Aihe

Naisten Liiga 18-19

Kiekkotietoo

Onko tietoa vielä kokoonpanoista?

Facebook nytti että Ilves ja Blues aloittaneet yhteisen kesäharjoittelun. Ja samoin Hpk. Lukko mikä tilanne siellä? Kalpa?

Mielenkiintoista tulee nähdä sillä Ruotsista ilmeisesti tulee takaisin Suomeen?? Ainakin kaksi pelaajaa Tukholman alueelta entisiä Kärppä ja Ilves pelaaja? Muuten onko pelaajia palaamassa? Ainakin maajoukkuepelaajat kirjoittivat uudet sopimukset Ruotsiin.

33

4428

  Vastaukset

  • Kalpa on julkistanut oman kesäryhmänsä, Kärpät on julkistanut kärkipelaajiensa jatkon seurassa, Kjt on julkaissut pari ulkomaan vahvistusta, Hpk julkistaa joukkueensa 23.5, Sport on tiedottanut uusista sopimuksista ja mm Tiia Pajarinen siirtyy Sportin maalille , Ilves on tiedottanut että muutama uusi pelaaja on liittynyt joukkueeseen. Lopulliset kokoonpanot selviävät sitten vasta syksyllä, mutta eiköhän voimasuhteet ole suunnilleen samat kuin tälläkin kaudella paitsi että nyt Kjt:n ja Lukon seurana häntäpäässä on myös Tps ja Sport.

  • Varmaan joku voi Ruotsista palatakin, mutta näyttää myös halukkuutta olevan siirtyä Suomesta Ruotsiinkin päin. Ainakin Lukko menettää maalivahti Suonpään Ruotsiin ja ilmeisesti muutenkin Raumalla on pakka aika levällään ensi kautta ajatellen. Jotenkin näyttää nyt siltä että muutamilla paikkakunnilla yritetään satsata ensi kauteen, mutta sitten monissa seuroissa nukutaan ruususen unta eikä tehdä mitään.

  • Hpk:n voi lisätä sinne Kjt:n, Lukon, Sportin ja Tps:n seuraksi jos ei saa muutamia todella hyviä pelaajia jotka ilmeisesti vielä neuvottelee Hpk:n kanssa. Ei ihme että uusi valmentaja ei aseta mitään tavoitteita ensi kaudelle.

  • Miltäs tämä KJT’n jengi vaikuttaa, kilpailukykyinen vaiko ei?
   KJT Haukkojen naisten joukkue kaudella 2018 - 2019

   Moilanen Serviss
   Molina (USA)
   Lahtinen
   Soukko
   Lehikoinen
   Udd
   Leyre Villar (ESP) - Try out 1.-5.8.

   Puputti
   Kokkoniemi
   Sinkkonen
   Miettinen
   Hakku
   Oikkonen
   Snickars
   Helansuo
   Nuutinen
   Kemppainen
   Kivimaa

  • JYPin nousun kariuduttua näyttää jonkinlainen pelaajavirran poikanen olevan kohti KALPAa

  • Ilves pudotellut väkeä?

  • Hifk on tulossa ja jyrää.. Tervettä kilpailua etelään..

  • Mielenkiintoista nähdä minkälaisia joukkueita lopulta seurat saa kasaan. Paljon ei ole kotimaahan palaamassa pelaajia, mutta toisaalta ei juuri ole kovin moni lähtemässäkään ulkomaille. Jos nyt pitäisi veikata niin kahden kierroksen jälkeen viisi parasta jotka jatkavat varsinaisessa sm-sarjassa on Ilves joka saa hyviä pelaajia lopettaneiden tilalle, Kärpät, Kuortane, Blues ja pienin varauksin Kalpa. Hpk saanee muutaman hyvän pelaajan lisää ja voinee haastaa Kalpan. Kjt:n menestyminen on paljon kiinni siitä kuinka hyviä heidän ulkomaalaiset pelaajansa ovat.

   • Ulkomaalaiavahvistusten täytyisi olla Välimäki-tasoa, jotta top 5 mahikset


   • Kjtn kirjoitti:

    Ulkomaalaiavahvistusten täytyisi olla Välimäki-tasoa, jotta top 5 mahikset

    Ehken ei kjt mene viiden sakkiin, mutta ehdottomasti hyvä asia että joukkuemäärää lisättiin ja sarjan pelaamistapa on myös erittäin hyvä. Nyt tullaan näkemään paljon enemmän tasaisia pelejä kuin viime kaudella ja sarjan lopulla nähtyjä repsahduksia tuskin nähdään tällä järjestelmällä ja nyt myös karsinnat palaavat joka sekin on hyvä asia. Tps ja Sport pääsevät pelaamaan 2 ensimmäisellä kierroksella sarjan parhaita joukkueita vastaan ja se toivottavasti kehittää pelaajia ja 3 viimeisellä kierroksella nähtäneen lähes poikkeuksetta tasaisia pelejä. Ainut pieni miinus tässä systeemissä on se että kasvaako kuilu sarjan keskivaiheilla suuremmaksi kuin se on nyt johtuen siitä että sarjassa viiden parhaan joukkoon pääsevät saavat pelata keskenään hyviä ja kehittäviä pelejä ja kuinka paljon se tulee näkymään seuraavien kausien sarjassa.


   • Näinköhän Kuortane pärjää kuten viime kaudella? Viimevuoden ykkösmaalivahti lähti Sporttiin, Säkkinen lähtee yliopistosarjaa ja koko sarjan parhaita pelaajia ollut Nieminen Ruotsiin. Kova on maine Ruotsin sarjalla kun parhaat Suomalaiset menee sinne.


  • Sarjan tasaisuuden kannalta on aina vaan parempi mitä enemmän sarjan kärkipelaajia lähtee Ruotsiin tai Jenkkeihin. Vielä kun saataisiin Ilveksen, Kärppien ja Bluesin kärkipelaajat lähtemään Ruotsiin niin voitaisiin nähdä todella tasainen sarja. Se mitä tämä kärkipelaajien lähtö vaikuttaa sarjan tasoon onkin sitten toinen juttu.....

  • Keväällä Säkkinen ja Nieminen olivat poissa Kuortaneen joukkueesta,kun Kuortane pelasi parhaat pelinsä.Olivat siis naisten joukkueen matkassa.En usko että joukkue paljon heikkenee joukkueena.Uusia hyviä tyttöjä on joukkueessa.

   • Tulee varmasti uusia lupaavia pelureita ensi kaudelle, mutta luulen että viime vuoden joukkue oli historian paras ja menee muutama vuosi ennen kuin Kuortane pystyy samaan. Kuitenkin paljon puhuttujen Säkkisen ja Niemisen lisäksi lähtee ykköspakkipari Karjalainen-Savander ja pleijjareiden pistepörssin voittaja Nylund, sekä tietysti Pajarinen. Uskon kuitenkin että Kuortane pääsee ylempään jatkosarjaan, jossa kovat pelit kehittää nuoria!


   • Millä mittarilla parhaat pelinsä? Vastustajina ei silloin tainnut olla ihan sarjan parhaat joukkueet ja muiltakin puuttui maajoukkuepelaajat. Tiukkaa tekee kuortaneella ensi kaudella päästä viiden sakkiin, mutta niin se on kaikilla joukkueilla jos kentällinen kärkipelaajia lähtee.


   • lissu1982 kirjoitti:

    Millä mittarilla parhaat pelinsä? Vastustajina ei silloin tainnut olla ihan sarjan parhaat joukkueet ja muiltakin puuttui maajoukkuepelaajat. Tiukkaa tekee kuortaneella ensi kaudella päästä viiden sakkiin, mutta niin se on kaikilla joukkueilla jos kentällinen kärkipelaajia lähtee.

    Kuortaneen loppukausi oli todella loistava ja se alkoi Olympialaisten aikaan. Kun kisat olivat ohi Kuortane pelasi heikomman viikonlopun, mutta se on toki ymmärrettävää kun kentät taas vaihtuvat. Mutta pariin huonoon peliin se sitte jäikin ja loppu onkin historiaa.


   • lissu1982 kirjoitti:

    Millä mittarilla parhaat pelinsä? Vastustajina ei silloin tainnut olla ihan sarjan parhaat joukkueet ja muiltakin puuttui maajoukkuepelaajat. Tiukkaa tekee kuortaneella ensi kaudella päästä viiden sakkiin, mutta niin se on kaikilla joukkueilla jos kentällinen kärkipelaajia lähtee.

    Kuten tässäkin ketjussa joku totesi että jos kärkipäästä lähtee kentällinen pelaajia niin se näkyy missä joukkueessa tahansa, mutta ihan varmasti myös uusia lupaavia pelaajia menee Kuortaneelle. Kuortaneen joukkue heikkenee kuitenkin jonkin verran, mutta muistetaanpa mikä on se Kuortaneen tehtävä. Kuortanetta ei perustettu sitä varten että se voittaisi mestaruuksia, vaikka eihän menestyminen koskaan miltään joukkueelta ole kiellettyä, mutta Kuortaneen tehtävä on kehittää pelaajia matkalla huippupelaajiksi. Kaikista ei tietenkään tule huippuja koskaan, mutta hyvä 3 - 4 vuoden etappi matkalla huipulle Kuortane on niille joilla "resurssit" riittää. Kuortane voisi pärjätä ensi kaudella ihan yhtä hyvin kuin nyt jos se muuttaisi pelitapansa passiiviseksi prosenttilätkäksi, mutta tuskin tai toivottavasti Kuortane ei sitä tee. Kuortane pelasi nyt hyvin aktiivista kiekkoa jota oli mukava katsoa ja tämä kansainvälinen pelityyli kehittää pelaajia parhaiten ja toivottavasti sama jatkuu vaikka sitten hieman menestyksen kustannuksella. Samalla pelitavalla millä Kuortane pelasi niin myös Usan ja Kanadan maajoukkueet pelasivat olympialaisissa.


  • Siinä se oli Niemisen ura.Jos sitä oli joskus ollutkaan

   • Millähän tuon perustelet? Luleån joukkueessa pelaa paljon parempia pelaajia kuin Kuortaneella ja näin Nieminen pääsee harjoittelemaan hyvien pelikaverien kanssa eikä pääse niin helpolla kuin Kuortaneella ja esimerkiksi nuorista Luleån Suomalaisista pelaajista Ronja Savolainen on ottanut isoja kehitysaskelia juuri Luleåssa ollessaan.


  • Liiton uudessa strategiassa on mielenkiintoinen tavoite seuraavalle 4 vuodelle. Naisten maajoukkuepelaajien harjoittelu ja pelaaminen pitäisi olla ilmaista? Mistä rahat vai maksaako liitto? Oli muuten järkyttävä virhe laajentaa sarjaa. Nyt kun katsoo ilveksen rosteria niin eihän vaikkapa sportista tai kjt:sta kukaan mahtuisi ilveksen porukkaan. Taitaa olla sama melkein jakaa kannu jo valmiiksi ilvekselle. Näinhän tämä homma pyörii kun hpk:lla oli vaikeaa niin paras pelaaja siirtyy ilvekseen ja samalla myös ykköskentän pakki. No jokainen tietenkin haluaa pärjätä, mutta nyt vain käy niin että nähdään poikkeuksellisen isot tasoerot.

   • Ilvekseltä myös lopettanut moni pelaaja. Kyllä taitaa Kärpät olla tälläkin kaudella mestari


   • K46 kirjoitti:

    Ilvekseltä myös lopettanut moni pelaaja. Kyllä taitaa Kärpät olla tälläkin kaudella mestari

    Ainut merkittävä lopettanut on Kärnä, mutta hänkin oli vaisu viime kaudella. Kaitala ja Juutilainen ovat isoja vahvistuksia Ilvekselle ja onko Kärpille tullut ketään uusia pelaajia?


   • Missä on Vaattovaara, Kärnä, Koivula, Koskelin, Niinimäki, Halmetoja,Rantanen, Saarimäki, Mikkola, Murtola jne...


   • K46 kirjoitti:

    Missä on Vaattovaara, Kärnä, Koivula, Koskelin, Niinimäki, Halmetoja,Rantanen, Saarimäki, Mikkola, Murtola jne...

    Kärnä lopetti keskittyy uraansa poliisina, Vaattovaara lopetti eläinlääketieteellinen Englannissa ja ura sitä myöten, nuorempi Vaattovaara aivotärähdys keskeytti kauden, opiskelut Italiassa odottaa. Rantanen keskitty perhe elämään, lopetti, Tuomanen, Halmetoja, Niinimäki lppettivat pitkä ura jo kiekossa.


  • Bkuesin koppiin näyttää tulevan tilaa, kun pelaajavirta vie Turkkuuseen.

  • Kumpi vie ilveksen vai kärppien rosteri

  • ”Vahvistuksilla”

  • https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000005760894.html
   Naisten liiga mukaan is tv:n kuvattaviin sarjoihin. Pelit jotka kuvataan näkyvät ruutu+ palvelussa. Kuinkahan paljon pelejä oikeasti näkyy vai velvoitetaanko joukkueet kuvaamaan kaikki pelit??
   Kuinkahan paljon hyviä pelaajia on vielä ilman seuraa?

   • Kaikki pelit kuvataan ja näkyy Ruutu+ palvelussa. Kaikille joukkueille on jaettu lähetyslaitteistot.


  • Jatkoajan keskustelupalstalla näyttäisi olevan yhteenvetoa kesän pelaajasiirroista Naisten liigan kausiketjussa. Tosin kohtahan tuo kiekkokin putoaa jäähän, että sitten ne kokoonpanot nähdään ihan kaukalossakin.

  • Lukon joukkoe näyttää todella heikolta vaikka saivat "huippuvalmentajan" täksi kaudeksi. Ei taida olla valmentaja aivan ajan tasalla. Rauman naapurissa olisi monta entistä lukkolaista joista saattaisi löytyä apu pelaajapulaan. Fisk, Järvinen ja Gustafsson nyt ainakin näyttäisi olevan ilman sopimusta tällä kaudella.

   • Oletkos varma ettei ole kysytty, mutta ihan kaikkia ei miellytä lähteä pelaamaan sarjaa kun tietää että ei ole toivoakaan menestyä kunnolla.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26139
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16449
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15225
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13207
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   56
   3101