Jokin iso/keskikokoinen rauhallinen koirarotu?

haukku

Puhuttiin miehen kanssa, että koiran hankkiminen voisi olla molempien mieleen tulevaisuudessa. Itse olen haaveillut monta vuotta koirasta, ennen suhdettammekin. En koskaan oikein keksinyt millaisen koiran haluaisin, nyt kuva on muotoutunut jo tarkemmaksi.

- iso, tai keskikokoinen koira. Vähintään sellainen noutaja kokoluokkaa. Jättirodut ovat kyllä usein sairaampia, ja haluaisimme koiran joka todennäköisesti elää kanssamme ainakin normaalin koiraniän verran. Iso koko ei muuten haittaa.

- Rauhallinen. Ei työkoiraa, tai muuten jokapäiväistä aktiviteettia vaativaa tehopakkausta. Lenkkeilen kyllä päivittäin ilman koiraakin, melko rauhallisia lenkkejä ja metsässä kulkemista. Joka päivä en ole valmis lähtemään koiraa juoksuttamaan, tai tokokentälle treenaamaan. Olen viettänyt aikaa paimenkoirien kanssa sen verran, että olen havainnnut niiden ( ja muiden työkoirien) olevan hyvin seurallisia ja mielellään kulkevan omiatajan perässä. On varmasti koulutuskysymyskin, että koira rauhoittuu kotona eikä kokoajan vaadi aktiviteettiä. Kuitenkin toivottaisiin koiran olevan joiltain osin itsenäinen, eli viihtyvän myös hieman etäämmällä omistajasta. Ei kuitenkaan aivan vetäytyvää koiraa, lemmikiksi ja perheenjäseneksi kun tulisi ( mutta ei perskärpästäkän). Kyllä koiraa leikitettäisiin, lenkitettäisiin ja jotain pientä temppuilua yms tehtäisiin, mutta mikä tahansa koira tekee noita pienessä määrin mielellään?

- Helposti koulutettava, mutta ei tarvitse olla ainavalmis partiolainen. Tykkään joskus tehdä pientä kototokoa ja opettaa temppuja. Kissani osaa istua ja antaa tassua, olisi kiva jos koira ei olisi ainakaan vaikeammin motivoitava kuin kissa :D Ei tarvitse olla tasavarma suorittaja, voi olla vähän vekkulikin unhan ei vaarallinen ja yleensä ihan ohjattavissa. Koiran pitää olla halukas ottamaan kontaktia ihmiseen ja helppo kouluttaa, koska se on ensimmäinen koiramme. Lisäksi olisi kivaa pitää koiraa ainakin joskus irti ilman katoamisen vaaraa, jolloin kontaktihalu on hyvä juttu. Meillä ei ole mitään kilpailu toiveita, eikä koiran tarvitse suorittaa hienosti mitään yksittäistä lajia. Kokeilla voidaan kaikkea hömppää jäljestyksestä tokoiluun ihan hupimielellä.

- Meillä on kani ja kissa, koiran ei saa olla liian vilkas, ja sen tulisi kyetä olla joskus irrallaankin= ei vahvaa riista/saalisviettiä.

- Lyhytkarvainen/ puolipitkäkrvainen. Ei trimmattava tai helposti takkuuntuva. Karvan irtoilu ei haittaa, eikä runsas karvanlähtöaika. En halua laahusta, joka kanta kaiken kuran sisälle ja vaatii jatkuvaa hoitoa. Jokainen koira sotkee taloa ja ymmärrän sen.

- Ei haukkuherkkää.

Jokin rauhallinen koira, joka kiintyy omistajiinsa. Ei kaipaa isoa määrää aktivointia, mutta on myös jonkin verran valmis puuhastelemaan omistajan kanssa. Viihtyy isossa rivitalossa, ei kovin valtava aidattu piha. Voi vahtia jonkin verran, muttei haukkuherkkä. Vieraita kohtaan ei tarvitse olla mikään ylilämmin, kunhan pärjää kaupunkioloissa eikä ole ensikertalaisen käsissä vaaraksi muille ihmisille ( ei laumanvartijoita siis). Lempeys omaa perhettä kohtaan olisi plussaa, koska koira tulee lemmiksiksemme ja rakaaksi perheenjäseneksi. Ystävillä on koiria, vaikkei ehkä koirapuistoissa viihdytä, koiran olsii pääasiassa tultava muiden koirien kanssa toimeen.

Onko tällaista ei niin energistä koiraa, joka ei ole pieni?

7

2577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taikkavaikka

      Joku noutajaroduista, sileä,kultainen,kihara esim.
      Tai lyhyt karvainen collie.
      Jos pienempi, niin katso läpi kaikki spanielirodut.Jos siistimpi, niin mieti isoa villakoiraa.Nehän oppii vaikka ja mitä, sirkuksissakin loistavat tempuillaan 😉

    • JoOnVaatimukset

      Huokailin ja syvään kilometrin mittaista ja totaalisen ristiriitaista vaatimuslistaanne lukiessa.

      Eli toisaalta koira pitää olla helposti motivoitavissa, aktivoitavissa, koulutettavissa ja käskytettävissä silloin kuin itsellenne sopii, mutta muuten koiran pitää tajuta olla hajuton, väritön ja mauton. Toisaalta koiran pitää olla super itsenäinen, mutta ei sitten kuitenkaan aina. Myös kiintyvää sorttia pitää olla, mutta jos kiintyy liikaa, niin sitten elukka onkin perskärpänen.

      Elävässä koirassa ei ole on/off -nappulaa, jota voitte mielenne mukaisesti napsautella toivottuun asentoon. Se on joko tai, kahta eri ääripäätä ette koiraan saa sen mukaisesti, millainen fiilis itsellä juuri sillä hetkellä sattuu olemaan. Yksikään rotu ei tuolla tavalla vaihda ääripäästä toiseen omistajan halun mukaan. Jotkin vanhemmat yksilöt saattavat sopeutua esim. noutajista, joten aikuista kodinvaihtajaa voinee harkita, mutta pentua en teille suosittelisi mistään rodusta. Robottikoiran ja pehmolelun voi viedä ulos juuri silloin kuin itselle sopii, ja nököttävät kiltisti hiljaa muun ajan.

      • haukku

        Aika selvästi oli että ei tarvitse olla äärimmäisen miellyttämishaluinen. Lähinnä että ihminen jolla ei ole ollut koiraa pärjää koiran kanssa. Luitko ollenkaan että saa olla vekkuli eikä tasainen suorittaja? Onko koira joka ei ole yhtä vaikea motivoida kuin kissa todella mielestäsi helposti aktivoitavissa?

        Missä kohtaa sanottiin super itsenäinen? Sanotiin että viihtyy myös itsekseen eikä tarvitse joka päivä suurta aivotyö määrää. Eli ei belgejä sakuja s jotka tarvitsevat työtä. Jokin seurakoira on ihan ok, saa se koira näkyä mutta esim labbikset tuhoavat kämpän jos eikävät pääse todella töihin. Hoidossa olleet paimenkoirat kulkivat aina kantapäillä, kuten työkoiran kuuluu.

        Mulla on ollut hoidossa chihu joka oli tosi kiva. Valmis lenkille yms mutta kotona sisällä leikki itsekseen tai nukkui. Eikä todellakaan poksahtanut vaikka 3 päivää peräkkäin vain lenkkeiltiin eikä harrastettu koiralakeja.

        Älä kommentoi jos et osaa sisäistää lukemaasi. Onhan se päteminen tietysti kivaa. Nimenomaa selitin pitkästi miten en halua ääripäitä. En palveluskoiraa joka on viritetty enkä mitään itsekseen viihtyvää ulkokoiraa tai täysin miellyttämishalutonta alkukantaista koiraa. Siitä väliltä joku normaali koira.


    • äläselitä

      "Aika selvästi oli että ei tarvitse olla äärimmäisen miellyttämishaluinen."

      Paskan marjat. Ihan muuhun viittaa mm. nämä:
      "Helposti koulutettava", "Tykkään joskus tehdä pientä kototokoa ja opettaa temppuja", "Koiran pitää olla halukas ottamaan kontaktia ihmiseen ja helppo kouluttaa", "Lisäksi olisi kivaa pitää koiraa ainakin joskus irti ilman katoamisen vaaraa, jolloin kontaktihalu on hyvä juttu", "Kokeilla voidaan kaikkea hömppää jäljestyksestä tokoiluun ihan hupimielellä".
      Ja niin päin pois. Meinasitko minkään tämän olevan mahdollista ilman miellyttämisenhalua? Mutta kaiken tämän ulkopuolella koiran pitäisi kuitenkin ymmärtää pitää matalaa profiilia ja olla haluamatta tehdä jotain yhdessä? Kuten sanottua, vanhempi koira voi olla sen verran väsynyt yhdessä tekemisestä, ettei sitten seuraile muuten, mutta yhdeltäkään pennulta et sitä lähtökohtaisesti voi odottaa.

      "Missä kohtaa sanottiin super itsenäinen?"

      Öö, missä kohtaa tätä EI olisi alleviivattu? Koko ajan muistutat joka väliin, että koira ei saa roikkua mukana kotona, mutta tästä TÄYSIN poikkeavasti koiran pitäisi kuitenkin haluta touhuilla silloin, kun itse sitä haluat.

      Eli nimenomaan selitit pitkästi, miten HALUAT ääripäitä omien mielihalujesi mukaisesti. Ei kannata kirjoitella keskustelupalstoille, jollet osaa sisäistää edes itsesi laatimaan tekstiä saati tiedä itsekään, millainen koira on hyvä. Keskustelupalstalla kirjoittelu kannattaa jättää vähemmälle myös siksi, että saat itkupotkuraivarit heti, kun joku uskaltaa ottaa puheeksi sen, miten pihalla tunnut olevan.

    • Doggo

      Aika ristiriitaiset vaatimukset

    • Piemonteseteille

      Piemontese olisi teille varmasti oikein sopiva rotu. Se on iso, rauhallinen, ei herkkä haukkumaan. Tosi ihmisrakasluonne.

    • Anonyymi

      Nimenomaan ristiriitaiset vaatimukset,jos koirasta puhutaan... Kannattaa tutustua koirarotuihin, ensin teoriassa ja sitten käytännössä...!
      Ei tuu ainakaan valittua väärää rotua, paras on jos se on omanlainen... No,itellä labbis, ja on ihan tosi energinen, innokas ja ystävällinen:) jälkiviisaana aatellen,ois voinu valita hiukan epäsosiaalisemman rodun,heh.. toi on kaikkine ihanine puoline just oman itsen vastakohta...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe