Vuoden 2018 märät vaatteet-keskustelut

Viimein kotona reissusta, hetimiten piti päästä uimaan! Alushousut, harmaa t-paita, sukat, vaaleahkot farkut, tummanpunainen huppari ja stars and bars-converset jalassa iltauinnille. Tuntui niin totaalisen hyvältä kuin vain voi, ja uinnin jälkeen oli aivan mahtavaa olla märät vaatteet päällä.
Niinpä se oli mentävä myös aamu-uinnille, alushousut, sininen t-paita, sukat, tummansiniset 501:t, paksu sininen huppari ja mustat converset jalassa rantaan. Siellä oltiin jo hämmästelty missä olen kun ei ollut sitä vaatteet päällä uivaa kaveria näkynyt. No, nyt näkyi ja uinkin samantien sellaiset 400m, vasta hankitut 501:t olivat erittäin mukavat uimahousut! Tämän illan uinnille on jo vaatteet katsottuna, ja onhan se huomisaamunakin käytävä!

Joko muut märkiä vaatteita rakastavat ovat saaneet itsensä kasteltua vaatteet päällä?

72

5350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei valitettavasti vielä. Jos huomenna tai tiistaina. Ei vaan osaa päättää mitä verkkaripukua käyttäisi, vaihtoehtoja kyllä riittää.
      Lähetä tosiaan jossain vaiheessa sähköpostiin niitä märät verkkarit kuvia.

    • Muutamana aamuna olen nyt päässyt aamu-uinnille, hieno tunne käydä ennen aamiaista uimassa 350m pätkä täysissä pukeissa ja kengät jalassa. Nyt on pari päivää aikaa nauttia ennenkuin kesän duunit alkaa, mutta märkiä vaatteita roikkuu partsilla paljon pitkin kesää.

      Olen ajatellut softshell-takin hankintaa kesäksi, aliexpressistä olen pari kiinnostavaa lötýtänyt, mutta pitää katsoa...

      • Itsellä vieläkin kausi avaamatta kun kaikenlaista hommaa riittää ja tänään oli taas niin kylmä pohjoistuuli että hyvä kun ilman pitkähihaista pärjäsi. Loppuviikolla täytyy vihdoin yrittää avata kausi.
        Meikeläiselle nuo verkkaripuvut tai irtoverkkarit huppari on niin itsestäänselvä varustus että muuta ei tarvitse edes harkita, ainoa pähkäiltävä asia on että mitä niistä milloinkin käyttää. värien puolesta mustat näyttää märkänä ehkä parhaalta, mutta siniset vaihtaa mukavasti väriä ja tuon suosikkipuvun hopeat (väri on virallisesti black/silver) osat näyttää kanssa hemmetin hyvältä märkänä.


    • Meni viimeviikon uintireissu reisille. Olin juuri menossa järveen uusi tummahkonsininen adidas sereno 14 verkkaripuku päällä, niin tottakai joku veneilijä lähestyi järvellä etanan vauhtia, no ei sitten riittänyt pokka mennä uimaan kun veneilijä luultavasti oli joku tuttu. Ei muuta kun kotiin, mutta menin sitten suihkuun sama verkkaripuku päällä. Kyllä se näytti ja tuntui hyvältä märkänä. Vaihteeksi profiilikuvaksi umbron verkkarit vuoden-parin takaa uintiresissulta. Nuokin verkkarit on monesti ollut uimahousuina huppari kaverina.

    • Farkut

      Mua kiinnostais märät vaatteet..40v ok kaveri hesasta.jos jotain kiinnostais kokeilla yhdesså.

      • Reissaa Turkuun joku lämmin päivä niin mennään uimaan!


      • Ja Hesasakin olis .....Mua kiinnostaa märät vaatteet...Oon 43 vee kundi...Ois mukava kirjoitella ja harrastaa "märkä" yhes...


      • Mäkin siis Hesasta ! Sovitaan vaateuinti kun kummallakin aikaa !!


    • Siis 42 vee kundi...Mispäin Hesaa oot ??

      • Hesasta vaateuimareita ??


      • Farkut

        Mä haluisin kaveriks jollekin uimaan..Hesasta


      • Wetmanvm.76

        Mä olisin kiinnostunut...Olen myös Hesasta 42 vee kaveri....


    • kesäkivaayhdessä

      Hesasta löytyisi vaateuintiseuraa..Olen 42 Vee kaveri...

    • Muutaman vilpoisen päivän jälkeen tuli viimein taas lämmintä. Vesikin oli vähän saanut lämpöä takaisin, uimavalvoja mittasi pintaveden 18-asteiseksi, vähän syvemmältä se ei ihan niin lämmintä ollut. Menin kuitenkin kokonaan sinisissä vaatteissa ja sinisissä converseissa uimaan, uin noin 400m ja nautin joka hetkestä. Samalla tutustuin uuteen uimavalvojaan, hän oli ekaa kesää joten emme olleet tavanneet, kerroin että uin lähes aina vaatteet päällä ihan vain koska tykkään tehdä niin, eikä minusta tarvitse huolestua. Pysyisipä nyt vain keli lämpöisenä niin olisi mukava uida joka päivä. Huomisaamuksi on vähän lupailtu sadetta, se tekisi hyvää luonnolle ja voisin laittaa aamu-uinnille kumisaappaat jalkaan :)

      • Moi...Oletko Turun suunnalta..mä olen Hesasta ! Teillä on varmaan paljon uintikelpoisia järviä...Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja "uida vaatteissa" !! Jnalla pääsee ja ei paljon maksa !!


      • Moi...Oletko Turun suunnalta..mä olen Hesasta ! Teillä on varmaan paljon uintikelpoisia järviä...Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja "uida vaatteissa" !! Jnalla pääsee ja ei paljon maksa !!


      • Moi...Oletko Turun suunnalta..mä olen Hesasta ! Teillä on varmaan paljon uintikelpoisia järviä...Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja "uida vaatteissa" !! Jnalla pääsee ja ei paljon maksa !!


      • oneday0576 kirjoitti:

        Moi...Oletko Turun suunnalta..mä olen Hesasta ! Teillä on varmaan paljon uintikelpoisia järviä...Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja "uida vaatteissa" !! Jnalla pääsee ja ei paljon maksa !!

        Joo, Turusta olen. Viimeksikään ei tapaaminen onnistunut, joten en pidättele hengitystä.


    • Noniin tuli se uinti/kelluntakausi vihdoin avattua. Pääsi ensimmäistä kertaa järveen se uudenkarhea (tai paremminkin sileä) tummahkonsininen/turkoosi adidas sereno 14 verkkaripuku, sehän oli tuttua laatua tuntui mukavalta ja näytti hyvältä märkänä. Resorilliset lahkeet niin housut toimi ensin kelllukkeina ennenkuin ilmat tuil pois. Vesi oli vaihtelevan lämpöistä, pinnalta lämmintä ja syvemmältä viiileää. Ei tullut vielä uitua, vaan nautiskelin vedestä istuskellen ja kelluen.

    • Google: vaatteet päällä uinti turku, pitäis löytyä tapahtuma. Tervetuloa!

    • Olisihan se mukavaa uida porukalla vielä jos joillain muillakin olisi verkkareita uimapukuna, mutta vähä turhan kaukana kun matkaa on kuitenkin se n.350km. Täytyy lähipäivinä jossain vaiheessa käydä uimassa. Musta käyttämätön adidas sereno 14 on jo odottamassa kastumista, tuollainen siis: https://www.plutosport.com/adidas-sereno-14-polyester-tracksuit-men-f49712

    • TIlasin hiljattain ebaysta kolme uutta hupparia, kaksi niistä on jo uitettu :) Kolmas varmaankin sitten huomenna. Uusissa vaatteissa uimisessa on kyllä oma fiiliksensä. Tänään mulla oli muun vaatetuksen ohella tummanvihreä huppari, joka vedessä näytti lähes mustalta. Materiaali on Gildanin DryBlend, 50%/50% puuvillaa ja polyesteriä, joten kun puolisen tuntia seisoskelin laiturilla tuulessa, se oli jo selkeästi vihreä taas. Hieno, kastuu varmasti monta kertaa vielä, mutta saattaa päästä myös normaalikäyttöön ajoittain. Tai mikä parasta, normaalikäyttöön ja vielä kastumaan ennen riisumista <3

    • Perhana kun ei ehtinyt uimaan ennen tätä "jääkautta" kun oli lämmintä säätä. Nyt on monta päivää tuullut kylmää pohjoisesta. No onneksi suurin osa heinäkuusta pitäisi olla lämmintä. Tuli kuitenkin käytyä suihkussa se toinen uusi sereno14 verkkaripuku päällä niin sekin on saanut ensikasteensa jo ennen ensimmäistä varsinaista käyttökertaa. Jos en väärin muista niin omasta valikoimasta ei löydy kun yksi verkkaripuku joka on pysynyt kuivana ja sekin sen takia että se on yhtä numeroa liian pieni ja jäänyt käyttämättömäksi. Muut (n.10kpl) onkin kastunut vesitouhuissa vähintään kerran ja jotkut useita kertoja.
      Siinä on kyllä jotain hienoa kun on jotkut vaatteet päällä ja tietää että nämä tulee pian kastumaan ja toisaalta siinäkin on oma hienoutensa kun ottaa taas jonkun verkkaripuvun pesun jälkeen normaaliin käyttöön joka päällä on ollut uimassa.

    • wetDaddy

      Kohta pääsee taas uiskentelemaan. Uikkarit eli farkut on pakattu. Mieleen tulee joskus hauskoja juttuja kuluneilta vuosilta. Alle 20v nuorukaisena tulin pyörällä kotiin, koko päivän oli satanut mutta taivaat sattuivat aukenemaan juuri kun olin pyöräilemässä pitkää alamäkeä. Yhtäkkiä, varoittamatta kastuin niin märäksi kuin ulkona voi kastua. Muistan katsoneeni vaatteitani, miten märät farkut kiilsivät, liimautuivat ihoon ja tuntuivat... aivan mielettömiltä. Kovassa vauhdissa tuli housuun, hyvä että pystyssä pysyin. Silloin ei vain ollut nettiä, ihmettelin aikalailla mikä ihmeen juttu tämä nyt on, miksi kävi näin? Luulin olevani tosi outo.

      Nyt tiedän että olen tosi outo, mutta en ole ihan ainoa. Eikä outous haittaa, se on hauskaa! Molskis! :-)

      • Moi...Jos olet Hesasta olisi kiva kastua yhdessä !! Et ole yhtään outo....


      • wetDaddy
        oneday0576 kirjoitti:

        Moi...Jos olet Hesasta olisi kiva kastua yhdessä !! Et ole yhtään outo....

        Aivan, eihän tässä mitään outoa ole. Itsekin syyllistyn siihen mikä ärsyttää, eli tämän outona pitämistä. Olen lähiseudulta, mutta perhe-elämä rajoittaa tätä harrastusta muuten kuin kesällä.

        Ja se kesähän on jo pitkällä, uinnit uitu. Oli muuten harvinaisen mukavaa tehdä sotkuisia mökkipuuhia suojavarusteessa, eli farkut, pitkähiainen "t-paita" yms. Ihan oikeasti tarvittiin, ja niissä puuhissa tuli hiki (oikeasti ;-) jonka jälkeen oli tottakai paras mennä uimaan niissä tamineissa. Niissä märissä vaatteissa tuli sitten temmellettyä varmaan tunti, mm. lämmitin saunaa, hain puita, välillä piti kastautua uudelleen kun tuntui ikävän kuivalta, uin lasten uimapatjoilla, välillä jäin istumaan laiturille fiilistelemään märkiä vaatteita. Aivan sikasiistiä. upea fiilis! En voi ymmärtää miksi vaatteissa uiminen ei ole yleisempää ja miksi sitä ihmetellään. Se on yksinkertaisesti parasta kesässä!! Jos vaatteet pysyy kuivana, kesää ei ole ollutkaan.


    • Tuossa kun noita huppareita tuli, tokihan ne kaikki vuorollaan tuli kasteltua, se punainen ei ehkä ollut sävyltään ihan paras, mutta muuten käypänen kyllä. Koska minulla oli ennestään saman valmistajan XL-kokoinen tummanpunainen huppari, keksin laittaa kaksi hupparia päällekkäin, L-kokoinen alle. No uimaanhan niiden kanssa piti päästä! Aamulla kun tulin töistä puin päälleni alusvaatteet, vaaleat farkut, tuplahupparit ja vaihtelun vuoksi turvakengät. Sunnuntaiaamuna puoli seitsemältä ranta oli täysin autio, vain tuuli puhalteli ajankohtaan nähden aika reippaasti. Hetken ajatusta makusteltuani päätin hypätä mereen, muutama ripeä askel ja loikka laiturilta. Veden tunkeutuminen kaikkien vaatteiden läpi vie pari sekuntia, se tuntuu mukavalta. Pintaan noustuani oli huppareihin jäänyt reilusti ilmaa, tuntui metkalta kun kuitenkin on käynyt yli metrin syvyydessä eikä vaatteiden materiaali periaatteessa ole mitään tiivistä. Uiminen sujui yllättävänkin hyvin, tietysti lisäkerros vaatetta tuo hieman lisävastusta, mutta vähemmän kuin odotin. Vesi on jatkuvan tuulemisen vuoksi vain 16-17 astetta lämmintä, joten kauhean pitkään en viihtynyt ja väsyttikin jo. Vaatteista valuvan veden määrä oli melkoinen, olin kuin Niagara hetken aikaa vedestä noustuani. Hupparikombo on nyt parvekkeella kuivumassa, katsotaan kauanko kestää :)

      Kävin myös iltauinnilla, hyvin tavanomaisessa vaatetuksessa eli alusvaatteet, ykkös-uinti-Levikset, tummanpunaiset Conssit ja oliivinvihreä huppari. Seisoin laiturin reunalla niin, että pienempikin horjahdus johtaisi uintiin, kun ohi meni isohko vene asennossa, jossa se teki huomattavan suuret aallot. Ponttoonilaituri alkoi tietenkin keinua ja hyvin pian havaitsin olevani matkalla kohti viileyttä, eivätkä vaatteeni olisi enää kauan kuivat. Vesi tuntui hieman lämpimämmältä kuin aamulla, jonkin verran uiskentelinkin ja nousin välillä laiturille ihailemaan leviksien aivan mielettömän upeaa kiiltoa ilta-auringon paisteessa. Niin ja ovat ne Conversetkin todella kauniit märkänä, ei taida monikaan tietää miten upeat ne on, ja miten hyvin ne sietävät kastumista!

      Toivottavasti nyt riittää lämpöä, niin vedet lämpenisivät tuulen myötä syvältä, jolloin lämpöä riittäisi pitkälle syksyyn - jolloin märkiä vaatteitakin riittäisi pitkälle syksyyn <3

      • Näyttää tulevan kunnon hellejakso niin eiköhän vedet lämpene. Täällä on ollut niin inhottava pohjoistuuli pitkään niin ei ole tullut käytyä uimassa eikä oikein ehtisikään kun kaikenlaista ylimääräistäkin hommaa riittää. Kunhan helteet tulee niin sitten on raivattava kalenterista tilaa ja uitava "koko rahan" edestä. Pitäisi itsekin uittaa huppareita välillä, siinä on se etu että hupulla on hyvä suojata niska ym palamiselta ja samalla estää miljoonan hyttysen pistäminen ja näyttäähän se hupparikin hyvältä kun on märkä. Verkkarit pidän joka tapauksessa uimahousuina, mitäpä sitä parasta vaihtoehtoa huonompiin vaihtamaan. =)
        Kyllä tulplahuppari varmasti imee vettä niin että hyvä ettei merenpinta laske, varsinkin jos on paksuja. Verkkarithan ei hirveästi vettä sido itseensä mutta näyttää märkänä mahtavalta varsinkin auringonpaisteessa ja tykkään kyllä verkkareiden ulkonäöstä kovasti kuivanakin, siinä kiiltävässä kankaassa on sitä jotakin.
        Jos vaan ehdit joskus penkoa arkistoja niin pukkaa märkien verkkarien kuvia sähköpostiin joka on tosiaan tuo nimimerkki täällä suomi24:sessa.


    • Löysin tuollaisen videon https://www.tv2.no/v/811339/ jossa Norjan tv2:n toimittajat koittavat houkutella ihmisiä hyppäämään uimaan toukokuisessa Oslossa. Pari ruotsalaista nuorta miestä haastavat toimittajankin hyppäämään, joka hyppääkin vaatteet päällä ja kengät jalassa mereen - joskin heti alussa saattoi arvata hänen vaatetuksestaan, että niin voisi käydä. Uinnin jälkeen hän haastaa kenet tahansa toimituksessa ohjelmaa katsovan kolleegansa uimaan vaatteet päällä, koska se on parasta. Ai että kunpa joskus osuisi tuollaiseen paikkaan niin, että olisi mahdollisuus kastella vaatteensa...

    • En sitten kuitenkaan käyny huppari päällä uimassa, vaan uitin perusteellisesti tuon toisen eli mustan adidas sereno 14 verkkaripuvun joka oli vielä uittamatta. Kävin ensin kastautumassa kunnolla, sitten kävin soutamassa parin kilometrin lenkin vaihdettuani ensin kuivat... joopa joo, tottakai läpimärkä verkkaripuku päällä joka viilensi mukavasti soutureissulla. Sitten vene takaisin rantaan ja pidemmäksi aikaa uimaan ja kellumaan. Tuntuu vaan että kaikki opittu taito ruostuu piiiitkän talvikauden aikana, no lötköpötköillä pääsee ja jos se siitä taas pikkuhiljaa.
      Itselle tuntuu kuitenkin olevan mieluisin varustus pelkkä verkkaripuku tai verkkarit hupparin kanssa eikä muuta alla. Onhan tuo kuitenkin täysi vaatekerta kun esim. youtubessa törmää osittain suomalaisiinkin videoihin joissa hehkutetaan vaatteet päällä uinnista ja sitten uimavarustus on joku onneton shortsit ja t-paita.

    • WetClothesMetsälä

      Moi..Kysyisin onko ketään mielummin Miestä Hesasta kiinnostunut vaatteet päällä uinnista..?? Oon 42 v. kaveri Hesasta..PS Yksin en oo uskaltautunut, mutta ehkä kaverin kans onnistuisi..

      • Kaverin kanssa sekin on kivempaa.
        Laita meiliä.


      • Ensi sunnuntaina Turkuun, kaikki mukaan! Tapahtumalinkki vähän alempana.


      • wetfinn kirjoitti:

        Ensi sunnuntaina Turkuun, kaikki mukaan! Tapahtumalinkki vähän alempana.

        Mieli tekisi kyllä mutta vähä turhan kaukana ja saattaa pikaisia työkomennuksiakin tulla minä päivänä tahansa. Toivottavasti moni osallistuu ja edes joku uisi verkkareissa, on se niin mahtava uimavarustus, tai no kuka mistäkin tykkää... Kuvat tai videot tapahtumasta olisi kova sana.


      • Verkkariuimari kirjoitti:

        Mieli tekisi kyllä mutta vähä turhan kaukana ja saattaa pikaisia työkomennuksiakin tulla minä päivänä tahansa. Toivottavasti moni osallistuu ja edes joku uisi verkkareissa, on se niin mahtava uimavarustus, tai no kuka mistäkin tykkää... Kuvat tai videot tapahtumasta olisi kova sana.

        No, yksinpä siellä sitten olin, ihan huippukeli kyllä, 24 astetta lämmintä ilmassa ja vedessä, hiukan sadettakin. No nyt oon ihan läpimärkä, päällä alushousut, musta t-paita, mustat sukat, tummat 501:t, tummanvihreä huppari ja mustat Converset. Kohta taidan vaihtaa kuivaa sinistä vaatetta päälle, käydä syömässä ja ottaa sitten kelluntaliivit mukaan ja mennä rannalle takaisin nauttimaan veden lämmöstä.


      • wetfinn kirjoitti:

        No, yksinpä siellä sitten olin, ihan huippukeli kyllä, 24 astetta lämmintä ilmassa ja vedessä, hiukan sadettakin. No nyt oon ihan läpimärkä, päällä alushousut, musta t-paita, mustat sukat, tummat 501:t, tummanvihreä huppari ja mustat Converset. Kohta taidan vaihtaa kuivaa sinistä vaatetta päälle, käydä syömässä ja ottaa sitten kelluntaliivit mukaan ja mennä rannalle takaisin nauttimaan veden lämmöstä.

        Vai niin "suosittu" tapahtuma se sitten oli. Itse kävin eilen aamulla tuo adidaksen musta-hopea suosikki verkkaripuku päällä uimassa. kyllä se uinti jollainlailla sujuu ja tuli muutenkin nautiskeltua lämpimässä vedessä.


    • Didas

      Tuli sit ajettua veneellä pikku lenkki ja "pudottua" mereen verkkarit jalassa ja huppari sekä adidaksen tossut jalassa. Toki pelastusliivit oli päällä, uinti ja veneeseen kiipeäminen oma projekti.

      Helsingin edustalla saa vain hakemalla hakea paikkaa, ettei kukaan ilmoita meripelastukseen ilman oikeaa tarvetta. Hauska olis kokeilla pudota vauhdistakin. Mut tarvis kaverin. Vesijetistä voisin pudota kypärä päässä :)

      • Kuulostaa kyllä hauskalta, jos veneilytaitoinen kaveri kelpaa niin laita meiliä (klikkaa käyttäjätunnustani niin saat osoitteen). Kypärä päässä uiminen voi olla hauskaa, mullakin on olemassa sellainen kypärä jonka voi kastella. Tällaisella kelillä kuin nyt on, olisi oikeastaan todella upeaa olla veneellä tai jetillä liikkeellä, voisi kastella vaatteet uudestaan aina kun alkaa olla kuuma - tai tekee mieli uida. Olin tuossa rannalla pari tuntia, uin vaatteet päällä (alusvaatteet, 501:t, huppari, converset) ja välillä nautin märän viileästä olosta laiturilla, ihan mahtavan hyvä olla...

        Sattui tuossa silmään yhden lehden kansilehden suurin otsikko, "Vaatteet päällä uimaan". Hätkähdytti, mitä, joko täällä aletaan oivaltaa tuo mukava asia...mutta se kertoi vain lasten uimakoulusta. Siinä oli sentään juttua vaatteet päällä uimisesta enemmänkin kuin vain otsikko.


      • wetfinn

      • Uimavarustus oli erinomainen ainakin meikeläisen makuun.


      • Verkkariuimari kirjoitti:

        Uimavarustus oli erinomainen ainakin meikeläisen makuun.

        Vastasin siis Didas nimimerkille.


    • Kyllä harmittaa taas kun tuo muutenkin pieni ja vähän nuhjuinen ja seisovavetinen (siis suomeksi vesi vaihtuu heikosti) järvi on rutikuivan kesän ja kuumuuden takia niin leväinen ettei sinne viitsi mennä uimaan. No varapatruunat käyttöön: Tuo profiilikuvassakin oleva suosikki verkkaripuku päälle, kunnon suihku ja ulos nautiskelemaan helteestä. Kyllä märkä verkkaripuku näytti ja tuntui taas niin hyvältä. Uinti kuitenkin olisi se ykkösjuttu, niin pitäisi vain rohkeasti mennä erään leirikeskuksen rantaan vaikka sinne saattaa joku tulla. Siellä on tullut muutaman kerran uitua vuosien aikana.

      Kyllä noista lehdistä aina jotain yllättävää positiivista löytyy. Muistan kun olin aivan liekeissä joskus 2000-luvun alussa kun postissa tuli uusi anttilan kuvasto. No siinä malli juoksi toinen malli reppuselässä vedessä adidaksen irtoverkkarit jalassa. Tuohon aikaan ei tainnut olla itsellä nettiyhteyttäkään, niin märät vaatteet -tarjonta oli tosi niukkaa. Toinen mieleen jääny kuva oli vähän myöhemmin seiskan hauskoissa kuvissa kun eräs tyyppi hyppää veneestä pää edellä veteen valmiiksi märät adidaksen verkkarit jalassa jotka oli samaa mallia kun anttilan luettelossa olleet. Ostin vähän myöhemmin itselle vastaavat verkkarit jotka kastuivat monet kerrat suihkussa ja järvessä.

      • Rohkeasti vaan uimaan, vaikka rannalla olisi muitakin, kukaan ei tule päälle, joku saattaa uteliaana kysellä miksi. Olen vastannut, että se tuntuu hyvältä ja näillä helteillä viilentää mukavasti. Eilenkin täydellä uimarannalla uidessani sain olla kokolailla rauhassa, muutama ihan positiivinen reaktio vain. Uimavalvojankin kanssa juttelin, että kun uimapukuni vähän poikkeaa valtavirrasta, hän tuumi että ei se silti väärin ole. Ja miksi olisi, vaatteet päällä uinti ei vahingoita ketään eikä mitään. Pää pystyssä vaan, rohkeus palkitaan.


    • WetClothesMetsälä

      Kyllä tänään oli taas kuuma päivä, jopa niin kuuma, että piti mennä suihkuun kaikki vaatteet päällä. Päälläni olivat : oranssi ruudullinen kauluspaita, mustat farkut, harmaat sukat ja allla valkoiset bokserit...Kyllä teki gutaa....(Kun ei uimaan vielä ole tullut mentyä...)

    • Joo pitäisi kerätä rohkeutta, mutta kun tuo itseluottamus ei mitenkään päätä huimaa. Näytti tuo "omakin" järvikin paremmalta kun tuuli oli sekoittanut vettä, niin kai sinnekin voi pulahtaa. Onhan tuo vaateuinti niitä harmittomimpia harrastuksia mitä löytyy, ei pitäisi olla kenelläkään mitään valittamista kun luonnonvesissä ui. Jostakin syystä suurin osa meistä on pienenä kasvatettu siihen että vaatteiden kastelu on muka paha asia. Verkkarit pitää värinsäkin niin hyvin että ei varmasti vaikuta vaikka kuinka monta kertaa uittaa, pääasia vain ettei jätä märkänä niitä miksikään mytyksi lojumaan ettei homehdu. Porukalla uinti olisi kyllä mukavaa, mutta täältä on sinne turkuun sen verran matkaa ettei viitsi lähteä ja kaikenlaisia töitäkin on edessä. Joku esim. kalajoen hiekkasärkät olisi mahtava paikka joka on täältä kohtuullisen matkan päässä.

    • No niin, tuli taas käytyä uimassa omalla rannalla. Eihän tuota suosikki uimapukua malttanut jättää uittamatta niin se pääsi taas järveen. Otin tälläkertaa taas valokuviakin, niin tuossa profiilikuvana yksi niistä sopivasti rajattuna jossa verkkaripuku luonnollisesti vesimärkänä juuri järvestä nousun jälkeen. Vesi on varmasti pitkästi yli 20 asteista ja kuuma sää pitää sopivasti veneilijät poissa, kun tuolla järvellä on pelkästään soutuveneitä. Eipä siinä sen ihmeempiä, verkkaripuku päällä lämpöisessä järvessä uiminen ja kelluminen on yksi maailman parhaista olotiloista/tuntemuksista mitä voi olla. Toinen nautinto on sitten kun nousee järvestä pois ja tuntee ja näkee auringossa märkänä kiiltelevän verkkaripuun. Seuraavalla kerralla taas joku toinen verkkaripuku tai sitten verkkarit huppari.

    • No, mihin kaikki vaateuimarit on palstalta hävinnyt kun on parhaat uintikelit vuosikausiin? Itsekään en tosin ole pariin päivään ehtinyt uinnille, mutta maanataina ja tiistaina kävin uittamassa tuon useamman kerran uitetun sinisen adidaksen verkkaripuvun joka on samaa mallian kuin tuo profiilikuvan suosikki. Pintavesi oli paikoin oikeastaan kuumaa. Tiistain uintireissun ja verkkarisuihkun jälkeen en riisunut vaan menin ulos puutarhaan istuskelemaan. Märkä verkkaripuku viilensi sopivasti niin oli oikein mukavan tuntuista.

      • Ei ole oikein tullut käytyä, kun ilma on 32 se on aika tuskaa täysissä pukeissa ja herättää enemmän huomiota kuin vaatteet päällä uiminen. Lisäksi tuo biitsi on niin täynnä väkeä, että 20m pääsisi kuivin kengin kävelemällä toisten päitä pitkin... No, nyt vesi lämpenee hyvin, se pysynee lämpimänä pitkälle syksyyn. Kun koulu alkaa ehtii käydä aamuin illoin uimassa, kun ei tarvitse olla töissä ennen aamukuutta ja pääsee pois ennen iltakuutta...


      • ...ja tarkoitin että tuo 700m kotoa rannalle on aika tuskaa...

        No, kaivelin vaatehuonetta tuossa ja löysin varmaan 15v vanhan puuvillaisen Helly Hansenin työasun. Pitihän se uittaa, joten viikonloppuna töistä tullessa aamuviideltä päälle alusvaatteet, työasu ja mustat Tretorn-kumisaappaat. Kunnon Sysmä-look oli valmis! Biitsillä oli jotain rakastavaisia, menin seuraavaan paikkaan. Tulikin uiskenneltua ihan hyvä tovi, oli kiva asu uida ja kuivuikin sitten ihan uskomattoman nopeasti. Ehkä tässä joku kerta vielä...


      • Tuossa paikallisessa järvessä ei montaa uimaria ole vaikka on pari virallistakin uimarantaa. Tiistaina kun olin ruuvannut monta tuntia kuumassa, niin oli jo kiire päästä uimaan kun kuumuus teki tehtävänsä että sai jo yökkiä eli meinasi vissiin lämpöhalvausta pukata päälle. Kyllä teki hyvää päästä järveen viilentymään ja kellua sekä nautiskella märässä verkkaripuvussa. Ei tuossakaan kylmä tule kun kävelee autolta n.100 metriä rantaan auringonpaahteessa vielä kuiva verkkaripuku päällä, paluumatka on huomattavasti raikkaampi vaikka on lievä vastamäki.
        Huomenna täytyy yrittää ehtiä alkuillasta uinnille, ennemmin ei ainakaan onnistu. Nyt kun taas kaikki "uimapuvut" on käyneet pesukoneessa, niin täytyy taas valita mitä seuraavaksi käyttää, jos vaikka viimein olisi irtoverkkarien ja hupparin vuoro ensimmäistä kertaa tälle kesälle...


      • Verkkariuimari kirjoitti:

        Tuossa paikallisessa järvessä ei montaa uimaria ole vaikka on pari virallistakin uimarantaa. Tiistaina kun olin ruuvannut monta tuntia kuumassa, niin oli jo kiire päästä uimaan kun kuumuus teki tehtävänsä että sai jo yökkiä eli meinasi vissiin lämpöhalvausta pukata päälle. Kyllä teki hyvää päästä järveen viilentymään ja kellua sekä nautiskella märässä verkkaripuvussa. Ei tuossakaan kylmä tule kun kävelee autolta n.100 metriä rantaan auringonpaahteessa vielä kuiva verkkaripuku päällä, paluumatka on huomattavasti raikkaampi vaikka on lievä vastamäki.
        Huomenna täytyy yrittää ehtiä alkuillasta uinnille, ennemmin ei ainakaan onnistu. Nyt kun taas kaikki "uimapuvut" on käyneet pesukoneessa, niin täytyy taas valita mitä seuraavaksi käyttää, jos vaikka viimein olisi irtoverkkarien ja hupparin vuoro ensimmäistä kertaa tälle kesälle...

        Muista juoda riittävästi!


      • wetfinn kirjoitti:

        Muista juoda riittävästi!

        Kyllä on tullut juotua kuin sieni, mutta kyllä kova kumuus vaan käy kunnon päälle kun jotain raskaampaa hommaa tekee. Täytyy koittaa pitää taas jonkunasteista lomaa muutama päivä kun lämmintä on 28-30 astetta. Tullut käytyä taas pari kertaa uimassa. Tänään vihdoin huppari päällä, fruit de loomin musta vetoketjuhuppari joka on joskus ennekin tullut uitettua. Housuina yhdet lähes käyttämättömät noista umbron ross mallin verkkareista joita löytyy useammat enempi tai vähempi käytetyt/uitetut. Tuo muutenkin suht reilun kokoinen huppari venyi mukavasti märkänä ja kiilsi kilpaa verkkareiden kanssa. Märissä vaatteissa järvessä touhuaminen on yhtä nautintoa kun sääkin on vesileikkien kannalta täydellinen. Pitäisi taas panostaa tuohon ilman apuvälineitä uimiseen, mutta jotenkin turhauttaa kun joka kesä pitää aloittaa opettelu lähes alusta. Lötköpötköillä uinti on vaivatonta.
        Seuraavalla kerralla täytyy taas ottaa joku verkkaripuku uimapuvuksi.


    • Tuli taas käytyä uimassa. Uimapukuna tuo sininen adidas sereno14. Siis tuollainen: https://www.aktiesport.nl/product/blauw-adidas-sereno-14-trainingspak--heren/816007_aktiesport/ Tuo puku vaihtaa kunnolla väriä, kuivana auringonpaisteessa on perus sininen ja tosi kiiltävä, vaaleampi kuin linkin kuvissa, mutta märkänä tosi tummansininen. Kokeilin uida ilman lötköpötköjä ja onnistuihan se. Ei tosiaankaan mitään kilpauimarin vauhtia, mutta onnistui kuitenkin ja uin lyhyttä matkaa monta kertaa molemiin suuntiin. Rintauintia uin, tekniikka vaatii kyllä hiomista ja miksei verkkaripukukin lisää vastusta, mutta ilman vaatteita en edes kokeile. Nyt pitää koittaa panostaa tuohon uintiin kunnolla että joskus olisi edes perustaitoinen uimari, talven jälkeenkin.

      • Eilen kävin taas unnilla sama verkkaripuku päällä, uintikin alkaa sujua jatkuvasti paremmin. Tänään en ehtinyt, jos huomenna onnistuisi.


    • Kävin vielä toisen kerran tänään uimassa, siniset vaatteet ja kengät kauttaaltaan päällä. Otin "kelluvan riippumaton" mukaan, puhalsin sen kehän ja tyynyn täyteen rannalla, kahlasin noin polven syvyyteen ja asetuin makuulle, kastuin siinä jo lähes kokonaan, vain rinnan päälle jäi kuiva alue. Annoin tuulen viedä rannan suuntaisesti, vähitellen päälle huuhtovat aallot kastelivat hupparinkin kokonaan. Laiturin lähellä vierelle ui tuttu poika joka totesi, että joka vuosi käyt täällä kaikki vaatteet päällä uimassa, mihin totesin että joo ja ties montako kertaa. Hän ui siinä rinnalla ja juteltiin niitä näitä, ehdotin vaatteet päällä uimisen kokeilua, lupasi kokeillakin. Rannan toisessa päässä siirryttiin takaisin laiturille ja nousin ylös, joku junnu hämmästeli että miksi mulla on kengät jalassa, kaikki muu vaatetus ilmeisesti oli ihan normaalia... Katselin kun pojat hyppivät mereen laiturilta ja pariin otteeseen hyppäsin itsekin, vesi on nyt todella lämmintä ja mukavaa. Vaan kun pitää aamulla sännätä töihin, ei voinut jäädä pidemmäksi aikaa...mutta viikon päästä ehtinee taas.

      • Työntäyteinen viikko ollut, mutta pari kertaa tullut uitua. Viikolla kävin iltauinnilla ja varustus oli sillä kertaa kirkkaansininen adidaksen verkkaripuvun takki joka on jo suht vanha, mutta lähinnä uintikäytössä silloin tällöin ollut ja koska ko puvun housut on jo käytetty loppuun ja hävitetty niin "kaverina" tummansiniset adidaksen irtoverkkarit. Tänään uimapukuna vaihteeksi puman musta verkkaripuku. Homma toistaa turhankin samaa kaavaa: uintia ja pelkkää nautiskelua vedessä olemisesta, mutta hyvältähan se tuntuu. Viikolla vesi oli 26 asteista, nyt 24.


    • Tuli taas käytyä uimassa. Varustuksena tuo sininen adidaksen samba2 pes suit joka on samaa mallia kun tuo musta-hopea suosikki uimapuku, mutta jostain syystä selvästi paksumpaa kangasta tuo sininen. Uinti sujuu ihan ok ilman apuvälineitä ja mukava nautiskella vedessä. Veden lämpötila oli pudonnut jo 21 asteeseen, mutta kyllä siinä hyvin tarkenee.

    • Kyllä täällä on taas hiljaista. En tosin itsekään oo ehtinyt uinnille pitkään aikaan eikä taida vesikään enää olla turhan lämmintä. Toivottavasti vielä tarkenisi uida ennen ärsyttävän pitkää kylmää kautta. Onneksi kesän aikana tullut uitua monta kertaa ja uitettua tuli samalla 5 verkkaripukua 2 irtoverkkarit 1 huppari ja 1 verkkaripuvun takki.

    • Juu, hiljaista on, mutta uitu on aina kun on ehditty. Oli tosi hyvin töitä tänä kesänä, asuntovelattomalla opiskelijalla on aika helppo talvi edessä nyt. Meidän lähibiitsillä vesi oli parhaimmillaan 27, siinä oli mukava lillua "kelluvan riippumaton" päällä, tietenkin täysissä pukeissa.
      Ostin sen softshell-takin mistä haaveilin, neljällä kympillä outlet-myymälästä. Kerran olen jo uinut sen kanssa, ei haittaa kovinkaan paljoa verrattuna pelkkään huppariin. Kyllä se kastuu toistekin. Ostin tarjouksesta myös uuden kuoriasun, se vanhempi muuttuu nyt vallan uimapuvuksi. Jos kokeilisi neopreenisukkien ja -hanskojen kanssa pidentää kautta, kuoriasun alle merinovillaa tietysti.
      Nyt kun alkaa myöhäisemmät aamut (8.15 vastaan kesän 5.30) aion mahdollisimman monena aamuna, etenkin vielä kun vesi on lämmintä, käydä uimassa vaatteet päällä. Kesällä olisi ollut kiva jos olisi saanut tehdä myös ilta/yövuoroa, silloin olisi ollut mahdollisuus käydä aamuisin uimassa. Iltapäivisin ranta on ollut hyvin täynnä ja toisaalta 13-15h työpäivän jälkeen ei ole enää jaksanut. Suihku-ruoka-sänky on ollut illan ohjelma.

      • Oma uintikausi taitaa valitettavasti olla ohi, ainakin tuo paikallinen järvi alkaa olla jo turhan viileä. Ihmeen äkkiää se syksy tuli vaikka heinäkuu oli niin lämmin. Eilen illalla kun ulkoilutin koiraa tuo suosikki "uimapuku" päällä ihan kuivana siis, niin oli jo tosi kylmän tuntuista ja yöllä olikin sitten ollut alimmillaan 3 astetta. Pieni järvi kylmenee vauhdilla.
        Meni itseltäkin monta hyvää uintipäivää pilalle kun tuli vähän yllättäen hommia missä oli sitten niin pitkiä päiviä että ei enää jaksanut uimaan, no rahaa siitä edes tulee.


    • Oi että mikä herätys, kova vesisade ulkona! Merivesi on 19-asteista ja ilma oli lähes 17 , loistava keli. Päälle alusvaatteet ja sukat, Helly Hansenin puuvillainen työasu, lappuhaalari ja takki, villasukat jalkaan ja päälle Rukan sininen sadeasu, olkainhousut ja takki. Jalkaan vielä Tretornin mustat kumisaappaat ja ulos nauttimaan. Kävelin rantaan fiilistellen sitä, miten hienosti pysyn nyt vielä kuivana, hiljaisella rannalla katselin hetken yhä yltyvää sadetta ja kuuntelin sateen ropinaa huppuun. Ohi kulki isohko vene, laskeuduin portaille siten, että saappaanvarret riittivät vielä pitämään jalat kuivana - kunnes veneen aallot saavuttivat laiturin. Pieni vesinoro pääsi lirahtamaan kumpaankin kumisaappaaseen, se oli lupaus seikkailusta. Sitä tietää, että kohta kaikki yllä oleva on märkää, ajatuksella on kiva fiilistellä kun vielä on kuiva. Hetken kuluttua tuli vielä toinenkin vene, nyt saappaisiini meni vähän enemmänkin vettä ja haalareiden lahkeiden kosteuden tunsi iholla. Oli aika edetä. Laskeuduin veden varaan ja tunsin kuinka vesi valui hiljaa sadevaatteideni sisälle ja saappaisiin, täyttäen tyhjät kolot ja toisaalta tasoittaen paineita, jolloin liikkuminen helpottui ja pystyin uimaan melko normaalisti. Lämmin vesi tuntui hyvältä ja uin yli 200m, olisin jaksanut pidemmälle mutta sen verran vasta-aallokkoa oli että Itämerta sai yhtenään syljeskellä suustaan, joten käänsin ympäri. Vaikka vaatetta on jo jonkin verran päällä, yllättävän hyvää vauhtia tuossakin varustuksessa pääsee, hätätilassa ja pelastusliivit päällä voisi päästä aika pitkällekin, ainakin veden lämpötilan ollessa suosiollinen. No, ylipäätään vesillä liikuttaessa pienveneillä kylmän veden aikaan pitäisi olla kuivapuku, ellei päällä niin ainakin nopeasti saatavilla, joten se on oma juttunsa. Nyt olin liikkeellä kastuakseni, ja tottavie kyllä minä märkä olinkin, aivan ihanan likomärkä. Palattuani laiturille lepäilin hetken ja katselin hiljaista veneliikennettä. Kävin vielä uudestaan uimassa, kun kerran olin tänne tullut ja jo itseni kastellut. Ylös noustuani annoin jonkin aikaa veden valua pois, kumisaappaani ovat ehjät joten niistä ei tietenkään vettä poistunut, enkä myöskään poistanut.

      Käveltyäni kotiin nautin vielä jonkin aikaa märissä vaatteissa olemisesta, sitten oli pakko kuitenkin vaihtaa kuivaa, laittaa uimapuku kuivumaan ja saappaat saapaskuivuriin. Tuli ainakin vuoden 2018 sadeasu-uinti suoritettua, olisin voinut useamminkin uida, mutta sadetta on ollut kovin vähän. No, ehtii tässä vielä, ei vesi niin nopeasti jäähdy. Kuoriasun kanssa uidessa aion käyttää jonkin verran myös kumisaappaita, tosin pääasiassa Hai-saappaita, värikkäät kumisaappaat uimajalkineina ovat mielestäni pirteät.

    • Lupaavat niin lämmintä viikkoa että tiedä vaikka tuo järvi lämpenisi vielä uitavaksi, täytyy ainakin toivoa. Tuli tuossa niputettua ja leikkailtua tämän kesän kuvausmateriaalia, niin tuli uintivideota yli 50 minuuttia. Saa taas talven kylmillä katsoa ja muistella kesän verkkariuinteja. Valokuviakin tuli jonkinverran. Oma hankaluutensa varsinkin kuvien ottamisessa kun ei ole uintikaveria joka voisi ottaa kuvia, no esimerkiksi itselaukaisin viiveellä auttaa asiaa.
      Tuossa on hyvä kuva verkkariuinnista kohtuu vanhalta sivustolta http://christian.nasse-klamotten.ch/gallery09/g09_11.jpg Tullut katsottua jo vuosia sitten tuon sivuston kuvia ja yhtä kauan harmittanut ettei ole vielä parempaa kuvaa missä tuo adidas telmo (mistähän tuonkin puvun mallinimi on jäänyt päähän) verkkaripuku näkyisi mieluiten kokonaan märkänä hyvässä auringonpaisteessa. Hyvä että näkyy edes osittain.

    • vipa2

      Itse tykkään käydä trikoissa tai vaikka triathlonpuvussa, myös pyöräilyyn tarkoitettu kuoriasun tyyppinen sadeasu on hyvä..

      • Käytätkö jotain kenkiä uidessa? Jos et, kannattaa kokeilla, sinulla varmaan on vanhoja lenkkareita jotka voit "uhrata", vaikka eivät ne paremmatkaan kastumisesta miksikään mene.


    • Ensimmäinen viileän veden varustuksen testiuinti tehty viikko sitten. Alle keinokuitubokserit, siihen päälle merinovillainen kerrasto, 3mm neopreenishortsit, jalkaan 3mm neopreenisukat, päälle Adidaksen verkkarit joita ei ole kai koskaan riisuttu kuivana. Jalkaan vielä 12 euron vesilenkkarit, jotka tilasin varta vasten pykälää isompana jotta mahtuvat neopreenisukan päälle. Käsiin vielä neopreenihanskat ja rantaan. Veden lämpötila oli vajaa 17 astetta, eli varsin lämmintä vielä, eikä veteen meno tuntunut pahalta. Kengät kelluttivat reilusti ja shortsitkin jonkin verran, uiminen ei ollut erityisen helppoa, mutta onnistui. Lämpö tasaantui pian ja uiminen tuntui ihan mukavalta. Välillä ylös ja pari lyhyempää dippausta tein vielä ennenkuin lähdin vettä valuen hiljalleen valumaan kotiinpäin. Oli ihan toimiva setti, joskin tilasin vielä lisäksi 2mm neopreeniliivin. Jälkikäteen tuli vasta mieleeni, että onhan niitä myös neopreenisia kelluntaliivejä, miltähän sellainen tuntuisi tasapainottamassa kenkien kelluvuutta, kyllähän se vielä siihen kerraston ja verkkatakin väliin sopii lämmittämään. En vielä raaskinut tilata, mutta löysin sentään neopreenipipoja, tilasin toki heti.

      Tänään teki lujasti mieli laittaa muuten vastaava varustus kuin yllä, mutta lisäksi tavalliset kelluntaliivit, sadeasu ja kumisaappaat ja mennä uimaan, mutta eilen iskenyt ohimenevä tasapainovaiva muutti suunnitelmaa, kävin sitten vain kävelemässä tunnustelemassa miten se luontuu. Päälle oli puettava kunnon kurapuku eli perinteinen sadeasu sekä kumisaappaat, koska oli riski että joudun pitämään lepotauon äkillisesti jolloin kuravaatteet ovat enemmän kuin paikallaan, ei tarvitse miettiä ollenkaan voiko tuohon märkään maahan istahtaa hetkeksi. Ei onneksi tarvinnut, rannalla istuin muuten vain hetken mättäällä ja annoin korkealla olevan meren huuhtoa kumisaappaideni kärkiä.

      • Eipä ole uinti onnistunut enää elokuun alkupuolen jälkeen, ihmeen aikaisin vesi viileni ja nyt tuskin on enää 10 asteistakaan. Joskus pari viikkoa sitten olin menossa suihkuun, niin ajattelin että nämä kaikki päällä olevat vaatteet voi laittaa samalla kertaa pesukoneeseen. Siinä tuli sitten käytyä suihkussa täysi varustus päällä eli alushousut, t-paita, sukat umbron monesti uitetut verkkarit ja musta vetoketjuhuppari.
        Laita wetfinn vaikka omien uintiverkkarien kuvia tuohon sähköpostiin niin voi ihan mielenkiinnolla katsoa onko yhtään samanlaisia verkkareita mitä itse tullut uitettua, näkisi samalla toimiiko tuo sähköposti edes. [email protected]


      • Verkkariuimari kirjoitti:

        Eipä ole uinti onnistunut enää elokuun alkupuolen jälkeen, ihmeen aikaisin vesi viileni ja nyt tuskin on enää 10 asteistakaan. Joskus pari viikkoa sitten olin menossa suihkuun, niin ajattelin että nämä kaikki päällä olevat vaatteet voi laittaa samalla kertaa pesukoneeseen. Siinä tuli sitten käytyä suihkussa täysi varustus päällä eli alushousut, t-paita, sukat umbron monesti uitetut verkkarit ja musta vetoketjuhuppari.
        Laita wetfinn vaikka omien uintiverkkarien kuvia tuohon sähköpostiin niin voi ihan mielenkiinnolla katsoa onko yhtään samanlaisia verkkareita mitä itse tullut uitettua, näkisi samalla toimiiko tuo sähköposti edes. [email protected]

        Laitoin sähköpostia muutama päivä sitten, onko se tullut? Jos ei, siinä oli ehkä liian monta kuvaa, pitää laittaa uusiksi...


      • K..u..t..s..u..n..i...-
        wetfinn kirjoitti:

        Laitoin sähköpostia muutama päivä sitten, onko se tullut? Jos ei, siinä oli ehkä liian monta kuvaa, pitää laittaa uusiksi...

        Tulihan se. Taas tieto lisääntyi.


      • wetfinn kirjoitti:

        Laitoin sähköpostia muutama päivä sitten, onko se tullut? Jos ei, siinä oli ehkä liian monta kuvaa, pitää laittaa uusiksi...

        Oli tullut perille, kiitti. Laita vain lisää tulemaan kun on aikaa ja löydät sopivia kuvia. Minä en niitä levittele eteepäin, että sitä ei tarvitse murehtia. Olisi ollut loppusyksyllä siedettävän matkan päässä (n.120km) mahdollisuus verkkariuintiin uimahallissa, mutta luonnollisesti huomasin sen myöhässä...


    • jijiji

      Pari päivää sitten piti irroittaa peräprutku veneen perästä ja se meinasi lipsahtaa, äkkiä olinkin polvia myöten vedessä. Siinä aikani mellastettuani olinkin märkä jo haaroihin asti. Siinä samalla voikin sitten uida pienen lenkin, kylmää oli kyllä. Päällä farkut, huppari ja ohut toppaliivi.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe