Joko Kiinan talouden kupla eli

Hyvä-vai-huono-juttu

talouden piilokorot paljastuivat, kun Kiinan talous tulee mahtivauhtia alas;

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/yJ2d2gLG?ext=ltr&utm_source=Kauppalehti_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Kauppalehti_Uutiskirje

Tais Trumppi voittaa taloussodan Kiinan kanssa ???

56

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallaahon.äänestäjä44

      EU:n keskuspankki ottaa tukikätensä pois markkinoilta joulukuussa 2018
      SUOMESSA katseet kääntyvät heinäkuun loppupuolelle jolloin alkaa tulla tuloksia puolesta vuodesta ja auta armias jos ne eivät kannata nousussa kursseja

      Jälkkärimahan muhkiainen pistää hulinaksi paahtoleipämaan pöhmelön kanssa silloin

      Tänään nasdaq-yritykset ja pankit nousevat kuten Nokia

      Parasta sijoittajalle voisi olla parin vuoden kestävä järjetön historia ja sitten mahalasku jos mahalasku on tullakseen jos siis ehtisi itse alta pois ennen kuin USA menee onnesta aivan sekaisin kun jo nyt osakkeet ovat ylihinnoiteltuja

      HARKIMO KAHMII 14.6. Harkimo aikoo kähmiä kaikki https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2465242 Parempi Heinola -yhdistys mukaan Liike Nytiin – Harkimon mukaan kiinnostusta on muuallakin

      Uusi Suomi -lehden hölmö Markku Huusko analysoi 14.6. Markku Huusko: Näkee, että on bisnesmaailman opit hallussa hjallisharkimo’lla, MikaelJungner’illa & co. Aikovat laajentua sitoutumattomien valtuustoryhmien avulla, joita eri puolilla maata. Näitä pyrkivät haalimaan liikenyt-brändin alle ”franchise-tyyliin”

      Bisnesmaailman opit ovat hallussa todella: Liikemies Harkimon uusi miinussijoitus Miksi Sipoon kunta suostui suuruudenhulluun hankkeeseen rakentaa hulppea asuinalue keskelle ei mitään, ja uskoi vielä hatusta heitettyyn aikatauluunkin? Miten tässä näin kävi? https://www.uusimaa.fi/artikkeli/671690-sisa-hjallis-harkimon-luksusalue-sipoossa-yha-pahemmissa-vaikeuksissa-sipoon-helmi

      TANSSIKURSSIT JATKUVAT
      https://www.sipoonsanomat.fi/blogi/671662-paakirjoitus-vielako-kunta-tanssii-hjalliksen-tahtiin

      https://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/671427-sipoonranta-hakee-taas-jatkoaikaa-kunnalla-optio-viiden-miljoonan-euron-sanktioon

      Iltasanomat: Kun Harkimon yritysten taloudellisia faktoja vuosikymmenten varrelta tutkailee, hänen maineensa taitavana liikemiehenä vaikuttaa pikemminkin kuplalta. Nimittäin useimmat hänen johtamistaan yrityksistä ovat pyörineet tappiollisina

      Iltalehti: Harkimo nostaa tappioista huolimatta osinkoja yrityksestään. Hallitus esittää kuluneelta tilikaudelta jaettavaksi yhteensä 60 000 euroa. Harkimo nosti edellisenä vuonna 60 000 euroa ja sitä edellisenä 460 00 euroa, Kauppalehti kertoo. Tappioiden maksumieheksi Harkimo ei joudu. Jokerien suurimpana rahoittajana toimii vähemmistöomistaja Gennadi Timtshenko, joka myös todennäköisesti on vastuussa osinkovaroista.

      • OPINTOVERKKOMESTARIT0070

        HEI! Nyt Dialectica on suomeksi MURTEELLISUUS, joten Dialektinen Materialismi on toisin sanoin MURTEELLINEN tai LIIKKEESSÄ OLEVA AINEELLISUUS.


        Voin nyt sanoa kuitenkin vielä siten, että en tiedä sitä, että mitä sellaiset henkilöt, jotka vannovat tulisesti MarxismiLeninismiFilosofia rs:n nimeen, niin tarkoittavat sanalla Dialektiikka tai Dialektinen Materialismi.


        Nyt taas HE, jotka vannovat Materialistinen Filosofia ja Sosiologia DN-LD rs:n nimeen, niin perustavat tulkintansa DIALEKTIIKKA-sanasta DIALECTICA NATURALIS eli Dialectics of Nature eli Luonnon Dialektiikka LD rs:ään. Tehän varmaankin tiedätte sen, että Luonnon Dialektiikka LD rs:n lausepuun peruslause on aina muotoa: A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.


        Te varmaankin tiedätte nyt myös sen, että VALTAVIRTA Talous- ja Yhteiskuntatieteen kohdalla on ns. Uusklassinen Talousoppi eli Odotuksilla Täydennetty KLASSIKKOMALLI. Niin ja nyt ilmeisesti Luonnontieteet rs:n kohdalla ei ole VALTAVIRTA kuten ei myöskään MarxismiLeninismiFilosofia rs:n kohdalla VALTAVIRTA ei ole Luonnon Dialektiikka LD vaan Suhteellisuusteoria, AIKA-AVARUUS ja Professori Zöllnerin Nelulotteinen Geometria.


        Mehän voimme nyt kysyä sitä, että mikä todella voisi olla MarxismiLeninismiFilosofia rs:n lausepuun peruslause, kun se ei voi olla Luonnon Dialektiikka LD. Olisikohan oikea arvaus MarxismiLeninismiFilosofia rs:n kohdalla sama kuin on Objektiivinen Idealismi eli Looginen Positivismi eli Looginen Empirismi rs:n kohdalla se, että Lausepuun Peruslause on muotoa: A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus. Niin ja kysyn nyt vielä Teiltä sitä, että onko MarxismiLeninismiFilosofia rs sellainen, joka kuuluu Materialistinen Filosofia rs:ään vai vain ja ainoastaan Objektiivinen Idealismi rs:n kuvioihin.


        Mitä Te voitte sanoa nyt MarxismiLeninismiFilosofia rs:stä, että jos Materialistinen Filosofia ja Objektiivinen Idealismi rs:llä on sama lausepuun peruslause siis HENKI-KÄSITE sekä N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus, niin onko enää olemassa sellaista Filosofiasuuntausta kuin Materialistinen Filosofia?


        Jos me nyt uskomme siten, että ainoa oikea Materialistinen Filosofia on MarxismiLeninismiFilosofia rs, niin on kai pakko sanoa siten, että nyt täten on vahvistunut se Porvariremmi rs:n mielipide, että Materialistinen Filosofia on puhdasta sekoilua.


        Me voimme kuitenkin nyt myös sanoa siten, että onhan olemassa Luonnon Dialektiikka LD eli DIALECTICA NATURALIS eli Dialectics of Nature DN-LD rs:


    • siulma

      Kiinan taloudessa ei linkin mukaan ole mitään ongelmaa. Pörssikurssien sahaamista alle puolessa prosentissa suuntaan tai toiseen tapahtuu joka päivä. Muutaman prosentinkaan sahaus ei vielä ole romahdusta.
      Linkissä kerrottiin, ettei Kiinan talousluvut ole arvioidusta toteutuneet mutta jylläävät silti lännen lukuja moninkertaisesti. Kiina investoi hitaan varmasti mm. Eurooppaan ja josta voittoja ei nopeasti tule. Sijoitukset Suomeen ja Kreikkaan tuottavat viiveellä.
      Kiina on myös päättänyt kasvattaa sosiaalista sektoria; terveydenhuoltoa, koulutusta yms.. Se syö osan tuotannon voitoista.
      Linkin otsikot ovat raflaavat mutta todellisuudessa Kiinalla ei ole suuria ongelmia. Valtio alkaa olla kaikilla tieteen aloilla maailman eturivissä ja entäpä lisäsatsaukset koulutukseen.

      Sipilän hallitus karsii koulutusmenoja!! Onneksi Kiina nostaa suomalaisen metsäteollisuuden jaloilleen, pyytämättä ja kutsumatta.
      USA tyrkyttää valtavasti aseita ja on vaömis viemään siemenperunatkin. Trumpin USA on jo hävinnyt kisan USA:lle.

      • Olet-oikeassa

        Kaidin kiinalainen osapuoli on menossa mahdollisesti konkurssiin Kiinassa, joten kaidi näillä näkymin mahdollisesti peruuntuu.


    • Hallaahon.äänestäjä45

      "Valtio alkaa olla kaikilla tieteen aloilla maailman eturivissä "

      anna jokin esimerkki

    • Hallaahon.äänestäjä44

      ajattelin vain jos tiedät oikeasti jotain Kiinasta
      siitä on olemassa rahastoja joista voisi yrittää sijoitusta jos ymmärtää missä lajissa Kiina pärjää,
      kaupungistuminen on eräs alue mutta siinä on poliittinen riski jos kansalaiset nousevat johtoa vastaan kapinaan jne.

      Kiinan tilastot eivät ole läpinäkyviä - ehkä ne eivät ole valehdeltuja mutta - ne ovat jotenkin tasoitettuja eli heilahtelut eivät näy terävinä

      Ammattiliittojen jne. Kojamo viimeisin kauppa 8,507 noin kello 14
      eli sama kuin merkintähinta ei nousua

      KOJAMON LISTAUS OLI myös NÄYTELMÄ

      1. Kojamon "ylimerkintä" ei ollut mikään ryntäys – yleisöannin osuus listautumisessa oli erittäin pieni

      yleisö ei osallistunut

      2. Omistajamäärä on erittäin pieni pörssiyhtiölle, jonka markkina-arvo on yli kaksi miljardia euroa. Sitä voi pitää ongelmana.

      pienellä omistajamäärällä voidaan jatkuvasti manipuloida kurssia ja kauppaa käydään taatusti vähän suuretkaan nousut tai laskut eivät kuvaa muuta kuin näytelmän tulosta

      VAIHTO TULEE OLEMAAN OLEMATONTA? ei kansanosake

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Olet-oikeassa 14.6.2018 23:21 Kaidin kiinalainen osapuoli on menossa mahdollisesti konkurssiin Kiinassa, joten kaidi näillä näkymin mahdollisesti peruuntuu. "

      mopopoika Espoon lähiöstä 2016
      Carl Haglundista tulee biojalostamoyritys Kaidi Finlandin toimitusjohtaja. Hän on nykyisin Sunshine Kaidi New Energy Groupin Euroopan-investointistrategiasta vastaava varatoimitusjohtaja. Haglund jatkaa myös siinä tehtävässä

      mopopoika tammikuussa 2018
      Carl Haglund: Kaidin investointipäätös voi viipyä vielä pitkään

      mopopoika kesäkuu 2018 potkut
      Carl Haglund jättää Kaidin

      Sai vapautuksen varusmiespalveluksesta, koska sairastaa nokkosihottumaa urtikariaa
      Joka viides suomalainen kärsii urtikariaoireista ainakin kerran elämässään
      Enemmän kuin joka viides ei saa vapautusta mistään

    • mustakorppiii

      Pisteluku Muutos
      Tokio, Nikkei 225 22846,96 -0,52
      Hongkong, Hang Seng 30533,64 -0,62


      tuo 0.52 prosentin muutos ei kauheasti vaikuta 22847 pisteluvussa = 118 pistettä alaspäin

      jos vaikka kiinan talous ois havainnollisesti 22847 euroa, niin kiinan talouden arvo ois nytten 22729 euroa.

      oisitko järkyttynyt muutoksesta? minä en..

      ota myös huomioon että talous voi myöhemmin nousta samanverran tai laskea samanverran.

      ainoastaan merkittävä tekijä on pitkään jatkunut muutos

      • Hallaahon.äänestäjä44

    • kiinafani

      Kiinan kasvaminen maailman talousveturiksi ja maailman mahtavimmaksi valtioksi jurppii luonnollisesti natohenkisiä porvareita.
      USA ja nato voivat toistaiseksi hääriä Euroopan rajojen tuntumassa ja ehkä Amerikan mantereella mutta eivät muualla.
      Rauhankehitys Korean suunnalla on Kiinan aikaansaannos. Siitä ei ole epäilystäkään. Osakekauppaan kehoittaminen Suomessa ei tilannetta muuta.

      USA:n sotaisuuden suitsiminen on maailmalle edistyksellinen trendi. Se on edistystä myös yhdysvaltalaisille työläisille. Kaikki voittavat.
      Näyttää aika selvältä, että perussuomalainen sotasiipi on ihmeissään. USA puheistaan huolimatta antautuu rauhanomaiseen kehitykseen. Näyttävää Pohjois-Korean tuhoamissotaa ei tulekaan - mikä pyhänhäväistys!
      Kiinan taloudessa toimii vahva kapitalistinen sektori. Pörssi luonnollisesti heiluttaa kursseja suuntaan jos toiseen. Muutama vuosi sitten povattiin talousromahdusta. Sitä ei tullut.
      Pikemminkin Kiinan talousmahti on estänyt ennenaikaista lännen finanssiromahdusta. EU meni nimittäin samaan halpaan velkarahan luonnissa kuin USA vuosituhannen alussa.
      Kiinan johdolla kolmas maailma rakentaa omia luottolaitoksia ohi läntisten IMF ja Valuuttarahaston.
      Toki Kiinassa voi tapahtua ja joskus tuleekin kasvuvauhdin hidastuminen. Tällä hetkellä sellaista ei ole näköpiirissä.
      Kiina tuottaa tällä hetkellä eniten maailmassa korkeasti koulutettua väestöä kun samaan aikaan lännessä ja etenkin Suomessa sotua leikataan ja jota persutkin tukevat.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        eli että kapitalismi kriisiytyy ja luokkataistelu kärjistyy ja vallankumous lähestyy koko ajan

        36 miljardille kaupalle lisätullit USA:ssa tuontiin Kiinasta nimikkeitä 818 astuu voimaan 6.7. ja 16 miljardin kaupan lisätullit mietitään piakkoin päälle
        mutta alistetaan ensin keskusteluun

        Esim. televisioita JA KÄNNYKÖITÄ ei panna tullin alle

        Tärkein isku pannaan tuotteille avaruustuotteet, IT-teknologia, robotiikka, koneistot, materiaalit, AUTOT

        15.6. demokraattisenaattori Schumer totesi että Trumpin kauppasota Kiinaa vastaan on oikeaan osunut koska Kiina on kauppavihollinen ja varastaa USA:n keksintöjä ja uhkailee USA:n työtätekevien työpaikkoja epäreiluilla toimilaan

        Senator Chuck Schumer, a leading Democrat, said the president's actions were "on the money"
        He said: "China is our real trade enemy, and their theft of intellectual property and their refusal to let our companies compete fairly threatens millions of future American jobs."
        "While we await further details on this trade action, President Trump is right on target."


      • OLET-OIKEASSA

        "Toki Kiinassa voi tapahtua ja joskus tuleekin kasvuvauhdin hidastuminen. Tällä hetkellä sellaista ei ole näköpiirissä."

        Juuri se on näkyvissä, kysymys on vain siitä milloin tulee ja kuinka suurena.
        Asiaan liittyy myös Kiinan sisäpolitiikka, niinkuin muissakin ex-sosialistisissa maissa.
        Kiinan talouden suurin uhka on maan sisällä, ei maan ulkopuolella. Ja me tiedämme mitä tapahtuu kun tapahtuu viimeiset muutokset sosialismista kapitalismiin, sosialisti kakkaa housuunsa tai pahempaa.


      • kiinafani
        OLET-OIKEASSA kirjoitti:

        "Toki Kiinassa voi tapahtua ja joskus tuleekin kasvuvauhdin hidastuminen. Tällä hetkellä sellaista ei ole näköpiirissä."

        Juuri se on näkyvissä, kysymys on vain siitä milloin tulee ja kuinka suurena.
        Asiaan liittyy myös Kiinan sisäpolitiikka, niinkuin muissakin ex-sosialistisissa maissa.
        Kiinan talouden suurin uhka on maan sisällä, ei maan ulkopuolella. Ja me tiedämme mitä tapahtuu kun tapahtuu viimeiset muutokset sosialismista kapitalismiin, sosialisti kakkaa housuunsa tai pahempaa.

        Voihan tuotannon kehitys laskea 10 prosentin kohoamisen vuosivauhdista. Niin ei voi jatkua ikuisesti.
        Kiina luultavasti pysyy yhtenä valtiorakenteena. Persut ja sellaiset elättelevät toivoa Kiinan sirpaloitumisesta ja mafiakapitalismin syntymisestä. Se olisi suuri uhka maailman tulevaisuudelle. Aito usalainen kapitalismi tulisi Kiinaan- aseet sojottamaan joka suuntaan eli eroaminen rauhanomaisesta tavaranvaihdosta USA:n malliin. Jos näin mensi Suomessakin saisi alkaa välittömästi kaivaa suojabunkkereita.

        Tosi on että Kiina on tienhaarassa. Pääseekö yksityinen pääoma suvereeniksi valtiovallan johtajaksi kuten lännessä vai käytetäänkö voittovaroja sosiaalisten rakenteiden hyväksi.
        Toistaiseksi valtiollinen sektori on suuri ja sen edistämiseksi valtiolla on aivan toisenlaiset eväät kuin 50 vuotta tai persulandiaksi muuttuneesta Venäjästä puhumattakaan
        Toivokaamme, ettei Kiinasta tule läntisen kapitalismin (Venäjän!) kaltaista agressiivista valtiota. Kiinan järkevä diplomatia saattaa edistää maailmanrauhaa Korean tapauksen ympärillä.
        Toivotaan että (persu)porvari paskantaa Kiinan suhteen housuunsa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Ensi kierroksella nyt heinäkuun alkupuolella tulee tulleja ja toinen kierros alistetaan kansalaiskeskusteluun

      Tuontitullit tulevat

      lentokonerenkaisiin, ydinreaktoreihin, venemoottoreihin, lentokonemoottoreihin, kompressoreihin jääkaapeissa jne., teollisuuden lämmityskoneistoihin, vaakoihin, nostokurkiin, katerpillarityyppisiin, poriin,

      JYTKY TULEE VEROLLE SOINI jytkytyslaitteet, öljykaasuporalaitteet ja muut osat, aurat sadonkorjuulaitteett ... pitkä luettelo puutarhakaluja, maitolaitteet kanalaitteet ... , paperikoneet, osat kopiokoneet, sementtikoneet, lasikoneet, kumi-muovikoneet, KUULALAAKERIT, tasa-vaihtovirta generaattorit, muuntajat, magneetit, litiumPARISTOT ja muut, teollisuusuunit, osat televisioihin videoihin, liikennevalolaitteet, vastukset, kytkimet, LED, junat ja tarvikkeet, isot kuljetuslaitteet kävivät millä vain, osa autoista, kuorma-autoista, moottoripyöristä, helikoptereista, lentokoneista ja avaruuslaitteista, mikroskoopit, teleskoopit, laserit , navigointi/kuvaus-laitteet, lääketieteelliset laitteet kuten röntgen ja sydäntahdistin, tieteelliset laitteet kuten painemittarit, spektrometrit

    • Pahalta-näyttää---

      Kohta poksahtaa.
      Piilokorot eivät kauan kanna.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kiinalaisten johtamat joukkiot teurastavat tehdasmaisesti norsut sukupuuttoon Mosambikissa
      http://africatimes.com/2017/07/05/ivory-trafficking-investigation-in-mozambique-reveals-vast-chinese-led-network/
      https://conservationaction.co.za/recent-news/poachers-kill-nearly-11000-mozambique-elephants-7-years/

      Tästä pitäisi tulla tänään CNN kansainvälisellä dokumentti

      Helsinkiin listautui keväällä sauna, viina mutta terva kyllä jäi puuttumaan,
      voisiko saunoja myydä Kiinaan???

      ""Harvia on kasvanut viime vuosina saunamarkkinoiden keskimääräistä kasvuvauhtia, noin viisi prosenttia vuodessa. Kasvua ovat tuleneet yriysostot ja tuoteportfolion laajeneminen. Liikevoittomarginaali on pysynyt 20 prosentin tasolla.

      "Vakaat kasvunäkymät, erinomainen kannattavuustaso ja tehokas pääomankäyttö huomioiden pidämme osakkeen arvostustasoa houkuttelevana", Inderes arvioi.

      Inderesin ennusteilla lasketut p/e-kertoimet ovat tälle vuodelle 16 ja ensi vuodelle 14""

    • älä-tue-konnia

      Yhdysvaltalaiset persujoukkiot teurastavat arabeja eikä kukaan uskalla laittaa hanttiin. Kiinankaan arvovalta ei vielä kykene estämään natosotavoimien mellastusta.
      Osa kiinalaisista saattaa olla hairahtanut persuismiin ja kaataa sukupuuton partaalla olevia eläimiä.
      Oikea Kiina toimii toisin kuin persuismi. Kiina avautui kansainvälisille markkinoille ja työllistää nykyään Suomessakin enemmän kuin hallitus eikä vaadi sotua poistettavakjsi kuten persut tekevät.
      Yllättävää ettei persut ole huomanneet kiinalaisten turistien virtaa Suomeen. Persujen mielestä kirotut ulkomaalaiset (Hitler on persujen tukena) rahoittavat Suomen kansantaloutta.

      Vaihtoehto on: Karkotetaan persut Unkariin. Mitä mieltä olette; ottaako Orban-Ensin suomalaispersuja rötöstelemään maahansa!!!!!!!!

      • Olet-oikeassa

        Kaidin konkurssi kertoo Kiinan talouden kääntyneen vituralleen. Koko paska kaatuu ja sitten rutikäyhät kiinalaiset suuttuvat ja maahan tulee yleislakko joka kaataa koko systeemin. Oletko käynyt Kiinassa muualla kuin näyteikkunapaikoissa vai oletko käynyt Kiinassa olleenkaan? Siellä näkyy olevan rapakunnossa olevia alueita aivan valtavasti. JA NIITÄ PIISAA, riippumatta siitä mitä mieltä me olemme täällä. Asian ratkaisevat kiinalaiset, eivät ulkomaalaiset, niinkuin aina. Kiinassa enemmistö on rutiköyhiä, samalla tavalla kuin NL:ssa aikoinaan. Virallinen NL ei puhunut niistä ollenkaan, mutta siellä ne vain oli ja vaikutti.
        Kaidin emofirman konkurssi lähtee kiinalaisista asioista ei ulkolaisista.
        Kiitos kun muistutit.
        Median mnukaan;
        "96 % kansasta jäi kasvavan hyvinvoinnin ulkopuolelle." Siis vain 4% kansasta hyötyy Kiinan talouden luvuista, loput ovat mitä ovat. Kiinan kehitysen ratkaisevat nuo 96% kansasta, eivät muut. Ja lopputulos on jo tiedossa.

        Kiitos kun kerroit oikeista asioista.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Huhtasaari

      POLIITTINEN PELKO JOHTAA SANANVAPAUDEN RAJOITTAMISEEN
      Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on median poliittinen ase suun tukkimiselle

      Lehtiä ei kiinnosta että ollaan ilkeitä tai ihmisiä loukataan tai joidenkin loukkaamattomuus
      vaan ne suruttua haukkuvat Huhtasaarta

      Loukkaantumisella ja muulla tekopyhällä narinalla pelätään sitä, ETTÄ VALTA VAIHTUU
      https://www.facebook.com/laura.huhtasaari/videos/10160597286385046/

    • oikeassa-oot--

      "Kiinassa olleenkaan? Siellä näkyy olevan rapakunnossa olevia alueita aivan valtavasti. JA NIITÄ PIISAA, riippumatta siitä mitä mieltä me olemme täällä. "

      Ihan varmasti on. On niitä vauraammassa Suomessakin. Kiina kuitenkin menee eteenpäin eivätkä suomalaiset persut pysty sitä estämään. Trumpin suostuminen neuvotteluun Koreasta osoittaa Kiinan arvovallan kasvua. Persut ehkä odottivat Trumpin asediplomatiaa ja ovat ymmällään kun sellaista ei tullutkaan.
      Persupuoluekin vastaa ongelmaan siten, että Laura Huhtasaarelta oltaisiin viemässä sananvapaus. Tosiasiassa Huhtasaaren älyttömyyyksiä arvostellaan Somessa mennen tullen.
      Huhtasaari on kuin kakara: Minun pitää olla Johtaja ja muut alamaisia. Laura on valitettavasti mennyt Jussin ansaan ja kadottanut ihmisyytensä. Persujen henkinen rikollisuus sai uuden uhrin.

      • Olet-oikeassa-

        vain siinä että olet mielisairas hinttiluuseri.

        Olet todistanut sen kattavasti.


    • Hallaahon.äänestäjä45

      (Sisällisotahan jatkuu vieläkiin Taiwania vastaan)

      Yleensä sanotaan, että maailman 10 tuhoisimmasta sodasta joissa suhteellisesti eniten siviilejä ja sotilaita on kuollut,

      noin VIISI on alkanut Kiinassa ja tietenkin maailman teurastajien kärjessä on ehdoton ykkönen Mao

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-halla-ahon-kolumni-ei-enaa-b-sarjan-toimija-kiina-on-paljon-vaarallisempi-peluri-kuin-venaja/6828566#gs.HPixuWg Valtava määrä kiinalaisia nuoria opiskelee länsimaisissa korkeakouluissa. Australiassa on viime aikoina käyty keskustelua siitä, millaisia vaikutuksia maan yliopistoissa annettavan opetuksen laatuun voi pahimmillaan olla sillä, että ne ovat yhä riippuvaisempia kiinalaisista maksavista asiakkaista.

    • Aasiantuntija

      Kiinan edellinen talous kaatui diktatuuriin, ja niin kaatuu tämäkin.

      Merkit jo näkyvissä.

    • dan_ver

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-halla-ahon-kolumni-ei-enaa-b-sarjan-toimija-kiina-on-paljon-vaarallisempi-peluri-kuin-venaja/6828566#gs.HPixuWg

      Kerrankin Halla-aho kässsää asioiden oikean laidan.
      Säilyypä valta Kiinassa kenellä tahansa se porskuttaa rauhanomaisen tavaranvaihdon turvin maailman kansojen suosikiksi.
      Mitä Halla-aho ei käsitä sotahurtta kun näkyy olevan. Kiinaan tulisi kohdistaa sotilaallisia toimia. Pienellä persulla pää ei palele laukoessaan natojohtajille tukeaan sotatoimille.
      Geopolitiikka on jo muuttunut. Läntinen kapitalismi on hävinnyt pelin. Kolmas maailma Kiinan johdolla rynnistää maailman taloudelliseksi veturiksi. Sota, jos nato Halla-ahon tukemana siihen ryhtyy, sekään ei auta. Nato voi tuhota pieniä valtioita niinkuin on tehnyt tällä vuosituhannella mutta Kiina ja sen liittolaiset ovat toista maata. Kauppasaartokaan ei auta. Kiinalla on tieteellisen kehityksen asemat kunnossa ja monikymmenmiljoonainen tieteellinen sivistyneistö. Sota on siis poissuljettu.
      Kiinalaiset opiskelijat tuovat valtavasti ulkomaiden yliopistojen jakamaa tietoa kotimaahansa ja ulkomaalaisia matkustaa Kiinaan opiskelemaan uusinta teknologiaa.

      Natomaiden kapitalistiluokka elää jälkijunassa jakaessaan korruptiomiljardeja mm. Ukrainan oligarkeille. Valitettavasti nato EU on tuhonnut Ukrainan tulevaisuuden moniksi vuosikymmeniksi.
      Natotrollien propaganda Kiinan romahduksesta tulee niiden takapuolesta.
      Maailma tarvitsee kollektiivisen suunnitelman ihmiskunnan siirtymisestä rauhanomaiseen maapalloon. Suursota ei enää tule kysymykseen.

      • Olet-oikeassa---

        Kiinan talousvalta on jo loppu. Hinnat nousseet korkeammiksi kuin länsituotteet. Kiinalainen porvari lienee maailman ahnein ja tyhmin.
        Vanha sanonta, "ahneella on paskainen loppu" näkyi tuossakin tilanteessa olevan helvetin totta.


    • Huomioita

      Kiinassa on miljardöörejä enemmän kuin Yhdysvalloissa, muttei se näytä kiusaavan suomalaisten kommunistien jäkälöityvää joukkoa millään muotoa, mikä kertoo selvästi sen, millainen logiikka näitä Kiinan "kommunismia" ihailevia
      kotimaisia tovereita ohjaa.

      "Kiinassa yli 800 miljardööriä, Supercellin ostaja on rikkain"

      -

      "Kommunistisessa Kiinassa on puolet enemmän miljardöörejä kuin Yhdysvalloissa."


      https://www.verkkouutiset.fi/kommunistien-johtamassa-kiinassa-yli-800-miljardooria-han-on-yksi-superrikkaista/

    • kiinafani

      Miksi Kiinan miljardööreistä tulisi olla huolestunut! Jos ne kiertävät veroja kuten lännen kapitalismin miljardöörit, silloin olisi huolen aihetta.
      Kiina oli vuodesta 500 vuoteen 1500 maailman tieteellistekninen veturi ja on ottanut paikan uudelleen haltuunsa. Kiinan ulkopolitiikka on toistaiseksi ollut rauhanomaista.
      USA on julistanut Trumpin suulla Kiinan vihollismaaksi. Ehkä hiukan liian myöhään. Kiinaa ei pidättele enää mikään.
      Kiina, Intia, Venäjä ja n. 40 muuta valtiota ovat perustaneet oman maailmanpankin eivätkä siten ole sidoksissa lännen velka- ja veronkiertokapitalismin kriiseihin.
      Pörssikurssien heilahdukset eivät sinänsä merkitse paljoakaan, mikäli valtiontalouden velkasuhde on hallinnassa.
      Trump tapasi Putinin siksi, että USA haluaa rikkoa Kiina-Venäjäsuhteita. USA:n aloittama kauppasota maailmaa vastaan on vaarallinen. USA ja EU ovat napit vastakkain. Nato natisee liitoksistaan. Naton eu-jäsenvaltioilta vaaditaan varustelumenojen suurta kasvatusta. Rikkaiden veronkierto jatkuu. Yhtälö on vaikea.
      Kiina, Intia ja Kaakkois-Aasian valtiot tuottavat paljon itse. Lännen kapitalismin vienti on vaikeuksissa. Vientiin perustuva talouspolitiikka kohtaa vaikeuksia.

      Maailma on suurten muutosten alkukiemuroissa. Perussuomalaisten käymä taisto tehdä ulkomaalaisista vihollisia on auttamattomasti vanhentunut. Tietty yhden asian liike, epäihmismäinenkin, elää hetken ja kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

      • Olet-idiootti

        Tai kommunisti, joka lienee sama asia:

        Maailma on suurten muutosten alkukiemuroissa. Käymä taistosi tehdä ulkomaalaisista vihollisia on auttamattomasti vanhentunut. Tietty yhden asian liike, epäihmismäinenkin, elää hetken ja kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

        Hyvää matkaa helvettiin.


      • Töymeis

        "Miksi Kiinan miljardööreistä tulisi olla huolestunut!"
        Ei minkään takia - miksi pitäisi? Nämä sadat miljardöörit osoittavat, että kiinalaisessa kommunismissä saa tehdä bisnestä niin paljon kuin kerkiää. Ehtona on, ettei sotkeennu politiikkaan. Politiikka on puoluepamppujen käsissä. Ja tällä menetelmällä Kiina on vaurastunut niin, että mm. Venäjä on kaukana perässä. Venäjä on kovasti olevinaan suurvalta, mutta on taloudeltaan korkeintaan keskisarjaa. Italiakin on bkt:lla mitattuna Venäjää suurempi, Saksasta ja Ranskasta puhumattakaan.


      • Töymeis kirjoitti:

        "Miksi Kiinan miljardööreistä tulisi olla huolestunut!"
        Ei minkään takia - miksi pitäisi? Nämä sadat miljardöörit osoittavat, että kiinalaisessa kommunismissä saa tehdä bisnestä niin paljon kuin kerkiää. Ehtona on, ettei sotkeennu politiikkaan. Politiikka on puoluepamppujen käsissä. Ja tällä menetelmällä Kiina on vaurastunut niin, että mm. Venäjä on kaukana perässä. Venäjä on kovasti olevinaan suurvalta, mutta on taloudeltaan korkeintaan keskisarjaa. Italiakin on bkt:lla mitattuna Venäjää suurempi, Saksasta ja Ranskasta puhumattakaan.

        Komentotalous jota Suuri ja Mahtava edusti ei oikein pärjännyt eikä pärjää komentotalouden komento-osastonkaan tavat nyt kun Suuri ja Mahtava on kaatunut. Nyky Putinhan harrastaa juuri samaa sisäpolitiikkaa nykyelkein kuin Stalin aikoinaan. Venäjällä mikään ei ole oikeasti muuttunut sitten 1917 vallankumouksen vaan samaa rataa siellä jatketaan vaikka nimellisesti ollaan kapitalisteja.

        Vaikka Kiinalla on komuhallinto VIELÄ, niin sen taloudessa on enemmän vapauksia, ainakin päältä katsoen ja sen huomaa tuloksesta. Suotavaa olisi demokratian tulo Kiinaankin jotta oltaisiin samalla viivalla.


    • MaapalloKiittää

      Kyllä, seuraavien vuosien aikana Kiinan talous ei kasva "kuin" 6,4 % jo perinteeksi muodostuneen 8 -10 % sijaan.
      Kiinalle tämä taitaa olla vain hyvä asia, talouskasvua on ollut jo huimat 30-vuotta ja maa hukkuisi kohta paskaan jos kasvuvauhti ei välillä hieman tasoittuisi.

    • Historia-kertoo

      kaikki diktatuurit kaatuvat, myös jäljellä olevat.

      Ei mene kauaakaan kun niitä ei ole enää olemassa.

      Historian kulkua ei voi muuttaa kukaan.

      Jenkkilä tulee olemaan vapauden tyyssija ja voittaja, kuten olemme nähneet historiasta.
      Siinä ei jonkun hullun valheet auta pätkääkään, se todistaa vain oman mielisairautensa tuhovoiman.

      Kuten olemme huomanneet hluuserinkin tapauksessa...

      Hehehehehhhhhhhhhhhhhhh
      Hehehehehhhhhhhhhhhhhhh
      Hehehehehhhhhhhhhhhhhhh

      • KiinalaistenHistoria

        Niin,
        Kiinan kirjoitettu historia alkaa Shang-dynastian ajalta noin 1500 eaa. Se on ollut siis "pystyssä yli 3500 vuotta.
        Yhdysvaltain historia on vielä kovin nuori, ei ole vielä päässyt kunnolla murrosiästään yli ja on vain noin 500 vuotta vanha.

        Mitä tarkoitit tuolla historian kululla?


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Niin,
        Kiinan kirjoitettu historia alkaa Shang-dynastian ajalta noin 1500 eaa. Se on ollut siis "pystyssä yli 3500 vuotta.
        Yhdysvaltain historia on vielä kovin nuori, ei ole vielä päässyt kunnolla murrosiästään yli ja on vain noin 500 vuotta vanha.

        Mitä tarkoitit tuolla historian kululla?

        Maailma on kuitenkin muuttunut suuresti tuon Kiinan 3500 vuoden aikana. Kun tuo sinun Kiinasi alkoi ei missään ollut demokratian kehitystä havaittavissa mutta se on suuresti voittanut alaa hyvin tai hieman toivottavin tuloksin mutta demokratiana kuitenkin.

        Kun sinun Kiinasi alkoi niin aika harva istui putkeen ja lensä Rovaniemelle katsomaan Joulupukin maata mutta tänään siellä niitä kiinalaisia vilisee kuten monessa kohden pohjois-Suomessa ja muuallakin maassamme.

        Siinä saattaa käydä kuten Suurelle ja Mahtavalle kävi kun K-kaupan Väiski sitä lihatiskiään esitteli mutta koska kiinalaisia on 1,5 miljardia (noin) ja venäläisiä ili vain 150 miljoonaa niin vaikutus on hitaampaa mutta varmaa eikä Suomi ole ainoa maa kaiketi minne kiinalainen matkustaa katselemaan.

        Kiinassahan on kommunismi lähinnä vain hallinnon väline jolla pidetään johtoon päässyt joukkio vallassa eikä päästetä kansaa käpälöimään johdon hyvää bisnestä.


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Maailma on kuitenkin muuttunut suuresti tuon Kiinan 3500 vuoden aikana. Kun tuo sinun Kiinasi alkoi ei missään ollut demokratian kehitystä havaittavissa mutta se on suuresti voittanut alaa hyvin tai hieman toivottavin tuloksin mutta demokratiana kuitenkin.

        Kun sinun Kiinasi alkoi niin aika harva istui putkeen ja lensä Rovaniemelle katsomaan Joulupukin maata mutta tänään siellä niitä kiinalaisia vilisee kuten monessa kohden pohjois-Suomessa ja muuallakin maassamme.

        Siinä saattaa käydä kuten Suurelle ja Mahtavalle kävi kun K-kaupan Väiski sitä lihatiskiään esitteli mutta koska kiinalaisia on 1,5 miljardia (noin) ja venäläisiä ili vain 150 miljoonaa niin vaikutus on hitaampaa mutta varmaa eikä Suomi ole ainoa maa kaiketi minne kiinalainen matkustaa katselemaan.

        Kiinassahan on kommunismi lähinnä vain hallinnon väline jolla pidetään johtoon päässyt joukkio vallassa eikä päästetä kansaa käpälöimään johdon hyvää bisnestä.

        Oletko idiootti vai haluatko esittäytyä idioottina joka ei ole edes asunut Kiinassa ja kommentoi kun tietäisi siitä jotain?!

        Kiinalaisia opiskelijoita on ollut ulkomailla opinnoissa jo yli 20 vuotta. Parhaat kiinalaiset ja varakkaammat laittavat lapsensa Oxfordiin tai muualle maailman parhaimpiin yliopistoihin opiskelemaan. Näin on ollut jo vuosikymmeniä ja nykyisin kiinalaisia opiskelijoita on muualla maailmassa yliopistoissa yli 100 000/vuodessa.

        Luuletko etteivät kiinalaiset ole jo olleet pitkään kansainvälisiä? He ovat.
        Enemmän mitä normaali suomalainen edes voi kuvitella. Jo yhdessä kiinalaisessa kaupungissa voi asua 80 000 - 100 000 ulkomaalaista. Suurin osa hyvin koulutettua ulkomaalaisväestöä. Luulitko etteivät kiinalaiset ole jo saaneet parasta kansainvälistä opetusta ulkomailla ja kotimaassaan? Sitähän on tapahtunut jo 1990-luvun alusta saakka.

        Kiinalaiset ovat kuule nähneet paljon paljon enemmän mitä yksi Joulupukinmaa voi antaa. Ihan kiva että he pitävät Suomesta, onhan Suomi puhdas maa jossa on ihan mukava matkailla lyhyen aikaa.


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Oletko idiootti vai haluatko esittäytyä idioottina joka ei ole edes asunut Kiinassa ja kommentoi kun tietäisi siitä jotain?!

        Kiinalaisia opiskelijoita on ollut ulkomailla opinnoissa jo yli 20 vuotta. Parhaat kiinalaiset ja varakkaammat laittavat lapsensa Oxfordiin tai muualle maailman parhaimpiin yliopistoihin opiskelemaan. Näin on ollut jo vuosikymmeniä ja nykyisin kiinalaisia opiskelijoita on muualla maailmassa yliopistoissa yli 100 000/vuodessa.

        Luuletko etteivät kiinalaiset ole jo olleet pitkään kansainvälisiä? He ovat.
        Enemmän mitä normaali suomalainen edes voi kuvitella. Jo yhdessä kiinalaisessa kaupungissa voi asua 80 000 - 100 000 ulkomaalaista. Suurin osa hyvin koulutettua ulkomaalaisväestöä. Luulitko etteivät kiinalaiset ole jo saaneet parasta kansainvälistä opetusta ulkomailla ja kotimaassaan? Sitähän on tapahtunut jo 1990-luvun alusta saakka.

        Kiinalaiset ovat kuule nähneet paljon paljon enemmän mitä yksi Joulupukinmaa voi antaa. Ihan kiva että he pitävät Suomesta, onhan Suomi puhdas maa jossa on ihan mukava matkailla lyhyen aikaa.

        Entä sitten? uusin Kimittäjäkin kävi koulunsa Euroopassa, Sveitsissä muistaakseni, vaan auttoiko se häntä demokratian rakentamisessa? Kimittäjä murhauttaa kaikki joiden katsoo uhkaavan valtaansa, olisikohan tuo oppi kotoisin Sveitsin sisäoppilaitoksista? Epäilen vahvasti! Vanhempi velikin pantiin kylmäksi koska olisi voinut vaatia pikku Kimittäjän palleja tilille!

        Jos 1,5 miljardin väestöstä vaikka 150 tuhatta käy koulunsa missä hyvänsä niin sen merkitys ei ole suuri jos kotiin palattuaan ne muut tollot laittavat uusia ajatuksia esittävän kohta uudelleen kiinalaiseksi kouluttavaan leiristöön.

        Kiinasta tulee kunnon maa vasta kun siellä vallitsee demokratia, moniluoluejärjestelmä joka on pistänyt komuloisroistot niihin kouluihinsa oppimaan demokratian alkeita!


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Entä sitten? uusin Kimittäjäkin kävi koulunsa Euroopassa, Sveitsissä muistaakseni, vaan auttoiko se häntä demokratian rakentamisessa? Kimittäjä murhauttaa kaikki joiden katsoo uhkaavan valtaansa, olisikohan tuo oppi kotoisin Sveitsin sisäoppilaitoksista? Epäilen vahvasti! Vanhempi velikin pantiin kylmäksi koska olisi voinut vaatia pikku Kimittäjän palleja tilille!

        Jos 1,5 miljardin väestöstä vaikka 150 tuhatta käy koulunsa missä hyvänsä niin sen merkitys ei ole suuri jos kotiin palattuaan ne muut tollot laittavat uusia ajatuksia esittävän kohta uudelleen kiinalaiseksi kouluttavaan leiristöön.

        Kiinasta tulee kunnon maa vasta kun siellä vallitsee demokratia, moniluoluejärjestelmä joka on pistänyt komuloisroistot niihin kouluihinsa oppimaan demokratian alkeita!

        Väärin, et ole yhtään tutustunut Kiinalaiseen hallintojärjestelmään tai siihen että Kiinassahan on "osavaltioita" joilla on jopa oma ulkoministeriö joka toimii Pekingin alaisuudessa. Kiina on suuri maa joka on jaettu hallinnollisesti eri "osavaltioihin" kuten Yhdysvallat. Jokaisella osalla on oma hallinto, jokaisella kaupungilla on oma hallintonsa.
        Kiina ei ole yksi Kiina, siellähän asuu ja on asunut yli 50 eri alkuperäiskansaa jo pitkään saman päähallinnon alaisuudessa.

        Jos Kiinassa olet käynyt niin ymmärrät miksi siellä ei voi olla demokratiaa. Hullu ajatus. Ei 1,5 miljardia ihmistä voi johtaa täysin demokraattisesti jos ei näytä olevan helppoa johtaa edes pikkuruista 5 miljoonan kansaa.
        Tulokset puhuvat puolestaan ja kiinalaiset ovat tällä hetkellä jopa häiritsevät kansallismielisiä. Kiina on tällä hetkellä vanha maa jonka sisällä on jo sosiaaliturva yms.
        Sosiaaliturvan taso halutaan pitää myös perhekeskeisenä ettei tule liikaa maahan niitä sisäisiä tai ulkoisia maleksioita.


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Väärin, et ole yhtään tutustunut Kiinalaiseen hallintojärjestelmään tai siihen että Kiinassahan on "osavaltioita" joilla on jopa oma ulkoministeriö joka toimii Pekingin alaisuudessa. Kiina on suuri maa joka on jaettu hallinnollisesti eri "osavaltioihin" kuten Yhdysvallat. Jokaisella osalla on oma hallinto, jokaisella kaupungilla on oma hallintonsa.
        Kiina ei ole yksi Kiina, siellähän asuu ja on asunut yli 50 eri alkuperäiskansaa jo pitkään saman päähallinnon alaisuudessa.

        Jos Kiinassa olet käynyt niin ymmärrät miksi siellä ei voi olla demokratiaa. Hullu ajatus. Ei 1,5 miljardia ihmistä voi johtaa täysin demokraattisesti jos ei näytä olevan helppoa johtaa edes pikkuruista 5 miljoonan kansaa.
        Tulokset puhuvat puolestaan ja kiinalaiset ovat tällä hetkellä jopa häiritsevät kansallismielisiä. Kiina on tällä hetkellä vanha maa jonka sisällä on jo sosiaaliturva yms.
        Sosiaaliturvan taso halutaan pitää myös perhekeskeisenä ettei tule liikaa maahan niitä sisäisiä tai ulkoisia maleksioita.

        Kuitenkaan ei "uuden maakunnan" Hong Kongin väki saanut valita haluamaansa pääministeriä vaan piti valita Pekingin ehdokas. Se ei sen kummempaa tutustumista vaadi, vaikka taloudessa on annettu periksi kapitalistisille virtauksille niin hallinto pelkää polvet tutisten kansaa koska demokratia kyrväyttäisi nykyjohdon omille koulutusleireilleen.

        Jos moista väkimäärää ei voisi johtaa demokratian keinoin, jota en tosin ymmärrä, niin miksi Kiinaa ei jaeta eri valtioiksi joissa demokratia toimisi? Kun itsekin kirjoitat 50 kansasta niin 50 uutta valtiota olisi ehkä se paras ratkaisu. Veikkaan jottei noilta kansoilta moneltakaan sitä omaa hallintaansa viety demokratian keinoin vaan miekoin, peitsin tai pyssyillä uhkaillen. Olisi siis hyvä syy luopua noista vanhoista konnuuksista kuten Venäjänkin meiltä varastamistaan alueista.

        Veikkaan senkin jotteivät Kiinan "osavaltioiden" "ulkoministeriöt" pysty toimimaan itsenäisesti vaan ovat tiukassa talutusnuorassa Pekingin suhteen. Ne siis eivät ole ministeriöitä vaan orjaporukkaa komutyyliin!


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuitenkaan ei "uuden maakunnan" Hong Kongin väki saanut valita haluamaansa pääministeriä vaan piti valita Pekingin ehdokas. Se ei sen kummempaa tutustumista vaadi, vaikka taloudessa on annettu periksi kapitalistisille virtauksille niin hallinto pelkää polvet tutisten kansaa koska demokratia kyrväyttäisi nykyjohdon omille koulutusleireilleen.

        Jos moista väkimäärää ei voisi johtaa demokratian keinoin, jota en tosin ymmärrä, niin miksi Kiinaa ei jaeta eri valtioiksi joissa demokratia toimisi? Kun itsekin kirjoitat 50 kansasta niin 50 uutta valtiota olisi ehkä se paras ratkaisu. Veikkaan jottei noilta kansoilta moneltakaan sitä omaa hallintaansa viety demokratian keinoin vaan miekoin, peitsin tai pyssyillä uhkaillen. Olisi siis hyvä syy luopua noista vanhoista konnuuksista kuten Venäjänkin meiltä varastamistaan alueista.

        Veikkaan senkin jotteivät Kiinan "osavaltioiden" "ulkoministeriöt" pysty toimimaan itsenäisesti vaan ovat tiukassa talutusnuorassa Pekingin suhteen. Ne siis eivät ole ministeriöitä vaan orjaporukkaa komutyyliin!

        "Jos moista väkimäärää ei voisi johtaa demokratian keinoin, jota en tosin ymmärrä, niin miksi Kiinaa ei jaeta eri valtioiksi joissa demokratia toimisi? Kun itsekin kirjoitat 50 kansasta niin 50 uutta valtiota olisi ehkä se paras ratkaisu"

        Vastaus on hyvin helppo vastakysymyksellä, miksi Eurooppa haluaa yhdentyä yhdeksi alueeksi? Syy on sama miksi Kiina halutaan pitää kokonaisena. Hong Kongin väki on periaatteessa samassa tilassa mitä Macau. Toinen entinen portugalilaisten perustama suojasatama ja linnoitus omalle kauppalaivastolleen ja toinen englantilaisten tekemä Hong Kong. Kiinassahan sähelsivät saksalaiset, englantilaiset, portugalilaiset, hollantilaiset tahot jo 1800 luvulla.
        Hong Kongin Kiina menetti huumesotien seurauksena ja alue palautui Kiinalle vasta äskettäin. Itsehallinto Hong Kongissa on siis perua englantilaisvallan alta joka kesti 100 vuotta. Hong Kong on jo muuttunut hieman kiinalaisemmaksi muutamassa vuosikymmenessä. Ihmiset silti oppivat olemaan jo hieman erilaisia mitä kiinalaiset, asia on tasoittunut nykyisin molempiin suuntiin.

        Aluehallinnot ovat tietysti tiukassa narussa mutta on heillä mahdollisuus edistää oman alueensa hyvinvointia aivan samalla tavalla mitä on Yhdysvaltain osavaltioillakin.
        Itse olen asioinut sekä provinssin ulkoministeriössä että Pekingissä virallisessa ulkoministeriössä saman asian tiimoilta.


      • KiinalaistenHistoria
        KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        "Jos moista väkimäärää ei voisi johtaa demokratian keinoin, jota en tosin ymmärrä, niin miksi Kiinaa ei jaeta eri valtioiksi joissa demokratia toimisi? Kun itsekin kirjoitat 50 kansasta niin 50 uutta valtiota olisi ehkä se paras ratkaisu"

        Vastaus on hyvin helppo vastakysymyksellä, miksi Eurooppa haluaa yhdentyä yhdeksi alueeksi? Syy on sama miksi Kiina halutaan pitää kokonaisena. Hong Kongin väki on periaatteessa samassa tilassa mitä Macau. Toinen entinen portugalilaisten perustama suojasatama ja linnoitus omalle kauppalaivastolleen ja toinen englantilaisten tekemä Hong Kong. Kiinassahan sähelsivät saksalaiset, englantilaiset, portugalilaiset, hollantilaiset tahot jo 1800 luvulla.
        Hong Kongin Kiina menetti huumesotien seurauksena ja alue palautui Kiinalle vasta äskettäin. Itsehallinto Hong Kongissa on siis perua englantilaisvallan alta joka kesti 100 vuotta. Hong Kong on jo muuttunut hieman kiinalaisemmaksi muutamassa vuosikymmenessä. Ihmiset silti oppivat olemaan jo hieman erilaisia mitä kiinalaiset, asia on tasoittunut nykyisin molempiin suuntiin.

        Aluehallinnot ovat tietysti tiukassa narussa mutta on heillä mahdollisuus edistää oman alueensa hyvinvointia aivan samalla tavalla mitä on Yhdysvaltain osavaltioillakin.
        Itse olen asioinut sekä provinssin ulkoministeriössä että Pekingissä virallisessa ulkoministeriössä saman asian tiimoilta.

        Lisäksi niiden jotka eivät ole käyneet Kiinassa suosittelin kiertomatkaa, voi mennä itse katsomaan millainen tilanne siellä tällä hetkellä on. Monelta osin Kiina on modernimpi yhteiskunta mitä moni Eurooppalainen maa ainakin infran suhteen.
        Valtio on hoitanut hyvin koulutuksen ja toimintaympäristön. Edellytykset yritystoimintaan ovat erinomaiset. Sisämarkkinat ovat kohta niin suuret eri provinssien kesken ettei Kiina ole enää niin paljon ulkomaavetoinen toimintaympäristö. Onhan kuluttajia enemmän mitä Yhdysvalloissa ja Euroopassa yhteensä!


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        "Jos moista väkimäärää ei voisi johtaa demokratian keinoin, jota en tosin ymmärrä, niin miksi Kiinaa ei jaeta eri valtioiksi joissa demokratia toimisi? Kun itsekin kirjoitat 50 kansasta niin 50 uutta valtiota olisi ehkä se paras ratkaisu"

        Vastaus on hyvin helppo vastakysymyksellä, miksi Eurooppa haluaa yhdentyä yhdeksi alueeksi? Syy on sama miksi Kiina halutaan pitää kokonaisena. Hong Kongin väki on periaatteessa samassa tilassa mitä Macau. Toinen entinen portugalilaisten perustama suojasatama ja linnoitus omalle kauppalaivastolleen ja toinen englantilaisten tekemä Hong Kong. Kiinassahan sähelsivät saksalaiset, englantilaiset, portugalilaiset, hollantilaiset tahot jo 1800 luvulla.
        Hong Kongin Kiina menetti huumesotien seurauksena ja alue palautui Kiinalle vasta äskettäin. Itsehallinto Hong Kongissa on siis perua englantilaisvallan alta joka kesti 100 vuotta. Hong Kong on jo muuttunut hieman kiinalaisemmaksi muutamassa vuosikymmenessä. Ihmiset silti oppivat olemaan jo hieman erilaisia mitä kiinalaiset, asia on tasoittunut nykyisin molempiin suuntiin.

        Aluehallinnot ovat tietysti tiukassa narussa mutta on heillä mahdollisuus edistää oman alueensa hyvinvointia aivan samalla tavalla mitä on Yhdysvaltain osavaltioillakin.
        Itse olen asioinut sekä provinssin ulkoministeriössä että Pekingissä virallisessa ulkoministeriössä saman asian tiimoilta.

        Et voi verrata Eurooppaan etkä EU:n koska Kiina kuten Neuvostoliitto olivat pakkorakenteisia eli väkivallalla yhteen liitettyjä kun EU on vapaaehtoisesti siihen liittyneiden maiden yhteisö. Kun nyt vielä katsot Englantia niin EU:sta pääsee eroonkin kunhan maksaa aiheuttamansa kulut yhteisölle mitä sinänsä on ihan reilua kun vapaaehtoisuudesta on kyse.

        Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen, viimeksi Krimin muutama vuosi sitten. Noilla mailla ei ole oikeasti oikeutta orjuuttaa muita kansija ja keskushallinnon olisikin hyvän sään aikana maksettava alueilta riistämiensä kaikenlaisten varojen arvo tämän päivän rahassa sen alueen uudelle demokraattiselle hallinnolle.


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et voi verrata Eurooppaan etkä EU:n koska Kiina kuten Neuvostoliitto olivat pakkorakenteisia eli väkivallalla yhteen liitettyjä kun EU on vapaaehtoisesti siihen liittyneiden maiden yhteisö. Kun nyt vielä katsot Englantia niin EU:sta pääsee eroonkin kunhan maksaa aiheuttamansa kulut yhteisölle mitä sinänsä on ihan reilua kun vapaaehtoisuudesta on kyse.

        Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen, viimeksi Krimin muutama vuosi sitten. Noilla mailla ei ole oikeasti oikeutta orjuuttaa muita kansija ja keskushallinnon olisikin hyvän sään aikana maksettava alueilta riistämiensä kaikenlaisten varojen arvo tämän päivän rahassa sen alueen uudelle demokraattiselle hallinnolle.

        Sinähän hauska "Veikko" olet.
        Eikös Yhdysvaltain syntyhistoria käytännössä tarkoittanut alkuperäisväestön tappamista ja sulkemista reservaatteihin? Vai olivatko nekin kaikille vapaat vaalit?

        "Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen"

        Kannattaa lukea historiaa edes viimeisten 200 vuoden ajalta niin huomaat mitkä maat ovat maailmassa olleet niitä jotka väkivalloin ovat ottaneet alueita hallintaansa eri puolella maapalloa.
        Voisitko mainita esimerkiksi 10 aluetta jotka Kiina olisi valloittanut, tuon saman määrän voi aika helposti luetella Englannin, Ranskan ja Espanjan osalta?

        Mitähän tuo pakkorakenteisuus on merkinnyt entisten suurten kauppalaivaston omaavien maiden suhteen? Intiaanien rauhanpiippuako?

        Oikeasti, lue enemmän ihmiskunnan historiaa, se kannattaa.


      • RahaJaRajaliittokset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et voi verrata Eurooppaan etkä EU:n koska Kiina kuten Neuvostoliitto olivat pakkorakenteisia eli väkivallalla yhteen liitettyjä kun EU on vapaaehtoisesti siihen liittyneiden maiden yhteisö. Kun nyt vielä katsot Englantia niin EU:sta pääsee eroonkin kunhan maksaa aiheuttamansa kulut yhteisölle mitä sinänsä on ihan reilua kun vapaaehtoisuudesta on kyse.

        Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen, viimeksi Krimin muutama vuosi sitten. Noilla mailla ei ole oikeasti oikeutta orjuuttaa muita kansija ja keskushallinnon olisikin hyvän sään aikana maksettava alueilta riistämiensä kaikenlaisten varojen arvo tämän päivän rahassa sen alueen uudelle demokraattiselle hallinnolle.

        Eikös se Englanti ole käyttänyt Puntaa ihan koko ajan?


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Sinähän hauska "Veikko" olet.
        Eikös Yhdysvaltain syntyhistoria käytännössä tarkoittanut alkuperäisväestön tappamista ja sulkemista reservaatteihin? Vai olivatko nekin kaikille vapaat vaalit?

        "Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen"

        Kannattaa lukea historiaa edes viimeisten 200 vuoden ajalta niin huomaat mitkä maat ovat maailmassa olleet niitä jotka väkivalloin ovat ottaneet alueita hallintaansa eri puolella maapalloa.
        Voisitko mainita esimerkiksi 10 aluetta jotka Kiina olisi valloittanut, tuon saman määrän voi aika helposti luetella Englannin, Ranskan ja Espanjan osalta?

        Mitähän tuo pakkorakenteisuus on merkinnyt entisten suurten kauppalaivaston omaavien maiden suhteen? Intiaanien rauhanpiippuako?

        Oikeasti, lue enemmän ihmiskunnan historiaa, se kannattaa.

        Englanti, Ranska ja Espanja ovat pitkälti luopuneet noista aikoinaan valtaamistaan maista vaan onko Kiina? Ei luopunut ystäväsi Suuri ja Mahtavakaan vapaaehtoisesti vaan piti mennä konkurssin kautta kuten kaikki tiedämme. Voimiensa päivinähän se jopa tappoi kansaa kun pelkästään haluttiin ihmisarvoisempaa sosialismia (Budapest, Praha, esim).

        Ihmiskunnan historia juuri on osoittanut moiset jätit pakkovallat surkeiksi tapauksiksi sillä sillä tiellä ovat mm Babylon, Egypti, muinainen Rooma ja vaikkapa atzteekkien valtakunta. Isot eivät kestä koska niiden hallinta ilman demokratiaa vaatii väkivaltaa joka taas synnyttää lisää väkivaltaa ja aikanaan koko homma kaatuu kuten nuo esimerkkini osoittavat.

        Se olet siis sinä joka et maailman historiaa oikein tunne!

        Pohjois-Amerikan valloitus oli sen ajan tyyliä jota ei voi oikein tähän päivään verrata mutta mikäli olen opikein informoitu niin nykyään intiaanien elämää on paljolti autettu eivätkä he asu missään diktatuurissa kuten Kiinan vähemmistöt esim. Tiibetissä.


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Sinähän hauska "Veikko" olet.
        Eikös Yhdysvaltain syntyhistoria käytännössä tarkoittanut alkuperäisväestön tappamista ja sulkemista reservaatteihin? Vai olivatko nekin kaikille vapaat vaalit?

        "Niin Kiina kuin NL kokosivat muiden kansojen alueet väkivaltaa käyttäen"

        Kannattaa lukea historiaa edes viimeisten 200 vuoden ajalta niin huomaat mitkä maat ovat maailmassa olleet niitä jotka väkivalloin ovat ottaneet alueita hallintaansa eri puolella maapalloa.
        Voisitko mainita esimerkiksi 10 aluetta jotka Kiina olisi valloittanut, tuon saman määrän voi aika helposti luetella Englannin, Ranskan ja Espanjan osalta?

        Mitähän tuo pakkorakenteisuus on merkinnyt entisten suurten kauppalaivaston omaavien maiden suhteen? Intiaanien rauhanpiippuako?

        Oikeasti, lue enemmän ihmiskunnan historiaa, se kannattaa.

        Viimeksi taisivat alkaa Tiibetin miehityksen ajaen paikallisen johtajan Dalai Laman maan pakoon. Miksi?? Hinkuvat lisäksi koko aian Formosan Kiinaa itselleen ja varmaan olisivat jo sinnekin rynnänneet jos USA ei olisi Formosaa puolustamassa. Komupaskiaiset kun ovat aina olleet väkivaltaisia ja ahneita mutta harvoin saaneet mitään hyvää aikaan.

        Vaikka sinä kehut Kiinaa niin se on paska paikka sillä ei muutama sata miljardööriä kerro muuta kuin sen, että kansaa on huijattu. Ne eivät tuota summaa ole työllään ansainneet niin lyhyessä ajassa mitä Kiinassa nyt on kapitalismia esiintynyt. Samaa rosvousta kaikissa kommunismeissa kuten neukkullassakin jota Venäjäksi tänään kutsutaan. Demokratiaa tarvitaan!


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Viimeksi taisivat alkaa Tiibetin miehityksen ajaen paikallisen johtajan Dalai Laman maan pakoon. Miksi?? Hinkuvat lisäksi koko aian Formosan Kiinaa itselleen ja varmaan olisivat jo sinnekin rynnänneet jos USA ei olisi Formosaa puolustamassa. Komupaskiaiset kun ovat aina olleet väkivaltaisia ja ahneita mutta harvoin saaneet mitään hyvää aikaan.

        Vaikka sinä kehut Kiinaa niin se on paska paikka sillä ei muutama sata miljardööriä kerro muuta kuin sen, että kansaa on huijattu. Ne eivät tuota summaa ole työllään ansainneet niin lyhyessä ajassa mitä Kiinassa nyt on kapitalismia esiintynyt. Samaa rosvousta kaikissa kommunismeissa kuten neukkullassakin jota Venäjäksi tänään kutsutaan. Demokratiaa tarvitaan!

        Eikö olekin outoa mutta Taiwanilla ja Kiinalla on erittäin hyvät välit vaikka joskus konahtelevatkin. Taiwan on jo riippuvainen Kiinasta.
        Kiinassa on jo muuten enempi miljonäärejä mitä Suomessa on asukkaita.
        Keskiluokka on kasvanut huimaa vauhtia.
        TIESITKÖ SEURAAVAN MIKÄ TAPAHTUI VUONNA 2015?
        Kiina oli saavuttanut jälleen erään taloudellisen virstanpylvään. Maan keskiluokka oli noussut USA:n keskiluokkaa suuremmaksi, kertoi Quartz Credit Suissen raportin pohjalta:
        Kiina on saavuttanut jälleen erään taloudellisen virstanpylvään. Maan keskiluokka on noussut USA:n keskiluokkaa suuremmaksi, kertoo Quartz Credit Suisse n raportin pohjalta.
        Kiinassa keskiluokkaan kuuluu raportin mukaan tänä vuonna 109 miljoonaa ihmistä.
        Yhdysvaltain keskiluokkaa on perinteisesti pidetty maailman suurimpana, mutta Yhdysvalloissa siihen lukeutuu vain 91 miljoonaa ihmistä.

        Voi voi, kyllä tuo peli on jo menetetty ja tämä on myös se syy miksi Kiina on varustautunut sotilaalliseen yhteenottoon jo 20 vuotta. Sen tiesi jo se pieni kaveri joka leikkasi yhdessä Jimmy Carterin kanssa ShenZhenin erikoikauppa-alueen avatuksi kymmeniä vuosia sitten.

        Ei kukaan ylläty jos Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo pienenee Euroopassa, Kiinan mukaan Yhdysvallat keskittää joukkojaan Etelä-Kiinan merelle. Näin he ajattelivat asian hyvin kauan sitten. Kiinalaiset osaavat pelata shakkia, tietävät vastustajiensa siirrot jo neljä siirtoa etukäteen. Kärsivällisiä, ei haittaa jos tavoitteen toteuttamiseen menisi 200 vuotta.
        Mielestäni ovat onnistuneet, ylittäneet kaikki villeimmätkin odotukset.


      • Extyökkäri_
        KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Eikö olekin outoa mutta Taiwanilla ja Kiinalla on erittäin hyvät välit vaikka joskus konahtelevatkin. Taiwan on jo riippuvainen Kiinasta.
        Kiinassa on jo muuten enempi miljonäärejä mitä Suomessa on asukkaita.
        Keskiluokka on kasvanut huimaa vauhtia.
        TIESITKÖ SEURAAVAN MIKÄ TAPAHTUI VUONNA 2015?
        Kiina oli saavuttanut jälleen erään taloudellisen virstanpylvään. Maan keskiluokka oli noussut USA:n keskiluokkaa suuremmaksi, kertoi Quartz Credit Suissen raportin pohjalta:
        Kiina on saavuttanut jälleen erään taloudellisen virstanpylvään. Maan keskiluokka on noussut USA:n keskiluokkaa suuremmaksi, kertoo Quartz Credit Suisse n raportin pohjalta.
        Kiinassa keskiluokkaan kuuluu raportin mukaan tänä vuonna 109 miljoonaa ihmistä.
        Yhdysvaltain keskiluokkaa on perinteisesti pidetty maailman suurimpana, mutta Yhdysvalloissa siihen lukeutuu vain 91 miljoonaa ihmistä.

        Voi voi, kyllä tuo peli on jo menetetty ja tämä on myös se syy miksi Kiina on varustautunut sotilaalliseen yhteenottoon jo 20 vuotta. Sen tiesi jo se pieni kaveri joka leikkasi yhdessä Jimmy Carterin kanssa ShenZhenin erikoikauppa-alueen avatuksi kymmeniä vuosia sitten.

        Ei kukaan ylläty jos Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo pienenee Euroopassa, Kiinan mukaan Yhdysvallat keskittää joukkojaan Etelä-Kiinan merelle. Näin he ajattelivat asian hyvin kauan sitten. Kiinalaiset osaavat pelata shakkia, tietävät vastustajiensa siirrot jo neljä siirtoa etukäteen. Kärsivällisiä, ei haittaa jos tavoitteen toteuttamiseen menisi 200 vuotta.
        Mielestäni ovat onnistuneet, ylittäneet kaikki villeimmätkin odotukset.

        Suhteuta poika suhteuta, et voi vertailla suoraan määrillä vaan sillä kuinka suuri osa on miljonäärejä kun se Kiinassa kertomasi mukaan on noin 109/1400:n niin jenkeissä jo 91/330 eli Kiinassa keskiluokkaan kuuluu noin 8% ja USA:ssa noin 28% noilla sinun luvuillasi.

        Miten voi olla keskiluokassa jos kuuluu 8% vähemmistöön? Siinä ei puhuta keskiluokasta vaan jostain muusta. Jos keskiluokka on 8% niin hyvin eli paremmin toimeentulevia pitää olla kansasta noin 45% ja vastaavasti saman verran huonommin pärjääviä. Keskiluokaksi minä ainakin lasken porukan jolla on noin keskimääräinen ansiotaso koko kansaa ajatellen. Jenkkien 28% on jotenkin uskottavampaa mutta voisit vielä kertoa millä perusteilla tuo sinun tilastonikkarisi keskiluokkansa valitsee!

        II maailmansodan perintönähän jenkeillä on noita kavereita joka puolella, Euroopassa mm NATO maat ja siellä kaukana idässä Japani, Formosan Kiina ja Filippiinit sekä Australia ainakin. On siis selvää, että he haluavat valvoa ystäviensä turvallisuutta enkä ole niin varma siitä onko maailmalle eduksi Kiinan yritys jatkuvasti laajentaa aluettaan varsinkaan kun sitä ei tehdä sopimalla naapureiden kanssa.

        Kiina tietysti on kaltaisesi komuloisen toiveuni mutta kuinka kauan? Uskoivathan suomikomuloiset NL:n paratiisirakennelmaan vielä viikkoa ennen kaatumista!


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri_ kirjoitti:

        Suhteuta poika suhteuta, et voi vertailla suoraan määrillä vaan sillä kuinka suuri osa on miljonäärejä kun se Kiinassa kertomasi mukaan on noin 109/1400:n niin jenkeissä jo 91/330 eli Kiinassa keskiluokkaan kuuluu noin 8% ja USA:ssa noin 28% noilla sinun luvuillasi.

        Miten voi olla keskiluokassa jos kuuluu 8% vähemmistöön? Siinä ei puhuta keskiluokasta vaan jostain muusta. Jos keskiluokka on 8% niin hyvin eli paremmin toimeentulevia pitää olla kansasta noin 45% ja vastaavasti saman verran huonommin pärjääviä. Keskiluokaksi minä ainakin lasken porukan jolla on noin keskimääräinen ansiotaso koko kansaa ajatellen. Jenkkien 28% on jotenkin uskottavampaa mutta voisit vielä kertoa millä perusteilla tuo sinun tilastonikkarisi keskiluokkansa valitsee!

        II maailmansodan perintönähän jenkeillä on noita kavereita joka puolella, Euroopassa mm NATO maat ja siellä kaukana idässä Japani, Formosan Kiina ja Filippiinit sekä Australia ainakin. On siis selvää, että he haluavat valvoa ystäviensä turvallisuutta enkä ole niin varma siitä onko maailmalle eduksi Kiinan yritys jatkuvasti laajentaa aluettaan varsinkaan kun sitä ei tehdä sopimalla naapureiden kanssa.

        Kiina tietysti on kaltaisesi komuloisen toiveuni mutta kuinka kauan? Uskoivathan suomikomuloiset NL:n paratiisirakennelmaan vielä viikkoa ennen kaatumista!

        Aika alentavaa sinulle itsellesi jos määrittelet kirjoittajat mielipiteen mukaan johonkin poliittisen ryjmän jäseneksi tai jonkin asian ajajaksi. Olen nähnyt maailmaa ja jutellut tuhansien kiinalaisten kanssa, tiedän mitä he ajattelevat. Eivät ole sen kummaisempia mitä me suomalaisetkaan tai ruotsalaiset ovat.
        Sinä haluat demonisoida eri valtioita, niitä jotka sotivat omaa näkemystäsi vastaan. Tuo ei taida olla sen demokratian mukaista keskustelua jota kovasti noilta haukkumiltasi mailta odotat?

        Hauku vain ja demonisoi kirjoittajat ja ne maat joita pidät pahoina, et voi itsellesi mitään, se on sinun perusluonteesi.

        En demonisoi mitään valtiota tai ihmistä, se kuuluu demokratiaan ja siitä kumpuavaan valinnanvapauteen.


    • KiinalaistenHistoria

      " Vanhempi velikin pantiin kylmäksi koska olisi voinut vaatia pikku Kimittäjän palleja tilille"

      Vanhemmalla veljellä taisi olla oman mahdollisuutensa mutta menetti ne omaan tyhmyyteensä. Ei se papan hallinnoiman dynastian rahoilla törsäily ihmistä viisaaksi tee. Kaveri oli varmasti tuttu näky Lisboan casinolla seurueineen.
      Hän olisi halutessaan voinut johtaa Pohjois-Koreaa uudelle tielle, olihan hän kai isäpapan suosikkilapsi vaikka syntyikin laulajatähden kanssa vietettyjen iltojen tuloksena.

      Ilmeisesti ne muutaman vuoden opiskelut ulkomailla eivät tuottaneet muuta kuin kokemuksia villiin yöelämään.


      Tuollaisen hallitsijasuvun kersoilla on oma hetkensä ottaa se paikka mutta sen voi myös menettää oman käyttäytymisensä seurauksena. Luulisin ettei hänen "teloittamisensa" tullut kenellekään yllätyksenä. Aasiassa kun on historiallisesti tapana tappaa lähisukua oman hallintonsa suojelemiseksi. Tuota ei Suomessa ehkä ymmärretä mutta jokainen aasialainen tuon ymmärtää. Ei ole ensimmäinen kerta jos veli tappaa oman veljensä. Emme voi ymmärtää aasialaisten aivoituksia joten on parasta jos emme heitä mene edes neuvomaan.

      • Silti en pidä tappamista suotavana vaikka sinä sitä puolusteletkin! Olisivat pitäneet vapaat vaalit ja perustaneet demokraattisen monipuolue maan kommunistisen kurjalan sijaan.


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Silti en pidä tappamista suotavana vaikka sinä sitä puolusteletkin! Olisivat pitäneet vapaat vaalit ja perustaneet demokraattisen monipuolue maan kommunistisen kurjalan sijaan.

        Ei kukaan tappamista puolustele, tappaminen on aina väärin. Onhan neljä Yhdysvaltain Presidenttiäkin salamurhattu Yhdysvaltain historian aikana? Kaikkea sattuu, kukaan tiedä mitä taustalla oikeasti on ollut.


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        Ei kukaan tappamista puolustele, tappaminen on aina väärin. Onhan neljä Yhdysvaltain Presidenttiäkin salamurhattu Yhdysvaltain historian aikana? Kaikkea sattuu, kukaan tiedä mitä taustalla oikeasti on ollut.

        Lause "Luulisin ettei hänen "teloittamisensa" tullut kenellekään yllätyksenä." osoittaa jotta se oli mielestäsi hyväksyttävää koska et tuossa sitä tuomitse.

        Jos tuo on aasialainen tapa kuten väität niin niillä on tosiaan vielä paljon oppimista ennen kuin alkavat isottelemaan. Nehän ovat pikku Stalinin paskoja kaikki!


      • KiinalaistenHistoria
        Extyökkäri kirjoitti:

        Lause "Luulisin ettei hänen "teloittamisensa" tullut kenellekään yllätyksenä." osoittaa jotta se oli mielestäsi hyväksyttävää koska et tuossa sitä tuomitse.

        Jos tuo on aasialainen tapa kuten väität niin niillä on tosiaan vielä paljon oppimista ennen kuin alkavat isottelemaan. Nehän ovat pikku Stalinin paskoja kaikki!

        No ei tullut yllätyksenä, oletko kenties nähnyt kyyneltä sen pressan silmissä tapahtuneen johdosta? Voi olla ettei kuollut pystynyt toimimaan veljensä edun mukaisesti ja sai siitä ehkä varoituksia ennen lopullista tuomiota? Kuka näistä tietää miten asia olisi mennyt?
        Aika James Bond juttu kaiken kaikkiaan.


      • KiinalaistenHistoria kirjoitti:

        No ei tullut yllätyksenä, oletko kenties nähnyt kyyneltä sen pressan silmissä tapahtuneen johdosta? Voi olla ettei kuollut pystynyt toimimaan veljensä edun mukaisesti ja sai siitä ehkä varoituksia ennen lopullista tuomiota? Kuka näistä tietää miten asia olisi mennyt?
        Aika James Bond juttu kaiken kaikkiaan.

        Miksi pitäisi toimia toisen edun mukaan? Jos näkee millainen pelle tuo nykyinen Kimittäjä on niin helposti näyttää pitkää nenää mutta ei se anna murhaan oiekutta. Jos toinen välittää vaikka väärää tietoa niin parasta on oikaista se osoittamalla hänen olevan väärässä. Jos kuitenkin murhattu veli kertoi tosiasioita niin sillonkaan ei murhaan ole oikeutusta vaan tapojensa parantamiseen.

        Kommunismiin tosin kuuluu murhaaminen ja väkivalta yleensä, se ei koskaan ole ilman murhia ja pahoinpitelyitä eikä syyttömänä vangitsemisia pysynyt pystyssä vaan se toimii kuten Putler tänään, henki pois jos ei usko!


    • kinfa

      Pääosin kaikki valtiot, olemassaolevat että ammoin kaatuneet, ovat syntyneet yksityisen voitontavoittelun toimesta sotien kautta.
      Läntiseen natokapitalismiin kuuluvat entiset siirtomaavallat eivät luovuttaneet itsenäisyyttä siirtomailleen kuin vasta alistettujen kansojen noustua aseellisesti niitä vastaan vaatien itsemääräämisoikeutta. Nyt käydään kisaa siitä kuka taloudellisin keinoin voi jatkaa entisten siirtomaiden riistämistä. Nälkä- ja sotapakolaisuus on yksi seuraus uuskolonialismista.

      USA Trumpin suulla julisti Kiinan vihollismaaksi. USA:n taantumus olettaa ratkaisevansa vastaisen kehityksen sodan avulla.
      USA on myöhässä. Kiina on suurvalta maailman johtavin valta ja on saavuttanut asemansa ilman sotia. Geopoliittinen muutos tulisi hyväksyä. Brisc-valtiot ovat riippumattomia lännen rahoituslaitoksista läntisen kapitalismin oman typeryyden takia. Oman ahneuden takia.
      Kiina työllistää Suomessa enemmän kuin Sipilän hallitus. Suomalainen poliittinen porvari on ymmällään siitä kenen puolella olisi viisainta istua. Toistaiseksi vastataan antamalla tukea natokapitalismille.
      Suomen natointoilusta riippumatta uusi maailmanjärjestys muotoutuu pikkuhiljaa. Nato ei mahda Kiinalle mitään.

      • KiinalaistenHistoria

        Totta, ei niitä satoja miljardeja investointi dollareita tai euroja Kiina ole väkisin keneltäkään ottanut. Win win win situation on käynyt yritysten omistajille, yritysten alkuperämaille että Kiinalle.

        Tottahan se on ettei mitään muuta voi Kiinan kasvusta syyttää kuin omaa ahneutta ja lyhytnäköistä omaa talouspolitiikkaa. Toisaalta hyvinvointi on nyt jakautunut suurelle alueelle maailmassa. Euroopassa tehtiin 1980 luvun alussa 26 % maailman teollisesta tuotannosta ja nyt tuo luku on 11 % tietämissä. Teolliset työpaikat ovat siirtyneet Aasiaan ja Intiaan joka on tasoittanut maapallon hyvinvointia.
        Saataisiinko se teollisuus takaisin? Ei saada, entiset rakenteet on tuhottu alkutuotannosta monella alalla ja nykyisin tehdään pääosin jalostusasteen lopputuotteita. Alkutuotanto tapahtuu jo pääosin muualla, myös high-tec tuotteiden osalta. Applen puhelin tehdään alusta loppuun jo Kiinassa, samoin Applen I-Pad jne.
        Kiinalaiset osaavat jo tehdä lähes kaiken mitä kaupoista löytyy. Tuottavat jo pääosin uusia brandejä korvaamaan maan ulkopuoliset tuotteet ja ovathan ne jo todella hyviä tuotteita tehneetkin.
        Tarvitaan vain raaja-aineita ja niitä Kiina saa nyt Afrikasta, Venäjältä yms.
        Kiina on ollut ehkä voimakkain suurvalta Afrikan itäosissa, saanut luottamuksellista jalansijaa monen Afrikanmaan silmissä.

        Kiinan ulkomaankaupan arvo nousi vuonna 2013 yli 3 000 miljardiin euroon ohittaen Yhdysvaltain ja nousten maailman suurimmaksi kauppamahdiksi.
        Vuonna 2014 Kiinan ja Afrikan välisen kaupan arvo oli 220 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. Se oli kasvanut 10 vuodessa yli 20-kertaiseksi.

        Kyllä Kiina on korttinsa hyvin pelannut!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe