töitä matikan opiskelun jälkeen

hejjjjj

Hejj!!
Haluan tietää kuinka suuri todennäköisyys on saada töitä kun on opiskellut matematiikkaa ja tilastotiedettä. Tykkään tosi paljon matikasta ja haluan opettaa sitä korkeakouluissa niin miten helppoa se sit on?? Ja mitä muita vaihtoehtoja opettamisen ohella on??

5

219

Vastaukset

 • Useilla aloilla on voimakkaasti lisääntyvä kysyntä matemaatikoista ja tilastomatemaatikoista. Vakuutusyhtiöt, insinöörifirmat, pankkiala, biologiset alat, lääketiede ja lääke-alan tuotekehittely, kyberturvallisuus, AI kehitys,riskienhallinta,ympäristönsuojelu jne. jne. Yleensä kaikki jutut, missä pitää dataa myllätä, analysoida ja luoda malleja ja skenaarioita ja algoritmeja. Olet valinnut itsellesi jutun joka saa vain buustia ja kierroksia ja liekkiä teknologian disruptiosta. Onhan sinulla riittävästi IQ-muskelia nupissasi. Silloin pärjäät hyvin. Lähdetään siitä että olet IQ tasolla > 95 percentile eli IQ >130 noppaa. Synnynnäinen kiinnostuksesi matematiikkaan viittaa siihen, että olet varmasti tuolla tasolla.

 • Matematiikkaan opinnoissaan suuntautuneiden tehtävänimikkeenä voi olla esimerkiksi matemaatikko tai suunnittelija. He työllistyvät esimerkiksi teknologiateollisuuteen, pankkeihin, vakuutusyhtiöihin ja yliopistoihin. Työtehtävät liittyvät tyypillisesti laskentaan ja mallinnukseen.

  Tilastotieteestä valmistuneita työskentelee esimerkiksi tilastotutkijan, tutkijan tai vakuutusmatemaatikon tehtävänimikkeillä. He työskentelevät mm. tutkimuslaitoksissa, Tilastokeskuksella, yliopistoissa, vakuutusyhtiössä ja pankeissa.

  Tietojenkäsittelytieteeseen suuntautuneiden tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi järjestelmäsuunnittelija, käyttöliittymäsuunnittelija, tietohallintopäällikkö ja konsultti. He työskentelevät esimerkiksi tietotekniikan palveluyritysten, teleoperaattoreiden ja teknologiateollisuuden sekä tietotekniikkaa käyttävien tahojen palveluksessa.
  Lähde
  http://www.ammattinetti.fi/artikkelit/detail/0c6521770a65344600b77cfa9c2fe46d
  Selaa lisää ammattinettiä. Esim.
  http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/204_ammatti
  http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/203_ammatti
  Pyydä koulun opoa hankkimaan sinulle tietoja.

 • Matemaatikoille (poislukien opettajat) ei sellaisenaan ole juurikaan käyttöä työelämässä, mutta monet matemaatikoksi valmistuneet ovat löytäneet töitä ohjelmoinnin parista. Tämä luonnollisesti vaatii sopivia sivuaineita tai vähintään harrastuneisuutta. Samalla herää kysymys, kannattaisko ehkä opiskella tietotekniikkaa tai tietojenkäsittelyoppia pääaineena, jos ohjelmoijaksi haluaa.

 • Kumpaa sitten suosittelette farmaseutiksi hakeminen vai matikan opiskelua?

  • Matematiikka voi olla hyvä, mutta vain, jos haluaa opettajaksi. Muussa tapauksessa kannattaa ehdottomasti valita jokin toinen ala. Farmaseuteille kai on töitä, en tiedä tarkemmin.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.