KETTUTARHA

Hyväveliverkostotoimii

Kari Suni
Eurajoki
Nordfox Oy on saanut Eurajoen ympäristölautakunnan päätöksellä ympäristöluvan turkistarhauksen laajentamiseen Kuivalahdella. Jo toiminnassa oleva turkistarha voi lisätä hakemuksensa mukaisesti kettujen kasvatusta niin, että tarhattavia emokettuja on 700 ja eläimiä on yhteensä enintään 5 000.

Ehtoja ja määräyksiä lautakunta asetti tarhaukselle sekä rehuhuollolle kaikkiaan 28. Pääosa niistä keskittyy eläinulosteiden ympäristöhaittojen ja ravinnepäästöjen estämiseen.

Ympäristölautakunta päätti luvan myöntämisestä kokouksessaan maanantaina. Perussuomalaisten Mari Salonen esitti, ettei lupaa myönnetä, mutta kukaan ei kannattanut häntä.

Ympäristölupaa hakeneen Nordfox Oy:n omistajayrittäjä Mikko Nordberg arvioi ennakkoon ympäristöluvan ehtoja melkoisen tiukoiksi. Nykyiseen tarhaan pitää tehdä kuitenkin huomattavia investointeja, mm. valumavesien käsittelyyn sekä lannankäsittelyyn.

15

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikkomarttilaLuvia

      Kerrot. Mutta monille varmaan jää epäselväks mitä haluut kertoo?... kokouksen kulkuako, kuten näämmä lehdetkin tekevät. Et kertonu omaa mielipidettäs ollenkaa, et ees viitannu siihen. Omalla nimelläs kuitenkin kirjotat, hyvä niin. En myöskään tartu tähän kummemmin, kun itse olin päätöstä tekemässä, siis mun ei tarvii.

      • yrittäjyyskunniaan

        En tiedä mitä päätit, mutta onnea yrittäjälle. Näyttäisi olevan tiukat lupaehdot, mutta työpaikkoja ja hyvinvointia saadaan isossa kuvassa. Ja tämän laitoksen jätökset eivät pilaa saaristoa, vähän nenää voi tietysti nirpistää jos menee tuulen alapuolelta kettutytöt häkkejä aukomaan.


    • Focfox

      Ikävää et Suomen laki sallii eläinrääkkäyksen. Toki laki muuttuu ihan pian toivottavasti. Sananvapaus on sallittua. Sillai se on et ko toiseen suuntaan pyllistää ni toiseen tulee kumarruttuu. Ja kieli tulee ruskeeks jos on nuolijatyyppii.

    • aaltopop

      Mun kommentti poistettiin sääntöjen vastaisena, kun mainitsin, että Vihreät ovat seuraavassa hallituksessa ja turkistarhaus lopetaan koko maassamme, niin kuin tapahtuukin. Aallossa pääministeriainesta.

      • foxyboy

        Näytä minulle vihreiden kannattaja joka on nettoveronmaksaja. Ei taida löytyä. Valtion elättejä ei lasketa = Aalto yms.
        Turkistarhaajalle onnea ja menestystä! Yrittäjyys kunniaan! Antakaa viherpunikkien tukehtua rauhassa kateuteensa.


      • tienaavathyvin

        Sää ja sun elättis. Kyllä aalto ja anni sinnemäki tienaavat yli 100 000e vuodessa molemmat


      • foxyboy

        Nimenomaan tienaavat veronmaksajien rahoja eli valtion ja kunnan elättejä molemmat. M.O.T.

        Ihailijansa sitten ovatkin sitä varsinaista yhteiskunnan painolastia.


    • Kettu11

      Minusta niitä ei rääkätä, vaan ruokitaan ja hoidetaan hyvin. Niiden hyvinvoinnista riippuu myös kasvattajan ansiot. Ihmiset ovat vieraantuneet maailmasta. Ihmisrääkkäys jota tapahtuu kaikkialla, onneksi meillä vähemmän, on paljon suurempi murhe.

      • Sinikettu

        Tottakai ihmisiin liittyvät asiat ovat tärkeitä, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että kettua tms. ei ole tarkoitettu häkkiin, kuten ei muitakaan eläimiä. Lihantuotanto=ruuantuotanto on aivan eri asia kuin turkiksen=turhakkeen saanniksi kettujen häkkiin laittaminen. Ympäristökysymykset ja eettiset asiat tässä painavat.


    • nuabuahaha

      Kettutarhaus on eläinrääkkäystä. Kokkaritädit saakin välillä spraymaalia turkkiin

    • degrönaa

      Turkistarhaus tullaan lopettamaan toukon johdolla. Vihreät pakko ottaa mukaan seuraavaan hallitukseen, koska se 3 suosituin puolue. Taakse jäävät mm. Keskusta

    • eiydin

      Miten selitätte kepulaiset sen, että tuulisähkö on nykyisin halvempaa kuin ydinvoimalla tuotettu. Tuuli ja aurinkoenergiaa tulee lisätä, koska ne ovat puhtaita ja halpoja vaihtoehtoja. Ydinvoima lopetettava Suomessa!

      • Virtanen

        Selvitäppä itsellesi, kuinka monta tuulimyllyä tarvitaan suomen sähköntarpeeseen. Sitten selvitä tuulimyllyjen todellinen hinta, ja ympäristövaikutus, muista myös laskea kuinkapaljon yhteiskunnan tuki tuulivoimalle maksaa. Talven pakkasilla kun ei tuule voimme toki ostaa halpaa ja puhdasta energiaa vaikka Venäjältä.


      • eiydin

        Mitä väliä sillä on, kun valtio maksaa ja kuluttajat saa halpaa sähköä.


      • vihtorilettunen

        Milläs luokalla olet , kun et ymmärrä että valtio ottaa maksamansa rahat isukilta ja äiskältä veroina ja sos, turvan maksujen leikkauksina .


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      174
      6975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      39
      4107
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2075
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2009
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1601
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      37
      1415
    Aihe