Mistä haet passisi?

mullonpassi

Passin uusiminen oli ajankohtainen, siispä toimeen eli valokuvaajalle ja anomus nettiin. Melko pian tuli sähköpostiin viesti poliisilta, mikä aina pikkuisen kohauttaa, kun ei muista, että myönteistäkin viestiä voi tulla. Passini olisi noudettavissa kaupungin alueella olevasta kaupasta, josta en ollut kuullutkaan. Ei se mitään, mulla on auto ja netti käytettävissä, matkaa oli noin 30 km. Mutta ellei ole autoa ja kulkee julkisilla, homma on hankalampi. Omassa tapauksessa ei kovin hankala, sillä linja-autoja keskustaan (26 km) kulkee. Keskustasta pääsee paikallisvuorolla kyseiseen kauppaan. Menettely lienee lähettäjälle edullinen, mutta vastaanottajalle melkoisen hankala.

19

1591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70-7

      Passi haetaan poliisilaitokselta jossa koneautomaatti ottaa kuvan ja sormenjäljet-kuvaus. Lunastus viikon päästä. Asuuko aloittaja Afrikassa?

      • kaup.synt

        Minulle lähetettiin passini lähimpään R-kioskiin täällä pääkaupunkiseudulla. Maaseudella siellä ei ilmeisesti ole lähempänä kauppaa mihin lähettää?
        Oletpa sinä korpiasuja !


      • mullonpassi

        Minulla on kauppa, mihin postikin tulee vajaan kilometrin päässä. Siispä ihmettelen, miksi pitää mennä keskustan liepeille enemmän korpeen. Hain passini vajaa viikko sitten. Olen hakenut poliisilaitokselta, olen hakenut R-kioskista. En muista olisiko netti tarjonnut muita hakupaikkoja kuin tuon kaupan. Passi on melko tärkeä asiakirja, joten sen säilytykseen on oltava varmat tilatkin. Ja mikä ihmettelyn aihe se on, että korvessa asuisi. Juuri viikonloppuna oli puhe hesalaisen kanssa siitä, että minulla on melko lähellä liikenneasema, mikä on auki 24/7, mitä monella hesalaisella ei ole. Lisäksi pääsen tänne bussilla ympäri vuorokauden melko vähällä odottelulla, siinä on korpeni.


      • ahmdet
        kaup.synt kirjoitti:

        Minulle lähetettiin passini lähimpään R-kioskiin täällä pääkaupunkiseudulla. Maaseudella siellä ei ilmeisesti ole lähempänä kauppaa mihin lähettää?
        Oletpa sinä korpiasuja !

        Koko Suomi korpimaa!!!!!


    • kevyt.loppukeikka

      Hauturheikin kanssa tein diilin. Seurakunnalta ensin uurnapaikka. Parisataa euroa.

      • val.ta

        ON ilmaista en asu apina maassa Suomessa!


      • totuuskomitea.fi

        ruunen apina val.ta. Remendikko vetää apinat palstalle jo toisella brandygrogilla. Raisiossa sinä asut et ruotsissa.


    • Haloo!
      Minulla on toi netti,joka kertoo,että kuinka haet passisi! Siis käytän Googlea ja sieltä löytyy kaikki,että kuinka tulee toimia,kun haet passia ja sillei?
      Hakukone Google toimii täällä peräkylälläkin,siitä kiitollineen ama

      • mullonpassi

        Minähän tiedän omani, tiedätkö Sinä?


      • herttileijaa

        Netistä voi tilata passin, mutta jostain se "vihkonen" pitää noutaa. Ei se Googleen tule.


    • Per-kel

      Poliisilaitokselta kuten aina ennenkin.-

    • hyväNäinn

      Passin luovutukseen ja säilyttämiseen on tarkat määräykset , sinun on myös toteen-näytettävä henkilöllisyytesi pyytäessäsi lähetystä . Vanha passi / virallinen henkilökortti , ajokortti EI ole sopiva.

    • Havaitsija

      Kertokaas onko koko Suomessa sama käytäntö passia hakiessa kuten olen palstoilta saanut lukea nääsvillen länsipuolisista käytännöistä:

      "Kuuntelin Ikaalisten Poliisin odotustilassa kuinka kuulustelivat naista passin tietojen täydentämiseksi. Hyvin tuli kaikki asuinpaikat ja ihmissuhteet siinä. Taisi kännykkä pudota järkytyksestä juuri huonossa kohtaa ja en ole varma että lauloiko vielä henkilötunnuksensakin julki.
      Niin mites toi tietoturva?"

      Siis jos tajusin oikein niin julkisessa tilassa muiden jonottelijoiden kuullen kysellään henkilökohtaisia?

    • ei_mitään_yksityisiä

      Eikös passin saa Alkosta? On samaa valtiota.

    • Mrs.W

      Meidän pikku cityssä ovat sekä Poliisilaitos (jossa kävin tietysti sen sorminäytteen antamassa, tms.) että kauppoja, tietysti. Eipä uutta passia haetettukaan Poliisilaitokselta, vaan R-kitskalta!!!

      Outoa minusta - ilmeisesti haluavat ettei siellä poliisin tiloissa ulkopuolisia käy kuin minimimäärä. Passi kaiketi painetaan jossain muualla, ja poliisilaitoksen henkilökunta ei halua/ehdi sitä hommaa että ottaisivat passilähetyksen vastaan ja sitten välittäisivät sen hakijalle. Siinähän on monta vaihetta välissä. Pitää kuori avata ja tarkistaa ja ilmoittaa tilaajalle että passi on noudettavissa, ja vielä tarkistaa että on oikea henkilö noutamassa, otettava vastaanottajan allekirjoitus, jne.

      Voi pyhä sylvi! ajattelin minä. R-kitskalta sitten passini hain. Sama matka kuin poliisilaitokselle. Kovasti olivat sielläkin tarkkoja, piti olla monet paperit ja allekirjoitukset ennenkuin passi mukaani lähti. Kai ne siellä hyvän korvauksen työstään saa? Poliisilaitoksilla kai vajaamiehitys/naisitus?

    • ei_mitään_karkkikauppoja

      Näin se "mätänee" hyvän Suomen selkäranka. Ja se selkäranka on terve valtio. Valtio pitäköön näpeissään alusta loppuun saakka keskeiset yhteiskuntaa sitovat asiat, kuten passit, jotka ovat virallisia asiakirjoja.

      Mitkä puolueet tällaista politiikkaa ajavat?

      • passi-ja-hammasharja

        Olipa hyvä, että luin tämänkin ketjun, joten huomasin, että passini menikin vanhaksi jo heinäkuussa. Siis viisivuotta sitten hain passini R-kioskilta, toki sitäennen kävin poliisilaitoksella, jossa otettiin myös sormenjäljet ja vein sinne valkovuvani.

        Nyt sain uuden ajokortin elokuussa, joka tuli postissa kirjaamattomana. Lääkärissä tietenkin kävin ja itse täytyi se todistus viedä katsastuskonttorille, joka tuokin oli uutta minulle.


      • mullonpassi

        Näkyypä olevan aloittamani ketju huhtikuulta. Silloiset tiedot pitävät paikkansa ja passia on käytetty mm. Italian matkalla ja risteilyillä. Poliisilaitos ja R-kioski ovat aikaisempina kohteina tulleet tutuiksi. Nyt sitten K-kauppa. Kaikki nuo ovat noin 25 km:n päässä. Miksi ei voi saada kuten postilähetyksetkin 1 km:n päästä Salesta?


    • nassahDemja

      Näin pääkaupunkiseudulla asuvana sai passini paikallisesta kebab-kuppilasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe