Kiuruveden tulevaisuus

Viimeinensammuttaavalot

Millaisia näkemyksiä palstalaisilla ? Millainen paikkakunta 10 vuoden päästä ? Vai onko edes olemassakaan ?

26

1538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Passootämä

      Täällä on muutamia tomeria pienyrittäjiä jotka eivät itsestään melua pidä.
      Vielä kun saatais jokin suurtyöllistäjä ja lisää väkeä paikkakunnalle.
      Ympäristö täällä on rauhallista ja pikkusievää. Kauniita maisemia on joskaan ei kirkkaita järviä monia.

    • varmaennustus

      Ainut suurempi kesätapahtuma, Iskelmäviikot loppuu, koska nykyiset yrittäjät väsyvät
      kuuntelemaan kateellisten puheita ja kirjoituksia asian tiimoilta.
      Monta maatilaa kokee konkurssin, kun EU-tuet vähenevät tai loppuvat osittain kokonaan,
      tori on autio ja tyhjä, vain hento tuulenhenkäys liehuttaa vasikan kaulassa olevaa huivia.
      Koko kaupunki hukkuu lehmänpåaskaan, kun ei osata hyödyntää tuota melkein ilmaista
      raaka-ainetta enrgiatuotantoon. Väkiluku tipahtaa alle viidentuhannen .
      Kiuruveden kaupunki ja koko Ylä-Savon kunnat on tosin jo sitä ennen yhdistetty
      Iidensalmi-nimiseen suurkaupunkiin, joten kaupunginjohtajan ja muittenkin virkamiesten
      virat on lopetettu tarpeettomana jo ajat sitten!

    • Joseph_Seed

      Valitettavasti näkemykseni Kiuruveden tulevaisuudesta on negatiivinen. Väestön väheneminen on seurausta nuorten aikuisten poismuutosta ja vanhojen ikäluokkien poismenosta.
      Tätä tahtia kymmenen vuoden kuluttua paikakkunnalla on n. 5000 asukasta.

      Asialle ei juuri ole tehtävissä mitään. Suurteollisuutta ei valtaväyliltä syrjässä olevaan kuntaan ole tulossa ja pienet palveluyritykset tappaa juuri tuo väestökato.
      Naapurikuntien vientiteollisuusyrityksissä työssäkäyvien asumista Kiuruvedellä tulisi kannustaa kaikin keinoin.

      • nitrodomus

        Satsaamme maatalouteen, tuohon taloutemme sisältä lahoon puujalkaan, tuotamme verovaroilla jenkkikoneilla tuotteita joita tuotetaan liikaa koko Euroopassa ja joita ei osta kukaan. Minkäänlaista lisäarvoa tämä puuhastelu ei taloudelle tuota, ainoastaan vahinkoa.


      • AmpoKennety

        Nimimerkki laskettelee taas vastoin parempaa tietoa, mutta tällä kertaa siihen on ymmärrettävä syy.

        "Yrittäjä" Nitrodomuksen kansallispukuun kuuluvista leveistä pussihousuista oli vasemmanpuoleinen pussi jäänyt Mersun ovenrakoon lepattamaan. Sitten hän oli epähuomiossa ajanut siihen samaan rapakkoon, jonka oli äskettäin ohittanut sikalan haisevaa lantaa levittäneen lietevaunun renkaat.

        Että tästä tämä kiukuttelu juontaa. Oravaisten ykköslaatua edustavat diagonaalipussihousut olivat tärveltyneet..


    • nitrodomus

      Minulla on suorat, etelän laatuvaatturilta ostetut Armani- housut.

    • Ikädaami

      Toivoisin että ajelisi kaduilla hiljaa suhisevin renkain ja moottorein fiksuja nuoria naisia ja miehiä . Että emme tarvitsisi kuulla mopojen kirkunaa ja bassojen jumputusta valvoessamne kipujemme kanssa. On hyvä , että heillä on ystäviä ja kavereita yhdessä olla ja ajela,toivomme vain kohtuullista hiljaisuutta.Että nykyisetkin nuoret antaisivat meidän elää hiljausuudessa,emmehän mekään heitä häiritse,vaan saavat elää nuoruuttaan.Että nuorilla olisi töitä ja elämisen mahdollisuuksia Kiuruvedellä.

    • Viimeinensammuttaavalot

      Pitkälti samanlaisia ajatuksia näkyy olevan muillakin. Tässä tapauksessa ei voi edes todeta että, kun väki vähenee niin pidot paranee.
      Paljon saivat vahinkoa aikaan päättäjät vuosikymmeniä sitten, kun torjuivat kaikki teollisuusyritykset ja satsasivat pelkästään maatalouteen. Suunnitelma kepulaisesta kunnasta kyllä toteutui pahimmalla tavalla ja nykyään päätöksenteko on yhden puolueen varassa, ihan kuin Pohjois-Koreassa.
      Nyt kaupungin virkamiehet hehkuttavat jokaista uutta parturia ja ruohonleikkurin korjaajaa maailmanpelastajana. Ja tietenkin ottavat kaiken kunnian itselleen uusista yrityksistä. Se unohtuu, että samalla entiset yritykset kuihtuvat, menevät konkurssiin tai lopettavat muuten vaan. Muutamaa yritystä tekohengitetään vuodesta toiseen, kun yrittäjä sattuu olemaan puheissaan varsinainen ruuneperi ja osaa nuoleskella kepuvirkamiehiä ja toimittajia.
      Ikädaami nimimerkille voin melkein luvata, että sitä hiljaisuutta saattaa olla tosiaan tulevaisuudessa tarjolla. Valitettavasti ne kaikki fiksut kyllä suhahtavat maailmalle heti kun peruskoulu tai lukio on käyty.
      Maisemien suhteen paikkakunta on kyllä kaunis. Tai ainakin oli ennen kuin järvet rehevöityivät umpeen ja ulkona tuoksui muukin kuin lietelanta. Joidenkin mielestä se on raha mikä haisee. Onneksi oma pieni eläketulo ei haise samalle.

      • nuapurj

        Puhut täyttä asiaa! Yrttien keräilyllä näköjään kunta pelastetaan, ainakin mitä paikallislehden ja päättäjien jutuista voi päätellä.Finis Larkwater.


      • Marttitäti

        Muuten olen kommenttisi kanssa samaa mieltä mutta kyllä kiuruvetisiä partureita kuuluukin hehkuttaa, ovat sen verran ihania naisia ainakin he joiden hoidossa olen käynyt.


    • jokaalanasjantuntja

      " Paljon saivat vahinkoa aikaan päättäjät vuosikymmeniä sitten, kun torjuivat kaikki teollisuusyritykset ja satsasivat pelkästään maatalouteen."

      Niinpä. Hyvä se oli varmaan sitten patsastella maha pystyssä kunniamerkein ja arvonimin palkittuna kansalaisena ja joka alan asiantuntijana.

      • itsekinollut

        Eihän Kiuruvedelle saada edes postilähetyksiä ollenkaan, kun jakelu piti siirtää Iisalmen idioottijakelupäällikön sotkettavaksi.On uskomaton sohlauspiste! Mutta sitähän se on kun tuomittuja rikollisia päästetään penkomaan tuollaiseen työpaikkaan.


      • PaaavoV

        Lehmä kepulien johtoon Kiuruvedeltä ?


      • puoluetoveri

        Ammu- Kaisa johtoon ja kepun syöksykierre ei kun syvenee!! Naisnarsistia nyt ei kyllä olisi kaivattu, suututtaa kaikki ympärilläolijat töykeydellään!


      • puoluetoveri

        Kyllä minuakin risoi puoluekokouksessa kuunnella miten vastavalittu varapuheenjohtaja vastasi eräälle kysyjälle! Asialliseen kysymykseen tuli vastaus kuin kysyjä olisi ollut vähämielinen jolle pitää leperrellä kuin lapselle. Kuulijat tunsivat myötähäpeää ja myöskin kauhua, tuossako on puolueen tulevaa johtoa! HUI!


    • mies40plusMuualta

      Ite kävin peruskoulun Kiuruvedellä ja vietin siellä nuoruuden. Mutta työ ja muut jutut vei pois sieltä, intti ajasta se alkoi. Toisekseen kaikki sukulaiset on sieltä kohta pois, isäni kuoli, sisko erosi ja muutti pois, mummo on ainut sekin kohta 90v ja kun hän kuolee ei siellä Kiuruvedellä ole enää ketään edes kenen luona käydä ja yöpyä ilman hotellia. Näin se vaan menee.

    • Kärsäkkäät

      Kaikki sossupummit ja hullut muuttivat iisalmeen, jäljelle jäi veronmaksajat mistä kiuruvesi hyötyi kun iisalmi sai kolme tuhatta elättäjiä.Suomessa ihmisten ongelman ihannoida isojen kaupunkien slummeja esim; usassa ja ausseissa enemmistö on pieniä kyliä joiden asukkaat ovat ylpeitä siitä mistä ovat kotoisin tai asuvat.Sillä tavoin rakennetaan kotimaata.Suomalaisilla on yksi piirre mikä estää kaiken kehityksen: laiskuus.

    • qw52

      Nämä nykyiset ja entiset kunnallis-ja talousneuvokset ovat ajaneet kiuruveden nykyiseen alennustilaan. Istua tööröttävät joka seminaarissa ja kissanristiäisissä etupenkissä tärkeän näköisinä.

      • Salattavantoiminnan

        Kyllä tänne passaa muuttaa maanviljelijäksi. Valtio antaa rahat koneiden ja autojen ostoon, sitten ne saa vielä poistaa verotuksessa. Äyrejä ei juuri olekkaan.. Pappi antaa siunauksen toisten persiillä elämisestä. Ikävää, että keskustanuoret vaativat laillisia pordelleja Suomeen. Se aiheuttaa meidän olennaissen vähentymisen. Käydään naimassa, mutta sukupolven jatkuminen tyssää. Toivottavasti tänne otetaan lisää näitä koneinsinöörejä ja koordinaattoreita, jotka sivuhomminaan pystyvät sitten hoitamaan myös nää panetteluhommat. Toivottavaa on myös , että lestadiolaisuus lisääntyy, se mahdollistaa ”nuorena se on vitsa väännettävä” toiminnallisen menettelytavan ja..


      • halostaneuvos

        Elä muuta viserrä!


      • Julmatuki
        Salattavantoiminnan kirjoitti:

        Kyllä tänne passaa muuttaa maanviljelijäksi. Valtio antaa rahat koneiden ja autojen ostoon, sitten ne saa vielä poistaa verotuksessa. Äyrejä ei juuri olekkaan.. Pappi antaa siunauksen toisten persiillä elämisestä. Ikävää, että keskustanuoret vaativat laillisia pordelleja Suomeen. Se aiheuttaa meidän olennaissen vähentymisen. Käydään naimassa, mutta sukupolven jatkuminen tyssää. Toivottavasti tänne otetaan lisää näitä koneinsinöörejä ja koordinaattoreita, jotka sivuhomminaan pystyvät sitten hoitamaan myös nää panetteluhommat. Toivottavaa on myös , että lestadiolaisuus lisääntyy, se mahdollistaa ”nuorena se on vitsa väännettävä” toiminnallisen menettelytavan ja..

        Se on hirveä määrä tukea minkä EU, Suomen valtio ja kunnat syytävät maatalouteen. Joku lehti tutki sitä joskus ja summa oli pöyristyttävä.


    • SexInTheBungga

      Väki lisääntyy - kun vällyt heiluu !

      Hienoa hommaa - eikä tarvita kuin mieluinen kumppani !

    • Notwannabe

      Kiuruveteläiset on nahjuksia ja poskeenottajia koska kiuruveellä on muerta lakina

    • erkkiropotti

      Jaahas, väkiluvun lasku jatkuu normaalia tahtia. Miinusta 51 henkeä tämän vuoden alkupuoliskolla. Mihin tässä vielä keretäänkään...?

      • Toujo

        Paljos nyt helmikuussa 2019 on väkeä?


    • Oonia

      Onhan se huvittavaa kun muutama eläkkeelle siirtynyt on muuttanut takaisin Kiuruvedelle kuvitelmissa ja mielikuvissa 1960 ja 1970 lukujen tohina.

      Nyt kaikkialla on hiljaista ja trollaattori yleisin kulkuväline. Kiuruvesi on kuollut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe