- Turun Sanomien mukaan Ahti- ja Vesta- sillien tuotanto siirtyy mahdollisesti Puolaan tai Latviaan ja osa tuotannosta saattaa mennä Abban tehtaalle Ruotsiin.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005680992.html
Se siitä sitten. Turun tehdas, yksi lounais-Suomen ihme, katoaa. Hyvästi suomisilli. En osta mitään polskien tai Latvian ruokia.
Nyt loppuu Ahti- ja Vesta-sillien syönti?
25
2513
Vastaukset
- Kuutossilli.69
Silliä kullekkin.
- Anonyymi
Kullia sillekin
- sosialistista.silliä
Toista se oli Neuvostoliitossa, jolloin SKDL, nykyisen Vasemmistoliiton edeltäjä, oli voimissaan. Silloin sai kapitalistisesta riistosta vapaata silliä. Siitä lankesi suuri kiitos SKP:lle ja SKDL:lle.
Eikä päässyt silli Neuvostoliitosta loppumaan. Siitä piti huolen suunnitelmatalous, joka hiukan muistutti turkulaista kunnallista terveydenhoitojärjestelmää. - Tervemenoo
Menköö menojaan! :/ Koska ei niit o tavan kuolevaisella ollu varaa syyä muutenkaan, koska taitaa Abban sillipurkki maksaa nykyää enemmä ku kossupullo mummommarkka-aikaan! :/ Pitäkää tunkkinne.
- siihen.loppuu
Abba-sillit ovat vielä ruotsalaisia, niitä voi huoletta syödä. Mutta jos ja kun Ahti ja Vesta siirtyy esimerkiksi puolaan tai lutviaan niin loppuu ostaminen.
- Anonyymi
Jalostaja tekee nykyään hyvää suomalaista silliä, taatusti suomalaista.
- Anonyymi
Jalostan silli on oikeasti suomalaista ja hyvää, ahdin laatu floppasi törkeästi kun muutti valmistuksen puolaan en osta puolalaista korviketta vaan nyt syödään Jalostajan suomessa tekemää purkkisilliä.
- Anonyymi
Parasta uusien perunoiden kanssa on, Rainbow Matjessilli, Silli matjessås on niin pehmeää ja maukasta, että lapsetkin syö.
- Anonyymi
Silli matjessås on niin hyvin mädätetty että sitä voi
syödä vaikka lusikalla
aivankuin mätiä ruotsalaisia hapansilakoitakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Silli matjessås on niin hyvin mädätetty että sitä voi
syödä vaikka lusikalla
aivankuin mätiä ruotsalaisia hapansilakoitakin.Sepä se, jopa hampaaton mussuttaa niitä. Nami ja sipulia sen kanssa.....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Silli matjessås on niin hyvin mädätetty että sitä voi
syödä vaikka lusikalla
aivankuin mätiä ruotsalaisia hapansilakoitakin.Purkissa lukee valmistusmaa Tanska.
Turun / Linna Sinappi oli myös eräänlainen esi-esimerkkitapaus sijoitusbisneksessä ja pienten toimijoiden listimisessä.
Turussa Jalostajan tekemänä 1948-1992
Unileverin (kv sijoitusyhtiö) omistuksessa 1992-1997
Turun Sinappi myytiin Nestlelle 1997-2003, alihankkijana Lunden
Upsalassa Turun Sinappia tehtiin 2003-2008
Turun Sinapin valmistus siirrettiin Puolaan 2008
2014 Unilever ilmoitti Turun Sinapin valmistuksen siirtyvän Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201703272200092045
Lundenin Aura Sinapin valmistuksesta on hankala löytää tietoja kuten myös Jalostaja Lunden Oy:sta. Mistään ei voi enää mennä takuuseen, että olisi suomalaista. Pitää siis osttaa varman päälle ja hankkia pikkuvalmistajien tuotteita.
Mielenkiintoinen kuvio omistuksista:
http://static4.businessinsider.com/image/53babac36da811ee672b2726/10-companies-that-control-almost-everything-we-eat.jpg- Anonyymi
Lundenin hernekeitto on ainakin hyvää. Olisiko Jalostaja, joka siirsi valmistuksen Italiaiaan ?
Anonyymi kirjoitti:
Lundenin hernekeitto on ainakin hyvää. Olisiko Jalostaja, joka siirsi valmistuksen Italiaiaan ?
Minun papusoppani on Pirkka Luomu 435g lihaton, tehty suomalaisesta luomuherneestä ja valmistusmaa Suomi.
Näyttäisi siltä, että ainakin kaikki K-kaupoissa myytävät hernerokat olisivat valmistettu Suomessa ja Pirkka-tuotteet olisivat Jalostaja-Lundenin työtä. Pirkka ja K-menun sekä Kivikylän Palvarin hernekeittossa tuoteselosteen mukaan käytetään suomalaista hernettä ja sianlihaa ja -silavaa, samoin Jalostaja-Lundenin Reilusti-Lihaa-hernekeitossa. Muissa Jalostajan ja Lundenin rokissa mainitaan vain sianliha, herne ja sian silava ilman maatunnusta.
Kyllä on sekavaa.
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku?haku=hernekeitotpersusussu kirjoitti:
Minun papusoppani on Pirkka Luomu 435g lihaton, tehty suomalaisesta luomuherneestä ja valmistusmaa Suomi.
Näyttäisi siltä, että ainakin kaikki K-kaupoissa myytävät hernerokat olisivat valmistettu Suomessa ja Pirkka-tuotteet olisivat Jalostaja-Lundenin työtä. Pirkka ja K-menun sekä Kivikylän Palvarin hernekeittossa tuoteselosteen mukaan käytetään suomalaista hernettä ja sianlihaa ja -silavaa, samoin Jalostaja-Lundenin Reilusti-Lihaa-hernekeitossa. Muissa Jalostajan ja Lundenin rokissa mainitaan vain sianliha, herne ja sian silava ilman maatunnusta.
Kyllä on sekavaa.
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku?haku=hernekeitotTasapuolisuuden nimeen:
S-ryhmän Kotimaista 435 g Hernekeitto on kotimaista 100%, Kymppi-Maukkaat Oy:n Kymppi 435 g Kasvis- ja Palvilihahernari kuten myös saman firman Naudan jauheliha Hernekeitto.
- Anonyymi
Ahti -silli liian suolaista mun makuuni eli ostan K cittarista Pirkka -sipulisillä joka on valmistettu Ruotsissa. Makuasioista ei voi kiistellä. Vanha äitini taas tykkää Ahti-sillistä jota vien hänelle kun käyn hänen luonaan kesäisin jasyömme uusia perunoita sillin kanssa.
Kuutossilli.
- Anonyymi
Viitossilli
- Anonyymi
Mualima maukussaan kun ei oo ennee ahti-silli kotimaista herkkupala haarukassa.
- Anonyymi
Jalostajn silli on herkkua, ahtia en osta enää kun laatu on huonontunut puolaan viennin jälkeen paljon,
Jalostaja sillipurkissa lukee taatusti suomalainen. - Anonyymi
Sillithän on kaikki pohjois-atlantilta, ulkomailta.
Sama kai se kuka niihin purkkeihin soossit lisää, ei työllistä ei.- Anonyymi
Maku on ihan eri puolassa tehdyssä sillissä kuin oli suomessa tehdyssä eli laatu huonontunut tosi paljon ja siksi ostin jalostajan kotimaisen sillin ja siinä on laatu kohdallaan.
Työllisti se turussa ahti sillin tekijöitä 48 kpl irisanottiin ja työ vietiin puolaan!!!!
Ostan hyvää kotimaista silliä en puolalaista ja huonolaatuista, maista itse ja vertaa.
- Anonyymi
Jalostajalla nyt kaupoissa suomessa tehty silli ja on maukas, Ahti silli siirrettin puolaan ja ei maistu meikäläiselle ei ole sama maku kuin entinen Ahti oli.
Nyt syödään suomalaista Jalostajan silliä.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lunden-ja-suomen-sillikonttori-purkittavat-nyt-kotimaista-jalostaja-sillia-paatimme-sitten-haastaa-kilpailijan-sillit-ihan-tosissaan/2bd6f904-e90a-4ae5-9136-751c39568c62 - Anonyymi
Juhannukseen kuuluu suomessa tehty oikea silli!!
- Anonyymi
Suomessakin valmistettua silliä on. Jalostajan ja Sillikonttorin.Misi siis ostaisin Orklan kusetussilliö ; suomalainen nimi jää kun valmistus siirretään ulkomaille. Ei ainoa esimerkki, Jenkki purkka Tupla tai Sisupastillit. Muitakin löytyy.. on meistä kiinni alistummeko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin6312715Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh175491Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r345148Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4822446Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142290Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2931873FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01501Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu951365- 401286
Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101235