Puolueettomuus.

esaaatos

Suomi oli monta vuosikymmentä virallisesti puolueeton maa. Suomea mainostettiin rauhanturvan suurmaana, koska eri osapuolet luottivat Suomen tasapuoliseen puolueettomuuteen. 1995 Suomi luopui puolueettomuudesta, joten siitä tuli puolueellinen maa. Niinpä Suomen valtiovalta ulkoministeri Soinin suulla tuomitsi kovin sanoin Israelin rajojensa puolustamista, mutta ei sanonut ainuttakaan moitteen sanaa Palestiinalaisten häiriköinnistä rajalla, joten Suomi on selkeästi kannustamassa terroristista häirintää, joka ei johda rauhan tielle.

4

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjakääröt

      Matt.10:34 Biblia (1776). Älkäät luulko, että minä olen tullut rauhaa lähettämään maan päälle: en ole tullut rauhaa, vaan miekkaa lähettämään.

    • ei.aika.mennyt.palaa

      "Suomi oli monta vuosikymmentä virallisesti puolueeton maa."

      Suomi oli monta vuosikymmentä suomettunut maa, jonka presidentti omien sanojensa mukaan "tökkäsi sormellaan karttaa" nähdäkseen, minne tekisi seuraavan vierailunsa. Useimmiten Kekkosen sormi osui kartalla Moskovaan.

      Onneksi Suomi ei päässyt suomettumaan ihan täysin. Esimerkiksi Finnairin lentäjät ilmoittivat, että he eivät lennä venaläisvalmisteisia koneita, jos poliitikot "puolueettomuudessaan" tilaavat niitä Suomeen.

      Helsingin kaupunki kuitenkin suomettui sen verran, että tilasi Neuvostoliitosta johdinbusseja linjalle 14. Ne olivat hengenvaarallisia kuljettajalle, koska suojalevyn puuttumisen vuoksi hänen jalkansa olisivat murskaantuneet nokkakolarissa. Bussit saivat liikennöidä erityisluvalla, koska eivät olisi läpäisseet katsastusta.

      Koska slobojen tekemissä busseissa oli kuitenkin enemmän vikoja kuin niissä 20 vuotta vanhoissa suomalaisvalmisteisissa, joiden tilalle ne olivat tulleet, ne kuskattiin kaikessa hiljaisuudessa takaisin sosialistiseen paratiisiin.

      • palaa.ainakin.rahaa

        Helsingissä ne 3 kpl neukkubusseja olivat joskus n. -72/73 koeajossa ja tosiaan palautettiin.
        1 kpl suomalaista Wiima Strömberg joku oli vielä kokeilussa -79 paikkeilla, mutta ei ottanut tuulta alleen. Oma matkustajakokemukseni oli erittäin hyvä.

        Johdinlinjan rakentaminen bussit edusti kustannukseltaan kolmatta osaa verrattuna raitiolinjaan vaunuineen. Raitiolinjoihin jostain syystä päädyttiin.
        Otanmäessä nykyisten Helsingin raitiovaunujen rakentamisen tuotto menee tsekkiläiselle Skodalle.


    • KidiUp

      Israel on perustettu väkisellä jo asutulle alueelle joka on nyt sen ajan liittoutuneilta älytön ratkaisu. Keskitysleiristä selvinneet juutalaiset olisi pitänyt asuttaa saksaan natsipuoluelaisten koteihin ja ajaa saksan natsipuoluelaiset palestiinaan orjiksi niin kaikki olisi hyvin eikä nykyistä sotatilaa lähi-idässä. Suomi johto on aina ollut kallellaan milloin saksaan ja natoon tai usaan tai kaikkiin niihin yhtäaikaa ja nythän puolueettomuus on saatu lopulta haudattua ja ratsastetaan lännenmiesten kanssa kohti auringonlaskua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe