H.ki 50kpl paskaputkia suoraan mereen !!!

huolissaanko

Käsittämätöntä 2000 luvulla - helsingin kaupunki laskee 50 paskaputkella VIELÄ puhdistamatonta jätettä mereen 3000m3 vuodessa ! = 300 isoa jäteautollista paskaa mereen, paraatipaikalla helsigissä. "pressan linnan edustalla kärsitään hajuhaitoista" !!!! (yle alueuutiset 24.5-18, voit katsoa areenasta) ....tana, nämä itämeren pelastajat, maaseudulla asuvan ja kaiken MUUN maailman asioista huolissaan oliat,laskee paskat mereen ja ihmettelee sen hajua !! voi vit.. mitä tyhmyyttä. Maalla asuvan vanhan systeemin likakaivoihin pitäisi ihmisten tehdä kattavat uudistukset,asukkaita kenties 2/ talous. Mutta ainahan neuvominen on helpompaa kuin tekeminen .....

18

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itämertä

      Niin, Suomalaiset on huolissaan ja jopa maksavat pietarin jätevesien puhdistamiseen tähtäävistä hankkeista. Venäläisillä olisi kyllä itselläänkin rahaa, kunhan olisi halua puhdistaa jätevesiä.

      MUTTA kaikkea maailman asioita pelastamassa olevat Suomalaiset, laskee ITSE VIELÄ jätevesiä puhdistamattomina mereen !!

      • esimerkin-heikkous

        Pietarissa taitaa asua samanverran populaa kuin koko Suomessa, joten lorauksetkin ovat omaa luokkansa.
        Vedenpuhdistustaito on tulevaisuuden "digiltalisaatio" johon kannattaisi panostaa, mutta kivempaa on koodata pelejä... saahan niistä enemmän "mediaseksikkäitä" voittoja kuin puhtaasta juomavedestä.


    • tunarit

      Hämmästelin uutista,jossa kerrottiin turussa jätevesiä laskettu aurajokeen vielä -80 luvulla ! MUTTA helsinki laittaa paremmaksi, laskee vieläkin jätevesiä mereen, vieläpä oikeen Saulin etupihalle, sitten ihmetellään hajua. VOI hyvän tähe. Olen kauhistellut Intian jätevesien laskua mereen, mutta meillä kaiken pahan maailmasta pois pelastava Suomi, laskee vielä jätevesiä mereen. LOPETTAKAA HULISSAAN OLEMINEN merien tilanteesta, jos kerran oikeasti asioille ei mitään tehdä - hurskastelua

      • esimerkin-heikkous

        Suomessa jätevesien puhdistus aloitettiin 1970- luvulla pienillä laitoksilla joissa ammattiylpeä puhdistamonhoitaja pyrki parhaaseen tulokseen, suuriosa nykyisista jäteveden käsittelylaitoksista on edelleenkin tuota perua, toki automatiopäivityksin.

        Jostain kumman syystä 2000- luvulla on höyrähdetty suuriin puhdistusyksiköihin, joista lorahtelee milloin minkäkin takia "sitä ihteään" milloin mihinkin, eikä kukaan ole tehnyt virhettä.?


      • niinvihreää
        esimerkin-heikkous kirjoitti:

        Suomessa jätevesien puhdistus aloitettiin 1970- luvulla pienillä laitoksilla joissa ammattiylpeä puhdistamonhoitaja pyrki parhaaseen tulokseen, suuriosa nykyisista jäteveden käsittelylaitoksista on edelleenkin tuota perua, toki automatiopäivityksin.

        Jostain kumman syystä 2000- luvulla on höyrähdetty suuriin puhdistusyksiköihin, joista lorahtelee milloin minkäkin takia "sitä ihteään" milloin mihinkin, eikä kukaan ole tehnyt virhettä.?

        Jätevesilaki sai runsaasti huomiota. Jossa maaseudulla asujan olisi pitänyt investoida kahden hengen taloudessa,olemassaolevat "harmaan veden" imeytyskentät ei riittäisi. Pääkaupunkimme laskee jätevettä mereen. EIKÖS JUURI vihreät ole hyvin päättävässä asemassa helsingissä


      • esimerkin-heikkous

        Tämä tarkoittamasi "Jätevesilaki" sai lähinnä huvittuneen vastaanoton jätevesien ammattilaisilta, olihan se todellakin pelkkää pskaa... ja tuota tuotosta yritetään edelleenkin korjata, sensijaan että tehtäisiin kokonaan uusi ajanmukaisempi laki.

        Taisi olla RKP.n "enestam" joka on niinkutsutussa "vastuussa" alkuperäisestä "paskalaista"?
        Sitäpaitsi... pääkaupungissa sijaitsevassa jätevedenpuhdistamossa käsitellään myös maakunnista, kuten Tuusula ja Nurmijärvi, tulevat tuotokset, joten kuinka pelkästään Helsingin kaupungin VIHREÄT olisivat vastuussa päästöistä?


    • vihreä.tulppatouko

      Vihreille vinkki! Käykää porukalla tulppaamassa paskaputkenpäät niinkuin ennenvanhaan köytitte itsenne puihin kettingillä.

    • Minulla on yks kysymys jos joku tietäjä lukee näitä juttuja . Mitä oikeast tapahtuu niille aineille ja paskalle mitä vedenpuhdistamot saavat sihteihin ja filttereihin?Sen muistan että ennen vietiin kompostoitavaksi kaatopaikoille ja kyllä haisi kun tuuli kävi siitä suunnasta . Haluaisin myös keskustelua tästä kun pelkään että asiat ei ole ihan 100% hoidettu ja tutkittu.

      • ygffyunbgyjbg

        Entäs mitä tapahtuu kaikille vesiliukoisille aineille, jotka eivät jää filtteriin?

        Kannattaa muistaa, että vain harvat aineet eivät liukene veteen lainkaan, sillä vesi on eräs kaikkein reaktiivimmista aineista! Kulta ei liukene veteen, joten se ei läpäise tiivistä filtteriä.


      • ygffyunbgyjbg
        ygffyunbgyjbg kirjoitti:

        Entäs mitä tapahtuu kaikille vesiliukoisille aineille, jotka eivät jää filtteriin?

        Kannattaa muistaa, että vain harvat aineet eivät liukene veteen lainkaan, sillä vesi on eräs kaikkein reaktiivimmista aineista! Kulta ei liukene veteen, joten se ei läpäise tiivistä filtteriä.

        Suomen jätevedenpuhdistamot ovat biologisia, ei suodattimiin perustuvia laitoksia...


    • Viherpölhölä

      Ei ole ainut kaupunki. Lisää tulee tapahtumaan koska jätevedenpuhdistamot ovat auttamattomasti liian pieniä. Varsinainen hölmöläisten homma on tämä rakentaa ensin maaseudulta paskaputket kaupunkien jätevedenpuhdistamoille ja sitten joskus alkaa tehdä tarvittavat laajennukset. Tämä kaikki on pyritty pitämään salassa kääntämällä katse maatalouden päästöihin. Ely keskukset suorittavat vesistöissä mittauksia, mutta yhtäkään mittauspaikkaa ei ole jätevedenpuhdistamon alapuolella, vaan kaikki viimeisen pellolta tulevan ojan alapuolella. Siitä ei tietenkään eroteta luonnosta typen ja fosforin osuutta.
      Kun katsoo Suomen maaperässä olevaa fosforin esiintymisaluetta niin suurimmat esiintymät ovat Helsinki, Hyvinkää, Lappeenranta ja Kotkan alueen sisällä. Samoin kaikki joet joissa mittauksia suoritetaan ne lähtevät luonnossa esiintyviltä fosforialueelta.
      Lisäksi ympäristöviranomaiset ylläpitävät verorahoin Vahti palvelua joihin jätevedenpuhdistamoiden pitäisi ilmoittaa ohijuoksutukset ja muut häiriöt. Mutta jostain syystä tiedot ovat salaisia vaikka rahoitetaan julkisista varoista.
      Niin ja nämä pienpihtamoiden kemikaali. Saa käyttää myös pohjavesialueella, mutta maataloudessa samoilla merkinnöillä varustettuna täysin kielletty pohjavesialueella ja muuallikin 15 metrin suojakaista oltava vesistään.

      • SyyttäväSormi

        Helsingissä vihreillä on kaksi apulaispormestarin virkaa, jotka on saatu pelkästään poliittisin perustein. Kuuluuko kaupungin tekninen toimiala jomman kumman näiden päätöksen alaisuuteen. Kova hinku näille paikoille runsas vuosi sitten oli ja paljon luvattiin, mutta suuripalkkainen virka tuppaa vain unohtamaan veronmaksajien huolet.


      • Viherpellelä

        NIIN- Jokaisen jätevedenpuhdistamon PUHDISTETTUVESI tarkastetan vähintään kerran kuukaudessa ulkopuolisten laboratorioiden palveluina, nuo ELY keskuksien "mittauspaikat" ovat lähinnä rekvisiitaa koska niitä vahtivat ainoastaan toistaitoiset pellet.


    • hiljaaniin10

      Mummojen pissit kalliisiin putkiin ja puhdisamoille.Isot ei se nyt haitallista esim.Vaajakoskella joku laitos päästi ympäritöön vain vettä,että puut kuoliva.Lähellä myös mädätyslaitos.Sieltä hajujakin kesäkuun MT.
      Putkien menekki taattiin ja työmaat jotkut jopa konkurssiin päätyivät.jätevesi ns.asetuksen ukaasissa.Hiljaista on saralla ollut.Ketkä hyötyivät eniten myllerryksestä.Loppuksi vielä saatiin automatio rahastus asukkaalta.Puhdistamot jonne putket juoksutettiin luikautti sen edelleen vesistöihin,mereen.Tuossa se tyhmyyden tiivistyminen oli ja on.Ei yritetty ymmärtää että mitä lähempänä kierrättää lannoitteeksi peltoon,maahan sen ekologisempaa käyttö ja teko.Ei haluttu sanoa,että -pois silmstä,pois mielestä.-Vertailuun voi lisätä Talvivaara ja monet muut sotkut.Pääsääntöisesti ei haitallista tai vähästä.Siis vähättelyä suurista mutta se pienin lannoite on maailman tuho.

    • seniin10

      Hupsista.!Piti olla Äänekoski.

    • Kauhakale

      Ne on kylläkin sekaviemäröintien ylivuotoputkia.

    • tarkkanäköinen

      Helsinki tuo pohjolan valkea kaupunki eritoten sen itäkeskus, tuo viherpiipertäjien ikioma koti, paskaputkilla ja kivihiilellä lumottu kaupunki. Mitäs vastaa vasemmistopiipertäjä tähän, sanooko muuta kuin, että YKSITYISautoilu pitää kieltää!

      • gollemolle

        Mummojen kaupunkipyöräilyä pitää lisätä eritoten talvella! Lisäksi huumeet on vapautettava, jotta jätevesien huumepitoisuudet jatkavat roimaa kasvuaan ja kaloillakin on entistäkin "hauskempaa".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe