Stanley cup finaalit alkaa!!

JofaSetäMaitoJuna

Urheilumaailman arvostetuimman ja himotuimman palkinnon, stanley cup pokaalin metsästys alkaa ensi yönä.
Niin kuin urheilumaailman legendaarisin sanonta kuuluu" Jos et ole voittanut stanley cupia, et ole voittanut mitään"
Mikäli olet tämän palkinnon voittanut, olet voittanut kaiken.
Vain maailman parhailla urheilijoilla kyseisen palkinnon voittamiseen on mahdollisuus. Useat urheilumaailman arvostetummista asiantuntijoista on arvioinut stanley cupin voittamisen olevan huomattavasti vaikeampaa kuin toiseksi arvostetuimman palkinnon, jalkapallon mestareiden liigan voittamisen.
Meille suomalaisille jääkiekon ystäville on suuri kunnia että tätä palkintoa tavoittelee myös suomalais pelaaja.
Meneillään olevan NHL kauden kiistatta paras suomalainen, Erik Haula. Stanley cupin voittava joukkue rakennetaan voittavista pelaajista, palkinnon voittavassa joukkueessa hyvä ei riitä.
Pelaajat näissä joukkueissa ovat maailman parhaita.
Mikko Koivu neuvoi Haulaa nauttimaan ja ottamaan itsestään kaiken irti finaali peleissä. Näistä Koivun höpinöistä onkin helppo päätellä ettei mies itse koskaan mitään ole voittanut, tuskin tulee voittamaankaan.
Ainakaan stanley cupia, sinne asti hänen taitonsa eivät tule riittämään.
Mikko hyvä, stanley cup finaaleihin ei mennä nauttimaan, eikä siellä oteta itsestä kaikkea irti. Mikko ja muut kesälomalaiset voivat nauttia kesälomasta tosi miehet pelaavat nhl mestaruudesta, eivät nauti vaan ovat valmiit tekemään mitä vaan ja antamaan itsestään sata kertaa enemmän kuin kaikkensa pokaalin eteen.
Niin kuin vanha jääkiekko sanonta menee" Pelin jälkeen jääkiekkoilija tulee kotiin varusteet päällä, menee ne päällä makuuhuoneeseen ja nukkuu ne päällä. Mikäli näin ei tee, ei ole todellinen jääkiekkoiija.
Toivotaan että venäläinen harmaahapsi koukkunokka ei pokaalia vie vaan pysti saapuu iso eerikin mukana suomeen!

8

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kunigaslaji

      Nyt on ketjun avaaja ilmeisesti sulkenut silmänsä oikealta urheilulta sekä ei varmaan ole koskaan matkustanut suomen rajojen ulkopuolelle. Kyllä siitä kaikkein himoituimmasta pokaalista pelaaminen kohta alkaa eli 14.6, mutta silloin ei kyse ole mistään Stanleyn lahjoittamista pokaaleista vaan ainoasta ja oikeasta mestaruudesta!

      • JofaSetäMaitojuna

        Tarkoitat alkavia jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja. Siinäkin hienosta turnauksesta on kysymys.
        karu ja kylmä tosia kuitenkin on että tänä päivänä raha on pilannut jalkapallon. Esimerkiksi mestareidenliigassa joukkueet joilla edes teoriassa on mahdollista kyseinen turnaus voittaa on laskettavissa yhden käden sormilla.
        Maailman neljässä parhaassa sarjassa Serie Assa, La Ligassa, valioliigassa ja bundesliigassa voittaja suosikkeja on vain kussakin 1-2 joukkuetta.
        Yleensä mestarin tietää jo ennen kuin sarja on edes syksyllä päässyt käyntiin. Raha määrää jalkapallossa kaiken ja on tehnyt siitä siinä suhteessa pienen marginaali lajin.
        Tämän päivän jalkapallo on pienten sisäsiittoisten piirien leikki.
        Maailmanmestaruus turnaus on kuitenkin hieno tapahtuma mutta urheilullinen arvo ei nouse jääkiekon stanley cupin rinnalle.


      • KristiinaRonaldo
        JofaSetäMaitojuna kirjoitti:

        Tarkoitat alkavia jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja. Siinäkin hienosta turnauksesta on kysymys.
        karu ja kylmä tosia kuitenkin on että tänä päivänä raha on pilannut jalkapallon. Esimerkiksi mestareidenliigassa joukkueet joilla edes teoriassa on mahdollista kyseinen turnaus voittaa on laskettavissa yhden käden sormilla.
        Maailman neljässä parhaassa sarjassa Serie Assa, La Ligassa, valioliigassa ja bundesliigassa voittaja suosikkeja on vain kussakin 1-2 joukkuetta.
        Yleensä mestarin tietää jo ennen kuin sarja on edes syksyllä päässyt käyntiin. Raha määrää jalkapallossa kaiken ja on tehnyt siitä siinä suhteessa pienen marginaali lajin.
        Tämän päivän jalkapallo on pienten sisäsiittoisten piirien leikki.
        Maailmanmestaruus turnaus on kuitenkin hieno tapahtuma mutta urheilullinen arvo ei nouse jääkiekon stanley cupin rinnalle.

        Sitten vielä ei voi luottaa Afrikkalaisiin joukkueisiin, kun niitä saattaa olla lahjottu. Jalkapallossa on myös paljon filmitähtiä ja muuta vilppiä. Jääkiekossa tiputetaan rehellisesti hanskat ja tapellaan. Siellä myös taklaukset on kovia ja rehellisiä. Mutta esimerkiksi viime lauantain mestarien liigan finaali osoitti, millaista jalkapallo on. Ramos teloi ensin tahallaan Liverpoolin parhaan pelaajan Salahin. Sitten Ramos löi kyynerpäällä Liverpoolin maalivahtia päähän. Ehkä juuri sen iskun takia Karius mokaili. Sellaista jatkuvaa filmausta ja maassa kieriskelyä se jalkapallo on. Vilpillä Real Madrid voitti siis mestaruuden.

        NHL on tosiaan loistava sarja, kun jokainen joukkue on hyvä. On niissäkin tietenkin eroja, mutta se joukkue, joka tänään on vähän heikompi, saattaa muutaman vuoden kuluttua olla yksi parhaista joukkueista. Ja tietenkin päinvastoin. Esimerkkejä riittää. Esimerkiksi 2008 Stanley Cupin voitti Detroit, joka on tällä hetkellä heikko. Tällä hetkellä puolestaan vahva joukkue on Winnipeg, joka muutama vuosi sitten oli heikko. Hieno ja mielenkiintoinen sarja siis, jossa jokaisen joukkueen kannattajilla on aidosti toivoa menestymisestä.


    • kuningaslaji

      Eiköhän NHL tasosta kerro kaiken se että joku puuhastelijoiden kerho on saanut joukkueellisen pelaajia kasaan ja nyt johtaa jotain lordin lahjoittaman kiertopalkinnon mestaruussarjaa otteluvoitoin 1 - 0. Jalkapallossa jossa pelaajia on noin 300 miljoonaa ei ikinä mikään tulokasjoukkue voi olla 2 parhaan joukossa missään merkittävässä sarjassa. Jääkiekossa on koko maailmassa kuitenkin alle 2 miljoonaa pelaajaa joten eihän siinä lajissa juuri minkäänlaista kilpailua edes voi olla.

      • KristiinaRonaldo

        Vegas on kyllä tulokasjoukkue, mutta kaikki sen joukkueen pelaajat ovat konkareita NHL:ssä. Suljetussa sarjassa ei nousta divarista, mikä on tietenkin jalkapallossa ihan hyvä asia.

        Jalkapallo on luonnollisesti maailman suosituin laji jo pelkästään sen vuoksi, että sitä voi harrastaa missä päin maailmaa tahansa ja halvalla. Jääkiekko on perinteisesti rajoittunut lumisiin seutuihin, vaikka nykyään se on laajentunut vähän muuallekin. Totta kai siis jalkapallo on kuningaslaji. Eikä se ole jääkiekolta mitään pois. Molemmat lajit on hienoja.


    • niinpähän

      Niinpä. Vaan kovin pienen piirin harrastus jääkiekko USA:ssa. Vaikka meillä urheilumediaa seuraamalla saa aivan toisen, ihan väärän, käsityksen. USAssa sitä seuraa 1-2 prosenttia väestä, noin 3-6 miljoonaa, kun taas Suomessamme parhaimmillaan peräti 31 %. Elikkä suurin osa amerikkalaisista, 98-99 ei seuraa lajia. Tästä huolimatta tässä amerikkalaissirkuksessa kannattaa maksaa työntekijöille suomalaisittain katsoen ihan hyviä palkkioita. Ja haalia pelaajia ympäri maailmaa! Vaikka eivät ylläkään lähellekään esim. jalkapallon tai vormulan sankarien palkkioille. 100 suurituloisimman urheilijan listalle ei mahdu yhtään suomalaista urheilijaa eikä yhtään jääkiekkoilijaa. Niinpä.

      • JofaSetäMaitojuna

        ..Eikä yhtään suomalaista jalkapalloilijaa. Ai niin, valitettavasti maassamme ei ole edes yhtään jalkapalloilijaa. Maame nahkakuulan perässä laukkaajista käytämme nimitystä potkupalloilijat, heidän vaatimattomasta urheilullisesta tasosta johtuen.
        Meuhkasit että kuningaslaji, maailman arvostetuin ja vaikein peli jääkiekko on usassa pieni laji. Entäpä siellä sitten jalkapallo? Eli MLS sarja joka ei ole paljoa kotimaistamme veikkausliigaa kummoisempi sarja.
        Verrataampa jalkapalloa ja jääkiekkoa usassa. Yksi maailman arvostetuimmista urheilusarjoista NHL kenties on hieman suurempi arvostetumpi asia kun vastaavasti jalkapallon MLS sarja. Kenties se hieman oli pikkuisen vaatimattomasti sanottu, näiden kahden sarjan ja jalkapallon ja jääkiekon urheilullinen tasoero on usassa on noin valovuosi jääkiekon hyväksi.
        Entäpä sitten venäjä ja koko valtava entisen neuvostoliiton alue? Kuningaslaji jääkiekko on siellä ykköslaji, jalkapallo tulee kaukana perässä.
        Esimerkiksi Venäläiset ovat ylpeitä jalkapallon MM kotikisoista, mutta omaa joukkuettaan he häpeävät.
        Ja minä ymmärrän heitä täysin. Jalkapallo on venäjällä pieni marginaalilaji ja hyviä pelaajia ei yksinkertaisesti ole.


      • niinpähän

        Nyt emme puhu samasta asiasta. Se NHL:n ns. jääkiekko käsittääkseni vain tätä amerikkalaisille ja heidän TV-yleisöilleen tarjoamaa showurheilua, josta toki hyvät palkkiot maksetaan monille eri maista ostetuille pelaajille. Ja tähänhän myös pienen Suomemme urheilumedia sortunut. Toki ymmärrän Selänteet ja muut. Eihän kait siinä mitään pahaakaan, vaikka rahalla ostetaan ympäri maailmaa pelaajia amerikkalaisten showuihin. Mutta se totisempi urheilu, jalkapallo, sitä ei tietääkseni Amerikoissa oikeastaan lainkaan pelata. Vai olenko jäänyt paitsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe