kelan virhe

itkupilli

ei kai tarvitse maksaa takaisin 10.000 euron summaa Kelalle vaikka se karhuaa sitä takaisin!? kyse on asumistuesta! on Kelan oma virhe miksi maksoivat minulle asumistukea liikaa! en aio maksaa senttiäkään! onneksi kuitenkin saan nyt asunistukea vielä koska tilanne on muuttunut ja olen eläkkellä! asuntoni vuokra on kallis mutta en voi lähteä tästä mihinkään halpaan lähiöön koska lapseni asuvat lähellä! Kelassa on sattunut virhe koska olen jo saanut aiemmin viiden vuoden velat anteeksi! Kelan vastuu tapahtuneeseen on todellinen!

17

1718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      Voipi olla että menee maksettavaksi mutta kannattaa silti valittaa päätöksestä koska takaisin perittävä määrä voi laksea mutta ei nousta ja perintä voidaan aloittaa vasta sitten kun on lainvoimainen päätös eli saat korotonta maksuaikaa jopa muutaman vuoden.

      Minulla meni aikoinaan n. 3 vuotta kunnes päätös tuli vakuutusoikeudesta ja takasin perittävä määrä puolittui, senkin jälkeen maksoin takasinperittävän määrän (n.130 €) 3. erässä.
      Oli muuten liian vähän vaihtoehtoja siinä taksinperintälapussa, viivasin kaikki yli ja kirjoitin isolla EN MAKSA!

    • uhgmmg

      Varmaan näistä kelan rahoista maksellaan mitään takaisin perittäviä, kun ei maksa.

    • pärsäkertoimenmukaan

      Kela alkaa räväämään omia töppäyksiään, siellä istuvat ns, virkailijat kun kuvittelevat istuvansa omien rahojen päällä.
      Näin on ollut vuosikymmeniä ja sitten, pienillä paikkakunnilla jossa jokainen tuntee toisensa, saa tavallinen työtätekevä odottaa päätöksiä yliajankin, kun taas ns, rikkaille päätökset tulevat etuajassa. Jossain tapauksissa jopa vielä pärstäkertoinkin viivyttää päätöksiä.

    • Eitietoo

      Paskapuhetta. Kelaa tehdään nykyään ratkaisuja melkein valtakunnallisesti. Paikkakuntaisesti tehtävät päätökset ovat loppuneet jo 15-20 vuotta sitten, kun on siirrytty kokonaan pois "paperiajasta" ja kaikki hakemukset ovat tietokoneella. Valtaosisss päätöksistä tehdään täysin eri paikkakunnalla, kuin missä asut, eikä päätöksen antaja tiedä susta henkilökohtaisesti mitään. Voiko aloittaja vielä kertoa, mistä Kelan virheestä noinkin suuri takaisinperintä on johtunut. Kuulostaa valtavalta summalta.

    • asiae

      Perusteeton etu on lähtökohtaisesti palautettava, vaikka sen olisi saanut pyytämättä ja yllätyksenä. Jos naputtelet väärän tilinumeron laskua maksaessasi, aiheetta rahat saaneella on palautusvelvollisuus, vaikka kyse on yksin sinun virheestäsi.

      Mutta voi sitä aina vähän vastaan vängätä. Kun kyse on viranomaisesta, voi vedota luottamuksensuojaan ja sen sellaista. Kuten sanottua, maksuaikaa siinä saa, hyvällä tuurilla myös palautettavan summan kohtuullistamisen.

      • Isottelua

        Kyllä ne joutuu yleensä palauttamaan, oli sitten kyse Kelan virheestä tai omaa syytä.. Tuo 5 vuoden ajalta perimättä jättäminen johtuu luultavasti siitä, että jos päätöksiä on tehty yli 5 vuotta sitten, niitä ei lähdetä oikaisemaan/tarkistamaan. Siis Se että on saanut 5 vuoden velat anteeksi ei automaattisesti johdu siitä, että Kela olisi tehnyt virheen yllä mainittuun seikkaan viitaten. No kyllä sä ne joudut ennemmin tai myöhemmin takaisin maksamaan. Et muuten ole vieläkään kertonut, mikä oli se Kelan virhe, joka johti noin suureen takaisinperintään.


    • Seolierehdys

      Voi tulla helposti 10000 ja enemmänkin, jos erehduksessä ilmoittaa tulot nolliksi. Vaikka olisi esim 3000€ kk brutto. Mutta tähän on tulossa pian muutos, tulorekisteri. Siinä on toki täytynyt myös ilmoittautua erehdyksessä myös työttömäksi.

    • 167-176

      Tuli vielä mieleen sellainen että jos tuosta virkanilkin tekemästä virheestä on aiheutunut kuluja ja onhan niitä ainakin valituksen tekokulut niin voisi yrittää vaatia Kelalta korvauksia vahingonkorvauslain perusteella tekemällä vahingonkorvausvaatimus ensin Kelalle ja jos ja kun Kela sen hylkää niin jos rahkeet riittää voi vaatia korvauksia oikeudessa. Vaikka on se tällaisessa virkanillkien luvatussa epäoikeusvaltiossa tosi hankala saada virkanilkkiä vastuuseen yhtään mistään.

      • Trolliliikkeellä

        Niin aika epämääräiseltä tuo aloittajan kertomus kuulostaa.. Epäilen suuresti onko tuossa ollut Kelan virhettä.. Ei ole aloittaja ilmoittanut, mistä virhe on tullut ja mistä johtunut. Noin suurista summista puhuttaessa täytyy jo etuudensaajallaki alkaa kellot soida, että maksetaankohan etuuttani liian suurena... Jos on esim. yleistä asumistukea maksettu vuoden ajalta liikaa 10000e, tekisi se kuukaudessa jo 833 e. Tuki tarkistetaan kerran vuodessa. Jo kahdenkin vuoden ajalta liikaa maksettuna 416 e/kk.


      • 167-176
        Trolliliikkeellä kirjoitti:

        Niin aika epämääräiseltä tuo aloittajan kertomus kuulostaa.. Epäilen suuresti onko tuossa ollut Kelan virhettä.. Ei ole aloittaja ilmoittanut, mistä virhe on tullut ja mistä johtunut. Noin suurista summista puhuttaessa täytyy jo etuudensaajallaki alkaa kellot soida, että maksetaankohan etuuttani liian suurena... Jos on esim. yleistä asumistukea maksettu vuoden ajalta liikaa 10000e, tekisi se kuukaudessa jo 833 e. Tuki tarkistetaan kerran vuodessa. Jo kahdenkin vuoden ajalta liikaa maksettuna 416 e/kk.

        Voipi olla trollikin tai trulli joka on erehtynyt pääsiäsisestä.
        Saattaapi myös olla ettei olekkaan trolli eikä trullikaan.
        Eläkeläisen asumistuki tarkistetaan joka toinen vuosi ja voipi olla ettei virhettä huomata tarkistuksessa joten saattaa kertyä tuota ylimääräistä asumistukea pitkältäkin ajalta ja kun on vielä kallis asuntokin.

        Oli miten oli mutta voi tästä keskustelusta hyötyy myös sellaiset joilla on oikeasti Kelan tekemä virhe tai muuten vain takaisinperintää vaikka omasta virheestä mutta valitus kannattaa aina ja voi vedota kohtuullisuuten tai ihan vaikka sekun kummin kaiman kipeään ukkovarpaaseen mutta valitusprosessi kestää vuosia jos mennään vakuutusoikeuteen, sillä aikaa voi sitten hankkia rahoja takaisinperintään tai tarvittaessa tehdä omistusjärjestelyjä takaisinperinnän estämiseksi. Moni nimittäin luulee että jos valittaa päätöksestä niin silti alkaa perintä ja korkokin juosta, näin ei asia ole.


    • VirkapummitHaisee

      Kelassa on pelkkää paskasakkia. Ne ovat tehneet virheen tahallaan. Virheen tehnyt virkaloinen voi maksaa itse rahat.

    • vitunvitunvitutus

      No eihän tämän vuoden pakolaisnaisenkaan tarvinnut maksaa edes itse huijaamiaan rahoja kelalle takaisin ja summa oli 40 000€, mutta hän olikin suojavärillinen kunniakansalainen jolloin kelagold on rajaton..

    • hcfmmfhcm

      Mitä huijaamista se on, tottakai nostetaan sossulta rahaa jos ei saa mitään muutakaan.

      • 167-176

        Tuen saaja ei ole velvollinen korjaamaan virknilkin tekemää virhettä, toki oikeus siitä on valittaa mutta ei missään tapauksessa pakko ainakin jos on saanut liikaa. Omien etujen vastaisesti ei voida myöskään pakottaa selvittämään asiaa eikä muutenkaan myötävaikkuttamaan asian selvittämiseen. Tällaiseen loppupäätelmään pääty myös hallinto-oikeus päätöksessään joulukuussa 2011. Ja kun oli kyse toimeentulotuesta niin takaisinperintää ei olis saanut tehdä mutta se tehtiin ilman sen kummempia muodoööisuuksia. Sossu sai sitten HaO:ssa "pataan" 100-0 ennätysajassa sillä alle 2 kk tuon päätöksen tekeminen kesti. Sossu yritti vielä ämpyilla mutta maksoi kun kerroin heille virolaisesta perintätoimistosta johon olin ollut jo yhteydessä.


    • 123-321

      Kauan sitten opiskelun jälkeen sain asumistukea, kun olin tilapäisesti osa-aikatyössä ½-vuoden työsopimuksella. Sain asumistukea, mutta tilanne oli hyvin sotkuinen, kun asuin työpaikkakunnalla ja osittain kotipaikkakunnalla. En ala sitä enempää selitellä, mutta kela katsoi maksaneensa liikaa asumistukea ja alkoi takaisinperintä. Valitin tuolloin. Kela KOHTUULLISTI perittävän määrän puoleen alkuperäisestä. Kela voi jättää jopa perimättä, jos se katsoo sen olevan jollakin tavoin mahdollista, mutta tämä luultavasti on hyvin harvinaista. Uskoisin, että takaisinperinnän kohtuullistamiset ovat paljon yleisempiä. Kyllä mä maksoin tuon puolikkaan silloin, kun summa ei ollut suuri.

    • Rehellisyyttäkin

      KELA on valtakunnan petetyin systeemi . Siitä on kehittynyt oikea taide lajina .

    • maksettuonjuu

      Mulle oli maksettu asumistukea liikaa niin vetosin heihin että juuri tullut yksinhuoltajaksi niin sain osan anteeksi mutta ison osan jouduin maksamaan takaisin ja koska olin kelan tuilla niin he pidättivät suoraan mun asumistuesta kuukausittain kunnes oli maksettu pois.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      572
      15096
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      43
      11934
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      361
      8932
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      9
      3791
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3557
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2647
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2147
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    9. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      129
      1749
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      193
      1622
    Aihe