Eriseuraa karta

Outotouhu

Ei ole vaikea karttaa eriseura esikoisia kun lapsuudesta asti tiivistä kanssakäymistä pitänyt ystävä lopetti seuroissa käymisen ja puheet kääntyi vikojen etsimiseen Esikoislestadiolaisista ja etenkin vanhimmista , saarnoja kyllä kuunneltiin mutta sillä mielellä että niistä kaivelemalla kaiveltiin oletettuja ja luuloteltuja väärin puhumisia. Omaa ymmärrystä kyllä rupesi löytymään vaikka muille jakaa, Kaikki oli väärää ja huonoa mitä saarnaajat puhui . Samalla kanssakäyminen hänen puoleltaan loppui kuin seinään. Samanlaisia tarinoita tästä ystävyyksien kerralla katkaisusta olen kuullut muiltakin uskon veljiltä ja sisarilta. Kehotetaanko oikein esikoisissa katkomaan siteet Esikoislestadiolaisiin , vaikea on ymmärtää että näin kehotettaisiin kuitenkaan tekemään , ehkä kysymys on katkeruudessa ja vihollisen työstä.

83

3615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VoiSitäPimeyttä

      Kyllä Hävettää esikoiset Ryn eriseuranpuolesta
      Moni rippilapsi ihmetteli miksi isovanhempani Miksi kummisetäni mikski kummitätini miksi ehkä isäni tai äitini ei tullut rippijuhliini. Kyllä kaikki ja kaikenlaiset kuolleen uskon pileet ja pippalot käydään lävitse. käydään konserteissa Käydään kuolleenuskon ekumeeniset tapahtumat ehtoolliset ja jumalanpalvelukset käydään ravintolat ja tanssipaikat. eikä silti voida edes omien läheistensä rippijuliin tulla. Voi sitä suurta pimeyttä.

      • käskytkunniaan

        Tee parannus valehtelusta, se on vieläkin synti, vaikka siinä elätte.


      • kirkkokansaa

        Voi pimeyttä eriseurassa


      • EiköMuutaOllutSanotavaa
        käskytkunniaan kirjoitti:

        Tee parannus valehtelusta, se on vieläkin synti, vaikka siinä elätte.

        Eriseurasta pitää tehdäkin parannus. He eivät peri taivaanvaltakuntaa Sanotaan raamatussa


      • Laupiassamarialainen

        Kaikenlaisia kissanristiäisiä sitä vietetään kuin on hyljätty elävä Jumala. Voivoi ku ei olla ehtoollisen merkitystäkään ymmärretty. Niin suurta teatteria, niin suurta teatteria. "Katsokaa nyt vanhat miehet, tulkaa oikein kaikki katsomaan kun nuoret tytöt kävelee vähissä vaatteissa on se on se niin kaunista." Voivoi raukkoja.. Teatteri päättyy kerran ja silloin tulee suuri hätä...


    • huomioituonkyllä

      Tyypillinen kertomus eriseuraan eksyneitä oma viisaus on päällepäin näkyvissä

    • mitäs_tähän_nyt_sanoisi

      Eiköhän suhteiden katkaisu johdu molemminpuolisesta laiskuudesta ja sotaväsymyksestäkin. Oletko käynyt Esikoiset ry:n seuroissa juttelemassa "väsyneiden" kavereidesi kanssa?

      • saattojoukko

        Ei eriseurasta ole mitään saatavaa kotona on hyvä olla ja lähteä


    • 87699633

      Ajatelkaa tuota miten on pimeäksi mennyt eriseura

    • 45456456356356

      Tuollaisten juttujen perään on todettava, että ilmeisesti yo kirjoittajilla on opin pohja ja raamatun tuntemus aika heikolla tasolla, jos sitä on ollenkaan.
      Kollektiivinen usko, tämän kristillisyyden seuraaminen riittää.

    • Isaksonilaisuusjyrää

      Aloittaja ja kaikki muutkin eriseuran parjaajat: muistakaa, että eriseura-puhe on pohjimmiltaan hengellistä vallankäyttöä ja lestadiolaisten rakastama haukkumanimi kaikista, monista, toisista lestadiolaissuunnista. Jos hyväksytään tosiasia, että oman lessuyhteisön ulkopuolella on pelastuvia, ei kannata eriseurasta länkyttää. Jos sinun lessuyhteisösi on ainoa joka pelastaa, mietippä sille raamatullinen peruste. Ei meinaan Ruotsissakaan ole sitten kun muutamia satoja jotka pelastuvat, loput 10 miljoonaa menevät helvettiin.
      Uusimmassa raamatunkäännöksessä ei ole koko eriseura-sanaa.

      • 446786

        Alkutekstin mukaan jotenki nii että epäjumalan palvelijan apteekki on lahkolaisuus. Gal.5:20 tit.3:10 kun on kerran /kahdesti asiasta huomauttanut kehotus lähteä muualle. Lahkolaisuus ole muka sama kuin eriseura?


      • SipuilleTöitä

        Huonosti eriseuran esikko olet aamattusi lukenut


    • Miksi_petät_itseäsi

      On aivan selvää että jos Jeesus ja puhdas evankeliumi vaihdetaan Persäterin ja Minden höpinöihin, ja sakramantitkin otetaan "omiin käsiin", niin eihän sellaisessa liikkeessä voi enään jatkaa. Nuoret käsitän hehän eivät tunne esikoislestadiolaisuutta, kuin näiden kahden äijän höpinöiden osalta.
      Jumalan sanaan ja Kristuksen uhriin me kristityt luotamme, emme muutaman narsistin johtamaan yhditykseen joka kuvittelee olevansa ainut oikea Kristuksen seurakunta ja sulkevat muilta evankelumin.

      "Lapinluottamus", - herätkää nyt rakkaat veljet ja sisaret jota tuollaisia höpinöitä uskotte ja seuraatte.

      • voi_ei_kulonen_taas

        kulonen tyylistään tunnetaan


    • Käärmekeittoa

      Kyllä on moni asia tullut vapaaksi,nyt kun katselee esim.Facebook sivuja niin siellä on kuvia joissa"keitto"maistuu ja alkoholi on tullut luvalliseksi,voi pyhäthyssykät,sääliksi käy.

      • keittelijä

        Niinpä se vain Jeesuskin viimeisellä ateriaallaan nautti ihan viiniä, lieneekö sekään autuaaksi tullut... :O


    • ItsepetoksenJäljet

      Eriseura on sellainen seura, joka rakentaa johonkin muuhunkin autuutensa kuin vain ja ainoastaan Kristukseen. Eriseuran uskontunnustus onkin "vain me pelastumme". Siitä tunnet aina eriseuran. Sillä on oma seura, jonka sisällä jäsenistö muhii omassa liemessään, välittämättä Kristuksen lähetyskäskystä viedä ilosanomaa kaikkeen maailmaan.

      Sehän on helppo tie, ylistetään firmaa, ylistetään firman johtajia, ylistetään firman julistajia jotka ylistävät firmaa ja sen johtajia. Kateedereilta valhedellaan muista Kristukseen uskovista ja kehutaan oma porukka maasta taivaaseen.

      "Lapinluottamus" vallanhimoisen paavi Purnun keksimä klisee. Luuli olevansa lestadiolaisuuden omistaja!

      Miksi te raukat yhä nukutte. Miksi ette usko Kristukseen, miksi ette usko Kristuksen sovittaneen koko maailman synnit? Miksi ette usko niin kuin Raamattu sanoo, että jokainen jolla on usko Kristukseen pelastuu?

      OIkea vastaus on, koska olette muista kristityistä eristäytynyt, maallikkojohtoinen, itseriittoinen, ja omahyväinen eriseura.

    • Uskovahvast

      Aloittajan teksti tuntui ikävältä, katkeralta, pelokkaalta. Usko Kristus ja vain Kristus sovittajaksesi niin pelko, katkeruus, viha muuttuu rakkaudeksi. Usko, sinun syntisi on annettu anteeksi.

      • Köyhäveli

        Mitähän katkeraa ja pelokasta löysit aloittajan tekstistä ??? Minä löysin vain oikeaan osuvan huomion ko. asiasta.


    • Pavez

      Aloittaja kirjoittaa hyvästä aiheesta. On kuitenkin kääntänyt tosiasiat päälaelleen. Eiköhän se yhteydenpito kuitenkin ole katkennut ja katkaistu sieltä esikoislestadiolaisten puolelta. Paljon on tähän kehoitettu saarnoissakin ja juuri tuo "eriseuraa karta" on tullut näkyväksi tunnuslauseeksi, jota ei aiemmin lainkaan ollut saarnapuheissa ja keskusteluissa esillä. Tässä halutaan kääntää tosiasiat väärin päin ihan samalla tavalla kuin uusimmassa Rauhan siteessä Lannavaaran jutut.

      Esikoisten saarnat ovat kaikki julkisia ja kuunneltavissa. Etsikää sieltä yksikin kehoitus tällaiseen rakkaudettomuuteen ja yhteydenpidon katkaisuun. Ei taida löytyä.

      Vahvistaako tällainen vääristely jotenkin omaa uskoa? Jos vahvistaa, niin silloin voi myös kysyä, mihin kirjoittaja uskoo?

      Keskittykää esikoislestadiolaiset tuleviin lapinlähetyksiinne ja antakaa Esikoisten tehdä työtä omalla sarallaan. Tervetuloa jo isiemme aikanaan käymään Juhannuksen ehtoollisjumalanpalvelukseen Ristin kirkkoon la klo 10.

      • maistuuvarmaanjollekin

        Polkkatukat istuu eriseurassa


    • voihyväntähen

      KAi te nyt sen verran ymmärrätte että lutterin laitos on suurin eriseura heti paavin jälkeen, vai ymmärrättekö !

      missä Raamatussa puhutaankaan rippijuhlista ja kummilusikoista häh, ettekö t etajua että kaikki nuo ovat tyhjänveroisia muotomenoja, toisen käden sormiin sopii ne rippilapsenne joilla on mitään omaa jumalasuhdetta ja uudestisyntymä on tuntematon asia.

    • herätysjoviimeinkin

      Vain täydellisen tietämätön evankeliumista kuvittelee että vauvan kasteessa muka tapahtuu jotain hengestä syntymistä, kun kohde ei tajua mitään mistään, ja sitä te muka olette sitten virkappapien ja kanttorien voimnalla siirtämässä Jumalan syliin, jossa se on ollut alusta asti, ilman vähääkään syntiä ja synnin syyllisyyttä !

      usko tulee kuulemisesta jos tulee, ja jos tulee siihen tarvitaan ymmärrrys mistä ouhutaan ja kenelle puhutaan ja miksi puhutaan, vauva makaa tutti suussa eikä taatusti tajua mitään evankeliumista, ei enempää kuin raveistakaan.

      oi sokeuden määrää,

      • teuta011

        Jeesus on luvannut olla LAPSEN usko,
        mitä sanotte siihen .


      • Tottaon
        teuta011 kirjoitti:

        Jeesus on luvannut olla LAPSEN usko,
        mitä sanotte siihen .

        Sanon että sallikaa lasten tulla minun tyköni sillä senkaltaisten on taivaan valtakunta ja myös sanon.... ilman uskoa on mahdotoin kelvata Jumalalle.


      • eihyvänenaika
        teuta011 kirjoitti:

        Jeesus on luvannut olla LAPSEN usko,
        mitä sanotte siihen .

        Sanotaan että älä höpötä aikuinen ikämies enempää tuota hokemaasi jolle ei ole mitään perusteita Sanassa.


      • eihyvänenaika
        Tottaon kirjoitti:

        Sanon että sallikaa lasten tulla minun tyköni sillä senkaltaisten on taivaan valtakunta ja myös sanon.... ilman uskoa on mahdotoin kelvata Jumalalle.

        No niin kerropaps nyt ihan omin sanoin mitä tahdot olla sanomassa noilla, .... sallikaa... ym tarinoilla?
        Eihän siinä ole kyse mistään kastamisista eikä kukaan usko mitään toisen puolesta, y,mmärrättekö t emitään Raamatun asioista !=!?


      • Tottaon
        eihyvänenaika kirjoitti:

        No niin kerropaps nyt ihan omin sanoin mitä tahdot olla sanomassa noilla, .... sallikaa... ym tarinoilla?
        Eihän siinä ole kyse mistään kastamisista eikä kukaan usko mitään toisen puolesta, y,mmärrättekö t emitään Raamatun asioista !=!?

        Jos raamatun kirjoitukset ovat sinulle tarinoita niin mene muualle viisastelemaan. Montako sanaa kirjoitin kasteesta? Mutta kirjoitettu on että ilman uskoa on mahdotoin kelvata Jumalalle! Ja samassa yhteydessä kun Vapahtaja sanoo opetuslapsilleen: Ellettette käänny ja tule niinkuin lapset,ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan hän sanoo myös; Joka pahentaa yhden näistä pienimmistä jotka USKOVAT minun päälleni,parempi hänen olis että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hän heitettäisiin meren syvyyteen. Ja tuota myllynkiven kalua täällä tuntuu löytyvän hulluine ymmärryksineen


      • niinkösemenee
        Tottaon kirjoitti:

        Jos raamatun kirjoitukset ovat sinulle tarinoita niin mene muualle viisastelemaan. Montako sanaa kirjoitin kasteesta? Mutta kirjoitettu on että ilman uskoa on mahdotoin kelvata Jumalalle! Ja samassa yhteydessä kun Vapahtaja sanoo opetuslapsilleen: Ellettette käänny ja tule niinkuin lapset,ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan hän sanoo myös; Joka pahentaa yhden näistä pienimmistä jotka USKOVAT minun päälleni,parempi hänen olis että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hän heitettäisiin meren syvyyteen. Ja tuota myllynkiven kalua täällä tuntuu löytyvän hulluine ymmärryksineen

        Eli olet sanomassa että kaikki pienet lapset myöskin brasilian viidakossa USKOVAT Hänen päälleen, niinkö ?

        ja tietenkin padasjoella ja ivalossa jellivaarasta puhumattakaan..?!


      • Tottaon
        niinkösemenee kirjoitti:

        Eli olet sanomassa että kaikki pienet lapset myöskin brasilian viidakossa USKOVAT Hänen päälleen, niinkö ?

        ja tietenkin padasjoella ja ivalossa jellivaarasta puhumattakaan..?!

        Niimpä


      • setäteologiaeiaukea
        niinkösemenee kirjoitti:

        Eli olet sanomassa että kaikki pienet lapset myöskin brasilian viidakossa USKOVAT Hänen päälleen, niinkö ?

        ja tietenkin padasjoella ja ivalossa jellivaarasta puhumattakaan..?!

        Pitääkö lapsen lisäksi uskoa ruotsalaisille setämiehisten päälle pelastuakseen? Vai riittääkö pelkkä Jeesus? Jos kuitenkin pitää niin miten ihmeessä siellä Brasiliassa tai vaikkapa Indonesiassa saa mahdollisuuden päästä uskomaan Jeesuksen Kristuksen lisäksi ruotsalaisiin setiin. Kyllä tässä tapauksessa lapsosilla taitaa olla vain hopeaa jaossa.

        Jos jostain syystä ruotsalaiset setämiehet eivät olisikaan Brasilian, Filippiiinien tai minkään muiden maiden lasten pelastumisen kannalta oleellisia ja todettaisiin että pelastumiseen riittää usko Jumalaan ja siihen mitä Raamattu opettaa. Mitä ihmettä nämä selitykset ainoasta oikeasta Kristuksen seurakunnasta, opillisesti erehtymättömine ruotsalaisine setämiehineen sitten on? Miksi olematon ruotsalaisia setämiehiä seuraava joukko kokee että he ovat ainoat ihmiset maanpäällä jotka pelastuu? Siksikö että heillä on oikeat asusteet ja oikeat tukat vai mistä on kysymys?

        Anteeksi mutta tämä ruotsalaisiin setämiehiin kulminoituva teologia on minulle vaan liian vaikeaa ymmärtää vaikka kuinka lapsen uskossa, viallisesena ja syntisenä Jeesuksen Kristuksen pelastustyöhön luottavana kristittynä maallista matkaan kilvoittelenkin.


      • noOnTohkeissaan
        setäteologiaeiaukea kirjoitti:

        Pitääkö lapsen lisäksi uskoa ruotsalaisille setämiehisten päälle pelastuakseen? Vai riittääkö pelkkä Jeesus? Jos kuitenkin pitää niin miten ihmeessä siellä Brasiliassa tai vaikkapa Indonesiassa saa mahdollisuuden päästä uskomaan Jeesuksen Kristuksen lisäksi ruotsalaisiin setiin. Kyllä tässä tapauksessa lapsosilla taitaa olla vain hopeaa jaossa.

        Jos jostain syystä ruotsalaiset setämiehet eivät olisikaan Brasilian, Filippiiinien tai minkään muiden maiden lasten pelastumisen kannalta oleellisia ja todettaisiin että pelastumiseen riittää usko Jumalaan ja siihen mitä Raamattu opettaa. Mitä ihmettä nämä selitykset ainoasta oikeasta Kristuksen seurakunnasta, opillisesti erehtymättömine ruotsalaisine setämiehineen sitten on? Miksi olematon ruotsalaisia setämiehiä seuraava joukko kokee että he ovat ainoat ihmiset maanpäällä jotka pelastuu? Siksikö että heillä on oikeat asusteet ja oikeat tukat vai mistä on kysymys?

        Anteeksi mutta tämä ruotsalaisiin setämiehiin kulminoituva teologia on minulle vaan liian vaikeaa ymmärtää vaikka kuinka lapsen uskossa, viallisesena ja syntisenä Jeesuksen Kristuksen pelastustyöhön luottavana kristittynä maallista matkaan kilvoittelenkin.

        Hillitse nyt itsesi (hyvä mies/nainen) ja mene ihmeessä kuuntelemaan Jumalan Sanaa, vaikka molempiin yhdistyksiin tai jompaan kumpaan !!


    • Kiitettykiitetty

      Köyhäveli tulee myös rikkaaksi kun saa kristuksen sovittajakseen. Taakse jää suuret kysymykset, epäilykset, katkerat ja pelokkaat kirjoitukset. Tilalle tulee rauha ja ihmetys....minäkin saan uskoa juuri tällaisena. Ei tarvitse tehdä vaan ottaa armo ilmaiseksi. Kiitollisuus voittaa silloin epäilykset,katkeruudet,pelot. Ota armo vastaan ja usko vapaasti.

    • eihyvänenaika

      Mitä järkeä on tuossa teutan hokemassa että Jeesu son luvannut olla lapsen usko !!??

      usko tulee kuulemisesta ja se taas tulee evankeliumin kautta, ei siihen ol e mitään kiertotietä, jokainen uskoo tai on uskomatta evankeliumin kuulemisen jälkeen, eikä Jeesus kenenkään puolesta voi uskoa, miksi ei usko samalla koko mailman puolesta ja sillä selvä, eli jokin tolkku sentään noissa kuvitelmissakin saisi olla.

      • " ei hyvä "
        -
        Mihin olet unohtanut, että Jumala on antanut uskon
        kenelle tahtoo ilman höpinöitäsi . . .


      • Heip

        Ooksää muuten kattonu onko sun näppämissä % merkkiä.


      • herääteutajo
        padasjoenukko kirjoitti:

        " ei hyvä "
        -
        Mihin olet unohtanut, että Jumala on antanut uskon
        kenelle tahtoo ilman höpinöitäsi . . .

        Niin se kertoo Jumalan Kaikkivaltiudesta, ei siitä, että teutra tai joku voisi etsiä Raamatusta tukea kaikenmailman uskonnollisille selityksille vauvan uskomisista ja muusta hömpästä!


      • OnLöytynytkin
        herääteutajo kirjoitti:

        Niin se kertoo Jumalan Kaikkivaltiudesta, ei siitä, että teutra tai joku voisi etsiä Raamatusta tukea kaikenmailman uskonnollisille selityksille vauvan uskomisista ja muusta hömpästä!

        Raamatusta kuuluu hakea tukea lapsenuskon vahvistamiseksi.


      • saiskotietää
        OnLöytynytkin kirjoitti:

        Raamatusta kuuluu hakea tukea lapsenuskon vahvistamiseksi.

        Missä Raamattu puhuu lapsenuskosta?


      • teuta011
        saiskotietää kirjoitti:

        Missä Raamattu puhuu lapsenuskosta?

        Monessakin paikassa, mm. antakaa lasten tulla tyköni.
        ja pienempien pahentajat jotka, pahentaa Häneen Uskovia.
        Aivan pieniäkin lapsia, Hän tarkoittaa, muutamia kohtia
        mainitakseni, ja kun Hän otti heitä syliin ja piti hyvänä
        kukapa teistä' voi sanoa ettei Hän kastanut heitä suunsa
        vedellä, siinä ei ole tarve isosta vesimäärästä kun se käy.
        -


      • teuta011
        teuta011 kirjoitti:

        Monessakin paikassa, mm. antakaa lasten tulla tyköni.
        ja pienempien pahentajat jotka, pahentaa Häneen Uskovia.
        Aivan pieniäkin lapsia, Hän tarkoittaa, muutamia kohtia
        mainitakseni, ja kun Hän otti heitä syliin ja piti hyvänä
        kukapa teistä' voi sanoa ettei Hän kastanut heitä suunsa
        vedellä, siinä ei ole tarve isosta vesimäärästä kun se käy.
        -

        Markus, 10:14-15.
        Efessoilaisille 4:22-24.
        Room, 6:1-4.
        -
        Kristus on läsnä kasteessa, aina ja joka kerta.
        -


    • miksieivalokelpaa

      voi voi teuta seikkailee taas vanhoilla poluillaan.

      Markus 10: 14-15

      ei kerro mitään mistään lapsenuskosta vaan lapsen uskosta Jeesukseen, joka ei eroa mitenkään aikuisen uskosta, paitsi että on koettelematonta ja juurtumatonta , josta Sana kehoittaa kasvamaan aikuiseksi.

      usko tulee kuulemisesta kaiken ikäisille, ei ole mitään erilaista tkaovea johonkin lapsenuskoon, vaan on vain yhtä lajia ja se on syntisen hätäilyä Jeesuksen autettavaksi,
      Lapsen usko on vilpitöntä mutat myöskin täysin aikuisen manipuloitavissa ja ohjattavissa, Jeesus nostaa lapsen uskomisen esikuvaksi vain siksi että se on vilpitöntä ja yksinkertaisen luottavaa.

      Efesolaiskirjeen kohta ei puhu mitään lapsenuskosta vaan ihan muusta asiasta, et kai tosissasi sitä laittanut aihettasi pönkittämään ?!?

      Roomalaiskirje ei puhu mitään vauvan kasteesta, vai onko teillä sielläpäin noin jumalattomia vauvoja että Paavali heille kirjoittaa.....1. Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
      2. Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? , ,... huh !!??

      kyllä minun on pakko sanoa että teutalla ei ole mitään tajua aiheesta niin hassuja Raamatunkohtia yrität laittaa aiheen tueksi ei hyvä isä sentään !!?!?!&%¤

    • sääliksikäysokeita

      Ei ol eihme että lestalaiset hajoaa yhä uusiin osiin kun mitään tervettä oppia ei Raamatusta tajuta, vaan kaikki suunnilleen on jotain ihmevääntelyitä kuten tuokin lapsenuskon esittely!

      Raamatussa on kehoitus kasvaa aikuiseksi uskossaan, siellä ei mitään lapsenuskoja pidetä esillä eikä minkäänlaisena päämääränäm, ja miksi olisikaan, lapsi on lapsi joka asiassa, ei höänestä ole vastuun kantajaksi senkin jokaisen luulis ymmärtävän.

      mutta kun usko on kirkollisille mystiikkaa alusta loppuun, niin siinä ei ole tilaa terveelle opille millään tasolla eikä tavalla.

      • ymmärsitkö

        Silloi kun Jeesus on ollut konkreettisesti läsnä, silloin siinä on ollut myös kaikki , koko syntien antaaksiantamus, kaste ja ehtoollinen.Ei Hänen ole niitä tarvinut erikseen tehda, Jeesushan on Jumalalta tullut syntienanteeksiantamus.


      • EiTäysilläValoilla

        Hei tämä Teuta on Lestaadiolaisuuden irvikuva Suurin änkyrä joka keskuudestamme löytyy Riitelee kaikkienkanss


      • annaPalaa
        EiTäysilläValoilla kirjoitti:

        Hei tämä Teuta on Lestaadiolaisuuden irvikuva Suurin änkyrä joka keskuudestamme löytyy Riitelee kaikkienkanss

        ei tämä teuta niinkään välttämättä riitele !
        esiintymisen tarve on vaan kovin ylitsepääsemätöntä hänellä !
        onko syntikään tuollainen tapa ?


    • OddjaPersätteroikeuteen

      Miksi ryhdyitte eriseuralaisiksi ja jätitte kirkon joka on kaiken a ja o. Perustitte uuden suljetun ”pohjoiskoreanne”. Siellä saarnataan väärää oppia. Loukataan ihmisoikeuksia. Painetaan naiset maanrakoon. Muistuttaako hieman muslimimeininkejä. Muistuttaako hieman pohjoiskoreameininkejä. Ahneuden perkele, kunnian perkele, rasismi ja suljettu itsekeskeisyys kasvaa ja kasvaa. Miettinyt olen koska tulee se päivä kun saarnaajasekopäistä joku haastetaan oikeuteen valehtelusta ja itsekeksityistä päästä revityistä sekopääjutuista. Saatanan tekosia ja aivoituksia sanelevat saarnakiimoissaan.

      • VäärääTietoa

        Väärää tietoa Emme me esikoislestaadiolaiset ole perustanewt mitään eriseuraa vaan esikoiset Ry perustettiinn2016
        Kirkkomme ei vaan hyväksy että joku muu taho jakaisi sakramentteja kuin he ja heidänpappinsa siis he ovat harhaoppisia tässäkin asiassa samoin naispappeuden ja homojensiunaamisten suhteen. Meillä ei ole muuttunut mikään emme vain hyväksy kirkon harhoja siksi he. Sanoutuivat yhteistyöstä irti.


      • teuta011

        " väärää "
        -
        Ei homoja vihitä vieläkään, vaikka se oli yksi kriteeri,
        Vai ei teillä' ole muuttunut mikään Miksi sitten 6.7-14
        määrittelitte hommat pieleen, oletteko sitä mieltä et
        4,000,000 jäsentä on vääremmässä kuin 10,000 Es/Lestaa-
        -


      • 468031

        Olikohan niitä 40 pappia jotka on vihkiny homppa . Miksi asettelet neljä miljoonaa "omalle puolelle oletko varma että ovat kanssasi samaa mieltä , tai 300 erikoisen kanssa samaa mieltä.


      • 468031 kirjoitti:

        Olikohan niitä 40 pappia jotka on vihkiny homppa . Miksi asettelet neljä miljoonaa "omalle puolelle oletko varma että ovat kanssasi samaa mieltä , tai 300 erikoisen kanssa samaa mieltä.

        Kirkon jäseniä on Suomessa tuo 4 miljoonaa. SIKSI.
        -


      • padasjoenukko kirjoitti:

        Kirkon jäseniä on Suomessa tuo 4 miljoonaa. SIKSI.
        -

        Toiseksi meitä ESIKOIS ry:tä on jo yli 1400 kirjattu
        Ja kirjauskset jatkuu noin 1605 saakka ainakin .
        -


      • 468031

        Tutki vähä tilastoja ku ei jäseniä ole neljä miljoonaa kirkossa.


      • Pietiläinen
        VäärääTietoa kirjoitti:

        Väärää tietoa Emme me esikoislestaadiolaiset ole perustanewt mitään eriseuraa vaan esikoiset Ry perustettiinn2016
        Kirkkomme ei vaan hyväksy että joku muu taho jakaisi sakramentteja kuin he ja heidänpappinsa siis he ovat harhaoppisia tässäkin asiassa samoin naispappeuden ja homojensiunaamisten suhteen. Meillä ei ole muuttunut mikään emme vain hyväksy kirkon harhoja siksi he. Sanoutuivat yhteistyöstä irti.

        Esikoislestadiolaiset ry on moninkertainen eriseura oikeasta elävästä ja autuaaksi tekevästä uskosta. Ymmärrä nyt se selvä asia.


      • varoituksen_sana
        Pietiläinen kirjoitti:

        Esikoislestadiolaiset ry on moninkertainen eriseura oikeasta elävästä ja autuaaksi tekevästä uskosta. Ymmärrä nyt se selvä asia.

        Esikoislestadiolaiset ry on eriseura joka rypee lahkolaisuuden synnissä! Omavanhurskaat lahkojohtajat marsittaa sokeaa laumaansa kadotukseen rahankiilto silmissään.

        Sokeat seuraajat iloitsevat, pilkkaavat sekä halveksuvat muita kristittyjä palvoessaan johtajiaan pyytettömästi. Kerran kuitenkin tulee päivä jolloin silmät avataan. Silloin ilo ja pilkka muuttuu iäiseksi itkuksi ja hammasten kiristykseksi.

        Avatkaa sitä ennen silmänne ja tehkää parannus ihmisopista ja lahkolaisuudesta. Sitä toivomme ja rukoilemme!


    • ÄläValehtele

      VäärääTietoa
      19.6.2018 18:37

      Kun sinä raukka et tunne esikoislestadiolaisuuden historiaa, silloin on parasta pitää pienempää lärviä.

    • Miksi_valehtelette

      Esikoislestadiolaiset on ensimmäinen vapaakirkoksi eksynyt lestadiolaisuuden haara tämä tapahtui Amerikoissa jo 1924 ja nyt 2015 Suomessakin. Tämä on de facto. Valheita ei kannata täällä viljellä, koska täällä tiedetään.

      • teuta011

        Miksi -
        -
        Niin Ameriikassa ei ole koskaan ollut valtion kirkkoa !
        Ei sitä voi topata johonkin vuoteen.
        -


      • VainMe
        teuta011 kirjoitti:

        Miksi -
        -
        Niin Ameriikassa ei ole koskaan ollut valtion kirkkoa !
        Ei sitä voi topata johonkin vuoteen.
        -

        Valtionkirkko =
        vain- me -kirkko.


    • 680531

      Esikoiset ry:lle Raamattuakin tärkeämpi tietolähde Suomi24,palsta. Totuus löytyy omista luuloista .

    • epäilykset_suuret

      eriseura on hirvittävä synti, kohta saamme sen lapinvanhimmilta kuulla. He myös tietävät ketkä siihen ERISEURAAn kuuluvat.

      Voi kuitenkinmaailmaa pahennuksineen, sääliksi käy noitapahentajia ja heidän seuraajiaan. Niissä ei ole muu näkyvillä kuin omanvoitonpyynti. Ensimäisestä surasta alkaen, jossa muutoin alkaa se valheen puhe? Teuvaltako? Vai mista, ja koska?

    • ÄlkääEksykö

      Tuosta näkee ketä asikoislestadiolaiset jumalanaan kumartavat. On erikoista ettei Kaikkivaltias Jimala ja hänen sanansa merkitse mitään kiihko- esikoislestadiolaiselle.

      Eihän evankeliumia Kristuksesta ole millekään yhdistykselle annettu yksityisomistukseen. Esikoislestadiolaisiksi nimetty joukko syntyi 1800/1900 lukujen taitteessa tapahtuneessa lestadiolaisen liikkeen hajaannuksessa. Itsevaltainen omnipotentti Joonas Purnu kuvitteli omistavansa yksinoikeudella kokonaan Jeesuksen Kristuksen perustaman maailmanlaajuisen seurakunnan.

      Hullumpaa ja tietämättömämpää kristittyä maailmassa tuskin on, kun dellainen henkilö on joka kuvittelee omisytavansa Jumalankin ja hänen valtakuntansa.

      Suuruudenhulluus, luulot ja tietämättömyys kristinuskosta on saavuttanut huippunsa näissä sokeissa "vain me pelastumme" - joukoissa.

      Sääli vaan, niissä valheisiin uskovat ihmiset todella kärsivät. Kristus vapauttaa omansa orjuudesta. Jeesus kutsuu jokaisen seuraajansa nimeltä. Jumalan valtakuntaa ei peri missään joukoissa, vaan uskomalla Kristuksen henkilökohtaiseksi vapahtajakseen ja syntiensä sovittajaksi. Me kristityt julistamme Kristusta, joka on Jumalan Sana, me emme joukkoja tai kirkkoja, joulot ja kirkot eivät ketään pelasta, Jeesus pelastaa jokaisen joka häneen uskoo ja hänet Herrakseen tunnustaa. Niin kuin Raamattu sanoo.

    • 35807531

      Tosta sen näkee esikoisiin menneiden ihmispalvonnan , ei ole ihme että joutuu uskomaan muilla kulmilla luulouskossaan.

    • jasesoijasesoi

      Esikoille kitarat

      • Lahkolaisuuspelastaa

        Painu nyt helvettiin täältä päätä aukomasta saatanan pelle.


      • hermovika

        Vihanhallintaan löytyy nykyään lääkkeet ja terapiaa. Vai onko vain ottamatta?


    • älä_petä_ittees

      35807531 kirjoitta valheensa 20.6.2018 klo 7:01

      "Tosta sen näkee esikoisiin menneiden ihmispalvonnan , ei ole ihme että joutuu uskomaan muilla kulmilla luulouskossaan."

      Kerroppa nyt ihan ensimmäiseksi pelle, kuinka monta vuotta olet kuulunut esikoiset ry:een?

      Meillä Esikoiset ry:ssä on yhteensä tuhansien vuosien kokemus esikoislestadsiolaisista harhaopeista, tunnemme ne kuin omat taskumme. Heti kun oddgunnar opin julistus alkoi 1990 alussa, alkoi hajoitustyö Gunnar Persäterin ja Odd Minden johdolla.

      Kollit jotka eivät tunne liikettä juuri lainkaan, (justiin munasta kuoriutuneita untuvikkoja nämä valehtelijat täällä), uskovat liikkeen kateedereilta levitettyjä valheita.

      • 08546571145637

        👺 pitkää nenää sitä kiukuttelet.


    • älä_petä_ittees

      35807531 kirjoitta valheensa 20.6.2018 klo 7:01

      "Tosta sen näkee esikoisiin menneiden ihmispalvonnan , ei ole ihme että joutuu uskomaan muilla kulmilla luulouskossaan."

      Kerroppa nyt ihan ensimmäiseksi pelle, kuinka monta vuotta olet kuulunut esikoiset ry:een?

      Meillä Esikoiset ry:ssä on yhteensä tuhansien vuosien kokemus esikoislestadsiolaisista harhaopeista, tunnemme ne kuin omat taskumme. Heti kun oddgunnar opin julistus alkoi 1990 alussa, alkoi hajoitustyö Gunnar Persäterin ja Odd Minden johdolla.

      Kollit jotka eivät tunne liikettä juuri lainkaan, (justiin munasta kuoriutuneita untuvikkoja nämä valehtelijat täällä), uskovat liikkeen kateedereilta levitettyjä valheita.

      • 35654738

        Sehän on niin että esikoiset ry itse mainostaa kuinka heillä on esiintynyt ihmispalvontaa . Ja että tällä palstalla tuodaan esiin vain faktatietoa .


      • VoiPimeydenMäärää

        Vaatii muuten melkoosta ihmis palvontaa kun uskoo Ev lut papin olevan ainoa Jumala joka saa ehtollisen jakaa kastaa ja vihkiä. Jo on Valtaava pimeys. Esikoiset RYssä


      • 8388383
        VoiPimeydenMäärää kirjoitti:

        Vaatii muuten melkoosta ihmis palvontaa kun uskoo Ev lut papin olevan ainoa Jumala joka saa ehtollisen jakaa kastaa ja vihkiä. Jo on Valtaava pimeys. Esikoiset RYssä

        Ootko oikeasti idiootti vai esitätkö vain?


      • vaimitgenlienee
        8388383 kirjoitti:

        Ootko oikeasti idiootti vai esitätkö vain?

        Vaikuttais olevan kaksikin.


    • MiksiPetätteItseänne

      Kukaan ei ole sanonut ev.lut. papin olevan ainoa pätevä Ehtoollisen jakaja. Mutta jos henkilö on evankelisluterilaisen kirkon jäsen, silloin hän ei voi osallistua esikoislestadiolaisen vapaakirkon maallikkoehtoollisille. Papin tehtävään ryhtynyt maallikko (purkanut siis sakraaliyhteyden kirkkoon) ei voi enään osallistua evankelisluterilaisen kirkon toimintaan.

      Esikoiset ry on Suomen ev.lut. kirkon piirissä toimiva herätysliike. Kuten lestadiolaiset ovat olleet vuodesta 1844 saakka.

      Laittomasti vapaakirkoksi ryhtynyt Esikoislestadiolaiset ry hajoitti ruotsalaisten johtajiensa johdolla Esikoislestadiolaiset ry herätysliikkeen.

      • 357865234

        Parempi se on maailmanlaajuinen Kristuksen seurakunta . Kun kerrab halusitte pönkätä itsenne sen ulkopuolelle niin ihan vapaasti ei Jeesus estele . Kysyy vain seuraa minua jos ei kelpaa niin voit esikoiset ry edustaja mennä.


      • MaallisetEsteenäsi

        Eikö Kristuksen kirkko olekin isompi kuin evl.kirkon jäsenyys?
        Tarviitko yhdistykseltä tai kirkolta luvan yhteistyölle Kristuksenkirkossa?
        Sinulla on vielä VAIN-ME OPPI.


    • eitarvettalähteä

      Kristitty ei lähde pois,saattojoukko läksi

    • poppoppoppopmusiikkia

      Kitarat esiin!

      • Lahkolaisuuspelastaa

        Painu helvettiin täältä saatanan pelle.


      • Harmajapää
        Lahkolaisuuspelastaa kirjoitti:

        Painu helvettiin täältä saatanan pelle.

        Täällä ei kiroilla. Jos ottaa päähän, niin poistu hetkeksi ja rauhoitu. Tyhmiä kirjoituksia löytyy aina, taitaa olla nuorten pojankloppien kirjoittamia nuot ylhäällä olevat. Puhtain asein puhtaan asian puolesta,

        Itse olen kiitollinen tutusta ja turvallisesta sanasta jota saamme kuulla esikoisten seuroissa, se riittää minulle. Vanhan yhdistyksen asioihin en ota kantaa, moni siellä taistelee itsensä kanssa, lähteä vai jäädäkö.
        Rukoilen Jumalaa että hän johdattaa omansa perille, missä ovatkin. Jumalan käsi on edelleenkin voimakas. Hän tahtoo että vain Hänen sanansa on ainoa ojennusnuora, ei kukaan ihminen. Siksi näitä koettelemuksia sallitaan.


      • oihjkjboij
        Lahkolaisuuspelastaa kirjoitti:

        Painu helvettiin täältä saatanan pelle.

        Jos annat luvan kysyä, niin oletko uskossa?


      • yksitie
        Harmajapää kirjoitti:

        Täällä ei kiroilla. Jos ottaa päähän, niin poistu hetkeksi ja rauhoitu. Tyhmiä kirjoituksia löytyy aina, taitaa olla nuorten pojankloppien kirjoittamia nuot ylhäällä olevat. Puhtain asein puhtaan asian puolesta,

        Itse olen kiitollinen tutusta ja turvallisesta sanasta jota saamme kuulla esikoisten seuroissa, se riittää minulle. Vanhan yhdistyksen asioihin en ota kantaa, moni siellä taistelee itsensä kanssa, lähteä vai jäädäkö.
        Rukoilen Jumalaa että hän johdattaa omansa perille, missä ovatkin. Jumalan käsi on edelleenkin voimakas. Hän tahtoo että vain Hänen sanansa on ainoa ojennusnuora, ei kukaan ihminen. Siksi näitä koettelemuksia sallitaan.

        Tee hyvä mies parannus eriseurasta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1170
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      268
      961
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      885
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe