Aihe

Väärä pääaine, voiko opiskella toista ainetta?

Epätietoinen1111

Koitin googlettamalla löytää tietoa aiheesta, mutten ihan suoraa vastausta löytänyt.
Tilanne siis tämä, että hain opiskelemaan ja tulin alan suhteen toisiin aatoksiin, eli ensi vuonna on uusi haku edessä. Olen kuitenkin lukenut tulevaan pääsykokeeseen hyvin ja meinasin sen mennä tekemään. Jos saan opiskelupaikan, onko minun mahdollista ottaa paikka vastaan ja opiskella muita aineita kuin se mihin pääsin sisälle? Täytyykö oman pääaineen opintoja suorittaa vuoden aikana jonkin verran vai voiko vain suorittaa toisen aineen opintokokonaisuutta?
Tätä kestäsisi siis vain vuoden ja sen jälkeen hakisin haluamaani alaa opiskelemaan yhteishaussa.

2

184

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • FMFM

   Noin ylimalkaisella kysymyksellä voit saada vain ylimalkaisen vastauksen.
   Eli kaikki riippuu yliopistosta, tiedekunnasta ja pääaineestasi. Yleensä muiden aineiden opiskeluoikeuksia voi saada tasokokeessa tai sitten osa aineista on kaikille avoimia, jolloin voit aloittaa opinnot ihan noin vain esim. ilmoittautumalla oppiaineen määräämällä tavalla.
   Jos uusi havittelemasi pääaine on samasta tiedekunnasta, varsinaista uutta hakua ei tarvita vuoden kuluttua. Toiseen tiedekuntaan on haettava ensi keväänä muiden mukana.
   Jos nyt saat opiskelupaikan, se kannattaa ottaa vastaan ja aloittaa opinnot. Ei kai se nyt yhtäkkiä niin vastenmieliseksi voinut muuttua. Opinnoista voi olla jossain vaiheessa arvaamatonta hyötyä. Rinnalla voit opiskella mieleisiäsi sivuaineita samasta tiedekunnasta (jos saat niihin opinto-oikeuden) ja tietyissä tapauksissa muistakin tiedekunnista.
   Enempää ei pysty sanomaan tietämättä pääainettasi ja toivepääainettasi.

  • Ntön

   Yleensä pääaineen voi vaihtaa saman tiedekunnan sisällä ilman uutta hakua sitten, kun sekä alkuperäisestä että uudesta pääaineesta on riittävästi opintoja koossa.

   Tiedekunnasta toiseen voi vaihtaa vain uuden haun kautta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15853
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5629