Vanhentunut alkoholi

M254

Löysin tuossa autotallia siivotessani olvin legendaarisia Aino mansikkasiidereitä joiden parasta ennen pvm oli mennnyt jo 2012, mutta päätin maistaa yhdest tölkistä hieman ja maistui aivan perkeleen hyvälle. Joten kysymys kuuluu ovatkohan terveydelle pahastikkin haitaksi koska ovat niin vanhoja?

5

714

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siitä.vaan

   Eivät ole haitallisia. Voit tietysti kokeilla, juot vähän niin toteat mitä tapahtuu. Ainoa juttu on että vuosien mittaan alkoholi on haihtunut pois.

  • Aika yllättävää. Vastaavan ikäisenä löydetty olut maistuisi varmasti aivan hirveältä, vaikka ei sekään terveydelle vaarallista (kai) olisi.

   Onko siidereissä vähän vuosikertaviinin vikaa, paranee vanhetessaan? Eihän sen tölkissä säilytettynä toki ainakaan pitäisi maultaan parantua.

  • frfvrfv

   sokeri ja aalkoholija hiilihappo on vanhan liitton säilöntäaineita

  • Hyvin-säilyy

   Sopivasti säilytettynä olutkin saattaa säilyä etikoitumatta vuosia. Itsellä oli jäänyt koriin muutamia 3-olut pulloja ja kori oli aina viileässä pohjakerroksen varastotilassa. Parasta ennen ymv. pvm. oli mennyt jo 4 vuotta sitten. Hyvää silti oli. Tuttava antoi vanhaa tölkkiolutta ja ihan hyvää oli sekin mutta siinä oli hilettä, ilmaisesti tölkin pinnoitetta. Jäi juomatta. Paras löytö kuitenkin oli kun löysin n. pari vuotta sitten mökin varastoa siivotessa vanhan korkkaamattoman Dry Vodka pullon. Ilmeisesti aikanaan joku vuokralainen oli sen sinne jemmannut. Tarkistin/haarukoin iän netistä ja korkin väristä, sen painatuksesta ja etiketistä selvisi, että oli ollut valmistuksessa/myynnissä viimeksi 80-luvu lopulla. Hyvää oli ;)

  • PihviPäivässä

   Mallasviski ja konjakki ainakin vanhentuu ja latkuuntuu avatuissa puteleissa. Puolikas puteli kärsii pahoista makuhaitoista jo viikon kuluttua korkkauksesta. Siksi hutaisen putelin parissa päivässä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   3386
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3043
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   117
   1660
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1532
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   341
   1396
  6. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   87
   1263
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   57
   1260
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1113
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   88
   1089
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   959
  Aihe