Kissa pyydysti hämähäkkiä

Unenpöpperö

Hei, osaako kukaan tulkita mitä kertoo uni jossa henkilön sylistä roikkuu hämähäkki eestaas seitillään ja maassa oleva kissa yrittää tassullaan pyydystää sitä? Kiitos tulkinnasta jo etukäteen!

6

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katsoin vastauksen Hullunkuriset Perheet korteista uudelleen ja olen yhä sitä mieltä, että kyseessä on piiitkä kuiva kausi.

    • Tulkintaa

      Hei,

      tulkitsisin unen seuraavasti:

      Hämäkin seitti/verkko symboloi unessa unennäkijän tarvetta kontrolloida asioita ympärillään ja olla suorituskeskeinen. Tämä mentaliteetti (suoriutua ja kontrolloida) sitoo samalla tarveyyra ilmaista itseään luovemmin ja leikkisämmin.

      Unen kissa näet kutsuu unennäkijää luovuuteen ja itseilmaisuun, pieneen hyväätekevään spontaanisuuteen (unisymbolina kissa juurikin edustaa itsenäisyyttä, omapäisyyttä ja uniikkia luovuutta).

      Hämähäkki unessa saattaa viitata myös siihen, että unennäkijä kokee itsensä ulkopuolisiksi joissain sosiaalisissa tilanteissa ( verkko ilmentää myös sosiaalista verkostoa) ja näinollen hän on valikoiva ja vastaavasti jättäytyy vapaa-ehtoisesti pois joistakin sosiaalisista tilanteista.

      Lyhyesti: Yleisin tulkinta hämähäkin ja seitin suhteen unessa on se, että unennäkijä palkitaan kovasta ahkeroinnista tai palkinto voi tulla muustakin ponnistelusta.
      Kaiken keskellä kissa tassullaan herättää (heiluttelee) seittiä, kutsuen "hämyä" välillä rikkomaan rutiinejaan ja ajatusmalliaan, ottamaan joskus riskejä ihmisten kanssa ilman ennakko-luuloja , pitämään hieman hauskaa ja huomioimaan omaa itse-ilmaisun tarvetta. Se nimittäin virkistää ja antaa voimia!

      Hienoa tulevaa kesää unennäkijälle ja kaikkea kaunista elämääsi (kissanminttua taskuun ja pilkettä silmään) !

    • Tulkintaa

      ...lisäys vielä

      eli tuo kissa heiluttelee verkkoa yrittäen tavoitella hämähäkkiä, mutta ei pyydystääkseen, muutoinhan uni loppuisi siihen että kissa saisi pyydystettyä hämähäkin.

      t. sama

    • Unenpöpperö

      Kiitos, olipa mielenkiintoisia ja varmasti osuviakin tulkintoja! Hämähäkki roikkui yhden seittisiiman päässä niin kuin hämyt välillä katosta laskeutuvat, juuri niin korkealla ettei kissa aivan yltänyt sitä tassullaan nappaamaan. En ole myöskään aivan varma oliko kissa maassa vai toisen henkilön sylissä, liekö sillä merkitystä.

      Ihanaa kesää tulkitsijallekin ja vielä kerran kiitos!

    • Unessa hämäkki riippuu jonkun henkilön sylistä seittinsä varassa.

      Riippuminen on helppo käsittää riippuvuussuhteeksi. Toisin sanoen joku on riippuvainen jonkun sylistä. Tämä syli voisi puolestaan viitata huolenpitoon, varsinkin sellaiseen mikä äidin ja lapsen välillä vallitsee, vaikkakin asetelma olisi siinä mielessä erikoinen.

      Unessa kissa yrittää tavoitella seittinsä varassa sylistä roikkuvaa hämähäkkiä. Tämän voitaisiin nähdä juontuvan huolesta itsestä riippuvaisista olennoista, kuten esimerkiksi lapsista.

      Toisaalta asetelma on äidin ja lapsen välisen suhteen ilmentymäksi liian etäinen, vaikka sylistä riippuvaisia ollaankin. Toisaalta unikuvauksessa ei sanottu, että hämähäkki riippui unennäkijän omasta sylistä, vaan henkilön sylistä.

      Tässä tapauksessa on siis vaikea asettaa unennäkijää itseään minkään unessa näkyvän asemaan. Vaikuttaa kuin hän olisi täysin ulkopuolinen tarkkailija tilanteessa.

      Voi siis olla, että unennäkijä kokee olevansa riippuvuussuhteessa "syliin" eli vanhempiinsa taikka aivan johonkin muuhun. Tosin etäisen asetelman vuoksi on tämäkin vaihtoehto hyvin epätodennäköinen.

      Hämähäkkiä tavoitteleva kissa on luonnollisesti uhka niin hämähäkille kuin tämän riippuvuussuhteelle "sylistä". Luultavammin tämän unen tapauksessa uhka on kohdistunut ohuen seitin katkeamiseen, mikäli kissan käpälä hämähäkkiin osuu.

      Normaalielämän tilanteissa, missä tällainen riippuvuussuhde on vaarassa, liittyy tilanteisiin missä lapset ovat itsenäistymässä ja löytämässä uuden "sylin" itselleen.

      Lisätieto antoi meille vihjeen, että kissa saattoi olla, tai olla olematta toisen ihmisen sylissä. Jos kyse olisi kyse kilpailusta miehestä taikka naisesta, olisi unen asetelma ja läheisyyden vaikutelma tunnepitoisempi ja vahvempi. Huoltajuusriidat voisivat olla yksi syy unelle, mutteivät riidat omista lapsista.

      Pikemminkin uni on ilmentymä riippuvuussuhteen purkautumisesta taikka sen uhasta, mutta ei unennäkijää itseään, vaan kenties muita hänen läheisiään koskien.

      Kiitos unesi jakamisesta.

    • Unenpöpperö

      Voi kiitos viimeiselle tulkitsijallekin, nyt vasta huomasin että tänne oli tullut uusi vastaus. Taisit osua lähelle totuutta, olen kantanut kovasti huolta ja ikävöinyt tytärtäni. Hän ei halua olla tekemisissä kanssani, isänsä luona viettää lomat ja viikonloput ja viikot asuu mummonsa luona vaikka minulla olisi tyhjä huone. Välimme ovat siis kovin etäiset nykyään. Tyttö on 17 v. ja hänellä on ollut ahdistuneisuutta ym. mielenterveysongelmia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      136
      2253
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1765
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      384
      1757
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      232
      1228
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      118
      1098
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      101
      1089
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1033
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1024
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      937
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      898
    Aihe