on oma hyväisten luusereiden paikka joilla ei ole omaa elämää ilman että siitä pitää muille julkisesti jatkuvasti toitottaa .Jos jotakin todella kiinnostaa milloin joku esim lähtee lenkille tai on saanut kalan verkosta halloo pahvit.

    • PappaBetalar

      Minusta on varmaan tietona työtön eronnut puolialkoholisti ja lapset melkein huostaanotettuina. Mutta kavereita on paljon.

      • Muhis

        Niin eikös sinusta se videokin ollut jaossa missä irakilainen lykki sinuu kakkoseen .


    • JutilaTinderistä

      Facebookista tulee treffipalvelu
      Tässä mahdollisuus kaveriksi vonkaaville. Se on tarkoitettu oikeiden, pitkäaikaisten 👍👍👍ihmissuhteiden luomiseen – ei pelkkiin yhden yö ja illan juttuihin.

      Palvelu on suunnattu käyttäjille, jotka ovat ilmoittaneet parisuhdestatuksestaan. Treffikumppaneiksi ehdotetaan ainoastaan ihmisiä, jotka eivät ole entuudestaan käyttäjän Facebook-ystäviä, lisää ystäviä tulossa. Ystäviä, joista on kuumotettu tänä keväänä jo enemmän kuin tarpeeksi

    • Kusitolppaaja

      Sarjakakkaaja Facebookissa voi kärsiä syvästä ahdistuksesta

      Facebookkiin ulostaminen voi kertoa voimakkaasta ahdistuksesta. Tämänkaltaisia tekoja voi aiheuttaa voimakas henkinen ahdistus, jota tekijä purkaa ulostamalla Facebookkiin.

      Kyseessä on samankaltainen ilmiö kuten esimerkiksi ahdistuksen purkaminen Taustalla voi olla myös jonkinlainen luonnehäiriö.
      Ihminen voi toimia muuten aivan asiallisesti ja fiksusti, ja sitten tehdä näin. Muut eivät välttämättä huomaa mitään. Päältäpäin esimerkiksi hoitohenkilökunnan on vaikea tietää, kuka voi olla mahdollinen häiriökäyttäytyjä.

    • SunnyDays

      Janne Viljamaa‏ @janneviljamaa 117. maalisk.

      Tunnista some-riippuvainen. digisisältöjen, kuten nettiuutisten tai so­siaalisen median, seuraamisen lopettaminen aiheuttaa osin jopa ihan samanlaisia vieroitus­oireita kuin päihteiden käytön lopettaminen: ärtyneisyyttä, levottomuutta

      V***U just nii, prkl!!

      • TaloTerveenä

        Voi teitä reppanoita jotka päivästä toiseen kuvaatte itseänne fasessa.Mitä olette ostaneet, ja voi että meillä oli aivan ihana illallinen , ja kalliskin, ja kohta mennään matkoille, voi kuinka ihanaa, ihan super.Minulla ja meillä on niin ihanaa ihan koko ajan. Toivottavasti tutut tulee katellisiksi. Ja minun lapseni ja lapset ne vasta onkin aivan hunajaa, maailman ihanin , viisain, ihan super. Sen vielä jotenkin ymmärtää kun alle 24 - vuotiaat kirjoittelee narsismistaan, mutta kun aikuiset henkilöt haluaa lesoilla, yäk. Mutta narsisti jatkaa..................


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe