Ostin käytetyn lenovon

kannettava

Käytetty 1-2v vanha läppäri. Lenovo ideapad 100S ilmeisesti. Miten näin pieni kovis. 30Gb. Ei muita osioita? Ei mitään recover osioita? Saako tähän isomman levyn? Mihin ohjelmat tallennetaan?

16

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin_näkisin

      30 G on varsin runsaasti jollekin Linux-asennukselle.

    • ksdgfjsdhgj

      Kyllähän kannettaviinkin saa, mutta maksaa. Helpointa on hankkia irtolevy talletuksiin.

    • vieläköyksivastaava

      30 GB ei sitten riitä windowssin päivityksiin, eli joudut aivan sata varmasti kikkailemaan. Linux veisi todellakin vähemmän tilaa, kutta onko siinäkään järkeä jos olet ostanut koneen ja maksanut samalla windows-lisenssistä?

      Todennäköisesti edellinen käyttäjä on kyllästynyt halpakoneen ongelmiin, kun on kerran laittanut eteenpäin. Tälläkin palstalla on lukuisia valittajia, jotka ovat erehtyneet ostamaan vastaavan halpakoneen ylipienellä levyllä. Aiheesta löytyy enemmänkin asiaa, kun kelaat viestiketjuja taaksepäin.

      Halvalla saa romun, eikä rahojaan kannata tuhlata romuun.

    • olivarmaanhalpa

      Jos siinä on vielä 2GB RAM, niin ei siinä W10 toimi enää.
      Suosittelen Mint xfce tai xubuntu.

    • turhauttavaaainasamaa

      on se vissiin liikaa vaadittu ihmisiltä, että vähän perehtyisivät näihin, ennenkuin ostavat tämmöisen toimimattoman romun. i3 prossu, 4 gigaa ram, 64gigan kovalevy on ne minimit, mitä windows koneessa pitää olla sujuvaan toimintaan.

      • vähempikin-riittää

        Jopa 64-bitt. Windows 10 toimii kyllä aivan asiallisesti 2 GB muistillakin eikä prosessorin tarvitse edes olla i3 tasoa.


      • riittääjohyvin

        joo mutta noilla riittää ainakin, ei tarvi tapella minkään celeronien kanssa, ei se noilla spekseillä oleva läppäri niin paljon maksa.


    • vieläköyksivastaava

      "turhauttavaaainasamaa" on kyllä oikeassa, mitä tulee W10 koneen minimivaatimuksiin. Sen verran huonosti se toimii jos laitteisto on tuota huonompi.

      "Jopa 64-bitt. Windows 10 toimii kyllä aivan asiallisesti 2 GB muistillakin eikä prosessorin tarvitse edes olla i3 tasoa. "

      En todellakaan ole samaa mieltä, sillä olen nähnyt useita kuvailemasi kaltaisia W10-koneita. Mutta kaikki on suhteellista, siitä "hyvästä" toimivuudesta voidaan nimittäin olla montaa mieltä. Jos sinulle riittää, että kone käynistyy noin kymmenessä minuutossa, selain noin viidessä ja iltasanomien sivu latautuu noin parissa minuutissa, niin mikä ettei. Ja Ainiin , tähän päälle vielä satunnaiset 30 sekunnin täydelliset jumitukset ja ongelmat päivitysten kanssa....

      Mutta toki nopeuteen vaikuttaa moni muukin asia, tuo kuvailemanikin tapaus saatiin nopeammaksi kun siitä riisuttiin kaikki ylimääräinen pois, virustorjunta mukaanlukien. Mutta aikaavievä säätäminen siinä oli, eikä lopputulos ole vieläkään hyvä. Ja W10 muuttuu todennäköisesti vain raskaammaksi tulevaisuudessa.

      Jopa kymmenen vuotta sitten 500€ maksanut pöytäkone voi olla tehokkaampi kuin tämän päivän 200-300€ maksavat kannettavat. Hassua, mutta totta.

    • kouluttaja

      mieti ensikerralla ostostasi etukäteen.

    • jarnopoikanen

      Edes linux Centos ei toimi hyvin 2gigan muistin koneessa, tai siis toimii järjestelmä, mutta jos avaat vaikka Yle.fi:n ja jotain muuta, helposti kaatuu. Sain vanhaan Lenovoon lisämuistia, mutta joskus silti kaatuu. TYkkään kuitenkin käyttää linuxia, kun se on niin yksinkertainen.
      Windows-pöytäkoneessa on muistia Windows 8 gigaa, enkä sen vähemmällä lähtisi konetta ottamaan ilmaiseksikaan. Kaupassa niitä kyllä myydään, mikä on omituista. Sitten tulee itku, kun mikään ei toimi kunnolla.

      • pelti-heikki

        Ajattelin tuossa katsoa formulaa, jokuLinux heh, pari muutakin sivua auki, 1.3G muistia käytössä.


      • kelpaisi-kyllä

        Kyllähän se kone kannattaisi ottaa ilmaiseksi, vaikkei siinä 8 GB muistia olisikaan, ja jos siihen niin paljon voisi laittaa.

        Ei muisti kovin kallista ole...


    • Karvamies

      1-2 vuotta vanhojen läppäreiden kiintolevyjen koko on 1 Tt eikä 30 Gb. Sinä huijaat.

    • isompi_ssd
    • merkki-on-jees

      Lenovo tekee hyviä ja laadukkaita kannettavia. Kokemusta on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe