Kannattaako ilmoittaa bitcoin voitot verottajalle?

AllIn

Bitcoin voitot eivät ole automaattisesti veroilmoituksessa. Kuinka suurella todennäköisyydellä voitoista kysellään jälkikäteen ja mitä seuraamuksia voi tulla?

Uskoisin, että moni jättää ilmoittamatta.

22

11347

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verottajaTietää

      Kyllä verottaja ne onkii selville. Ja seurauksena ainakin veronkorotus voitoista maksettavien verojen päälle

      Veronkorotuksella tarkoitetaan rangaistusluontoista maksua, joka voidaan määrätä, mikäli verovelvollinen on antanut veroviranomaiselle virheellistä tai valheellista tietoa verotuksen kohteeksi tulevasta tulostaan taikka omaisuudestaan. Veronkorotus ei nimestään huolimatta ole vero, vaan rangaistusmaksu, eikä veronkorotus ole vähennyskelpoinen maksettuna verona tai sen osana.

      Mikäli veroilmoituksessa tai muussa ilmoituksessa, taikka verovelvollisen antamassa muussa tiedossa tai asiakirjassa on puutteellisuus tai virhe, joka on luonteeltaan vähäinen, mutta verovelvollinen ei kuitenkaan ole noudattanut lähetettyä kehotusta tämän puutteellisuuden taikka virheen korjaamiseen, voidaan verovelvolliselle määrätä enintään 150 euron suuruinen veronkorotus. Tämä korotus tulee kyseeseen myös silloin, mikäli verovelvollinen on ilman pätevää syytä antanut ilmoituksen, tiedon tai asiakirjan myöhässä viranomaiselle, eikä tälle viivästykselle ole sovittu etukäteen lisäaikaa.

      Mikäli verovelvollinen on antanut veroilmoituksen tai muun ilmoittamisvelvollisuuden täyttämiseksi annettavan ilmoituksen taikka muun tiedon tai asiakirjan olennaisesti vaillinaisena taikka virheellisenä, taikka antanut ne vasta todistettavasti lähetetyn kehotuksen jälkeen, voidaan verovelvolliselle määrätä enintään 800 euron suuruinen veronkorotus.

    • piensijoittaja

      Bitcoinin verotus tulee monelle yllätyksenä. Niin se tuli minullekin. Vuodelta 2015 tuli yli 2000€ lisäverolasku. Pitäisi tehdä vastine ja aikaakin on annettu vain 2 vk. Vanhojen tietojen kaivaminen on ainakin minun kohdalla ihan mahdotonta. En ole tallentanut mitään sen kummempaa mihinkään ja vanhoja tietoja ei ole olemassa kuin muistin varaisesti ja se menee ihan arpomaksi.

      Suosittelen ennen kuin ostat ja myyt bitcoineja tiedostamaan sen kuinka verottaja menettelee.
      Suosittelen lukemaan tämän sivun läpi. Voi kunpa olisin itsekin lukenut aikoinaan niin en olisi tässä sotkussa mukana. Olisin varmaan ostanut ja myynyt, mutta eri tavalla.

      http://posti39.wixsite.com/pankki/verotus

    • v-erottaja
    • AllIn

      Kiitoksia hyvistä vastauksista.

      Piensijoittajan linkistä kysymys:
      http://posti39.wixsite.com/pankki/verotus

      "Lähtien 28.08.2013 ostettujen virtuaalivaluuttojen myyntivoitto on ollut verotettavaa pääomatuloa"

      Jos on ostanut ennen sitä bitcoineja, niin tarvitseeko ilmoittaa?

    • misinformaatio

      "Lähtien 28.08.2013 ostettujen virtuaalivaluuttojen myyntivoitto on ollut verotettavaa pääomatuloa"

      Jotenkin paskasti kirjoitettu artikkeli, esim just toi lause. Ei missään muualla sanota noin. No mä voin yhtä hyvin sanoa että "Kaikki Lauri nimiset ovat vapautettu kaikista veroista ja ylitarkistaja ottaa vielä suikkiin kaupan päälle"

    • Capita

      ”Lähtien 28.08.2013 ostettujen virtuaalivaluuttojen myyntivoitto on ollut verotettavaa pääomatuloa"

      Kyllä tuo sikäli pitää paikkansa, että ennen tuota hetkeä ainakin kesällä 2013 verotoimistosta ilmoitettiin yksiselitteisesti että bitcoinin myyntivoittoa ei veroiteta. Tuhannet suomalaiset ovat saaneet karvaasti kolea että verottaja voi muuttaa kantaansa TAKAUTUVASTI. Tästä syntyy usein kohtuuton tilanne.
      Voisitko sinä ilman muistiinpanoja antaa selvityksen vuosien päästä kuinka paljon olet käyttänyt 2€ kolikkoa vuonna 2013. Mistä olet ne saanut ja mihin ne on käytetty. Käytännössä verottajan arvioihin ei normaalilla muistilla varustettu henkilö voi puolustautua mitenkään.
      Kyllä nuo ko. sivustot kannattaa oikeasti lukaista läpi ennen ensimmäistäkään bitcoinin ostoa.

    • Mäkelä

      Minä ostin bitcoineja tammikuussa 2013. Otin verottajalta kirjallisen ennakkopäätöksen. Hinta oli muistaakseni 180 €. Myin coinit vuotta myöhemmin kaksinkertaiseen hintaan. Tuli verolaskut ilmoittamattomasta pääomatulosta vuonna 2016. Sain kumottua kirjallisella ennakkopäätöksellä. Tämä olisi kannattanut kaikkien ottaa.
      Nyt verottaja verottaa vastoin silloisia ohjeitaan surutta jos ei ole ennakkopäätösten ostettu.

      Ei olisi minunkaan kannattanut myydä 2014 kun coini oli noin 400,-. Nythän se taitaa olla nolla perään ja tonni vielä päälle.

    • En-maksa-vielä

      En ilmottanut sillä en ole myynyt yhtään bitcoinia vielä. Tällä hetkellä eräs määrä niitä en täällä huutele mutta lähellä tuota lehdissä olevaa julkkis louhian tuloa. Alan kotiuttaan eli muuttaan oikeaksi valuutaksi ensi verokaudella eli tammikuun alusta kesäkuuhuun ja sitten vasta näkee oikean summan sillä virtuaalivaluutta voi olla huomenna arvoltaan 0€ ja siksi en ole edes ilmoittanut paljon niitä on minulla.Ei verottaja voi verottaa virtuaalivaluutasta sillä silloinhan kaikki pleikkaripelaajat ja muut joilla on peleissä virtuaalivaluuttaa joutuisi maksaan veron niistä.

      • Hyvä! Nyt kannattaa HODLATA sillä huhut kertoo onecoinin tulevan markkinoille pian. Myös dagcoinilla on todella vahvat prospektit. Ja kaikki ennusmerkit kertovat että nämä tulevaisuuden MAKSUVALUUTAT ottavat myös bitcoinin mukaansa, joka siten liittyy INFLAATIOVAPAIDEN valuuttojen joukkoon.

        Lähestymistapasi on oikea! Älä myy vaan HODLAA!!


      • enää-en-osta

        en ole myynyt yhtään bitcoinia vielä

        minä myin kaikki viim evuonna joulukuussa, kyllä verojen maksu oli rankka kokemus, eikä myyminenkään ollut muutaman tunnin juttu, siinä tarvitsin parin kaverin apuja.


    • 0LLl

      Kryptoja on nyt jo yli 2000 eri sorttimenttiä. Täytyy ymmärtää että Onecoin ei ole kryptiseksi, vaan kirja. Se on 27 sivua pitkä dokumentti, joka käsittelee kryptovaluuttoja. Kirjastosta näitä vuoden 2014 painoksia saa 7,-/vuosi kirjastokortilla, tai näitä opuksia tai ei kun siis omalla laserilla tulostusoikeukdia saa noin 100,-/sivu. Suhteellisen kallista, eli sata sivua on noin uuden auton hinta eli kymmenentuhatta euroa.

      Kun soitin bitcoinpankkiin niin sanoivat kirjan arvon olevan enemmän käyttöarvo kuin muu. Esim. he eivät ota onecoin -materiaalia ilmaiseksi vastaan ja ei sitä ota muutkaan ”mummon” -kirjallisuutta vastaan. No omani mm. nämä ja perintö hyllymetreittäin meni jokunen vanha kristittyjen mustakantinen raamattu, kolme myös mustakantista koraania ja muumi -sarja (12 kpl), joka oli virhe. Harmin paikka noista papan 50 -luvun muumi mukeissa olisi joku maksanut enemmän kuin onecoin -vihkosista, josta en ymmärrä miksi joku maksaa jotakin.
      Bitcoinia ainakin nyt bittiraha.fi (pracos oy) ostaa noin 4000€/kpl hintaan, mutta onecoin -vajaa 30 sivua pitkästä hyvälaatuisena lasertulosteesta eivät edes maksa 0,01€/100kg laatikko. Jos maksaisivat niin kymmenen tuhannen kilon oppimateriaalilla saisi yhden kieron. .. He he eli euron. Eli ei ole sijoituskohteena niitä parhaita. Tosin kierrätyspaperin hinnan arvioidaan nousevan muutamassa vuodessa peräti 100% kilpailun vapautuessa eli puhutaan parin centin sadan kilon määrästä. Tämä lienee lämpöarvojen kanssa jo liki puun kanssa (5 m3 heittokuutio ’a 530€). Kyllä onecoin tulosteet eivät tässä sarjassa pärjää.

      Kyllä harmittaa heidän puolesta jotka uskoivat sen olevan virtuaalista valuuttaa. Bitcoin käy kaikkialla. Minäkin maksan heti ainakin 50%, eli muutaman tonnin per kipale. Onecoin tuli kuulemma yhdestä Kreikan saaren (saarten) laivaliikenteen välisten reittien kioskikäyttöön koeluontoisesti 2014 , mutta sekin oli huhu. Voi voi hyvänen aika sentään.

    • RailiLahti34

      Verottaja tietää sen mitä pankkisi ilmoittaa. Pankin on pakko ilmoittaa (syytä epäillä...). Loput vertailutiedot verottaja pyrkii samaan siltä suomalaiselta palveluntarjoajalta, johon rahasiirtoja on tehty (olet ostanut/myynyt bitcoineja). Ulkomailta tietoja verotta ei juuri saa. Ei ainakaan EU:n ulkopuolelta.

      Tämä sivu kannattaa lukea läpi niin tietää mitä tuleman pitää.

      http://posti39.wixsite.com/pankki/verotus

      Sivun loppua kohden lukiessa alkaa jo vähän hiostaa.

    • Kannattaa_ilmoittaa

      Kannatta ilmoittaa. Sillä veroittaja voi saada asiasi selville vaikkapa vasta 4 v kuluttua ja silloin menee uusiksi usean vuoden verotus, siinä sinulla on selvittämistä, jos et tyydy veroittajan päätöksiin.

    • 788778

      Milloin viimeistään pitää ilmoittaa?

    • Anonyymi

      Hähää... Siitä vaan muuttamaan kryptovoitot rahaksi. 😆 Oli jo aikakin että Suomi rupeaa verottamaan kryptovaluttoja.❤️

      • Anonyymi

        Eipä verottaja omia voittojani löydä. Tosin en tietenkään ole niin tyhmä, että käyttäisin suomalaista tiliä rahojen kotouttamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä verottaja omia voittojani löydä. Tosin en tietenkään ole niin tyhmä, että käyttäisin suomalaista tiliä rahojen kotouttamiseen.

        Voisitko avata tätä tarkemmin? Riittääkö jos laittaa ns säästötilille esim norwegian Bank tms


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä verottaja omia voittojani löydä. Tosin en tietenkään ole niin tyhmä, että käyttäisin suomalaista tiliä rahojen kotouttamiseen.

        Voisitko avata tätä tarkemmin? Riittääkö jos laittaa ns säästötilille esim norwegian Bank tms.


    • Nyt kannattaa sioittaa ONECOINIIN. Aivan pian on tulossa uusi laki jonka mukaan ONECOINin myyntivoitot ovat verovapaita. Tällä tienaa TAKUUVARMASTI koska ONECOIN on rakennettu niin että sen arvo ei voi LASKEA. Tämä on teknisesti MAHDOTONTA!

      • Anonyymi

        Mites se suu nyt pannaan kun Onecoin on kadonnut kuin pieru saharaan 😂😂😂


    • Anonyymi

      Löysin roskiksesta vanhan lasten potan! Teen parhaillaan ilmoitusta verottajalle et mitä teen sen sisällölle😆

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe