haitallisten mutaatioiden kasautumismekanismi?

Kreationistitollot väittävät, että mikään kuviteltu valinta ei karsi DNA:sta haitallisia mutaatioita. Mutaatiot kasautuvat.

Kertokaapa kreationistit meille muille, että miten esimerkiksi perinnöllinen Marfanin syndrooma kasautuu ihmiskunnan genomiin? Syndroomaa sairastaville kuuluu ihmisarvoinen elämä, mutta väittäisin että sairaus samalla vähentää heidän lisääntymispotentiaalia eikä Marfanin syndrooma tai muut haitalliset mutaatiot kasaudu mihinkään.

Ovatko kaikki kreationistit selibaatissa eläviä eivätkä tajua parinmuodostuksen alkeita? Jo parinmuodostuksessa valikoituu monet mutaatiot pois.

On aivan sama, jos tunnetaan parisataatuhatta haitallista mutaatiota kun samalla ihmisiä syntyy noin 140 000 000 vuodessa. Genomimme ei rappeudu vaan on elinvoimaisempi kuin koskaan. Suurin uhka meille on väestöräjähdys.

https://www.google.fi/amp/diseasespictures.com/marfan-syndrome/amp/?source=images

10

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marfanin syndroomaa sairastava urospuolinen tuttavani valitsi eettisistä syistä pennutt... siis lapsettomuuden. Hän on 57-vuotiaana hengissä ja hyvissä voimissa, koska sairaus on lievä (195 cm / 55 kg). Hänen edesmenneellä isällään se oli juuri ja juuri havaittavissa, jos sitä tiesi etsiä. Jotkut marfanikot kuolevat esimerkiksi aortan repeämään jo ennen lisääntymisikää, mutta sinänsähän syndrooma ei ymmärtääkseni vaikuta lisääntymiseen - puolison löytäminen voi olla työlästä jos Marfan haittaa liikkumista, mutta useimmat vakat löytävät kyllä nykymaailmassa kannen.

      • "pennutt... siis lapsettomuuden"

        Totisesti totistat väkevästi olevasi koira.


    • tuyipu

      No kuules, eiköhän se homous-syndrooma vähennä lisääntymistä vieläkin selvemmin joten pohdihan sitä tautia vielä pontevammin kuin tuota harvinaista rappeutumaa joka ei sovi lainkaa sekään evlouutioteorian piiriin.

      • Dfjffrdss

        ”harvinaista rappeutumaa”

        Miten niin harvinainen? Eikö rappeutumien pitänyt kasautua teidän kretutolvanoiden psykooseissa?

        ”vähennä lisääntymistä”

        Eikö niiden rappeutumien pitänytkään lisääntyä? Näinkö helplsti kretujen psykoosit kaatuvat heidän itsensä toimesta?


    • geenitrappeutuvat

      Terveyskirjaston mukaan ".. Noin neljäsosa geenivirheistä on uusia, jolloin suvussa ei ole muita tautia sairastavia..."
      Marfanin syndrooma siis syntyy aina uudelleen, kun mutaatiot sattuvat sopivaan kohtaan genomia. Marfanin syndrooman geenivirhe syntyy kokonan uudelleen noin 20000 lapselle tämän vuoden kuluessa maailmanlaajuisesti. Muutamia kymmeniä vuosia sitten tuo geenivirhe on vaikuttanut lisääntymiseen paljon eli perinnöllisesti tauti siirtyi harvemmin. Elämä ilman koneita on ollut paljon vaativampaa kuin nyt.
      Geenivrhe, joka ei vaikuta lisääntymiseen ja joka syntyy aina uudelleen mutaation osuessa oikeaan kohtaan, leviää väistämättä väestöön. Tähän ei vaikuta usko evoluutioon tai kreationismiin. Tällaisia Suomessa syntyneistä ja suomalaisissa levinneistä perinnöllisistä sairauksista löytyy meiltäkin lukuisia todisteita, kiitos hyvien kirkonkirjojen. Perimä rappeutuu.

      • jhkjhkjhkjh

        "Tällaisia Suomessa syntyneistä ja suomalaisissa levinneistä perinnöllisistä sairauksista löytyy meiltäkin lukuisia todisteita, kiitos hyvien kirkonkirjojen."

        Kirkonkirjoistako niitä perinnöllisiä sairauksia haetaan?
        Suomessa näiden muualla harvinaisten perinnöllisten tautien yleisyys joillain alueilla johtuu Itä-Suomea asuttaneen liian pienen väestömäärän sisäsiittoisuudesta. Se ei osoita geomin rappeutumista laajemmalla tasolla.

        Ihmiskunnan geenipooli on vahva. Kuten ihmisten ulkonäöstäkin huomaa, ihmiskunta ei ole läheskään homogeeninen. Tulevaisuudessa eri etnisten ryhmien sekoittuminen johtaa nykyistä rikkaampaan geenipooliin.


      • ”Geenivrhe, joka ei vaikuta lisääntymiseen ja joka syntyy aina uudelleen mutaation osuessa oikeaan kohtaan, leviää väistämättä väestöön.”

        Valitsko kumppanisi pussi päässä vai mihin tuo harhasi perustuu?


    • virheiden_poisto

      Väitän, että suurin osa haitallisista geenivirheistä poistuu eräällä tunnetulla tavalla eikä periydy minnekään. Tätä kutsutaan kansan keskuudessa keskenmenoksi.

    • luotujakaikki

      Sitä mukaan kuin geenitekniikan ja genetiikan tutkimus kehittyy Jumala luo lisää haitallisia mutaatioita löydettäväksi. Mekanismi sama kuin esimerkiksi löytöretkien kanssa. Sitä mukaa kuin purjehdustekniikka kehittyi Jumala loi lisää maata löydettäväksi. Tai avaruuden tutkimus. Kun teleskoopit ja radioteleskopia kehittyi Jumala loi lisää tähtiä ja galakseja löydettäväksi. Asia on harvinaisen yksinkertainen ja selkeä totuus. Jumalan luomistyö jatkuu vielä tänäpäivänäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe