kirjaston.leikkipaikka

kyläkoulutmurhataanko

98

2214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emokas

      pienet koulut kiinni ja yhdenkoulun malli hyvä. Kerrankin oikeita ratkaisuja,hyvä!

    • lähtölaskenta

      Yhtä jalkaa lukiolaiset haapajärvelle, niin soppii ilman kirjaston kommervenkkejä oppilaat ylä-asteelle.

      • emokas

        Eikä mitä Lukijolaisia Haapajärvelle, Kirjasto ammattikoululle:


      • hpj.lukiolaiset

        Lukioilaisia alkaa olla jo niin hintsusti, että oppimistaso (mm. terve kilpailu) kärsii, ja kenen vika se on sitten, jos oppiminen on läpihuutojuttu.
        Vanhempien, ja opettajien, ei oppilaiden, kun heillä ei ole kiriapua ikäryhmässä riittävästi. Ja tukeahan he toisltaan myös saavat ja antavat.


    • hommathanskaan

      Kirjasto olkoon paikallaan,Lukio ammattikoululle!!

      • Kannetettavaa

        Hyvä idis!Lukio amikselle.


    • summasummarum

      Taustalla teuhataan muuta ja jälleen kerran koulujen kustannuksella. Pitäkääpä silimänne ja korvanne auki. Annettakoon koulujen olla. Mitäs jos vähennetään väkee. Turhan paljon pienen kunnan veromarkoilla touhuavia. Johtajia turhan paljon tuloksiin nähden. Ja etuviistosta ohi ohjaavia lisänä. Miksihän on niin kiire lopettaa kaikki pois noputetaanko kylkiäiseksi pääsemistä. Missä valtuutettujen ja hallituksen ainakin uusien jäsenten mietteet päätösten suhteen luuraa vai onko imu niin kova että vie vaan tossuja samaan vitelikkoon.
      kertokaapa hyvät päättäjät kun tiedätte, missä pykälässä ja kenen päätöksenä sekä minä päivänä tuo keskuskoulun kenttä päätös kalusteineen on tehty ja kuka oli esittelijänä, kiinnostaa ,kiitos!

      • JärkeäPäätöksiin

        Olen todella ihmeissäni näistä uusista järjestelyistä.
        Lukiolle leikkikenttä, kirjasto, ammattikoululle, kirjaston palvelut (vanhuksille ) hoidetaan kirjastoautosta. Höpsis päättäjät. Ruotasen taajama pilataan lakkauttamalla koulu.
        Iso kerrostalo törröttämään yksinään, keskelle rauhattominta paikkaa , muka vanhuksille, hahaa ! Vieläkään Pyhäjärvellä ei ole kulttuuritaloa, joka olisi välttämätön, joka pitäjässä, varsinkin ns. tanssipitäjä ,Pyhäjärvellä .
        Täydenkuun tansseille rakennetaan näyttämö JOKA VUOSI JÄÄHALLIIN!!!
        (kaupungin avustuksella ) uudelleen ja uudelleen , se maksaa ja on maksanut vuosien saatossa paljon. Missä on talousalan osaajat , vai onko niitä Pyhäjärvellä ???


    • HaistakaJoVittu

      KOULUJEN KAATAJILLE SEMMOIA TERVEISIÄ ,ETTÄ VÄKEÄ EROAA SEURAKUNNASTA...KAADETAN SAMALLA PYHÄJÄRVEN SEURAKUNTAKIN !!!

    • Mitätarkoittaa

      KANNATETAAN !!! Heti eroan kirkosta...

    • Maaseudulla

      Kuin myös,kannatan

    • EroaAieHeti

      Kannatus on 100 prosenttia eroamiseen

    • LapinSomali

      Erosin jo kirkosta.

      Rangaistaanko siitäkin nyt, tullaan kaivamaan persesilmän sopukoita.

      Kuka aikoo korjaa vammat? Rik.ilm. rangaistusvaatimus: kyllä.

      Suomella ei ole varaa oikeudenmukaisuuteen. Jos jotain sattuu niin kertokaa lapsilleni se. Te sen kirjoititta. Kirjoititta myös että minut tuhotaan ennen kun pääsen.

      Laitoin KRP ja SUPO viestiä todistan suojelusta. Kysymyksiä.

      Lakia ei kunnioiteta.

      #yhdenvertaisuus.fi
      #tasaarvo.fi
      #syrjinta.fi
      #uskonvapaus.fi

      Jos terveys heikkenee nakkaan tuonne 10000 fb kaverille miten Suomella ei ole varaa oikeudenmukaisuuteen kuvakaappauksia. Sitä ei voi blokata. Se menee ympäri maailman sit.

    • Goodnews

      Toivon että päättäjämme huolehtivat kuntamme kehittymisestä. Työtä tänne tulee saada ja työn saamiseksi on tehtävä ja paljon työtä. Väki vähenee ja nuoremme vaihtavat maisemaa koska heille ja perheille ei ole toimeentuloa. Olemme hyvien liikenneyhteyksien varrella joten liikeenne on sujuvaa ja nopeat kulkuyhteydet ovat tuotteiden kuljetusten kannalta välttämättömät. Lisäksi olemme rautatieyhteyksien suhteen hollilla. Toivottavasti käänne parempaan tulee nopeasti, sillä toivoa paremmasta on jaksettava pitää yllä. Lapsissa on tulevaisuutemme joten työtä heidän eteensä on tehtävä ja heille on suotava koulutus. Kulttuuri on toinen joka vaikeina aikoina ylläpitää henkistä hyvinvointia.

      • Pysytään.asiassa

        Ainoa noista joka voi kuulua päättäjien vastuualueele on lapsien teko! Kaikki muu on paskaa! Päättäjien tehtävänä on antaa mahdollisuudet muiden kehittää kuntaa.


      • Sopankeittäjä
        Pysytään.asiassa kirjoitti:

        Ainoa noista joka voi kuulua päättäjien vastuualueele on lapsien teko! Kaikki muu on paskaa! Päättäjien tehtävänä on antaa mahdollisuudet muiden kehittää kuntaa.

        No tuolla ajatuksenjuoksulla ei saa aikaan kuin aivopieruja. Mutta mitä asiaan tulee, niin juna kaupungin elinvoimaisuuden kasvattamiseksi meni jo aikaa sitten, valitettavasti.


    • NäinOn

      Päättäjien vastuulla on hankkia teollisuutta ja työpaikkoja kaupunkiin sekä edellytykset YRITTÄMISELLE , ns. hyvät puitteet . Sitä kautta tulee ihmisiä elämään ja asumaan Pyhäjärvelle. Eihän tänne voi jäädä elämään edes oman paikkakunnan nuoret, jos ei ole töitä.

      • Älyn.jättiläinen

        Just!


    • luonnonsuojelija1

      Yritystoiminnan virkistyminen on kunnan kehityksen kannalta kaikkein tärkeintä. Jos tässä ei onnistuta niin työttömyyttä ei onnistuta merkittävästi vähentämään. Pyhäjärvellä on monia mahdollisuuksia, joten tarttukaa niihin.

    • Lomailija__

      Tämänvuotisten ylioppilaiden keskiarvo pudotti Pyhäjärven lukion 113 sijaa alaspäin. Lukion ylioppilaat olivat sijalla 324 ja lukioita 405kpl.

    • hpj.lukiolaiset

      tätä juurikin tarkoitan, että pyhäjärven lukion taso on noloa, yhdistämällä toiseen lukioon taso nousee halusipa tahi ei.
      toistan kommentini " Lukioilaisia alkaa olla jo niin hintsusti, että oppimistaso (mm. terve kilpailu) kärsii, ja kenen vika se on sitten, jos oppiminen on läpihuutojuttu.
      Vanhempien, ja opettajien, ei oppilaiden, kun heillä ei ole kiriapua ikäryhmässä riittävästi. Ja tukeahan he toisltaan myös saavat ja antavat."

      • pyhäkäs

        Suksikaa Haavikkaat Suolle vitut me ei tulla sinne olemme Pyhäjärvisiä!


      • makefan

        Pyllymäki on pyllystä!


      • mummu-vaan

        Kyllähän Pyhäjärvi vieläkin lukion tarvitsee. Mikä olisi erityslukiolle hyvä suunta, miettikääpäs viisaat sitä? Jospa sitä kautta saataisiin oppilaita lisää . Ammattikoululle voisi todellakin muuttaa lukio eikä kirjasto.


    • taloustaidotkunniaan

      On tämä omintakeista osaamista!
      Ollaan rakentamassa Pohdin talon paikalle uutta kulttuurimonitoimitaloa. Kustannusarvio äkkiseltään 4....6 M€. Ja paljonko ent. talon purkukustannukset, ei varmasti oo laskettu mihinkään.
      ,
      Taloustoimikunta miettinmässä säästöjä: Kokonaissäästötarve kaupungilla on 2,1 miljoonaa euroa.
      Kaupungin velka 22,6 Meuroa,siis 4.240 euroa/asukas!!!
      ,
      Nyt malttia.
      Vielä kun kouluasiakin tähän mukaan, niistä kertyy valtavia summia myös.
      Ja kaikenlisäksi siis suunitelmissa näivettää sivukylät näillä toimilla Onko tää kaikki yhtä suurta ajatusmallia syöstä meidät jonkun muun kaupungin (tai valtion) hallintaan.
      ,
      KOHTA OIKEASTI TÄYTETÄÄN KRIISIKUNNAN KRITEERIT JOS TÄSSÄ VAIHEESSA NÄMÄ MILJOONAINVESTOINNIT TOTEUTETAAN.

      • piironginjalka55

        Kerranki positiivisia uutisia, kulttuuritalo ihan jeees!


      • Varastetut-ideat

        Kannatan ja Proo jo aikoinaan esitti Monitoimitalon rakentamista. Kepu löi vastaan. Nyt se kuitenkin on ja pitääkin olla pitenmällä, kuin pelkästään ajatushautomossa. Sama tarina Senioritalon tarpeellisuudesta. Nyt kepu rallatta sen puolesta. Proo esitti jo aikoinaan asian puolesta. On tämä kummallista politikointia.


    • Konna homma.Kun Tita ehdotti kulttuurimonitoimitaloa,niin ehdotus tyrmättiin lähes yksimielisesti!!! Mutta nyt silloiset tyrmääjät itse ehdottavat samaa,Mikä vika oli Titan ehdotuksessa???

      • Tositouhua

        Just' tästä asiasta kommentoin tähän suuntaan. Rinnevaaran ehdotus poikii hitaalla aivokuorella toimivia kepulaisia viiveellä. Rahat tosin tuhlattu ja kunnan velka kasvaa.


      • Kukkii-aidan-takana

        KATEUS######


    • uuskepukka

      monitoimihalli on kuin suola kahvissa, jotkut harvat suolakahvia maistaa, mutta kaikille sen maksu määrättiin.

      • MOKKA

        Muuten jos lisää kahviin hieman suolaa keitto vaiheesa niin siinä tulee kahvin aromit parhaiten esille, suola poistaasen " veden maun".


    • dilleeeedooooonggggg

      Varmaan ihan jees, mutta aivan väärä aika. Kun rahaa ei ole, niin ei ole.
      Ja oppilaat kärsii tässä koulupelleilyssä.

    • 9604

      Tuolla edellä pyhäkäs on oikeassa haapajärvisten suhteen.

    • kuparia

      Jos kulttuuritaloa suunnitellaan, niin aikoinaan Liuska/Leppäharju hallitus teetti arkkitehtisuunnitelmat. Olisi syytä kaivaa paperit esille. Rahan tuhlausta, ellei jo tehtyä työtä ja maksettua työtä hyödynnettäisi.
      Nyt se on nimellä "monitoimitalo". Aikaisemmin puhuimme kulttuuritalosta, jossa kpeästi kaipaamamme auditorio.
      Niin, olemme tilanteessa v.2008. Kymmenen vuotta meni torpetoidessa sen aikaisen hallituksen ja valtuutettujen esityksiä. Nyt kaupungin rahat on haaskattu virnhaltijan ulosajoon, väen väkisin jäähallin ostoon, Emolahti leiriksen tupuloitiin ulkolaiseen, lähes omistukseen. Koulun piha-alueen särkemiseen ja moneen muuhun järjettömään.

      Nyt joku alkaa riehumaan ja haukkumaan, koska tästä kirjoitetaan.. Totta on, että "muutos alkaa tosiasiat tunnustamalla." Olemme nyt housut nilkoissa ja totuuden lähteillä? Aika ja menetetty kaupungin varallisuus on mennyttä. Nyt näyttää hallitus ja valtuusto olevan laidasta laitaan niin yksimielinen, ettei siihen sovi mielipiteitä.

      Nyt on syytä saada "yksimielisesti" koulut hävitettyä!! Tämäkö käy Pyhäkummun asukkaille?

    • HävetkääHöpsijät

      Antakaa Ruotasen koulun tomia omalla paikallaan. Kun koulu häviää Ruotaselta, koko taajama on pilalla. Mitä tämä pelleily on kaikkine kirjaston siirtoineen kaikkineen.

    • tyhmäkunolen

      Jos niin kipeästi kirjsto on hävitettävä Salmen koululta, niin se sopisi sitten vallan mainiosti
      aikaisemman hallituksen piirustuksiin.
      Hyöty: ei kirjastoauton tarvitseisi ajella keskellä Pyhäsalmen kylää kohti ammattikoulua.
      Ehdotus: Haetaan joku koulutus nuorille,esim. kirvesmieslinja. Oppilastyönä sitten vanhuksille rivitalo.

    • Anitaanita

      Kulttuurinmonitoimitilat Pyhäjärvelle, olisi pitänyt saadaj o vuosia sitten. Miksi torpattiin? Herätys koitti 2020 luku ja kunta rämpii hetteikössä. Urheilua tuetaan tukehtumiseen asti.

    • Lennolleheti

      Unohtakaa tuo taloustoimikunta ja asiansa osaavat virkamiehet puumerkkeineen hoitamaan äkistelemättä homma loppuun. Sipilä antaa rahaa.......

    • velkaakotässätilanteessa

      Hehehhehehhhhh. Vai otetaankos velkaa, eihä sitä ookkaan vielä täällä kuin 22,6 MILJOONA EUROA tällä hetkellä.

      • pimitystä

        siihen kun lisätään kaikki tytäryhtiöiden velat. Nehän ovat suoraan kaupunkilaisten velkoja, että joopa joo.


      • Kunnarikunnari

        Niiih, Sipilä kiepauttaa lennolle, nyt perille asti. Kyllä sieltä muutama milli tipahtaa, vaikka taivaalta. Kukkii ne yrtit kaivoksessakin ja siellä on miljoonien alku. Kyllä meillä on mukavaa. Tanssataan sitten uudessa kulttuurinkehdossa. Odotamme innolla. Pesiskenttäkin on jo kohta valmis!


    • komediaaaaaaaa

      On tää yhden kouluverkon pelleily johon on naitettu vielä kylttyyri- ja monitoimitalo melkosta touhua.
      Valtuutettutja ja kirjaston väkkee pelotellaan. Mitään taustatietoa tai kunnon laskelmia ei ole. Kuteen ei oo myöskään koulujen kuntotarkastuksista tietoa. SALATAANKO JOTAIN?
      Uskotellaan lehtiä myöten että tää on jo päätetty asia. niiku sovittu juttu. tiiäkkö.

      VAIKKA ASIASTA EI OLE MITÄÄN VIRALLISTA PÄÄTÖSTÄ.

      • miljoonaasfaltti

        Ei uskoisi että tonttimaastakin semmoinen pula että aina on jotain purettava ennekuin uutta voidaan rakentaa? Mitä Pohdintalo kuuluu kirjaston olemassaoloon??
        Auditorio/kirjaston paikka olisi ollut uimahallin vastapäätä, nykyisella koulun parkkipaikan kohdalla. Siinä ainut oikeapaikka. Mutta kun Laukkanen ehti teettää siihen kiurukkailla miljoonan euron parkkipaikan niin mitenkä siihen enää mitään voi tehdä?!


      • Eikovinjärkeväajatus
        miljoonaasfaltti kirjoitti:

        Ei uskoisi että tonttimaastakin semmoinen pula että aina on jotain purettava ennekuin uutta voidaan rakentaa? Mitä Pohdintalo kuuluu kirjaston olemassaoloon??
        Auditorio/kirjaston paikka olisi ollut uimahallin vastapäätä, nykyisella koulun parkkipaikan kohdalla. Siinä ainut oikeapaikka. Mutta kun Laukkanen ehti teettää siihen kiurukkailla miljoonan euron parkkipaikan niin mitenkä siihen enää mitään voi tehdä?!

        Jos se auditorio/kirjasto olisi rakennettu uimahallia vastapäätä, niin mihin ne autot olisi sitten parkkeerattu?


      • parkkipirkkk0

        Ei riitä että tonttipula.Nyt on jo parkkipaikkapula! On se iso kaupunki! Parkkitalo tulee työnpatsaan kohdalle.


    • lehdestäluettua

      Lukekaa paikallista tämän viikon Pyhäjärven Sanomaa. Ensin siinä huuhaillaan, miten kaivosta uusio käyteteään ja hyvin luettuna on ihan hieno juttu.

      Mutta totuus on tarua ihmeellisempi, kun juttua jatketaan.

      Kaivoksen ympäristöpäällikkö löi madon luvut esiin. Kun kaivostoiminta loppuu, aloitetaan välittömästi kuilun täyttäminen ja ympäristön siivoaminen.

      Lukekaa lehdestä ja myönnelkää sitten määrärahoja höpöprojekteihinne. Kustannukset kaivoksen kuivana ja turvallisena pitämiseen on niin kallista, että tuskin löytyy sellaista data-keskusta tai muuta mukavaa, että mikään on mahdollista.

      Lukekaa lehti ja viisastellaan ja upotetaan sitten suuret setelit projekteihin.

      Nyt kädet ylös ja suunnitelmat toisaalle -- vaikkapa perunan kasvatukseen täällä Pyhäjärven kaupungissa maan päällä.

      • Hyvin oivallettu!!Muutakin outoa on esim, kaupunginvaltuuston esityslistassa on seuraavanlainen maininta kohdassa7."Työikäisten määrän vähenemisen ja ikääntyvien määrän kasvamisen johdosta väestöllinen huoltosuhde kasvaa,Myös palvelutarve tulee kasvamaan joka osaltaan kiristää taloutta ilman asioihin puuttumatta"Samaan aikaan rakennetaan kerrostalo paluumuuttajaeläkeläisille Eli halutaan LISÄÄ ikääntyneitä ihmisiä joiden palveluihin uppoaa rahaa entistäkin enemmän!! Onko järkee vai ei??


      • Eivoikauhallavaatiajne
        tedraikas kirjoitti:

        Hyvin oivallettu!!Muutakin outoa on esim, kaupunginvaltuuston esityslistassa on seuraavanlainen maininta kohdassa7."Työikäisten määrän vähenemisen ja ikääntyvien määrän kasvamisen johdosta väestöllinen huoltosuhde kasvaa,Myös palvelutarve tulee kasvamaan joka osaltaan kiristää taloutta ilman asioihin puuttumatta"Samaan aikaan rakennetaan kerrostalo paluumuuttajaeläkeläisille Eli halutaan LISÄÄ ikääntyneitä ihmisiä joiden palveluihin uppoaa rahaa entistäkin enemmän!! Onko järkee vai ei??

        Montako ääntä muuten sait viime vaaleissa? Voisitko jo lopettaa aivottomat kommentit. Eiköhän viisaammat tiijä nää jutut.


      • Josonlusikallaannettu
        Eivoikauhallavaatiajne kirjoitti:

        Montako ääntä muuten sait viime vaaleissa? Voisitko jo lopettaa aivottomat kommentit. Eiköhän viisaammat tiijä nää jutut.

        Ja eläkeläisillä voi olla hyvät tulot, joiden maksamat verot kattaa menot. Entäs esim. 4 henkinen perhe, joista kukaan ei ole työkykyinen. Muiden verotuloilla kustannetaan eläminen ja harrastukset.


    • juhlatkaivoksessa

      Maria Hänninen (kaivokselta) kertoo Pyhäjärven Sanomissa, että kaivoksen loputtua aloitetaan HETI kaivoskuilun alasajo.
      Olenkin miettinyt, että mistä ne pyhäjärven pottuviljelijät saavat sellaisen maksajan, joka pitää kaivoskuilun kuivana. Sehän maksaa maltaita/vuorokausi. Joidenkin laskelmien mukaan olen kuullut, että miljoona euroa pitää siihen löytyä vuodessa. Ja kaikki muu.

      Entäs sitten. Datakeskus kastuu ja mistä sellainen datakeskuskustantaja löytyy. Kenen rahakone syytää tällaisia rahatukkoja kaivoksen syöveriin.

      Eikö Suomen valtio tarvitse Haapajärven varikon tueksi tällaisen uppohienon kaivoskuilun palveluita. Vaikkapa sodan syttyessä väestötilana. Ainakin pyhäjärviset suvut säästyisivät. Viis muista kuin tämän päivän päättäjien sukukunta säilyisi tulevaisuuteen.

      Voisihan siellä pitää kouluakin. Mutta onko se homevapaa paikka?

      • riitikko

        Ei ole viisauttaa vannottaa tausta-aineistona johonkin lehteen kirjoitettua juttua. Se on vaan toimittajan käsitys kiireellä kirjoitetuista muistiinpanoista. Näillä palstoilla usein käytetään fakta-aineistona lehtijuttuja?! Tämän moni vaikuttaja ym tiedostaa ja muotoilee jutun siten että se nielaistaan karvoineen päivineen.


    • hhhhhhhaapajärvellekö

      Mitää virallisia päätöksiä asiasta Ei Ole. Muistakaas se.
      Hammaslääkärin porukka koittaa vedättää sakkia ja noviisivaltuutettuja.
      Vaarallista sakkia.

      Valtuutetut ja muut päättäjät. Vaatikaa oikeita kustannuksia ja suunnitelmia ennenkuin teette päätöksiä ja muistakaa paljonko jo nyt velkaa kaupungilla on!

    • Laguunan.perilliset

      Datakeskus tarvitsee paljon jäähdytystä. Maan alla on lämmintä. Yhtälö ei toimi muuten kuin paikallisvaaleja silmälläpitäen?

    • hullunlailla

      Pyhäjärvi elvyttää paikkakuntaansa toimivia kouluja lakkauttamalla sekä työpaikkoja hävittämällä

      Ihan mukava näin ennen kaivoksen loppumista. Kuka hullu tuonne Ruotasen kylälle tulee, varsinkaan perheellinen, kun kaikki hävitetään. Tämäkö on sitä elinvoimaisuuden lisäämistä. Taitaa olla sitä "omintakeista osaamista", joka kohta näkyy niin, että viimeinen sammuttaa kylän valot ja kyyryssä ryömitään valtion tuella naapurikuntiin.

      Melkein voisi esittää, että liitytään Kärsämäkeen ja osa Pihtiputaaseen ja savon puoli Kiuruveteen.
      Siinäpä paras ehdotus tuli ihan miesmuistiin.

      Katsokaahan valtuutetut tiistain listaa ja vahvistakaa kuntastrategia tulevalle vuosikymmenelle.

      Siinä hyväksytyt asiat ovat sitten sitä päätöstä, minkä mukaan toimeenpannaan tuleepa asioista mikä susi tahansa. Toimeenpanijat voivat hyvillä mielin ja hymyille sanoa valtuutetuille:
      "Itsepä olette päättäneet".

      Koettakaa olla "vähemmän tyhmiä" ja lukea näitä eeppoksia. Tiedoksi: ovat Pyhä'järvi sivuilla "esityslistat ja pöytäkirjat/ kaupunginvaltuusto 26.6.2018)

    • lentävä.lähtö

      Kyllä kaupungin pitää ottaa kaivoksen kuivana ja toimivana pitämisen vaatima vuotuinen miljoona euroa omaan piikkiin. Niin kuin lentokentänkin ylläpito on. Siinä sitä elinkeinoa kehitetään ja varmistetaan äänet kuntavaaleissa pitkällä tähtäimellä.

    • urkurinnuotit

      Päättäjät ovat vastuussa kunnan kehittymisestä. On osattava valita sellaiset johtajat jotka osaavat ja toimivat, eivätkä anna sivuvaunuohjastajille mahdollisuuksia puuttua jatkuvasti asioihin. Kuntalaisten vastuullahan tämäkin päättäjä sakki on . Vaaleilla valitut, taitaa nyt jo monikin kuntalainen harmitella äänensä menetystä väärille urille. Samat jepet kymmenet vuodet vedättäneet ja omaa egoaan kasvattaneet, tuloksena kaupungin tilan heikkeneminen ja kuntalaisten väheneminen. Uusavutonta sakkia. Oma etu näyttää olevan parasta.
      Nyt kuvittelevat oikeaa uratekoaan esittelevän ja yrittävät edelleen lasten kustannuksella paikata aiheuttamiaan kustannuksia. helppohan se on ottaa lapsilta ja nuorilta sekä vanhuksilta. Mitäs jos lakkauttaisitte muutamia johtajia vähemmäksi.

      • tragediaa

        Tuo viimeinen lause pani miettimään.

        Tarvitsemmeko tämän talouden tasapainottamisen nimissä enää tulevaisuudessa

        - sivistysjohtajaa
        - teknistä johtajaa
        - hallinnon liian monia sihteereitä

        Taitavat johtajat markkinoida itsensä tarpeettomaksi!

        Nykyinen strategiaohjelma valtuuston listalla laittaa miettimään sitä tärkeintä, eli mitä sen strategian sanoma on?
        Onko ulkoasu tärkeämpi kuin pienellä präntätty teksti? (ihan hieno ja harkittu, mutta sen kakun sisällä oleva sanoma lienee tärkeämpi?)

        Huomasin , että Haapaveden kaupunki oli talouden tasapainottamiseksi laatinut 171 sivua
        olevan selvityksen. Mahtoiko se meillä olla muutaman sivun kokoinen ja 10 kokouksen pituinen.

        Eli, sen pituinen se!

        Mihin on hävinnyt sotea varten valittu projektijohtaja. Oliko liian pirteä tapaus?


    • näinonnäreet

      Lueskelin strategiaa. Asia tulee jättää pöydälle. Kouluverkkoselvitys on ensin saatava päätökseen, koska talouden tasapainottaminen esim. teknisen puolen kohdalta ei ole päätöskelpoinen. Teknisellä painotetaan kovasti koulujen lakkauttamisesta aiheutuneisiin taloudellisiin numeroihin.

      Jos nyt päätätte strategiasta tuleville vuosille, sinetöitte, aivan kuin salaa, myös koulujen lakkauttamisen .
      Elokuussa mnäyttää sivityslautakunta asiaa käsittelevgän.

    • roskasakki.maksattaa

      Pyhäjärven kokoinen muka-kaupunki ,on tapakaavaansa jäätynyt kepuvetoinen isäntähenkinen "seisoksissa " oleva rytöläjä sekä sekalaisten aatekyvyttömien broilerien hautomatarha.

      Valitettavaa on, että juurikin sisältäpäin (sukulaisuus/kaveruus) sikiävä henkilöstö ei enää ole ollut pariin-kolmeen vaalikauteen saamansa palkan arvoinen, vaan on suunnannut parhaan motivaationsa poliitisesti virheorientoituneena kaupunginviraston sisäiseen peliin.

      Kuitenkin, eikö niin, heillähän juuri pitäisi olla kuntalaiset ja heidän asiansa etusijalla.
      Onko näin ollut ja tuleeko nykyisellä virkakoneistolla edes olemaan?
      Väitän, että ei ole eikä tule.Poliittisten jytkytyyppien paapominen on palkan perusteena.

      Joten säästöjä tultaneen yhä hakemaan
      -vanhuksista
      -lapsista
      ja aitojen työpaikkojen kustannuksella.

      • yrjöttää

        Olen täysin samaa mieltä mielipiteesi kanssa. Oksettavaa sinulle-minulle-serkulle,siskolle.siskonpojalle jne..

        Hyi helvetti tätä sisäsiittoista toimintaa. Virkoja värkätään väkisin. Liekö edes pätevyyttä moiseen. Mutta vaatimuksia voidaan muutella/lieventää-- ja voi . voi. Kaikkea on tehty ja tehdään, ellei totuuspohjaa saada asioihin. Ja tällä menolla näyttää olevan, että ei ole eikä tule.


      • paskakirjoittelua

        Näyttävät veljet, ehkäpä sen kuuluisan "Karjun" alta tulevat ja menevät. Kirjoittakaa heistä uutisia. Jättäkää naiset rauhaan. Heillä ei ole jutuissasi osaa ei arpaa.

        Kiitos!


      • Kokousmateriaalista

        Kaupunkistrategia on esitetty tiivistetyssä muodossa. Se on hyvä. Sensijaan kaikenlaiset voimakkaat väritykset tekstien takana häiritsevät jopa tervenäköistäkin lukijaa saaati sitten jos näössä on jotain vikaa. Varsinkin näin pitkässä ja asiapitoisessa tuotteessa olisi tämä tullut ottaa huomioon. Kun sitä lähtee lukemaan tuntuu, että ei tämä olekkaan tarkoitettu luettavaksi vaan katseltavaksi. Kokousmateriaalin ja yleisölle tarkoitettu teksti ymmärretään yleensä luettavaksi.


      • satujajatarinoita

        Juuri, olen samaa mieltä. Ihan piti ottaa suurennuslasi käteen ja lukea näitä satuja ja tarinoita.
        Hyvin oli kauniisti suunniteltu ja tehty, mutta onko niin, että "moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä".
        Ainakin teksti oli kovin köykäistä. Ei mitään käteen jäävää ja todellisuuspohjaa.


    • 0909090909

      Muistakaapas että virallisia päätöksiä asiasta ei ole tehty vaikka mediassa muuta annetaan jostain syystä ymmärtää.

      Valtuutetut.
      Olkaapa tarkkoja mitä teille koitetaan syöttää. Miljoonakustannuksia ilman kunnon valmisteluja (eli kustannuslaskelmia, arviointeja, dokumentteja, kuulemisia).Ja ennenkaikkea mitä tämä kaikki vaikuttaa lapsiin. Sekä kunnan talouteeen.

      • PäättääJosTietää

        Pitkän tähtäyksen suunnitelman teksti on niin vaikealukuinen. Jos tuon pohjalta kykenee tekemään päätöksen, ei varmasti tiesä mitä on päättänyt. Ja pitkälti eteenpäin. Parempi tehdä päätöksiä hitaasti ja varmassa tiedossa. Asiat eivät ole sitä. miltä ne näyttävät, vaan miltä netuntuvat.


      • leipuri

        Jos hyppää kerma-mansikkakakkuun, jo tuntuu makealta vähän aikaa. Sitten rupeaa tukehtumaan.


    • Haapajärvelle_Pyhäjärvi

      Mitähä kauranen,lehtosaari,tikanpoeka jne koulujen lynkkaaajat ja kaupunginsarjakurjistajat ovat juonineet ny kun henkkakin pistetty sivuun?

      Siv.ltk puhheenjohtajaloisesta viis, harmiton, ei ees tiedä mitä OPS tarkottaa. Harmi vaa kun on uhonnut että kaek kylät kärsii ku eivät aiemmin saaneet 70 lapsen koulua viime vuonna nitistettyä. Sehä olis muutkin koulut lynkattu heti perrää. Ku ovat jo vuosia sitte tietty porukka päättäny (ja pelotellu muita) että yksi alakoulu tehään. Miks muuten ne kirjaston leikkivälineet.
      Mutta Pohdin talon purku ja uus kyltyyritalo jne. oli kyllä ovela keino hämätä porukkaa, sotkee se kouluverkkoasiaan!
      Vaikkakin kustannukset aivan tolkuttomat...eikä kukaan ole niistä edes piirustuksia nähnyt.

      Oi aikoja,oi tapoja.

      • onkotämätotta

        On tämä ellaista alasajoa, että voi pojat.

        Kun oltiin rakentamassa suurkaupunkia, jonka johdossa oli Haapajärvi. Muistelen Pentti Väisäsen olleen ihan ruudin kova johtaja ja suurkunnan rakentaja Tikanmäen turvin , sekä Sarkkisen ja Lehtomäen jne.. unohtmatta Paavo Leskistä.
        Haapajärvi laittoi Pyhäjärven sulkemaan ensiksi pienkouluja, kuten Parkkima, Jokikylä, joitakin mainitakaseni.

        Nyt ollaan menossa ns. "Pitkän kaavan kautta" Haapajärveen ja sulkemassa Ruotasen 70 oppilaan koulu. Ja siksi, että on tasavertaista ja Rannan koulupiirin valtuutetut saavat puhtaat paperit. Että "kaupungin taloudellisen tilan vuoksi" ollaan niin järkeviä, eikä omaa kylää ajattelevia, että kaikki pienkoulut kiinni ja Salmen koululle (keskuskoululle) rakennetaan 1.2 milj. euron remontti 5-6 luokkalaisille ja hävitetään kirjasto teollisuusalueelle ja mukamas ruvetaan suunnittelemaan kulttuuritaloa,. johon kirjasto sijoitetaan.

        Voi Hyvää Päivää ja vaikka mitä. Jos kaupungin taloutta tulee tasapainottaa 2019-2020 2. 1 milj. eurolla ja samanaikaisesti ollaan rakentamassa 5-6 luokan oppilaille 1.2 milj remontilla kirastotilat ja vielä kaiken kukkuraksi siirtää kirjasto ammattikoululle, eli teollisuusalueelle. Voi tätä taloudenhoitoa.

        Kuka tätä Pyhäjärveä johtaa.

        Ota nyt sinä Jouni Jussinniemi asiat haltuusi. Kerää samanmieliset valtuutetut kasaan ja tehkää nyt järkipäätökset. Ehdotus:

        Ruotanen, Ranta ja Emolahti toimivat muutaman vuoden. Katsotaan saadaanko kaivoksen loppumisen jälkeen korvaavaa Ruotaselle. Eihän kukaan halua asua Ruotasella lapsiperheineen, jos ei ole työtä, ei ole koulua, ei kauppaa jne...

        Mihin metsänmyyntitulot käytetään. Teninen lautakunta möi tässä viime pöytäkirjan mukaan 250 000 euron edestä metsää?? Tämä riittää hyvin katteeksi, että pienkoulut elävät .


      • aivannn

        Olipa kerrassaan järkevää tekstiä!


      • Voi.huonoa.päivää
        onkotämätotta kirjoitti:

        On tämä ellaista alasajoa, että voi pojat.

        Kun oltiin rakentamassa suurkaupunkia, jonka johdossa oli Haapajärvi. Muistelen Pentti Väisäsen olleen ihan ruudin kova johtaja ja suurkunnan rakentaja Tikanmäen turvin , sekä Sarkkisen ja Lehtomäen jne.. unohtmatta Paavo Leskistä.
        Haapajärvi laittoi Pyhäjärven sulkemaan ensiksi pienkouluja, kuten Parkkima, Jokikylä, joitakin mainitakaseni.

        Nyt ollaan menossa ns. "Pitkän kaavan kautta" Haapajärveen ja sulkemassa Ruotasen 70 oppilaan koulu. Ja siksi, että on tasavertaista ja Rannan koulupiirin valtuutetut saavat puhtaat paperit. Että "kaupungin taloudellisen tilan vuoksi" ollaan niin järkeviä, eikä omaa kylää ajattelevia, että kaikki pienkoulut kiinni ja Salmen koululle (keskuskoululle) rakennetaan 1.2 milj. euron remontti 5-6 luokkalaisille ja hävitetään kirjasto teollisuusalueelle ja mukamas ruvetaan suunnittelemaan kulttuuritaloa,. johon kirjasto sijoitetaan.

        Voi Hyvää Päivää ja vaikka mitä. Jos kaupungin taloutta tulee tasapainottaa 2019-2020 2. 1 milj. eurolla ja samanaikaisesti ollaan rakentamassa 5-6 luokan oppilaille 1.2 milj remontilla kirastotilat ja vielä kaiken kukkuraksi siirtää kirjasto ammattikoululle, eli teollisuusalueelle. Voi tätä taloudenhoitoa.

        Kuka tätä Pyhäjärveä johtaa.

        Ota nyt sinä Jouni Jussinniemi asiat haltuusi. Kerää samanmieliset valtuutetut kasaan ja tehkää nyt järkipäätökset. Ehdotus:

        Ruotanen, Ranta ja Emolahti toimivat muutaman vuoden. Katsotaan saadaanko kaivoksen loppumisen jälkeen korvaavaa Ruotaselle. Eihän kukaan halua asua Ruotasella lapsiperheineen, jos ei ole työtä, ei ole koulua, ei kauppaa jne...

        Mihin metsänmyyntitulot käytetään. Teninen lautakunta möi tässä viime pöytäkirjan mukaan 250 000 euron edestä metsää?? Tämä riittää hyvin katteeksi, että pienkoulut elävät .

        Sinähän Raija hyvä olit tukemassa meille 7,5 milj. Euron auditoriota! Voi erittäin huonoa päivää muutaman tilaisuuden takia!


    • lasku_veronmaksajille

      Eipä se uusi monitoimikulttuuritalopallohallikirjastokahvila vai mikä lie paljoo halvempi tosta voi olla kun kaikki työt (mm. Pohdin talon osto ja purkaminen jne työt) lasketaan yhteen.

    • Pyhäjärventauti

      Vouhkasivatten Emolahen koululle täysmittaista liikunta/lentopallohallia muutama aika sitten muutaman järjenjättiläisen työntämänä. ONNEKSI sekin eliittihaave kaatui tosiasioihin, OIKEASTI mitä kytykourallinen koululaisia hallilla olisivatkaan tehneet..perse eellä pyhäkkäät suunnitelmansa suurentelevat.
      Vaalit ovat käyty ja uutta eletty hyvä tovi, mutta sama tauti vaivaa typäskääpäaivoisia valtuutettuja.
      Vaihtuvuus ei vaikuta, kun kokoonpanoa johtavat tyhjääjauhavat ja kaunaa kantvat miehet.

      Näin se on kulttuurikirjastotalonkin näkymät, sellaista sekamelskarumbaa siirtää "uuden toivossa". koulut joutaa kyllä kiinni, sivukylät eivät ole muuta kuin kustannuserä ja suurin kitisijöiden kasvattaja.

    • polttaa.polttaa

      kysymys, missä luulette olevan Ranta, Ruotanen ja Emolahti koulujen sulkemisen alkuperäinen arkkitehtitoimiston?

      • Se on Pyhäjärven keskustapuolueen päämaja.Tämä on tieto ei luulo!!


      • Tollojen.täystollo
        tedraikas kirjoitti:

        Se on Pyhäjärven keskustapuolueen päämaja.Tämä on tieto ei luulo!!

        Oletko Tollo itse vetänyt johtopäätöksen että TIEDÄT jotain? Saatat olla väärässä....


      • Tollojen.täystollo kirjoitti:

        Oletko Tollo itse vetänyt johtopäätöksen että TIEDÄT jotain? Saatat olla väärässä....

        Pyhäjärven Sanomat (netti) 27/6 " Asko Kauranen kertoi,että keskustan ryhmän SELKEÄ ENEMMISTÖ on kannattaa YHDEN alakoulun mallia" Mistä hullujenhuoneelta olet muuten karannut???


    • väsytys.vaiheessa

      löylyä hankkeeseen löivät (ne persot viron viinalle) eläkevirkamiehet savusaunan lauteilla ja kunnan liittämishankkeen tärkeyttä tuettiin uimahallin keppiosastolla, siellä nyökyttelivät loput "paremmalla oksalla" istuneet.

    • salaiset.kansiott

      Melko hyvin on HYS HYS -taktiikka toiminut tässä kouluverkkokirjastoammattikoulumonitoimikulttuuripallohalli -sotkussa.
      Ei paljoa piirustuksia ja laskelmia oöe valtuutetuille saatika juuttaan tavan kansalaisille esitelty.
      Miksi?

    • risteilylle

      Jänskättää... Koulujen sulkeminen lähestyy.........................................

    • kridhslsöaöah

      Mene vuua raahassa risteilemmään. Koulujen sulkemista ei ole missää piätetty vielä.

    • seonmielipide

      Uskomaton juttu. Keskuskoulun piha-alue pilattiin täydellisesti. Kouluja, muuten, ei lakkauteta.

      Se on tämän porukan päätös.

    • kalliitveljekset

      Piha-alueen pilaaminen maksoi lähes miljoona euroa. Rinnevaaran ulosajo laittomasti moninkertaisten johtajien palkkoina ja oikeudenkäynti ja lakipalveluineen maksoi ylimääräistä 1.3 miljoonaa euroa. Siihen muut virhetupuloinnit 1 miljoona euroa. Eikös siitä kerrykin ne puuttuvat miljoonat, ettei kaupunki joudu valtion toimenpiteisiin.

      • Mystinen.Miljoona

        Koittakaa pitäytyä siinä miljoonassa kun ette sitäkään pysty erittelemään!


    • pelinpolitiikkaa

      Yritin mennä jäähallille katsomaan täydenkuun tanssien ohjelmaa. Mutta minne jättää auto, kun pitää päästä lähelle.
      Ei ole enää INMET areena. Kaivos lopettanut avustamisen, kun jäähalli laitettiin kaupungin kustannuksiin. Että näin poijat. Veronmaksajat maksaa tämänkin humpuukin ja tanssin piilotukena.
      Lehti kirjoitti, että VPK rakentaa kulisseja talkoolla. Oletteko varmoja. Huijausta kaikki. Kyllä veronmaksajien varoja siihen käytetään, salaa lirutellen, kuten Honkavuorellekin Honkaspiritille.

      • Itkettääääää

        Pohdintalon parkkipaikalta on 50 metriä hallille! Taksilla pääsee 1 metrin päähän hallin ovesta! Mikähän tässäkin asiassa itkettää aikuista ihmistä?


    • isolaskuveronmaksajille

      Noo, onpas ollu hiljaista. Miten kansalaiset saatika valtuutetuille annetaana tietoa kulttuuritalokirjastosta sekä ammattikouluun tulevista muutostöistä kustannusarvioineen?

      • hiskinpetäjä

        Herrat viettävät sitä kuuluisaa ansaittua lomaa.

        Ans kattoo, mitä sivistyslautakunta elokuussa valtuustolle esittää. Vieläkö hinkuu Ruotasen koulun lakkauttaminen?


    • keskustakuseekokohomman

      Lukekaas tämä kun menette tänään vaaliuurnille.

      Miettikääpä mitä rannankylän farmari onkaan tehnyt ex kapiaisten ja bussikuskien, taidemaalarin jne lapsellisten ja lapsettomien lapsellisien ideoitten kanssa tälle Pyhäjärvelle. Kohta yli 30 miljoonaa euroo velkaa! Kylttyyritalo tekemättä ja Salmen koulun muutokset maksaa Aivan Törkeästi, tuskin edes valmistuu elokuuksi.

      Ja meinaavat toimivat kyläkoulut TAPPAA.
      Tähän vielä muutama tuottamaton kerrostalo, hinta miljoona€ / kerros.....

      Mihin tässä ollaan menossa?

      ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ VALTAPUOLUEITA. PYHÄJÄRVI UPPOAA, luovasti pintaa syvemmälle.

    • tyynettynyt

      Pitkästä aikaa paljon Tyynempi ilma.

    • Pyhäjärventauti

      Vouhkasivatten Emolahen koululle täysmittaista liikunta/lentopallohallia muutama aika sitten muutaman järjenjättiläisen työntämänä. ONNEKSI sekin eliittihaave kaatui tosiasioihin, OIKEASTI mitä kytykourallinen koululaisia hallilla olisivatkaan tehneet..perse eellä pyhäkkäät suunnitelmansa suurentelevat.
      Vaalit ovat käyty ja uutta eletty hyvä tovi, mutta sama tauti vaivaa typäskääpäaivoisia valtuutettuja.
      Vaihtuvuus ei vaikuta, kun kokoonpanoa johtavat tyhjääjauhavat ja kaunaa kantavat miehet.

      Näin se on kulttuurikirjastotalonkin näkymät, sellaista sekamelskarumbaa siirtää "uuden toivossa". koulut joutaa kyllä kiinni, sivukylät eivät ole muuta kuin kustannuserä ja suurin kitisijöiden kasvattaja.
      Jokikylän suunnasta on langetettu jatkuva kirous Pyhäjärven kaupunginvaltuuston sisälle, pahimmat heistä ovat jonkin sortin upseereita. Ovat leuhkasti mukana eläkekerhon äänillä, vain henkilöä vaihdetaan, kun tulee lepovuoro.

      Jälki on järisyttävää ja halvaannuttanut laajasti kunnan kehittämistä elinvoimaiseksi.
      Sisäpelivuorossa ollessa on kunnan metsät, revon sähkön osakkeet, kunnan rantatontteja omiin ja kaverien tarpeisiin, on väännetty jäähalli, on suljettu kouluja, on naitu haapajärveä tiukasti yhteen, on heivattu johtajia pihalle, on kurmuutettu ukkoköörillä lehden palstoja myöten oman puolueen jäseniä, jotka ovat puolustaneet pyhäjärvisten oikeuksia.

      Kas meillä ei ole vaalikauden aikana mitään oikeuksia, meillä on vain velvoollisuuksia. Ja se on kirjoitettu pyhäjärvisenä, itse pirun käsikirjoituksena, istutettu arkeen ja suositettu omintakeiseen kunnallisjärjestön siunaamaan vaalilakiin.

      Pyhäjärvellä on toinenkin periferialainen, iso talorykelmien langettama synkkä historian varjo, Kuusenmäki-Liittoperä. Niinpä esipolvien kupeiden hedelmien tuloksena, pyhäjärvisiä kohdellaan itsekkäästi mm. keskustalaiseen hengeen vai onko se sekoitus ominaisuuksista, kun sekoittuu liiallisesti ku***pääkapiaisten simputtamista ja metsäperästen kusiaispihkahappoa yhteyttämisessä ajatuksenjuoksuun.?

      Pyhäjärven kylät on tyhjättävä, sehän on juuri meneillään. Kylille jää kyvyttömät, avuttomat, mutta aina uskolliset äänivarannot, kunnes he innolla muuttavat kerrostaloihin, joita Ollintein ympäristö tulee näkemään useita kappaleita tämän mallin mukaan.

      Kulttuuritalo-monitoimiliikuntatila saanee valtion avustusta rakentamiseen, tosin senkin jälkeen jää liikaa velkaa ja kirjasto on maksettava sentilleen itse, pyhäjärven eläkeläisten, vähätuloisten, työttömien ja kaupungin paisuneen henkilöstön kantokyvyllä.
      Ja siinä ohella onpakolliset, oikeaan lakiin, ei siis pyhäjärven omintakaiseen lakiin, perustuvat velvoitteet, terveydenhuolto, hoiva, erikoissairaanhoito, sairaalan velat, ja jne..kuten mm koulureformin aiheuttamat yllättävät menot.

      Erinomaista vaalisunnuntaita
      keskustan äkkisyvenevään päähän,
      vasemmiston kylmiin pintavesiin,
      demarien pyllynposkipunaan,
      perussuomalaisten suomisydämiin,
      kokoomuksen kantapäihin.
      kristillisten niskapunoitukseen,
      rkp ruotsinrykimiseen.

      Veronmaksaja ja ääni, se on 14.4 päivän blääni.

    • asiaaa

      Hieno kommentti.

    • jokotuleekonkurssi

      Kun luki vuosi-puolitoista kannanottoja, voi vain ihmetellä, miten valtuusto voi toimia noin.
      Eikös säännöt sano, että kaupunkilaisia on kuultava.

      • pulinatpois

        Tärkeintä Pyhäjärvellä parin valtuustokauden (kuluvan) aikana on ollut Pro Pyhäjärvi-aatteen kaataminen ja nyt, kun kaikki on p..erseellään, hoetaan, että pro sitä ja pro tätä.
        Taitaa olla, että Pro Suomi- aate kaatoi kepun ja persut voittivat.


      • makevani

        Pyhäjärven Persut jytkyttää kunnallisvaaleissa 2019.


      • merkittävää

        Juu, se vain vaatii hyviä johtajia, jotka osaavat. Aate on aivan oikea. pyhäjärvisyys ja kaupunkilaisten hyvinvointi ja lähipalvelut. Vanhusten palvelu ja kodinhoito ja omaishoito.
        Ihan turhaa on hokea, että Pyhäjärvi on ikäihmisten paratiisi. Sitä voi olla joku toinen kunta, vaikapa lähelläkin, mutta Pyhäjärvi on antanut palvelut kauas, kauas pois.


      • jokoymmärrät

        Kepu on hallinnoinut Pyhäjärveä vuosikymmenet. Ja demarit ja vasurit tukeneet. Oman edun tavoittelun vuoksi demarit ja vasurit ovat näin toimineet. Ei kaupunkilaisten eikä yhteisen edun vuoksi.
        Nyt on p:t housussa.


      • Anonyymi
        jokoymmärrät kirjoitti:

        Kepu on hallinnoinut Pyhäjärveä vuosikymmenet. Ja demarit ja vasurit tukeneet. Oman edun tavoittelun vuoksi demarit ja vasurit ovat näin toimineet. Ei kaupunkilaisten eikä yhteisen edun vuoksi.
        Nyt on p:t housussa.

        Ei muuta kuin lähdet pesemään housuja. Sillä se siistiytyy.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe