Islamissa ei uskoa kummituksiin?

Kansanusko

Tätä piti itseni ihan tutkia, ennen kuin vakuutuin asiasta: islamissa ei tunneta kummituksia.

Wikipedia: "Kummitus, aave tai haamu on uskomuksissa kuolleen ihmisen tai eläimen sielu, joka kulkee elävien maailmassa, usein samoilla paikoilla kuin eläessään. Tätä elävien maailmaan jäämistä kutsutaan kummitteluksi. Kummittelevien sielujen väitetään usein yrittävän saattaa loppuun jotain tehtävää, joka jäi elämässä tekemättä, tai kärsivän rangaistusta pahoista teoistaan. Kummitusten katsotaan usein olevan jonkinlaisessa välitilassa, kuolleina, mutta kykenemättöminä siirtymään esimerkiksi helvettiin tai taivaaseen. Kummitustarinoita esiintyy ympäri maailmaa."

"Kummittelun katsotaan liittyvän lähes aina johonkin paikkaan, jossa kummitus on ollut eläessään. Joskus harvemmin kummituksen myös väitetään seuraavan elossa olevia sukulaisiaan. "

"Haamut kuvataan usein läpinäkyvinä, varjomaisina, sumumaisina tai luurankoina. Haamu voi myös välillä näkyä kuten elävä ihminen, mutta kadota sitten oudosti. Yleensä ajatellaan, että haamu voi kulkea aineen läpi, eikä sitä voi koskettaa, mutta että se voi koskettaa ihmisiä tai siirrellä esineitä. "


Islam ei tunne kummituksia, ainakaan merkityksessä, että ne olisivat muinoin eläneiden ihmisten levottomia sieluja. Islamin mukaan islam vapautti ihmiset moisesta taikauskosta. Länsimaissa on kansanuskon käsityksiä vahvistanut myös viihdeteollisuus, joka vahvistaa kansantarinoiden uskoa harhaileviin henkiin, jotka ovat aiemmin eläneiden ihmisten sieluja.

On tarinoita, että islamia edeltävänä aikana uskottiin murhattujen haudoilla verenjanoaan huuteleviin kostonhaluisiin "haamuihin", jotka lopettivat vaatimuksensa vasta kun surma oli kostettu. Perinne eli heimoyhteisöjen verikostokäytäntöjen aikaan, ja islamin oppineet ovat moisesta taikauskosta sanoutuneet irti.

Lievennyksenä otsikon väitteeseeni on kuitenkin Wikipedia-artikkelin tieto, että (islaminuskoinen) Turkki olisi yksi "kummistususkovaisimmista" maista. Siellä kummituksiin uskoo yli puolet asukkaista - Suomessa osuus on noin 10%.

Koraani tuntee sen sijaan "jinnit", autiomaassa oleskelevat henkiolennot, jotka näkymättöminä elävät aika ihmisyhteisöjen kaltaista elämää.

7

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rajatietoislamissa

      Mutta varmasti on rajatiedon kokemuksia muslimeillakin. Esim ruumiista irtautuminen, enneunet, kuolemanrajakokemukset ym. Voi olla että niistä kertominen on muslimien keskuudessa kertojalle hengenvaarallistakin.

    • Rajatietoislamissa

      Onko koraanissa ns. Salaista oppia?

    • tupuna10

      Raamattu kieltää ottamasta yhteyttä vainaja henkiin. sillä Raamattu sanoo, että kuoleman jäkeen ihminen siirtyy samantien tuomiolle. ja tuomiolla on myös heidän (islamin jumala= saatana) syyttämässä kuollutta. jos et ole uskonut Jeesukseen, niin joudut yksi selitteisesti kadotukseen. oli sitten kyseessä mistä tahansa uskonto kunnasta kyse.ns. kummitukset ovat pahojahenkiä. ne lähtevät kun ihminen uskoo Jeesukseen.

      • Molempienjumala

        Islamin jumala ja kristittyjen jumala on sama vanha mies jolla on parta.


    • tupuna10

      islamin jumalalla ei ole mitään tekemistä kristinuskon Jumalan kanssa. islamistit mielellään väittää asian olevan niin, mutta näiden kahden Jumalat ovat kaukan toisistaan. islamin jumala on vain luotu, kuten me ihmiset ja kristinuskon Jumala on tämänkin allahin luonut, jos nyt sillänimellä voi saatanaa kutsua.

    • Jännä juttu on, että osa jinneistä on kääntynyt jopa muslimeiksi. Eräät uskonoppineet ovat lisäksi sitä mieltä, että ihminen voi mennä jinnin kanssa naimisiin. Itse en kyllä menisi.

    • samatarkoitus

      Sekä ihmisille että jinneille Koraani paljastettiin, molemmat Allah loi palvelemaan Häntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe