Kokemuksia GNP Energy

TarkkanaKuinPorkkana

Kokemuksia GNP Energy

Kappas vain, oli laskutettu sopimuskauden toinen vuosi väärällä hinnalla. Soitin asiakaspalveluun, koska lastutuksella ei ole ollenkaan numeroa. Ei ole palautusta kuulunut vielä... Kannattaa siis seurata sähkölaskua tai sitten ottaa suosiosta isompi toimija. No, tuli maksettua oppirahat ja laitan tiedon myös kuluttajaviranomaisille.

Olkaa tarkkana ko toimijan kanssa.

214

52366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jacke11

      Mikä on tämä GNP Energy. Onko joku uusi yhtiö? =)

      • Anonyymi

        Eikö sun laitteessasi ole hakukonetta? Voi v****u, että voi olla laiska!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sun laitteessasi ole hakukonetta? Voi v****u, että voi olla laiska!

        Sinullako on v****u , ennen oli
        vain lehemällä
        ohoh


    • juho9000
      • arnok

        VAROITUS GNP Energy Finland Oy toiminnasta.
        Heinäkuun lasku laskutettu rikkomalla sopimus tietoisesti. Ohjeet kuulemma saatu norjalaislta toimitusjohtajalta joka lomalla. Asiakaspalvelu "Ilona" ei korjaa laskua, koska yhtiöllä ei ole säilytettyä sopimusta!! Vaatii asiakkaalta sopimuksen kopion, ennenkuin tapahtuu mitään.


      • RikollistaToimintaa

        Saamari mitä toimintaa. Tuollaisen fyysinen sijainti pitäisi selvittää ja käydä vetämässä turpiin.

        Jättää laskun maksamatta ja perintään ilmoittaa että et ole koskaan tehnyt kyseisen yrityksen kanssa minkäänlaista sopimusta.


    • wertyutdrseaw

      No eipä tullut yllärinä tämä, asialla jälleen kerran näitä H. G.:n puliveivausfirmoja.... ja niitähän riittää, nimet vaihtuu, soppareiden nimet vaihtuu, hinnat vaihtuu, kaikki vaihtuu....

      • MelkoisiaHusvotteja

        Voisiko joku viranomainen alkaa ylläpitämään sivustoa, josta selviää millä nimellä mikäkin toimia operoi tällä hetkellä? Tilanne on mennyt jo siihen, että itse en enää uskalla ostaa sähköä kuin vanholta tutuilta toimijoilta.


      • Anonyymi

        Mut se mikä pysyy on toimintatapa. 😁


    • fapsi76
      • Lainaus tuosta uutisesta: "... Kuluttaja-asiamies vei vuonna 2016 Finkraftin markkinaoikeuteen sähkönmyyntisopimusten tolkuttomista hinnankorotuksista. ...."
        GNP Energy jatkaa samaan tyyliin, korottivat toisen sopimuksen kuukausimaksun 0,00 -> 4,84 € ja toisen 2,95 -> 7,32€


    • Miina-Maria

      Sen verran olen laskutuksen kanssa ollut tekemisissä näin työn puolesta, että palautukset eivät normaalisti tule heti, vaan hyvitetään seuraavassa laskussa. En ole tosin ollut sähköyhtiössä töissä, mutta tuskin niiden käytännöt eroavat muista aloista. Kannattaa Jacke11 varmaan odottaa seuraavaa laskua ennen, kuin vetää herneen nenään.

    • Huijattu

      Varokaa toimijaa. Isäni teki tammikuussa yrityksen kanssa uuden sähkösopimuksen. Nyt hänellä on 2-vuotinen sopimus. Laskimme, että sopimus maksaahänelle noin 1000euroa enemmän kuin aiempi sopimus. Siis 500/vuosi. Gnp soittelee erityisesti iäkkäille ihmisille. Asiasta on uutisoinut myös yle. Firma muuttaa ahkerasti nimeään.

      • Hämmästynyt

        GNP Energy käyttää härskisti hyväksi vanhusten ymmärtämättömyyttä sähkösopimusasioista soittelemalla puhelimitse vanhuksille ja nostaa määräaikaistenkin sähkösopimusten hintaa. Toivottavasti viranomaiset puuttuvat jämäkästi tämän nyt viime kesänä Finkraftista GNP Energyksi muuttaneen huijausyhtiön toimintaan. Tarkistakaa omien vanhustenne osalta etteivät ole joutuneet ymmärtämättämyyttään ko. GNB Enrergyn huijaamaksi.


    • Artturr

      Täälläkin saivat isoäitiäni kusetettua. Asia lähtee eteenpäin. Kannattaa oikeasti varoa tätä firmaa!

      • Janiko

        Joo otin tuolta sähkösopimuksen kesäkuun heinäkuun aikana. Vanha päättyi heinäkuun loppuun. Tänään 10.8 tuli sähkölasku ajalle 1.8-30.9.18.

        JUST...
        Kusetusta!!


      • Anonyymi
        Janiko kirjoitti:

        Joo otin tuolta sähkösopimuksen kesäkuun heinäkuun aikana. Vanha päättyi heinäkuun loppuun. Tänään 10.8 tuli sähkölasku ajalle 1.8-30.9.18.

        JUST...
        Kusetusta!!

        En suosittele kyseistä firmaa! Meillä oli ilman ilmoitusta nostanut sähkön hintaa ja nyt väittää, että ovat lähettäneet tiedon hinnan korotuksesta. Eivät ole eikä heillä ole todisteitakaan. Kuluttajasuojaan otamme toki pian yhteyttä ja vaihdamme sähköyhtiötä. Vinkki vitosena kaikille, olkaa tarkkoja GNP huijaa räikeästi 😊


    • Asioistajotaintietävä

      Mummolle soitti viime viikolla GNP Energystä myyjä ja tarjosi halpaa sähköä. Mummo kun empi ja sanoi ettei halua vaihtaa, niin sanoivat että EI TARVIKAAN VAIHTAA MYYJÄÄ, HINTA VAIN HALPUU! Tämä halpa oli 4,99 euroa/kuukausi ja tuntihinnan päälle vielä marginaali 0,50 snt/kWh. On siis TUPLAHINTA verrattuna yleisesti pörssisähkösopimuksen hintatasoon!!! Törkeää kusetusta!

    • Wiseguy

      Yksipuolisesti muutti sopimusehtoja vastoin Sähkömarkkinalakia. Täytynee sitten jättää maksamatta ja viekööt käräjille niin käsitellään siellä.

      • riocoloa

        miten ne muutti niitä? millainen sopimus sinulla oli ja saitko siitä ilmoituksen joka on tultava 30 vrk ennen?


      • Wiseguy
        riocoloa kirjoitti:

        miten ne muutti niitä? millainen sopimus sinulla oli ja saitko siitä ilmoituksen joka on tultava 30 vrk ennen?

        Määräaikaista sopimusta ei voi muuttaa. Laissa täysin kiistaton pykälä. Tietenkään sellainen ei päde mutta poikien business kusee pahemman kerran eikä voittoa tule kun katsoo tilinpäätöstietoja joten pyrkivät väkisin eroon sopimuksista ja luulevat et kuluttajat maksaa heidän laskunsa. Käräjillä nähdään sitten kun perintä alkaa. Ilmeisen epäpäteviä kavereita.


      • Juho9000

        Pojilla on kokemusta myös siitä miten nämä tilanteet lakaistaan maton alle.

        Uskoisin kuitenkin että tässä on ennemmin kyseessä harhaanjohtava markkinointi (=Tarjotaan spottisopimusta hervottomalla hinnalla ja muutetaan hinta takaisin seuraavassa kuussa).


    • perilliset

      Savon vanha mummo on myös kusessa jouduttuaan tietämättään GNP Energyn asiakkaaksi ja luuli olevansa vain Savonvoman asiakas yhä . Ostaa nyt GNP Energyltä GNP hinnoiteltua Savonvoiman sähköä ja myös suoraan Savonvoimalta sähköä . Kuinkahan tuostakin puljusta pääsee eroon ? Pikainen nettituokio kertoo että pulju on ollut Markkinointioikeudessa sopimusjutuistaan . Googlatkaa niitä asioita .

      • juho9000

        Mummosi saa siirron savonvoimalta ja sähkön GNP:ltä. Kahta sähkösopimusta on teknisesti mahdotonta olla samanaikaisesti päällä. Jos tulee kahta laskua sähköenergiasta, niin kannattaa olla verkkoyhtiöön yhteydessä ja kysyä kuka nyt toimittaa sähköä ja selvittää se toinen aiheeton lasku.

        Puljusta pääsee eroon vaihtamalla sähkön toimittajaa. Todennäköisesti sopimus on kuitenkin määräaikainen, joten määräaika pitää odotella loppuun. Hyvissä ajoin (2-3 kk) etukäteen yhteys haluttuun sähköfirmaan ja solmikaa sopimus sinne, ei tarvitse edes olla yhteydessä GNP:hen.

        Jos haluat riitauttaa tilanteen, todennäköisesti vaiva on varsin suuri. Toisaalta jos sopimus on solmittu alle 14 vrk sitten, tuotteessa on palautusoikeus jäljellä ja sen peruminen pitäisi onnistua. Laki vaatii lähettämään peruutuslappusen tilausvahvistuksen yhteydessä, joten kannattaa olla aktiivinen nyt heti.


    • Perilliset

      Kiitos . Antaapa sitten olla GNP:n osilta , pitänee kysyä Savonvoimalta kun sinne saa helpommin yhteyden , riittää kun on puhelimessa vuoron odottelua varten aivan täysi akku , ei sen kummenpaa .

      • Perilliset

        Mummo on yhä kiukkuinen ja haluaisi olla yhtä ikävä ihminen kuin oli nuorempana tarvittaissa , hän kun uskoi tekevänsä puhelin kaupustelussa ainoastaan Savonvoiman kanssa kauppaa . Muut eivät jaksa enää puuttua asiaan . Asia on tarkastettu Savonvoimalta ja selvitetty Savonvoiman kanssa ja pikku kömmähdys on korjattu samalla ja sanottu mummolle että hän ennättää oppia puhumaan norjaa sopimuksensa kahden vuoden aikana jos jatkamme jahdaten GNP Energyä .


    • Anna88

      Kusetusta. Myyvät kalliilla ja väkisin vanhuksille

      • unissanukkuja

        Sopimuksen saa purettua kun siirtää mummun kirjat pois kiinteistöstä tilapäisesti jonnekkin muualle. Sähkösopimus irtisanoutuu aina muuton myötä. Tälleen sain puliveivattua sopimuksen pois huijarifirmalta.


      • Anonyymi

        Hyvä tieto iso kiitos.


    • Mummollemöivät

      Paska firma, tietoisesti vanhuksille soittelee ja eivät ymmärrä asiaa ja kohta sopimus tulee postissa... On tämä perhana mallissaan

      • huhheijaa

        Kenenkään, ei vanhuksen eikä nuoren, ei tule solmia sopimusta jonka sisältöä ei ymmärrä. Kyllä nykyaikana pitäisi myös vanhusten olla sen verran menossa mukana, että ymmärtää sähkön myynnin ja siirron eron ja että ne voivat olla eri firmoilla.


      • juho9000

        Tässä puhutaan ihmisryhmistä joille myynti on kiellettyä lakisääteisesti. Kuvitteletko, että esimerkiksi muistisairas vanhus on kykenevä ymmärtämään mainitsemiasi asioita?


      • Anonyymi
        juho9000 kirjoitti:

        Tässä puhutaan ihmisryhmistä joille myynti on kiellettyä lakisääteisesti. Kuvitteletko, että esimerkiksi muistisairas vanhus on kykenevä ymmärtämään mainitsemiasi asioita?

        Missä laissa sanotaan, että vanhuksille myyminen on laitonta? Jos ei tajua mistään mitään, ei pidä ostaa yhtään mitään etämyyntinä.


    • Mitenvoiolla

      Pakkomöivät mummolle 2 vuoden sähkösopimuksen, lupasivat laittaa tarjouksen postissa minkä voi halutessaa hyväksyä, mitään papereita ei ole tullut mutta laskut tulee silti GNP Energy:ltä? On yrittänyt soittaa sähköyhtiöön, kukaan ei vastaa koskaan. Ja laskuttavat ennakkoon vaikka on etäluettavat sähkömittarit. Valitus lähtee kuluttajaviranomaisille saletisti. Varokaa tätä firmaa!

      • Mitenvoiolla

        Sopimuksen sain irti kuluttajaviraston neuvoilla, ei ollut mitään todistetta heillä että sopimusta olisi koskaan tehty. Mummon rahoja ei ole vieläkään palautettu... sinne jäi ennakkoon maksettu osuus.


    • AKO59

      Älkää keskustelko ko yrityksen edustajien kanssa! Kusettajia puhelinmyyjistä lähtien! Varoittakaa myös tuttujanne, Jos joudutte asiakkaaksi, älkää maksako laskuja, jos ei allekirjoitettua sopimusta ole!

      • juho9000

        Laskut kannattaa maksaa tai sähköt kytketään pois päältä. Oikea kanava on kuluttajasuoja. Yhteydenotto pitää tehdä heti kun tajuaa tulleensa huijatuksi. Myös verkkoyhtiön kautta saattaa pystyä ratkaisemaan ongelman.


      • juho9000 kirjoitti:

        Laskut kannattaa maksaa tai sähköt kytketään pois päältä. Oikea kanava on kuluttajasuoja. Yhteydenotto pitää tehdä heti kun tajuaa tulleensa huijatuksi. Myös verkkoyhtiön kautta saattaa pystyä ratkaisemaan ongelman.

        Täältä saa reklamaatioapua: https://reklamaatioapuri.fi/


    • eienääikinä

      tosi huonoja kokemuksia mulla tästä yhtiöstä. välttäkää!

    • asiakastaonhuijattu
    • kuluttajaasiamiehelle
    • Sssaosee

      Yhtiön puhelinmyyjät huijaavat ikäihmisiä kertomalla soittavansa paikallisesta sähköyhtiöstä. Tekevät aina määräaikaisen sopimuksen. Eivät lähetä sopimusvahvistusta ja peruuttamislomaketta, vaikka väittävät lähettäneensä. Näiden huijareiden vuoksi lakia pitäisi muuttaa niin, että etämyynnillä ei voi tehdä määräaikaisia sopimuksia. Mahtavat olla ylpeitä työstään, säälittää mokomat.

      • Anonyymi

        Totta joka sana!
        Ei tosiaan ole tullut mitään papereita! Firma on FI-Nergy. Taas uudella nimellä!
        Eletään marraskuuta 2019.


    • kiukkuinen

      tarkastelkaa kyseisen firman laskutuksia, jotka ovat kyseisen firman arvio laskuja. Ensin arviolaskutetaan summa A ja seuraavassa kuussa on todellinen kulutus joka laskutetaan ja samalla hyvitetään tuo etukäteen arvio laskutettu summa, mutta... hyvitettävä etukäteen arviolaskutettu summa ei ehkä olekkaan täsmälleen sama (se on yleensä muutaman sentin pienempi) kuin mitä on etukäteen laskutettu. Tämän takia teidän tulee seurata kolmea laskua jotta pysytte kärryillä mitä teiltä laskutetaan. Jos jokaiselta asiakkaalta jätetään muutama sentti hyvittämättä on se vuositasolla jo jonkinlainen summa yritykselle ilmaista rahaa.

      • KassakoTyhjä

        Tuplahinnat laskutettiin meiltä etukäteen tuosta firmasta. Sähkönmyyjää vaihdettiin kuukausi sitten, eikä palautusta ole tullut. Luettuani näitä juttuja, laitoin firmaan uhkauksen.

        Siellä voi kassa olla tyhjä


      • KassakoTyhjä kirjoitti:

        Tuplahinnat laskutettiin meiltä etukäteen tuosta firmasta. Sähkönmyyjää vaihdettiin kuukausi sitten, eikä palautusta ole tullut. Luettuani näitä juttuja, laitoin firmaan uhkauksen.

        Siellä voi kassa olla tyhjä

        "Siellä voi kassa olla tyhjä"
        Tilikauden tulos 2018: miinus 1.319.000 €.


    • Minuaviilattiin

      Ehdottoman surkea firma, välttäkää viimeiseen asti. Halpa tarjous ja sitten nelinkertainen hinta ja laskut tulevat etukäteen, ja liikamaksua ei palautetan, ainakaan minulle ei ole suoritusta tullut

    • gnpenergyEI

      varokaa tätä

    • KusetettuFiilis

      No voi perkele!!
      Käytin Sähkövertailu.fi sivustoa sähkönhinnan vertailuun uutta omakotiloamme varten jonne muutamme joulukuun lopulla. Valitsin sähköhintavertailu sivustolta Helen sähköntoimittajan ja painoin "Tee sähkösopimus", täytin tarvittavat tiedot ja lähetin sopimuksen. Sain 5.12.2018 sähköpostiini tilausvahvistuksen jossa mainittiin sähkönmyyjäksi Helen Oy sekä sopimushinta.

      Saman päivän iltana sain järkyttävän kokoisen sähkölaskun GNP Energy Finland Oy:stä: liki 500 euroa kuukauden sähköstä ja koskien vielä nykyistä asuntoa josta muutamme kuun lopussa omakotitaloon.

      Sähköpostissani ei ole mitään sellaista sopimusta joka koskee kyseistä firmaa. Aivan täyttä huijausta!
      Yritin soittaa heidän asiakaspalveluunsa jossa nauhoite vastasi vittumaisen imelällä hoono soomella "Palvelussamme on nyt ruuhkaa".
      Laitoin heille sähköpostin jossa reklamoin laskusta joka lähetetty ilman sopimusta.

      Maanantaina otan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja teen tarvittaessa rikosilmoituksen.

    • Pettynyt_kansalainen

      Täältä kanssa omakohtainen kokemus jakoon:

      Yritin tehdä sopimuken Finkraftin kanssa 5.9. sähkövertailu.fi:n kautta, mutta en saanut varsinaista tilausvaihvistusta, saati ehtoja. Ainoastaan sähkövertailu.fi:n automaattisen vastausviestin. Aikaisempi sähkönmyyjä siis jatkoi laskuttamista kuten ennenkin.
      Tästä johtuen tein uuden sopimuksen kolmannen yrityksen kanssa, joka tuli voimaan 1.11.

      Nyt sain GNP Energy Finlandilta sähkölaskun ajalta 1.-2.12. eli kahdelta päivältä. Päälle oli ympätty 2kk arviolaskut pöyristyttävään hintaan (yli 9snt/kWh) ja poskettomilla arvioilla (meillä on etäluettava mittari ja puulämmitteinen okt). Laskun loppusumma oli yli 400eur.

      Laitoin reklamaation laskusta GNP:lle ja ilmoitin jakeluverkon haltijalle, että meillä ei ole sopimusta ko. firman kanssa. Jännityksellä jäämme seuraamaan miten homma etenee.

      Vahva suositus välttämään tätä yritystä kaikin mahdollisin keinoin.
      Ovat olleet markkinaoikeudessa kuluttaja-asiamiehen toimesta ja vaihtavat yrityksen nimeä aina, kun edellisen maine on huijattu piloille.
      Ihmettelen miten tällainen meno voi jatkua näin pitkään ja vielä Fortumin omistuksessa?

      • Fortumin omistuksessa?


    • TämäTuli

      Hei,

      Kiitämme asiakkuudestanne Vihreän Älyenergian kanssa. Vihreä Älyenergia (VÄE) jatkaa vielä sähkön myynnissä, mutta keskittyy älykodin ja älylampun mahdollistavan laitteen kehitykseen, johon tarvitaan paljon aikaa sekä pääomaa.

      Olemme löytäneet luotettavan ja edullisen GNP Energy Finland Oy sähköntoimittajan, joka on teidän uusi sähköntoimittajanne – samoin ehdoin ja edullisin hinnoin.

      • Juho9000

        Mielenkiintoista.

        Siirsikö VÄE teidät siis GNP:lle?


      • jm1

        sama täällä tänään


      • pettynyt111

        minulla sama. en voi uskoa todeksi :(


      • Paavo_Sähkösieni

        Sama homma täällä! Itsellä kahden viikon irtisanomisaika eli ehdin vielä vaihtaa toimittajaa enennkuin joutuu tuon koijaripuljun asiakkaaksi väkisin

        "Luotettava ja edullinen".. HAH!

        Selailin itse vaihtehdot läpi ja tein samantien vaihdon Karhu energialle, täysin vihreää sähköä, ok marginaali ja oikeiden sähköyhtiöiden (Kotkan Energian ja Haminan Energian) omistama firma. Haminan energian asiakas olin joskus jo ennen älyenergiaa - hyviä kokemuksia sieltä.

        https://karhuvoima.fi/

        ps. tämä ei oikeasti ole maksettu mainos mutta vaihto kannattaa tehdä heti, ihan sama mikä yhtiö ennenkuin joutuu asiakssuhteeseen noiden koijareiden kansssa.


      • KohtaSähkötön
        Juho9000 kirjoitti:

        Mielenkiintoista.

        Siirsikö VÄE teidät siis GNP:lle?

        Siltä se näyttää,reklamoin saman tien saa nähdä mitä tapahtuu? hiipii mieleen että onko VÄE joku Bulvaani? en kerinyt kuin parikuukautta olemaan kyseisen puulaakin sähköissä.


      • Nuuskis75

        Juu sama täällä. Laitoin Älyenergialle paluu meiliä tuosta "luotettavasta" ja "edullisesta" toimittajasta. Onneks ehtis tehdä sopimuksen toiseen firmaan, ennen vaihtoa.


      • jj1

        Sama täälläkin :-o


      • Sama viesti tuli minulle. Ei tainnut Vihreä Älyenergia tutkia GNP:n taustaa kunnolla.


    • Nuuskis75

      Olipa hyvä, että tämä keskustelu löytyi, kun nykyinen sähkön myyjäni Vihreä Älyenergia ilmoitti siirtävänsä kaikki asiakkaansa GNP Energy Finland Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Meilissä vielä mainitsivat, että ovat löyäneet luotettavan ja edullisen firman. Juu en todellakaan siirry niille takaisin, kun FinKraftilta aikoinani siirryin pois, niin takaisin en mene.

      • Jere58

        Mulle tuli sama viesti. Olen ollut tyytyväinen VÄE:n toimintaan tämän 24kk määräaikaiseni aikana, mutta taisi olla liian halpaa sähköä myytäväksi. Loppui pääoma pyörittää tappiolla. Onneksi oma määräaikaiseni loppuu 22.1.19, joten pääsen irti heti alkuunsa GNP Energysta.


    • Epelit1313

      On kyllä aikamoinen pettymys. Olisi kiva saada tänne VÄE:ltä kommentti? Iskikö ahneus?

    • Otto123

      GNP ENERGY ASIAKKAAT LUKEKAA TÄNÄ VIESTI HUOLELLA!

      FinKraft on vaihtanut nimensä GNP energyksi. Heitä sitoo markkinaoikeuden päätös olla korottamatta mielipuolisesti markkinahintaan perustuvien sopimusten hintaa.

      GNP energy kiertää määräystä niin että he väittävät jokaisen sopimuksen sisältäneen kampanjatarjouksen, ja kampanjan päätytttä hinnan nousseen. Kun tarkastatte sähkösopimuksenne ja laskunne, niin huomaatte että mistään kampanjahinnasta ei ole sovittu.

      Kieltäytykää maksamasta laskua jos sitä on korotettu yli SPOT hintojen. Googlettakaa SPOT hinnat niin näette paljonko on suuruudeltaan oikea korotus. Tehdää ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle. Jos lasku menee perintään, ilmoittakaa perintäyhtiölle että laskun summa ei perustu sopimukseen. Perintäyhtiö ei saa jatkaa kiistetyn laskun perimistä.

      • Anonyymi

        Toivottavasti kukaan ei enää koskaan ota mitään keskihintoihin perustuvia sopimuksia. Sellaisen laskun oikeellisuuden tarkastaminenhan on aivan älyttömän työlästä. Joko kiinteä hinta tai ihan oikea spot marginaali. Tosin näistä HG yrityksistä en ottaisi koskaan pörssähköä, koska eihän ne osaa laskea mitään, joten ihan varmasti ei mene hinnoittelu oikein.


    • Urcj6

      Ggeg gtr kug

    • Entinen-asiakas

      Kannattaa kiertää kaukaa kyseinen firma. Tein itse sopparin kun firma oli vielä Finkraft Oy ja tuolloin ei ollut kauheasti valittamista. Ainoastaan heidän tapansa ennakkolaskutuksesta ärsytti, koska ennakkoon laskutettavat kulutusmäärät tuntuivat hatusta temmatuilta.

      Kun firma muuttui GNP Energy Finland Oy:ksi lähti homma aivan lapasesta. Laskut ja etenkin ennakkolaskutukset paisuivat. Laskut tulevat Nordfin Capital Oy:n kautta joten jotain siinäkin kierretään.

      Onneksi seurasin sähkönhintaa ja omaa kulutusta kun olin uudelleen kilpailuttamassa sopimuksia. Kun GNP:n määräaikainen sopimus oli loppumassa tuli vielä viimeinen lasku jolla oli sopimuksen jälkeisen kuun ennakkolasku jossa sähkönhinta oli pompannut vaivaiset 288 % edelliseen verrattuna ja ko. ajanjakson kulutusarvio oli tuplat normaaliin verrattuna. No tästä soitin asiakaspalveluun että kun sopimus päättyy en todellakaan aio maksaa tuota ja tämä onneksi onnistui kun olin aiemmat laskut maksanut ajantasalle.

      Sitten tarkemmin laskuja tutkiessani huomasin että sähkönsiirron lukemat olivat aivan eri kuin mitä sähköntoimittajan ilmoittamat todelliset kulutuslukemat. Pahimmillaan lukemat olivat kaksikertaa suurempia! Olin tästä yhteydessä GNP:hen ja sieltä ilmoitettiin että ovat yhteydessä verkkoyhtiöön ja korjaavat asian seuraavassa laskussa. Ja yllätys yllätys mitään ei tapahtunut. Olin itse yhteydessä verkkoyhtiöön ja siellä ei oltu kuultukaan asiasta. Verkkoyhtiö palveli hienosti ja otti itse yhteyttä GNP:hen joka nyt sitten otti onkeensa. Tai näin ainakin toivon kun ei vielä ole rahat tilillä.

      Toivon että kukaan ei tähän GNP Energyyn sotkeennu ja jos on jo sotkeentunut niin tarkistaa kaikki laskut ja kulutuslukemat. Vaivaa tuosta tarkistuksesta on, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että se kannattaa. Pääsin kyllä tuntipalkoille tuon homman jälkeen.

      • Minulla kyllä kulutuslukemat pitivät yhtä verkkoyhtiön lukemien kanssa mutta kun yritin saada laskuerittelyä niin kolmen kuukauden meilinvaihdon jälkeen sain GNP:ltä vastauksen että GNP laskuttaa Pohjoismaisen sähköpörssin, Nord Pool, ilmoittaman Suomen hinta-alueen tuntikohtaisen SPOT-hinnan ja asiakkaan sopimuksen marginaalin lisäksi "GNP Energyn sähkönhankintakulut ".
        Noista "sähkönhankintakuluista" ei sopimuksessa (joka siirtyi Vihreältä Älyenergialta) sanota yhtään mitään.


    • NNaksu

      Minullekkin soittivat tänään ja saivat kaupiteltua uuden sopimuksen. Kuulemma 43% halvempi sähkönhinta tämänhetkisestä. Puhelun jälkeen ajattelin ihan mielenkiinnosta vilkaista netistä millaisesta firmasta on kyse ja kyllä nämä kokemukset luettuani taitaa lähteä firma vaihtoon ja vikkelää!

      Vaikka melko skeptikkona pidän itseäni, en silti osannut epäilläkkään että täällä "hyvinvointivaltiossakin" tapahtuisi tällaisia kusetuksia.

      Eikä ole tullut sähköpostiin minkäänlaista vahvistusta tai ilmoitusta ko. firmasta. Puhelusta on nyt n. 2h.

      • juho9001

        Sinulla on kaksi viikkoa aikaa perua kaupat. Laki velvoittaa heitä lähettämään sinulle peruutuslomakkeen postitse, mutta suosittelen olemaan heihin yhteydessä jo etukäteen puhelimitse ja sähköpostitse. Joulupyhät sotkevat postia sen verran, että et välttämättä saa peruutuslomaketta ajoissa.


      • janir

        Selvisikö asia sinun kohdallasi. Minulle soitettiin kanssa tänään ja töitten ohella menin kävelemään miinaan. Soitin välittömästi takaisin ja peruutin sopimuksen vaan pystyykö siihen luottamaan. Soitin vielä tämänhetkiselle sähkön toimittajalle tilanteesta ja he sanoivat seuraavansa tilannetta kanssa.


    • Kuluttaja

      Itse sain eilen laskun ja ihmettelin myös tuota ennakkolaskutusta ja sitä ettei tilausvahvistusta ole sähköpostissani. Yksi lähettämäni peruutus kylläkin, kun oli kovempi hinnaltaan kuin tämä 3.99/Kwh, joka nyt tuli.Huomenna jatkan selvittelyä...

    • Lauri72

      Olen taistellut heidän kanssaan hartaasti. Vuosiarvio oli 800e, mutta nyt jo laskuttaneet 900e 3kk:ssa !!! Eivätkä suostu irtisanomaan sopimustaan!!!

    • sikapulju

      Mulla yleensä GNP Energian maksut reilu 20€ kuukaudessa 44 neliön kerrostaloasunnossa. Tänään läsähti sitten melkein 50€ lasku etukäteen laskutettu tietenkin tammikuulle, yli 10 snt/kWh. Voi v... mikä pulju.

    • ICT-insinööri

      Täällä näyttää olevan muitakin tuon yrityksen "uhreja". Itse siirsin uuteen yhtiöön, kun pompsahti ihan järjetön arviosähkölasku joulukuun alussa. Minun lasku perustuu siis arvioon. GNP:llä olisi ollut mahdollista valita todelliseen kulutukseenkin liittyvä laskutuskin, mutta se olisi tiennyt extraa. Itsellä on nyt tilanne, että GNP:lle maksettu sähkölasku on validi vain 20 päivää koko laskusajasta ja loppu menee uuteen yhtiöön. Tuota osuutta, jonka GNP ei enää ole minun sähköntoimittajani yritän nyt sitten karhuta takaisin. Katselin omaa viestihistoriaa ja minulle ovat lähettäneet tilausvahvistuksen.

      Kaikki ne, joille tätä ei ole lähetetty tilausvahvistusta, niin vaihtoehdot toimia voisi olla seuraava: Yrittäkää vaatia peruusteeton osuus takaisin ja jos eivät maksa perustellen puuttuvaa sopimusta, niin sitten kannattaa vaatia kaikki maksetut rahat takaisin perustuen perusteettomaan laskutukseen. Kaikki, jotka nyt tuntevat tulleensa huijaktuksi ja laskutetuksi perusteettomasti, niin mahdollisuus on tehdä myös joukkokanne.

      • pätijä

        Suomessa ei ole joukkokannetta. Lakiin lisättiin ryhmäkantelu joskus 2007, mutta sitä ei ole käytetty koskaan sillä se on mentävä kuluttaja-asiamiehen kautta.


      • ICT-minä

        Niin siis tarkoitan ryhmäkannetta, jonka virallisena hoitajan toimii kuluttaja-asiamies. On ns. Opt-in tyyppinen toiminta tapa. Itse tulen aluksi olemaan yhteydessä suoraan GNP:lle, koska minulla on ollut virallinen sopimus. Jos eivät korvaa, niin sitten juttu menee eteenpäin.


    • minä_vielä

      No niin nyt soitettu asiakaspaleveluun ja vaadittu palautettavaksi osuus, joka sattuu jo uudelle sähköyhtiölle. Lupasivat hoitaa asian pois pikaisesti. Mainittakoon nyt, että minulla oli virallinen sopimus, joka terminoitu uuden yhtiön toimesta. Olen asentanut Android puhelimeeni sovellutuksen, joka tallentaa minulle tulevat ja minulta lähtevät puhelu. Nyt tuo nauhoite on tallessa Google-drivessa. Sanoin heille, että odotan vain pari vikkoa hyvityslaskun saamista, jonka jälkeen asia menee eteenpäin ellei palautusta kuulu. Nyt jää siis nähtäväksi ovatko he lupauksensa arvoisia...

    • Eilenvaihtuiyhtiö

      Ovatko muut saaneet vastausta sähköposteihin ? Kauanko kesti ?

      • Huijattuvarmaanminäkin

        Ikinä ei ole vastausta tullut sähköposteihin, eikä niihin heidän"omat sivut"-palvelussaan lähetettyihin viesteihin. Asiakaspalveluun kun soitin, niin joku tympeä nainen sanoi pari sanaa ja puhelu oli siinä. Tilanne siis se, että 7.12 olen ilmoittanut heille tilinumeron maksun palautusta varten. Soitin viikon päästä perään ja asia kuulemma ok. Vaan eipä ole rahoja tullut (palautusta, koska oli ennakkoon laskutettu ja vaihdoin sähköntoimittajaa ja siksi tulee palautusta). Just laitoin taas sinne sähköpostia ja koitan siis tänään taas soittaa heidän "asiakaspalveluunsa", tai miksi sitä kutsuisi...


      • aspakusee

        Soittakaa suoraan toimitusjohtajalle, Herkko Malille!


      • Anonyymi
        aspakusee kirjoitti:

        Soittakaa suoraan toimitusjohtajalle, Herkko Malille!

        Tai hallituksen jäsenelle: Sigrun Eggen, 47 909 11 633.


      • Anonyymi

        2022 kesti kolmisen päivää.


    • Ettäsellainenfirma

      Minä odottelin hyvitystä melkein pari kuukautta. Sain kyseiseltä firmalta kirjeen 11/18, jos pyydettiin ilmoittamaan tilinumero hyvitystä varten. Ilmoitin tilinumeron heti, ja sähköpostiin vastattiin parin päivän viiveellä, että hyvitys maksetaan mahdollisimman pian. Soitin 12/18, kun raha ei ollut vieläkään tullut tilille, niin sanoivat maksavansa kuun viimeinen päivä. Odotin eiliseen 8.1.19, eikä raha ollut VIELÄKÄÄN tullut, laitoin sähköpostia, johon otin kuvan kirjeestä jonka sain marraskuussa. Viestiin vastattiin melko pian, jossa pahoiteltiin ja sanottiin maksu maksetaan sinä päivänä. Kas kummaa rahat oli tullut eilen!

    • Raivoissaan

      Hävettää ihan, minäkin astuin tähän miinaan jo kesäkuussa.
      Tarjottiin halvempaa sähköä ja otin määräaikaisen sopimuksen ja ensimmäinen lasku syksyllä ei ollut paha, mutta seuraava joka tuli nyt, oli jo KAKSINKERTAINEN edellisestä ja sisällyttää vielä oman alueen sähköfirman siirtomaksu-laskun myöskin.
      Tässä vaiheessa aloin epäilemään ja soitin kuluttaja asimiehelle ja olen tehnyt ko firmasta kantelun.
      GNP energyltä eivät vastaa puhelimeen vaikka olen monesti yrittänyt soittaa, eivät vastaa sähköposteihin ja myöskään omille sivuille ei pääse vaikka sinnekin olen yrittänyt monena päivänä päästä?! Ja tähän päivään mennessä en ole kirjallista sopimusta kotiini saanut ko firmalta.

      Todellista kusetusta ja toivon että he menevät niin syvälle lokaan jossain vaiheessa puhelinmyyjistä lähtien, kaikki, kun kusettavat ihmisiä tällä tavoin!

    • KETUTUS

      Samassa junassa ollaan. Marraskuussa minulle soitettiin (muistaakseni esittäydyttiin Kuopion sähköyhtiöstä) ja houkuteltiin halvalla hinnalla. Jankutin moneen kertaan, etten tule puhelimitse tekemään mitään sopimusta. Pyysin, että laittavat tarjouksen sähköpostiini. 17 vuorokauden kuluttua tuli sähköpostiini sopimus, mitä en ollut tehnyt. Yritin perua sitä soittamalla ja netissä GNP
      Energyn sivuilla. Mikään ei toiminut. Ensimmäinen sähkölasku pamahti sähköpostiini 5.1.2019.
      Kuten arvata saattaa, se oli juuri sitä, mitä näissä edellisissäkin viesteissä on tullut ilmi. Yksikköhinta oli lähes kaksinkertainen ja kolmen kuukauden sähkönkulutus ennakkolaskutuksessa oli arvioitu puolet koko vuoden kulutuksesta. Tein reglamaation sähköpostitse, mihin kyllä vastattiin muutaman päivän kuluessa. Suurta kulutusarviota perusteltiin sydäntalvella, jolloin sähkönkulutus on suurempaa. En vain ymmärrä, mikä kulutusta kerrostalossa kasvattaa, kun lämmitys on kaukolämmöllä ja siitä maksetaan yhtiövastikkeessa. Hinnankorotuksellekin oli tietty selityksensä, millä ei ole mitään tekemistä sillä, että voidaan asiakkailta karhuta aivan älyttömiä summia.
      Tein valituksen kuluttaja-asiamiehelle. Lopetin "sopimuksen" sekä sähköpostitse että lähettämällä
      kirjeen. Sitä en tiedä, löytääkö kumpikaan koskaan perille.
      Huomio kaikki: Jos puhelimitse kaupitellaan sähkösopimusta muualta, kuin jo ennestään varmoilta sähköntoimittajilta, lyökää luuri korvaan. Minulla on sellainen tunne, että en enää edes uskalla vastata vieraaseen numeroon. Vastaaminenkin kohta tulkitaan sopimuksen tekemiseksi.

    • Lappilaine

      Täällä mielenkiinnolla seuraan. Kyseiseltä firmalta mieheni otti määräaikaisen sähkösopimuksen kesällä. Hänellekki esittäydyttiin puhelimessa nykyisenä sähkönmyyjänä ja ilmoitettiin että nykyinen sähkösopimus päättyy ja siirtyy suoraan heille. 30% halvempaa sähköä luvattiin. Laitoin eilen firmaan sähköpostia että mieheni sopimus tulee purkaa koska sopimus ehdot (tämä edullisempi hinta) eivät täyttyneet. Liitteeksi vielä heidän sekä edellisen myyjän viime vuoden hinnat. (Tämän perusteella tuskin saan vastausta)
      Kysyin neuvoa paikalliselta sähköyhtiöltä ja sieltä sanottiin että pystymme ottamaan uuden sähkösopimuksen meidän kotiimme minun nimissäni jolloin mieheni sopimus gnp energyn kanssa päättyy. Nyt vaan peukut pystyyn että menis nii kivuttomasti eikä tulis sopimusrikemaksua. Onko kenellekään tietoa tuommosen rikemaksun suuruudesta?

      • juho9000

        @Lappilaine, Jos sopimus siirretään mieheltä nimiisi, tehdään se muuttona. Muuttotilanteessa sähkösopimuksen saa katkottua ilman sanktioita ja ilman siirtymäaikoja.

        Ongelma tuossa on toki se, että määräaikaisten sopimusten katkaiseminen valemuuttona ei ole sallittua. Rikettä tuskin huomataan, mutta on outoa että paikallinen sähköyhtiönne tuollaista ehdottaa. Mikä yhtiö mahtaa olla kyseessä?

        En löytänyt sopimusrikkomuksen suuruutta gnp:n sivuilta, koska eivät mainosta määräaikaisia tuotteitaan (tieto pitäisi löytyä sähkösopimuksestanne). Yleisten sähkönmyyntiehtojen mukaan sen saa olla "kohtuullinen". Normaalisti muutaman sataa euroa tai sähkönkulutuksestanne riippuva summa.


    • Lappilaine

      Kiitos vastauksestasi. Laitoin myös kuluttajasuojaan viestiä aiheesta että voinko minä tehdä vain uuden sähkösopimuksen omiin nimiini ja mitä siinä vaiheessa tapahtuu mieheni määräaikaiselle sopimukselle. Koska en itsekkään täysin luota siihen että asia hoituisi niin yksinkertaisesti että mieheni sopimus vain loppuisi. Energia polar kyseessä.
      Valmiita oltaisi vaikka muutama satanen maksamaankin että saataisiin vaan tuo gnp energyn sopimus katoamaan. Tällä hetkellä tammikuun sähkönhinnaksi arvioitu 10c kwh. Ja varmasti vain nousee niinkuin joka laskussa tähän asti.
      Meillähän ei tosiaan ole kirjallista sopimusta gnp n kanssa. Löysin ainostaan lapun missä on samat tiedot kun nettisivuilla. Sanktiota mainostetaan mutta summaa ei löydy. Luin jostain että se pitäisi olla sopimuksessa ilmoitettu se summa jotta sitä on oikeus periä. Ilmoittelen tänne kun saan vastauksen kuluttajasuojalta.

      • GNP

        Aivan varmasti lätkäisemme kunnon sopimusrikemaksun. Tulemme seuraamaan kaikki PRODAT sanomat ko. verkkoalueella ja maksuhan on sitten vähintään 400 euroa. Vaadimme muuttoilmoituksen tai isännöitsijäntodistuksen kaikista muutoista, joten valehtelulla et pitkälle pötki.


      • Ernesti

        Olen ostanut sähkön kotimaan energialta. Yhtäkkiä tuli kuitenkin lasku gnp energialta. En muista että olisin tehnyt minkäänlaista sopimusta ko .yhtiön kanssa. Mistähän tässä oikein on kysymys ja mitä tälle voi tehdä. Laitoin gnp.n sivuille kyselyn sopimuksesta, saa nähdä tuleeko vastausta.


      • Kelekka
        Ernesti kirjoitti:

        Olen ostanut sähkön kotimaan energialta. Yhtäkkiä tuli kuitenkin lasku gnp energialta. En muista että olisin tehnyt minkäänlaista sopimusta ko .yhtiön kanssa. Mistähän tässä oikein on kysymys ja mitä tälle voi tehdä. Laitoin gnp.n sivuille kyselyn sopimuksesta, saa nähdä tuleeko vastausta.

        Sinulla on kaksi viikkoa aikaa perua sopimus. Kuluttajasuoja neuvoo mikäli sopimus on syntynyt ilman suostumustasi. Ota yhteyttä sinne. Sinne voi jättää soittopyynnön jolloin ei tarvitse jonottaa. Myös nykyiseen sähköyhtiöön kannattaa olla yhteydessä. Mikäli et halua sopimusta gnp energyn kanssa suosittelen toimimaan nopeasti.


      • Näin_itsellä

        Suoraan kuluttajasuojan pakeille. Sieltä raukesi itsellä sama tilanne. Ei sopimusta ja yllärinä tuli GNP:ltä todella härski lasku.
        GNP ei vastannut mihinkään yhteydenottoon missään vaiheessa.
        Laskussa on saajana eri yritys, eli sinne kannattaa ilmoittaa, että lasku on aiheeton, jolloin eivät laita sitä eteenpäin perintään tms. mikäli prosessissa kuluu aikaa.


    • Omakohtaisesti

      Kokemuksesta neuvo kaikille:
      Älä maksa posketonta laskua, vaan tee siitä reklamaatio. GNP ei ainakaan itselle vastannut yhteenkään reklamaatioon, mutta laskuissa saajaksi merkitty yritys vastasi suht. nopeasti (kyllä, myyvät "saatavansa" kolmannelle osapuolelle)).
      Reklamaatio tulee tehdä ennen eräpäivää, mielellän heti kun lasku on tullut ja sille on tietenkin oltava peruste.
      Jos tilanne on tarpeeksi epäselvä, niin suoraan kuluttajasuojaan yhteyttä.
      Sieltä omakin tilanne lopulta raukesi 1,5kk säätämisen jälkeen ja euroakan ei 400eur härskistä laskusta tarvinnut maksaa.
      Taustatietona sen verran, että GNP oli omin nokkinensa ilmottautunut sähkönmyyjäksi ilman minkäänlaista sopimusta.
      Suoraan sanottuna v*tuttaa, että tuollaista toimintaa voi jatkaa näinkin pitkään tässä sääntöjen luvatussa maassa.

    • Ponzi

      Huonoja kokemuksia täälläkin. Otimme Kuukausi Spot -sopimuksen, jossa hinnan pitäisi muodostua pörssihinnan kuukauden keskiarvohankintahinnan perusteella. Mutta heti ensimmäisessä laskussa oli joulukuulta veloitettu 7,54 snt/kWh, vaikka heidän omilla sivuillaankin GNP mainostaa, että joulukuussa tuon Kuukausi Spot -sopimuksen keskiarvohinta oli 7,32 snt/kWh sisältäen marginaalin 0,39snt/kWh. Tähän lisäksi täysin järjetön kulutusarvio (puolet koko vuoden kulutuksesta) seuraavalle kolmelle kuukaudelle.

      Muutenkin epäilyttää koko hinta, kun mistään ei saa tarkkaa tietoa paljonko ovat mihinkin hintaan ostaneet eli luulen, että todellisuudessa ottavat paljon suuremman marginaalin kuin tuo sopimuksessa ollut 0,39 snt/kWh, kun nyt on tiedossa, että muutenkin kusettavat.

      Niin ja sähköposteihin tai puhelimiin eivät vastaa. Mutta onneksi on toistaiseksi voimassa oleva sopimus eli kiitos GNP näistä parista kuukaudesta, en jää kaipaamaan ja kuluttaja-asiamiehelle vähän vinkkiä.

    • KETUTUS

      Kun nyt itse olen päässyt "kuiville" tuosta GNP:stä, voin antaa hyviä neuvoja.
      Heti, kun teillä on sellainen tunne, että olette tulleet huijatuksi, tehkää kirjallinen valitus netissä kuluttaja-asiamiehelle ja laittakaa myös liitteeksi sopimus ja sähkölasku, jos mahdollista. Sanokaa sopimus irti ainakin sähköpostilla, mutta mielellään myös kirjeitse, jotta ainakin toisen joku vastaanottaa. Tuskin tarvitsee maksaa mitään sakkoja, vaikka irtisanoisitte määräaikaisen sopimuksen. Minun "asiakkuudessani" meni kaikki pieleen, kuten näyttää monella muullakin käyneen. Kannattaa myös googlata juttu: KKV Sähkösopimusten puhelinmyynti ja sopimusten muuttaminen. Nyt olen taas yhtä kokemusta viisaampi ja suhtaudun kaikenlaiseen puhelinmyyntiin hyvin ennakkoluuloisesti = en osta yhtään mitään.

    • PettynytSähkönKuluttaja

      Vaihdoimme vihreästä älyenergiasta Turku energiaan. 22.12.2018 tuli uusi sopimuksemme voimaan. Vihreä älyenergia siis loppui. Nyt kuitenkin kävi ilmi ihan sattumalta, että 1.1.2019 on Turku energian sopimus lopetettu ja GNP energia olisi nyt meidän sähkönmyyjä. Minkäänlaista sopimusta tai mitään infoormaatiota emme ole saneet Vihreältä Äly energialta tai GNP energyltä. Laskuja ei ole tullut vielä, kuin turun energian loppulasku ajalle 22-31.12.2018' Siitä vasta kävi ilmi, että ei ole enään sähkönmyyjä meille. Ja GNP energy laittoi vasta pari päivää sitten, jonkun tervetuloa asiakkaaksi sähköpostin. Emme ole missään vaiheessa tehneet mitään sopimuksia GNP energyn kanssa. Asia lähtee nyt vireille. Katotaan minkälaista harmia taas tulee.

      • Sikafirma

        Peru se sopimus heti!!!


      • MelkoinenSirkus

        Aika huikeaa, että GNP Energy saa napattua asiakkaakseen, vaikka olit siirtynyt jo Turku Energialle. Siinä tapauksessahan Vihreän Älyenergian sopimus oli irtisanottu uuden myyjän toimesta, eikä sopimuksen pitäisi mitenkään siirtyä GNP Energylle.

        Noin nopean hyppäyksen (22.12. - 1.1.) ei pitäisi muutenkaan olla edes mahdollinen, sillä toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on 2 viikon irtisanomisaika.

        Miten Turku Energia kommentoi tapahtunutta? Oliko Turku Energian sopimus määräaikainen?

        Teknisesti Vihreän Älyenergian sopimuksen siirto GNP Energylle tehtiin myyjänvaihtoprosessin kautta, eli siirtoyhtiölle menee tieto myyjän vaihdosta.

        Tästä aiheutuu sitten kaikenlaisia ongelmia. Esimerkiksi jos olit tilannut sähkön jostain toiselta myyjältä, mutta GNP Energyn ilmoitus ehtikin siirtoyhtiölle ensin, niin sinua kehotetaan ensin perumaan tämä tekemäsi "sopimus" GNP Energyn kanssa. Ongelmana vaan on, että asiakas ei ole tehnyt GNP Energyn kanssa mitään uutta sopimusta, vaan kyse on vanhasta edelleen voimassa olevasta sopimuksesta, joka vain siirtyi GNP Energylle.

        Sopimuksen ja lain kannalta homman pitäisi olla selvä, mutta tekninen prosessi melkoinen sekamelska. Asian voi saada kuntoon, jos jaksaa selvittää asiaa firmojen kanssa tarpeeksi.


    • Minä_taas

      Eilen kolahti tilille loppuhyvitys. Nyt voi tämänkin episodin jättää taakse. Koko prosessiin meni 1.5kk. Ei voi sanoa nopeaksi toiminnaksi, mutta lopputulos on tärkeintä.

    • Vihainenkuluttaja

      Nämä soittelivat joulukuussa. Onneksi tuli lyötyä puhelin kiinni puhelun alussa, kun esittäytyi silloin paikallisen yhtiön edustajana, mutta näin numeron perusteella soittajan valehtelevan. Luulin, että energiavirastonkin kai jotenkin pitäisi näitä sähkönmyyjiä valvoa, vai mitä virkaa sillä virastolla muuten edes on? Ei muuta kun painetta kuluttajasuojan lisäksi sinne suuntaan, jos eivät älyä omaa vastuutaan asiassa kantaa. Viranomaisen kun on ymmärtääkseni pakko puuttua lainrikkomiseen josta on tietoinen ja jos eivät puutu, niin sitten voisi jo alkaa harkitsemaan joukkokannetta ja vahingonkorvausten hakemista GNP-Energian johtohenkilödien lisäksi myös energiavirastolta, koska näyttää selvästi, että koko toiminta on tietoista harhauttamista ja huijausta jonka valvolva viranomainen sallii.

    • Kiiskikoponen

      Älkää vaan liittykö sopimushinta 4,28 ja tuli lasku 8,24 ei oikeen täsmää
      täähän on poliisi asia että sapettaa

      • jokunen2

        ehkö luvut väärässä järjestyksessä=)mikä soppari ja missä olet sen tehnyt heidän kanssa?


      • LakiEiOleSama

        No mutta hei, sattuuhan sitä nyt tuollaisia virheitä että menee numerot väärään järjestykseen.

        Se on muuten jännä juttu että jos yrittäjämyyjä tekee virheen laskutuksessa ja perii liikaa, niin se on vain virhe, jonka korjaamiseen myyjälle pitää antaa kohtuullinen aika korjata virhe.

        Sen sijaan jos kuluttajaostaja vahingossa unohtaa maksaa osan ostoksistaan, niin se on automaattisesti näpistys tai petos ja eikä ole sekuntiakaan aikaa korjata virhettään, vaan siitä tulee rikostuomio.

        Laki ei todellakaan ole kaikille sama.


    • mustaenergia

      Vihreä energia vaihtui yllättäen ja pyytämättä tähän GNP:hen. No nyt tuli eka lasku ja kohta perään korjaus että laskutuksessa virheitä, odota uutta laskua. En odottanut vaan vaihdoin myyjää samantien.

      Ei ole vielä tullut uutta laskua mutta näyttäisi ainakin että kk-maksussa on 4c virhe, lisäksi pörssisähkön hinta on epäilyttävän korkea..

      Miksihän virheä älyenergia vielä myy kuitenkin sähköä webbisivuillaan vaikka vanhat asiakkaat dumpattiin pois?

      • RöyhkeääKaupankäyntiä

        No mikä ettei. Jos saa hyvän hinnan, niin voihan sitä myydä asiakkaansa pois ja alkaa hakkia uusi, jotka voi myydä myöhemmin taas hyvällä hinnalla. Asiakkaiden ostajalla täytyy olla joku ässä hihassa, jolla repii rahaa enemmän kuin edellinen sähkön toimittaja.


      • otsonen5

        Myös minä olen näitä Vihreän Älyenergian hylkäämiä asiakkaita, joiden energiasopimus on siirretty GNP:lle. Ihmetteln samoin miksi VÄE jatkaa energiasopimusten kauppaamista uusille asiakkaille. Maksoiko GNP sopivan summan siirtosopimuksista. Irtisanoin GNP sopimuksen 8.1 päättymään 21.1 ja sain heiltä vahvistuksen tästä. Laskua ajalta 1.1. - 21.1 en kuitenkaan ole saanut. Siirtosopimuksen mukaan heidän laskutuksensa on oltava samoin ehdoin kuin oli VÄE:n hinnat. Epäilen suuresti, että jotain epäselvää tulee kuitenkin vastaan laskutuksessa. Pörssisähkön hinnat löytyy kyllä verkosta, muistaakseni tammikuun keskihinta oli noin 6,2.


      • otsonen5 kirjoitti:

        Myös minä olen näitä Vihreän Älyenergian hylkäämiä asiakkaita, joiden energiasopimus on siirretty GNP:lle. Ihmetteln samoin miksi VÄE jatkaa energiasopimusten kauppaamista uusille asiakkaille. Maksoiko GNP sopivan summan siirtosopimuksista. Irtisanoin GNP sopimuksen 8.1 päättymään 21.1 ja sain heiltä vahvistuksen tästä. Laskua ajalta 1.1. - 21.1 en kuitenkaan ole saanut. Siirtosopimuksen mukaan heidän laskutuksensa on oltava samoin ehdoin kuin oli VÄE:n hinnat. Epäilen suuresti, että jotain epäselvää tulee kuitenkin vastaan laskutuksessa. Pörssisähkön hinnat löytyy kyllä verkosta, muistaakseni tammikuun keskihinta oli noin 6,2.

        GNP lisää marginaalinsa päälle vielä "sähkönhankintakulut".


      • Me oltiin kai liian pieniä ja kannattamattomia asiakkaita.


    • peksuta

      Tarkastakaa VANHUKSIENNE sähkölaskut myös taannehtivasti. GNP yritti laskuttaa kahdenvuoden sähkölaskuja vaikka heillä olisi ollut vain 1kuukauden lasku laskutettavanaan kun sähkönmyyjää vaihdettiin. Asiallisesti ilmoitettiin sähkönmyyjän vaihtuvan sopimuksen päätyttyä, heiltä tuli vahvistus ja ilmoitus, että kaikki Ok, mutta sitten vielä 5viikon päästä lahettävät uutta laskua jolla pitäisi maksaa jo kerran maksetut 2-vuoden sähköt ja muuttuvalla tariffilla kun sopimustariffi oli kiinteä. Kukaan sähköntoimittaja ei tee tuollaista muuta kuin huijausmielessä. Soitin ja vastasivat etteivät voi katkaista toimitusta vaan heidän täytyy kysyä verkkoyhtiöltä kuka on sähkönmyyjänne muuten teiltä katkeaa sähköt, lupasi soittaa takaisin mutta ei ole puhelua kuulunut. Ihmeellistä ja rikollista ja uusi sähkönmyyjä on toimittanut sähköä jo kaksiviikkoa ja ilmoittanut verkkoyhtiölle toimittavansa sähkön. Harkitaan Kuluttajaasiamiehelle ilmoitusta.

      • marabou

        GNP energy ilmoittaa myyvänsä sähköä halvalla, ainakin v. 2018 marraskuun loppuun. Erehdyin tilaamaan heiltä sähkön joulukuussa 2018. Kun sain laskun, hinta oli noussut tarjoushinnasta n 100 %. Purin sopimuksen heti kun se oli mahdollista joulukuun 2018 lopussa. Pyysin arviolaskun tilalle tarkennettua laskua, jonka sain 7- viikon odottelun jälkeen ja senkin vain huomauttamalla. Tuollaiset yritykset tulee kiertää kaukaa. Toivottavasti kuluttaja-asiamies poistaa osaamattomilta ja kuluttajien harhauttamiseen tahattomasti tai tahallisesti pyrkivältä yritykseltä toimiluvat. Käsittämätön yritys. Uuden sähköntoimittajan kanssa kaikki toimii moitteettomasti. Että näin niitä asiakkaita viedään.. kuin ..


    • ökylinmökylin

      Lähettäkää heille heti reklamaatio virheistä ja omat selvityskulut vaaditte korvattavaksi.
      Kilpailu ja Kuluttajavirastolla on reklamaatioapuri ohjelma.

      https://reklamaatioapuri.fi/

      Toinen tapa on hyökätä puhelinlankoja pitkin silmille mutta se kohdistuu vain tuohon hissukkaan joka vastaa puhelimeen. Koijarit joilta käskyt ja määräykset tulee kuinka tehdään seuraa sivusta ja käärii voitot. Selvitettävää varmaan löytyisi heidän laskusaatavissaan mutta jos poliisi toimintaan sekaantuu talousrikostutkinnalla ajaisi koijarit firman välittömästi konkurssiin. Näyttää olevan monen sähkölaitoksen riesa ja kauhistus.

      • Ansaanne

        GNP Energy, näin he mainostavat: Positiivinen ja yksinkertainen
        Olemme markkinoiden haastaja, ja meillä on tiukat vaatimukset asiakkaiden kanssa käytävälle yhteydenpidolle. Pyrimme tarjoamaan markkinoiden parasta asiakaspalvelua. Vastaamme sähköpostin ja puhelimen välityksellä nopeasti, ja vanhana asiakkaana löydät hyödyllistä tietoa myös Omilta sivuilta. Tartumme haasteisiin riuskalla otteella, ja jos teemme virheen, korjaamme sen heti. —— Ikävä kyllä, omiin kokemuksiin perustuen, mikään ei pidä paikkaansa kyseisen sähköntoimittajan suhteen. Heidän kanssaan todellisuus on lohduton lopputulema ja pettymys.


      • RehtiäPeliä

        Asiakaspalvelu? En ole koskaan joutunut olemaan yhteydessä siirtoyhtiön tai energiayhtiön asiakaspalveluun, vaan kaikki on hoitunut netissä ja sopimuksen mukaan. Mutta en olekkaan koskaan ollut näiden Håågganeiden tai vastaavien huijariyhtiöiden asiakkaana.


    • Älyenergiggo

      Minun sopimus oli myyty Vihreä Älyenergialta tälle GNP:lle. Ainakin perusmaksuun olivat laittaneet ylimääräisen alvin päälle vanhaan. Irtisanoin ja vaihdoin nopeasti.

    • voih

      VIhreältä Älyenergialta siirretty GNP asiakas nykyään minäkin. Ensimmäinen eli tammikuun 2019 lasku puolet suurempi kuin ikinä yleensä sähköenergiasta, joten laitoin heti sähköpostia, että laskussa täytyy olla jokin virhe. GNP vastasi sähköpostiin, että valitettavasti parametreissä oli jokin virhe koskien VÄE:n vanhoja asiakkaita, laskun saa repiä, he toimittavat uuden. Mietin vain kuinka moni on maksanut suuremman virheellisen laskun huomaamatta virhettä. Meillä kyseessä on pörssisidonnainen sopimus, eli tuntihinnoittelu NordPool sähkön pörssihinnan mukaan ja siihen alv se vanha VÄE:n 0,16 sentin marginaali päälle. Perusmaksu 2,95e/kk. Kyseisenlainen tuntihinnoittelu tulee halvimmaksi paljolti yösähköllä omakotitaloa lämmittävälle, siksi olemme valinneet sellaisen jo vuosia sitten. No nyt tuli uusi korjattu lasku, keskihinnaksi tammikuulle 2019 merkitty 7,06snt/kWh. Luottaisiko tuohon nyt sitten, vai voisiko pyytää tuntierittelyä ja hinnoitteluperusteita ennen laskun maksua.. Tämä vapaan markkinatalouden yletön ihannointi saattaa kiusaukseen yhtiöt, ahneus on ihmiesn perisynti, valvontaa tarvittaisiin rutkasti enemmän joka alalle näinä aikoina..

      • Gnp2019

        Hei, itse olen ollut kyseisestä laskutus asiasta yhteydessä s postitse enkä ole vielä saanut vastausta. Laskua en aio maksaa ennen kuin tunti hinnoittelu täsmää nordpoolin hintojen kanssa. Olen myös jo vaihtanut yhtiötä jottei tarvitse taistella kuin parin laskun verran. Jos kusettavat jo laskutuksessa kertoo se kunnioituksesta sinua kohtaan. T. Entinen gnp asiakas


      • GNP veloittaa tuntierittelyn tekemisestä 50 €/tunti.


    • Gnp2019

      Eivät kuulemma pysty muuttamaan laskutustaan ja hinnat nousevat ja muuttuvat. Suosittelen pysymään kaukana kys yhtiöstä

    • Gnp2019

      Huomiona vielä aikaisempaan viestiin että on jännä homma kun minullakin keskihinta oli vähän yli 7 senttiä kwh että kulutetaanko tässä tismalleen.saman.verran sähköä samaan.aikaan?

    • tottahanhuijataan

      GNP muuttaat hintojaan myös asiakkaille jolla on määräaikainen sopimus, sovitulla kiinteällä hinnalla. Kun asiakas reklamoi, pyydetään vaan etsimään toista toimittajaa koska ei voida myydä niin halvalla. Minusta tämä täyttää jo petoksen tunnusmerkit ja ainakin asiakkaat kannattaa vaatia vanhan ja uuden, kalliimman, sopimuksen erotuksen GNPltä.

    • Never

      Taistelin puoli vuotta heidän kanssaan ja voitin! Sen jälkeen edelleen heiltä tulee perinnän kautta kirjeitä!!!

    • Huijausta

      Sedälleni 84 v oli Gnp Energy myynyt sähkösopimuksen edellä mainitulla tavalla. Olivat laittaneet sopimuksen voimaan,vaikka hän oli kieltäytynyt sopimuksesta. Aloin vertailemaan laskuja. En ole koskaan nähnyt sekavempia laskuja missään yhtiössä. Yhtiö laskuttaa ennakoita summassa ja sitten samassa laskussa on ns.todellinen kulutus. Kun kulutuslukemia vertaa siirtoyhtiön laskuihin,niin kulutuslukema on erilainen. Myös sähkön energiahinta on yli 10 c/kwh. Älkää missään nimessä tehkö sopimusta kyseisen yhtiön kanssa.

    • nmmrk

      Itsekin olin 2 kk GNP:n asiakas kun VÄE myi sopimuksensa sinne. Vaihdoin pois kun huomasin että sähköä saa halvemmallakin. Vikassa laskussa oli ilmoitus että myyntiehdot korvataan uusilla eli VÄE:n kanssa sovitut ehdot pysyi voimassa vain sen 2 kk.

    • Anonyymi

      Täällä yksi uhri lisää. Ovat jatkuvasti perineet väärillä hinnoilla rahaa, välillä myöntäen sen ja välillä taas ei. Nyt tapeltu sopimuksen lopettamisesta ja ennakkoon maksetuista rahoista. En ole ikinä tavannut näin kieroa porukkaa.

    • Anonyymi

      Oletteko kaikki huijatut ottaneet Kuluttajaneuvontaan yhteyttä? Nyt on sellainen homma että tämä firma on ylilaskuttanut koko sopimuksen ajan reilu 2 vuotta! Virhettä en aiemmin huomannut koska e-laskuilla automaattihyväksyntä tilillä! Ei ole tullut mieleenkään että sähköfirma kusettaisi. Kyllä **tuttaa!! Nyt reklamaatio lähetetty ja hyvityslasku kuulemma tulossa.. saas nähdä.

    • Anonyymi

      mikäli on kyseessä määräaikainen sopimus jossa ovat hintoja muuttaneet laittomasti (nostaneet). Tee valitus kuluttajavirastolle, energiavirastolle sekä tutkintapyyntö poliisille. Älkää tehkä rikosilmoitusta vaan nimeenomaan tutkintapyyntö jossa poliisi selvittää onko mahdollisesti tapahtunut rikosta. Jos teette suoraan rikosilmoitukseen voitte syyllistyä väärään ilmiantoon. kuluttajaviraston sivuilla ne on tiedote jossa gnp on myöntäneet että ovat lainvastaisesti korottaneet kiinteähintaisten sopimuksien hintaa

      • Anonyymi

        Kyseessä on pörssisähkö joka pitäisi perustua Nord Pool hintoihin ja lisäksi marginaali. Aluksi oli maltillisesti ylitetty pörssihinnat, mutta viimeisissä laskuissa lähes 12snt kWh!


    • Anonyymi

      Samassa veneessä ollaan. Sopimus on irtisanottu, mutta GNP ei sitäkään alkuun myöntänyt vaan pyrki edelleen laskuttamaan sähköstä, ja pyrkii muuten edelleen (laittavat isoja ennakkolaskuja ajasta, jolloin jo tietävät että en ole heidän asiakas) vaikka tuosta sähkösopimuksen päättymisestä nyt taidetaan olla jo samaa mieltä. Olen ennakkoon laskutettujen rahojen palautuksesta tapellut n. 3kk. Ovat kahteen kertaan lähettäneet mielestään loppulaskun (mikä ei käsittele sopimuksen viimeisiä kuukausia, vaan lasku reilun puolen vuoden takaa eli ihan asiaan kuulumattomia juttuja). Ovat lopulta myöntäneet että lasku on väärin ja lähettäneet sitten uutta. Myös rahat ovat omasta mielestään laittaneet tulemaan, ei näy tililläno. Kaikesta on saanut ja saa edelleen tapella. Toivottavasti tämä on joku päivä ohi ja vielä saan etukäteen laskutetut rahat takaisin. Niin syy miksi lähdin vaihtamaan yhtiötä oli se että laskuttivat sähköstä ihan mitä huvittaa, ei niin kuin oli sovittu. Aivan uskomatonta touhua.

      • Oletko ottanut yhteyttä kuluttajaneuvontaan? Itse olin jo, ja seuraavaksi kuluttajariitalautakunnalle ilmoitus. Sitä kautta homma lähtee liikkeelle.
        Aion tehdä kaiken mahdollisen, viedä vaikka koko puljun oikeuteen, mikäli ei ala rahoja tulla takaisin!


    • Anonyymi

      Tänään sain viimeinkin äärimmäisen epäselvän vastauksen kun kyselin sähkäpostilla puuttuvista laskuista. Eivät siis ole laskuttaneet multa mitään lokakuun 2018 jälkeen. Tämä oli kolmas kerta kun kyselin. Ensin kyselin miksi ei laskuja ole näkynyt. Sitten kysyin että milloin seuraava lasku tulee.

      Olin maksanut laskuni verkkopankissa availematta laskuja...

      Ensiksi tuli: "teille ei ole muodostunut vielä laskua, koska aiemmin maksettu arvio on kattanut laskujanne tähän asti. Sen vuoksi laskua ei ole muodostunut"

      Sitten: "järjestelmä muodostaa laskun kerran kuukaudessa, mutta mikäli aiempi arvio kattaa vielä laskun summan, laskua ei lähetetä."

      Kyselin tässä kohtaa että paljonko sitten olette oikein veloitelleet liikaa...

      Mitään kunnon vastausta ei tähänkään tullut.

      Muutaman viestin vaihdettuamme tuli viimeinkin vastausta:
      asiakkuuteen on kirjattu hintahyvitys ajalle x.x2015- xx.xx. 2018 joka on yhteensä - €€.€€
      Kulutu veloitetaan, mutta emme lähetä alle 8 eur laskuja ja siten saldo siirtyy aina seuraavaan laskuun.

      Otappa tuosta nyt sitten selvää mitä touhuavat !

    • Anonyymi

      Tämä ketju on hyvä muistuts siitä, että kannattaa pitäytyä tunnetuissa, luotettavissa sähköntoimittajissa eikä lähteä epämääräisempien firmojen kelkkaan. Toivon, että kaikki huijatut saavat rahansa takaisin korkojen kera!

    • Anonyymi

      Tehty sopimus 3:een eri paikkaan.
      Hinta edullinen ja irtautuminen 2 vko.
      Kirjoituksista päätellen joutuu seuraamaan, toisin kuin esim Lahti Enerhiaa, mutta kun nostivat hintaa 40%!
      Eli kilpailuttakaa hintoja ja jos on 1/2 vuoden aikana epäselvyyttä, ei kun toiseen!

    • Anonyymi

      Täällä myös yksi 'uhri' olivat avovaimon kautta saaneet tehtyä sopimuksen, eivät lähettäneet sopimusta edes. Yritän päästä eroon mahdollisimman nopeasti ja maksamatta ensimmäistäkään laskua.

    • Itsellä tällä hetkellä tilanne se, että GNP ei ole vieläkään hyvittänyt yli 1000 euroa takaisin. Ensimmäisen valituksen tein yli 3kk sitten. Olen tehnyt ainakin 5 kertaa reklamaation, soittanut useita kertoja asiakaspalveluun ja myös kuluttajariitalautakunnan kautta homma kesken. Se on kyllä hidasta meininkiä mutta kannattaa tehdä.
      Tuotteeni oli Kraft Prime Pörssi joka piti sopimuksen mukaan perustua Nord Pool Spot-hintaan ja päälle marginaali 0,5snt kWh. Minua on veloitettu törkeillä hinnoilla etenkin 2018-2019. Kun pyysin reklamaatiota GNP oli poistanut osan laskuista ja nostanut hintaa entisestään! Käytönnössä tämä tarkoittaa sitä että minulta on kiskottu 1.8.2018-31.5.2019 ajalta 8,67snt kWh hinnalla sähköä!! Selittävät että "hinta tulee järjestelmästä" ja "hinta on sopimuksen mukainen". Lisäksi vastauksissa on lukenut "GNP hankkii sähkön sähköpörssistä jolloin pörssissä ilmoitettu hinta ei ole suoraan sama asia kuin asiakkaalta veloitettava hinta, koska siihen lisätään GNP:n hallinnollisia sekä hankintakuluja". <-- Mitä v***a?! Tällaista kohtaa ei ole sopimuksessa niin ei todellakaan lisätä!!
      Vanhemmilani oli täysin sama soppari kotiin, firmalle, mökille. Ylilaskutusta on tapahtunut yli 13000 euron edestä v2015 lähtien! Asian selvittely on kesken mutta GNP mielestä hyvitettävä summa olisi vain 3200 euroa!
      Nyt asiaa alkaa tutkia myös Lounais-Suomen poliisilaitos. Pysykää erossa tästä firmasta! Mikäli olet jo asiakas tutki kaikki laskut alusta pitäen. Meillä laskut ovat olleet niin sekavia, että niistä ei saa aluksi mitään tolkkua.
      Laskuilla pyörivät sekä arviolaskutus että sähkö todellisen kulutuksen mukaan. Käytännössä tuo arviosysteemi on täyttä humpuukia, koska hyvitettävät summat eivät täsmää veloituksiin.

    • Anonyymi

      Saaga jatkuu...

      Noin vuosi sitten edellisen sähkönmyyjäni sopimus siityi GNP Energylle. Silloin tiedotettiin:

      [LAINAUS ALKAA]
      "Mitä siirto tarkoittaa asiakkaalle?

      Sähkösopimus:
      Sähkönmyyjä vaihtuu.
      Sähkön toimitus jatkuu katkeamatta, paikallinen sähköverkkoyhtiö on edelleen vastuussa fyysisestä toimituksesta.
      Sopimustiedot ja –ehdot eivät muutu.
      Myyntisopimuksen siirtyminen toiselle myyjälle ei oikeuta sähkösopimuksen ennenaikaiseen irtisanomiseen.
      Laskutus:
      GNP Energy Finland Oy laskuttaa sähköstä sopimuksen siirtymisestä alkaen voimassa olevan sähkösopimuksen mukaisesti.
      Edeltävä sähkönmyyjä laskuttaa sopimuksen siirtymiseen asti.
      Laskujen ulkoasu ja maksutiedot muuttuvat.
      Sähköiset laskutustavat voi joutua aktivoimaan uudelle myyjälle.

      Ystävällisin terveisin
      GNP Energy Finland Oy
      Puhelin: 09 6898 8780 (arkisin klo 9-11, 12-14)
      Sähköposti: [email protected]"
      [LAINAUS LOPPUU]

      Edellisen sähkönmyyjän sopimus oli kotitalouskuluttajalle kohtuullinen (mm. ei perusmaksua, tämän luvattiin jatkuvan myös GNP Energyllä), sähkön hinta ei ihan millilleen halvin, mutta oli se sentään vihersähköä (kai?).

      Alun laskutuksen hässäköinnin jälkeen tilanne tasottui ja olin tyytyväinen tilanteeseen ja sopimukseen.

      Tänään oli kotiin tullut kaksi kirjettä samalle asiakasnumerolle (minulla kaksi käyttöpaikkaa). Nyt sain ilosanoman, että pääsen osallistumaan GNP Energyn siirtymiseen 100% uusiutuvan energian käyttöön markkinoiden kalleimmalla perusmaksulla 7,32 EUR/kk/käyttöpaikka. Yrittävät ilmeisesti samaa vedätystä, mitä siirtoyhtiöt tekevät lain turvin. Lisäksi hintoihin tulee vain 2% indeksikorotus. Mistä helvatasta ovat tuollaisen indeksin keksineet?

      Turha edes mainitakaan, että GNP Energy tulee osaltani olemaan historiaa.

      • Sama juttu, ensimmäisen kirjeen mukaan kuukausimaksu 7,32 €/kk/kp, toisen 4,84 €/kk/kp. Kummassakaan ei käyttöpaikan osoitetta/numeroa.


      • Anonyymi

        "Myyjä on oikeutettu siirtämään myyntisopimuksen toiselle myyjälle. Myyntisopimuksen ehtoja ei voida SIIRRON YHTEYDESSÄ muuttaa". Jokainen Vihreän Älyenergian asiakas on hyväksynyt nämä SME 2014 -ehdot tehdessään sähkösopimuksen. Samat ehdot toki on muillakin sähköyhtiöillä.

        GNP Energyllä on luonnollisesti oikeus muuttaa toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen hintoja ja ehtoja, kunhan tietyt vaatimukset täyttyvät ja siitä tiedotetaan asiakkaalle. Eihän GNP:llä ole yleensäkään velvollisuutta toimittaa sähköä, vaan voivat irtisanoa yksipuolisesti koko sopimuksen 14 vuorokauden varoitusajalla (tämäkin SME 2014 -ehtojen mukaan).

        Oli selvää alusta asti, että GNP:llä hinnat lähtee nousuun. Eihän sopimuskaupasta muuten saada täyttä hyötyä irti.

        Meillä oli Heleniltä 0 €/kk 3,99 snt/kWh vuoden ajan ja nyt Väreellä seuraavat 2-3 vuotta. Halvempaa kuin Vihreällä Älyenergialla aikoinaan, GNP:stä nyt puhumattakaan.


    • Anonyymi

      Moro,
      onko kenellekkään tullut ko.firmalta lasku puhelimeen tekstiviestinä jossa ei ole yhtään maksuaikaa eli pitäisi maksaa heti?
      Lasku tuli perjantaina asiakaspalvelun ollessa kiinni.

    • Anonyymi

      Moro,
      jäi kertomatta ettei varsinaista laskua eli ei mitään tietoa mistä lasku koostuu
      vaan tilinumero ja laskun numero.Viestiin ei voinut vastata koska tuli tuntemattomasta numerosta .

    • Anonyymi

      Samanlainen tekstiviesti tuli itsellenikin. Laitoin spostia, että maksan ainoastaan virallisen laskun nähdessäni ja eräpäivän täytyy olla ehtojen mukainen laskun päiväyksestä. Eräpäivä ko maksulla oli nimenomaan tänään ja tekstiviesti saapui klo 18.20.

    • Anonyymi

      Tämä on

    • Anonyymi

      mikä?

      • Anonyymi

        Pörssisähköä ostaneet tarkistakaa tältä GNP:ltä tai vastaavilta sähköenergian myyjiltä sähkön hinnan oikeellisuus. He ovat myyneet sähköä varsinkin vanhemmalle väelle hinnalla, joka on sidottu pörssihintaan.

        Omaiset, varsinkin nuorempi väki, tarkistakaa ja kysykää vanhempienne ja isovanhempienne sekä naapurinne vanhusten sähkösopimukset ja laskut.

        Meidän tapauksessa huomattiin että kun sopimushinta oli tuntikohtainen pörssihinta 0,5 snt marginaali, niin perivät keskimäärin 2 - 2,5 snt ylimääräistä. Tätä oli jatkunut jo yli puolitoista vuotta kahden vuoden sopimuksesta. Asia saatiin kuitenkin korjattua.

        Varsinkin tuo tuntikohtainen hinnoittelu on työläs tarkistaa. Siihenkin kyllä on keinot olemassa kun osaa etsiä netistä hinnat, kaivaa verkkoyhtiön sivujen kautta oman tuntikohtaisen sähkön käytön ja yhdistelee ne taulukkolaskentaohjelmalla. Alustavia arvioita voi toki tehdä jo silmämääräisesti katsomalla kilowatin yksikköhintaa laskusta.

        On muunkinlaisia pörssihintaan sidottuja sopimuksia kuin tuo tuntikohtainen ja nekin on hyvä tarkistaa. Näköjään on taipumusta laskuttaa kuitenkin vähän keksityillä hinnoilla.

        Mikäli epäilette hinnoitteluanne ja tarvitsette siinä apua, niin laittakaa siitä viestiä tähän keskusteluun. Yritetään löytää sitten keino miten pidetään yhteyttä.

        En halua kenenkään maksavan turhasta näille firmoille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pörssisähköä ostaneet tarkistakaa tältä GNP:ltä tai vastaavilta sähköenergian myyjiltä sähkön hinnan oikeellisuus. He ovat myyneet sähköä varsinkin vanhemmalle väelle hinnalla, joka on sidottu pörssihintaan.

        Omaiset, varsinkin nuorempi väki, tarkistakaa ja kysykää vanhempienne ja isovanhempienne sekä naapurinne vanhusten sähkösopimukset ja laskut.

        Meidän tapauksessa huomattiin että kun sopimushinta oli tuntikohtainen pörssihinta 0,5 snt marginaali, niin perivät keskimäärin 2 - 2,5 snt ylimääräistä. Tätä oli jatkunut jo yli puolitoista vuotta kahden vuoden sopimuksesta. Asia saatiin kuitenkin korjattua.

        Varsinkin tuo tuntikohtainen hinnoittelu on työläs tarkistaa. Siihenkin kyllä on keinot olemassa kun osaa etsiä netistä hinnat, kaivaa verkkoyhtiön sivujen kautta oman tuntikohtaisen sähkön käytön ja yhdistelee ne taulukkolaskentaohjelmalla. Alustavia arvioita voi toki tehdä jo silmämääräisesti katsomalla kilowatin yksikköhintaa laskusta.

        On muunkinlaisia pörssihintaan sidottuja sopimuksia kuin tuo tuntikohtainen ja nekin on hyvä tarkistaa. Näköjään on taipumusta laskuttaa kuitenkin vähän keksityillä hinnoilla.

        Mikäli epäilette hinnoitteluanne ja tarvitsette siinä apua, niin laittakaa siitä viestiä tähän keskusteluun. Yritetään löytää sitten keino miten pidetään yhteyttä.

        En halua kenenkään maksavan turhasta näille firmoille.

        No meillä oli juurikin pörssisähkö eli tuote Kraft Prime Pörssi. Soppari tehty silloin kun puljun nimi oli vielä Finkraft. Ovat kusettaneet alusta lähti ja eivät suostu muuttamaan hinnoittelua oikeaksi. Tekivät hyvityslaskun mutta sekään ei ole oikein. Olen tehnyt rikosilmoituksen ja vaikka mitä, mutta ketään ei tunnu kiinnostavan tämä rikollinen toiminta!
        Sopimuksessahan lukee että hinta perustuu Nord Pooliin ja lisäksi tuo marginaali 0,5snt. Väittävät nyt kuitenkin että ostohintaan lisätään GNP hallinnollisia kuluja yms paskaa.


      • Anonyymi
        jsf kirjoitti:

        No meillä oli juurikin pörssisähkö eli tuote Kraft Prime Pörssi. Soppari tehty silloin kun puljun nimi oli vielä Finkraft. Ovat kusettaneet alusta lähti ja eivät suostu muuttamaan hinnoittelua oikeaksi. Tekivät hyvityslaskun mutta sekään ei ole oikein. Olen tehnyt rikosilmoituksen ja vaikka mitä, mutta ketään ei tunnu kiinnostavan tämä rikollinen toiminta!
        Sopimuksessahan lukee että hinta perustuu Nord Pooliin ja lisäksi tuo marginaali 0,5snt. Väittävät nyt kuitenkin että ostohintaan lisätään GNP hallinnollisia kuluja yms paskaa.

        Lueppas jsf 20.2.2020 kirjoittamani juttu keskustelualueella: Koti ja rakentaminen / Keskustellaan sähköstä. Sen ketjun ensimmäisessä viestissä olisi mm ohje miten saat yhteyden minuun ja voin antaa ohjeita miten kenties saadaan asia kuntoon. Ohjeet ei maksa sinulle mitään. Voidaan hoitaa asia anonyymisti.
        Lue viesti tarkasti....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueppas jsf 20.2.2020 kirjoittamani juttu keskustelualueella: Koti ja rakentaminen / Keskustellaan sähköstä. Sen ketjun ensimmäisessä viestissä olisi mm ohje miten saat yhteyden minuun ja voin antaa ohjeita miten kenties saadaan asia kuntoon. Ohjeet ei maksa sinulle mitään. Voidaan hoitaa asia anonyymisti.
        Lue viesti tarkasti....

        Keskustelun otsikko on: Pörssisähköä ostaneet huomio!
        Unohtui edellisessä viestissä mainita tuo...
        Alle laitoin linkin keskusteluun. En tiedä toimiiko mutta saapihan sitä kokkeilla... ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16253004/porssisahkoa-ostaneet-huomio!


    • Anonyymi

      EIKÖ GNP ENERGY HUIJARI PULJUA SAA KURIIN!
      Soittavat dementoituneille vanhuksille jotka eivät ymmärrä mihin vastaavat ym.
      Sitten rikolliset erehdyttäjät puhelimessa valehtelevat ja sanovat entisen sopimuksen irti ja alkavat laskuttaa tyhjästä.
      Miten tälläinen toiminta saa JATKUVASTI viedä vanhuksen rahat ja laittaa perintään.
      Ei pitäisi olla oikeutta ulkopuolisten huijarien tulla verkkoyhtiön väliin huijaamaan ihmisiä. HYÖKKÄÄVÄT VANHUSTEN KIMPPUUN RYÖSTÄMÄÄN RAHAT TÖRKEÄLLÄ TAVALLA!

    • Anonyymi

      Uppia... Taas soittelevat. Pysykää kaukana ko. Yhtiöstä jos ei ole täysin ylimääräistä rahaa seisotettavaksi ilman korkoa !!!!!

      • Anonyymi

        Myyjäyhtiön nimi tällä kertaa 365 Hankinta Oy ja laskuttajana Nordfin Capital Oy. Kukahan sais ongittua, onkohan H. Gustafssonilla omistusta myös Nordfinissa, kun laskutus tuntuu sitä kautta usein hoidettavan...


    • Anonyymi

      LV
      GNP Energy On härskein sähkön myyntiyhtiö suomen markkinoilla.
      Minkäänlaisia selkeitä vastauksia ei saa kysymyksiin, että miksi he ylihinnoittelevat pörssisähkön tuplahinnoilla muihin yhtiöihin nähden.
      Vaikka sopoimus on tehty pörssisähköstä. Hinnat eivät seuraa pörssisähkön hintoja.
      Heillä on aivan omat. Huikeat ylihinnat.

      Älkää vaan kukaan ostako sähköänne tältä yhtiöltä

      • Anonyymi

        Oletko saanut ns indeksikorotuksen määräaikaiseen sopimukseen?


    • Anonyymi

      Varoitus asiakkaille, jotka olleet ennen Fnnkraftin (nykyisen GNP:n) asiakkaita ja joilla toistaiseksi vopimassa oleva sopimus.

      GNP on omine nokkineen lisännyt yhtäkkiä yli 7€ "perusmaksun" sähkölaskuihin, vaikka sopimuksessa se on alunperin ollut 0.

      TARKISTAKAA SÄHKÖLASKUNNE! Korotus on laiton!

      • Anonyymi

        Toistaiseksi voimassa olevien sopimuksien hintoja saa muuttaa miten tykkää pelkällä ilmoituksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toistaiseksi voimassa olevien sopimuksien hintoja saa muuttaa miten tykkää pelkällä ilmoituksella.

        HG firmat muuttelee myös määräaikaisten hintoja miten lystää, eivätkä edes ilmoita niistä.


    • Anonyymi

      Täysin mätä firma, törkeää asiakaspalvelua. Pysykää kaukana!

    • Anonyymi

      GNP haisee pahalle. Sopimuksessa lukee, hintaa tarkistetaan toisinaan ja osto sekä toimituskulut lisätään laskuun 2kk jälkeen - mutta niiden vaikutusta hintaa ei kerrota millään tavalla. Eli pysykää kaukana, aivan päättömiä sopimuksia.

    • Anonyymi

      GNP, vielä ei ole keksitty niin rumia sanoja, jotka tämä yritys ansaitsee!
      Kiertäkää tuo yritys kaukaa!

    • Anonyymi

      Ihme on, ettei tuon firman toimintaan valvova viranomainen puutu. Kaikki iilimadot sitä saa sähköä myydäkin! GNP
      YKSI NEUVO IHMISILLE, VAROKAA TÄTÄ PULJUA!!!

    • Anonyymi

      GNP toimii törkeästi, muuttaa hintoja, muuttaa sopimuksen ehtoja ei vastaa reklamaatioihin, ei vahvista irtisanomisia. Väittivät ettei puhelin toimi ja lopetti keskustelun, pyysi kirjallista reklamaatiota, eivätkä vastanneet.

      Koko yhtiön toiminta perustuu huijaukseen.

    • Anonyymi

      Ei vastaa täälläkään varokaa GNP ENERGY eikä asiakaspalvelu vastaa. Huijausta kerrakseen. Vaihdoin halvempaan sähkön tarjoajaan. GNP saakoon kiitoksen sijasta kirouksen. Varokaa ettette eksy GNP:n

    • Anonyymi

      Tuntuu siltä että täällä Suomessa saa miljoonan sutkaamisesta 100 000 tonnin sakot eli takataskuun jää vielä jonkun verran.

    • Anonyymi

      Haluatko sotkea kädet sontaan?
      Tee sähkösopimus GNP:n kanssa niin varmasti sotkeentuu!!
      Kiertäkää kyseinen firma kaukaa!

      • Anonyymi

        Yritän kiertää jos onnistun niin hyvä jos en otan entiset villinlännen käytännöt käyttöön.


    • Anonyymi

      Älkää koskaan menkö tähän yhtiöön!
      Selvennän vielä, tarkoitan GNP:tä !

    • Anonyymi

      Tässä on sellainen yhtiö, että älkää uskoko näiden mainospuheita. Täyttä kusetusta koko firma! Odotan, että sopimus loppuu ja ei ikinä tätä sontiaisten..GNP

    • Anonyymi

      Samaa mieltä! Varokaa tätä ”sähkönmyynti” firmaa! Älkää vahingossakaan sekaantuko kyseiseen ”yhtiöön” gnp

    • Anonyymi

      Jumalauta, vielä pitää tämän yhtiön asiakkaana olla vuosi selvennän myös kyseessä GNP
      Sen jälkeen EI IKINÄ TÄTÄ YHTIÖTÄ
      Varokaa ihmiset, ettette tee näiden kanssa sopparia!
      Säästytte paljolta, vertaan lottovoittoon!

    • Anonyymi

      Tiedän tämän GNP sähkönmyyntiyhtiön.
      Lukekaa tästä vähän, kannattaa kiertää tosiaankin kaukaa!!!
      Lyökää luuri kiinni, kun soittavat!!!

    • Anonyymi

      Joo pysykää kaukana tästä virmasta täyttä kusetusta , vuoden sisällä oli sähkö laskut kuukaudessa 40-60 e nyt tuli 650 e lasku , et kyllä nyt mieleni pahotin ,

    • Anonyymi

      Olen kyllä tyhmä, kun en lukenut palstoja tästä GNP Energy Finland ”sähkönmyyntiyhtiöstä”
      Myönnän ettei paskempaa yritystä voi löytää! VAROKAA TOSIAAN TÄTÄ YHTIÖTÄ!

    • Anonyymi

      Älkää sotkeentuko tähän todellakin PASKAAN, HAISEVAAN YHTIÖÖN.
      Ovat umpikieroja puhelinmyyjästä lähtien!

    • Anonyymi

      Jaa GNP ei enään puhelin markkinoi vaan verkossa, jokin aika sitten ”toim.joht” sanoi.
      No varokaa ihmiset Herkko Malin GNP ENERGY FINLAND ”sähkönmyyntiyhtiötä”
      Firma yhtä paska kuin isäntä itse.
      VAROKAA VAROKAA VAROKAA

    • Anonyymi

      Luin vähän näitä! Allekirjoitan! Tämä sähkönmyyntiyhtiö täyttää kaikki vaatimukset mitä tarvitaan ollakseen perseestä!
      GNP yhtäkuin ROTANPESÄ ! Kiertäkää kaukaa!

    • Anonyymi

      JES! Enään vuosi tämän todellakin ROTANPESÄN ASIAKKAANA!
      Sen jälkeen haistatan GNP:lle paskat EIKÄ KOSKAAN ENÄÄN TÄHÄN HAISEVAAN YHTIÖÖN!

    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ IHMISET TEHKÖ GNP:n KANSSA SÄHKÖSOPIMUSTA!
      ITSE MENIN LANKAAN JA OLEN KATUNUT JA MIETTINYT MITEN MENINKÄÄN!
      VAROKAA OIKEESTI!

    • Anonyymi

      Juu älkää tehkö kyseisen lieron yrityksen kanssa sähkösopimusta!
      Jos teette niin PETYTTE VARMASTI!

    • Anonyymi

      Olen ollut tämän rotanpesän (todella osuva nimi) asiakas 2v. Laskujen määrän verran olen saanut tehdä reklamaatioita!
      KIERTÄKÄÄ TOSIAANKIN KAUKAA TÄMÄ GNP!

    • Anonyymi

      Huijari firma! Itse päädyin uhriksi ja laskuttivat ristiin, päällekkäin ja epäselvästi jatkuvasti. Lisäksi hinnankorotukset talvella 2021-22 olivat viimeinen naula arkkuun (maksoin 160m2 okt-sähköenergiasta 1350e!!!) ja erosin määräaikaisesta sopimuksesta. Sopimussakoksi esittivät pokkana 1500€ ja kun tivasin näyttämään hyväksymäni sopimuksen jossa on tällainen sakko niin seuraavassa viestissä sakko oli korjattu oikein 149,80e! Että kepillä jäätä vaan koettelivat!!!! GNP:n kaverit jonoon mun pihalle niin tekisi mieli antaa vähän palautetta face2face tai boot2face!

    • Anonyymi

      Kuulostaa liiankin tutulta tuolta huijarifirmalta!
      IHMISET ÄLKÄÄ TEHKÖ GNP ROTANPESÄN KANSSA SÄHKÖSOPIMUSTA!
      Täysiä kusettajia koko helvetin pulju!

    • Anonyymi

      LEVITTÄKÄÄ PORUKALLA TIETOA TÄSTÄ PASKAYHTIÖSTÄ GNP.
      TIEDÄN MILTÄ TUNTUU TUON HUIJARIFIRMAN ASIAKKAANA OLLA..VITUTTAA SUURESTI!
      Kun sopimus loppuu niin se kyllä LOPPUU!!!
      Fuckin GNP

    • Anonyymi

      On levitetty! Ne jotka tämän asiakkaita niin eivät varmasti sopimuksien päätyttyä!
      On muuten tosi sutki sähkönmyyjä !!!!

    • Anonyymi

      Juu tää ”firma” ei jatkoon. Kaikkia niitä onkin olemassa.

    • Anonyymi

      Nonniin, Lumo energia oy:n lopettaessa, osa asiakkaista siirtyy tällä GNPenergylle.

      Ilmeisesti kun on määräaikainen sopimus, on pakko olla sen päättymiseen asti asiakkaana.

    • Anonyymi

      GNP ENERGY FINLAND OY
      Yhtiön tulos roimasti miinuksella eli firma tekee rutkasti tappiota. Ja nyt perjantaina 12.8.2022 katkesi sähkön saanti kokonaan.
      Asiakas palvelu ei toimi, sillä koko neljän hengen toimisto on suljettu.
      Sen nettisivulla on ilmoitus, että toimisto avataan ensi maanantaina
      Klo. 10.00.
      Eli nyt ei tiedä lopettaako tämä firma kokonaan, kun muitakin pieniä
      sähkö firmoja on mennyt nurin.
      Joten nyt kiertämään tämä sähkön myyjä kaukaa.

    • Anonyymi

      Minulla on nyt Lumon toistaiseksi voimassa oleva sopimus, tuli viesti että siirtyy GNP Energylle. Laitoin äkkiä sähköpostia että irtisanon sopimuksen, toivottavasti ehdin ajoissa, jotten joudu tekemisiin tuon epäilyttävän puljun kanssa :( ainakin irtisanomisaika 2 viikkoa ja siirto pitäisi olla 31.8.2022.

    • Anonyymi

      Onko tämä seuraava joka menee nurin ? Lumo, energia247 on menny jo. Suosittelen isoilta toimijoilta ostamaan sähkön ja turvaamaan sen saannin

    • Anonyymi

      Tuore kokemus. Lumo siirsi näille sopimuksemme ja kumpikin yhtiö lähetti sähköpostiin viestin, että ei tarvitse tehdä mitään, sillä sopimusehtonne säilyvät samoina. Ennen ensimmäistäkään laskua tuli ilmoitus sopimusmuutokesta ja PÖRSSISÄHKÖÖN! välityspalkkio ja perusmaksu paljon suuremmat kuin muilla pörssisähkön toimitttajilla. Reklamaatio, ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle harhaanjohtamisesta ja petoksesta, samasta rikosilmoitus ja mediakampanja tästä firmasta meneillään.

      • Anonyymi

        GNP Energy osti konkurssiin menneen Lumo Energian konkurssipesästä asiakkaat, mutta jätti tiedottamatta ja laskuttamatta uusia asiakkaitaan. Nyt laskut on laitettu suoraan perintään.

        Perintää hoitaa PS Perintä Oy Urho Kekkosenkatu 4-6 E

        Kansalaisten pitäisi olla tarkkana näissä konkurssitilanteissa, koska tällaiset haaskalinnut ovat nopeasti paikalla.


    • Anonyymi

      Eivät eläkeläisköyhät kykene jatkuvasti "kilpailuttamaan" , niin sähköyhtiöitä, kuin muitakin, heillä on riittävästi liikaa tekemistä, hengissä pysymisen, nälän ja oikeusturvattomuuden kanssa.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17515592/1-500ekk-minimielakkeet-ovat-talousosaamista-aidoissa-demokratioissa

      Kyllä se on valtion tehtävä, pitää huoli, ettei ryöstöfirmoja päästetä markkinoille. Sen lisäksi kaikissa muissa Pohjoismaissa ja EU-demokratioissa, ovat 1 500€/kk MINIMIELÄKKEET, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden turvana, paitsi Suomessa, missä veroparatiisi-sote-IHMISKAUPPA-orjuuttaminen on todellisuutta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Huonoin ob jhfjkkjuhgk jjhu

    • Anonyymi

      Epärehellistä toimintaa. Määräaikaisten sopimusten tietoista rikkomista ja kuluttajan harhauttamista. En voi suositella. Perustuu omiin kokemuksiin.

    • Anonyymi

      GNP Energy näyttää taas aktivoituneen huijauksissaan. Rahastaa Lumon konkurssipesän asiakkaita.

    • Anonyymi

      Onko laillista laskuttaa etukäteen ja ihan mielivaltaisia summia?Ei kukaan voi tietää paljonko kuluu sähköä seuraavassa kuukaudessa,yleensä laskutetaan kulutetusta sähköstä???Tämä firma gnp Finland Oy taitaa todella olla huijari firma?

    • Anonyymi

      Noni... Nyt on sitten tullu tajuttua että Lumolta kun siirryin GNP asiakkaaksi olisi kannattanu ite olla aktiivisempi sähköyhtiön kanssa kun luvattiin ettei mikään muutu.

      Ekan laskun summa oli sitä keskiarvoa mitä aikaisemminkin. Sit tuli toka lasku joka oli pompannu noin.18e.sta yli 60e.oon, noh arvelin että nykytilanne olisi se ja luulin että se on spot hinta. no nyt sain kolmannen laskun missä yli 90e hintalappu.

      En vieläkään tiedä mikä sopimus minulla heillä on, nähtävästi ei spot hinta ainakaan. Vissiin joku kiinteähintainen ilman määräaikaa mutta aivan järkyttävällä hinnalla. Laskusta ei myöskään selviä mikä sopimus minulla on.

      Aloin selvittämään mitä hemmettiä. Selvisi että he ovat nostaneet hintaa 12.99 sentistä/kWh -> 60.90/kWh senttiin, siis mitä v***ua?

      No aloin tarkisteleen sen ekan ison laskun spot hintoja näiltä kuilta. Lokakuussa alle 15 senttiä/kWh ja marraskuussa alle 25senttiä/kWh ja oon ite maksanu molemmilta kuilta yli 60senttiä/kWh. Noh reklamoin asiasta ja väittivät että ovat laittaneet hinnanmuutoksesta viestiä kuukautta aikasemmin. No en ole kyllä saanut sellaista viestiä kun tervetuloviestikin laskun kanssa tuli kuukautta myöhemmin.

      Asia laitettu eteenpäin KKV.hen. sieltä viestiä odotellessa.

      Ihan periaatteen takia vien tämän vaikka käräjäoikeuteen asti koska aivan selkeä kusetus monelta eri kantilta ihmeteltynäkin.

      Pysykää todella kaukana kyseisestä puljusta!

    • Anonyymi

      Joo älkää ottako gnp.energy:stä mitään. Sain selville paljon negatiivista sontaa ollessani edunvalvojana. Äitini avomies oli vahingossa tilannut sieltä sopimuksen ilman lupaani mutta sain purettua sen. Yritys ei edes tunne omia asiakkaitaan. Vanhukset varsinkin joutuvat kusetetuiksi, kun luulevat mainosta harmittomaksi halpasähköksi vaikka se on suora tilaus.

    • Anonyymi

      Ei todellakaan voi suositella kyseistä puljua. Nostivat sähkönhintaa mitään ilmoittamatta. Olen reklamoinut laskun / laskut. Asia tullaan viemään eteenpäin. Meitä on muitakin huijattuja...

    • Anonyymi

      syyskuussa 14,99c/kw lokakuussa 15,52c/kw marraskuussa 25,53c/kw joulukuussa kun alv tippui 10% hinta 25,58C/kw. Kuluttaja-asiamiehelle lähti ilmoitus

    • Anonyymi

      Muuttelevat hintoja miten huvittaa... ja nyt kun katoin niin laskutkin näyttivät vähintäänkin oudoilta lukujen suhteen. Ilmoittivat että pörssisähköni marginaali on jatkossa yli tuplasti korkeampi kuin mitä heidän nettisivuilla uudessa sopimuksessa olisi. Asiakaspalvelu ei vastaa, joten vaihdon suosiolla Fortumiin.

    • Anonyymi

      Vieläkös tuo pulju toimii markkinoilla ? Itse pääsin noista huijareista eroon pari vuotta sitten enkä voi suositella tuota yhtiötä kenellekkään ? Laskuttelivat ihan mitä sattuu

      • Anonyymi

        Kaikille kokemuksia googlaaville tiedoksi että taas on nimi vaihtunut. Nyt se on Hehku Energia.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/talous/art-2000009638049.html

      TODELLISUUDESSA kaikkien näiden sopimusten niin sanottu kulutusvaikutus lasketaan tismalleen samalla tavalla: laskutoimituksessa verrataan, mikä on sähkön ostajan todellisen tuntikohtaisen ja tuntihinnalla kerrotun kulutuksen poikkeama kuukauden keskimääräisestä pörssihinnasta.

      Nykyisillä sähkön hinnoilla kulutusvaikutus voi olla pikemminkin sentin kymmenesosia kuin useita senttejä kilowattitunnilta.

      Jos ei satu olemaan omakotiasukas, joka pystyy ajoittamaan esimerkiksi vesivaraajan lämpiämään yöllä taikka omista sähköautoa, jonka voi ladata aina yöllä, kulutusvaikutus on myös todennäköisesti hintaa korottava eikä laskeva.

      Se johtuu siitä, että sähköä käytetään yleensä eniten silloin, kun hinta on keskimääräistä korkeampi.

      • Anonyymi

        Hupsista meni väärään ketjuun


    • Anonyymi

      Paska yhtiö välttäkää tätä, nykyään Hehku nimellä sama paska firma!!
      Älkää vahingossakaan tehkö näiden kanssa sopparia!

    • Anonyymi

      'Järjestelmävirheen' syystä minun sähkösopimuksen käyttökohde oli tehty väärään osoitteeseen, tehtiin uusi sopimus jossa on väärä tuote, piti olla kiinteä puolen vuoden sopimus ja vahvistukselle on laitettu pörssisähkö. Asiakaspalvelu ei vastaa sähköposteihin eikä puheluihin. Tämä yrityshän kulkee siis nykyään Hehku energia nimellä.

    • Anonyymi

      Erikoista että Hehku ilmoitti hinnan marginaalimuutoksesta sen olevan 0,85 snt/kWh uudessa sopimuksessa mutta sähkön kilpailutussivulla https://www.sahkon-kilpailutus.fi/vertailu/ hinta on Spot + 0,38 snt/kWh, kommentteja?

      • Anonyymi

        Kilpailutussivuilla on tarjoushinnat, jotka ovat voimassa uusille asiakkaille. Huom kyseessä toistaiseksi voimassaoleva tuote, jonka hinta nousee heti kun mahdollista ja parhaassa tapauksessa pyhänä, jolloin harva sen huomaa. Halvin on harvoin halpa


      • Anonyymi

        Noin tekivät jo toistamiseen! Ensin muuttivat sähkösopimusen kalliimaaksi, mikä oli Lumon aikaan ja nyt taas nostivat hintoja 0.39 -> 0.85!
        Vittu mitä kusettajia ovat!


    • Anonyymi

      Tässä yhtiössä näyttää hääräävän samat henkilöt kuin kaatuneessa Lumo Energiassa. Tuotteiden hinnoittelu matkii myös samaa kaavaa ja jopa nettisivujen väri on tutun oranssi.. Kannattaa välttää, halpa ei ole halpa näiden kanssa!!

    • Anonyymi

      Tämän hehku energian kanssa jos erehdyt tekemään sopimuksen niin on ongelmia luvassa , entinen gnp energy.

    • Anonyymi

      Hehku energia!!! Nyt tarkkana. Laskuttavat myös pokkana toisen osoitteen laskuja joihin sinulla ei ole mitään osuutta. Onneksi huomasin. Asiakaspalvelu ala-arvoista toiminta vilpillistä. Luottamus meni siihen, ovatko laskut oikein. Älkää hyvät ihmiset tähän HEHKU energiaan sortuko!!!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe