Popcornit esille, tässä on minun tarinani

eitästämaailmasta

En ole uskaltanut vielä kertoa omasta tilanteestani kenellekkään, kunnes löysin tällaisen sivun johon voi kirjoittaa, ilman että kukaan tietää kuka olen.

Ekan luoton otin noin 6 vuotta sitten kun olin jäänyt työttömäksi ja meille syntyi perheeseen vauva ja oli paljon rahanmenoa äkkiä edessä. Se oli Laina.fi palvelun laina. Silloin kerroin kaikki vielä rehellisesti. Tuon jälkeen olen ottanut nyt niin paljon vakuudettomia lainoja, että velkaa on lähes 50 tuhatta. Lisäksi on vielä lukuisia luottokortteja sekä yksi asuntolaina. Olen välillä saanut niitä pienennettyä mutta sitten olen taas joutunut ottamaan lisää. Nyt mun lainoihin menevät kulut on melkein 2 tuhatta euroa kuussa, enkä pysty enää niitä maksamaan. Nyt on kaikki lainahanat kiinni. Niinpä olen "päättänyt" lopettaa maksamisen. (Ei se mikään varsinainen päätös ole, ei vain ole enää mistään rahaa)..
Nyt joku miettii, että miten joku voi saada noin paljon lainaa.

Minä olen ottanut ne kaikki lainat netistä. Minulle oikein mainostetaan niitä luottoja. Joka päivä on tullut monta meiliä, jossa muistutetaan, että minun joustoluotollani on vapaata käyttövaraa (niin no enää ei siis ole yhtään vapaata) ja samoin kännykkään tulee päivässä monta tekstaria, joissa minua houkutellaan näihin ansoihin.
Mulla on myös alkoholiongelma, ja olen kännipäissäni sitten hiirellä raksuttanut niitä rasteja tietokoneen näytöllä. Sitten parin päivän päästä tililleni on ilmestynyt esim. 6000 euroa.
Koska olen kännissä netissä näitä lainahakemuksia tehnyt, niin en tiedä mitä sitten olen vastannut niihin kaikkiin kysymyksiin. Palkkakuitin saa kätevästi myös netissä, joten sen olen varmasti laittanut aina menemään. Ilmeisesti, melko varmaan, olen jättänyt mainitsematta kuinka paljon minulla on jo ollut velkaa kun olen hakenut uutta lainaa. Nämä lainan antajathan joka tapauksessa näkevät sen tiedon esim. verottajalta. Joten olen ajatellut että he tarkistavat asian.

Nyt siis velkaa on jotain 7 sataatuhatta euroa suunnilleen. Noin 40 eri paikkaan.
Nyt tulee kai joku ulosotto minulle? Minulla on kaksi alaikäistä lasta. Omaisuutena on asunto, mutta siitäkin velkaa niin paljon, että hyvä jos asunnon myyntitulot riittää lainan maksuun.
Aika solmussa on siis tilantee3n.
Olen ajatellut, että taidan olla vähän yksinkertainen kun en ymmärrä olla ottamatta lainaa.
Mutta minua on houkuteltu ansaan, ja moni lainan antaja oikein tyrkyttää minulle vaan lisää lainaa..
Monet näistä lainoista on niin sanottuja "yhdistelylainoja". Mutta ei ne mitään ole yhdistäneet. Lainaa on vaan koko ajan anemmän ja enemmän.

Rahat on menneet vanhojen lainojen korkoihin. Viinaan ja rahapeleihin. Ja olen ostanut autoja ja niillä ei ole enään mitään arvoa.
Olen nyt 51 vuotias. Mitähän minulle nyt tapahtuu?

61

8160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • velkainen

      No, velat menevät ulosottoon. Ota yhteys talous- ja velkaneuvontaan. Ehkä voit joskus hakea velkajärjestelyyn, sieltä kertovat tarkemmin. Kevytmielistä velkaantumista. Syytteistä on vaikea sanoa, että tuleeko. Harvemmin tulee, mutta sitä en voi täältä luvata. Kannattaa myös ottaa yhteyttä auttaviin tahoihin ja hakeutua henkisen avun piiriin ja hoitaa noita riippuvuuksia joita tuntuu sinulla olevan. Ei elämä lopu, mutta vaikeutuu taloudellisesti.

    • Ei siinä varmaan sen kummempaa, että maksa entiset pois että saat lisää.

      Ja jos et maksa niin ensiksi maksuerät menevät perintään ja sitten ulosottoon ja siihen tulee taulukkomaksut yms. kulut koron edelleen juostessa, että näistä velkasumma helposti tuplaantuu, eli ei kannata. Parempi maksaa pois ennen ennen ulosottoa.

      Mutta jos olet lainannut tuulesta temmatuilla tiedoilla ja et ole maksanut mitään takaisin niin siitä voi tulla syyte petoksesta. Eli pahimmassa tapauksessa menee kämppä yms. omaisuus lihoiksi että jää pelkästään yksi auto millä käyt töissä tai jos rikoshistoriaa niin voihan se häkki heilua max. 4v. ja ulosotto leikkaa tuloista ison siivun. Maksuhäiriömerkinnän tullessa estyy sitten esim. erilaisten asioiden hoito vakuutus, vuokra, puhelinliittymä jne. eikä saa mitään ostettua velaksi. Ja jos samassa yhteydessä menee asunto niin sitten varmaan pitää keksiä joku roskapönttö missä asuu.

      Velkojen vanheneminen rikostapauksissa menee myös kovennetusti että ei ole se 15v vaan 20v, että worst case voi olla että olet 71v ennen kuin elämä on normalisoitunut sille tasolle että rahaa jää jäteen saman verran kuin jollain 20v opiskelijalla.

      Vaikea sanoa tarkalleen mitä käy mutta itse suosittelisin hoitamaan mahdollisimman paljon ja mahdollisimman tehokkaasti itse ennen mitään ulosottoja. Eli omaisuus myyntiin ja maksaa sillä muut luotot. Asunnon ja yhden auton työn tekoa varten ehkä onnistut pitämään jos hyvin tehokas ja yhteistyökykyinen olet. Asuntolainan lyhennykseen kannattaa hakea vaikka maksuvapaa vuosi pankista että löytyy rahoja maksaa muut sotkut pois.

      • dsgs5g

        Höpöjuttuja tuon petossyytteen kanssa, ei todellakaan tule petossyytettä tässä tapauskessa (eikä yleensäkään näissä vippi/kulutusluottojutuissa). Hommat hoituu näissä ulosoton kautta tai sitten ei, ihan normi meininkiä tämän päivän Suomessa, puoli miljoonaa Suomalaista on nytkin ulosotossa


      • dsgs5g kirjoitti:

        Höpöjuttuja tuon petossyytteen kanssa, ei todellakaan tule petossyytettä tässä tapauskessa (eikä yleensäkään näissä vippi/kulutusluottojutuissa). Hommat hoituu näissä ulosoton kautta tai sitten ei, ihan normi meininkiä tämän päivän Suomessa, puoli miljoonaa Suomalaista on nytkin ulosotossa

        Se että on ulosottoa ei tarkoita petossyytettä. Ulosotossa on paljon ihmisiä ja jos hoitaa asiat hyvin, se ei edes välttämättä vaikuta elämään olennaisesti. Ulosottoviranomaisen lakisääteinen tehtävä kun on on velkojien lisäksi huomioida myös velallista.

        Mutta se että nostaa suuren lainan valehtelemalla tiedot eikä hoida sitä maksamalla eriä niin se ei ole mitenkään selvää, että selviäisi pelkällä ulosotolla vaan siitä voi tulla muutakin seuraamusta.

        Ajattele asia siitä suunnasta, että miksi kukaan varastaisi mitään kun voi lainata miljoonan kusettamalla luoton antajaa ja jättää maksamatta?


      • 5475744
        M-Kar kirjoitti:

        Se että on ulosottoa ei tarkoita petossyytettä. Ulosotossa on paljon ihmisiä ja jos hoitaa asiat hyvin, se ei edes välttämättä vaikuta elämään olennaisesti. Ulosottoviranomaisen lakisääteinen tehtävä kun on on velkojien lisäksi huomioida myös velallista.

        Mutta se että nostaa suuren lainan valehtelemalla tiedot eikä hoida sitä maksamalla eriä niin se ei ole mitenkään selvää, että selviäisi pelkällä ulosotolla vaan siitä voi tulla muutakin seuraamusta.

        Ajattele asia siitä suunnasta, että miksi kukaan varastaisi mitään kun voi lainata miljoonan kusettamalla luoton antajaa ja jättää maksamatta?

        No sanoisin näin että NORMAALIT pankit voisi nostaakin petossyytteen mutta ei kulutusluotto tai vippifirmat, en ole koskaan kuullut että joku olisi syytteen noista saanut nostelemalla vippejä sieltä sun täältä. Ja normipankeillakin varmaan aika korkealla on petossyyteennosto raja, yleensä niin paljoa ei pankeista edes luottoa saa ilman takuita jotta se olisi "vakavaa"


      • Ei_tajuu

        On noista petostuomiota annettu.


    • äimistynytt

      Hurja velkamäärä 700 000€ ‼

      • dfgf4

        Pitää kyllä olla aika hirmuiset tulot ja takuut että saa noin paljon velkaa, kuulostaa kyllä epäilyttävältä. Mut jos tulot on kovat, pääsee veloistakin nopeaa eli kaikki on suhteellista.


      • bbb

        nää kierot pikavippi firmat antaa velkaa katteettomasti huoletta kun tietävät että voivat lopulta myydä velan eteen päin jos keruu koituu vaikeaksi


    • mitäsetähänmahtuu

      Hei, täällä alkuperäinen kirjoittaja taas.
      Velkaa on siis noin 70 tuhatta, ei sentään 700t :) huh

      Minä itse ajattelin olevani lähinnä uhri. En pidä itseäni edes syyllisenä velkoihin, vaikka teknisesti näin varmaan onkin. Mutta tänään tuli taas 4 sähköpostia, joilla minua koitetaan vieläkin houkutella ansaan. Esimerkiksi: "Tutustu joustaviin rahoitusratkaisuihimme (Lainasto), Moi! Aika yhdistää lainat? LAina edullisesti 50000 eur asti". Tämmösiä minulle tulee joka päivä sekä sähköpostiin että kännykkään. Jouduin jopa vaihtamaan puhelin numeroa ja sähköpostiakin. Nyt ei myöskään velkojien karhusähköpostit enää minua tavoita.

      Mulla olisi pari kysymystä, teille kokeneemmille.
      Voinko itse päättää että mitkä velat menee ulosottoon ja minkä maksamista jatkan itse? Eikö se ole toisen velkojan suosimista toisen kustannuksella, ja periaatteessa kiellettyä. Voisin koittaa maksaa niitä jossa on vain esim 30 eur kuukausimaksu, ja antaa mennä ulosottoon sellaiset joissa on vaikka 300 euroa kuussa.

      Mitä jos saan petostuomion, niin joudunko vankilaan? Kuka sitten huolehtii minun perheestäni, vaimollani ei ole töitä ja lapset ovat pieniä. Minulla ei ole koskaan ollut rikoksia, ainua kerta olin poliiisiasemalla 15-vuotiaana ja silloinkin todistajana.

      Minä koitin kerran ottaa yhteyttä velkaneuvojaan mutta se sanoi että minulla on liikaa velkaa. Ja minulla on myös perintö, ja se perintö kuulemma menee sitten ulosottoon.

      Minä koitin kerran myös pyytää raha-apua sossusta. Mutta Sossussa sanottiin, että pitää olla ensin ulosotossa ennenkuin saa apua. Virkailija suorastaan kehotti minua hankkiutumaan ulosottoon sen sijaan että otan vain pikavippejä. Jos minulla on pikavippejä niin ne on kuulemma tuloa, eikä sossu voi antaa rahaa. Tästä sossun virkailijan kehotuksesta n. 5 vuotta sitten alkoikin minun velkakierre kiihtyä ja aina humalassa menin nettiin ja täytin luottohakemuksia.

      Nyt minulla on onneksi töitä, vaikka palkka onkin pieni. Mutta jos lopetan noiden pikavippien takaisin maksamisen niin sitten minulle jää jotain tilillekin. Kunnes sitten ulosotto alkaa viemään rahaa palkasta, eikös ne niin tee? Paljonko ne mahtaa viedä?

      Kiitos vastauksista

      ps. Joku sanoi, että elintasoni tulee 70-vuotiaana olemaan jotain samaa kuin opiskelijoilla. Mutta eikös se ole kaikilla vanhuksilla vähän niin? Eläkkeet on aika pieniä kuitenkin.

      • "Voinko itse päättää että mitkä velat menee ulosottoon ja minkä maksamista jatkan itse?"

        Jonkin verran. Jos hyvissä ajoin hoidat velkasotkuja ja noin niinkuin maksat kaiken pois, niin jos joltain yksittäiseltä velkojalta menee siinä yhteydessä saatavia ulosottoon niin ei pitäisi olla ongelma.

        Mutta ei tuota sinun tilanteessa kannata tehdä tässä kohtaa vaan hakee maksuvapaan vuoden asuntolainaan ja realisoi omaisuutta niin saa ne ylimääräiset lainat maksettua suurelta osin vuodessa. Sitten vaan jatkaa asuntolainan ja jonkun yksittäisen lainan maksua.

        "Mitä jos saan petostuomion, niin joudunko vankilaan?"

        Jos ei ole rikoshistoriaa niin eihän nuo mene ehdollisena. Helpompi suurempi harmi siitä jos menee luottotiedot, että ei kannata ulosottoon päästää mitään.

        "Minä koitin kerran ottaa yhteyttä velkaneuvojaan mutta se sanoi että minulla on liikaa velkaa. Ja minulla on myös perintö, ja se perintö kuulemma menee sitten ulosottoon."

        Toki. Ulosotto taitaa suunnilleen viedä perinnön, veronpalautukset, kolmasosan palkasta ja jos ei sillä oikein lyhene saatava niin järjellisessä ajassa niin sitten varmaan omaisuutta lihoiksi. Eli, kannattaa hoitaa nämä itse eikä päästää ulosottoon kun siellä se hinta esim. tuplaantuu. Ulosotto jatkuu kunnes ulosottoon siirrettyt saatavat ovat sulanneet pois.

        "Minä koitin kerran myös pyytää raha-apua sossusta. Mutta Sossussa sanottiin, että pitää olla ensin ulosotossa ennenkuin saa apua."

        Sossu joo edellyttää että ei tule rahaa ja ei ole omaisuutta.

        "Nyt minulla on onneksi töitä, vaikka palkka onkin pieni. Mutta jos lopetan noiden pikavippien takaisin maksamisen niin sitten minulle jää jotain tilillekin."

        No ei sinne tilille pidäkkään jäädä mitään, että ostaa ne makaroonit kuukaudeksi vaikka, maksaa sähkölaskun ja tankkaa auton että pääsee töihin ja sitten rahat sinne velkoihin. Eli kannattaa se maksuvapaa vuosi kinua pankista asuntolainalle että jää enemmän rahaa niiden velkojen maksuun. Ja myy ylimääräiset autot, veneet, metsät, osakkeet, Bluray-kokoelmat, vaatteet kirppikselle jne. että saa rahaa velkojen maksuun ja tilille pitäisi jäädä nolla euroa kun on hengissä pysymiseen ja työssä käymiseen tarvittavat jutut maksettu.

        Vuoden verran tuota että saa ne vipit pois suurelta osin. Hommaa voi kikkailla vaikka niin, että maksaa pienimmästä lainasta suurimpaan kaikilla pennosilla että jäisi kuukausittaista maksuvaraa mahdollisimman paljon niin alkaa sillä tavalla sulamaan ne lainat, ihan velkojien määrän ja kuukausittaisen maksuvaran jäädessä kokoajan suuremmaksi.

        Sitten vuoden kuluttua kun pitäisi asuntolainaa maksella taas niin pitää katsoa kuinka pitkälle päässyt lainojen maksamisessa, että jos on edelleen pikavippejä niin jatkaa vaan kylmän rauhallisesti maksamista ja jos rahat loppuu kesken ettei pysty kaikkia maksamaan niin kannattaa pitää pää kylmänä ja maksaa kaikkia laskuja erääntymisjärjestyksessä. Silloin saa pitkitettyä sitä aikaa kunnes alkaa saatavia mennä ulosottoon. Ulosottoon ei kannata päästää mitään tai ehdottaa vaan maksaa niin pitkään kunnes resurssit riittää ja antaa sitten prosessioikeuden hoitaa.

        Homman juttu on välttää sitä ulosottoa viimeiseen asti koska hinta tuplautuu helposti siellä ja tulee ne maksuhäiriömerkinnät ja jos on lainaa hakiessa ollut vääriä tietoja niin voi sieltä tulla jotain paskaa. Ei ole syytä jos on näyttöä siitä että maksaa lainatut rahat takaisin.

        Semmoinen mitä kannattaisi tehdä on hakea velkajärjestelyyn. Pyrkii siihen, että pääsis esim. vaikka sitten vuoden kuluttua kun asuntolainan maksu jatkuu taas, sillä tavalla voi saada karhukuluja pois viideksi vuodeksi että saa hengähdystä. Edelleen vaan joka penni pitää käyttää mahdollisimman tehokkaasti velkojen maksuun. Tällä tavalla kun funtsii niin ei välttämättä ole 6v kuluttua sitten enää mitään muuta kuin vähän asuntolainaa ja saat ennenkaikkea pidettyä sen asunnon. Se voi olla sinun eläkeajan vaurautesi.

        "ps. Joku sanoi, että elintasoni tulee 70-vuotiaana olemaan jotain samaa kuin opiskelijoilla. Mutta eikös se ole kaikilla vanhuksilla vähän niin? Eläkkeet on aika pieniä kuitenkin."

        Ei. Normaalisti kerätään varallisuutta työikäisenä ja eläkkeelle siirryttäessä ollaan velattomia ja kolmen vuoden bruttotulojen verran omaisuutta millä elää tulojen pienentyessä. Nythän sitä tarvitaan kun rahan arvo laskee mutta eläkkeet yms. sossurahat ei nouse. 40v kuluttua rahan arvo on jo puoliutunut.

        Jos ei ole eläkkeelle siirryttäessä varallisuutta niin aika moni joutuu kyllä tekemään jotain töitä eläkkeellä että pysyy leivässä. Aktiivimalli ei eläkeläistä pakota mutta nälkä varmaan kyllä.


    • ettänäin

      Jos joku tyrkyttää myrkkyä niin ei se tarkoita että sitä pitäisi mennä juomaan! Eli aikuisena ihmisenä olet itse vastuussa veloistasi oli mainonta mitä hyväänsä. Ilman sinua ei mikään firma siirrä lainarahaa tilillesi, joten turha 51 vuotiaan yrittää siirtää vastuuta muualle eli näille lainafirmoille. Etsi ulosottolaskuri vaikka googlen kautta. Siihen syötät tulosi ja lapsimäärän jne ja laskuri näyttää paljon ulosotto vie. Pääsääntöisesti palkka miinus verot miinus ulosotto 1/3. Eli 2000€ brutosta sinulle jäisi n.900-1000€ kk käteen plus lapsista vähän päälle. Siitä kun maksat asuntolainan jne niin eipä paljon jää millä lyhentelet muita vippejä jos meinaat ruokaakin ostaa jne.

      • Tyhmyyden_Ylistys

        On se hienoa et AP yrittää uhriutua :-D Aina vika on jossain muussa kuin itsessään. Kai se on ihmisen psyykkeen puolustuskeino, jotta voisi syyttää jotain muuta. Muistan telkkarista dokumentin jokunen vuosi sitten, jossa Saksalainen setä mies oli vanginnut pari esiteini tyttöä ja pitänyt vuosia vankeina ja tappanut heidät lopulta. Setä oli sitä mieltä ettei ollut hänen syynsä että tytöt tuli auton kyytiin, joten tytöt tahtoi tätä ja hän oli oikeutettu tekoihin..


    • ettänäin

      Petossyytettä ei 70 000€ tule, sillä 700 000€ olisi ollut jo eri juttu.

      • En usko että on määrästä kiinni jos puhutaan summista joista kannattaa jo riidellä, eli kymmenistä tuhansista.

        Ratkaisee aika paljon se että kuinka yhteistyökykyinen on. Ei se ole kenenkään etujen mukaista riidellä jos velat maksetaan pois vaikka olisikin haettu väärillä tiedoilla.

        Tietysti jos rahoja ei saada takaisin ja paljastuu rikollista niin sitten vaikka varmuuden vuoksi että katsotaan mitä lähtee.


    • 65856888

      Tästä näät paljonko ottaa -> https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri

      Asunto lähtee alta 100% varmasti joten laittakaa heti myyntiin, jos ja kun asunto menee niin sit asuntolaina maksuun ja laittakaa loput jemmaan, ei suomen pankkiin vaan jonnekin mihin virkavalta ei ulotu. Siten vaan vuokralle ja elämään normaalisti. Nuo kun olet hoitanut niin annat mennä kaikki muut velat ulosottoon koska luulen ettei uo pysty sulta paljoakaan viemään kun on noi lapsetkin, 15-20v kuluttua olet kuivilla.

      Helppoa :) ...toivottavasti asut paikkakunnalla jossa asunto käy kauapksi ?

      • Itseasiassa ei suomessa ihan niin helposti paiskata kadulle, että ensiksihän se menee siihen suppeaan ulosottoon jossa nipsaistaan veronpalautukset, perinnöt ja palkasta siivu ja sitten jos velkaa ei lyhene niin sitten vastaa alkaa huutokaupat.

        Mutta, ei kannata siihen pisteeseen päästää koska siinä häviää.


      • fhdfhgdfh5
        M-Kar kirjoitti:

        Itseasiassa ei suomessa ihan niin helposti paiskata kadulle, että ensiksihän se menee siihen suppeaan ulosottoon jossa nipsaistaan veronpalautukset, perinnöt ja palkasta siivu ja sitten jos velkaa ei lyhene niin sitten vastaa alkaa huutokaupat.

        Mutta, ei kannata siihen pisteeseen päästää koska siinä häviää.

        No aloittaja ei ole vielä kertonut millainen asunnon arvo ja paljonko sitä on jo maksettu....jos oletetaan että asunto on vaikkapa 120 000e ja siitä on makerttu 20 000e niin varmasti ulosmitataan koska velkaa kuitenkin on se 70 000e.

        Aloittajalla on muksuja ja pieni palkkainen työ joten uo ei saa muuten mitään, uo ajaa vain ja ainoastaan velkkojien etua, siinä ei velallisen elämäntilanne merkkaa mitään.


      • fhdfhgdfh5 kirjoitti:

        No aloittaja ei ole vielä kertonut millainen asunnon arvo ja paljonko sitä on jo maksettu....jos oletetaan että asunto on vaikkapa 120 000e ja siitä on makerttu 20 000e niin varmasti ulosmitataan koska velkaa kuitenkin on se 70 000e.

        Aloittajalla on muksuja ja pieni palkkainen työ joten uo ei saa muuten mitään, uo ajaa vain ja ainoastaan velkkojien etua, siinä ei velallisen elämäntilanne merkkaa mitään.

        Ei. Ulosoton lakisääteinen tehtävä on ajatella velkojien JA velallisen etua. Eli velat maksetaan mutta ei kuitenkaan överiksi.

        Kyllähän se asunto menee myyntiin jos velat ei lyhene ulosotossakaan järkevästi. Siksi kannattaisikin väistää se ulosotto ottamalla lyhennysvapaa vuosi, ottaa yhteyttä muihin velkojiin ja kysellä voiko järjestellä maksuja niin että kerääntyisi vain korot jossain kahden kuukauden ajan ja jossain kolmen kuukauden ajan että voisi ajoittaa mahdollisimman paljon maksuvaraa eri kuukausille maksaakseen pikkulainoja pois. Ja sitten tähtää velkajärjestelyyn vuoden kuluttua, ja hyödyntää tämän ajan siihen että saa mahdollisimman tehokkaasti kasvatettua kuukausittaista maksuvaraa maksamalla vaikka pienet lainat kokonaan pois.

        Asuntolaina on sillä tavalla helppo, että sillä on vakuutena asunto itse eikä pankki halua turhan päiten lähteä myymään, että maksuvapaa vuosi pitäisi onnistua helposti. Siinä sitten häviää rankasti jos ulosoton päästää myymään sen pakkohuutokaupassa.

        Että tässä kyllä on mahdollisuudet hoitaa koko sotku pois noin 6v aikana siististi että säilyttää asuntonsa tai sitten niin, että on seuraavat 20v köyhyydessä ja menettää kodin.


      • hfgh5
        M-Kar kirjoitti:

        Ei. Ulosoton lakisääteinen tehtävä on ajatella velkojien JA velallisen etua. Eli velat maksetaan mutta ei kuitenkaan överiksi.

        Kyllähän se asunto menee myyntiin jos velat ei lyhene ulosotossakaan järkevästi. Siksi kannattaisikin väistää se ulosotto ottamalla lyhennysvapaa vuosi, ottaa yhteyttä muihin velkojiin ja kysellä voiko järjestellä maksuja niin että kerääntyisi vain korot jossain kahden kuukauden ajan ja jossain kolmen kuukauden ajan että voisi ajoittaa mahdollisimman paljon maksuvaraa eri kuukausille maksaakseen pikkulainoja pois. Ja sitten tähtää velkajärjestelyyn vuoden kuluttua, ja hyödyntää tämän ajan siihen että saa mahdollisimman tehokkaasti kasvatettua kuukausittaista maksuvaraa maksamalla vaikka pienet lainat kokonaan pois.

        Asuntolaina on sillä tavalla helppo, että sillä on vakuutena asunto itse eikä pankki halua turhan päiten lähteä myymään, että maksuvapaa vuosi pitäisi onnistua helposti. Siinä sitten häviää rankasti jos ulosoton päästää myymään sen pakkohuutokaupassa.

        Että tässä kyllä on mahdollisuudet hoitaa koko sotku pois noin 6v aikana siististi että säilyttää asuntonsa tai sitten niin, että on seuraavat 20v köyhyydessä ja menettää kodin.

        Voi ja onhan se toki noinkin mutta todella tiukkaa tulee olemaan. Tuo 70ke vippejä on jo sen verta muhkea suoritus että vippien korot yhteenlaskettuna voi olla ylitse pääsemätön ongelma pienillä tuloilla vaikka kuin olisi lyhennysvapaa asuntolainasta. En edes ymmärä miten pikkutuloilla nuo on saatu aikaan ellei sitten ole aina tarjottu lapulle talo "pantiksi"..

        Eikä tuo 20v köyhyydessä oikeastaan pidä paikkansa, perheelliseltä ei uo vie juuri mitään joten vuokralla asuessa elää ihan normisti mitä muutkin, toki tuossa ajassa jo lapsetkin kasvaa ulos mutta se on sen ajan asia..

        Aloittaja ei puhu myöskään vaimon (onko sitä edes) tuloista jne. joten jos yhdessä nuo vipit hoitaa niin sekin on sitten eriasia..


      • hfgh5 kirjoitti:

        Voi ja onhan se toki noinkin mutta todella tiukkaa tulee olemaan. Tuo 70ke vippejä on jo sen verta muhkea suoritus että vippien korot yhteenlaskettuna voi olla ylitse pääsemätön ongelma pienillä tuloilla vaikka kuin olisi lyhennysvapaa asuntolainasta. En edes ymmärä miten pikkutuloilla nuo on saatu aikaan ellei sitten ole aina tarjottu lapulle talo "pantiksi"..

        Eikä tuo 20v köyhyydessä oikeastaan pidä paikkansa, perheelliseltä ei uo vie juuri mitään joten vuokralla asuessa elää ihan normisti mitä muutkin, toki tuossa ajassa jo lapsetkin kasvaa ulos mutta se on sen ajan asia..

        Aloittaja ei puhu myöskään vaimon (onko sitä edes) tuloista jne. joten jos yhdessä nuo vipit hoitaa niin sekin on sitten eriasia..

        Velan ottohan on sitä, että otetaan tulevasta ostovoimasta että ihan normaalia että ollaan vaikka käyttämättä rahaa jos aiemmin eletty kuin miljonääri.

        En usko että 70k vuodessa tulee hoidettua mutta vuoden ajan kun realisoi omaisuutta ja käyttää kaikki eurot velkojen hoitamiseen niin pitäisi helposti olla 15 velkojaa vähemmän ja velkamäärä laskenut jotain kymmentätuhatta.

        Siitä on hyvä sitten siirtyä velkajärjestelyyn ja siihen on melko hyvät mahdollisuudet kun on näyttöä lainojen lyhentämisestä, että sitten maksetaan kaikki pennoset vielä 5v eteenpäin.

        Siinä ajassa voi vaikka lainsäädäntö muuttua, velkojafirmoja mennä nurin ja sen semmoista.

        Että valitseeko 6v velkojen maksamista vai huonossa tapauksessa petossyytettä ja 20v köyhyyttä niin se on oma valinta.


    • millaaaaaaa

      Toivttavasti tämä oli vaan pahaa unta tai provo.
      - alkoholismi
      - kaksi alaikäistä lasta
      - kevytkenkäinen velkaantuja joka syyttää muita omasta tyhmyydestään

      Lasten ei kuuluisi tässä asetelmassa kärsiä, koska ovat syyttömiä. Pahaa tekee.

      • dfhfd54

        Tämä on kuule milla tätä päivää tämän päivän Suomessa, missä untuvakuplassa oikein elät. Suomessa on 500 000 ulosotossa olevaa henkilöä ja lisää tulee vauhdilla, juurkin noiden helppojen kulutusluottojen takia!

        Kuplahan on vasta puhkeamassa


      • Oikeastaan tavallaan kuuluu.

        Historiallinen tosiasia että köyhyys periytyy. Jos joku menee tuhoamaan omaisuuden ja hankkii ulosottotuomiota niin ei siinä pelkästään itse kärsi vaan se jatkuu pari sukupolvea sen jälkeen kun persaukisten lapset ovat yleensä persaukisia kehdosta hautaan. Samanaikaisesti kun rikkaiden lapsille laitetaan ristiäislahjana joku 5000€ arvo-osuustilille rahaa tuottamaan, että on sitten täysi-ikäisenä omaisuus valmiina ja perintö sitten joskus vanhana.

        Ei se kyllä ole tavatonta sekään, että lapset huostaanotetaan kun vanhemmat ei kykene kunnolla huolehtimaan talouden ollessa kuralla. Sitäkin on suomessa.


    • toteaja-

      ei ole popcornien arvoinen tarina

    • pahatilannenyt

      Hei vaan, täällä taas alkuperäinen postaaja!
      Oli mielenkiintoista lukea vastauksia, ja sain niistä hyviä vinkkejäkin, mutta pelkään että ne on minun kohdalla jo liian myöhäisiä.
      Niin, se asunnon realistinen arvo on noin 20 tuhatta eur. VAlitettavasti se on semmosella paikkakunnalla, jossa on asuntojen hinnat tai ehkä pikemminkin kysyntä romahtanut viimeisen 10 vuoden aikana. Velkaa tästä asunnosta on vielä 15t.

      Velkojien kanssa sopiminen. No sitä olen tehnyt nyt puolen vuoden ajan. Mutta tilanne on se että tili tyhjenee alta aikayksikön kun koittaa noudattaa niitä maksusuunnitelmia. Nyt on jo kaikki luottokortit niin tapissa, ettei niistä irtoa enää mitään. Maksusopimuset nyt paukkuu, ja varmaan ihan näinä päivinä saan elämäni ensimäisen maksuhäiriön.

      Koska ulosotto ei voi viedä kaikkea, ja suojaosuuden takia ei oikeastaan multa voi viedä kun 200-300 euroa kuussa. Minun rahatilanteeni tulee siis itse asiassa paranemaan. Mutta tietysti velkainen tie on pitkä.

      Vaimo ei tiedä koko totuutta. Osan kylläkin. Hänellä ei ole töitä myöskään, mutta josko tänä kesänä tärppäisi.

      Lapsilla on pitkäkestoiset säästötilit, joille ollaan ny vaimon kanssa siirretty noin 100e kuussa. Sieltä tililtä ei saa nostaa rahaa ennen kuin lapset täyttää 18 vuotta. Ajattelin että laitan sinne nyt useamman sata euroa kuussa jos lopetan nämä vippien maksamiset.

      Kauhiat korot on näissä vipeissä, tai ne on piilotettu kaikenlaisten tilinhoitomaksujen nimelle tms.
      Minun mielestäni tällaiset vippien tyrkyttämiset pitäisi lailla kieltää. Onhan huumeiden myyntikin kielletty.
      Olen sekä alkoholisti että peliriippuvainen.
      Vieläkin tekis mieli tilata netistä jotain kivaa, vaikkapa uusi kännykkä.
      Niin minulla on tietysti myös pitkä lista erilaisia osamaksuilla ostettuja tavaroita. Osamaksu on niin helppo tapa hankkia kodin tekniikkaa kotiin. Mutta pian taitaa sekin loppua.

      • sdg44

        Juu eli vuokralle vaan heti pian ja kämppä myyntiin, taitaa olla tuossa tilanteessa ainut ulospääsy kun ei vaimokaan ole töissä. Eipä kämpän myynnistäkään jää paljon näppiin mutta vähän edes että pääsette vuokralla uuteen alkuun. Vuokralla ollessa sulle tulee olee ulosoton maksujen jälkeen netto joku 1300 vaimosi tulot, hyvin pärjäätte koska asutte näemmä vähän edullisemmassa kunnassa jne.. Saunallinen kolmio/neliö 600-800?

        20v menee nopeasti!


      • sdg44

        Kannattaa ryhtyä heti toimiin, luottotietoihin kun tulee yksikin merkintä niin asiat vaikeutuvat moninkertaisesti !


      • pahatilanneon

        Vuokralla asuttukin jo monta vuotta, sillä 32 neliön asunto on liian pieni 4-henkiselle perheelle.

        Se asunto syönyt nyt tilipussia vastikkeiden ja lainanlyhennysten takia useampi satanen kuussa. Olen miettinyt että uskaltaisiko sen asuntolainankin mennä ulosottoon. Siinä säästyisi pitkä penni.
        Siellä on ollut vuokralaisia, mutta vuokratulot riittää vain vastiikkeen maksuun

        Huolestuttaa myös, että mitä jos joutuu etsimään uutta asuntoa ja luottotiedot on viturallaan. Voiko jostai saada asuntoa. Vai pitäiskö hakea asuntoa vain vaimon nimissä.


      • "Vuokralla asuttukin jo monta vuotta, sillä 32 neliön asunto on liian pieni 4-henkiselle perheelle.

        N"iin, se asunnon realistinen arvo on noin 20 tuhatta eur. VAlitettavasti se on semmosella paikkakunnalla, jossa on asuntojen hinnat tai ehkä pikemminkin kysyntä romahtanut viimeisen 10 vuoden aikana. Velkaa tästä asunnosta on vielä 15t."

        Myyntiin vaan heti. 20k€ velkaa vähemmän sillä tavalla. Käyttää sen 5k€ siihen että tappaa turhimmat lainat pois niin jää sitten asuntolaina pois maksettujen luottojen edestä maksuvaraa ja kokonaisvelka määrä putoaa.

        Siitä saa helposti 500€ kun tyhjentää kaapit roinasta ja vie kirpparille ja jos on kaksi autoa niin toinen myyntiin.

        "Lapsilla on pitkäkestoiset säästötilit, joille ollaan ny vaimon kanssa siirretty noin 100e kuussa. Sieltä tililtä ei saa nostaa rahaa ennen kuin lapset täyttää 18 vuotta. Ajattelin että laitan sinne nyt useamman sata euroa kuussa jos lopetan nämä vippien maksamiset."

        Tämä ei ole niin selvää miten menee että jos raha loppuu ja pitää hakee toimeentulotukea niin toimeentulotuki katsotaan kotitalouskohtaisesti. Ei siis voi olla samassa taloudessa asuvalla tonneja tilillä jos raha ei riitä vaikka ruokaan.

        "Huolestuttaa myös, että mitä jos joutuu etsimään uutta asuntoa ja luottotiedot on viturallaan. Voiko jostai saada asuntoa. Vai pitäiskö hakea asuntoa vain vaimon nimissä."

        Vaikeammaksi menee kun vuokranantaja ottaa sen millä ei ole maksuhäiriömerkintää.

        "Olen miettinyt että uskaltaisiko sen asuntolainankin mennä ulosottoon. Siinä säästyisi pitkä penni."

        Ei säästy. Pankki ottaa omansa pois myymällä. Saat paremmin rahat kun myyt itse eikä missään huutokaupassa ja ulosottoon menevät maksut noin suunnilleen tuplautuu kun tulee kaikki kulut siihen.

        Että jos annat vaan kaiken olla niin kohta on 140000€ velkaa. Siksi kannattaa äkkiä hoitaa tuota kuntoon että omaisuutta myyntiin rahoilla hoitaa sitä maksuvaraa maksamalla osan luotoista pois, että onkin vaikka vain 40000€ ja kyky lyhentää joka kuukausi.


    • Samaa-jankutusta

      Näissä vastauksissa näyttää toistuvan samanlainen kaava: maksa heti luottoja pois niin paljon kuin mahdollista. Muuten tulet kokemaan ikuisen köyhyyden ja elämäsi on todella kurjaa.

      Mutta onko se nyt todella näin?
      Mietin vähän asiaa, ja tähän keräsin vähän luottotiedottomana elämisen hyviä ja huonoja puolia.

      - vuokra-asunnon saanti vaikeaa.
      - pankkilainan ja luoton sekä luottokorttien saaminen mahdotonta.
      - vakuutusten ja puhelinliittymien saanti vaikeaa
      - omaisuus menee
      - oma syyllisyydentunne "epäonnistumisesta"
      - mahdollinen rikostuomion uhka

      Mutta "hyviä" puoliakin on:

      rahatilanne paranee, koska ulosotossa maksetaan säädellysti tiettyä osaa palkasta
      velkaantuminen loppuu
      stressi ja rahahuolet häviävät. Aikaa voi käyttää vaikkapa omasta terveydestä huolehtimiseen
      yksinkertaiset, halvat ja ilmaiset asiat saavat jalansijaa elämässä
      15-20 vuodessa velat käytännössä vanhenee

      Lisäksi vielä noihin miinuksiin pitää tarkentaa
      - vaikka vuokra-asunnon saanti vaikeutuu, niin ei se ole mahdotonta. Esim kunnat vuokraavat luottotiedottomillekin
      - käteinen raha ja debit-kortit käyvät yhä. Debit korteilla voi tehdä myös verkko-ostoksia (ostaa vaikkapa lentolipun thaimaaseen)
      - no vakuutukset ja puhelinliittymät sekä asuminen kannattaa järjestää kuntoon ennen romahdusta. Ja kyllä joitain vakuutuksia edelleen saa. Ja puhelut onnistuu kyllä prepaidillakin.
      - omaisuus ei mene ulosottoon jos sitä ei ensinkään ole

    • " rahatilanne paranee, koska ulosotossa maksetaan säädellysti tiettyä osaa palkasta"

      Ei välttämättä koska tulot eivät mitenkään itsestäänselvästi pysy samoina ikuisesti ja kun pidempiaikaisesti on talous kireällä ulosotossa, alkaa kotitaloudessa hajoilla pesukoneet, tietokoneet, auto jne. ja rahaa ei ole niin ulosotossa olevan talous voi mennä hyvin vaikeaksi.

      Itse jännään sitä kun en omista mitään uutta. Kaikki on ikivanhaa että kohta alkavat vanhuuttaan hajoilla.

      " velkaantuminen loppuu"

      Saatavien meno ulosottoon helposti jopa tuplaa saatavan kun tulee kaikki perintäkulut, taulukkomaksut yms. kulut joten velkakello raksuttaa kyllä.

      "- omaisuus ei mene ulosottoon jos sitä ei ensinkään ole"

      Olihan sitä omaisuutta. Asunto. Ja oli jotain autoja. Kyllä sitä nyt yhden auton voi pitää että töihin pääsee mutta jos useampi niin ne on omaisuutta.

      Minusta tässä on keinot hoitaa asia kuntoon nopeastikin jos perintöä tulossa, että miksei vaan kiristäisi vyötä muutaman vuoden ja hoida asian pois?

      • fghfght656

        "Saatavien meno ulosottoon helposti jopa tuplaa saatavan kun tulee kaikki perintäkulut, taulukkomaksut yms. kulut joten velkakello raksuttaa kyllä."

        Kumpi sitten parempi, jatkaa ennallaan ja maksaa seuraavat 10 vuotta vippilyhennyksiä ja kaikki kuukauden rahat menee niihin, aivan kuten nytkin aloittajan puheesta käy ilmi...vai päästääkkö kaikki ulosottoon ja maksaa sitten ulosottoon 300e/kk seuraavat 15v ? Toki tulot vaihtelee kuten sanoit mutta periaatteessa näin..


      • fghfght656 kirjoitti:

        "Saatavien meno ulosottoon helposti jopa tuplaa saatavan kun tulee kaikki perintäkulut, taulukkomaksut yms. kulut joten velkakello raksuttaa kyllä."

        Kumpi sitten parempi, jatkaa ennallaan ja maksaa seuraavat 10 vuotta vippilyhennyksiä ja kaikki kuukauden rahat menee niihin, aivan kuten nytkin aloittajan puheesta käy ilmi...vai päästääkkö kaikki ulosottoon ja maksaa sitten ulosottoon 300e/kk seuraavat 15v ? Toki tulot vaihtelee kuten sanoit mutta periaatteessa näin..

        "Kumpi sitten parempi, jatkaa ennallaan ja maksaa seuraavat 10 vuotta vippilyhennyksiä ja kaikki kuukauden rahat menee niihin, aivan kuten nytkin aloittajan puheesta käy ilmi...vai päästääkkö kaikki ulosottoon ja maksaa sitten ulosottoon 300e/kk seuraavat 15v ? Toki tulot vaihtelee kuten sanoit mutta periaatteessa näin.."

        Itse möisin sen talon ja velkaa pois 20k€. Myy auton ja saa vaikka 10k€. Lisääntynyt maksuvara nopeuttaa maksamista että vuodessa lähtee 10k€. Eli ollaan tilanteessa jossa on vaikka 30k€ velkaa. Sitten tulee perintörahat josta mainittiin sillä maksaa pois. Maksaa niin, että velkojien määrä vähenee niin maksuvara kasvaa, niin kyllä tuo on realistisesti hoidettavissa muutamassa vuodessa.

        Se juttu vaan se että pitää lopettaa se rahan käyttö turhuuksiin ja pistää talouden kuntoon.

        Se velkojen vanheneminen 15v aikana niin petostapauksessa se on 20v, ja sitten näitä voidaan viedä ulosottoon maksuerä kerrallaan että kuinka moneksi kuukaudeksi siellä on maksueriä vaikka asuntolainaa? Sehän voi olla pahimmassa tapauksessa viimeisestä maksuerästä mitä lähetetään 20v eteenpäin aika mitä menee perintään ja ulosottoon vietäessä.

        Se harmi on se kun ulosotto voi leikkaa ne rahat hyvin pitkäksi aikaa että siksi ennemmin hoitaa asian kuntoon muutamassa vuodessa.


      • fghfght656
        M-Kar kirjoitti:

        "Kumpi sitten parempi, jatkaa ennallaan ja maksaa seuraavat 10 vuotta vippilyhennyksiä ja kaikki kuukauden rahat menee niihin, aivan kuten nytkin aloittajan puheesta käy ilmi...vai päästääkkö kaikki ulosottoon ja maksaa sitten ulosottoon 300e/kk seuraavat 15v ? Toki tulot vaihtelee kuten sanoit mutta periaatteessa näin.."

        Itse möisin sen talon ja velkaa pois 20k€. Myy auton ja saa vaikka 10k€. Lisääntynyt maksuvara nopeuttaa maksamista että vuodessa lähtee 10k€. Eli ollaan tilanteessa jossa on vaikka 30k€ velkaa. Sitten tulee perintörahat josta mainittiin sillä maksaa pois. Maksaa niin, että velkojien määrä vähenee niin maksuvara kasvaa, niin kyllä tuo on realistisesti hoidettavissa muutamassa vuodessa.

        Se juttu vaan se että pitää lopettaa se rahan käyttö turhuuksiin ja pistää talouden kuntoon.

        Se velkojen vanheneminen 15v aikana niin petostapauksessa se on 20v, ja sitten näitä voidaan viedä ulosottoon maksuerä kerrallaan että kuinka moneksi kuukaudeksi siellä on maksueriä vaikka asuntolainaa? Sehän voi olla pahimmassa tapauksessa viimeisestä maksuerästä mitä lähetetään 20v eteenpäin aika mitä menee perintään ja ulosottoon vietäessä.

        Se harmi on se kun ulosotto voi leikkaa ne rahat hyvin pitkäksi aikaa että siksi ennemmin hoitaa asian kuntoon muutamassa vuodessa.

        Velkojen lopullinen vanhentuminen on jo käynnissä, eräpivistä lähtien eli ihan sama viekö velkoja ne ulosottoon vai ei, ja velatahan vanhenee lopullisesti 20v eräpäivstä, siitä ei pääse mihinkään.

        Mut joo, tosiaan jos asunnon möisi ja kaiken muunkin mistä vaan voi luopua ja jos tulla saisi puolet postista pois eli jää 35ke niin tuossa voisi jo hakea takuusäätiön takausta jolla maksa loput pois poikkeen....toki tuokin vie maksukyvyn äärimmilleen mutta eipähän tarvi vippikorkoja maksella..


      • fghfght656 kirjoitti:

        Velkojen lopullinen vanhentuminen on jo käynnissä, eräpivistä lähtien eli ihan sama viekö velkoja ne ulosottoon vai ei, ja velatahan vanhenee lopullisesti 20v eräpäivstä, siitä ei pääse mihinkään.

        Mut joo, tosiaan jos asunnon möisi ja kaiken muunkin mistä vaan voi luopua ja jos tulla saisi puolet postista pois eli jää 35ke niin tuossa voisi jo hakea takuusäätiön takausta jolla maksa loput pois poikkeen....toki tuokin vie maksukyvyn äärimmilleen mutta eipähän tarvi vippikorkoja maksella..

        " Velkojen lopullinen vanhentuminen on jo käynnissä, eräpivistä lähtien eli ihan sama viekö velkoja ne ulosottoon vai ei, ja velatahan vanhenee lopullisesti 20v eräpäivstä, siitä ei pääse mihinkään."

        Velan pääoma kyllä joo.

        Mutta jos asiaa ei hoida ja menee perintään, ja tulee perintäkulu mitä perintäfirma haluaa niin sillehän tulee tietysti oma eräpäivä.

        Sitä en tiedä tuleeko ulosottomaksuille jotain omaa eräpäivää mutta velkapääoman vanheneminen kyllä alkaa joo aikaisemmin.


      • raksajaakko
        M-Kar kirjoitti:

        " Velkojen lopullinen vanhentuminen on jo käynnissä, eräpivistä lähtien eli ihan sama viekö velkoja ne ulosottoon vai ei, ja velatahan vanhenee lopullisesti 20v eräpäivstä, siitä ei pääse mihinkään."

        Velan pääoma kyllä joo.

        Mutta jos asiaa ei hoida ja menee perintään, ja tulee perintäkulu mitä perintäfirma haluaa niin sillehän tulee tietysti oma eräpäivä.

        Sitä en tiedä tuleeko ulosottomaksuille jotain omaa eräpäivää mutta velkapääoman vanheneminen kyllä alkaa joo aikaisemmin.

        Perintäkulut, uomaksut ja kaikki muut velkaan liittyvät asiat kuuluu nimenomaan kyseiseen velkaan, eli vanhenevat samalla kun velka vanhenee, TIETENKIN ! Mieti nyt vähän !


      • raksajaakko kirjoitti:

        Perintäkulut, uomaksut ja kaikki muut velkaan liittyvät asiat kuuluu nimenomaan kyseiseen velkaan, eli vanhenevat samalla kun velka vanhenee, TIETENKIN ! Mieti nyt vähän !

        Oletkos nyt varma?

        Perintäfirma lähettää perintäkirjettä ja siinä muodostuu sille kuluja ja velkasuhdetta siis myös perintätoimistolle. Itse velan pääoma ja korot on sitten velkasuhdetta tähän alkuperäiseen velkaan. Velkajärjestelyllä sai mielestäni noita sitten hillittyä.

        Se että tekee tiukkaa ja tulee muutama perintäkirje niin se on siedettävää mutta pääsääntöisesti myöhässä maksaminen lähinnä on perintäfirmojen rikastuttamista. Eli tuo vähän ajatuksena siinä, että kun on tulossa perintöä ja omaisuutta realisoitavana niin velan määrän ohella minimoi ne velkojien määrät. Ideaalitilanteessa olisi vain yksi iso laina jota maksaa koko maksuvaralla.


      • Svryn

        Kun velka vanhenee, vanhenevat yhtaikaa kaikki siihen liittyvät korot, perintäkulut ja oikeudenkäyntimaksut. Velan jakaminen kahtia pääomaan ja erilliseen kulupottiin, jota sitten perittäisiin omana erillisenä velkanaan, on lainvastaista /Suomen velalliset ry


    • dfg5ggg

      Sellainen pointti vielä että jos et aio velkoja maksaa niin aina kun tulee velkojalta se eka perintäkirje niin laita sinne viesti, vaikka sähköpostilla että keskeyttävät vapaaehtoisen perinnän, tämän jälkeen perintätoimisto ei saa ottaa enempää kuluja velasta.. Laittavat sitten oikeudellisessn perintään kun kokevat sen ajankohtaiseksi

    • kaisetästämenee

      Hei vaan kaikille, täsä taas alkuperäisen viestin lähettäjä.

      Kuukausi on nyt kulunut, ja ensimmäiset luottojen irtisanomiset on nyt tulleet sekä yksi haaste käräjäoikeuteen. Siinä olis vielä 14 päivää aikaa maksaa joku 2 tuhannen euron summa, mitä en tietenkään pysty maksamaan.

      Olen ottanut nyt sellaasen tosi jyrkän linjan, etten maksa mitään noihin kulutusluottoihin. Aikaisemmin olen aina sentään yrittänyt maksaa edes jonkun pienen osan laskusta ( esimerkiksi jos kuukausilasku on ollut 144 euroa, niin olen maksanut 44). Nyt ajattelen että se on täyttä rahan tuhlausta.

      Tuo vinkki että pyytää vapaaehtoisen perinnän lopettamista oli hyvä, kiitos siitä! Mutta mun tilanteessa koitan nyt vielä hiukan pelata aikaa. Jos sais ne perintörahat vielä nostettua, ja sitten lahjoitettua siitä vähän lapsille ja puolisolle.

      Hiukan hirvittää tämä meininkin nyt, mutta nyt on liian myöhäistä alkaa mamoilemaan. Tie käy nyt kohti 15 vuoden ulosottoa.
      Mitkään järjestelyt ja maksamiset ei enään auta. Luottokortit on tapissa eikä rahaa tule mistään mitään ylimääräistä, joten ei ole mitään mahdollisuutta maksaa noita lainoja.
      Koitan priorisoida menot nyt näin:

      1. vuokra
      2. sähkö ja puhelin
      3. vakuutukset
      4. autoverot

      Jotain realisoitavaa omaisuutta vielä on, mutta en tiedä voinko itte alkaa sitä myymään. Nyt tietysti ehtis ennen ulosottoa, mutta ei UO varmaan koske tällaisiin kuitenkaan:

      - vanha asuntovaunu (vm 1983)
      - auto (arvo n. 2000 eur)
      - sekalaista kodin tavaraa

      Olen myös seurannut omaa luottotietotilannettani Asiakastiedon veppisivujen kautta. ( Ostin sellaisen 39 euron jäsenyyden, että voin tehdä rajattomasti luottotietokyselyjä, ja sekin lasku on jäänyt maksamatta).
      Kumma kyllä, vielä on ainakin ihan puhdas tili luottomerkintöjen osalta.

      Eniten pelottaa ne oikeudenkäynnit ja muut, ja saanko jotain syytteitä, ja miten minun sitten käy.

      • "Aikaisemmin olen aina sentään yrittänyt maksaa edes jonkun pienen osan laskusta ( esimerkiksi jos kuukausilasku on ollut 144 euroa, niin olen maksanut 44). Nyt ajattelen että se on täyttä rahan tuhlausta."

        Osittain maksaminen lienee joo tuhlausta. Parasta maksaa vaan kaikki maksut kokonaisuudessaan erääntymisjärjestyksessä pois.

        "3. vakuutukset"

        Turhat vakuutukset pois. Minimaalinen autovakuutus on ainoa pakollinen

        "4. autoverot"

        Poliisiautoissa taitaa olla semmoiset järjestelmät, että skannailee rekisterikilpiä automaattisesti kameralla ja jos on verot tai vakuutukset maksamtta niin sitten tulee rapsua. Noita taidettiin vielä nostaa johonkin 1000€ summiin. Nämä on niitä maksuja mitä ei voi jättää maksamatta. Puhelimella ja sähköllä lähinnä katkeaa liittymä jos on tarpeeksi pitkään maksamatta. Puhelimella taitaa olla kuukausi mutta sähköstä en tiedä.

        "- vanha asuntovaunu (vm 1983)"

        Riippuu arvosta. Jos noista maksetaan nelinumeroisia summia niin sitten voi kiinnostaa.

        "- auto (arvo n. 2000 eur)"

        Jos on kakkosauto niin kyllä kiinnostaa.

        "Eniten pelottaa ne oikeudenkäynnit ja muut, ja saanko jotain syytteitä, ja miten minun sitten käy. "

        Eniten maksaa tuo vetkuttelu. Jos olisit jo laittanut ylimääräisen omaisuuden ja asunnon myyntiin ja lapsille kätketyt rahat niin voisi olla 20000€ vähemmän velkaa ja paljon enemmän maksuvaraa kuukaudessa että ei tarvitsisi mitään perintää tai ulosottoa, ja merkittävästi pienempi todennäköisyys saada yhtään mitään syytettä mistään.


    • lhjjdisisdljvn

      Kiinnitin huomioita noihin rahansiirtoihin lasten säästötileille. On todennäköistä, että vouti katsoo ne velkojilta piilotetuiksi varoiksi, varsinkin kun olet tehnyt rahansiirtoja samaan aikaan kun olet nostanut yhä uusia luottoja. Voudilla on oikeus viedä ne rahat sieltä, vaikka tili olisi lasten nimissä. Siirrä rahat turvaan tai käytä velkoihisi.

      • Juu, ei lasten tileille saa piilotella mitään ja semmoiset estää myös toimeentulotuen kun siinä katsotaan kotitalouden varallisuutta.

        Mutta rahojen siirto "turvaan"... No se sitten on tietysti taas rikollista touhua, nimittäin velallisen epärehellisyyttä.


    • 23wefsf

      tuntuu aika oudolta, että ulosottomies voisi viedä rahaa jonkun muun (vaimon tai lasten) tileiltä. Eiväthän he ole velallisia? Ja miten UO saisi edes tietää muiden perheenjäsenten pankkitilien saldoja? Muistaakseni kirjoittaja mainitsi myös aikaisemmin että kyseessä säästötilit joista ei saa nostaa rahaa ennenkuin täyttävät 18v

      • Rahapossu

        No poliisi jos tutkii asiaa rikoksena niin kyllä ne saa tietää. Ja ne rahatkin voidaan viedä jos niiden siirto katsotaan rikokseksi (niinkuin varmaankin katsotaan).


      • justtällee

        Uo-miehellä ei ole ainoastaan oikeutta vaan lakiin perustuva velvollisuus etsiä velallisen varat. Pankeilla on lakiin perustuva velvollisuus luovuttaa nämä tiedot. Tästä tietoluovutuksesta ei ole lupaa kertoa velalliselle. Sekä velallisella että sivullisilla on tietojenantovelvollisuus, eli raha-asiat on kerrottava sakon uhalla. Kaikki rahansiirrot velallisen tileiltä voidaan syynätä, velallisen koti tutkia, jopa henkilöön kohdistuvasta etsinnästä eli vaatteitten penkomisesta on erikseen säädetty laissa. Joten jos joku somessa tuntuu joltakin, ei se välttämättä ole totta.
        Ulosottokaaren 3. luku, 48 § - 68 §.


      • kohtuuttakehiin

        Ok, ehkä näin jos epäillään rikoksesta. Mutta normaalistihan velallinen ei ole tehnyt rikosta (se, ettei pysty maksamaan velkojaan ei ole rikos).

        Mikäli kyseessä siis normaali ulosottomenettely niin ulkopuolisten tilejä tms. ei ole lupa tutkia. Ja esimerkiksi lasten polkupyöriä ei voi ulosmitata heidän vanhempiensa velkojen maksamiseen.


      • oikeuttakehiin

        Höpöhöpö, kyllä on lupa, ei vaan velvollisuus!, tutkia, jos tileille on tehty tilisiirtoja velallisen tileiltä. Tätä ei ole Suomen laissa kielletty eli ei ole rikollista siirtää lapsen tilille rahaa. Mutta jos juuri ennen ulosottomenettelyn alkua siirrät mitään isompaa summaa, kyllä ne voi vouti hakea takaisin. Minkä lisäksi saatat saada syytteen varojen piilottelusta. Ja kaikki tämä ihan normaalin ulosottomenettelyn puitteissa. Tavanomaista koti-irtaimistoa ei muutenkaan ulosmitata.


      • kohtuuttakehiin kirjoitti:

        Ok, ehkä näin jos epäillään rikoksesta. Mutta normaalistihan velallinen ei ole tehnyt rikosta (se, ettei pysty maksamaan velkojaan ei ole rikos).

        Mikäli kyseessä siis normaali ulosottomenettely niin ulkopuolisten tilejä tms. ei ole lupa tutkia. Ja esimerkiksi lasten polkupyöriä ei voi ulosmitata heidän vanhempiensa velkojen maksamiseen.

        "Ok, ehkä näin jos epäillään rikoksesta. Mutta normaalistihan velallinen ei ole tehnyt rikosta (se, ettei pysty maksamaan velkojaan ei ole rikos). "

        Se että itse aiheuttaa kyvyttömyyttä maksaa on rikos, kuten esimerkiksi se että velan maksamisen sijasta jemmailee rahoja perheenjäsenien tileille tai lahjoittaa kavereille.


      • Tolkkua-höpinöihin
        M-Kar kirjoitti:

        "Ok, ehkä näin jos epäillään rikoksesta. Mutta normaalistihan velallinen ei ole tehnyt rikosta (se, ettei pysty maksamaan velkojaan ei ole rikos). "

        Se että itse aiheuttaa kyvyttömyyttä maksaa on rikos, kuten esimerkiksi se että velan maksamisen sijasta jemmailee rahoja perheenjäsenien tileille tai lahjoittaa kavereille.

        Höpö-höpö.

        "Se että itse aiheuttaa kyvyttömyyttä maksaa on rikos"

        Jokainen saa tuhlata rahojaan, juoda viinaa, pelata uhkapelejä ja käydä vaikka huorissa aivan vapaasti. Se on typerää, se saattaa aiheuttaa maksukyvyttömyyttä, mutta se EI ole rikos. Ns. kevytmielinen velkaantuminen voi myös olla este velkasaneeraukseen pääsemiselle - mutta vieläkään se EI ole rikos. Ylivelkaantuminen ja omien raha-asioiden hölmöily on "sallittua", mutta äärettömän typerää, lyhytnäköistä ja tulee lopuksi hyvin kalliiksi.

        "se että velan maksamisen sijasta jemmailee rahoja perheenjäsenien tileille tai lahjoittaa kavereille"

        Jos piilottaa rahojansa ja sanoo kirkkain silmin, että "ei-oo", niin syyllistyy velallisen epärehellisyyteen. Se on rikos. Jos rahojen siirroilla on joku, edes jossain määrin tolkullinen selitys, niin siirto ei ole rikos. Tosin tällaisen siirrot ovat takaisinsaannin alaisia, ulosotto voi peräyttää ne ja ottaa rahat veks.


    • maallikko

      Aloittajalla on pitkä matka edessä ja sellainen levoton vaihe kun tulee noita perintäkirjeitä, haasteita käräjäoikeudesta ja sitten ulosotosta kirjeitä. Se vaihe on stressaava ja ottaa aikansa. Sitten kun kaikki ovat nipussa ulosotossa ja ulosotto rullaa on aika hengähtää. Muista ettet ole ainoa tässä maassa vaan ulosoton piirissä on 350 000 ihmistä. Kannattaa myös harkita ammattiapua jos tuntuu että jaksamisen kanssa ongelmia. Elämä vaikeutuu, mutta ei lopu. Ja muista että velkajärjestely saattaa jossain kohden olla mahdollinen. Eli ota yhteys talous- ja velkaneuvontaan sitten sen asian selvittämiseksi jossakin kohden sitten tulevaisuudessa. Tsemppiä!

    • rahavelkainen

      Kiitos. Vaikka olin tiennytkin tämän kaiken tulevaksi, tuli tuo stressaavuus kuitenkin vähän yllätyksenä. Jouduin nimittäin stressin ja korkean verenpaineen vuoksi vähäksi aikaa sairaalaan. Veikkaan että näillä rahaongelmilla on jotain tekemistä asian kanssa.

      mutta katsellaan miten asiat etenee

    • rahavelkainen

      Ajattelin pistää hiukan tilannepäivitystä.
      Ulosotossa nyt 23 velkaa ja velkomustuomioita 17.
      Tasaseen tahtiin tulee haasteita postissa, avaan ne ja vilkaisen läpi ja sitten roskiin.
      tällä hetkellä pähkäilen lähinnä sitä, että mitkä laskut kannattaa maksaa.
      Vain pakolliset vuokra, puhelin ja netti, sähkölasku ja autovakuutukset.
      Tavalliset vakuutuksetkin olen vielä koittanut maksaa..

      Isoimmat velat on vielä odottamassa, eli ainakin asuntolaina jonka lyhennyksiä en ole enää maksanut puoleen vuoteen.
      rauhassa tässä mennään

    • Joopa_joo

      Voi olla, että kohta tulee myös kutsu poliisilta.

      • gfj658

        Miksi ihmeessä? Ja jos tulisikin niin hyvä tilaisuus sanoa että on ymmärtämätön ja samalla nostaa syyte vippifirmoja vastaan holtittomasta rahan lainaamisesta :)


      • Joopa_joo

        Jos on valehdeltu tuloista ja muista lainoista lainantarjoajalle ja jätetty laina maksamatta, niin silloin puhutaan petoksesta. Ja jos on noin ymmärtämätön raha-asioissa, niin silloin kuuluisi edunvalvonnan alaisuuteen.


    • jhjkjhjk

      Eipä siinä paljon syytteitä nostella, kun kaikki asiaan liittyvät dokumentit on surutta viskottu roskiin. Kun velallinen saa postia, on sen paikka mapissa, ei sytykekorissa. Vuosien päästä joku koijarifirma perii tältäkin henkilöltä samat velat uudelleen, kun ei mitään kuittia tms. todistetta ole kaveri älynnyt säilyttää.

    • rahavelkanen

      Hei, ei minulla ole oikein mitään säilytettävää, koska en ole maksanut mitään ulosottolaskuja. Enkä maksa. Ikinä.
      Se 200 euroa mikä menee palkasta, se menee.
      Se menee kai sille velkojalle / niille velkojille, joka ensimmäisenä älysi pistää ulosottoon lainansa,
      Heillä on itse asiassa hyvä mahis saada rahansa takas.
      Toisin on niiden koronkiskuririistorahoitusfirmojen laita, jotka vielä koittavat lähettää karhukirjeitä.

      Huomasin myös etten saa veronpalautusta, vaan verottaja pitää ne rahat.
      Koska minulla on myös verovelkaa.
      Olen oikein tyytyväinen siihen, että saan maksaa kuitenkin vielä veroja ja osallistua yhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseen!

      Sen sijaan ulkomaalaiset pikavippiriistorahoitusfirmat saa mennä helvetttin.

    • rahavelkanen

      Tässä vielä AP jatkaa hieman tilannekatsausta, on asioita, joita mää en tajunnu kertoa

      Olen ottanut vaimostani asumuseron. En asu siis enää samassa osoitteessa, enkä edes samalla paikkakunnalla. Kun asia tuli ilmi, niin välit kiristyivät, ja se oli ihan arvattavaa.
      Nyt myös ulosottomieskin on vaihtunut, koska en asu enää edes samassa maakunnassa kuin ennen. Eli kaikki meni tavallaan nyt uusiks :)
      Uusi ulosottomies oli hieman kiinnostunut saamastani perinnöstä mutta totesi, ettei sieltä taida paljoa saada, mummon mökit eivät ole kovassa huudossa tänäpänä.

      Eli palkasta menee 200 euroa. Loput rahat sitten on oman itseni käytössä. Mutta veronpalautuksia en saa.

      Koska talouteni on nyt erillinen muusta perheestä, niin eipä pitäisi olla enää UO:lla tai edes sossulla asiaa laten säästötileillekään - vai olenko väärässä?
      sossuta saatan jossain vaiheessa nimittäin joutua turvautumaan. toivottavasti en. sillä mieluummin
      TULEN TOIMEEN OMILLANI JA MAKSAN VEROT

      • 8568

        Onnea valitsemallesi tielle, varmaan kuitenkin helpottava tilanne nyt. Uo ei koske lasten tileihin eikä millään tavalla mihinkään muuhukaan "entiseen" elämääsi


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe