äänien kuuluminen

ääniäkuuleva

ääniä ääniä ääniä kuulen koko ajan en pääse niistä eroon, kiroan koko elämäni, ne kiusaavat ja huutavat tekemään itselle pahaa ja kuulen kuinka toiset puhuvat pahaa,en pysty poistumaan kotonaan kun ihmisten äänet huutavat minulle koko ajan, olen viilellyt kädet verille mutta äänet ei vaan lähde ne pakottavat ja pakottavat ja siten on pakko tehdä mitäne käskevät, en jaksa enää tätä, nytkin äänet kieltävät mutta pakko oli kirjoittaa,miten vois äänistä päästä eroon,olisiko ainut keino kuolema,niin kai se olisi parempi

17

1305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivonhyvää

      Nuo äänesi käyttäytyvät juuri niin kuin minkälaista käytöstä pelkäät, että joku kohtelisi sua juuri noin. Olet pelkotilassa. Kun pelkosi helpottaa, myös äänet käyvät vähemmän pelottaviksi. Selviät kyllä!

    • Äänet_kuuluu_elämään

      Minäkin kuulen ääniä. Onneksi. Jotkut syntyvät kuuroina tai kuuroutuvat elämän aikana. He eivät kuule äänen ääntä.

      • Iäni

        Kuurotkin voivat kokea ääniharhoja.


      • Äänet_kuuluu_elämään
        Iäni kirjoitti:

        Kuurotkin voivat kokea ääniharhoja.

        Eivät voi. Ainoastaan omia ajatuksiaan.

        Jos sinulla on parempaa tietoa, esimerkiksi, että kuuroilla voi esiintyä tinnutusta, niin olen kiinnostunut kuulemaan.


      • Kyllävoi
        Äänet_kuuluu_elämään kirjoitti:

        Eivät voi. Ainoastaan omia ajatuksiaan.

        Jos sinulla on parempaa tietoa, esimerkiksi, että kuuroilla voi esiintyä tinnutusta, niin olen kiinnostunut kuulemaan.

        Ääniharha syntyy, kun aivot tulkitsevat omat ajatuksensa kehon ulkopuolelta tuleviksi. Tutkimuksissa on todettu, että itseasiassa ääniharhan aikana kuulosta vastaava aivokuoren osa aktivoituu, vaikka mitään ääntä ei ulkopuolelta tule. Eli kyllä, kuurokin voi kokea ääniharhoja koska kuurous johtuu yleensä ongelmista kuuloradassa (korvasta aivoihin johtavat hermot).


    • dfsadsfa

      Oletko sinä kohdannut elämässäsi henkistä ja/tai fyysistä väkivaltaa, jota et ole jostain syystä kyennyt kohtaamaan? Usein äänet heijastavat meissä sitä, miten meitä on kohdeltu, eli suhdettamme omaan itseemme. Jos olet joskus kokenut, että olet menettänyt kontrollin ruumiiseesi tai siihen, kuka olet, niin nuo äänet mielestäni heijastavat sitä kokemusta. Yrität nyt epätoivoisesti prosessoida kokemuksiasi, mutta koska ne ovat niin pelottavia, haluaisit vain hiljentää äänet, etkä kohdata niitä. Uskon, että äänet kohtaaminen on kuitenkin paras tapa käsitellä niitä. Yritä ymmärtää, mistä ne tulevat ja mitä ne haluavat sanoa. Miksi ne pilkkaavat sinua ja pakottavat sinua tekemään asioita? Ehkä äänistä ei kannata yrittää päästä eroon, koska sinun pitäisi oppi integroimaan ne osaksi minuuttasi niin, etteivät ne enää hallitse sinua.

    • Zqsqrn

      Kyllä kannattaisi hakea apua ammattilaiselta. Ehdottomasti. Minulla karkaa unet joka kevätkesä ja koitan unilääkkeen avulla pärjätä. Olen tarvittaessa hakenut apua ja olen saanut sitä terveyskeskuksesta. Töissä olen pystynyt silti käymään ja neljä vuotta sitten kävin niin alhaalla jotta jouduin osastollekkin mutta sieltä noustiin. Nyt tiedostan itse itseni ja unen karkaaminen on minulla yksi hälytysmerkki. Kuusi viikkoa on nytkin menty unilääkkeen avulla ja masislääkkeitä ei tarvita. Sinulla voi olla psykoottinen masis tai jotain sinne päin viittaavaa. Ei kannatte jäädä sängyn pohjalle makaamaan...

    • Äänenvaimentaja

      Kokeilepa homeopatiaakin, sieltä löytyisi varmasti auttavia valmisteita jos homeopaatti vain osaa hommansa. Onhan se Suomessa vähän heikkoa. Kiirtan voisi auttaa katso youtubesta miten sitä tanssitaan, siinä käytetään apuna vyöhyketerapiapistettä ison varpaan kärjessä, joka vaikuttaa aivoihin ja mantran laulaminen helpottaa omaa ahdistusta tai jos on kysymys ulkopuolisista vaikuttajista niin siinäkin se auttaa suojelevasti. Jooga-asanat mitkä vaikuttavat kurkkuun on hyväksi. Terapia olisi myös tarpeen.

    • OikeaPuzzle

      Tuota ongelmaa ei tietääkseni "itse" voi ratkaista, vaan siihen tarvitsee ulkopuolisen kuuntelijan, joka auttaa, ja maailmassa on onneksi siihen koulutettuja ja sopivia, täysin luotettavia ihmisiä, joille sinun kannattaa heti mennä puhumaan tuosta "vaivastasi". Voit oppia ajan kanssa hallitsemaan niitä "ääniä". Hae apua heti, jos koet turhaa kärsimystä. Ei sinun tarvitse kärsiä. Apua on saatavilla ja monet muut ovat olleet täsmälleen samassa tilanteessa kuin sinä, ja ovat löytäneet parannuskeinon, mutta siihen tarvitaan oikeanlainen apu.

    • Jos et uskalla puhua asiasta kenellekään niin aloita vaikka kirjoittamalla ne äänet ja ajatukset päiväkirjaan, paperille tai mihin vain ja heitä sen jälkeen se roskiin tai vaikkapa polta se. Se helpottaa kokemuksesta:)

      • Kyllästynytneuvoihin

        No ķyllä tässä elämässä on kuullut ääniä ihan kyllästymiseen asti.
        Tee sitä.
        Älä tee tuota.
        Alkaa pikkuhiljaa v*tuttamaan kaikki "hyvät neuvot".
        Saa niitä kirjoittaa ylös.
        Raamattu niistä tulisi.
        Eikä minkään valtakunnan apua niistä saa.
        Että antaa äänien kuulua.


    • Päätäpäpää

      Älä anna niille valtaa.
      Tässä päässä päätät sinä .

    • narrative

      Moniääniset on ääniä kuuleville ihmisille tarkoitettu vertaistukiyhdistys,

      http://www.moniaaniset.fi/

      "Mielen sisäiset äänet, kuulohallusinaatiot vai ääniharhat? Meillä Moniäänisissä puhutaan tuttavallisesti vain äänistä.

      Jos olet joskus kuullut ääntä, jolla ei ole fyysistä, ulkopuolista aiheuttajaa, on kyse tästä ilmiöstä. Yleensä äänet ovat puhetta, mutta ne voivat myös olla melua tai musiikkia. Tinnitus kuitenkin rajataan ilmiön ulkopuolelle.

      Yli 10 % ihmisistä kuulee ääniä. Suurimmalla osalla heistä äänet eivät häiritse elämää. Muutamalle prosentille ihmisistä äänien kuuleminen on kuitenkin rankka kokemus.

      Äänien selittäminen vain psyykkisen sairauden oireena on edelleen aika yleistä. Moniäänisissä tuomme esiin myös muita näkökulmia asiaan. Kannustamme ääniä kuulevia:

      - hyväksymään, että äänet ovat todellisia ja osa omaa itseä.

      - hyväksymään, että äänillä voi olla merkitys, joka liittyy omiin elämänkokemuksiin.

      Rankat äänet liittyvät yleensä traumaattisiin kokemuksiin ja ääniä kuuleva saattaa tarvita paljon tukea selviytyäkseen. Oman suhtautumisen muuttaminen on kuitenkin tärkeintä. Äänillä on valta niin kauan kuin kuulija pelkää niitä, yrittää taistella niitä vastaan tai päästä niistä eroon. Suhtautumisen muutos on henkisen kasvun prosessi, jonka myötä ääniä kuuleva mm. tutustuu ääniin, saa lisää itseluottamusta ja oppii arvostavampaa vuorovaikutusta äänien kanssa. "

      Eleanor Longden kertoo seuraavalla videolla siitä, miten alkoi kuulla ääniä ja miten hän selviytyi:

      https://www.english-video.net/v/fi/1800

      "Eleanor Longden oli aivan kuin kuka tahansa opiskelija, menossa yliopistoon kepein askelin ja vailla huolen häivää. Aina siihen asti, kunnes äänet hänen päässään alkoivat puhua. Nämä sisäiset kertojat olivat aluksi harmittomia, mutta ne kävivät vihamielisemmiksi ja käskevämmiksi, ja tekivät Longdenin elämästä painajaista. Hän sai skitsofreniadiagnoosin ja lääkityksen ja ennen pitkää järjestelmä, joka ei osannut auttaa häntä, hylkäsi hänet. Longden kertoo liikuttavan tarinansa vuosia kestäneestä matkastaan takaisin mieleltään terveeksi, ja kuvaa, kuinka hän onnistui selviytymään oppimalla kuuntelemaan ääniään."

    • Kiirtanputsaa

      Kun kuuntelee kiirtania monet on päässeet eroon vainoajistaan. Sen avulla putsataan jopa kummitustaloja. Tässä livenä kiirtania vielä uudenvuoden päivään saakka suoraan Ruotsista yötä päivää. Linkit vaihtuu välillä joten kannattaa etsiä Youtubesta otsikolla Live New Year Kiirtan Ydrefors 2019.

    • haeapua

      Mene ihmeessä lääkäriin,älä jää yksin vaivasi kanssa. Voit mennä vaikka akuuttina päivystykseen jos ei saa heti lääkärin aikaa. Kerro rehellisesti miltä sinusta tuntuu, saat heti apua ja pääset rentoutumaan .Stressi aiheuttaa myös äänien kuulumista.
      Älä jää odottamaan, lääkärit ovat sitä varten ,että auttavat tarvittaessa.
      Meillä kaikilla on omat vaivamme ja tarvitsemme enemmin tai myöhemmin lääkärin apua.
      Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen!

    • Lopetatrollaaminen

      Minäkin kuulen ääniä. Mutta sitten lopetan puhumisen.

    • T.m.p

      Ihmisillä, joilla on hyvin rikas sisäinen maailma, mielikuvitusmaailma, ja jotka ovat myös luovia ihmisiä, on huomattavasti suurempi mahdollisuus sairastua psyyken sairausiin kuin analyyttisesti ajattelevilla "järki-ihmisillä".

      Itse sairastuin psykoosiin v. 2001 juuri samana päivänä, kun kaapatut koneet lensivät WTC:n torneihin. Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ajattelin, että oliko tapahtuma todellakin minun syyni. Äänet sen minulle kuitenkin kertoivat. En edes ihmetellyt niitä ääniä mitenkään, pidin sitä yhtä-äkkistä äänien seuraa ihan luonnollisena, vaikkakin pelottavana.
      Menin kuitenkin töihin ja jatkoin kenellekään mitään kertomatta työssäkäyntiä, ja yritin näytellä normaalia, vaikka elämäni olikin muuttunut tuskalliseksi painajaiseksi.
      Sitä jatkui kolme kuukautta, kunnes erinäisten vaiheiden kautta jouduin/pääsin hoitoon sairaalaan.
      Lääkityksen alettua harhat alkoivat pikkuhiljaa poistua, ja pääsin takaisin siihen turvalliseen maailmaan, jossa taas pystyin ajattelemaan rauhassa itse, keidenkään äänten kontrolloimatta sanomisiani tai tekemisiäni.

      Ihan hetkessä äänien kuuluminen ei kuitenkaan lakannut. Outoa oli se, että pikkuhiljaa pahat äänet lakkasivat kuulumasta,, ja lopulta jäljelle jäi enää kaksi " enkeliä", jotka olivat esitelleet itsensä suojelusenkeleikseni, ja joilla oli ylimaallisen kauniit äänet. He toivottivat minulle aina hyvää yötä, ja olin jotenkin niin kiintynyt heihin, etten olisi halunnut heistä erotakaan.
      Realistinen minäni sanoi siihen kuitenkin, että en parannu kokonaan, jos en anna heidänkin mennä. Niinpä ajatuksissani sanoin heille hyvästit, ja että en enää kuuntele heitä. Silloin heidänkin äänensä poistuivat.
      Jatkoin kuitenkin psyykenlääkkeiden syömistä vielä pari vuotta varmuuden vuoksi, ja sitten ihan lääkäreilta lupaa kyselemättä pikkuhiljaa vähentelin ja lopulta lsain purettua koko lääkityksen. (Tätä en kuitenkaan kehoita ketään muuta tekemään, se ei ehkä onnistukaan)
      Minulla kuitenkaan sairaus ei ole uusiutunut, ja aika on jo kullannut nekin hirveät muistot yhdeksi osaksi elämää, jota se myös jollakin oudolla tavalla myös rikastutti, vaikkakin en enää koskaan sitä uudestaan halua kokea,

      Mene ihmeessä vaikka terveyskeskuksen päivystykseen, ja kerro rehellisesti tilasi, niin pääset heti jatkohoitoon. Tee se heti, koska ilman lääkitystä et parane.
      Minä en edes tajunnut omaa tilaani, ja olisin kuollut, jos eräät ihmiset eivät olisi toimittaneet minut tahdosta riippumattomaan hoitoon.
      Mene sinä itse, ettei sinulle käy samoin, tai vielä pahemmin.
      Kyllä sinäkin tulet toipumaan. Onnea matkaasi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe