Ensimmäiset näyttelyt

Avutonkehäilijä

Hei olen 16-vuotias tyttö ja olen vasta nyt menossa ensimmäisiin näyttelyihini... Koirani on jo puolitoista vuotias ja en ole sitä aikaisemmin käyttänyt näyttelyissä... Koirikain on siis ihan kokematon :’D (kuitenkin hyväkäytöksinen) Minulle perusasiatkin ovat aika hukassa, kun olen enemmän pyörinyt käyttökoirapuolen hommissa... en ole tosiaan menossa Junior Handler luokkaan vaan ihan oikeaan kehään enkä tiedä ollenkaan miten kehässä tulisi toimia. Voisiko joku tiivistää minulle perusasioita kehässä toimimiseen tai linkittää selkeitä sivustoja jossa asiat on esitetty hyvin... :’D Tietoa on ollut vaikea etsiä, koska teksti uppoaa niin erikoisiin sanoihin ja lyhenteisiin, ettei pää pysy mukana. Olen saanut sellaisen käsityksen, että kokemattomia ja aloittelevia näyttelyihmisiä ei katsota mitenkään hyvällä ja en ole edes mätsäreissä koskaan käynyt muutakuin talkoilemassa... Minun oli tosiaan tarkoitus mennä suraamaan näyttelyitä, käydä yhden tunnin pieni näyttely opastus ja osallistua mätsäreihin mutta epäonni tietenki iski ja kaikki nämä olivat sellaisina päivämäärinä, ettei minulla ollut mahdollista niihin mennä... D: olisin todella kiitollinen jos joku osaisi vähänkään auttaa, arvostan todella kaikkia pieniäkin vinkkejä ja neuvoja kehässä toimimiseen!

7

909

  Vastaukset

  • taitaa vastaukseni tulla myöhässä, mutta kuitenkin. Kehässä juostaan ympyrä, edestakaisin ja kolmio, tuomarin ja kehäavustajan ohjeistaman. Koiraa seisotetaan jotta tuomari voi sen arvostella, isot maassa, pienet pöydällä. Ei se sen vaikemapaa ole. Onnistuu jopa vähn kiepällä jalallakin, siis oma jalka kipänä, koska vain koiran liikkeitä tarkastetaan. Siitä vaan kehän ja onnea matkaan, kyllä se paikan päällä selviää

  • Jätä se siihen yhteen kertaan. Jos se ei ole sulle perheenjäsen vaan näyttelyesine niin et ansaitse koiraa pitää.

   • Miten näyttelyt tekevät koirasta näyttelyesineen, joka ei ole perheenjäsen? Se on harrastus siinä missä mikä hyvänsä muukin ja monessa tilanteessa erittäin suotavaa. Sama kuin menisit väittämään, että kaikki urheiluharrastus tekee ihmisestä ulkonäkökeskeisen näyttelyesineen eikä mihinkään muuhunkaan harrastukseen liity mitään muita tunteita ja piirteitä kuin narsistisuus. Noin tyhmä ja mielivaltaisia päätelmiä julistava räyhähenki ei ole ansainnut edes nettiyhteyttä.


   • Roduissa on hyviä koiria,joita kannattaa näyttelyissä käyttää jotta saadaan siitä todistetta.Joku voi pyytää esim urosta,kun on näyttöä et on rodunomainen.Ja terveys tietysti tutkitutetaan.
    Rotuja pitäisi jalostaa vain terveistä ja näyttelyissä pärjänneistä koirista.Se yksi kerta näyttelyissä käynti on turhan vähän.
    Jos koira on terve,näytteltissäkin pärjännyt,joi sitä tarjota rodunjalostukseen .Tai,jopa itse teettää nartullaan pennut.Kun näyttelystä hyviä tuloksia,ja terve koira.Uroksiakin sellaiselle nartulle saa,ja ostajia pennuille löytyy.
    Pennun hinta koostuu vanhempien terveystutkimuksista ja näyttelymeriiteistä,sekä hyvistä terveistä ja rodunomaisista suvuista.Näyttelyt,siis tärkeä osa rodunjalostusta.Muuten ei tiedetä,onko koira rotumääritelmän mukainen.Näyttelyissä tuomari veetaa koiraa rotumääritelmään,jokaisella tuomarilla on siitä oma näkemys. Joten on hyvä käyttää useammalla tuomarilla.


  • Netistä voi katsoa videoita näyttelyistä,näät miten eri rotuja esitetään.

  • Jätä se perheenjäsenesi vain sivummalle ja näyttelet vain omaa persettäsi kisan tuomareille.

  • Tekemällä oppii! Rohkeasti sekaan vaan, kyse ei ole vakavamielisestä tapahtumasta. Vaan mukavasta harrastuksesta koirankanssa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   6988
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   122
   2262
  3. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   45
   761