Luottamusmiehen potkut

Työtön

Motiivi lehdessä hehkuttaa entinen JHL:n pääluottamusmies että voitto tuli - hän sai 50.000 rahaa ja naamansa lehteen.

Artikkelissa mainitaan ettei JHL halunnut käräjille, kuin ei myöskään Suonenjoen kaupunki.

Missään ei mainita saiko ammattiyhdistys asiat kuntoon vai oliko päämäärä vain heille epämiellyttävän henkilön ulos savustaminen. Ei ole saavutus jos tulee satku tai pari yksittäisille jäsenille.

Kuntasektorilla on useita ammattiyhdistystä joista JHL ja Jyty kilpailevat saman alan jäsenistä. Kun näitä vertaa niin voi sanoa, että JHL edes yritti. Jyty kuulemma sitä vastoin keskittyy pienen piirin asioiden ajoon, suurelta osin taitamattomuuttaan neuvottelemaan, pikemminkin Jyty ajaa työnantajan etuja ja henkilöiden jotka ovat työnantajan suosiossa.

Eli yhteenvetona ajaako ammattiyhdistysten muiden kuin niiden pääluottamus (miesten )(naisten) ja yhdistysten hallitusten lähipiirin etuja.
Ei aja -JHL yritti, seuraus pääluottamusmies sai potkut, hallintojohtaja lähti livohkaan, mutta muuttuuko mikään, tuskin...Jyty, no infoista heidän sivuillaan päätellen keskittyy enempi jäsenistön hyvinvointiin kuin edunvalvontaan.

Muutoinkaan ei henkilöstön kohtelu pidä olla kiinni siitä, mihin yhdistykseen kukin kuuluu,

Työantajan tehtävä on korjata räikeät epäkohdat itse, ei pelkästään heidän kohdalta joiden kanssa on uhkana käräjät.

Ammattiyhdistys on taho, jonka pitäisi ajaa yhdenvertaisuutta niin kohtelussa kuin palkkauksessa

Eipä tulisi mieleenkään hakeutua Suonenjoen kaupungille töihin, taitaa sama meno jatkua vuodesta toiseen.

https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/paaluottamusmiehen-piina-paattyi-sopimukseen-ja-kunnon-korvauksiin/

24

2555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Demari
    • taxfreehuman

      Pitääkö olla demari

    • niinpa

      Luottamusmiehelle potkut valehtelemalla ja valehtelija ei ollut luotsikka

      • Miiniivaimeetoo

        JHL kuitenkin ajaa jäsenistönsä asioita, toisin kuin Jyty nykyään, huhujen mukaan ajaa palkkaa vain omalle pääluottamusmihelleen ja hänen nmm kamuilkeen
        jotka istuvat hallituksessaa - Jyty ssä ei tiedetä mikä on yhdenvertaisuus, jos haluat asioitaan ajettavan oikea yhdistys on JHL.


    • Jytyjuty

      Ko. Luottamushenkilö sai korvauksen, koska on olemassa tehtävässä olevan irtisanomisuoja. Suoja on olemassa 2vuotta luottamusasemassa toimimisen jälkeenkin. Henkilö oli itse sanoutunut irti luottamustehtävästä.
      Ulkopuolisen selvityksen mukaan väitettyjä asioita tai kärsijöitä ei löytynyt eli työsuhteen lopettamiseen oli peruste.
      Henkilön työsuhteen purkaminen oli aiheellinen, mutta sitä ei saanut tehdä irtisanomisuojan takia. Siitä korvaus.

      Ei ole voittajia tai häviäjiä -no, tietysti Suonenjoen veronmaksajat kun joutuvat tälläistä maksamaan.

      • Kummastus

        Jos kaikki on OK, niin miksi selvityksessä mukana ollut työntekijä ei sitten saa lukea asiakirjoja, joissa hän on ollut asianosaisena mukana - ei edes oman haastattelunsa paperia? Asia oli KH:n listalla 5.11.2018 § 211.


      • Aurinkotyttö

        Tuossa alempana taitaa olla selitys miten asioiden peittely varmistetaan. Hiukan monimutkaisella kuviolla varmistetaan ettei asiakirjoja luovuteta. Valitaan virkoihin henkilöt jotka ovat valmiiksi "narussa" eikös nyt vakinaisteta tuon henkilön paikka joka päätöksen teki - ja hänen assistenttinsa paikka..

        Tuohon hallintojohtajan päätökseen liittyy paljon hämärää - satavarmasti hän saa nyt peittelystään palkkioviran.


    • leeenin

      Pajapuistossa on uusi luottamusmies ja nainen ,kestää selkään puukottaa.

    • niinpa

      Pajapuistoon vaan kaikki jotka uskaltaa avata tur...sa, pajavasaran alle ja hiljaiseksi. Onko kukaan nähnyt näiden selvittäjien alkuperäisiä (ei puhtaaksi kirjoitettuja versioita ) papereita? Varsinkin ne henkilöt joita nämä asiat koskee?

    • niinpa

      Vielä heräsi sellainen kysymys asiasta tietäville että miksi tämä luottamushenkilö on/olisi mennyt keksimään perättömiä juttuja?

    • Elmundo

      Viestiketju aloituksessa kysyttiin, myös miten kävi niiden joiden tilannetta yritettiin korjata. Oliko se voitto että sovittiin 50000 korvaus yksittäiselle henkilölle, mutta sama meno jatkuu. Eli voitosta ei varsinaisesti voida puhua.

    • Liitonvasikka

      Ulkopuolinen selvittäjä ei löytynyt ko henkilön mainitsemia ongelmia ja nimilistan paljon myöhemmin kerätyt nimet oli tyyliin"nimi nyt siihen" selvittäjän kysyessä mikä on ongelma, niin allekirjoittaja ei tiennyt mitään. Oli laittanut nimen paperiin kun käsketty...

      Enempi töitä, niin kerkiä keskenään tapella joutavuuksista.

      • minätiijänkaiken

        Tollot kirjoittaa asioista, mistä eivät mitään tiedä. Tuskin kaupunki olisi korvauksiin suostunut, jos olisi ollut työsuhteenpurkamisasiassa oikeassa. Ja aivan oikein : MIKSI IHMEESSÄ LUOTTAMUSMIES OLISI KEKSINYT ASIOITA OMASTA PÄÄSTÄÄN?


      • imisä

        Liitonvasikka kysyisin että kuka oli käskenyt laittaa nimet paperiin?


    • Liittolainen

      Niin luottamusmies sai korvauksen, koska oli luottamusmies, ei siksi, että oli oikeassa.

    • Paljon_virkoja_hakenut

      Suonenjoella on paljon kähmintää, nytkin siellä näkyi olevan yhtäaikaa avoinna sekä hallintojohtajan, että toimistopäällikön virat.

      Kun virkailmoituksia vertaili niin ilmoituksissa kiinnitti huomiota, että hallintojohtajan virkailmoituksessa vaadittiin lääkärintodistus, muttei toimistopäällikön.

      Mitä sitten tämä tällainen kertoo ja miten tämän voi tulkita?

      Nykyinen hallintojohtajan sijainenhan on entinen määräaikainen toimistopäällikkö, joka siirrettiin tähän sijaisuuteen paikkaa auki laittamatta.
      Hänen tilalleen palkattiin määräaikaiseksi vuoden loppuun toinen henkilö.

      Koska hallintojohtajan virka ilmoituksessa on vaade lääkärintodistuksesta, on varauduttu todennäköisesti siihen, että tähän virkaan valitaan joku muu kuin nykyinen hallintojohtajan sijainen - joskin pidän sitä hyvin epätodennäköisenä, kaupunginjohtaja tulee varmasti esittämään nykyistä ja luottamusmiehet päättää näin! Kaikki muu on teatteria jonka laki vaatii.

      Toimistopäällikön osalta on todennäköisesti ajateltu, että mikäli edellä oleva suunnitelma menee karille niin toimistopäällikön virasta hallintojohtajan viransijaiseksi siirretty valitaan toimistopäälliköksi ja eihän häneltä sitten tarvitse pyytää lääkärintodistusta. Ja mikäli hän tulee valituksi hallinrojohtajan virkaan on valmiiksi sovittu joku, joka tekisi puolet ajasta toimistopäällikön töitä ja toisen puolen ajasta hallintojohtajalle valmistelutyötä eli toimistopäällikönkin viran auki julkaisu on silmänlumetta ja hakijoiden kusetusta.

      En tunne Suonenjoen kaupungin hallinto-organisaatiota niin hyvin, että voisin arvuutella kuka tuo henkilö olisi, mutta kun lääkärintodistusta ei vaadita niin on etukäteen asia varmaankin sovittu sillä jo kaupungilla toimivaltaan ei sitä tarvitse vaatia.

      Tämä kirjoitukseni on vain satuilua sillä tuskin asioita noin valmistellaan oikeasti vaikkakaan ei sitä voi tietää....

      Jostain syystä tuli näitä ilmoituksia verrattaessa tällainen ajatus että ilmoituksen laatija päljasti vahingossa jo tulevan päätöksen. Toivottavasti laatija ei ole kukaan paikkojen hakijoista, sillä ei se kyllä ole osoitus kovin vahvasta ammattitaidosta - ei etenkään jos minun pilke silmäkulmassa laadittu kirjoitelma valintoineen toteutuisi 😁
      silloinhan hän pitäisi kaikkia hakijoita, kuntalaisia ja valintaan osallistuvia tyhminä. Toivon että minä olen tällä kertaa se tyhmä kun lähden edes tällaista epäilemään, mutta kun netistä ja lehdistä lukee mistä kaikesta kaupunginhallintoa on syytetty, niin jostainhan nekin epäilyt ovat alkunsa saaneet 🤔

      Korostan, että tämä on vahvaa spekulointia, sillä en usko , että edes asiakirja äärennuksestäkin syytettynä ollut, joskin sittemmin syytöksistä vapautettu kaupunginjohtaja olisi niin härski että toimisi näin. Toisaalta kun laki vaatii järjestämään haastattelut ja lautakunta käsittelyt, niin aika aukoton homman pitää olla. Ja kun hakijoiden nimiä ei koskaan julkaista vedoten julkisuuslakiin niin kuntalaiset sitten vain spekuloi.

      Mikä on sitten päättäjien eli luottamusmiesten rooli tässä. Suonenjoella se on se että henkilövalinnoissa termi luottamusmies tarkoittaa, että hän luottaa asioiden esittelijään ja ei muuta . Ainakin henkilövalinnoissa ja palkkausasioissa he ovat pelkkiä kösikassaroita.

      Näihin virkoihin ei käytetä mitään psykogin testauksia, joka olisi kuitenkin paikoillaan, etenkin viroissa joissa on henkilöjohtamista. Totuushan on, että johtaminen on aivan jotain muuta kuin "pomottamista", se on pitkälti tiimijohtamista, stemppaamista ja henkilökunnan vahvuuksien korostamista.

      Monessa organisaatiossa etenkin henkilöjohdon suorittajat valitaan organisaation ulkopuolelta, jolloin hän pystyy kehittämään organisaatiota ja näkee yksilöiden vahvuudet ja ei ole luonut ns. kaveruus suhteita, hyvän henkilöjohtajan työ on loppupelissä aika yksinäistä hommaa, sillä hänen pitää olla koko teamin kamu eikä jonkun yksittäisen ihmisen tai ryhmittymän edunajaja tai mikä pahinta henkilö joka mustamaalaa yksittäistä teamin jäsentä jollekin toiselle jäsenelle näin luoden eripuraa - juuri tällaisten henkilöiden karsimista varten on psykologiset testit tarpeen kaikissa tehtävissä missä on henkilöstöjohtamista.

      Nyt on mielenkiintoista seurata miten minun spekulaatiot korreloi oikean elämän kanssa, eli kusetetaanko meitä kuntalaisia ja onko tämäkin valinta samanlaista kun oli jo nyt irtisanominen hallintojohtajan aikaan.

    • Eienaa

      Valintoja tehdessä pitää muistaa, että ex-kaupunginjohtaja, nyk valtuustonpuheenjohtaja, ei saa valita ainakaan henkilöstöjohtajaa. Livohkaan lähtenyt oli sen demarin esitys. Ei taida olla ihmistuntemus kohdillaan....

    • Aurinkotyttö

      Mitä, nehän valinnat on jo tehty ennen kun hakuilmoitus julkaistu.
      Kaikki muu on teatteria.

    • Aurinkotyttö

      Oho!
      Täällä kirjoitettiin hallintojohtajan valinnasta ja se ennuste meni ihan nappiin. Toimistopäällikkö virkaan ei vaadittu læäkärintodistusta, ja sitähän ei vaadita jos henkilö on ennestään kirjoilla työnantajan hommissa. Eli tämäkin valinta etukäteen sovittu ja täytetään talon sisältä.

      • Anarkisti

        "Paljon virkoja hakenut " pohti luottamusmiesten roolia ja arveli heidän olevan pelkkiä käsikassaroita. Niin, sellaisia heidän ainakin Suonenjoella halutaan olevan, sillä hän, joka ei suostunut käsikassaran rooliin, vaan aktiivisesti ajoi työntekijöiden asioita ja yritti oikaista vääryydet, sai kenkää rankimman kautta!


    • Miiniivaimeetoo

      Suonenjoella ei luottamusmiehet aja työntekijöiden asioita, esim. Jytyn luottamusmies istuu kuulemma johtoryhmässä ja ajanut vain itselleen ja lähipiirilleen lisäkorvauksia, muille ei mitään. Täysin työnantajan talutushihnassa. Suonenjoella ei kukaan uskalla luottamusmiheksi Suonenjoki yrittänyt savustaa vuosia ulos porukkaa eikä edes peittele sitä. Osasyynä on tuleva Sote ja siihen mennessä on saatava porukkaa ulos keinolla millä hyvänsä ja yksi on epäasiallinen ja syrjivä kohtelu.

    • Pööpötinpö

      Ihme vinkua. Jos luottamusmiehet ei olis mukana, niin vinguttaa siitä. Kuka kehtaa enää olla demarien ja vassareiden mannekiini kun liitot rahoittavat vain näiden puolueiden vaalikampanjoita. Demarit itse aiheuttivat sen ettei kukaan kehtaa olla luottamusmies.

      Suonenjoelle työntekijöiden määrä koko ajan lisääntyy eli ihan utopia juttuja kirjoitellaan. Sote puolelle on lisätty koko ajan porukkaa.kyllä tuleva sote potkii tarvittavat henkilöt irti, ei niitä tarvitse valmiiksi irtisanoa.

      Luottamusmiehet istuu johtoryhmässä koska heidät on otettu sinne kertomaan kentän ääntä. Esimiehet tekevät arvioit ja sen perusteella saa palkanlisiä. Siis aivan kamalaa, lisää palkkaa henkilökunnalle.

      Ihan persiistä koko kaupungin touhu. Työntekijämäärä lisääntyy ja palkkaa saa lisää.

    • Anonyymi

      nämä liitot hoitaa lohduttajan virkaa, saat käydä kertomassa tarinasi ja itkeä muuteman minutin omaan hihaasi, totemi kuuntejee vieressä, lue sitten kotona liiton lehdestä miten upeasti nämä taistelevat kädet savessa suomalaisen ikiraatajan polkua auki soisesta ikimetsästä, ikuiseen lämpöön ja vajoon, vain 40e kk.

      näkee toimitiloista kenen säkkipilliä soittelevat, annas olla jos yksityisen firman asioissa on edes hiukan säätämistä, ei lopu into eikä rahat.

    • Anonyymi

      PH hoiti hommansa hyvin ja asiallisesti mutta oli liian rohkea näille vellipöksyille. Onhan tämä nyt nähty että kaupungin päättäjät salailee asioita. Ovat salailleet aikaisemminkin ja joku/ jotkut valehtelevat sen minkä kerkeää. Onneksi tämä yksi peto häipyi täältä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe