Vinkkejä kyyhkyn ruokintapaikoiksi

tattep

Tarkoitus olisi opetella kyyhkyn metsästystä ja sitä varten melkeinpä tarvisi tehdä ruokintapaikka, kun ei noita lepopuita saati lentoreittejä ole tiedossa. Oikeaa riistapeltoa ei ole mahdollista tehdä. Kyyhkyjen lentoreiteistä mulla ei ole mitään hajua, viime kesänä niitä jo yritin seurailla, mutta tuloksetta. Yksittäisiä kyyhkyjä toki näkyi hyvinkin monessa paikassa.

Muutamia paikkoja olen katsellut:
1) 20 ha heinäpeltoalueen metsäsaarekkeen vieressä on savinen alue mulloksella kooltaan ehkä 5x4 m. Mulloksen vieressä on iso koivu (pisimmät oksat taitaa jo olla sen mulloksen päälläl osittain) ja saarekkeessa on noin 2 m korkeaa pusikkoa. Mullan pinnalta herneet näkyvät hyvin yläviistoonkin muualle paitsi tuon koivun ja pusikon suuntaan. Haittaako tuo koivu ja taimikko jotenkin touhua? Löytävätkö kyyhkyt jos heittelen siihen vaikka tuossa kesäkuun lopulla hernettä ja kiikutan hetkeksi puun nokkaan kuvan?
2) Samaisen peltoalueen kulmassa on joutomaa, johon voisin lavalle pistää ruokaa. 100 m päässä paikasta on kuitenkin meikäläisen mökki, jossa näin kesäisin touhuillaan aika paljon pihalla. Haittaako tuo pihapiiri kyyhkyjen uskaltamista ruokinnalle? Eilen näkyi kyllä ihan pihapuussakin kyyhky, mutta en muista, että viime kesänä olisi ihan tuossa peltotiellä niitä näkynyt. Hieman kauempana 300 m päässä satunnaisesti lähti pellolta lentoon.
3) Hakkuaukeita metsästysalueelta löytyisi useitakin. Löytyy ihan tuoretta tänä keväänä kaadettuakin. Se tänä keväänä kaadettu olisikin tosi houkutteleva. Valitettavasti mulla ei ole mitään tietoa onko siellä kyyhkyä, ei tule siellä päin liikuttua ennen varsinaisen kauden alkua. Kuitenkin lähellä on pelto ja kun samaa peltoaukeaa mennään toiseen päähän, niin siellä tiedän kyyhkyjä viime kesänä paukutellun.
4) Ihan rehti metsäautotie tai metsäautotien kääntöpaikka olisi vielä yksi mahdollisuus. Löytävätkö pulut sinne metsän keskelle?

Mihin noista sinä pistäisit, vai etsisitkö suosiolla jonkun toisen paikan?

6

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polviholli

      Viimeisimmässä Riistassa oli muistaakseni vinkkejä pienimuotoiseen kyyhkynruokintaan. Hyödynnettiin mm. kantoja hernealustana.

      • tattep

        Ok kiitti. Täytyy yrittää kyseinen aviisi etsiä jostain. Paikallisesta kirjastosta sitä ei ainakaan ole saatavilla.


    • Anonyymi

      Miksi kukaan ei viesti - eikä tajua - miten RAKASTETTAVA lintu on sepelkyyhky! Rakastan niitä ja lintuja! Netti täysi lahtaamista, murhaamista, kiväärejä, haulikoita, miten saada linnut raadoiksi, miten osata huijata niitä, miten tappaa kun pesissä vielä poikaset! Hullut tunnevammaiset tappokoneet, metsästäjät.
      Ihailkaa, rakastakaa, kunnioittakaa sepelkyyhkyjä. Kyyhkyläiset, lempeät, yksiavioiset, kiltit, hellät, viattomat ! Juuri siksi ne ovat tämän halpahintaisen vainon ja tappovimman uhreja. Vain surkeat halveksittavat moukat painaa liipaisinta ja tappaa näitä lintuja. Petetään houkutuslinnuilla, huijataa ruoalla, halutaan vain saada raadoiksi, vaikka nälkä ei ole. Tälläisiä miehiä: halveksin!
      Odottavat kai sotaa että saisi ampua tarpeeksi! Ei mitään tunneyhteyttä luontoon, elävään, vain ylimielinen tallaaminen ja tuhoaminen. Symboli sille mitä ihmiskunnassa on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan. Planeetan tuho.
      Minä ruokin pitkin kesää sepelkyyhkyjä, ystäviäni, rakkaudella, puhun niille, rakastan niitä. Rakastan!
      Pyyteetöntä, sydämestä. Rukoilen niiden puolesta. Vainotuin lintupoloinen! Edes puluja ei saa ampua. Kauniit sepelkyyhkyt, rakastan teitä.

    • Anonyymi

      Ps. Opetelkaa lintujen rakastamista ja niiden ihailua ILMAN PYSSYJÄ! Opetelkaa POIS tappamisesta! Siinä sankaruus.
      Katson keväisin kun sepelkyyhkyt hellästi hyväilevät nokilla toistensa kauloja joissa pyhä sepelrengas.. niin kauniit hellät linnut, lempeimmät linnut. Pyhät linnut.
      Halveksin pyssyjen kanssa pusikoissa vaanivia ihmispetoja. Siinä koko omakuvansa: täyttä merkityksetöntä typeryyttä, parempi kuin eivät olisi olemassa ollenkaan luonnon kiusana, saisi elävä olla rauhassa.

      • Anonyymi

        Nuo kellon ajat kertoo paljon milloin olet aina täällä mesoamassa. Edelleen neuvon että saat vertaistukea pahaan oloosi vastustajat palstalla siksi se on tänne perustettu. Ei tarvitse tulla pilaamaan fiksujen ihmisten keskusteluja. Enemmän kyyhkyn metsästäjät rakastaa lintuja kuin kaltaisesi valittajat. Hyödyntävät lähiluontoa kuten sadonkorjuussa on aina tehty.
        Itse sinä lintuja vihaat ja projisoit sitä tunnettaisi muihin. Samalla siis vihaat kaikkia saalistajia kanahaukoista kettuihin. Opettele normaali luontosuhde ja elämään luonnon kanssa tasapainossa niin tuo sinun paha olosikin helpottaa. Kertoo myös sekin paljon miksi metsästäjillä on yleisesti positiivisempi suhde elämään kuin vastustajilla. Tämä näkyy jo käytöksestä ja kunnioituksesta muihin ihmisiin ja eläimiin. Se mikä teiltä puuttuu.


    • Anonyymi

      Raakalaismurhaajat! Tapatte rauhan ja rakkauden lintuja, kyyhkyläisiä.
      Lempeä, hellä, kaunis., tunteva, herkkä elävä olento!
      Kirottuja olkaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe