Suzuki vitara 2017 ilmastoinnin kompura?

Suzukikelpoauto

Terve!
Kertokaas saman auton omistajat kuinka teillä on? Autoni ilmastoinnin kompressori pitää pahan rusahduksen jos seisoo hellepäivän jälkeen yli vuorokauden.Eli kun auton käynnistää niin ensimmäisellä kerralla kun magneettikytkin käynnistää kompuran niin joku rusahtaa kuin ikään vaikka risan vaihdelaatikon pakki tms.kompura myös naksahtelee tyhjäkäynnillä minuutin aikana kolme kertaa päälle ja pois. Auto oli viime kesän jälkeen huollossa kun valitin ja kompressori muka vaihdettiin, nyt kesän tultua sama vika palannut takaisin.Auto on menossa taas jälleen ensi viikolla tutkittavaksi niin olisi kiva kuulla miten muilla pelittänyt..Kylmää kyllä tulee ja muuten auto on hyvä.Jos tunnette auton ilmastointia niin asiallisia kommentteja kiitos( se ei kiinnosta jos jonkun mielestä joku muu parempi) KIITOS

23

1174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Svitara

      Mulla ei mitään ongelmia 17 S Vitarassa. se kompuran naksahtelu on normaalia tiheys riippuu lämpötilasta ja kuinka kylmää olet säätänyt tulemaan toimii tarpeen mukaan

    • Jalba_alkup

      Tyypillistä halpis autoissa. Tuolla rahalla ei voi vaatia Premiumia. Eli toimimaton ilmastointi lisätty Vitaran valtavaan vikalistaan.
      Voin muuten kertoa, että minun autossani ei ilmastoinnin kompura rusahtele.

      • höpöhöpöhöpö

        Jep. Harvoin ladassa olematon ilmastointi rusahtaakaan.. rusahtaa vaan vaihteet kun pappa lähtee kaljaostoksille :D


    • M.Yötähäpeä

      Etkös tuon parempaa provoa keksinyt?

      Kuten täällä on monta kertaa todettu, nimimerkki "Jalba" on aika lailla älynlahjoja paitsi jäänyt poloinen, joka ei kykene muuta kuin tekaistuja feikki-vikoja autoihin keksimään. Mihinkään todelliseen asiapohjaiseen väittelyyn hänellä ei ole alkuunkaan rahkeita.

      Joku taisi lisäksi arvella Jalban olevan joko-tahi kehari tai vajakki? Tämä hänen avausviestinsä kyllä puhuu sen väitteen puolesta.

      • Nojaahh

        Totta ja nyt tuo trolli on oikein rekisteröinyt tuon typerän nimimerkin. Pakko olla kehari.


    • kylmää_riittää

      Normi mekkalaa konepellin alla.Magneettiventtiili napsahtelee ja lauhduttimen / syylärin flekti toimii.
      Helteellä parkissa se flekti sammuu-käynnistyy pari kertaa minuutissa .

    • Huono_valinta

      Tyyppivika Vitaroissa. Ilmenee usein just takuun loputtua. Tosi kallis korjaa. Mutta Vitaran omistajathan on tottuneet tyyppivikoihin, kuten ohjaus, jouset ym ym...
      Kannattaa valita auto, jota ostetaan paljon, sillä luulisi auton käyttäjien olevan parhaita kestotestaajia. Suzukiahan myydään todella vähän.

      • tottuus

        pötypuhetta

        Vitara on kestävä ja laadukas, huollot edullisia.

        trolli taas pieksää näppäimistöä tehdäkseen muille jäynää

        mutta ei se mitään, tässä tulee monen ihmisen voimalla kerrottua mikä on totuus


    • naksniks

      Kyllä hiki valuu jos ei ilimastointi toimi, kakkahaalaris tulee kuuma!

    • ei-vikaa

      Mikäli minä ymmärrän oikein ilmastoinnin sielunelämää, niin kaikissa automerkeissä se toimii periaatteessa samanlailla.Rele, magneettikytkin, lauhdutin ja flekti pelaa sisälämpötila-anturin antamien signaalien mukaan.
      Samat naksahdukset kuuluu joka konepellin alta ja auton moottori nostaa kierroksia kun kompressori kierrättää kylmäainetta.

    • ei-vikaa

      ""Autoni ilmastoinnin kompressori pitää pahan rusahduksen jos seisoo hellepäivän jälkeen yli vuorokauden.Eli kun auton käynnistää ""
      Siis se on kompressorin magneettikytkin joka laittaa kompuran toimimaan aiheuttaa sen rusahduksen.
      Kompuran hihnapyörä pyörii jatkuvasti hihnan välityksellä , mutta kun ilmastointi pannaan päälle niin hihnapyörässä oleva magneettisysteemi toimii ja alkaa pyörittämään kompressoria.Kompressori tarvitsee 6-10 kW tehon , siksi lisää kierroksia tyhjäkäynnillä.

    • Suzuki

      Tuskinpa Suzuki valmistaa itse kompuroita vaan alihankkija, joka toimittaa samoja laitteita myös muihin autoihin.

    • Suzukioivaauto

      Joo naksunta on autossani normaalia.Mutta kun auto seisoo yli vuorokauden ajan niin joku jämähtää koska ensimmäisellä kerralla auton sisään kuuluu kovaa skriiitz.siis yhtä paha ääni kuin jos yrittää kytkeä pakin ilman kytkintä.Lähinnä kyselin että mikä osa siellä jämähtää..muuten sitten pitää normaalia ääntä.No huollossakin totesivat ekalla kertaa että tuollainen rusahdus kompressorista ei ole normaalia.Sitä ei tiedä vaihtoivatko kompuran oikeasti vai vain aineet(näin kyllä lapun jossa oli kompressorin malli yms) ja samaa kompuraa tosiaan on ihan ns premium autoissa eli tämä ei ole suzukin vika niinkuin jotkut tietämättömät autohörhöt väittää.Olisi kyllä outoa jos olisi perä jälkeen viallinen kompressori sattunut.

      • Kysypä huollosta vaihtoivatko todella kompressorin. Tuo viittaa vialliseen kompressoriin ja tuskin ongelma uusiutuu kun kompressori vaihdetaan.


    • Suzukioivaauto

      Jep!
      Ens viikolla aika.jotenkin vastaus tuli auto firmasta kuin "apteekin hyllyltä" että saattaa olla että osasivat odottaa että palaan asiaan. Kiitokset kaikille kommenteista

      • jalba-alkup

        Tyypillistä suzuki jälkimarkkinointia. Kusettavat sen kun kerkeevät. Huono ja harvinainen merkki ja huono huolto,


    • Suzukihuolto

      Vitaroissa ei ole ollut vielä ainoatakaan ilmastointi kompressori rikkoa tarkistin juuri maahantuojan takuu korjaus tiedostoista ..ainoastaan yhteen on vaihdettu vuotava putki jossa oli alihankkijan toimittamassa alumiiniputkessa huokonen josta kylmäaineet pääsi vähenemään ja ilmastoinnin tehot hiipuivat t:huoltopäällikkö

      • M.Yötähäpeä

        "Vitaroissa ei ole ollut vielä ainoatakaan ilmastointi kompressori rikkoa"

        Voitaisiin oikeastaa laittaa pystyyn "viikon pitkäveto" veikkaus siitä mikä Suzukin komponentti tai ominaisuus on seuraavaksi "rikkoutumisvuorossa".

        Avauksen feikkistoori oli lapsellisen läpinäkyvä, ja sellaisenaan jo kiusallista luettavaa.


    • liekö_perää

      Mielestään järkevimmät autoilijat, enkä nyt tarkoita palstan jallattajaa jalba-alkup, ovat sitä meieltä, että ilmastointi pitäisi sammuttaa pari kilsaa ennen määränpäätä.
      Kennosto ja putkisto kerkeää kuivaa ennen pysähtymistä, jotenka vältytään mikrobikasvustolta ja hajuhaitoilta ilmastointijärjestelmässä ovat perustelut.

      • Vuosi2018on_nyt

        Kuulehan vaari. Nyky autoissa ilmastointi kytkin pidetään aina "ON" asennossa, eli päällä. Automaatti ottaa tarvittaessa ilmastoinnin mukaan, mikäli lämpötila tai kosteus niin vaatii, Vuonna 2018 ei ilmastointi kytkimeen tarvitse koskea. Useassa uudemmassa autossa on myös air cleaner, joka pitää hajut pois.


    • Jallattajan kirjoitukset ovat onneksi vähentyneet sen jälkeen kun rekisteröin nimimerkkini. Kummasti pojua tuntuu suzuki kiinnostavan kun säännöllisesti käy täällä postailemassa potaskaa. Siitähän on puhe mistä on puutetta, heh

    • Suzukikelpoauto

      Miksiköhän arvon huoltopäällikkö eräässä virallisessa suzukin huollossa/myynnissä sanoivat vaihtaneensa kompressorin autooni jos kerta tiedoista ei löydy?Jos huijaus paljastuu niin siitä tehdään valituksia sinne tänne.Onneksi puoliso on juristi. No katsotaan saanko dokumenttejä kyseisestä autoliikkeestä.Jos asia vaikeutuu niin liikkeen nimi/ huijaus paljastetaan.sähköpostit ym on tallella missä todisteet?

    • Hermoalkaamennä

      Jos joku vielä väittää kusetukseksi niin jätä yhteystiedot niin palaan asiaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe