Kipuja oikealla alhaalla

Qwertymannen

Mies, 58 v. Vatsassani on ollut n 6 kk kipuja oikella hyvin alhaalla. Ultrassa olen käynyt parikin kertaa ja kyseessä ei ole eturauhanen, sappikivet, munuaiset tai tyrä. Umpisuolikaan se ei ole, koska olisi varmasti jo oireillut eri tavalla. Veriarvot ovat ok. Ei ole väsymystä. WCssä on kaikki ok. Turvotusta on paljon.
Aloitin aluksi FODMAP ruokavalion ja vaiva katosi 2 kk ajaksi. Nyt se on palannut ja välillä on tosi hankala kun sattuu istuessa tai kumartuessa. Kipu on hyvin lähellä lonkkaluuta. Hyvin alhaalla. Välillä on paineen tunnett kyjessä ja ajoittain myös selkäpuolella.
Aloitin kuurin piparminntuöljy-kapseleita. Tuntuu hieman helpottavan.
Onko ideoita?

3

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monisairas

      Jos kipu on jatkunut jo 6 kk eikä se ole kuitenkaan pahentunut, niin todennäköisesti kyseessä ei ole ainakaan kovin vakava juttu.

      Kerrot turvotusta olevan paljon , joten ärtyvän (paksun)suolen oireisto (IBS) siis lienee ja kipu sopisi tähän. Kun vielä kerroit ruokavalion auttaneen, niin ehkä jokin ruokavaliossa on hiljalleen muuttunut? Itsellä myös jonkin verran ibs:ää, johon auttaa kun syö ns. kunnon ruokaa säännöllisesti ja minimoi mm. turhat sokerit ja hiilihapot, lisäaineet. Toki sitä kesällä pitää jäätelöä syödä, mutta niissäkin on eroja. Samoin pitsaa ja hampurilaisia, mutta ei joka päivä eikä edes joka viikko. Absolutistiksi ei tarvi ruveta mutta kohtuus kaikessa - sopii itse asiassa kaikkeen juomiseen. Omalla kohdalla myös juomisella on merkityksensä näissä kuvioissa mutta se onkin eri juttu jo.

      Jos kipu tuntuu hyvin terävänä ja etenkin tietyissä asennoissa, voi se olla hermoperäistä esim. lihasvenähdyksen vuoksi.

      • Monisairas

        "Absolutistiksi ei tarvi ruveta mutta kohtuus kaikessa - sopii itse asiassa kaikkeen juomiseen. Omalla kohdalla myös juomisella on merkityksensä näissä kuvioissa mutta se onkin eri juttu jo."... Onpa tullut vähän huolimattomasti kirjoiteltua (ei tule juuri oikolukua harrastettua täällä S24:ssa), joten vähän tarkennan.

        Siis, juomisella ja syömisellä on merkityksensä eikä absolutistiksi tarvi ruveta ravinnon suhteen. Juomisella taas viittaan ylipäänsä nestetasapainon ylläpitoon. sillä on sairauksia jotka merkittävästi vaikeuttaa balanssin ylläpitoa.
        Mutta kyllä kylmä olut on tosi hyvää näillä ilmoilla :) Välillä huomaa oikein miten se piristää. Ehkä pointtina on juuri se juominen eikä esim. alkoholi....


    • Qwertymannen

      Kiitos vastauksesta. Kipu on välillä pois ja sen paikka vaihtelee. Välillä se on lonkkaluun kohdalla ja välillä hyvin alhaalla ja sitten taas ylempänä. Välillä on paineen tunnetta selkäpuolella. IBS on oireillaan tällaista. Ruokavalion seuraaminen on tarkkaa hommaa. Välillä tuntuu että voisi syödä mitä vaan mutta sitten esim. muutama papu turvottaa järjettömästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe