Jokainen karhu ja susi pitäis ampua.

Pukspäks

Ne eivät kuulu ihmisen elinympäristöön. Ehkä Helsinkiläisen vihervassarin, muttaei kenenkään muun.
Sitten kun helsinkiläispelle joutuis asumaan tänne Pohjois_Karjalaan, joka muutoin voittaa Helsingin mennen, tullen. Miksi esim. 1950-60 luvuilla kasvaneet lapset eivät koulutiellään pelänneet petoja? Suomessa oli Miehiä, jotka pitivät huolen lasten koulutiestään. Ei ollu karhut, eikä hukat meidän koulutiellä. Meillä oli isät, jotka hoiti homman. Nythän saa ryssä työntää kaikki petonsa tänne irvistelemään.

9

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persullapahaolla

      Pedot kuuluvat suomalaiseen luontoon; avaajapersulin kaltaiset luonnosta vieraantuneet kuuluvat jonnekin muualle kuin tänne maalle. 50 vuotta olen petojen ja muidenkin luonnonelukoiden kanssa perheineni täällä idässä asunut. Jossain mitassa hämmästytätte te syrjäytyneet. Menkää bingoon tai menkää itkemään edes lähimmälle huoltoasemalle. Surkimuksia on maailma täynnä ja te luontonillittäjät olette sitä alinta kastia.

    • Pukspäks

      Olen viestinavaaja ja aivan sen tuhannenvarma siitä asiasta, että et omaa 7 vuotiasta pentuas päästäisi koulutielle siellä missä me kuljimme. Se on ihan tyhjä vänkyttää jonninjoutavaa paskaa Skodan ikkunasta käsin.
      Nykypennut ei tiijä hevosenvittuakaan, eikä vanhemmat metästä. Meijän isät ampuvat karhut helevettiin ja suvet rukkasiks ja myö ajettiin paskaa pellolle.

      • persullapahaolla1

        Anteeksi. Ei ollut tarkoitus sanoa teinille pahasti. Eli alla oleva kertoo sen, että ei taida vielä haivenet kasvaa?:

        "Meijän isät ampuvat karhut helevettiin ja suvet rukkasiks....."

        Eli mene pyytämään siltä isältäsi, että hän valvoo tarkemmin somen käyttöä. Ja välitä äidinkielen opettajallesi vuorostaan se pyyntö, että hän antaa lisäopetusta ulosantiin.


    • Ihaoikei

      Joka helevetin karhu pitää ampua. Suet kans. Eivät ne kuulu ihmisten elinpiiriin. Se on hyvin yksinkertanen ja selvä asia. Suomessa on maaseutu olemassa vielä tänäpäivänäkin ja siellä eletään ihan oikeeta ihmisten elämää. Jos ei meijän pennut saa juosta vapaana omalla pihalla, niin sitten se ei ole meidän piha. Haluutteko te pellet, että se on karhujen leikkikenttä?

    • apuasusituleejasyö

      Voi herranjumala teitä raavaita miehiä kun niin kamalasti pelottaa karvaset nelijalkaset siellä mettässä, on sitä itellä tullu sutta, karhua ja ilvestä vastaan samotessa ja sit teikäläisillä tulee paskat housuun jo pelkästä ajatuksesta.

      Sitten vielä vedotaan siihen että kun perkele asutte viherpiiperöt siellä Helsingissä nii mutta kuules nyt vitun Jorma kyllä sitä muutkin mettässä asuu kun vaan sie. Ihmeen velliperse.

    • mxmcncnc

      Ketjun avaaja on ilmeisesti nuori perheenisä joka on oikeutetusti huolissaan lastensa turvallisuudesta.
      Sudet, karhut ja ilvekset ovat petoeläimiä , eivätkä kuulu asuttujen talojen lähimetsiin.

      Olen maalla syntynyt ja kasvanut aikuiseksi ja tottunut metsässä liikkumaan, yksinkin marjastamaan ja sienestämään, enkä pelkää petoja, mutta varuillani olen, koska niissäkin metsissä on karhuja liikuskellut.
      Lapsiani en uskaltaisi päästää yksin metsään ja mikäli pedot tulevat pihapiiriin vaatisin niiden eliminoimista karkoittamalla tai jopa ampumalla, ellei muut keinot tepsi.

      Suomessa annetaan suden-ja karhunkaatolupia vuosittain eri paikkakunnille. Ne pitäisi ensisijaisesti käyttää alueilla jossa niistä on vaaraa ihmisille. Metsästys ihmisasutuksen lähellä voisi olla tepsivä keino pitää pedot loitolla asutuksesta.

    • puusilmäpiiloon

      Itäsuomesta... kyllä se nallle kuuluu luontoon. Hukkakin, koira taas on suden perimästä jalostettua juttua, että ihminen pärjää sen kanssa.
      Tosi ettei se ketään sillä hetkellä naurata kun kesämökillä joutuu odottamaan nallukan poistumista. Ja menettämään repun, kylmälaukun sisällön sille kuistilta. Mutta mutikkamarikossa kukaan tai lakkasuolla ei purpata, kun nalle uskaltaa syödä- ihminen väistää.
      Kun ihan keskikesällä jo millä alueella hirvillä on kauhia kiirus, voi miettiä kummasta se johtuu. Joko janosta ja räkästä, tai sitten nallukasta joka sekin viihtyy rehevillä ja kosteilla, kun helle.
      Vieläpä se aika kun ihminen häärää joka niemessä, notkossa ja saaressa ettei nallella ole rauhaa.
      Olen itse mahtunut metsään aina. Ei ole edesmennyttä koiraanikaan vienyt hukka, saati se ei osannut pelätä nallen jälkiä- kerran tuokin selvisi tuoreilla jäljillä.
      Hirvet puolukka-aikaan ovat äkkinäisiä. Ja minusta hyttyset, paarmat ja mäkärät, polttiaiset on tuskallisia. Ja maamehiläispesän päälle kun polkaisee sieniretkellä, niin muistaa sen tehneensä- kauan.
      Nalle ja hukka ovat aloittajan mielestä erityisen vaarallisia. En ole uutisia lukenut kuin koirista ja karjaeläimistä, joita petoeläimet ovat ravinnokseen pydystäneet. Useammin on uutisia ihmisen kimppuun käyneistä koirista, jopa nautaeläinkin on vaarallinen, jos sen päässä muhii aivosairaus.

      Karhun hyökkäykset ihmisen kimppuun ovat liittyneet joko siihen, että karhu on kokenut että äkkiä ahdistetaan, tai siihen että sen pennut- siis lapset, ovat vaarassa. Ihminenkin puolustaisi lapsiansa välitöntä uhkaa vastaan. Kun karhu huomaa, esim. kuulee ajoissa, se väistää ihmistä. Puolukkaan mennessä jne kannattaa siis pitää ääntä. Kilinää, hihkua tulevansa, jne- niin toimin itse. Karhunjälkiä sammalikossa, joissa sammal nousee yhä- tuoreita siis, kyllä nähnyt. Mikäs siinä. Marikko runsas, karhualueilla. Ja tatteja ja rouskua-näin se aina on.
      No, se on pelkkä ilo, kun saa poimia marjat, ja vahverotkin, ja jutella nallelle ettei nyt vaan tarvitse minusta välittää- olen vain käymässä. Vinkki: kun retkeilee, telttaan ei eväitä kannata ottaa yöksi. suojaa esim kannella, sankoon, myyriltä ja pitää hieman erillään teltasta- unet on taatut. Lähiaikoina kun teltassa nukkunut niin öisin käy helteestä kärsivien eläinten janonsammutusmeno kiivaana. Janosta sekopää hirvi ei oo kiva kamu- hieman sivussa reiteiltä lampiveden luo kannartaa telttailla. Kuuntellee kun oksat napsahtelevat jos herää siihen että läheltä menee.
      Niin, itse lapsuudessa kuljin koulumatkat kävellen. Ilveskokemus on- vakioreitit sillä oli.

    • saaseee

      Ilikiästi myös kurret oksilla narskuttee ja irvistää, ampua pittää tavatesa.

    • Janetskij

      Olen nähnyt karhun silmästä silmään ja sudenkin. Olen vielä hengissä. Pelkurit,menkää kasvamaan jonnekkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1743
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1431
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      212
      821
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe