Harvia P/S-luvulla 460 %:a kalliimpi kuin Tulikivi

sakset

Vertailen tässä Harviaa ja Tulikiveä, koska Tulikivi on Harvian lähin verrokki pörssissämme:

Harvian markkina-arvo 113,1 Me (osake 6,05 €)
Harvian P/S 1,88
Harvian P/käyttökate 10,1

Tulikiven markkina-arvo 9,8 Me (osake 0,1645 €)
Tulikiven P/S 0,34
Tulikiven P/käyttökate 5,8

Harvia on P/S-luvulla mitattuna 460 %:a kalliimpi kuin Tulikivi. Harvia on käyttökatteella mitattuna 75 %:a kalliimpi kuin Tulikivi.

Harvian liikevoittoprosentti
2015 22,9%
2016 19,4%
2017 15,4%

Tulikiven liikevoittoprosentti
2015 -9,2%
2016 -4,5%
2017 -1,3%

Harvian kannattavuus tippuu kuin lehmän häntä ja vastaavasti Tulikiven kannattavuus nousee. Kun Harvian ja Tulikiven liikevoittoprosentit kohtaavat 10 prosentissa, on selvää, että joko Harvian osakekurssi tippuu murto-osaan tai Tulikiven osakekurssi nousee satoja prosentteja.

Harvian P/S-luvulla Tulikiven osakkeen tulisi maksaa 0,92 euroa, joten nyt kannattaa ostaa Tulikiveä edes parilla tuhannella eurolla.

416

7106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konkurssi2019

      Suomen Kivikeskus Juuassa on lopettanut toimintansa. Hallitus totesi, että riittäviä kassavaroja toiminnan jatkamiseksi ei ole. Alueella toivotaan jonkin uuden aloittamista, sillä Juuassa ajatellaan aina asioita positiivisesti.

      Tulikiven hallituksessa on konkursseihin perehtynyt asiantuntija, eli Tulikivessä on varauduttu kassakriisin selvittelyyn. Tulikivi ei tule menemään konkurssiin. Asia on tärkeä ja toistan Tulikivi ei tule menemään konkurssiin. Esimerkiksi kesällä 2017 ja 2016 Tulikivi lykkäsi laskujen maksamista uunimestareille, joten erilaisia mahdollisuuksia konkurssin välttämiseen voi löytyä ja kaikilta vaaditaan kärsivällisyyttä.

    • sakset

      Kivitutkimussäätiö on itsenäinen oikeustoimihenkilö, joten Tulikiven ainut suhde siihen on ollut ja on edelleen pienen vuokran maksu. Vuonna 2017 Tulikivi vuokrasi toimisto- ja varastotiloja säätiön omistamasta rakennuksesta ja maksoi tiloista 36 tuhannen euron vuosivuokraa.

      Tulikiven Q2-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 me ja samoin Q3-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 m€, joten nyt kannattaa ostaa.

      Liikevoitto
      2017
      Q1 -0,9 me (muutos 0,4 me)
      Q2 0,3 me (muutos 0,3 me)
      Q3 0,3 me (muutos 0,2 me)
      Q4 0,0 me (muutos 0,1 me)
      2018
      Q1 -0,6 me (muutos 0,3 me)

    • Sunblue

      Tulikiven velkaantumisaste on kehittynyt huolestuttavasti:
      Q1/2015 120,7
      Q1/2016 131,8
      Q1/2017 138,8
      Q1/2018 146,7

      Tulikivi on 04.06.2018 päivitetyllä Balancen Listalla: hintava, taloudelta heikko ja sen tekninen riski on korkea. Sija 132/132.

    • sakset

      Q1/2018: "Tavoitteena on saada selvitystyöt päätökseen kesäkuun 2018 loppuun mennessä."

      Seitsemän pörssipäivän sisällä saamme talkkitiedotteen. Näin selkeitä ostopaikkoja on harvoin tarjolla.

    • pahka

      Tulikivi on kertonut tähän mennessä luotettavasti: " Tässä vaiheessa ei ole olemassa mitään takeita siitä, että Suomussalmen talkkiesiintymä olisi jatkossa kaupallisesti hyödynnettävissä. On myös mahdollista, että Tulikivi ei löydä tahoa, joka olisi valmis toteuttamaan talkin kaupallisen hyödyntämisen yksin tai yhdessä Tulikiven kanssa. "

      7 pörssipäivää aikaa, kertoo "sakset".

    • Voitto.Lopullinen

      Tee ensimmäiseksi itsellesi kysymys miksi sijoittaisin kaikista pörssissä noteerattavista yhtiöistä juuri siihen tunnusluvuiltaan kaikkein pahnanpohjimmaiseen, kun tarjolla on yli 130 muutakin yritystä.
      Jos sen jälkeen olet sitä mieltä edelleenkin, että kaikkein kehnoimmat edellytykset voiton tuottamiseen numeroarvoin mitaten oleva yhtiö on juuri se, johon omat kallisarvoiset eurosi olet valmis sijoittamaan, niin sitten vaan sijoittamaan.
      Näkisin kuitenkin, että vaikka riskinottamisella oma arvonsa tuotontavoittelussa onkin, mitään erityistä syytä hullunrohkeisiin siirtoihin ei tavallisella piensijoittajalla ole.

      • Hevosen

        Ap oli avauksessaan vankasti eri mieltä. Harvia olisi kalliimpi kuin Tulikivi. Itse en omista kumpaakaan enkä ole edes harkinnut ostoa.


    • silkkiuikku

      Tilastokeskus 21.6.2018: Pientalojen aloitukset kasvoivat 8 prosenttia huhtikuussa.

      Hyvältä kuulostaa Tilikiven kannalta.

      • Voitto.Lopullinen

        Onko "sijoituksesi" määrä euroina tähän huikeaan osinkoaristokraattiin ollut peräti kolmi- vai nelinumeroinen summa silloin aikoinaan?
        Muhkeathan ne intressit täytynee olla kun pitää käydä tätä loppumatonta säälittävyydessään jo eeppistä kurssimanipulointispedeilyä kuukaudesta ja vuodesta toiseen.


    • VesaL

      Tällä viikolla saadaan Tulikiveltä talkkitiedote
      "GTK:n suorittaman työn arvioidaan valmistuvan KESÄKUUSSA 2018".

      • PerunatSeipäillä

        Ilmeisesti mieleltään vakavasti järkkynyt jankuttaja.
        Tai siis niinkuin vanhoina hyvinä aikoina sanottiin, seinähullu.


    • Lukaku

      Onkohan talkkiuutinen jo sisäpiirin tiedossa, kun ostolaita noin kasvaa? Taidan pian ostaa suoraan myyntilaidasta, etten jää ilman. Enää maksimissaan kolme päivää talkkiuutiseen, joka saattaa tulla jo tänään..

    • Keski-Vuokko

      Tulikiven toimitusjohtaja ja osakeyhtiön suurin omistaja on toki tuomittu esim. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tiedottamisvelvollisuuden rikkomisesta, mutta sisäpiiritiedon väärinkäyttö osakkeiden ostamiseen ei ole todennäköistä. Liiketoiminnan tulos verojen jälkeen on viimeisen viiden aikana yli 14 miljoonaa euroa tappiolla. Tulikivellä on vaikeuksia tehdä tulosta edes huippusuhdanteessa, mutta ehkä jotkut rahastavat tilikivellä ja toiset pyrkivät manipuloimaan pienivaihtoisen pörssiyrityksen kurssia.

    • Konkkakivi

      1 pörssipäivä jäljellä kesäkuuta, Tulikiven talkinmyynti-ilmoitusta ei kuulu eikä näy, eipä kyllä yllätä. Onhan tässä vielä huominen aikaa, mut hieman epäilen, niinku kaikkia tämän Tulikivi-jankuttajan viestejä täällä, sharevillessä ja kauppalehden palstalla, josta herra Sumblum ja hänen kymmenet eri nimimerkit on bannattu.

      Tänäänkin näköjään Tulikivellä lähes -3% tiputusta pörssissä. Hyvin menee.
      Historiallinen kehitys:
      1kk -2,14
      YTD -20,25
      1v -31,54
      5v - 65,32

    • Keski-Vuokko

      Tulikiven erikoisuus on ollut ainakin parina päivänä yhden osakkeen ostot (esim. 1*0,15X ja monta kertaa). Siinä menee moni piensijoittaja pahasti tappiolle, jos kustannukset toteutuvat, mutta ei saa kuin muutaman osakkeen myytyä ja tietysti otetaan välityspalkkio. Esim. yhden osakkeen ostot 28.6. klo. 11.27-11.32 kahdeksan kertaa (Nordnet myyjän välittäjä) ja Tulikiven osakkeista ei pääse edes tahtomallansa hinnalla eroon.

      • Konkkakivi

        Jep, vaihto on niin pientä tällä pörssin surkimuksella, että osakkeista ei pääse eroon mitenkään jos sellaisia sattuu omistamaan.

        Eipä tullut sitä talkkitiedoitetta tänäänkään, kesäkuun viimeisenä pörssipäivänä, jota tää yks ja sama herra on huudellut ympäri internettiä varmana tietona keväästä asti.
        Varmaan nyt viimeistään kaikille on selvää ettei tähän osakkeeseen kannata koskea edes pitkällä tikulla. Haiskahtaa konkurssi vahvasti!


    • EnOstaKumpaakaan

      Harvia vs Tulikivi. Aivan älytön vertailu. Nämä firmat eivät ole samalle sijoittajalle yleensä vaihtoehtoina, vaikka samalla alalla toimivatkin.
      Molempien osakkeiden arvostus liian korkealla, mutta eri syistä. Tässä ihan oma näkemys näistä melkoisen hyvin tuntemistani firmoista:
      Tulikivi hoippuu kohti jotain lopullista, eikä nyt puhuta läpimurrosta. Kurssi mallia "Tiimari 2". Edes rakentamisen korkeasuhdanne ei ole saanut tätä firmaa tolpilleen. Tulisijojen merkitys nykyisessä rakentamisessa on jotain ihan muuta kuin Tulikiven menestyksen vuosina 90-luvulla. Paljon idioottimaisia ratkaisuja vuosien varrella, joista tämä firma ei enää taida toipua. Homman kuseminen alkoi jo vuosia sitten, Tulikiven tulisijaliiketoiminta ajoi ihan itse itsenä siihen tilaan, josta se ei enää pääse ylös ponnistamaan ja samaan aikaan muoti ja talojen eristepaksuudet tekivät vuolukivitulisijan tuotteeksi jota kukaan ei halunnut, eikä edes tarvinnut. Nykyinen kurssi kutsuu vain lähinnä penniosakkeista kiinnostuneita, varsinaiset sijoittajat ovat jo hylänneet tämän laivan.
      Harvia puolestaan on siinä ikävässä tilanteessa, että se on ehdoton markkinajohtaja alalla, jossa kasvun mahdollisuudet ovat olemattomat. Markkinaosuus on jo sillä tasolla, jota alan suurimmat kaupalliset toimijat alkavat pitää epäterveenä. Tätäkään firmaa ei edes rakentamisen korkeasuhdanne siivitä millekään kasvuyrityksen uralle. Kukaan ei tarvitse kotiinsa kolmea kiuasta muutaman vuoden välein, hitto oma 169€ maksanut Harvia Vegakin taitaa palvella vielä toisetkin 7 vuotta. Ja jos se olisi jäänyt lyhytikäiseksi, olisin valinnut muun merkin "paskan" tilalle.

    • VesaL

      Talkkitiedote saadaan valitettavasti vasta tällä viikolla.

      • NUNNA

        Juu, aivan varmasti. Veikkaan, että konkurssitiedoite saadan aikaisemmin kuin talkkitiedoite.

        20.6.2018 kirjoitit näin:
        Seitsemän pörssipäivän sisällä saamme talkkitiedotteen. Näin selkeitä ostopaikkoja on harvoin tarjolla.

        Ps. Ostin mökille Harvian puukiukaan ja Nunnauunin täysvuolukivisen varaavan takan. Katselin aluksi myös Tulikiven takkoja, mutta muistin sitten tämän ja kauppalehden palstan Tulikivi-ketjut, niin oli helppo valita Nunnauuni.


      • JunaMeniJo

        Varaavat takat ovat katoavaa kansanperinnettä varsinkin mökeillä.
        Useimmat eivät valitse mökilleen enää varaavaa takkaa lainkaan. Ilmalämpöpumppu sähkölämmitys ja elävää tulta varten puukiuas ja joku kiertoilmatakka (terästakka). Kiertoilmatakka ei välttämättä ole yhtään sen halvempi kuin varaava takka, mutta huomattavasti enemmän sisutuskuvastoja pläräävien mieleen.


      • Huuhaata

        Eipä tullut tiedoitetta viime viikollakaan. Tuleeko tällä viikolla😂


    • sakset

      Liikevoitto%

      Nunnanlahden Uuni
      2015 -47,3%
      2016 -20,5%
      2017 -168,9%

      Turun Uunisepät
      2015 -7,2%
      2016 -4,4%
      2017 -9,6%  

      Nunnauuni
      2015 -12,3%
      2016 -9,9%
      2017 -5,8%

      Tulikivi
      2015 -11,3%
      2016 -4,5%
      2017 -1,3%

      Liikevaihto 2017
      Tulikivi 29,3 me (-3,9%).
      Turun Uunisepät 8,22 me (-11,9%)
      Nunnauuni 6,37 m€ ( 1,5%)
      Nunnanlahden Uuni 0,57 me ( 13,3%)

      Tulikiven Q2-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 me ja samoin Q3-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 m€, joten kannattaa toimia ennen 10.8.18 julkaistavaa Q3-raporttia. Q1/2018 liikevaihto 6,1 me ( 2,9%).

      Liikevoitto
      2017
      Q1 -0,9 me (muutos 0,4 me)
      Q2 0,3 me (muutos 0,3 me)
      Q3 0,3 me (muutos 0,2 me)
      Q4 0,0 me (muutos 0,1 me)
      2018
      Q1 -0,6 me (muutos 0,3 me)

    • Kivi

      Tulikiven osakkeen historiallinen kehitys Nordnetin mukaan (18.7.2018):

      3 kuukautta -5,88%
      6 kuukautta -20,00%
      1 vuosi -20,00%
      5 vuotta -64,44%

      Tulikivi sai esimerkiksi vuonna 2017 ELY-keskuksen avustusta 631 000€. Mitä enemmän Tulikiven liikevaihto on laskenut, niin sitä vähemmän se on tehnyt tappiota?

      Rakentamisen korkeasuhdanteessa Q1/2018 laaja tulos on tappiolla 800 000€.

      • Perunat.seipäillä

        Jos edes nyt kuumimman rakentamissesongin aikana firma ei pysty kunnolliseen voittoa tuottavaan kasvuun, aivan piakkoin alkavan rakentamisen laskusuhdanteen aikana seurauksena on todennäköisesti erittäin suuria vaikeuksia.

        Suomeksi sanottuna konkurssin todennäköisyys lähentyy yhtä.

        Valitettavasti ei voine edes neuvoa myymään osakkeita vielä kun voi, koska nakkiputkaluokan päivävaihdolla myyminenkään ei ole läpihuutojuttu. Bad luck.


    • niskalenkki

      Näyttää Tulikiven riskinotto kannattaneen. Turun Uunisepät, kovin kilpailija, on ajettu seinää vasten. Uunisepillä 2017-tilinpäätöksessä pantatut myyntisaamiset 875.000€, factoringvelka 434.000€ ja kassassa vain 31.000€. 31.000 eurolla Uunisepät pyörittävät toimintaa pari viikkoa heidän tappiotahdillaan. Uuniseppien tilinpäätöksessä oleva 'omistajat ovat sitoutuneet rahoittamaan yhtiötä LYHYELLÄ aikavälillä'-lause kertoo kaiken oleellisen.

      Usein kertaa kilpailijan poistaminen markkinoilta on taloudellisempaa kuin yrityskauppa.

    • masala

      Ovatko Turun Uuniseppien Kyrölät keppostelleet?
      keskustelu.suomi24.fi/t/10374665/kauppakeskus-veronkiertoako

      • Kfkkkd0

        Ei hel××××, yli 5 vuotta vanhoja viestejä ja sä sankari kaivoit ne, ihan vaan kateellisuuksissa.


      • masala

    • Teknos
      • Dadaa

        Tulikivi on ollut myymässä talkkiesiintymäänsä jo ties kuinka kauan.

        Eräs henkilö (luultavasti sinä) huutelit tälläkin palstalla varmana tietona, että myynti-ilmoitus tulee kesäkuun 2018 loppuun mennessä, no eipä tullut. Sitten sen piti tulla heinäkuun alussa, no eipä tullut.


    • Texwiller

      Millaista tulosta odotatte Tulikivelle? Kerrotaanko se parin viikon päästä?

      • peksiL

        Miun arvaus toiselle kvartelille 0.6 miljoonan liikevoitto. Sen pittäis riittää rakettinousuun.


      • vuolukivijuna-meni-jo

        Kerrostalorakentajat tuskin montaa takkaa taloihinsa laittavat ja paljon muutahan ei enää rakennellakaan.
        Ne muutamat omakotitalot joita kyhätään pystyyn lämpiävät lämpöpumpuilla ja koristeeksi ei niihinkään Tulikiven 80-lukuista vuolukivikammotusta osta kukaan.


      • kasvussa

        Rakennusteollisuus: 'Arvioimme 2018 aloitettavan 8 000 ja 2019 8 500 uuden omakotitalon rakennustyöt.'
        Rakennustutkimus RTS: 'Omakotitaloja tehdään 8 000 kappaletta 2018, ja luvussa on kasvua 8 % edelliseen vuoteen verrattuna.'


      • Niinpäniinjoo

        Talojen keskikoko pienenee ja eristepaksuudet kasvavat. Varaavien takkojen suosio laskee vuosi vuodelta. Sen on tietysti Tulikivikin havainnut, kun on alkanut hädissään ottamaan aiemmin syvästi halveksimiaan terästakkoja ja kamiinoita valikoimiinsa. Mutta miksi joku ostaisi Tulikiveltä jonkun Hilkun, Kilkun tai Pilkun, kun saman näköisiä ja oloisia saa edullisemmin rautakaupoista ja Tulikiveä selvästi arvostetumpia design tuotteita niihin keskittyneiltä toimijoilta. Yksikään itseään kunnioittava sisustusarkkitehti ei piirrä Tulikiven kamiinaa miljoonan kahden kivilinnaan, sinne piirretään esimerkiksi Raisin Concept 510 sarjaa tai joku muu tunnettu tuote.
        Kaakelitakka, kamiina ja sähkökiuas casen tapaiset Tulikiven hätäratkaisut ovat vuosi vuodelta vain pahentaneet Tulikiven ahdinkoa. Rahaa on laitettu milloin mihinkin ja luultu, että Tulikivi tuotemerkki muuttaa kullaksi kaiken mihin merkin liimaa.


    • High-Noon

      > Tulikiven Q2-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 me ja samoin Q3-liikevoitto tulee olemaan yli 0,5 m€, > joten nyt kannattaa ostaa.
      >
      > Liikevoitto
      > 2017
      > Q1 -0,9 me (muutos 0,4 me)
      > Q2 0,3 me (muutos 0,3 me)
      > Q3 0,3 me (muutos 0,2 me)
      > Q4 0,0 me (muutos 0,1 me)
      > 2018
      > Q1 -0,6 me (muutos 0,3 me)

      ensi viikolla nähdään olitko 'sakset' oikeassa

    • Keski-vuokkolainen

      Osakekauppa pörssissä 06.08.2018 kokonaisuudessaan 105,56€. Tulikiven osakkeesta on vaikea päästä eroon, jos ostajia ei ole (ja yrityksellä on liikaa velkaa).

    • Kalamiäs

      Hyvä veikkaus peksiL. Veikkaan 0,7 miljoonan euron liikevoittoa Q2. Tuolla tuloksella noustaisiin huimasti. Perjantainahan se nähdään.

      • Pieleenmeni

        Tulos tulee olemaan lähellä nollaa. Täällä on veikkailtu aivan liian paljon -merkkistä tulosta.


      • Hiisi2

        Samaa veikkaan minäkin. En ostaisi tätä ainakaan ennen osaria ja tuskin ostan osarin jäljeenkään. Surkeat tulevaisuuden näkymät, talkkikaivosta ei saada myytyä vaikka tämä piti tapahtua kesäkuussa, uusien talojen rakentaminen on kääntynyt laskuun ja niihin uusiin taloihin, joihin harvaan takka laitetaan, on se todennäköisesti jonkin muun valmistajan kuin Tulikiven.

        En ymmärä mitä tätä ostanut porukka näkee tässä osakkeessa? Itse en ainakaan nää tässä kummoista nousupotenttiaalia tulevaisuudessa, osinkoakaan Tulikivi ei ole tainnut jakaa vuosiin. Paljon parempia sijoituskohteita löytyy pörssistä kuin Tulikivi.


    • kasvussa

      Minusta tämä näyttää kasvulta:

      Rakennusteollisuus: 'Arvioimme 2018 aloitettavan 8 000 ja 2019 8 500 uuden omakotitalon rakennustyöt.'
      Rakennustutkimus RTS: 'Omakotitaloja tehdään 8 000 kappaletta 2018, ja luvussa on kasvua 8 % edelliseen vuoteen verrattuna.'

      • vuolukivijuna-meni-jo

        Vielä reilut kymmenisen vuotta sitten omakotitaloja valmistui n. 16 000 vuodessa, siis tuplasti eli 100 % enemmän kuin nykyään.
        Markkina on muuttunut pysyvästi ja tulisijojen valmistamisesta on tulossa samanlaista bisnestä kuin esim. valokuvauksen puolella filmin valmistamisesta - markkina katoaa alta ja ala muuttuu pienteollisuudeksi, jossa ei voitoilla juhlita ja konkursseja ropisee.

        Tulikiven osaltakin maailma muuttui eikä yhtiöstä ollut muuttumaan sen mukana. Seuraavan laskukauden kolkutellessa jo ovella alkaa olla todella kiire saada liiketoiminta uusille urille, tai peli on pelattu. Jota pitkässä laskutrendissä oleva osakekurssikin jo korreloi.


    • talkki

      Q2/18: "Talkkiesiintymän selvitystyöt päätökseen elokuun 2018 loppuun mennessä.". Kolmen viikon sisällä tulossa isoja uutisia.

    • L.iisi

      Huippusuhdanteessakaan ei tulosta saada aikaan. Surullista. Asiakkaat ovat siirtyneet kilpailijoille ja koko markkina on sulanut. Tulikiven kustannustaso on kilpailijoitaan kovempi. Mainittu konkurssi on Tulikivelle todennäköisin vaihtoehto.

    • Hämäläinen

      Tulikivella velka vaan kasvaa ja liikevaihto laskee huippusuhdanteesta huolimatta, ei näytä hyvältä.
      Netto velkaantumisaste 141,4 H1/18

      "Uusien Karelia- ja Pielinen takkamallistojen myynnin kehitys jatkui hyvänä viennissä ja kotimaassa"
      "Kannattavuuden parantaminen onnistui siitä huolimatta, että kuluttajien kiinnostus tulisijahankintoihin laantui kevään lämpimien säiden myötä päämarkkinoilla"

      Eli myynnin kehitys jatkui hyvänä vaikka kuluttajien kiinnostus tulisijahankitoihin laantui, mitä?

      Kyllä tää näyttää siltä, että konkurssia pukkaa ellei sitä talkkikaivosta kohta saada myytyä. Taas on annettu lupaus, että selvitys saadaan elokuun loppuun mennessä, en kyllä luota tähän ollenkaan, on se aika monesti jo lupailtu ja lupailtu.

      Aika surkeat ja sekavat on muuten Tulikiven nettisivut, ei noilla sivuilla mielellään tule vierailtua

    • Kuosmanen

      Tulikiven osarista:

      -Korolliset velat olivat katsauskauden päättyessä 15,4 (16,0) miljoonaa euroa, ja nettorahoituskulut olivat katsauskaudella 0,4 (0,4) miljoonaa euroa.

      -Omavaraisuusaste oli katsauskauden päättyessä 28,8 (30,5) prosenttia

      -Korollisten nettovelkojen suhde omaan pääomaan eli gearing oli 141,4 (135,7) prosenttia

      -Katsauskauden päättyessä konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 0,5 (0,6) miljoonaa euroa

      -Konsernin rahoitusaseman parantaminen ja rahoituksen jatkuvuuden turvaaminen edellyttävät kannattavuuden parantumista. Lainojen takaisinmaksu voi muodostaa ennakoitua suuremman rasitteen yhtiön kassavirralle, mikäli yhtiön liiketoiminta ja toiminnan tulos eivät kehity suunnitellusti. Lisäksi riskinä on, että rahoittajien kanssa ei saada neuvoteltua riittävän hyvää lyhennysohjelmaa ja sen ehtoja.

    • talkki

      Sanamuotohan oli "Talkkiesiintymän selvitystyöt päätökseen elokuun 2018 loppuun mennessä.", eikä "syksyn 2018 aikana". Jokainen ymmärtää, että talkkijytky tulee 2,5 viikon sisällä ja osakekurssi pomppaa ensimmäisenä päivänä vähintään 100%. Viimeistään nyt kannattaa ymmärtää, miksi Tulikiven hallitukseen tuli maaliyhtiö Teknos Groupin pääomistaja Salastie. Talkki on maalin raaka-aine ja Tulikivi on myymässä talkkiesiintymäänsä elokuun 2018 aikana.
      https://www.tulikivi.fi/konserni/hallitus_2017

      Korollista velkaa on enää 15,4 miljoonaa, kun sitä pahimmillaan oli viisi vuotta sitten 27,1 miljoonaa.

      • Talkki-pena

        "Jokainen ymmärtää, että talkkijytky tulee 2,5 viikon sisällä ja osakekurssi pomppaa ensimmäisenä päivänä vähintään 100%"

        Ei tule mitään talkkijytkyä, tulee konkurssijytky.
        Kuka nyt ostaisi ylihintaisen talkkikaivoksen? Ei kukaan. Tuota tomukaivosta on jo kauan yritetty myydä, ostajia ei ole koska ylihinta.

        En ole ikinä Tulikiven osakkeita omistanut enkä aio ostaa nytkään. Helsingin pörssin huonoin yhtiö, hiipuvalla alalla ja yhtiö johto ei vakuuta. Tulikivestäkin voisi vielä saada pörssikelpoisen kunhan vaan yhtiön johto tajuaisi erota.


      • Outi75

        "Yhtiö on jo aiemmin sopinut rahoitussopimuksessa rahoittajien kanssa, että se aloittaa neuvottelut viimeistään 1.9.2018 uudesta lyhennysohjelmasta ja sen ehdoista. Mikäli uudesta lyhennysohjelmasta ja sen ehdoista ei päästä sopimukseen 31.12.2018 mennessä, lainat erääntyvät 30.6.2019"

        Nyt jos käy niin, että talkkikaivosta ei saada myytyä, on se Tulikiven tarinan loppu. Rahoittajat eivät varmasti ole enään halukkaita investoimaan lisää tähän koko ajan lisää velkaantuvaan yhtiöön, ja jos lyhennysohjelmasta ei päästä vuoden loppuun mennessä sopimukseen, lainat erääntyvät 30.6.2019, joita Tulikivellä ei ole varaa maksaa. (Katsauskauden päättyessä konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 0,5 (0,6) miljoonaa euroa.)

        Aika epäileväinen olen tuon kaivoksen myynnistä, tällä yhtiöllä ja firman TJ:llä on ennenkin ollut tapana valehdella osarissa..


    • vuolukivijuna-meni-jo

      Yhtiön kannattamattomaksi muuttunut perusliiketoiminta ei muuttuisi yhtään kannattavammaksi yhdestä yksittäisen omaisuuserän myynnistä.
      Vaikka kassaan jostain tulisikin kertaerä - vaikka lottokupongilla - jolla velkoja saisi lyhennettyä ja tappiollisen yritystoiminnan pyörittämistä voisi täten jatkaa hetken pidempään, ei yhtiöstä ilman täydellistä rakenneuudistusta osinkoja maksavaksi ja kasvavaksi firmaksi ole. Loppu tulee vetävän käteen ennemmin tai myöhemmin.

      • PauliR

        Juurikin näin. Jos, huom. JOS kaivos saadaan myytyä, niin riittääkö kaivoksesta saadut rahat velkojen maksuun? Ja vaikka riittäisikin niin ei se tästä bisneksestä tee yhtään kannattavampaa. Eli ei se tulevaisuus hyvältä näytä vaikka kaivos saataisiinkin myytyä


    • euro

      Nyt alan ymmärtämään, miksi Teknoksen pääomistaja tuli Tulikiven hallitukseen. Talkki on maalin raaka-aine ja Suomessa on ollut tähän asti vain yksi talkinjalostaja. Tulikiven markkina-arvo on 9 miljoonaa. Maksaisiko Teknos Tulikiven talkkiesiintymästä 5 miljoonaa vai 10 miljoonaa? Nouseeko osake uutisesta jopa euroon?
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/teknos-oy/22037525/taloustiedot

      Tulikiven korolliset velathan ovat laskeneet viidessä vuodessa 27 miljoonasta 15 miljoonaan.

      • KeijoF

        Tulikivihän on saanut näitä velkojaan lyhennettyä ainoastaan sillä, että ovat jättäneet muurareiden palkat maksamatta ja järjestämällä osakeanteja, joissa osakkeen omistajien omistukset liudentuu. Ei Tulikivellä taida olla muuten varaa velkojaan lyhentää


    • pöhpöhpöh

      On tämä erikoinen firma ja erikoisia "sijoittajia" pyörii penniosakkeen ympärillä.
      Spekulaatiota saadaanko firmaa enää koskaan liiketaloudellisesti kannattavaksi ei edes yritetä, ainoa spekulaatio on siitä, hypähtääkö kuollut kissa pudotuksensa päätteeksi vai ei.
      Pistäkää ihmiset rahanne pitkävetoon, siinä suomalainen voittaa aina. Tai jos haluatte hävitä korkeintaan vähän rahaa, laittakaa rahanne tähän verrokki Harviaan.

    • RamiH
      • vuolukivijuna-meni-jo

        Mahdollinen "talkkiuutinen" olisi suoraan verrattavissa tappiota takovaan velkaiseen sinkkiämpäritehtaaseen, joka uutisoisi saaneensa ämpärinvalmistuskoneensa myytyä.

        Kyseisen kaupan kertaluonteinen tuotto lämmittäisi firman osakkeenomistajia samalla tavalla kuin housuun virtsaaminen paukkupakkasilla.

        Tulikiven osakekurssin suunta on ollut selvä jo pitkän aikaa ja syyt sille ovat yhtä selvät.
        Loppu häämöttää eikä tunnelin päässä pilkottava "talkkiuutinen" ole valo, vaan vastaantuleva konkurssijuna.


    • Heikosti_menee
    • ReijoK
    • 2.5viikkoa

      Q2/18: "Talkkiesiintymän selvitystyöt päätökseen elokuun 2018 loppuun mennessä.". 2,5 viikon sisällä tulossa isoja uutisia: Talkkiesiintymän myynti ja sitä kautta kamiinanverhouskivien siirto Suomussalmelta Juukaan päätehtaalle tulee nostamaan osakekurssia jyrkästi. Tuo tulee nostamaan Juukan tehtaan käyttöastetta mukavasti.

      Talkkiuutisten tulo elokuussa 2018 on varmaa, sillä muutenhan johto olisi voinut luvata "syksyn 2018 aikana" ja olisi näin saanut aikaa julkistukselle marras-joulukuulle 2018 saakka.

      • vuolukivijuna-meni-jo

        Vaikka tehtaan käyttöasteen nostaisi 101 prosenttiin maksimikapasiteetistaan millä tahansa temppuillen, esim Keno-voitoilla pääomittaen, sillä ei ole hyttysen suolinkaisen vertaa merkitystä kun tehtaan tuottamilla tuotteilla ei ole tarpeeksi markkinaa. Jos yhtiön valmistamien tuotteiden tai palvelujen kauppa ei käy, on täysin yhdentekevää mitä "isoja uutisia" poppaukkelit povailevat tapahtuvaksi.

        Yhtiön tuloksen alarivillähän ei plussaa näy vaikka olisi miljardi kappaletta kaminoita varastossa myytävänä, jos - tai siis kun - niitä ei osta kukaan.

        Ja osakekurssi laskettelee edelleen tredinomaista alamäkeään taas tänäänkin.
        Final Countdown is coming.


      • Jönzzi

        předák @ SHAREVILLE
        14 ELOKUU 11.09:

        Q2/18: "Talkkiesiintymän selvitystyöt päätökseen elokuun 2018 loppuun mennessä.". 2,5 viikon sisällä tulossa isoja uutisia: Talkkiesiintymän myynti ja sitä kautta kamiinanverhouskivien siirto Suomussalmelta Juukaan päätehtaalle tulee nostamaan osakekurssia jyrkästi. Tuo tulee nostamaan Juukan tehtaan käyttöastetta mukavasti.

        Talkkiuutisten tulo elokuussa 2018 on varmaa, sillä muutenhan johto olisi voinut luvata "syksyn 2018 aikana" ja olisi näin saanut aikaa julkistukselle marras-joulukuulle 2018 saakka.

        Onko sama heppu?:

        předák @ SHAREVILLE
        23 HELMIKUU 16.21:
        Harvia tulossa pörssiin Tulikiven kautta

        předák @ SHAREVILLE
        26 HELMIKUU 09.45:
        Jos Harvia tuleekin pörssiin Tulikiven "kautta" niin tottahan tj puhuu kun kieltää listautumisen. Tuota tukee sekin, että Tulikiven hallituksen puheenjohtajana on Jyrki Tähtinen, joka hoiti myös Harvian myynnin Capmanille vuonna 2014. Ei ole sattumaa, että sama henkilö on ollut Tulikiven hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2015.


    • nousussa

      Tulikiven markkinaosuus noussut vuodessa 28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut 26%->24%. www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa.

      • Final-countdown

        Luvut osoittavat, että konkurzzin todennäköisyys on enää 0,999.

        Uusien rakennuslupien määrä on laskenut romahdusmaisesti joten markkinaosuuksilla ei jyrkästi kutistuvassa markkinassa ole mitään merkitystä - enemmän kuin markkinaosuuksista kyse on elonjäämistaistelusta.

        Tulikiven osalta markkina ennakoi elonjäämistaistelun lopputulosta osakekurssin laskiessa laskemistaan, kuten se teki jälleen tänäänkin.


      • Laskussa

        Samapa se vaikka markkinaosuus nousee, kun liikevaihto laskee samaan tahtiin.

        Kaikkihan tajuaa, että Tulikivi ei ole onnistunut edes huippusuhdanteessa tekemään tulosta, niin nyt kun rakentaminen alkaa hiipumaan, tulee se varmasti näkymään entistä huonompana tuloksena Tulikivellä. Eli suomeksi sanottunu konkurssihan tästä tulee


    • Keijow

      "Talkkiuutisten tulo elokuussa 2018 on varmaa, sillä muutenhan johto olisi voinut luvata "syksyn 2018 aikana" ja olisi näin saanut aikaa julkistukselle marras-joulukuulle 2018 saakka"

      Eipä tullut jytkyä.. TAASKAAN. Tää talkkijuttuhan oli taas kerran yritys saada piensijoittajia höynäytettyä.
      No eipä tää uutta ollut, Heikki Vauhkonen, Tulikiven TJ, on ennenkin valehdellut sijoittajille. Heikki huudellut ympäri nettiä tän talkkikaivoksen myynnistä, että se tulee varmasti elokuun aikana!

      Tulikivi ei tule suosta nousemaan ennen kuin toimitusjohtaja vaihtuu, nykyisellä nukkehallituksella se ei ikävä kyllä tule tapahtumaan. Taitaa olla Tulikiven kassa rutikuiva, haiskahtaa konkurssilta.

    • talkki

      Tulikiven talkkiesiintymän myyntihetki lähestyy:

      Kauppalehti 3.9.18: Suomen kaivosalan kiinnostavuudesta saatiin uusi esimerkki tänä kesänä, kun kahta talkkikaivosta Suomessa pyörittänyt Mondo Minerals oli kaupanteon kohteena.

      • Numeronmurskaaja

        Höpö höpö. Vaikka Mondon talkkikaivokset on olleet kaupanteon kohteena, niin ei se tarkoita varmasti, että Tulikiven tomukaivos tullaan myymään niinku sä täällä valheellisesti taas kerran kirjoitat.

        Varmaan muistat mitä huutelit täällä 3 viikkoa sitten? No jos on päässyt jo unohtumaan niin voin sen tähän laittaa:

        "Talkkiuutisten tulo elokuussa 2018 on varmaa, sillä muutenhan johto olisi voinut luvata "syksyn 2018 aikana" ja olisi näin saanut aikaa julkistukselle marras-joulukuulle 2018 saakka"

        Siinä on taas yksi esimerkki, miten yrität porukkaa k***ttaa, talkkiuutisen tulo elokuussa piti taas kerran olla varmaa. Ja näitähän valheellisia ulostuloja sulta löytyy tällä ja muutamalla muulla palstalla niin paljon, että en edes jaksa niitä alkaa tähän enempää laittamaan.

        Ei tähän pörssin häpeäpilkkuun kovin moni ole valmis sijoittamaan, ja miksi olisikaan? Tulikivi ei ole jakanut osinkoa muistaakseni vuoden 2011 jälkeen eli 7 VUOTEEN! Osingon lisäksi tässä lapussa ei ole juuri minkäänlaista potenttiaalia kummoiseen arvonnousuun. Vaikka se tomukaivos kaupaksi saataisikiin ennen kuin Tulikivi on konkurssissa, ei se kaivoksen myynti ole kuin hetken helpoitus Tulikiven tarinalle. Takkoja laitetaan koko ajan vähemmän uusiin asuntoihin ja sehän näkyy jo nyt Tulikiven liikevaihdossa. Lisäksi rakentamisen korkeasuhdanne on kääntymässä taas laskuun ja sekään ei tiedä mitään hyvää tälle putoavalle puukolle.


      • vuolukivijuna-meni-jo
        Numeronmurskaaja kirjoitti:

        Höpö höpö. Vaikka Mondon talkkikaivokset on olleet kaupanteon kohteena, niin ei se tarkoita varmasti, että Tulikiven tomukaivos tullaan myymään niinku sä täällä valheellisesti taas kerran kirjoitat.

        Varmaan muistat mitä huutelit täällä 3 viikkoa sitten? No jos on päässyt jo unohtumaan niin voin sen tähän laittaa:

        "Talkkiuutisten tulo elokuussa 2018 on varmaa, sillä muutenhan johto olisi voinut luvata "syksyn 2018 aikana" ja olisi näin saanut aikaa julkistukselle marras-joulukuulle 2018 saakka"

        Siinä on taas yksi esimerkki, miten yrität porukkaa k***ttaa, talkkiuutisen tulo elokuussa piti taas kerran olla varmaa. Ja näitähän valheellisia ulostuloja sulta löytyy tällä ja muutamalla muulla palstalla niin paljon, että en edes jaksa niitä alkaa tähän enempää laittamaan.

        Ei tähän pörssin häpeäpilkkuun kovin moni ole valmis sijoittamaan, ja miksi olisikaan? Tulikivi ei ole jakanut osinkoa muistaakseni vuoden 2011 jälkeen eli 7 VUOTEEN! Osingon lisäksi tässä lapussa ei ole juuri minkäänlaista potenttiaalia kummoiseen arvonnousuun. Vaikka se tomukaivos kaupaksi saataisikiin ennen kuin Tulikivi on konkurssissa, ei se kaivoksen myynti ole kuin hetken helpoitus Tulikiven tarinalle. Takkoja laitetaan koko ajan vähemmän uusiin asuntoihin ja sehän näkyy jo nyt Tulikiven liikevaihdossa. Lisäksi rakentamisen korkeasuhdanne on kääntymässä taas laskuun ja sekään ei tiedä mitään hyvää tälle putoavalle puukolle.

        Juurikin näin.
        Lisäksi omakotitalorakentamisessahan ei korkeasuhdanteesta ole ollut tietoakaan, kerrostalorakentaminen sijoittajakysyntään on pitänyt rakennusteollisuuden nousussa.
        Okt-rakentaminen on pudonnut n. puoleen aiemmista määristä, joten eipä kamiinakauppakaan täten liiemälti käy. Mökkeilykin on mennyt muodista eikä siis uusia mökkejä ja näinollen takkoja perämetsiinkään enää laitella.

        Tämä palstoilla mouhaava tulikivi-fetisisti on kuin käkikello, joka tasaisin väliajoin kaakattaa tasan samaa asiaa - ei siis maksa vaivaa edes yrittää kommunikoida järkevästi.


    • oskul

      Kysyin vasta eräältä sijoitus neuvojalta mitä mieltä hän on,kannattasko sijottaa muutama tuhat euroa tulikiveen.Ei se suositellu kun ei ole kuulemma maksanu osinkoa vuosikymmeniin ja jonkinlainen kassakriisi ja konkurssin uhka leijuu yhtiön päällä.

    • saulip

      Jos edes harkitset tulikiveen sijoittamista niin mietihän uudestaan. Hyviä osinkkoyhtiöitä on börsä täynnä. Tulikivi ei kuulu noiden yhtiöiden joukkoon vaan sarjaan tiimari,talvivaara,benefon,ahtium..ai niin ne jo konkkasivatkin..

    • KiviNousuun

      Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.

    • tauno62

      Sijoitin 90 luvulla Tulikiveen 30 000 euroa eli markoissa lähes 180 000 mk. Tuosta huippu siirrostani on enää 3500 euroa jäljellä. No nämä on näitä eipä niistä mitään enää saa mutta en usko enää talkki ja nanna juttuihin jota täälläkin suoli24 palstalla yritettään syöttää eiköhän ne minun rahat menny jo tulikiven herrojen mätivoileipiin ja konjakeihin itelle jäi vaan haiseva loppuun kaluttu kalanruoti palkaksi.

    • Talkkilaivankapteeni

      Talkki kinttaiden läpsyttely ei Tulikiveä pelasta, ainakaan jos ei talkki mene kaupaksi ni noutaja tulee tälle kipsalle. Joulukuun veromyynnit ja tulikiven heikko taloudellinen tilanne painavat tulikiven kurssin 7 senttiin.

    • MarkkinaosuusKasvussa

      Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, mikä alkaa näkymään myös Tulikiven tuloksessa.

    • jouluölppä

      Katri kuulema myy nordean ja fimin kautta valtaisaa tulikivi omistustaan.
      Tänään syöttänyt lappujaan piensijoittajille jo 100 000 kpl. Vielä tulee myyntiin yli 500000 kpl Katrin lappuja ja kurssi kyykkää 2 senttiin. Tämän jälkeen voi ostajia olla vaikea löytää sanokaa mun sanoneen.

    • talkkiesiintymä

      Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-9/2018 40,6 ( 10,8%)
      Lähde: Tulli

    • e.lä.mä

      Tulikivi kuitenkin tunnetaan maailmalla. Hyvistä takoista, >Harviasta muistan vain saunan....

    • talkkiesiintymä

      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

    • talkkikupla

      Talkki tuo talkki vie. 500000 Tulikiven lappua tulossa uunista ulos lähiviikkoina Katrin toimesta. Veikkauksia paljonko Tulikiven kurssi Katrin tulikiviosakepajatson tyhjäyksen jälkeen ? Oisko 3 senttiä ?

    • talkkimalmi

      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

      Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-9/2018 40,6 ( 10,8%)
      Lähde: Tulli

      Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
      www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

      Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
      Q3/2016 14.953 €/hlö
      Q3/2017 16.346 €/hlö
      Q3/2018 19.697 €/hlö

      Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

    • juukanuuni

      Just just mutta miksi huomattava tulikiven omistaja näyttää ottavan pikaiset ritolat kun myy valtaisaa tulikivi omistustaan? Onko hän saanut sisäpiiritietoa tiskinalta ja dumppaa tulikiven lappua nyt laitaan ku viimestä päivää???siltä se näyttää taitaa taas maanantaina pistää 100000 tulikiven lappua jakoon talkkibluffiin uskoville..

    • PohjoismaidenSuurin

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta, Sotkamossa ja Outokummussa. Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 m€).
      https://www.mondominerals.com/company/worldwide/

      Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiaika on nyt. Jokaisen sijoittajan kannattaa miettiä, mikä on Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän lopullinen myyntihinta. Tulikiven markkina-arvo on 7,0 miljoonaa euroa.

      Kertauksen vuoksi:
      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

    • Kokkiman

      Eiköhän tässä kannata jokaisen miettiä, että on nää sun höpinät samaa tuubaa niinkuin kaikki aina ennemminkin.

      Ihan kertauksen vuoksia sinun letkautuksia:
      -Harvia tulee pötssiin Tulikiven kautta. No eipä tullut

      -Tulikivi on vuode 2018 kovin nousia. No eipä ollut.

      - Rakennusluvat kovassa nousussa ja tulevat näkymään Tulikiven tuloksessa. No eipä ole näkynyt muuten kuin romahtaneena liikevaihtona ja velan kasvuna

      Nämä ihan vaan muutama esimerkki miten oot vääristellyt todellisuutta monella eri keskustelupalstalla. Ymmärrän kyllä, että ei ole helåpo myöntää erehtyneensä, mut sä et sitä edes viitsi myöntää vaan jatkat tätä valehtelya edelleen. Joku voisi sanoa, että sulla on päässä vähän vikaa tai sit oot vaan niin omaan napaan tuijottaja, että mielellään varastat muiden rahat.

      Jokainen toki tekee omat sijoituspäätökset, mut onhan tämä enemmän kuin selvää, että ei tästä yhtiöstä ole nykymarkkinoilla mitään höytyä sijoittajalle, ellei sitten halua rahojaan laittaa konkurssikypsään pörssiyhtiöln

    • tilauskanta

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a.

      Korollista velkaa Tulikivellä on enää 15,4 miljoonaa, kun sitä pahimmillaan oli viisi vuotta sitten 27,1 miljoonaa.

      • KerttuR

        Nouseehan se tilauskanta kun mallitakkoja pystytetään rautakauppoihin. Tulikiven kassavirrassahan tmämä hetkellinen tilauskannan kasvu ei tule näkymään.

        Tulikiven velat 9/17 26.1m€
        Tulikiven velat 9/18 26.8m€

        Nettovelkaantumisaste 1-9/17 133,8
        Nettovelkaantumisaste 1-9/18 146,4

        Liikevaihto1-9/11 43.3m€
        Liikevaihto 1-9/12 37m€
        Liikevaihto 1-9/17 20,7m€
        Liikevaihto 1-9/18 19,9m€

        Siitä kun katselee, niin Tulikiven liikevaihto on laskenut yle 50% 7 vuodessa ja velat vaan kasvaa vuosi vuodelta


      • jarmoal

        Tulikiven liikevaihto laskenut 7 vuodessa yli
        50 %. Johtopäätös, markkinat sulaa Tulikiven alta ja uusi taantuma tulossa.


    • tuulipuvun-suhinaa

      Näkee että suomalaiset on lottokansaa kun näihin konkan partaalla heiluviin firmoihin uskovia sijoittajia riittää. Mitään ei opittu Talvivaaran konkurssista ja rahojen menetyksestä.

    • talkkiesiintymä

      Viimeisen 12 vuoden aikana Tulikiven osake on noussut joulukuun pohjista tammikuun huippuihin keskimäärin 22 prosenttia. Tammikuussa 2018 Tulikiven osake nousi 25 prosenttia verrattuna joulukuun 2017 pohjiin. Enää neljä pörssipäivää jäljellä vuotta 2018 ennen tammikuun 2019 ostoryntäystä.

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a).

      • jutilantimppa

        Tällä kertaa tammikuu ilmiö ei tule toimimaan ainakaan Tulikiven kohdalla vaan osakekurssi tulee jatkamaan valumistaan uusiin ATL lukemiin. Tiedoksi niille jotka ei tiedä, Tulikiven kurssi on laskenut kuluneen vuoden aikana 100 %. Jos ostit Tulikiven osaketta vuosi sitten 2 eurolla se on nyt vain euron arvoinen. Eli sijoitus on ollut katastrofaalisen huono, varsinkin kun ei tarvitse olla edes ennustaja kertoakseen että Tulikiven osakekurssi tulee jatkamaan valumistaan. 2019 vuoden lopulla kolkutellaan 5 senttiä. Markkinat konkurssihinnoittelevat nyt Tulikiveä tämä on karu totuus.


    • Anonyymi

      Vertaillaan Harviaa toiseen alan pörssifirmaan (12 kk:n rullaavat luvut)
      Harvia
      P/S 4,09
      P/käyttökate 19,1

      Tuli kivi
      P/S 0,30
      P/käyttökate 3,1

    • Anonyymi

      Tuli kiven P/S 0,30 ja P/käyttökate 3,1.

      Harvia osti Saksasta EOS -firman P/käyttökate 8,8 ja P/liikevaihto 1,5. Vastaavalla kertoimilla Tuli kiven osakkeen tulisi maksaa 0,33€/osake (P/käyttökate) ja 0,62€/osake (P/liikevaihto). Tuli kiven osake maksaa nyt 0,1575€/osake.

    • Anonyymi

      Kyllähän Tuli kivestä tulee kolmen huutokauppa, eli Jøtulin, Niben ja Harvian.

    • Anonyymi

      28.9. Kiven hallituksen jäsen osti uuden pienen perheauton hinnan verran Kiven osakkeita, joten luottavaisin mielen ollaan täälläkin.

      • Anonyymi

        Tuleeks Tulikiveltä Joulunegari? Paljonko kurssi sen jälkeen ? Tämän takia en osta ainuttakaan Tulikipsan osaketta


    • Anonyymi

      Harvia osti Saksasta EOS -firman EV/käyttökate 8,8 ja EV/liikevaihto 1,5. Vastaavalla kertoimilla 12 kk:n rullaavilla luvuilla Tuli kiven osakkeen tulisi maksaa:
      0,42€/osake (EV/käyttökate) nousupotentiaali 168 %:a
      0,63€/osake (EV/liikevaihto) nousupotentiaali 306 %:a
      Asia on ajankohtainen, sillä Salkunrakentaja.fi-sivusto kertoo: "Tuli kiven potentiaalisia ostajia voisivat olla norjalainen Jøtul, ruotsalainen Nibe – miksei myös suomalainen Harvia."

    • Anonyymi

      Kiitos vinkistä. Näyttää aliarvostetulta.

      • Anonyymi

        Miten Tulikivi sijoittunut balancen listalla ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten Tulikivi sijoittunut balancen listalla ?

        Eiköhän löydy listan viimeiseltä sijalta vai onko kellään parempaa tietoo?
        Tulikiven ainut toivo olis jos Harvia kiinnostus ostaan sen.
        Jos Harvia ostais Tulikiven tulisi tulikivestä samanlainen kiviriippa Harvialle kuin Tulikivelle tuli aikoinaan Kerman savesta.
        Kerman saven ostosta aikoinaan alkoi Tulikiven alamäki joka on vain jatkunut ja jatkunut

        Joten en usko että Harvia hukkaa rahojaan tulikiveen


    • Anonyymi

      Tuli kiven edullinen arvostus houkuttaa Harviaa. Lisäksi Harvialla tiedetään, että Tulisijojen sääntely siirtyy kertaloikalla eurooppalaiselle tasolle 1.1.2022 voimaan tulevan EU:n rakennustuoteasetuksen vaatimusten myötä. Tämä tulee karsimaan Tuli kiven kilpailijoista suuren osan ja mahdollistaa hintatason nousun. 1.1.2022 myös Suomessa myytävien tulisijojen on täytettävä Saksan tämän hetkisen päästömääräysten vaatimukset. Suomen takkavalmistajista vasta Tuli kiven vientimallistot (mm. Karelia- ja Pielinen-mallistot) täyttävät nuo päästömääräykset. 1.1.2022 alkaen Tuli kiven kaikki mallistot siirtyvät kätevästi Karelia-tekniikkaan ilman suuria investointeja ja jokaisen pitäisi ymmärtää, millaista etua tästä seuraa Tuli kivelle. Tuli kiven suomalaisten kilpailijoiden taseet eivät kestäisi isoja investointeja täysin uuteen tekniikkaan, joten Tuli kivi on tekemässä takkamarkkinassa Suomessa "winner takes all".

      • Anonyymi

        Kerrohan sisäpiiri jannu , tuleeks taas Joulu negari Tuli kiveltä ? Osake rysähtää 4 senttiin saman tien ja pysyy siellä. Kannattaa myydä Tuli kivet viel kun joku hullu suostuu maksaa niist jotain.


    • Nyt runsaat kaksi vuotta myöhemmin Harvia 19,10 € ja Tulikivi 0,158 €.



      Todellinen asiantuntija tämä "syväkurkkumme". Jessuksen sitkeä tosin, täytyy myöntää. Taisi sattua aikanaan tosi pahasti tuo Tulikiven ostaminen. Tuskin se siitä tunkkaamalla nousee omin voimin. ; )

      Olisi myös kaksi ja puoli vuotta sitten kannattanut lihottaa salkkuaan Harvialla, eikä itkeä Tulikiveen hukutettujen perään. Sijoittaminen osakkeisiin on riskialtista, se vaan pitää hyväksyä. Tulikivi on ollut roskaa jo pitkään, joten ei tappiotkaan voi olla kovin suuret, joten pyyhi suru silmistä ja Tulikiven osakkeilla jotain muuta.

      • Anonyymi

        Tulikiven rahottaja pankit antaneet armoa taas vuodeksi Vauhkoselle.
        Ei osinkkoa ei tulosta pelkkää persnettoa silti osakkeenomistaja tuulareille.ei ois pitäny ostaa tuli kiveä vaan oikeita yhtiöitä vaikka forttumia joka maksaa kunnon osinkkoa.
        Kyllä tämä tuli kivi on vitsien vitsi annan ilmasen vinkin älä vaan sekaannu tuli kivi yhtiöön se voi mennä konkkaan.

        vaan toimarin ja kahvikerhonsa palkkoihin tämän lähes konkurssikypsän kipsan puljun tilanne ei vaikuta he käärii hyvät rahat meijän tuulitakki sijoittajien kustannuksella.
        nauravat herrat matkalla pankkiin.
        firman piikkiin taitaa olla tuon kahvikerhon motto


    • Anonyymi

      Mikä Helsingin pörssin firma valloittaa Saksan seuraavaksi?

      Saksassa BimSchV tulee voimaan asteittain:
      31.12.2024 mennessä kaikki tulisijat Saksassa, jotka on asennettu ennen vuotta 2010, täytyy vaihtaa (6.000.000 - 7.000.000 kpl).

      Säädöstön muutos auttaa Tuli kiveä, sillä Tuli kiven Karelia- ja Pielinen-sarjojen takat läpäisevät jo nyt 1.1.2022 voimaan tulevat Eurooppa-tasoiset päästönormit. Tämä mahdollistaa modulaarisuuden ja kiinteiden kulujen pienentämisen. 1.1.2022 ei enää tarvita erillistä mallistoa toistaiseksi päästörajattomaan Suomeen ja päästörajalliseen Saksaan.

      Tuli kiven uniikit Karelia (varaavia takkoja)- ja Pielinen (kiertoilmatakkoja)- mallistot ovat uusia ja vasta elinkaarensa alussa, joten Tuli kivi on erinomaisesti valmistautunut kasvuun mm. suurimmassa vientimaassaan Saksassa.

      Lisää tietoa yllä olevasta ja mm. Suomussalmen talkkihankankkeesta saatiin Pörssi-illassa YouTubessa 23.11.2020.

    • Anonyymi

      Inderes on unohtanut mainita Harvia-raporteissa Tuli kiven Harvian yhtenä kilpailijoista. Pörssi-illassa 23.11.2020 Tuli kiven toimitusjohtaja kertoi "Tuli kiven kiuasbisnes on noin 3 m€:a ja kasvu 2020 yli 20 %:a".

      Inderesin Harvia-raposteissaan mainitsemat Iki-kiuas ja Misa pysyttelevät mikroyrityksinä (vuosiliikevaihto on enintään 2 miljoonaa euroa), koska tällaiset yritykset saavat tiettyjä hyötyjä, mutta huonona puolena mikroyrityksillä on se, etteivät ne yleensä juurikaan voi investoida tai kehittää tuotteitaan. Siksi Iki-Kiukaan ja Misan tuotteet näyttävät kotitekoisilta.

      • Anonyymi

        Lukekaapa arvopaperi lehden juttu jossa otsikko: 6 yhtiötä joissa voit menettää rahasi.
        Yhtiön taloudellista tilaa jutussa arvioidaan nettovelkaantuumis% mukaan joka Tulikivelle oli 1-9/-20 peräti 189% tämä yhdistettynä heikkoon omaan pääomaan ja kannattavuuteen kertoo sen että konkurssiriski tuossa yhtiössä on todellinen.

        Älä sijoita Tulikiveen on todennäköistä ettei käy hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukekaapa arvopaperi lehden juttu jossa otsikko: 6 yhtiötä joissa voit menettää rahasi.
        Yhtiön taloudellista tilaa jutussa arvioidaan nettovelkaantuumis% mukaan joka Tulikivelle oli 1-9/-20 peräti 189% tämä yhdistettynä heikkoon omaan pääomaan ja kannattavuuteen kertoo sen että konkurssiriski tuossa yhtiössä on todellinen.

        Älä sijoita Tulikiveen on todennäköistä ettei käy hyvin.

        Joo luin ton jutun ihan konkka kypsä yhtiö ei epäilystäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo luin ton jutun ihan konkka kypsä yhtiö ei epäilystäkään.

        Tuli kiven käyttökate viimeiseltä 12 kuukaudelta on 3,4 m€:a, joten nettovelka maksettaisiin kokonaan pois neljässä nykyisellä tahdilla. Käyttökate on sitä paitsi ollut nousussa viime kvartaaleina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli kiven käyttökate viimeiseltä 12 kuukaudelta on 3,4 m€:a, joten nettovelka maksettaisiin kokonaan pois neljässä nykyisellä tahdilla. Käyttökate on sitä paitsi ollut nousussa viime kvartaaleina.

        Mitäpä se auttaa ku nettovelkaantumisastekin on nousussa.kaikki menee eikä edes riitä tulisella kivellä


    • Anonyymi

      Saksa nousi takaisin Tuli kiven suurimmaksi vientimaaksi. Se on positiivinen asia, sillä myynti Saksassa pohjautuu pelkästään Tuli kiven omiin tuotteisiin ja nimenomaan näihin uusiin tuotteisiin (Karelia- ja Pielinen-mallistot). Aikaisemmin oli enemmän painotusta Ruotsiin ja Tanskaan, jotka olivat verhouskivipuolen asiakkuuksia.
      Pidän Saksassa menestymistä hyvänä näyttönä Tuli kivelle, koska saksalainen kuluttuja on vaativin teknisesti ja laadullisesti ja Saksassa markkina on erittäin kilpailtu. Saksassa Tuli kivi on pystynyt kasvamaan viimeisen kahden vuoden aikana noin 20%/vuosi. Se kuvastaa Tuli kiven uuden tuotteiston kilpailukykyä.

      • Anonyymi

        Oletko kuullut sanonna, "pas**sta ei saa timanttia"?, Sanonta sopii tuli kiveen erinomaisesti


    • Anonyymi

      Hei,

      Toivottavasti aloittaja vielä seuraa tätä ketjua, kaipaisin hänen asiantuntevia kommentteja.

      Olen aloitteleva sijoittaja ja kirjallisuudesta lukenut että kannattaa hakea kohtuullisen pienen P/E luvun yrityksiä salkkuun.

      Tulikivellä ei ole P/E lukua lainkaan, kannattaisiko minun nyt sijoittaa kaikki rahani siihen?

      • Anonyymi

        Älä sekaannu menetät varmasti rahasi, ellet ole jo sekaantunut ja menettänyt siltä vähän kuulostaa ku tollaasia tällä kyselet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sekaannu menetät varmasti rahasi, ellet ole jo sekaantunut ja menettänyt siltä vähän kuulostaa ku tollaasia tällä kyselet

        On jo menettänyt roponsa miksi muuten riekkus kaikilla palstoilla ja julkaisee kaikille tuli kiven ilosanomaa joka ei kyllä kovin iloiselle näytä .
        konkka pilvi on tuli kiven päällä ei osinkkoa ei mitää meille puttetuularisijottajille .annan hyvän ja ilmaisen neuvon. Kierrä tuli kivi niin kaukaa kuin pystyt menetät takuulla rahasi kuten tämä tuli kiven tähti asijjantunti-ja on melko varmasti jo menettänyt ei vaan itse halua uskoa sitä


    • Anonyymi

      Harvia osti Saksasta EOS -firman EV/käyttökate 8,8 ja EV/liikevaihto 1,5. Vastaavalla kertoimilla 12 kk:n rullaavilla luvuilla Tuli kiven osakkeen (nyt 0,158€) tulisi maksaa:
      0,42€/osake (EV/käyttökate) nousupotentiaali 164 %:a
      0,63€/osake (EV/liikevaihto) nousupotentiaali 299 %:a

      Tuli kiven EV = 14,3 m€:a (sisältää laskennallisia verosaamisia taseen ulkopuolella 9,1 m€:a, mitkä esimerkiksi Tuli kiven ostaja saisi suoraan hyödynnettyä).
      Tuli kiven käyttökate viimeiseltä 12 kuukaudelta on ollut 3,4 m€:a. Kannattaa lisäksi huomioida, että käyttökate on ollut nousussa useita kvartaaleja putkeen.

      • Anonyymi

        Myös nettovelkaantumisaste on ollu nousussa joka tilinpäätöksessä miks tänäkään vuosi ois poikkeus veikkauksia paljo tällä kertaa oisko 250 rosenttia?


    • Anonyymi

      Tulikiven tulevasta konkurssista on heitelty arvauksia, mitä sanoo raati, montako negaria mennään vielä ennenkuin lappu luukulle?

      • Anonyymi

        Veikkaan että useamman negarin verran vielä mennäänVelkasaneeraukseen ei tuli kivi näytä edes pääsevän ja pankin kannalta konkka ei oo hyvä menettäsivät rahansa hekin.eli tulinen kivi jatkaa velkaantumista ja kahvikerho rikastuu he ovatki ainoita jotka hyötyy tässä


      • Itse sanoisin astroturffauksen olevan erittäin ikävä selitettävä sekä potentiaalisille osakkeen ostajille että niille yhteiskuntavastuuta tunteville Tulikiven osakkeenomistajille, jotka vielä ovat jäljellä.

        Astroturffaus osakkeilla on erityisen ikävää, sillä siitä jää jälkensä, jää lähes aina kiinni ja jää myös suuren yleisön muistijälkiin, että nämäpäs roistoja olivat.


    • Anonyymi

      Saunum Group tulossa Virossa First North -listalle 2,64 miljoonan euron markkina-arvolla (930 000 osaketta, 2,84€/kpl). Saunum Groupin rullaava 12 kk:n liikevaihto on 37 063 euroa (0,037 m€:a), eli P/S-luvuksi saadaan 71.

    • Anonyymi

      Harvian markkina-arvo on 383 m€:a ja P/S 4,05.

      Tuli kiven toimitusjohtaja kertoi Pörssi-illassa 23.11.2020 "Tuli kiven kiuasbisnes on noin 3 m€:a ja kasvu 2020 yli 20 %:a". Koko Tuli kiven markkina-arvo on 9,3 m€:a ja P/S 0,32. Millaisella P/S -luvulla Tuli kiven kiuasbisnes tulisi arvostaa ja sitä kautta monenko miljoonan euron arvoinen Tuli kiven kiuasbisnes voisi olla?

    • Anonyymi

      Onkohan Tuli kivi taas tammikuuilmiön voittajia? Viime vuodenvaihteessa 2.12.2019 osake maksoi 0,1335 euroa ja 2.1.2020 osake maksoi 0,1775 euroa. Nousua kuukauden omistuksella sai tuolloin parhaimmillaan 33 prosenttia.

      • Anonyymi

        Tuleekohan perinteinen Joulunegari tuli kivellä kotoilu buumi on menossa ohi??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan perinteinen Joulunegari tuli kivellä kotoilu buumi on menossa ohi??

        Lock Downeja ei tullut Suomeen, eikä vientimaihin, joten odottelen positiivista tulosvaroitusta viimeiseltä kvartaalilta ennen joulua. Tilauskantakin oli nousussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lock Downeja ei tullut Suomeen, eikä vientimaihin, joten odottelen positiivista tulosvaroitusta viimeiseltä kvartaalilta ennen joulua. Tilauskantakin oli nousussa.

        Posiitivista tulosvaroitusta😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Posiitivista tulosvaroitusta😂😂

        Ostin Tulikiven osakkeita v 2006 ja tuli maksettua niistä 3,6 euroa kappaleelta. Hinta on tänä päivänä 16 senttiä! Ikänä en tuu saamaan etes omiani pois tästä konkurssin partaalla keikkuvasta yhtiöstä. Ainut ketä naurattaa on varmaan yhtiön toimari ja kahvikerhonsa jotka kuittaa huimat palkkansa kuin manulle illallinen oliko toimarin palkkaki 200000 e vuodessa vaikka pitäs olla tulokseen kytketty eli 20000 euroa.ei osinkkoa ei mitään meille osakkeenomistajille ei kerrassaan mitään tyhjää.jos olet eksynyt tälle höpö palstalle annan ilmasen neuvon.kierrä tämä yhtiö kaukaa menetät vaan rahasi jos sekaannut tähän


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostin Tulikiven osakkeita v 2006 ja tuli maksettua niistä 3,6 euroa kappaleelta. Hinta on tänä päivänä 16 senttiä! Ikänä en tuu saamaan etes omiani pois tästä konkurssin partaalla keikkuvasta yhtiöstä. Ainut ketä naurattaa on varmaan yhtiön toimari ja kahvikerhonsa jotka kuittaa huimat palkkansa kuin manulle illallinen oliko toimarin palkkaki 200000 e vuodessa vaikka pitäs olla tulokseen kytketty eli 20000 euroa.ei osinkkoa ei mitään meille osakkeenomistajille ei kerrassaan mitään tyhjää.jos olet eksynyt tälle höpö palstalle annan ilmasen neuvon.kierrä tämä yhtiö kaukaa menetät vaan rahasi jos sekaannut tähän

        Tuntuu pahalta sinun puolesta, toivottavasti et kovin paljoa 2006 sijoittanut, on nimittäin arvo romahtanut aivan järkyttävän paljon. Tuntuu myös pahalta sanoa, että en usko sinun omiasi tästä ikinä saavan takaisin. Yhtiön toimitusjohtaja on kuitenkin tienannut vuoden 2006 jälkeen muutaman miljoonan vaikka ei todellakaan ansaitse palkkaansa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu pahalta sinun puolesta, toivottavasti et kovin paljoa 2006 sijoittanut, on nimittäin arvo romahtanut aivan järkyttävän paljon. Tuntuu myös pahalta sanoa, että en usko sinun omiasi tästä ikinä saavan takaisin. Yhtiön toimitusjohtaja on kuitenkin tienannut vuoden 2006 jälkeen muutaman miljoonan vaikka ei todellakaan ansaitse palkkaansa

        No nythän kannattaa sijoittaa Tulikiveen koska on edullista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nythän kannattaa sijoittaa Tulikiveen koska on edullista.

        Ei ole tapana sekaantua näihin ongelmajätteisiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole tapana sekaantua näihin ongelmajätteisiin

        Hyvin sanottu mulla tosiaanki tippunu 3,6eurosta 16 senttiin laskekaapa viisaammat paljoko rosenteissa tullu laskua jatkuvasti velkaantuva yritys joka ei näytä saavan tulosta aikaan ei sitte millaan.mistähän se mahtaa johtua meneekö kahvikerhon palkkioihin ja konjakeihin kaikki mitä vois jäädä osinkkoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu mulla tosiaanki tippunu 3,6eurosta 16 senttiin laskekaapa viisaammat paljoko rosenteissa tullu laskua jatkuvasti velkaantuva yritys joka ei näytä saavan tulosta aikaan ei sitte millaan.mistähän se mahtaa johtua meneekö kahvikerhon palkkioihin ja konjakeihin kaikki mitä vois jäädä osinkkoihin?

        On se niin väärin herrat laittaa parasta pöytään ja nauraa matkalla pankkiin.osakkeenomistajille ei jää mitään kölin alta meijät vaan vedetään.vuan ketäpä sekään kiinnostaa haukotus


    • Anonyymi

      Tuli kiven käyttökate on ollut nousussa viisi kvartaalia putkeen. Kiven markkina-arvo on 9,3 miljoonaa euroa ja käyttökate viimeiseltä 12 kuukaudelta 3,4 m€:a. Hyvältä vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Kestää aikansa, että sijoittajat tunnistavat käänneyhtiön. Tuli kiven 12 kk rullaava käyttökateprosentti:
      Q4/18 5 %
      Q1/19 5 %
      Q2/19 5 %
      Q3/19 7 % Hinnankorotukset Tuli kivellä ja kilpailijoilla
      Q4/19 8 % Hinnankorotukset Tuli kivellä ja kilpailijoilla
      Q1/20 9 %
      Q2/20 10 %
      Q3/20 12 %

    • Anonyymi

      Miten löytää käänneyhtiö ennen muita? Tuli kiven osake nousi 0,66 eurosta (8.2.2000) 4,05 euroon (21.4.2006), koska sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita.

      Odotan, milloin Talouselämä -lehti kirjoittaa taas näin (suora lainaus):
      29.3.2004 talouselama.fi:
      "Tuli kivi loistaa sijoittajien suosiossa. Tuli kiven ainoa vika on, että osake ehti jo kallistua. Tuli kiven osakekurssi matoi rauhassa jopa vuosituhannen vaihteen pörssikuplan ajan. Viime kesänä se kuitenkin alkoi nousta. Nyt pohjoiskarjalaisen vuolukivijalostajan arvostusta kuvaava p/e-luku on 22. Mitä tapahtui? Eipä muuta kuin se, että sijoittajat alkoivat etsiä pörssistä uusia arvonnousua lupaavia kohteita."

      • Anonyymi

        Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee kuuluu sanonta. Nuo 4 euroset ei tuu ikänä takasi.sano mun sanoneen Ihan turhaan hypettelet ja höpöttelet 4 eurosta .omistajat olis varmaan tyytyväisiä jos ei Tulikivi menis konkurssiin. Tuolla velkaantumisvauhilla ja tappiolla sekin voi olla vielä etessä. Vai 4 euroa tästä riittääki hupia taas pitkäksi aikaa laita nyt joku 0 desimaali kuitenki eteen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee kuuluu sanonta. Nuo 4 euroset ei tuu ikänä takasi.sano mun sanoneen Ihan turhaan hypettelet ja höpöttelet 4 eurosta .omistajat olis varmaan tyytyväisiä jos ei Tulikivi menis konkurssiin. Tuolla velkaantumisvauhilla ja tappiolla sekin voi olla vielä etessä. Vai 4 euroa tästä riittääki hupia taas pitkäksi aikaa laita nyt joku 0 desimaali kuitenki eteen

        Joo on se tulkivi käänneyhtiö

        se käänne on vaan mennynä alaspäin ja tapahtui ku menivät ostamaan sen kerman saven. Sen jälkeen on pysyvät kestosavet olluna Tulikiven housussa ja ne ei lähe sieltä kulumallakaan vaan kaikki voitto menee johtoryhmäläisten kalliisiin palkkoihin ja työsuhte etuihin

        kyllä nyt kyrpii osakkeen omistajia ja naurattaa isoa palkkaa nauttivia sikari portaan miehiä


      • Anonyymi

        Lainaan Inderesin toimitusjohtaja-analyytikkoa Mikael Rautasta "Usko ja toivo eivät ole sijoitusstrategioita".


    • Anonyymi

      Tuli kiven käyttökate on ollut nousussa useamman kvartaalin putkeen ja se on ollut viimeisen 12 kk aikana 3,4 miljoonaa euroa. Tuli kiven markkina-arvo on vain 9,3 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Wulff antoi tänään positiivisen tulosvaroituksen koroinakotoiluun liittyen. Seuraava koronakotoilusta hyötyvä positiivisen tulosvaroituksen antaja lienee Tuli kivi.

      • Anonyymi

        Lainaan Inderesin toimitusjohtaja-analyytikkoa Mikael Rautasta "Usko ja toivo eivät ole sijoitusstrategioita".


    • Anonyymi

      Tuli kiven tilauskanta oli Q3/2020-katsauskauden päättyessä 4,0 (3,8) Me. Lupaa hyvää Q4/2020 raporttia.

      • Anonyymi

        Ehotan että Vauhkosen ens vuojen palkka 200000 euroa jaetaan pettyneille Tulikiven sijoittajille osinkkoina niin sais etes jotaki joskus.

        kyllä nyt ottaa päähän ja kyrpii ja en taida olla ainoa vai mitä tulikiveen pettyneet sijoittajat ei taija paljo naurattaa 4 euron kurssi hypettelet höpöttelyt??


    • Anonyymi

      Odottelen vain milloin alkaa taas talkkikaivos-spämmi. Vielä alkuvuonna predak lupasi että talkkikaivos tullaan varmasti myymän jopa sadalla miljoonalla eurolla ja että pörssikurssi puskee katosta läpi jolloin jokainen kiveen sijoittanut tulee rikastumaan

      • Anonyymi

        Ajatella mikä kultakaivos voi ylivelkaantunut, tappiota vuodesta toiseen tekevä takkapulju olla:

        -Kohta jokaisella saksalaisella on suomalainen kivikasa kotona
        -Kohta on tammikuu (tammikuuilmiö)
        -Sisäpiiri ostanut osakkeita muutamalla markalla
        -Käyttökate noussut
        -Tilauskanta noussut
        -Aila-myrsky
        -Koronakotoilu
        -Satojen miljoonien arvoinen talkkikuoppa
        -Pienyhtiö, tammikuussa pienyhtiöt nousee koviten
        -Wulff antoi posarin niin tottakai tuli kivi antaa myös
        -Harvia on ostamassa tuli kiven
        -Tuli kiven kurssin pitäisi olla viisi kertaa nykyistä korkeampi koska saksalaisen EOS-yhtiö kurssikin oli kun Harvia sen osti
        -Käänneyhtiö
        -Ecodesing-direktiivi

        Huhhuh, varmasti yli puolet tästä kultakaivoksen listasta jäi listaamatta..Apple, Tesla, Microsoft yms. ei ole mitään verrattuna tähän pörssimme helmeen, mutta jostain kumman syystä yhtiön arvostus on pohjamudissa eikö yhtiön osakkeet kiinnosta sijoittajia🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatella mikä kultakaivos voi ylivelkaantunut, tappiota vuodesta toiseen tekevä takkapulju olla:

        -Kohta jokaisella saksalaisella on suomalainen kivikasa kotona
        -Kohta on tammikuu (tammikuuilmiö)
        -Sisäpiiri ostanut osakkeita muutamalla markalla
        -Käyttökate noussut
        -Tilauskanta noussut
        -Aila-myrsky
        -Koronakotoilu
        -Satojen miljoonien arvoinen talkkikuoppa
        -Pienyhtiö, tammikuussa pienyhtiöt nousee koviten
        -Wulff antoi posarin niin tottakai tuli kivi antaa myös
        -Harvia on ostamassa tuli kiven
        -Tuli kiven kurssin pitäisi olla viisi kertaa nykyistä korkeampi koska saksalaisen EOS-yhtiö kurssikin oli kun Harvia sen osti
        -Käänneyhtiö
        -Ecodesing-direktiivi

        Huhhuh, varmasti yli puolet tästä kultakaivoksen listasta jäi listaamatta..Apple, Tesla, Microsoft yms. ei ole mitään verrattuna tähän pörssimme helmeen, mutta jostain kumman syystä yhtiön arvostus on pohjamudissa eikö yhtiön osakkeet kiinnosta sijoittajia🤔

        Onhan se onni ku omistaa miehevän kasan tulikiven osakkelappuloita näin jättipotin saamisen kynnyksellä

        Talkistahan saahaan tietennii vähintään 200 milijuunaa tollaria pesetaa ja euroa noin varovaisesti arvioijen ja verojen jälkeen tietennii puhtaana käteen!!!!
        Kyllä tässä selvästi pittee meijän kaikkien tulikivikivikiva osakeukkojen ja akkojen lähteä kassakaappien ostoon jotta suahaan ostoo sinne kultaharkkoja läjäpäin täyteen Tulikivelta saaduilla osinkoloilla joita riittää mualiman tappiin asti melko suurella totennäkösyyvellä

        Vasta tänään sanoin vaimolle että koita ny muistuttaa että tilaan sen uuden lamborghiinin ja vaimolle tietennii oma Ferrari kauppakassiksi ku kohtapuolee tulee se talkkinannanamijättipotti maksu tietennii Tulikiven osakelappuloitten osinkonannalla ostetuilla kultaharkoilla joita on kohta onkelmaksi asti pakkohan niitä on johonki pois syyvellä eihän ne hyvä immeinen mahu mihinkään voe tätä riemunjuhulaa!

        Ai että kyllä meijän kohta Tulikivi rikkaitten kelpää kun kohta ihan kohta ampuu Tulikiven kurssi katosta läpi maata kiertävälle ratalle ja senkin yli maltan tuskin oottaa en malta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se onni ku omistaa miehevän kasan tulikiven osakkelappuloita näin jättipotin saamisen kynnyksellä

        Talkistahan saahaan tietennii vähintään 200 milijuunaa tollaria pesetaa ja euroa noin varovaisesti arvioijen ja verojen jälkeen tietennii puhtaana käteen!!!!
        Kyllä tässä selvästi pittee meijän kaikkien tulikivikivikiva osakeukkojen ja akkojen lähteä kassakaappien ostoon jotta suahaan ostoo sinne kultaharkkoja läjäpäin täyteen Tulikivelta saaduilla osinkoloilla joita riittää mualiman tappiin asti melko suurella totennäkösyyvellä

        Vasta tänään sanoin vaimolle että koita ny muistuttaa että tilaan sen uuden lamborghiinin ja vaimolle tietennii oma Ferrari kauppakassiksi ku kohtapuolee tulee se talkkinannanamijättipotti maksu tietennii Tulikiven osakelappuloitten osinkonannalla ostetuilla kultaharkoilla joita on kohta onkelmaksi asti pakkohan niitä on johonki pois syyvellä eihän ne hyvä immeinen mahu mihinkään voe tätä riemunjuhulaa!

        Ai että kyllä meijän kohta Tulikivi rikkaitten kelpää kun kohta ihan kohta ampuu Tulikiven kurssi katosta läpi maata kiertävälle ratalle ja senkin yli maltan tuskin oottaa en malta

        Huumoriahan aina pitää olla kurjuuden keskellä jossa Tulikivikin on. Mikäpä Tulikivelle on ollessa onhan sillä omistajia joten järjestävät vaikka kunnon tuulari annin jos rahat loppuu kassasta .sillon kaikkien Tulikiveä omistavien setien ja tätien tuulitakki taskut ja piironkien laatikot tyhjätään ja nollataan säästöistä. Eli sekin kortti on Tulikivellä vielä käyttämättä ja jos kurssi menee lähelle nollaa niin voihan se tehä käänteisen Splitin ja taas meno jatkuu loputtomiin.sen jälkeen taas anti jne pitäähän kahvikerhon palkkioihin suaha rahhoo eihän muulla ole väliä turhaan me omistajat mitään osinkkoa kaivataan ja himoitaan mehän rikastuttiin jo sillon vuonna 2006 ku suatiin voittoa ku Tulikiven osake oli 4 euroa lapustaan ai että eihän myös mittää suaha ennee halutakkaan hyvä jos tulee anti suahaan vuan turhaa painetta pois lompakoista


    • Anonyymi

      Kiven rahavarat olivat Q3/2020 1,4 m€:a (liiketoiminnan rahavirta rullaava 12 kuukautta 2,6 m€:a), kun esimerkiksi kovimman kilpailijan (Turun Uunisepät) rahavarat olivat tilinpäätöshetkellä 0,01 m€:a (tarkalleen ottaen 13 087,29 €:a).

    • Anonyymi

      TKivi on tehnyt suuret investoinnit ja on varautunut 1.1.2022 voimaan tuleviin Eurooppa-tasoisiin päästönormeihin, kun taas Turun Uunisepät (omavaraisuus 7%) ja Nunnauuni (omavaraisuus 1 %:a) eivät tuohon ole varautuneet.

    • Anonyymi

      Tuo on kyllä mielenkiintoinen tilanne, kun kilpailijat joutunevat jättämään leikin kesken 1.1.2022 ja markkinajohtaja Juuasta saa kerätä hedelmät. Tiesittekö, että Suomessa takkojen hintataso on kolmanneksen pienempi kuin Keski-Euroopassa. Eiköhän hinnatkin saada Keski-Euroopan tasolle viimeistään 1.1.2022.

      • Anonyymi

        Takkojen hinta Suomessa kolmanneksen pienempi mitä keski euroopassa

        Siinäpä se perimmäinen syy nuitten Suomen takka virmojen kuten tulikivi huonoon kannattavuuteen alkaa hiljokselleen löytyvä ja ainut ratekia tähänki ongelmaako olis että uotellaan jotta kilpailijat kuukahtaisivat nurin..

        Eipä taija kannattavuuteen auttoo tämä ne on ne takat siitä huolimatta sen kolmanneksen halvempia ja sama kurjuus vuan jatkuupi..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Takkojen hinta Suomessa kolmanneksen pienempi mitä keski euroopassa

        Siinäpä se perimmäinen syy nuitten Suomen takka virmojen kuten tulikivi huonoon kannattavuuteen alkaa hiljokselleen löytyvä ja ainut ratekia tähänki ongelmaako olis että uotellaan jotta kilpailijat kuukahtaisivat nurin..

        Eipä taija kannattavuuteen auttoo tämä ne on ne takat siitä huolimatta sen kolmanneksen halvempia ja sama kurjuus vuan jatkuupi..

        Harvian ei ainakaan kannata ostaa velkaista Tulikiveä.
        Miksi se tuhoaisi hyvän tilanteensa.tulikivestä tulisi Harvialle vain samanlainen riippakivi kuin Kerman savesta tuli aikoinaan Tulikivelle. aika yleensä hoitaa onkelmayhtiöt jollainen tulikivi on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvian ei ainakaan kannata ostaa velkaista Tulikiveä.
        Miksi se tuhoaisi hyvän tilanteensa.tulikivestä tulisi Harvialle vain samanlainen riippakivi kuin Kerman savesta tuli aikoinaan Tulikivelle. aika yleensä hoitaa onkelmayhtiöt jollainen tulikivi on

        Kyllä ne kohta omistajien taskuilla on pankit kuulemma antaa lykkäystä pankkilainojen lyhennyksistä kun Tulikivi ei pysty maksamaan niitä


    • Anonyymi

      Saksassa BimSchV tulee voimaan asteittain:
      31.12.2024 mennessä kaikki tulisijat Saksassa, jotka on asennettu ennen vuotta 2010, täytyy vaihtaa (6.000.000 - 7.000.000 kpl).

    • Anonyymi

      Harvia osti Saksasta EOS-firman 307 prosenttia kalliimmalla kuin Tuli kivi on nyt EV / S -tunnusluvulla (yritysarvo / liikevaihto)
      Harvia osti Saksasta EOS-firman 169 prosenttia kalliimmalla kuin Tuli kivi on nyt EV / EBITDA -tunnusluvulla (yritysarvo / käyttökate)

      • Anonyymi

        Uskot ja toivot siis että Harvia ostais Tulikiven kuten osti ne Saksalais firmatkin.

        Mitään takeita tästä ei ole että Harvia ostais myös Tulikiven mutta saahan sitä uskoa ja toivoa kuten me kaikki jotka lauantai iltana toivotaan lotto voittoa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskot ja toivot siis että Harvia ostais Tulikiven kuten osti ne Saksalais firmatkin.

        Mitään takeita tästä ei ole että Harvia ostais myös Tulikiven mutta saahan sitä uskoa ja toivoa kuten me kaikki jotka lauantai iltana toivotaan lotto voittoa..

        Ei osta Harvia Tulikiveä ei siitä Harvialle ole mitään hyötyä


    • Anonyymi

      Tuli kivi nosti tänään klo 9.00 ohjeistustaan:

      "Tuli kivi nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020: Liikevaihdon arvioidaan olevan noin 29 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan olevan noin 1,0 miljoonaa euroa."

      • Anonyymi

        Jälleenmyyntikanavien hylkääminen ja Kerman saven osto. Nämä on olleet Tulikiven kompastuskivet. Ilman näitä olis kurssi vieläkin 4 euroa. Nyt se on senttiyhtiö ja syystäkin.
        On tehty sarja epäonnistuneita päätöksiä vaikka sitä ei kukaan myönnä???


      • Anonyymi

        Tämän vuoden liikevaihdon arvioitiin viime osarissa olevan muistaakseni 27-29m€ ja tuloksen plussalla, niin ei tätä oikein kummoiseksi posariksi kyllä voi sanoa. Tai onhan se tavallaan posari, kun kymmenen vuotta tulos ollut miinuksella.
        Oliko tämä nyt nykyisen tj:n aikana ensimmäinen kerta kun tulos jää plussalle? Ei kyllä Vauhkonen oikein vakuuta...

        No, ei tämä takka- ja kiuasbusines mikään tulevaisuuden ala ole, kituuttamista se taitaa tulevaisuus Tulikivellä olla joka tapauksessa, lisäksi velkataakka on aivan liian suuri. Jos tämä plussa tulos oli nyt tämän koronakotoilun ansiota, niin ensi vuosi taitaa olla taas paluu vanhaan, eli liikevaihto taas laskee ja tulos jää miinukselle. En itse tähän kyllä rahojani laita vaikka pientä nousua voi olla vielä edessä


    • Anonyymi

      Pörssi-illassa 23.12.2020 YouTubessahan toimitusjohtaja sanoi, että Tuli kiven kiuasliikevaihto on 3 miljoonaa euroa ja se kasvaa 20 %:a tänä vuonna. Samoin muuten on kasvanut 20 %:a/v viime vuodet takkaliikevaihto Tuli kivellä Saksassa.

    • Anonyymi

      Tarkoitin 23.11.2020.
      3.4.2006 Tuli kivi osti Kermansaven 13,1 m€:lla. Ostos oli kallis, mutta toisaalta tällä hoidettiin se, että Tuli kiven markkinaosuus on nyt suurempi kuin kahden kovimman kilpailijan yhteensä Suomessa (Uunisepät ja Tiileri). Kermansaven osto myös sinetöi sen, ettei Tuli kiven tarvitse ostaa Suomesta muita kilpailijoitaan, sillä kilpailijat kuihtuvat pois itsestään. Tuli kiven homma toimii samalla tavalla kuin Harvialla TylöHelon kanssa Suomessa. Q2/2013 Tuli kiven korolliset velat olivat 27,1 m€:a ja Q3/2020 15,3 m€:a.

    • Anonyymi

      Tuli kiven rahavarat olivat Q3/2020 1,4 m€:a (liiketoiminnan rahavirta rullaava 12 kuukautta 2,6 m€:a), kun esimerkiksi kovimman kilpailijan (Turun Uunisepät) rahavarat olivat tilinpäätöshetkellä 0,01 m€:a (tarkalleen ottaen 13 087,29 €:a). Tuli kivi on tehnyt suuret investoinnit ja on varautunut vihdoin 1.1.2022 voimaan tuleviin Eurooppa-tasoisiin päästönormeihin, kun taas Turun Uunisepät (omavaraisuus 7%) ja Nunnauuni (omavaraisuus 1 %:a) eivät tuohon ole varautuneet.

    • Anonyymi

      Harvian osake on noussut pitkään hienosti, mutta viime päivinä positiivisen raportin siivittämänä takka- ja kiuasvalmistaja Tuli kivi on lähtenyt rivakkaan nousuun. Harvian P/S on nyt reaaliaikaisesti (osake 23,2€) 4,58 ja Tuli kiven P/S on nyt reaaliaikaisesti (osake 0,23€) 0,48. Harvia on Tuli kiveä 10-kertaa kalliimpi liikevaihdolla mitattuna, joten saa nähdä, missä vaiheessa ero tasoittuu.
      Tuli kiven osakkeen tulisi 2,1-kertaistua (osake 0,48€), että P/S olisi 1 ja Tuli kiven osakkeen tulisi 4,2-kertaistua (0,97€), että P/S olisi 2. Kun huutokauppa Tuli kivestä alkaa Harvian, Jøtulin ja Niben välillä, kannattaa olla osakkeenomistajana.

      • Anonyymi

        Tuli kiven osakkella käynnissä ääliöralli kelle jää mustapekka kouraan tällä kertaa kuka jää ilman tuolia kun musa loppuu onhan se jännää kun ei tiedä


    • Anonyymi

      Harvian osake on noussut pitkään hienosti, mutta viime päivinä positiivisen raportin siivittämänä takka- ja kiuasvalmistaja Tuli kivi on lähtenyt rivakkaan nousuun. Harvian P/S on nyt reaaliaikaisesti (osake 24,5€) 4,84 ja Tuli kiven P/S on nyt reaaliaikaisesti (osake 0,326€) 0,68. Harvia on liikevaihdolla mitattuna 7,2-kertainen Tuli kiveen verratuna, joten saa nähdä, missä vaiheessa ero tasoittuu.

      Tuli kiven osakkeen tulisi nousta 47 %:a (osake 0,48€), että P/S olisi 1 ja Tuli kiven osakkeen tulisi nousta 198 %:a (0,97€), että P/S olisi 2. Kun huutokauppa Tuli kivestä alkaa Harvian, Jøtulin ja Niben välillä, kannattaa olla osakkeenomistajana.

      • Anonyymi

        Puhutaanks täällä nyt tulikivestä yhtiöstä joka sai vähän aikaa sitten armoa pankeilta etteivät koveantit paukkuis no niin miljooniahan se sellaanen yhtiö vuolee joka ei edes lainojaan pysty hoitamaan sehän nyt on selvää.googlettakaa suckers rally eli ääliö ralli suomennettuna sellaanen on käynnis tulikivellä


    • Anonyymi

      Tuli kivi nosti 18.12.2020 ohjeistustaan:
      "Tuli kivi nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020: Liikevaihdon arvioidaan olevan noin 29 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan olevan noin 1,0 miljoonaa euroa."

      • Anonyymi

        Ja KL:ssä ilmoittavat markkina-arvoksi 20,9 milj. euroa. Laskettu 0,435 euron kurssilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja KL:ssä ilmoittavat markkina-arvoksi 20,9 milj. euroa. Laskettu 0,435 euron kurssilla?

        Markkina-arvo näköjään noussut tänään jo 26 milj.euroon. Silti Harviaan verrattuna paljon pienempi, vaikka markkina-alue yltää molemmilla jo Amerikkaan asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkina-arvo näköjään noussut tänään jo 26 milj.euroon. Silti Harviaan verrattuna paljon pienempi, vaikka markkina-alue yltää molemmilla jo Amerikkaan asti.

        Ostin muutama viikko sitten Tulikiveä 0,15 e ja nyt jo 0,4x hinnoissa.

        Mutta en aio myydä, kun nousu on vasta alussa.
        Katsellaan kun mennään yli euron, ei mene kauaa ehkä pari päivää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostin muutama viikko sitten Tulikiveä 0,15 e ja nyt jo 0,4x hinnoissa.

        Mutta en aio myydä, kun nousu on vasta alussa.
        Katsellaan kun mennään yli euron, ei mene kauaa ehkä pari päivää ?

        Möin pois kuitenkin voittoa parin viikon holdilla 150 %
        Kiitos ostajille tämä oli kiva uuden vuoden lahja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Möin pois kuitenkin voittoa parin viikon holdilla 150 %
        Kiitos ostajille tämä oli kiva uuden vuoden lahja.

        Möin pois vielä kun olin omillani..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Möin pois vielä kun olin omillani..

        Luuliko joku oikeasti että Tulikivi teki jonkun tuloskäänteen ja velat muuttu saataviksi ei kyllä kyseessä on edelleen kriisiytynyt yhtiö


    • Anonyymi

      Harvian P/S on 4,84 ja Tuli kiven P/S on 0,80. Jos Harvia ostaisi Kiven P/S 2,00, osakekurssin tulisi nousta 0,39 € -> 0,98 €.

    • Anonyymi

      Ei paha ennustus. Tuohan tarkoittaisi 151 %:a.

      • Anonyymi

        Joo ei paha Ennustus. Kyse on silti ennustuksesta se voi toteutua tai sitten ei.

        Mondonkin piti ostaa Tulikiven talkit. Tämä arpa ja ennustus ei toteutunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei paha Ennustus. Kyse on silti ennustuksesta se voi toteutua tai sitten ei.

        Mondonkin piti ostaa Tulikiven talkit. Tämä arpa ja ennustus ei toteutunut.

        Ennustan puolestani että tänä vuonna kotoilu loppuu ja se vaikuttaa Tulikiven tulokseen heikentävästi. Ennustan myös että sijoittajat ottavat tässä ennakkoa kuten yleensä ja myyvät Tulikiven laput laitaan kun saavat niistä kivat pikavoitot. Kannattaa myydä nopeasti momentum menee näissä kriisiyhtiössä nopeasti ohi ja pikavoitot voi vaihtua pikatappioksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennustan puolestani että tänä vuonna kotoilu loppuu ja se vaikuttaa Tulikiven tulokseen heikentävästi. Ennustan myös että sijoittajat ottavat tässä ennakkoa kuten yleensä ja myyvät Tulikiven laput laitaan kun saavat niistä kivat pikavoitot. Kannattaa myydä nopeasti momentum menee näissä kriisiyhtiössä nopeasti ohi ja pikavoitot voi vaihtua pikatappioksi

        Tulikiven kurssi pörssissä juuri nyt -10 rosenttia näyttää ilmat lähtevän höttö kurssista. Kurssi nousu ei perustunut kuin tyhjiin puheisiin ja toiveisiin. Nyt voitot otetaan kotiin ennenkuin on myöhäistä ennustan että kurssi viikon päästä 0,15 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi pörssissä juuri nyt -10 rosenttia näyttää ilmat lähtevän höttö kurssista. Kurssi nousu ei perustunut kuin tyhjiin puheisiin ja toiveisiin. Nyt voitot otetaan kotiin ennenkuin on myöhäistä ennustan että kurssi viikon päästä 0,15 euroa.

        Tulikiven kurssi nyt lähes 17 rosenttia pakkasella. Viimeiset sijoittajatkin havaitsivat että Tulikiven osakkeet kannattaa myydä koska hype ja tyhjät talkkihöpöpuheet haihtuu kurssilaskun myötä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi nyt lähes 17 rosenttia pakkasella. Viimeiset sijoittajatkin havaitsivat että Tulikiven osakkeet kannattaa myydä koska hype ja tyhjät talkkihöpöpuheet haihtuu kurssilaskun myötä

        Elo, Ilmarinen, Fennia, kulttuuri rahasto joku näistä ehkä irtaantuu parasta aikaa Tulikivestä. Dansken kautta tänään myytyjä n. miljoona kpl.

        Tuohan kertoo kaiken oleellisen ottaa sen mitä on saatavissa myy hurjalla tappiolla koska kurssihan tulee laskeen tästäkin ja tänään meni Tulikiven kurssi pakkaselle n 20 rosenttia entäs huomenna jos isomaha jatkaa myyntiään??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elo, Ilmarinen, Fennia, kulttuuri rahasto joku näistä ehkä irtaantuu parasta aikaa Tulikivestä. Dansken kautta tänään myytyjä n. miljoona kpl.

        Tuohan kertoo kaiken oleellisen ottaa sen mitä on saatavissa myy hurjalla tappiolla koska kurssihan tulee laskeen tästäkin ja tänään meni Tulikiven kurssi pakkaselle n 20 rosenttia entäs huomenna jos isomaha jatkaa myyntiään??

        Jos isomaha jatkaa Tulikivi osakkeidensa myyntiä huomennakin on kurssi toiset 20 rosenttia pakkasella päivän päätteeksi. mielenkiintoista nähdä myykö toisetkin 1 miljoonaa kpl huomenna näyttää myytävää riittävän


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos isomaha jatkaa Tulikivi osakkeidensa myyntiä huomennakin on kurssi toiset 20 rosenttia pakkasella päivän päätteeksi. mielenkiintoista nähdä myykö toisetkin 1 miljoonaa kpl huomenna näyttää myytävää riittävän

        Tulikiven kurssi jo -5 rosenttia vaikka pörssin henkilökunta on ollut töissä vasta 12 minuuttia eiköhän päivän päätteeksi ole päivän pakkaslukemat - 20 rosenntia taas taulussa.mikä laulaen tulee se viheltää menee.musa loppu ja kaikille ei riittänyt tuoleja?

        0,3 e korkattu meneekö 0,2 e rikki jo tänään???

        Isomaha Danske myyjä myy ahtopaineella ja vuorovedolla ja pitää varmaan huolen että Tulikiven kurssi on riittävän paljon kurssi pakkasella klo 18.30


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi jo -5 rosenttia vaikka pörssin henkilökunta on ollut töissä vasta 12 minuuttia eiköhän päivän päätteeksi ole päivän pakkaslukemat - 20 rosenntia taas taulussa.mikä laulaen tulee se viheltää menee.musa loppu ja kaikille ei riittänyt tuoleja?

        0,3 e korkattu meneekö 0,2 e rikki jo tänään???

        Isomaha Danske myyjä myy ahtopaineella ja vuorovedolla ja pitää varmaan huolen että Tulikiven kurssi on riittävän paljon kurssi pakkasella klo 18.30

        tulikiven kurssi ralli oli klassinen vedätys. Joku osti isoilla määrillä kurssin ylös ja bullerot lähti tähän mukaan vaikka homma ei ollut ku tyyliin talkkinannanaminamia. bulleroita rahastettiin ja viilattiin linssiin taas kyllä ne isomahat osaa mikähän harry potter lie siellä vedättelemässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tulikiven kurssi ralli oli klassinen vedätys. Joku osti isoilla määrillä kurssin ylös ja bullerot lähti tähän mukaan vaikka homma ei ollut ku tyyliin talkkinannanaminamia. bulleroita rahastettiin ja viilattiin linssiin taas kyllä ne isomahat osaa mikähän harry potter lie siellä vedättelemässä?

        Klassiseen bullerovedätykseen (vertaa viimeisin Tulikiven talkkinaminamivedätys)kuuluu että kun kurssi on romahtanut niin joku palstapotteri tulee naminamittelemaan keskustelupalstoille ja lupaa kuuta taivaalta selitellen ja vakuutellen että nyt rommasi mutta kohta nousee silti .tällä pedataan jo seuraavaa tuulari ja bullerovedätystä jossa tuulitakkien ja housujen taskut tyhjätään irto euroista parempiin taskuihin


    • Anonyymi

      Unohtuiko osalta jo tämä:
      18.12.2020 Tulikivi nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020.

      • Anonyymi

        Markkinat näyttää olevan eri mieltä. Tulikivi romahti myös tänään -7,74rosenttia pakkaselle ja nyt ollaan jo 0,2x hinnoissa ja tätämenoa tulikivenkurssi alkaa 0,1x hinnoilla .ottaako sijoittajat ennakkoa kotoilu oli ohimenevä ilmiö koronan myötä.kohta palataan normi ilmiöön jossa muurarit saa odottaa palkkojaan.
        Tulikivi on nyt laskukierteessä koska Tulikiveä ostaneet haluavat saada edes jonkinlaiset pikavoitot ennenkuin kurssi alkaa taas 0,1x


      • Anonyymi

        Näköjään on unohtunut ainakin yhtiön talousjohtajalta?

        Jouko Toivanen myi 4.1 maanantaina 957 000 kpl Tuli kiveksen osakkeita pois


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjään on unohtunut ainakin yhtiön talousjohtajalta?

        Jouko Toivanen myi 4.1 maanantaina 957 000 kpl Tuli kiveksen osakkeita pois

        Tämä kertoo kaiken ihan kaiken.

        Tulikiven talousjohtaja myi Tulikiven osakkeitaan
        957 000 kpl.

        Kun yhtiön johto myy osakkeensa myy sinäkin.
        Tällainenkin kuuluisa ohje sijoittajille on olemassa .

        Talousjohtaja jos kuka tietää yhtiön todellisen tilan ja kurssi nousi ilman perusteita joten oli hyvä hetki tehdä exit ja bullerot osti . . . . ihme ettei kurssi ole romahtanut vielä enempää . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä kertoo kaiken ihan kaiken.

        Tulikiven talousjohtaja myi Tulikiven osakkeitaan
        957 000 kpl.

        Kun yhtiön johto myy osakkeensa myy sinäkin.
        Tällainenkin kuuluisa ohje sijoittajille on olemassa .

        Talousjohtaja jos kuka tietää yhtiön todellisen tilan ja kurssi nousi ilman perusteita joten oli hyvä hetki tehdä exit ja bullerot osti . . . . ihme ettei kurssi ole romahtanut vielä enempää . .

        Tulikiven kurssi vapaassa pudotukses nyt jo 8 rosenttia pakkasella hyvä oli ajoitus talousjohtajalla???????? nyt naurattaa matkalla pankkiin.piensijottaja papoilla ja mummoilla jäi vain luu kouran silmään.ei osinkkoa ei mitään pelkkää vedätystä vaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi vapaassa pudotukses nyt jo 8 rosenttia pakkasella hyvä oli ajoitus talousjohtajalla???????? nyt naurattaa matkalla pankkiin.piensijottaja papoilla ja mummoilla jäi vain luu kouran silmään.ei osinkkoa ei mitään pelkkää vedätystä vaan

        Omistin pari vuotta sitten Lehto Gruppia. Myin heti kun silloinen Lehdon talousjohtaja Asko Myllymäki myi osakkeensa ja sai niistä jotain 50 miljoonaa euroa. Lehdon kurssi oli tuolloin jotain 11-12 euroa.

        Ainakin silloin kannatti peesata talousjohtajaa myynneissä,,siitä lähti Lehdon syöksy ja kurssi on nyt pari euroa,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistin pari vuotta sitten Lehto Gruppia. Myin heti kun silloinen Lehdon talousjohtaja Asko Myllymäki myi osakkeensa ja sai niistä jotain 50 miljoonaa euroa. Lehdon kurssi oli tuolloin jotain 11-12 euroa.

        Ainakin silloin kannatti peesata talousjohtajaa myynneissä,,siitä lähti Lehdon syöksy ja kurssi on nyt pari euroa,,,

        Jotain siellä on sattunut että Tulikiven talousjohtaja myi osakkeensa. Menikö talkin myynnit puihin vai paljastuikin jotain muuta?myykö talousjohtaja loputki osakkeensa noin miljoona kpl laitaan kohta?sillon kyllä kurssi romahtaisi 2 senttiin ja kukaan ei luottaisTulikiven tiedotuspolitiikkaan,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotain siellä on sattunut että Tulikiven talousjohtaja myi osakkeensa. Menikö talkin myynnit puihin vai paljastuikin jotain muuta?myykö talousjohtaja loputki osakkeensa noin miljoona kpl laitaan kohta?sillon kyllä kurssi romahtaisi 2 senttiin ja kukaan ei luottaisTulikiven tiedotuspolitiikkaan,,,,

        Tulikiven kurssi tänään 9 rosenttia pakkasella .
        Shokeeraava uutinen kyllä että Tulikiven talousjohtaja myi osakkeensa dumppasi laitaan kun oli pikavoitot saatavilla tavis bulleroiden kustannuksella kyllä isomahat osaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi tänään 9 rosenttia pakkasella .
        Shokeeraava uutinen kyllä että Tulikiven talousjohtaja myi osakkeensa dumppasi laitaan kun oli pikavoitot saatavilla tavis bulleroiden kustannuksella kyllä isomahat osaa

        Tulikiven kurssi on 0,1x alkuinen kohta. ei talousjohtaja myy merkittävää yhtiönsä omistusta ellei takana ole painavia syitä nythän ois pitäny talousjohtajanki holdata kun antoi posarin mutta työnsikin valtavan osakelastinsa myyntiin bulleroille kokka osti kaiken,,,,,,,,,? taisi tehdä Myllymäet,,,,,,,??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi on 0,1x alkuinen kohta. ei talousjohtaja myy merkittävää yhtiönsä omistusta ellei takana ole painavia syitä nythän ois pitäny talousjohtajanki holdata kun antoi posarin mutta työnsikin valtavan osakelastinsa myyntiin bulleroille kokka osti kaiken,,,,,,,,,? taisi tehdä Myllymäet,,,,,,,??

        Härskiä toimintaa Tulikivelta ja talousjohtajalla.,,,Onneksi myin ajoissa enkä aio ostaa takasi ei tollasen tiedottamiseen ja venkoiluun kukaan pysty luottamaan

        Jos annetun posarin mukaiset tulosohjeistuksen muutokset eivät realisoidu asettaa se Tulikiven posarin ja talousjohtajan osakkeiden myynnit hyvin outoon valoon,,,,????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Härskiä toimintaa Tulikivelta ja talousjohtajalla.,,,Onneksi myin ajoissa enkä aio ostaa takasi ei tollasen tiedottamiseen ja venkoiluun kukaan pysty luottamaan

        Jos annetun posarin mukaiset tulosohjeistuksen muutokset eivät realisoidu asettaa se Tulikiven posarin ja talousjohtajan osakkeiden myynnit hyvin outoon valoon,,,,????

        On selvä mitä kannattaa ajatella yrityksestä jonka talousjohtaja dumppasi osakkeensa antamansa posarin jälkeen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On selvä mitä kannattaa ajatella yrityksestä jonka talousjohtaja dumppasi osakkeensa antamansa posarin jälkeen

        Onko Tulikiven talousjohtajan myynnit vielä kesken? joku nääd dumppasi tänään Nordean kautta melko läjän Tulikiven talkkinannaosaketta laitaan näyttää vähän että talousjohtajan myynnit on kesken ja miksi myydä vain puolet kun on tiedossa että kurssi valuu niihin 0,1x hintoihin kuitenkin. Bullerot luulee että hinta näistä 0,25x hinnoista nousee,,,,,ei nouse ja tuo Nordean isomaha tietää tämän ja myy loputkin Nanna osakkeensa piensijottaja bulleroille hyvällä posarivoitolla. Kohta tulee uusi tiedote kuitenkin tyyliin johdon liiketoimet: luovutus . . . Kurssi tänään -9rosenttia ja kun huomenna kun viimeisetkin hoksaavat,,,,,on tämän oudon kuvion loppu näytöksen aika.luulis fivaa kiinnostavan ?

        Harmi sijoittajien puolesta jotka haluaisivat uskoa virallisia pörssi tiedotteita ja sijoittaa niiden pohjalta,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Tulikiven talousjohtajan myynnit vielä kesken? joku nääd dumppasi tänään Nordean kautta melko läjän Tulikiven talkkinannaosaketta laitaan näyttää vähän että talousjohtajan myynnit on kesken ja miksi myydä vain puolet kun on tiedossa että kurssi valuu niihin 0,1x hintoihin kuitenkin. Bullerot luulee että hinta näistä 0,25x hinnoista nousee,,,,,ei nouse ja tuo Nordean isomaha tietää tämän ja myy loputkin Nanna osakkeensa piensijottaja bulleroille hyvällä posarivoitolla. Kohta tulee uusi tiedote kuitenkin tyyliin johdon liiketoimet: luovutus . . . Kurssi tänään -9rosenttia ja kun huomenna kun viimeisetkin hoksaavat,,,,,on tämän oudon kuvion loppu näytöksen aika.luulis fivaa kiinnostavan ?

        Harmi sijoittajien puolesta jotka haluaisivat uskoa virallisia pörssi tiedotteita ja sijoittaa niiden pohjalta,,,,

        Samalta isomahalta vaikuttaa isomyyjä tällä kertaa Nordean kautta

        samanlaisella tyylillä tuuttaa Tulikiven osaketta myyntiin ahtopaineella ja vuorovedolla


    • Anonyymi

      Kun talouspäällikkö myy, kannattiko silloin ostaa vai...?

      • Anonyymi

        Talousjohtajalla on sen verran kova kokemus ja meriitit että kun hän lyö laitaan miljoona Tulikiven osaketta niin silloin kannattaa seurata johtajaa ja myydä. Päätelkää itse miksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talousjohtajalla on sen verran kova kokemus ja meriitit että kun hän lyö laitaan miljoona Tulikiven osaketta niin silloin kannattaa seurata johtajaa ja myydä. Päätelkää itse miksi.

        Päättelen että talousjohtajan mielestä Tulikiven kurssi 0,3x hinnoissa oli näkymiin nähden huomattavan korkea ja siksi hän möi.
        Kotoilu nosti Tulikiven näkymiä mutta ilmeisesti oli jo tiedossa ja nähtävissä että se on vain väliaikaista, kuten laulussa lauletaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päättelen että talousjohtajan mielestä Tulikiven kurssi 0,3x hinnoissa oli näkymiin nähden huomattavan korkea ja siksi hän möi.
        Kotoilu nosti Tulikiven näkymiä mutta ilmeisesti oli jo tiedossa ja nähtävissä että se on vain väliaikaista, kuten laulussa lauletaan.

        Talousjohtajan mielestä hänen myynneissään ei ollut mitään dramaattista ja markkinat näyttivätkin rauhoittuvan ainakin väliaikaisesti.

        Uskokoon jokainen mitä haluaa minä ainakin myyn osakkeet silloin kun talousjohtajakin myy. Toimi ainakin Lehto Groupin tapauksessa mainiosti.

        Talousjohtaja näkee kehityksen mielestäni pitkällä tähtäimellä, aina .

        Mutta joka haluaa ummistaa silmänsä ja holdata se on hänen päätös ja sillä hyvä.


    • Anonyymi

      Tilikiven osake tänään 6,15%. Jøtulin yksinmyyntisopimus Tulikiven kanssako tätä nostaa? Lähti Jøtulit tänään pois Tiilerin nettisivuilta ja Tulikivi mainostaa tänään Jøtulia Facebook-sivuillaan. Nerokasta, kaksi bränditaloa löi hynttyyt yhteen. Voi muuten kilpailijoita alkaa tipahtelemaan ja Kivi kiittää.

    • Anonyymi

      Kappas. Suora lainaus Kiven Facebookista tältä päivältä:
      "Jøtul-kamiinat täydentävät Tulikivi-studioiden tuotevalikoimaa! Kamiinoita on saatavilla kaikista Tulikivi-studioista kautta maan!".
      Tiedotetta odotellessa.

      • Anonyymi

        Onnistunut kurssin manipulaatio operaatio onnittelut ja sisäpiiriikin sai kassinsa tyhjennettyä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnistunut kurssin manipulaatio operaatio onnittelut ja sisäpiiriikin sai kassinsa tyhjennettyä

        Talousjohtaja myi 40 % osakkeistaan, mutta Tulikiven perustaja osti 2020-vuonna lisää 300 000 osaketta ja hallituksen jäsen 200 000 osaketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talousjohtaja myi 40 % osakkeistaan, mutta Tulikiven perustaja osti 2020-vuonna lisää 300 000 osaketta ja hallituksen jäsen 200 000 osaketta.

        Mutta mitä kertoo se ettei taloudesta vastaava henkilö itsekkään usko yhtiöönsä vaan myy heti kun kurssi nousee

        Tulee vain mieleen Lehto group jonka entinen talousjohtaja Myllymäki tuuppasi osakelastinsa laitaan ja meni muutama kuukausi niin alkoi Lehdon negarien ketju joka ei ole vieläkään päättynyt

        Jos Tulikiven posari perustuu vain lyhytkestoiseen koronan aiheuttamaan kotoilu jaksoon ja on jo nähtävissä että bisnes hiljenee sitten ennalleen tällaisen näkemyksen pystyy ainakin talous johtaja muodostamaan.
        Joten mun mielestä kuvio on selvääkin selvempi.


    • Anonyymi

      1.1.2022 tulee voimaan uudet takkadirektiivit, joten jääkö Suomeen enää muita valmistajia kuin TKivi?
      Modulaarisuus tekee sen, että 1.1.2022 TKivi voi myydä samoja takkoja Eurooppaan ja Suomeen, joten pääomaa sitoutuu vähemmän. Ei taida muiden valmistajien kuin TKiven mallistot olla testattu 1.1.2022-kelpoisiksi.
      Tkiven ja Jøtulin liitto oli nerokas.

      • Anonyymi

        Oliko se niin että myy kun sisäpiiri myy? Eikös Tkiven talousjohtaja juuri myynyt noin miljoona osaketta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko se niin että myy kun sisäpiiri myy? Eikös Tkiven talousjohtaja juuri myynyt noin miljoona osaketta?

        Hyvä ajoitus Tulikiven talousjohtajalla myynneissään tosin enemmänkin olis ollut tarjolla kävihän kurssi yli puolessa eurossakin.

        onhan tiedossa että kriisiytyneen sentti yhtiön kurssi valuu pikku hiljaa takaisin nousua edeltäviin hintoihin nytkin -2%


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ajoitus Tulikiven talousjohtajalla myynneissään tosin enemmänkin olis ollut tarjolla kävihän kurssi yli puolessa eurossakin.

        onhan tiedossa että kriisiytyneen sentti yhtiön kurssi valuu pikku hiljaa takaisin nousua edeltäviin hintoihin nytkin -2%

        Tulikiven kurssi on nyt 0,264 e. Jos kurssi jatkaa valumistaan muutaman prosentin päivä vauhtia on se viikossa-parissa laskenut n.40 % ja kurssi on taas 0,15 euroa. Näin voi käydä ilman mitään uutisia yhtiöltä.
        Noin ne senttiyhtiön kurssi käyttäytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikiven kurssi on nyt 0,264 e. Jos kurssi jatkaa valumistaan muutaman prosentin päivä vauhtia on se viikossa-parissa laskenut n.40 % ja kurssi on taas 0,15 euroa. Näin voi käydä ilman mitään uutisia yhtiöltä.
        Noin ne senttiyhtiön kurssi käyttäytyy.

        OMX Helsinki huitelee 11000 pisteessä.nyt kannattaa myydä pois kriisiyhtiöt kuten Tulikiven talous johtajakin myi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OMX Helsinki huitelee 11000 pisteessä.nyt kannattaa myydä pois kriisiyhtiöt kuten Tulikiven talous johtajakin myi.

        Milloin tilinpäätöstiedote julkaistaan? Meneekö tuossa pompussa jo euro puhki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin tilinpäätöstiedote julkaistaan? Meneekö tuossa pompussa jo euro puhki?

        talousjohtaja näki milloin kannattaa myydä ja se hetki meni jo ohi tästä alkaa alamäki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        talousjohtaja näki milloin kannattaa myydä ja se hetki meni jo ohi tästä alkaa alamäki

        Paljo veikkaat et kurssi on tämän viikon perjantaina meneeks jo alle 0,2 ? Mä myin hintaan0,49 tein hyvät pikavoito nää pitää vaan tietää ja myydä pois eikä jättää homehtuu salkkuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljo veikkaat et kurssi on tämän viikon perjantaina meneeks jo alle 0,2 ? Mä myin hintaan0,49 tein hyvät pikavoito nää pitää vaan tietää ja myydä pois eikä jättää homehtuu salkkuun.

        Teit hyvät kaupat tällä hetkellä Tulikiven kurssi on miinuksella ja hinta 0,267 ostolaidassa jopa 100000 lappua,,,,,
        Joku haluaa ostaa 50000kpl hintaan 0,262 vielä on voittoa tarjolla myyjälle kohta luultavimmin ei ole.

        tähän kun joku isomaha lyö miljoona Tulikiven lappuaan myyntiin niin kurssi on 0,06e ,,,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teit hyvät kaupat tällä hetkellä Tulikiven kurssi on miinuksella ja hinta 0,267 ostolaidassa jopa 100000 lappua,,,,,
        Joku haluaa ostaa 50000kpl hintaan 0,262 vielä on voittoa tarjolla myyjälle kohta luultavimmin ei ole.

        tähän kun joku isomaha lyö miljoona Tulikiven lappuaan myyntiin niin kurssi on 0,06e ,,,,,,

        Nihkeesti käy Tulikiven osake kauppa,,,,,myyjiäkin olis mut nimelliset sentin kymmenykset estää kaupat,,, mä myisin laitaan ja ottasin rahat ei kannata laskee sen varaan liikaa et kiinnostuneita ostajia riittää jatkossakin ,,,,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nihkeesti käy Tulikiven osake kauppa,,,,,myyjiäkin olis mut nimelliset sentin kymmenykset estää kaupat,,, mä myisin laitaan ja ottasin rahat ei kannata laskee sen varaan liikaa et kiinnostuneita ostajia riittää jatkossakin ,,,,,,,

        0,255 hinnat vilkkuu jo Tulikivellä nämä sentti yhtiöt yleensä valuu aika nopeesti takas vanhoihin hintoihin ennustan et tätä menoa 0,1x hinnat on edessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        0,255 hinnat vilkkuu jo Tulikivellä nämä sentti yhtiöt yleensä valuu aika nopeesti takas vanhoihin hintoihin ennustan et tätä menoa 0,1x hinnat on edessä

        Joku isomaha nordealta laittanut 53000 kpl tulpan Tulikiven osakkeelle 0,262 hintaan ja ylläpitää kurssia 0,27x hinnoissa jotta saa rahastettua piensijoittaja kyllä isomahat osaa vuorovedolla ja ahtopaineella ilmeisesti???Myynnit ilmeisesti pahasti kesken ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku isomaha nordealta laittanut 53000 kpl tulpan Tulikiven osakkeelle 0,262 hintaan ja ylläpitää kurssia 0,27x hinnoissa jotta saa rahastettua piensijoittaja kyllä isomahat osaa vuorovedolla ja ahtopaineella ilmeisesti???Myynnit ilmeisesti pahasti kesken ???

        Tulikivi antoi posarin ennen joulua, eli 5.3. tilinpäätöstiedote tulee olemaan positiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi antoi posarin ennen joulua, eli 5.3. tilinpäätöstiedote tulee olemaan positiivinen.

        Kaikki Tulikiven tuleva tulos menee pelkkiin korkoihin eli plus miinus nolla velat ei lyhenee yhtään,,,,ymmärrän talousjohtajaa että myi Tulikiven osakkeensa,,,millon myy loputkin varmaan heti seuraavasta kurssi pompusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi antoi posarin ennen joulua, eli 5.3. tilinpäätöstiedote tulee olemaan positiivinen.

        Onko Predak kaivautunut kolostaan? ShareVillessä ei herraa tämän vuoden puolella ole näkynytkään😂 veikö ylläpito kirjoitisoikeudet vai eikö kehtas naamaa siellä näyttää😂 vai onko ollut kiirettä lähetellessä sähköpostia sijoittajille tammikuuilmiön voittajasta😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Predak kaivautunut kolostaan? ShareVillessä ei herraa tämän vuoden puolella ole näkynytkään😂 veikö ylläpito kirjoitisoikeudet vai eikö kehtas naamaa siellä näyttää😂 vai onko ollut kiirettä lähetellessä sähköpostia sijoittajille tammikuuilmiön voittajasta😂

        Eikös se Suomussalmen talkkiesiintymän laajennussuunnitelma pitänyt olla valmis 2020 lopussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se Suomussalmen talkkiesiintymän laajennussuunnitelma pitänyt olla valmis 2020 lopussa?

        Odota rauhassa. Eiköhän siitä tiedoteta erikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se Suomussalmen talkkiesiintymän laajennussuunnitelma pitänyt olla valmis 2020 lopussa?

        Tiesitkö, että yhtiön talousjohtaja myi juuri noin miljoona kpl yhtiön osakkeita? Talousjohtajallahan on paras tieto yhtiön taloudellisesta tilanteesta tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että yhtiön talousjohtaja myi juuri noin miljoona kpl yhtiön osakkeita? Talousjohtajallahan on paras tieto yhtiön taloudellisesta tilanteesta tulevaisuudessa.

        Tulikiven talousjohtaja myi,,,,,,,,ku ennusti ettei kurssi nouse noihin 0,3-0,5 välttämättä vuosikausiin,,,,,,,,Ne jotka osti nuitakin talousjohtajan osakkeita kalliilla,,,,,,,,,yrittää nyt holdata niitä,,,,,tämä estää kurssin romahduksen,,,,,,
        Melkoinen keissi kaiken kaikkiaan,,,,,,,


    • Anonyymi

      Aamusella pörssisähkö maksoi 15,37 c/kWh. Vuosi sitten samaan aikaan 3,75 c/kWh. Minen maksa ökyhintaa sähköstä. Pökkäsin halon takkaan.

    • Anonyymi

      Tällaiset paikkupakkaset ovat takkamyynnille parasta aikaa.

    • Anonyymi

      22.1.2021 Taloussanomat:
      tällä hetkellä varsinkin länsisuunnalla eli Espoossa, pienten omakotitalojen ja erillistalojen kysyntä on paikoin ylittänyt tarjonnan, kertoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Omakotitaloissa tilanne korostuu, ja esimerkiksi Helsingissä on vain alle 100 omakotitaloa tai paritaloa myynnissä, Kyhälä kertoo. Espoon lisäksi suosittuja ovat Itä-Helsingissä sijaitsevat omakotitaloalueet, joissa tarjontaa on tällä hetkellä todella vähän. Pääkaupunkiseudun lisäksi isoista asunnoista on pulaa Turussa ja Tampereella, Kyhälä sanoo. Molemmissa omakotitalojen kysyntä ylittää reilusti tarjonnan. Ostajien näkökulmasta niukkuutta jaetaan. Nimenomaan isompiin asuntoihin, rivitaloihin, paritaloihin ja omakotitaloihin kohdistuu suuri kysyntä, Palovaara sanoo.

      • Anonyymi

        Oho. Edellispäivänä oli Helsingin Sanomissa Tulikivellä koko etusivun mainos takoistaan ja kiukaistaan. Melko näyttävää.


    • Anonyymi

      Tänään Youtubessa Nordnet Suomi-kanavalla "Short squeeze ja hulluuden markkinat"-jaksossa verrattiin GameStop-firmaa Tulikiveen. Mielenkiintoista.

      • Anonyymi

        Eilen Ylellä:
        Kaava- ja haja-alueilla tehtyjen tonttikauppojen määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna edellisvuodesta. Erityisesti kaava-alueen rantatontit kiinnostivat ostajia, mutta myös haja-alueiden kauppamäärät nousivat.


    • Anonyymi

      Kaikki Tuli kiven Riite-kiukaat ovat loppu Netraudasta. Huomenna näyttää tulevan lisää. Tuli kiven Heinäveden kiuastehdas tekee kiukaita laakerit punaisena. Hyvä TKivi!

    • Anonyymi

      Harvia on liikevaihdolla mitattuna 8-kertaa kalliimpi kuin Tulikivi ja Harvia on käyttökatteella mitattuna 4-kertaa kalliimpi kuin Tulikivi.

      • Anonyymi

        Sille on syynsä. Kivi on korviaan myöten veloissa, taitaa viime vuoden plussatuloskin mennä kokonaisuudessaan pelkkien velkakorkojen maksuun, eli tästä yhtiöstä ei omistajille ole pitkään aikaan jäämässä mitään käteen, jos jää ikinä.
        Lisäksi Harvia on laatuyhtiö, mitä Kivi ei ole ollut enää sen jälkeen kun nykyinen toimitusjohtaja hyppäsi ohjaamaan uppoavaa laivaa.
        Kiven talousjohtaja myi vasta lähes MILJOONA Kiven osaketta, talousjohtajalla on luultavasti erittäin hyvä tieto yhtiönntulevaisuudesta, ei hän olisi osakkeitansa myynyt, jos tunnelin päässä olisi oikeasti valoa.

        Ihmiset haluavat nykypäivä lämmittää asuntojansa ekologisemmilla keinoilla kuin puuta polttamalla isossa ja kalliissa kivikasassa, esimerkiksi lämpöpumppuja myytiin viime vuonna ennätysmäärä... Takka on nykyään lähinnä sisustuselementti. Pari vuotta sitten kun rakensimme uuden talon, ei takka ollut meille edes vaihtoehto, paljon järkevämpiä ratkaisuja löytyy markkinoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sille on syynsä. Kivi on korviaan myöten veloissa, taitaa viime vuoden plussatuloskin mennä kokonaisuudessaan pelkkien velkakorkojen maksuun, eli tästä yhtiöstä ei omistajille ole pitkään aikaan jäämässä mitään käteen, jos jää ikinä.
        Lisäksi Harvia on laatuyhtiö, mitä Kivi ei ole ollut enää sen jälkeen kun nykyinen toimitusjohtaja hyppäsi ohjaamaan uppoavaa laivaa.
        Kiven talousjohtaja myi vasta lähes MILJOONA Kiven osaketta, talousjohtajalla on luultavasti erittäin hyvä tieto yhtiönntulevaisuudesta, ei hän olisi osakkeitansa myynyt, jos tunnelin päässä olisi oikeasti valoa.

        Ihmiset haluavat nykypäivä lämmittää asuntojansa ekologisemmilla keinoilla kuin puuta polttamalla isossa ja kalliissa kivikasassa, esimerkiksi lämpöpumppuja myytiin viime vuonna ennätysmäärä... Takka on nykyään lähinnä sisustuselementti. Pari vuotta sitten kun rakensimme uuden talon, ei takka ollut meille edes vaihtoehto, paljon järkevämpiä ratkaisuja löytyy markkinoilta.

        Joulukuun lopussa saatiin Tuli Kiveltä posari, joka on jo unohtunut. 5.3.2021 tilinpäätöstiedote on siis varmuudella positiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joulukuun lopussa saatiin Tuli Kiveltä posari, joka on jo unohtunut. 5.3.2021 tilinpäätöstiedote on siis varmuudella positiivinen.

        Google Trendsistä katsoin alkuvuonna 2021 haetun takka-sanaa kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden alussa. Hyvältä vaikuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google Trendsistä katsoin alkuvuonna 2021 haetun takka-sanaa kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden alussa. Hyvältä vaikuttaa.

        Nämä pitkär paukkupakkaset ovat parhaita mainosmiehiä Tuliselle Kivelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä pitkär paukkupakkaset ovat parhaita mainosmiehiä Tuliselle Kivelle.

        Sähkön hinta tuplaantunut alkuvuonna 2021 verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Moni kyllästynyt tuohon ja hakee takkaa.


    • Anonyymi

      Google Trendsin mukaan haku sanalla "takka" on lisääntynyt vuoden takaisesta tammikuussa 136% ja helmikuussa 165%.

      Haku sanalla "kiuas" on lisääntynyt vuoden takaisesta tammikuussa 21% ja helmikuussa 38%.

      Pörssifirmoista takkoja tekee Tuli kivi ja kiukaita Harvia ja Tuli kivi. On muuten hyvännäköisiä nuo uudet takat ja kiukaat.

    • Anonyymi

      Alkaa näiden firmojen kiinnostus nousemaan pörssissä aivan eri tasolle, kun omakotitaloja (Honkarakenne), takkoja (Tulikivi), kiukaita (Harvia ja Tulikivi), keittiötasoja&kylpyhuonelaattoja (Tulikivi) myydään pää märkänä. 59 prosentin kasvua pientaloissa!

      Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen kertoo, että sen jäsenyritysten uusien talokauppojen määrä kasvoi viime vuoden neljännellä neljänneksellä huimat 59 prosenttia. Loppuvuonna tehtiin niin paljon talokauppoja, että se näkyy omakotialoituksissa vuoden 2021 alkupuolella. Rautiaisen mukaan koronan lisäämät etätyöt piiskaavat talokauppoja kasvuun. ”Pientaloasuminen on vuosia ollut kaikkein halutuin asumismuoto. Korona ja kotoilu muuttavat nyt omakotitoiveita todeksi.”

      Lähde: Kauppalehti tänään (7.2.2021)

    • Anonyymi

      Jos takkaa alkuvuonna menee Google Trendsin tahtiin, sen täytyy näkyä myös vuoden 2021 ennusteissa.

      • Anonyymi

        Onko Hesan pörssissä muita kiuasvalmistajia kuin Harvia ja Tulikivi?


    • Anonyymi

      Ei ole pörssissämme muita kiuasvalmistajia kuin Harvia ja Tulikivi. Luulen, että Tulikiven vaihto piristyi tänään senkin takia, että valtio rakentaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymälle 81 miljoonan euron junanradan:

      Uutinen tänään: Kun Metsä Group tiedotti tänään, että se on päättänyt rakentaa uuden biotuotetehtaan Kemiin, voidaan myös tämä yli 170 miljoonan euron liikenneinfrapaketti aloittaa kokonaisuudessaan, Harakka lupaa. Kemin biotuotetehtaan raideyhteyksiin Kemin kohtaan myönnettiin 10,5 miljoonan euron valtuus, Kontiomäki-Pesiökylä -radan parantamiseen 81 miljoonan euron valtuus ja Oulu-Kontiomäki -rataosan välityskyvyn parantamisen 1. vaiheeseen 23 miljoonan euron valtuus.

    • Anonyymi

      Saa nähdä, milloin on taas Tulikiven vuoro saada rakettibensaa. Valoe on noussut kahdessa päivässä 6,46->10,00 senttiin, kun DNB Bank ASA on ostanut kahdessa päivässä 800 000 kappaletta Valoen osaketita (n. 64 000 eurolla). Melko pienellä saadaan 50 prosentin nousu.

      • Anonyymi

        "Valoe"

        Voi voi teitä raukkoja.
        Ettekö ymmärrä sitä, että joku tuollainen Valoe on epävarma mitätön pikkufirma ja sen osaketta ei pitäisi edes harkita.

        Nysestä löytyy listattuna huomattavasti isompia, tunnetumpia ja kannattavampia aurinkosähkö sektoriin keskittyneitä firmoja.

        On suurta tyhmyyttä jättää ne huomiotta pelkästään siksi, että jonkun typerän päähänpinttymän vuoksi muita kuin suomalaisia osakkeita ei voi ostaa.
        Ne suurimmat tuotot kun tehdään muilla kuin Helsingin pikkupörssin osakkeilla.


    • Anonyymi

      Harvian markkina-arvo 598,2 m€:a
      Harvian P/S 5,48

      Tulikiven markkina-arvo 16,4 m€:a
      Tulikiven P/S 0,57

      Onhan Harvia parempi firma kuin Tulikivi, mutta ei noin paljon parempi. Harvia on liikevaihdolla mitattuna 8,7-kertaa Tulikiveä kalliimpi! Tulikiven osakkeen tulisi nousta nykyisestä 0,274 eurosta 1,323 euroon, että Tulikiven P/S olisi puolet Harvian vastaavasta.

    • Anonyymi

      Hienosti haistoin Harvian nousun ja viikossa tein massia Harvialla 25 eurosta 32 euroon. Google Trensiä seuraamalla pysyy hyvin perillä voittajista.
      Haku sanalla "kiuas" on lisääntynyt vuoden takaisesta 2021 tammikuussa 42% ja helmikuussa 10% (vaikka helmikuu vasta puolessa välissä):
      https://trends.google.com/trends/explore?date=all&geo=FI&q=kiuas

      Samalla huomasin Google Trendsin haku sanalla "takka" on lisääntynyt vuoden takaisesta 2021 tammikuussa 116% ja helmikuussa 45% (vaikka helmikuu vasta puolessa välissä):
      https://trends.google.com/trends/explore?date=all&geo=FI&q=takka

    • Anonyymi

      Tulikivi antoi posarin 18.12.2020, joten siitä kannattaa kiinnostua. Tulikiven tilinpäätöstiedote julkaistaan 5.3.2021, joten 2,5 viikkoa aikaa ennen tuota. Sijoittajan muisti on lyhyt ja 5.3.2021 erinomainen tilinpäätöstiedote tulee yllättämään sijoittajat uudelleen positiivisesti.

      • Anonyymi

        Kun tuo 0,30 euroa puhkaistaan, mennään kerralla puoleen euroon ja siitä euroon. Posari alla!


    • Anonyymi

      Tänään saatiin uutinen: "Honkarakenteen Suomen tilauskanta oli vuoden 2020 lopussa 44 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin." Tietää hyvää Tuliselle Kivelle. Menee takkaa, kiuasta ja sisustuskiveä.

      • Anonyymi

        Tulikivellä on tapana nousta ennen osavuosikatsauksia ja tilinpäätöstiedotteita. Tasan 2 viikkoa aikaa tilinpäätökseen ja posari alla. Mielenkiintoista seurattavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivellä on tapana nousta ennen osavuosikatsauksia ja tilinpäätöstiedotteita. Tasan 2 viikkoa aikaa tilinpäätökseen ja posari alla. Mielenkiintoista seurattavaa.

        Pörssi indeksit huitelee korkealla tekis mieli keventää Tulikivi positiotani.
        Tuttu taksikuski antoi vinkin et myy kaikki.


    • Anonyymi

      Omakotitalokauppojen määrä kasvoi 2020 neljännellä neljänneksellä huimat 59 prosenttia. Loppuvuonna 2020 tehtiin niin paljon talokauppoja, että se näkyy omakotialoituksissa vuoden 2021 alkupuolella. Tulikivellä on omakotitaloihin takat, kiukaat, keittiötasot ja kylpyhuonelaatat.

      • Anonyymi

        Niin oli takat yms. edellisellä kerralla kun rakentaminen oli huippusuhdanteessa, siltikään tuo rakentamisen huippusuhdanne ei Tulikiveä auttanut, vaan yhtiö teki tappiota. Mikä sitten vikana kun kauppa ei käynyt? Ylihintaiset tuotteet? Huono laatu? Vai se että Tulikiven takat on lähinnä sisustuselementtejä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin oli takat yms. edellisellä kerralla kun rakentaminen oli huippusuhdanteessa, siltikään tuo rakentamisen huippusuhdanne ei Tulikiveä auttanut, vaan yhtiö teki tappiota. Mikä sitten vikana kun kauppa ei käynyt? Ylihintaiset tuotteet? Huono laatu? Vai se että Tulikiven takat on lähinnä sisustuselementtejä?

        Eikös tuo tapaa nousta aina ennen tilinpäätöstiedotetta ja nyt vieläpä posari alla. 12 päivää tilinpäätöstiedotteeseen.


    • Anonyymi

      Otsikkoa voisi muuttaa sen verran, että Harvia on tällä hetkellä Tulista Kiveä 771 %:a kalliimpi P/S-luvulla.

      • Anonyymi

        Toisalta otsikon voisi myös muuttaa muotoon:
        Tulikivi on korviaan myöten veloissa, Harvia ei.

        Tulisen Kiveksen nettovelkaantumisaste huitelee 200%, viime vuoden plussatulos hupenee kokonaan velkakorkojen maksuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisalta otsikon voisi myös muuttaa muotoon:
        Tulikivi on korviaan myöten veloissa, Harvia ei.

        Tulisen Kiveksen nettovelkaantumisaste huitelee 200%, viime vuoden plussatulos hupenee kokonaan velkakorkojen maksuun

        Kivihän antoi posarin 18.12.2020, mikä näkynee, kun tilinpäätöstiedote julkaistaan 5.3.2021.


    • Anonyymi

      Pientaloteollisuus kertoo, että sen jäsenyritysten uusien talokauppojen määrä kasvoi 2020 viimeisellä neljänneksellä huimat 59 prosenttia. Samaan aikaan Honkarakenteen tilauskanta kasvoi 44 prosenttia. Tulikiven myynti seuraa edellisiä muutaman kuukauden viiveellä, joten erittäin mielenkiintoinen kevät on tulossa.

    • Anonyymi

      Hienosti nousee päivä päivältä Honkarakenne. Pientaloteollisuus juuri kertoi tilauskantansa nousseen 57 %:a ja Honkarakenne tilauskantansa nousseen 44 %:a. Mitkä pörssifirmat tästä hyötyisivät eniten? Harvian P/S on 5,16, joten se on täyteen hinnoiteltu, joten Honkarakenne (P/S 0,84) ja Tulikivi (P/S 0,59) voisivat olla tulevia voittajia.

      • Anonyymi

        Onko kiveksen talousjohtaja keventänyt viimeaikoina kiveksen osakkeitaan taitaa myydä rytkäyttää loputkin seuraavasta pompusta..myy kun talousjohtajakin myy niin et voi erehtyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kiveksen talousjohtaja keventänyt viimeaikoina kiveksen osakkeitaan taitaa myydä rytkäyttää loputkin seuraavasta pompusta..myy kun talousjohtajakin myy niin et voi erehtyä?

        Ottiko tulikiven talousjohtaja näkemystä kun myi osakkeensa? Ei uskonut itsekään yhtiöönsä? Peesasin ja myin omatkin Tulikivet. Myy kun sisäpiirikin myy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottiko tulikiven talousjohtaja näkemystä kun myi osakkeensa? Ei uskonut itsekään yhtiöönsä? Peesasin ja myin omatkin Tulikivet. Myy kun sisäpiirikin myy.

        Osta kun sisäpiiri ostaa ja myy kun sisäpiiri myy. Sijoittajakonkari Seppo Saarion mukaan ohje on pitänyt hyvin kutinsa ajan saatossa. Ohje perustuu siihen, että yrityksen sisäpiirillä on aina parhaat tiedot yhtiön asioista.


    • Anonyymi

      Seppo Saario suositteli Tulikiveä 2006 osakkeen maksaessa 3,46 €:
      Tässä ovat Seppo Saarion top-osakkeet 16.11.2006:
      Osake, pisteet
      Tulikivi, 20

      Nyt Tulikiven osake maksaa 0,273 euroa, joten saa nähdä, onko Seppo ostohousut nyt jalassa.

      • Anonyymi

        15 vuotta sitten suositteli Tulikiveä😂 Nyt jos kysyt Sepolta, vastaus on luultavasti "älä koske pitkällä tikullakaan Tulikiven osakkeeseen"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        15 vuotta sitten suositteli Tulikiveä😂 Nyt jos kysyt Sepolta, vastaus on luultavasti "älä koske pitkällä tikullakaan Tulikiven osakkeeseen"

        Ja Tulikiven talousjohtaja taitaa olla myös sitä mieltä, että Tulikivessä ei rahojaan kannata makuuttaa, kun myi miljoona osaketta


    • Anonyymi

      Saario ja vastaavat katsovat peräpeiliin, kun pitäisi katsoa tuulilasista. Faktaa on, että Tulikivi antoi posarin 18.12.2020 , joten siksi 5.3.2021 tilinpäätöstiedote on mukavaa luettavaa. Pientaloteollisuudet tilaukset kasvoivat viimeisellä neljäneksellä 59%, mikä näkyy muutaman kuukauden viiveellä myös Tulikiven lukuihin. Harmittavasti piensijoittajat (Nordnet) eivät opi koskaan ja myyvät Kiveä. Tämä käänneyhtiö on menossa koilliseen!

      • Anonyymi

        Ensin kirjoitat että onkohan Saario taas ostohousut jalassa ja muutama tunti myöhemmin kirjoitat että Saario ja vastaavat katsovat vain peräpeiliin vaikka pitäisi katsoa tulevaisuuteen...

        Faktaa on myös se että sä olet jo vuosia monella eri keskutelupalstalla aika oksettavalla tavalla yrittänyt vääristelemällä saada piensijoittajia sijoittamaan Kiveen..esim. talkkikuopan myynnistä tälläkin palstalla vielä vuosi sitten kirjoitit FAKTANA että se tullaan varmasti myymään ja siitä Kivi saa satoja miljoonia jolloin jokainen Kiveen sijoittanut tulee rikastumaan..
        no miten kävi?

        Viime vuoden lopulla Sharevillessäkin kirjoitit että Kivi tulee olemaan tammikuuilmiön voittaja mutta katosit kuin pieru saharaan samantin kun Kiven talousjohtaja myi miljoona Kiven osaketta, vai mitä Predak?
        Näköjään tällä hetkellä olet keskittynyt spämmäämään vain näitä anonyymejä keskustelupalstoja.. milloin meinaat aloittaa spämmin Ylilaudalla?

        Noh ainahan voit nostaa Componentan konkurssi-langan tällä palstalla ylös kun sulla tulee paha mieli niinkuin tapanasi on niin helpottaa ahdistustasi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin kirjoitat että onkohan Saario taas ostohousut jalassa ja muutama tunti myöhemmin kirjoitat että Saario ja vastaavat katsovat vain peräpeiliin vaikka pitäisi katsoa tulevaisuuteen...

        Faktaa on myös se että sä olet jo vuosia monella eri keskutelupalstalla aika oksettavalla tavalla yrittänyt vääristelemällä saada piensijoittajia sijoittamaan Kiveen..esim. talkkikuopan myynnistä tälläkin palstalla vielä vuosi sitten kirjoitit FAKTANA että se tullaan varmasti myymään ja siitä Kivi saa satoja miljoonia jolloin jokainen Kiveen sijoittanut tulee rikastumaan..
        no miten kävi?

        Viime vuoden lopulla Sharevillessäkin kirjoitit että Kivi tulee olemaan tammikuuilmiön voittaja mutta katosit kuin pieru saharaan samantin kun Kiven talousjohtaja myi miljoona Kiven osaketta, vai mitä Predak?
        Näköjään tällä hetkellä olet keskittynyt spämmäämään vain näitä anonyymejä keskustelupalstoja.. milloin meinaat aloittaa spämmin Ylilaudalla?

        Noh ainahan voit nostaa Componentan konkurssi-langan tällä palstalla ylös kun sulla tulee paha mieli niinkuin tapanasi on niin helpottaa ahdistustasi

        Tämän viikon perjantaina julkaistaan Tulikiven tilinpäätöstiedote. Positiivinen osavuosikatsaus annettiin jo aikaisemmin. Eiköhän suuri yleisökin vohdoin löydä Tulikiven.


    • Anonyymi

      Joko otitte Tulikiveä salkkuun? Ylihuomenna (perjantai) Tulikiveltä saadaan 2020 tilinpäätöstiedote. Posari vuodesta 2020 saatiin jo 18.12.2020. Pientaloteollisuus kertoi jäsentensä tilauskannan kasvaneen Q4/2020 59 %:a ja esimerkiksi Honkarakenne kertoi tilauskantansa olleen vuoden 2020 lopussa 44 %:a korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Sähkön hinta on tuplaantunut. Korona ei tule poistumaan lähivuosina ainakaan niin paljon, että ulkomaille mentäisiin koronaa lomalla hakemaan. Etätyö lisää ylimääräisen työhuoneen ja lisätilan tarvetta, joten omakotitalo tai mökki on ainut keskituloiselle oleva mahdollisuus ostaa isompi asunto viihtyisältä alueelta.

    • Anonyymi

      Tulikiven osake lähti jyrkkään nousuun. Ylihuominen tilinpäätöstiedote vuotanut? Pitäisikö astua salonkivaunuun?

    • Anonyymi

      Eiköhän tämä lappu ole euron kantturoissa ylihuomenna perjantaina. Timanttikäsien lappu.

    • Anonyymi

      Seuraava Gamestop ja se tulee olemaan Tkivi. Molemmilla noin 60 miljoonaa osaketta ja molemmat pörssin pienimpiä markkina-arvoltaan. Tkivellä alla posari ja huomenna tilinpäätöstiedote vuodelta 2020. Tämä antaa lisävauhtia:

      Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyrityksissä uusien talokauppojen määrä kasvoi viimeisellä vuosineljänneksellä 59 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Euromääräisesti myynnin kasvu oli vielä merkittävämpi, nousua kertyi peräti 98 prosenttia.

    • Anonyymi

      Kun pieni pörssiyhtiö, kuten Tulikivi antaa posarin (18.12.2020), niin siinä on timanttikäsillä tilaisuus tehdä isoa rahaa. Tulikiven Q3/2020 tilauskanta oli 4,0 m€, eli korkeampi kuin vuotta aiemmin. Pienet käänneyhtiöt lähtevät rivakasti ylös käänteen sattuessa ja tänään klo 13.00 Tulikivi julkaisee tilinpäätöstiedotteensa. Tulikiven markkina-arvo reaaliaikaisella osakekurssilla 18,4 m€ ja esimerkiksi Valoen 42,6 m€.

    • Anonyymi

      Tilinpäätöstiedote tuli juuri. On hienoa katsottavaa.

      Liiketulos vuonna 2020 oli 1,2 Me (2019 -0,8) Me

    • Anonyymi

      Saatiin Tulikiveltä juuri posari vuodelle 2021: "Vuoden 2021 liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan paranevan."

      • Anonyymi

        Tämä samahan on kerrottu jo varmaan kymmenen vuotta putkeen ja silti tulos ollut pakkasella..no viime vuonna päästiin plussalla koronakotoilun vuoksi...

        Tulosta viime vuodelta noin 1m€, joka meni melkein kokonaisuudessaan velkakorkojen maksuun. Nettovelkaantumisaste edelleen järkyttävä.

        En tähän laita edelleenkään rahojani.
        Katsauksesta käy ilmi, että korona selvästi avitti Tulikiveä, mutta varmaan jokainen ymmärtää, että tämä tilanne ei tule jatkumaan loputtomiin.
        Velkaa edelleen aivan liikaa.
        Osinkoja tästä yhtiöstä on turha odottaa piiiitkiiin aikoihin, jos koskaan.
        Hieman valoa tunnelin päässä, mutta ei ole itsellä luottoa tähän yhtiöön eikä yhtiön johtoon
        Liian iso riski mielestäni tuotto-odotuksiin nähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä samahan on kerrottu jo varmaan kymmenen vuotta putkeen ja silti tulos ollut pakkasella..no viime vuonna päästiin plussalla koronakotoilun vuoksi...

        Tulosta viime vuodelta noin 1m€, joka meni melkein kokonaisuudessaan velkakorkojen maksuun. Nettovelkaantumisaste edelleen järkyttävä.

        En tähän laita edelleenkään rahojani.
        Katsauksesta käy ilmi, että korona selvästi avitti Tulikiveä, mutta varmaan jokainen ymmärtää, että tämä tilanne ei tule jatkumaan loputtomiin.
        Velkaa edelleen aivan liikaa.
        Osinkoja tästä yhtiöstä on turha odottaa piiiitkiiin aikoihin, jos koskaan.
        Hieman valoa tunnelin päässä, mutta ei ole itsellä luottoa tähän yhtiöön eikä yhtiön johtoon
        Liian iso riski mielestäni tuotto-odotuksiin nähden.

        Olin pettynyt nimelliseen tulokseen josta ei yhtiölle jäänyt varmaan mitään.
        Miks sijoittaa Tulikiveen joka ei tule maksamaan edes osinkkoa ?
        Pörssissä on lukuisia yhtiöitä jotka maksaa hyvää osinkkoa. Tulikiven omistajat vedetään vaan kölin alta ja tuulitakin taskut puhistetaan rahoista. Ilman antia ei tulinen kivi taida selvitä. Siksi en osta tulikiveä.


    • Anonyymi

      Tämänhän piti olla tänään "euron kantturoissa" niinkuin pari päivää sitten täällä mainostettiin...
      Noh, päivän päätös -6.56% ja hinta 0,299€.. eli ei ihan euron kantturoissa😂
      Mennäänkö ensi viikolla kohti 0.20€ vai alle?

      • Anonyymi

        Mennään jo alle 0,2 tämä oli pettymys. Myykö tulikiven talousjohtaja loputkin osakkeensa vielä kun on vähän voitolla?


    • Anonyymi

      Vuonna 2019 Nibe Stoves oli kannattavin, mutta vuonna 2020 Tulikivi painoi ohi.

      Harvia osti juuri koronan syvimmässä pörssikuopassa 18.3.2020 Saksasta EOS:n ev/käyttökate 8,8 ja ev/liikevaihto 1,5 ja noilla kertoimilla Tulikiven osakkeen hinnaksi saataisiin eilisillä tilinpäätösluvuilla seuraavaa:
      0,47€/osake (ev/käyttökate), Tulikivellä 58% matkaa EOS:n lukuihin
      0,65€/osake (ev/liikevaihto), Tulikivellä 116% matkaa EOS:n lukuihin
      Tulikiven osake maksaa nyt 0,299 €

    • Anonyymi

      Harvian EOS-ostos osui parhaaseen mahdolliseen aikaan, sillä Harvia sai hyvän firman korona-alennuksella. 18.3.2020 DAX oli 8 442 pisteessä ja nyt DAX on 13 920 pisteessä, eli nousua DAX:issa on kertynyt 65 prosenttia. Osa DAX:n noususta on tullut tuloskasvusta, mutta ehdottomasti suurin osa on tullut kertomien venymisestä. Jos EOS tai kilpailija ostettaisiin tänään, jouduttaisiinko niistä maksamaan nyt ev/käyttökate 12-13, eli 36-48 %:a enemmän kuin vuoden 2020 maaliskuussa? Jos näin on, edellisen kappaleen laskelmat menevät uusiksi.

    • Anonyymi

      Jos noin on, TKiven pitäisi tuplata ja heti.

      • Anonyymi

        Pitäisi tuplata joo vaan ei tuplaa.velat ei muutu Tulikivellä saataviksi vaikka kuin höpöttää eri netti foorumeilla et Harviaa ostaa sen heti huomenna.


        Kuten olet kertonut Harvia on jo ostanut alan yrityksiä, eli en usko että sillä on rahaa ja kiinnostusta ostaa enääTulikiveä, eihän se tietäis Harvialle kuin lisävelkaa, koska tulostahan Tulikivi ei tee.


    • Anonyymi

      Pohjois-Europpaan tulee jäämään 1.1.2022 alkaen kolme tulisijafirmaa, jotka ovat kannattavuusjärjestyksessä Tulikivi (ebitda 12,7%), Nibe Stoves (ebitda 10,5%) ja Jøtul (ebitda 8,9%). Tulikivi on Suomessa dominoiva tekijä, Nibe Stoves taas dominoi Ruotsissa ja Jøtul dominoi Norjassa sekä Tanskassa. Vuosi sitten Jøtul vihki käyttöön kokoonpanolaitoksen Puolassa (kokoonpano siirtyi Norjasta ja Tanskasta), vaikka toki tuotteiden suunnittelu ja osien valaminen tapahtuu edelleen kotikonnuilla. Tulikivi tulee hyötymään 1.1.2022 voimaan tulevasta EcoDesign-direktiivistä, sillä kilpailutilanne tulee helpottamaan tuolloin, koska monikaan keskisuuri tai pieni valmistaja (katso viestini 5.3.2021) ei ala päivittämään mallistoaan. Tulikiven uudet mallistot (Karelia ja Pielinen) ovat sen sijaan alusta asti suunniteltu ja testattu 1.1.2022-sopiviksi.

      12.03.2020 Tulikivi ja Jøtul aloittivat yhteistyön, mikä on nerokasta, sillä niillä ei ole päällekkäisyyksiä. 1.1.2021 Jøtulin edustus siirtyi lopullisesti Tiileriltä Tulikivelle. Jøtulin kamiinathan ovat valettuja ja Niben pellistä väännettyjä. Tulikivellä on ainoana Suomessa koko Suomen laajuinen myymäläverkosto (Tulikivi-Studiot), joista vain pk-seutu, Turku ja Juuka ovat Tulikiven omia ja muut toimivat yrittäjäpohjalta. Nyt Tulikivi-Studioista löytyy asiakkaalle joko Tulikiven tuote tai jos ei löydy, Jøtulin kamiina myydään samasta myymälästä. Siinä ovat kilpailijat ihmeissään.

      • Anonyymi

        Tulikiven tilauskanta oli Q4/2019 2,9 m€ ja Q4/2020 3,2 m€, eli kasvua 10,3 %. Q1/2021-osavuosikatsaus annetaan 7.5.2021, joten nousua luvassa. Pientaloteollisuuden ilmoittama talokauppojen määrän kasvu 2020 viimeisellä neljänneksellä oli huimat 59 prosenttia, joten rakettia ollaan tankkaamassa Tulikivelläkin. Markkinajohtaja Tulikivihän on mm. Honkarakenteen hovihankkija ja Honkaranteen osakekurssi noussut vuoden alusta 4,23€ -> 7,62€. Tulikiven tilinpäätöstiedotteessa sanottiin "talopakettien myynti lisää Tulikivi-tuotteiden toimituksia tyypillisesti noin puolen vuoden kuluttua talopaketin hankinnasta.", eli 4-6/2021 aletaan takkaa, kiuasta ja sisustuskiveä toimittamaan isolla vaihteella.


    • Anonyymi

      Päivälleen vuosi sitten (12.3.2020) Tulikivi tiedotti "Tulikivi ja Jøtul ovat aloittaneet yhteistyön Suomessa".

      Tiesittekö, että Tulikivellä on vahvistettuja tappioita taseen ulkopuolella 9,1 miljoonaa euroa, jotka olisivat yritysostajalle eurolleen tuon arvoinen lisäbonus? Tulikiven markkina-arvo on 17,1 m€:a.

      Tulikivellä on tapana tiedottaa perjantaisin klo 13.00.

    • Anonyymi

      Eilen jälleen Carnegien kautta ostettiin 100.000 Tulikiven osaketta. Carnegiella osakevälitys keskittyy sekä koti- että ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien palvelemiseen.

    • Anonyymi

      Pörssiin uutena tulevien firmojen markkina-arvo tavataan laittaa pilviin ja tunnusluvut tavataan meikata kauniiksi menneeltä vuodelta. Orthexin P/S-luvuksi tulee 1,6x ja esimerkiksi jo pörssissä olevan Tulikiven P/S-luku on 0,62. Näin Orthexista tulee 157 %:a kalliimpi kuin Tulikivestä. Että Tulikiven P/S olisi 1,6x, osakekurssin pitäisi nousta nykyisestä 0,304 € -> 0,78€. Jos joku teistä povaa Orthexille nousua pörssiin tulon jälkeen, samalla tavalla Tulikiven osakkeelle voitaisiin antaa tavoitehinnaksi 1,00 €. Orthexhan lupaa listautumisesitteen mukaan kasvaa >5%:a, kun taas Tulikiven ala kasvaa 59%:a ja Tulikivi kertoi seuraavaa Q4/2020:

      "Tulevaisuuden näkymät: Vuoden 2021 liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja liiketuloksen arvioidaan paranevan. Kotimaassa loppuvuonna vilkastunut talopakettien myynti lisää Tulikivi-tuotteiden toimituksia tyypillisesti noin puolen vuoden kuluttua talopaketin hankinnasta."

      7.2.2021: "Omakotirakentamisen suosio räjähti. Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen kertoo, että sen jäsenyritysten uusien talokauppojen määrä kasvoi viime vuoden neljännellä neljänneksellä huimat 59 prosenttia. Numerot vuoden 2019 loppuun verrattuna ovat niin kovat, ettei Rautiainen ole k o s k a a n a i e m m i n nähnyt vastaavaa hyppäystä."
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/omakotirakentamisen-suosio-rajahti-talokauppojen-maara-kasvoi-viime-vuoden-loppupuolella-roimasti-alan-tekijat-vain-myhailevat/8058296

      Orthexin >5 %:a vai Tulikiven 59 %:a?

      Orthexin käyttökate (ebitda) nostettiin sopivasti ennen listausta pariksi vuodeksi hyvälle tasolle (2019 16,1% ja 2020 21,7%), kun taas Tulikiven käyttökate (12 kk taaksepäin katsova) paranee pitkäjänteisesti:
      Q4/18 4,9 %
      Q1/19 5,3 %
      Q2/19 5,3 %
      Q3/19 6,6 %
      Q4/19 8,4 %
      Q1/20 9,1 %
      Q2/20 9,8 %
      Q3/20 11,8 %
      Q4/20 12,7 %

      • Anonyymi

        Harvia ei osta Tulikiveä joten tulikiveä omistavien ajatus tai haave tästä perustuu märkään päiväuneen.
        Tulikivi ei pysty maksaan edes lyhennyksiään.

        Usko ja toivo eivät ole sijoitus strategioita.


      • Anonyymi

        "Tulikiven ala kasvaa 59%"

        Korkki kiinni! Suoraa ku**tusta! Voitko pikkuhiljaa jo lopettaa tän disinformaaation suoltamisen!


    • Anonyymi

      Google Trendsissä sanaa takka on haettu viime kuukausina huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten vastaavina kuukausina:
      joulukuu 2019 33 -> joulukuu 2020 29, kasvua 18%
      tammikuu 2020 23 > tammikuu 2021 53, kasvua 130%
      helmikuu 2020 32 -> helmikuu 2021 48, kasvua 50%
      maaliskuu 2020 27 -> maaliskuu 2021 42, kasvua 56% (vaikka kuukausi vielä kesken)

      Todellinen jytky tulossa Tulikiven julkistaessa osavuosikatsauksen 7.5.2021.

      • Anonyymi

        Itsekkö olet kaikki nuo google-haut googlannut?


    • Anonyymi

      Joulukuussa 2020 pientalojen aloitukset kasvoivat jo 22%. Huomenna saadaan tammikuun pientalojen aloitukset klo 9.00 ja siinä tulee näkymään pientaloteollisuuden loka-joulukuun myynnin 59 prosentin kasvu vieläkin selvemmin. Mielenkiintoinen huominen tulossa.

    • Anonyymi

      Carnegie Investment Bank AB palasi jälleen ostamaan Tulikiven osakkeita. 0,30 eurossa sillä ostojäävuori, josta näkyvissä jäävuoren huippu 6000 osaketta, kuten aikaisemminkin. Carnegiella osakevälityshän keskittyy sekä koti- että ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien palvelemiseen.

      • Anonyymi

        Käykö niinkuin Virolainen lelufirma,,, osti tulikiveä eli kaatelee kohta laitaan kaikki,,,,,Milloinhan talousjohtaja tekee Marko saarelaiset,,,, ja kaataa osakkeensa laitaan vielä kun niistä jotain saa? Tyhjentää pajatsonsa oikeen kunnolla?
        Myy sieki kun talousjohtajakin myy,,,,,,,,


    • Anonyymi

      Mökeille hankitaan takat, kiukaat ja sisustuskivet. Tulikiveltä noita kaikkia saa.

      “Kesämökkien ostoon haetaan lainoja jo kevättalvella samaan tahtiin kuin normaalisti heinäkuussa. Monet hakevat mökkiä, joka toimii myös kakkosasuntona, jossa voi tehdä etätöitä.­ Tänä vuonna kesämökit alkoivat käydä kaupaksi jo tammikuussa, ja pankit ovat saaneet lainahakemuksia kiihtyvään tahtiin. Tammikuusta lähtien olemme lainojen kysynnässä olleet jo sillä tasolla kuin normaalisti huhtikuussa, kertoo Kaisu Christie, OP:n asumisen palveluista ja asuntorahoituksesta vastaava johtaja. Viime viikolla lainoja haettiin saman verran kuin heinäkuussa kiireisimpinä viikkoina.”

      • Anonyymi

        Tiesittekö, että Tulikiven takat maksavat Suomessa kolmanneksen vähemmän kuin esim. Saksassa? Tuo tulee muuttumaan 1.1.2022, kun EcoDesign-direktiivi tulee voimaan. 1.1.2022 Tulikivi voi vihdoin nostaa hintojaan, sillä Tulikiven mallistot täyttävät jo nyt direktiivin vaatimukset toisin kuin muiden suomalaisten valmistajien. Pian ihmetellään Tulikiven 20 prosentin liikevoittoja.


    • Anonyymi

      Tulikiven kuluvan maaliskuun selkeä ykkösnetto-ostovälittäjällä on Carnegie, joka ei tätä ennen ole ainakaan vuosiin käynyt kauppaa Tulikiven osakkeella. Toiseksi suurin netto-ostaja on Goldman Sachs ( 116.229 kpl). Myyjinä ovat häärineet piensijoittajien välittäjät Nordea ja Osuuspankki (POH). Carnegien maaliskuun kaupat:
      ke 3.3.2021 200.000 kpl (osakekurssin päivänousu 11%)
      Carnegie piti 6 pörssipäivää taukoa
      pe 12.3.2021 100.000 kpl (osakekurssin päivänousu 6%)
      Carnegie piti 5 pörssipäivää taukoa
      ma 22.3.2021 100.000 kpl (osakekurssin päivänousu 4%)
      Jos Carnegien 4-6 pörssipäivän tauotus jatkuu, seuraavan 100.000 kpl oston se tekee alkavan viikon ma-ke ja tähän asti sen 100.000 kpl ostot ovat tuoneet nostetta noin 5%/"satatonnia".

      Carnegieta taannoin Niklas Herlin ja sittemmin poikansa käyttivät eräässä toisessa Helsingin pörssin pienessä yhtiössä, mutta voivathan nuo osakkeet mennä myös rekistereihin.

      Alkavalla viikolla julkaistaan Tulikiven vuosikertomus, Tulikiven yhtiökokoukseen on aikaa 20 pörssipäivää ja Tulikiven Q1/2021-raporttiin 27 pörssipäivää. Q4/2020-raporttihan kertoi tilauskannan kasvaneen 2,9->3,2 m€, eli 10,3%, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      Orthexin P/S on nyt 2,06. Orthexin 2020 liikevaihto oli 76 m€, josta 17,7%, eli 13,5 m€ tulee Pohjoismaiden ulkopuolelta. Orthexin vuosittainen orgaaninen liikevaihdon kasvu muualla Euroopassa on ollut vuosittain yli 20 % viime vuosina ja tavoitteena on yli 10 % orgaaninen kasvu Pohjoismaiden ulkopuolella. Orthexin markkinakasvun odotetaan olevan 2%/v.

      Tulikiven P/S on nyt 0,62. Tulikiven 2020 liikevaihto oli 2020 29,2 m€, josta 55%, eli 16,2 on vientiä. Tulikiven suurimmat vientimaat ovat Saksa, Venäjä ja Ranska. Tulikivi on pystynyt kasvamaan viimeisen parin vuoden aikana Saksassa noin 20%/vuosi.

      Saksassa 31.12.2024 mennessä joudutaan uusimaan 6-7 miljoonaa takkaa. Se tarkoittaa, että 3v 9kk on tuohon aikaa käytettävissä. Tasaisella taulukolla joka ikinen kuukausi pelkästään Saksassa on siis uusittava 133.000-156.000 takkaa.

      Tulikivi tulee hyötymään 1.1.2022 voimaan tulevasta EcoDesign-direktiivistä. Sen kotimaan liikevaihto oli 2020-tilikaudella 12,9 m€. Tulikiven suomalaisten kilpailijoiden teknologiat eivät täytä 1.1.2022 EU:n EcoDesign-direktiiviä, joten jokainen voi laskeskella, paljonko kilpailijoiden liikevaihdostaan siirtyy markkinajohtajalle (Tulikivi) ja paljonko tämän johdosta Tulikiven liikevaihto tulee kasvamaan:
      Liikevaihdot 2019:
      Turun Uunisepät 7,8 m€
      Seppälän Tiili (Tiileri) 6,2 m€
      Nunnauuni 4,8 m€
      Linnatuli 1,8 m€
      Warma-Uunit 0,9 m€
      Pohjanmaan Tiilirakenne 0,7 m€

      Kumman firman P/S pitäisi olla suurempi, Orthexin vain Tulikiven? Jos Tulikiven P/S olisi sama kuin Orthexin, Tulikiven osakkeen tulisi nousta 0,30€ -> 1,00€! Jos odotat Orthexin osakkeen nousua, niin tottakai Tulikiven osakkeen tulisi maksaa yli euron. Kannattaako lähteä mukaan firmaan, jonka osakkeen hinta on pumpattu ylös (Orthex) vai ottaa salkkuun osake, joka tulee lähitulevaisuudessa nousemaan voimakkaasti (Tulikivi)?

    • Anonyymi

      Tänään saadaan tietää, mikä taho osti maaliskuussa 400.000 Tulikiven osaketta Carnegien kautta. Carnegiella osakevälitys keskittyy sekä koti- että ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien palvelemiseen.

    • Anonyymi

      Sijoittajakonkari Seppo Saario suositteli Tulikiveä 2006 osakkeen maksaessa 3,46 €:
      "
      Tässä ovat Seppo Saarion top-osakkeet 16.11.2006:
      Osake, pisteet
      Tulikivi, 20
      "

      Tänään positiivisen käänteen kokeneen Tulikiven osake maksaa 0,297 €, joten saa nähdä, onko Seppo nyt ostohousut jalassa.

      • Anonyymi

        Milloinhan tulikiven talousjohtaja kippaa laitaan loput tulikivi osakkeensa? Myy kun talousjohtajakin myy koska hän jos kuka tietää


    • Anonyymi

      Ettei vain olisi tulossa tämän viikon perjantaina Tulikiveltä jälleen positiivinen tulosvaroitus, kuten 18.12.2020.

    • Anonyymi

      Rakettia aletaan yleensä vähän ennen osavuosikatsauksia tankata, joten elämme mielenkiintoisia aikoja:
      Tulikiven varsinainen yhtiökokous pidetään 28.4.2021.
      Tulikiven tammi-maaliskuulta osavuosikatsaus 7.5.2021

    • Anonyymi

      Perjantaina pörssin sulkeutumisen jälkeen Harvia antoi posarin. Voi maanantaina niin Harvia kuin Tulikivikin nousta.

      Perjantaina Kauppalehti kirjoitti näin ja jutussa mainittiin Tulikivi:
      "Tutkan alta paljastuvan pörssiyhtiön kurssi pomppaa herkästi, kun analyytikkoseuranta alkaa – Näin aloitusta voi ennakoida"

    • Anonyymi

      Kesko antoi 15.4.2021 positiivisen tulosvaroituksen:
      "Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvu sekä yritysasiakaskaupassa että kuluttaja-asiakaskaupassa on jatkunut ennakoitua parempana. Odotukset loppuvuoden osalta ovat päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa aikaisempaa positiivisemmat."

      Keskon posari 15.4, Harvian posari 16.4, ei kahta ilman kolmatta...

    • Anonyymi

      29.8.2020 "Kotoilusta hyötyvät yhtiöt kuten Kesko, Verkkokauppa.com, Harvia, Tulikivi, Fiskars ja Rovio pystyivät parantamaan selvästi vuotta aiemmasta"

      Yllä olevalta listalta Tikkurila ostettiin pörssistä pois hyvällä preemiolla, Kesko antoi posarin to 15.4.2021, Harvia antoi posarin pe 16.4.2021, Fiskars antoi posarin ma 19.4.2021 ja Rapala ti 20.4.2021. Onko loppuviikosta vuorossa Verkkokauppa.com, Tulikivi, Rovio?

    • Anonyymi

      Saksa on Tulikiven suurin vientimaa ja Tulikivi on pystynyt kasvamaan viimeisen parin vuoden aikana Saksassa noin 20%/vuosi.

      Saksassa joudutaan vaihtamaan 31.12.2024 mennessä 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen kuukausi vuoden 2024 loppuun saakka! Ymmärrätkö kuinka iso mahdollisuus tässä Tulikivelle on?

    • Anonyymi

      EIköhän tällä viikolla saada Tulikiveltä posari. Ylihuonenna keskiviikkona on Tulikiven yhtiökokous, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. Millaista rahanippua Jøtul on Tulikivestä tarjoamassa?

    • Anonyymi

      Perjantaina 16.4.2021 Kauppalehti kirjoitti näin ja jutussa mainittiin Tulikivi:
      "Tutkan alta paljastuvan pörssiyhtiön kurssi pomppaa herkästi, kun analyytikkoseuranta alkaa – Näin aloitusta voi ennakoida"

      Tänään on Tulikiven yhtiökokous klo 13.00. Elämme jännittäviä aikoja.

    • Anonyymi

      Nordic Talc Oy lyhyesti (firman sivuilta)
      Nordic Talc Oy kuuluu Tulikivi-Konserniin. Nordic Talc Oy:n tavoitteena on Tulikivi Oyj:n Suomussalmen kaivospiiriin kuuluvien talkkivarantojen teollinen hyödyntäminen. Nordic Talc Oy valmistelee modernia ja ympäristöystävällistä talkkirikastetehdasta Euroopan suurimpaan ja kompakteimpaan talkkiesiintymään Suomussalmella.

      Mondo Mineralsilla oli kaksi kaivosta (Sotkamossa ja Outokummussa). Noista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 miljoonaa euroa). Jos Tulikivi saa talkkiesiintymästään 10 prosenttia siitä, mitä Mondo Minerals sai kahdesta talkkikaivoksestaan, se tarkoittaa 48,6 miljoonaa euroa Tulikivelle. Tuohan vastaa noin 240 prosentin osakkeen hinnan nousua, sillä Tulikiven markkina-arvo on vain 20,4 miljoonaa euroa. Tulikiven Suomussalmen talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan suurimmat.

    • Anonyymi

      Tulikivestä on tullut Pohjois-Euroopan kannattavin (ebitda) iso tulisijafirma, joten tällaista positiivista känneyhtiötä kannattaa ostaa ennen kuin suuri yleisö lähtee ostamaan:
      Firma, ebitda 2019, ebitda 2020
      Tulikivi, 8,4%, 12,7%
      Nibe Stoves, 10,1%, 10,5%
      Jøtul, 14,3%, 8,9% (Tulikiven kumppani)

      Perjantaina 16.4.2021 Kauppalehti kirjoitti näin ja jutussa mainittiin Tulikivi:
      "Tutkan alta paljastuvan pörssiyhtiön kurssi pomppaa herkästi, kun analyytikkoseuranta alkaa – Näin aloitusta voi ennakoida".
      Tulee kaikkien aikojen osakkeen nousu, kun Inderes julkaisee Tulikivi-analyysinsä ja vihdoin tuhannet piensijoittajat huomaavat Tulikiven osakkeen.

      Koronahyötyjät Rapala, Harvia, Kesko ja Fiskars antoivat jo posarit, joten onko tänään vuorossa koronasta suuresti hyötyvä Tulikivi. Tulikivi antoi edellisenkin posarin perjantaina (18.12.2020), joten suosittelen seuraamaan Tulikiveä tänään perjantaina sekä ensi viikon perjantaina (7.5.2021), jolloin saamme positiivisen Q1/2021-raportin.

    • Anonyymi

      ilen Tulikivi nousi jo 3,30% osakevaihdon kasvaessa 385601 kappaleeseen. Osakkeen nousu kasvavalla osakevaihdolla ennakoi nousun kiihtymistä. Eilen Tulikiven ostolaidalle ilmestyi jäävuoritoimeksianto (näkyvillä aina 10000 kpl kerrallaan) norjalaiselta investointipankilta (Pareto Securities ASA), mikä ollee ensimmäinen kerta, kun tuota välittäjää Tulikiven laidoilla on nähty. Suursijoittaja OP:n kautta reagoi tuohon välittömästi nokittaen Pareton ostotarjoukset. Pareto Securities on aikaisemminkin hoitanut Tulikiven kumppanin (Jøtul) asioita, joten olisiko Jøtul vihdoin ostamassa Tulikiven? Suosittelen seuraamaan tänään Paretoa ja yleensäkin Tulikiven osaketta.

      12.03.2020 "Tulikivi ja norjalainen Jøtul ovat aloittaneet yhteistyön."

      Kolmen päivän kuluttua perjantaina pörssissämme eniten koronakotoilusta hyötyvä firma, eli Tulikivi, antaa Q1/2021-osavuosikatsauksensa.

    • Anonyymi

      Erinomaisen asiantuntevat perustelut, mutta ostan silti nyt Bitcoinia.

    • Anonyymi

      Koronahyötyjä Harvia antoi tänään erinomaisen Q1/2021-osavuosikatsauksen:
      Liikevaihto kasvoi 94,6 %, eli 20,4 -> 39,6 miljoonaa euroa
      Liikevoitto kasvoi 255,5%, eli 3,1 -> 11,0 miljoonaa euroa

      Ylihuomenna perjantaina saadaan Tulikiven Q1/2021-osavuosikatsaus. Tulikivi hyötyy voimakkaasti koronasta, kuten Harviakin, joten suosittelen seuraamaan Tulikiven osaketta tällä viikolla.

    • Anonyymi

      Tulikivi antoi juuri äsken positiivisen tulosvaroituksen!

    • Anonyymi

      1.1.2022 moni keskisuuri ja pieni valmistaja joutuu laittamaan pillit pussiin, kun niiden mallistot eivät täytä EcoDesign-direktiiviä, toisin kuin Tulikiven mallistot. Suomessa takkojen hintataso on kolmanneksen pienempi kuin Keski-Euroopassa ja tuo ero tulee häviämään 1.1.2022 mennessä. Tulikiven uusi direktiivin täyttävä Karelia-mallisto on helppo päällystää myös laadukkaalla italialaisella laatalla, kuten vielä 2021 loppuun asti päällystetään poistuva Kermansavi-mallisto. Sen jälkeen moni kilpailija ja sijoittaja tulee ihmettelemään, kun samoja takkoja myydään Eurooppaan ja Suomeen, joten pääomaa sitoutuu vähemmän. Tulikiven tuotteista menee vientiin 55,7 % ja suurimmat vientimaat ovat Saksa, Venäjä, Ruotsi, Ranska ja Tanska. Saksan markkina on maailman kilpailluin ja Tulikivi on pystynyt kasvamaan Saksassa useamman vuoden peräkkäin. Saksan päästörajat ovat jo nykyisellään erittäin tiukat, joten Suomi tulee perässä päästörajojen kiristämisessä.

    • Anonyymi

      Tulikivi on kasvanut Saksassa noin 20%/v viimeiset kaksi vuotta ja on erittäin hyvissä asemissa hyökkäämään Saksassakin uusilla Karelia- ja Pielinen-mallistoillaan. Saksassa joudutaan vaihtamaan 31.12.2024 mennessä 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen kuukausi vuoden 2024 loppuun saakka.

    • Anonyymi

      "Sääntely tukee myynnin kasvua S a k s a s s a lähivuosina. Suurimassa vientimaassamme Saksassa kysyntää tukee Covid-pandemian ohella tulisijakannan uudistaminen viranomaisohjeisiin perustuen. Saksassa on voimassa Bim SchV – asetus, joka määrittää rajat päästöille ja hyötysuhteelle. Ne vaikuttavat myös olemassa olevaan laitekantaan ja vanhat toimimattomat tuotteet poistetaan käytöstä. Vuoden 2020 lopussa ennen vuotta 1994 asennetut tulisijat oli vaihdettava tai niiden on täytettävä nykyiset päästövaatimukset. Vuoden 2024 lopussa sama vaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 2010 asennettuja tulisijoja. Ne on vaihdettava uuteen tai poistettava käytöstä, jos ne eivät täytä sen hetkisiä päästö- ja hyötysuhdevaatimuksia. Tulikiven jälleenmyyjäverkosto on laajentunut Saksassa viime vuosina ja on hyvissä asemissa ottamaan osuutensa mahdollisesta markkinan kasvusta"

    • Anonyymi

      Tulikiven Q1/2021
      * Liikevaihto nousi 12,7 % (5,7 -> 6,5 m€)
      * Tilauskanta nousi 18,2 % (4,4 -> 5,2 m€), mikä lupaa erittäin hyvää tulevalle.

      5.5.2021 posarissa luvattiin liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13%, joten uusi posari on tuossa lähitulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Inderesin analyytikko Petri Kajaanin Twitteristä.
      ""Yksi uusi mielenkiintoinen yhtiö pureskeltu kevään aikana läpi. Maanantaina alkaa seuranta. Koitetaan laittaa hätäisimmille jo viikonloppuna vähän luettavaa laajan raportin muodossa."

      Petri Kajaani analysoi mm. Harviaa. Nyt on Tulikiven vuoro. Suosittelen seuraamaan Tulikiven osakekurssia maanantaina.

      Perjantaina 16.4.2021 Kauppalehti kirjoitti näin ja jutussa mainittiin Tulikivi:
      "Tutkan alta paljastuvan pörssiyhtiön kurssi pomppaa herkästi, kun analyytikkoseuranta alkaa – Näin aloitusta voi ennakoida"

    • Anonyymi

      Nollatulos, turha posari ja nettovelkaantumisasate taas noussut edellisen katsauksen jälkeen.

      Tätä osaketta ei voi suositella kenellekkään!!

    • Anonyymi

      18.12.2020 Tulikiveltä tuli posari
      * Q1/2021 liikevaihto kasvoi 12,7 % (5,7 -> 6,5 m€)
      * Q1/2021 tilausvirta kasvoi Q1/2020 7,3m€ -> Q1/2021 8,8m€, eli 21 %:a.
      * Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2 % (4,4m€ -> 5,2 m€), mikä lupaa Tulikiven Q2-liikevaihdoksi historia ja vahva tilausvirran kehitys huomioiden 9,2 m€:n liikevaihtoa (liikevaihto kasvaisi Q2/2021 24,3%:a)
      5.5.2021 posarissa luvattiin liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13%, joten seuraava posari tullee ennen Q2/2021-raporttia.

    • Anonyymi

      Tulikiven Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2 % (4,4m€ -> 5,2 m€), mikä lupaa Tulikiven Q2/2021-liikevaihdoksi historiallinen tilauskannan kehitys ja vahva tilausvirran kehitys huomioiden 9,2 m€:n liikevaihtoa (liikevaihto kasvaisi Q2/2021 24,3%:a).
      5.5.2021 posarissa luvattiin vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13 %:a, joten seuraava posari tullee ennen juhannustansseja.

    • Anonyymi

      7.5.2021 Q1-osaripäivän korkein kurssi oli ennen osarin julkaisua 0,425€, tänään 10.5.2021 päätöskurssi oli 0,356€.
      Osakekurssi laskenut Q1-raportin jälkeen 16%

    • Anonyymi

      VIisasraha-lehti eilen 11.5.2021:
      "Mökkibuumi näkyy myös pörssissä - lainat kasvavat, hinnat nousevat, kurssit kiittävät
      Vapaa-ajan asuntoja varten jätettyjen lainahakemusten määrä oli OP:n tilastojen mukaan viime vuonna 42 prosenttia edellisvuotta korkeampi, ja tänä vuonna mökkilainojen hakuvauhti on kiihtynyt entisestään. Ensimmäisellä neljänneksellä vapaa-ajan asuntoihin haettujen lainahakemusten määrä on noussut 61 prosenttia vuoden 2020 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.
      "

    • Anonyymi

      Tilauskanta ja tilausvirta lupaavat erittäin hyvää Tulikivelle. Tulikiveltä on saatu posarit 18.12.2020 ja 5.5.2021 (liikevaihto kasvaa 6-13%). Posareilla on taipumus seurata toisiaan. Seuraava posari tullee ennen juhannusta, sillä jo Q1/2021 Tulikiven liikevaihto kasvoi 12,7 %:a ja kuluvan kvartaalin kasvu on huomattavasti ripeämpää.

      Tulikiven liiketulos tasaisella taulukolla:
      Q1/21 0,0 m€ ( 0,5 m€)
      Q2/21 1,0 m€ ( 0,5 m€)
      Q3/21 1,1 m€ ( 0,5 m€)
      Q4/21 1,1 m€ ( 0,5 m€)
      Koko vuoden 2021 liiketulos 3,2 m€:a.

      Tulikiven tilauskanta (v/v)
      Q3/20 4,0 m€ ( 5,3%)
      Q4/20 3,2 m€ ( 10,3%)
      Q1/21 5,2 m€ ( 18,2%) !

      Tulikiven tilausvirta (v/v)
      Q3/20 7,9 m€ ( 9,7%)
      Q4/20 9,1 m€ ( 5,8%)
      Q1/21 8,8 m€ ( 20,5%) !

    • Anonyymi

      Nordic Talc Oy:n/Tulikivi Oyj:n Suomussalmen talkkivarantojen hyödyntäminen, Suomussalmi.

      Hankkeen yleisötilaisuus pidetään verkkotilaisuutena 25.5.2021 klo 17.30 alkaen.

    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 20,4 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      24.5.2021:
      "Kesämökkikaupassa liki 120 prosentin kasvu kahden vuoden takaiseen

      Kesämökkikaupan vilkas kasvu jatkui tammi–huhtikuussa. Lumisesta talvesta huolimatta mökkikauppa kasvoi. Rantaan rajoittuvien kesämökkien kaupan kehitys jatkui huimana kasvaen vuoden 2020 vastaavaan aikaan verrattuna 52 prosenttia ja vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna peräti 117 prosenttia."

      Tulikivi valmistaa ja myy takkaa, kiuasta sekä sisustuskiveä ja niitä toimitetaan tällä hetkellä isolla vaihteella.

    • Anonyymi

      Tilastokeskuksen tuoreimmat rakennuslupaluvut tulivat tänään klo 8.00. Pientalojen rakennusluvat kasvoivat maaliskuussa 27 %:a verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Tulikiven takkoja, kiukaita ja sisustuskiveä menee nyt kuin kuumille kiville.

    • Anonyymi

      Tämähän on jo kolmas (18.12.20, 5.5.21, 27.5.21) posari Tulikiveltä puolen vuoden sisällä:
      Karjalainen tänään
      "Tulikiven Heikki Vauhkonen arvioi käänteen koittaneen vaikeuksien jälkeen – Meidän rakenne on nyt sellainen, että liikevaihdon kasvusta on mahdollista tehdä tulosta."

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nordic Talc on julkaissut talkkitehdasprojektin aikataulun (kohdassa 41:13).
      https://youtu.be/6U0DCnp4gXg

      Samalla kerrottiin, että Tulikivi on valinnut mm. Harvian ja OpenGateCapitalin (omistaa mm. takkafirma Jøtulin) yrityskaupoissa kunnostautuneen investointipankki Aventum Oy:n hoitamaan myyntikuviota. Pian saadaan vihdoin Tulikiven talkkiesiintymän ja tulisijatuotannon oikea hinta esille ja osake pois senttikerhosta. Aventum Oy:n perinteisesti kiivain yrityskauppakuukausi on kesäkuu:
      https://aventum.fi/references/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Morgan Stanley Europe SE palasi Tulikiven ostolaidalle (0,356€). Kohta taas lähdetään ylös ja kovaa.

    • Anonyymi

      Tänään 14.6.2021 pörssin sulkeuduttua klo 19:15 Keskolta posari.
      K-ryhmä: Kesko Oyj antaa positiivisen tulosvaroituksen erityisesti r a k e n t a m i s e n ja talotekniikan kaupan ennakoitua vahvemman kehityksen ansiosta

      Rakentamisen alalla toimii myös Tulikivi ja Honkarakenne, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt se alkaa. Tiedotetta ei ole vielä Suomussalmeen liittyen tullut, mutta tuoreet avoimet työpaikat Juuassa kertovat, että vihdoinkin kamiinanverhouskivien tuotanto siirtyy Suomussalmelta Juukaan ja Juuan tehtaan käyttöaste saadaan täyteen kukoistukseen:
      * Kunnossapidon työnjohtaja, Tulikivi Oyj, Juuka, Juuka
      * Kunnossapidon työntekijä, Tulikivi Oyj, Juuka, Juuka
      * Kivityömies, 2 paikkaa, Tulikivi Oyj, Juuan tehdas, Juuka
      * Sähkö- ja automaatioasentaja, Tulikivi Oyj, Juuka, Juuka
      https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/?searchPhrase=tulikivi&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

      Suosittelen seuraamaan Tulikiven osakekurssin liikkeitä lähipäivinä pois senttikerhosta.

    • Anonyymi

      1.1.2022 tulee voimaan Ecodesing-direktiivi. Tulikivi, jonka uudet mallistot täyttävät tuon direktiivin hyötyy, eikä Suomeen enää muita valmistajia kuin Tulikivi jääne. Modulaarisuus tekee sen, että 1.1.2022 Tulikivi voi myydä samoja takkoja Eurooppaan ja Suomeen, joten pääomaa sitoutuu vähemmän. Ei taida muiden suomalaisten valmistajien kuin Tulikiven mallistot olla testattu 1.1.2022-kelpoisiksi. Tulikiven ja Jøtulin liitto oli nerokas.

      Tulikivi on kasvanut Saksassa noin 20%/v viimeiset kaksi vuotta ja on erittäin hyvissä asemissa hyökkäämään Saksassakin uusilla Karelia- ja Pielinen-mallistoillaan. Saksassa joudutaan vaihtamaan 31.12.2024 mennessä 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka. Ymmärrättekö kuinka iso mahdollisuus tässä Tulikivelle on?

    • Anonyymi

      24.6.2021
      "
      Mallistot ovat täydentyneet upeilla ja käytännöllisillä uutuuksilla. Mella-kiertoilmatakka suurella vaakaluukulla täydentää Pielinen-mallistoa. Karelia-malliston uutuustakka Petro taas hurmaa suurella kulmaluukulla ja pintavaihtoehdoilla.
      Tulikiven tuotteisiin voi tutustua kesällä Lohjan Asuntomessujen kohteissa:
      * 4 Kastelli Veistos
      * 5 Lohjan Saarenta
      * 8 Talo Sensu
      * 15 Villa Hopeapuu
      * 26 Ainokoti Fiksu
      "
      https://www.rakentaja.fi/artikkelit/19540/takkahaaveet_kannattaa_toteuttaa_nyt_yhdessa_tulikiven_kanssa.htm

    • Anonyymi

      Tyypillinen Tulikiven asuntomessunousu alkamassa. Tulikivi tulee antamaan Asuntomessutiedotteen tällä viikolla ja Asuntomessuilla 9.7.-8.8.2021 käyvät ihmiset sijoittavat Tulikiveen nähdessään Tulikiven moderneja kiukaita sekä uusia Karelia- ja Pielinen-takkamallistoja asuntomessutkohteissa. On mielenkiintoista nähdä, miten tähän vaikuttaa se, että Tulikiven käyttökate on noussut 7 kvartaalia putkeen.

    • Anonyymi

      Tulikivellä auki useita työpaikkoja:
      - Tuotannon työntekijä, 2 paikkaa, Tulikivi Oyj, Heinäveden tehdas (valuelementtivalmistus, erilaiset kiuas- ja uunituotteiden kokoonpanotyöt sekä muut tuotannon työt) 31.7.2021 mennessä
      - Kivityömies, 2 paikkaa, Tulikivi Oyj, Juuan tehdas (kiventyöstötehtävät ja muut työnantajan osoittamat tehtävät tuotannossa ja louhoksilla) 15.8.2021 mennessä
      - Kunnossapidon työntekijä, Tulikivi Oyj, Juuka (koneiden ja tuotantolinjojen ennakkohuoltoihin ja korjauksiin liittyvät tehtävät) 15.8.2021 mennessä
      - Kunnossapidon työnjohtaja, Tulikivi Oyj, Juuka (tehtaan ja louhoksen koneiden ja tuotantolinjojen ennakkohuoltoihin ja korjauksiin liittyvät organisointi-, suunnittelu- ja muut työnjohtotehtävät) 31.8.2021 mennessä
      - Sähkö- ja automaatioasentaja, Tulikivi Oyj, Juuka 31.8.2021 mennessä

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Karjalainen 29.5.2021
      ***
      "Käännettä on ollut ilmassa". Rakennusbuumi on aiheuttanut niukkuutta puutavarasta ja rajua hintojen nousua. Uunivalmistaja vakuuttaa, ettei vuolukivestä tule puutetta. Omasta Nunnanlahden louhoksesta riittää louhittavaa kymmeniksi vuosiksi, eikä raaka-aineen hinta kipua pilviin. Kuluvan vuoden liikevaihtoennusteeksi Tulikivi on ennakoinut v ä h i n t ä ä n 10 prosentin nousun 31-33 miljoonaan euroon. Liiketuloksen yhtiö arvioi parantuvan s e l v ä s t i. Toimitusjohtaja on varovaisen optimistinen lähivuosien osalta. Meidän rakenne on nyt kuitenkin sellainen, että liikevaihdon kasvusta on mahdollista tehdä tulosta.

      EU:n alueella tulee ensi vuoden alussa voimaan niin kutsuttu EU:n ekosuunnitteludirektiivi, joka osaltaan "puhdistaa ilmaa" puun pienpoltossa. Vuoden alusta lähtien EU-maissa saa myydä vain tietyn vaatimustason täyttäviä uuneja ja takkoja. Tulikivessä normien tiukennusta ei panna pahaksi vaan päinvastoin. Suomeen nyt tulevat päästönormit ovat olleet voimassa Keski-Euroopassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Vientituotteidemme osalta olemme tietenkin täyttäneet normit koko ajan, joten meille direktiivin voimaantulo tuo jonkin verran kilpailuetua.

      Ekosuunnitteludirektiivin myötä Tulikivi uudistaa myös keraamiset tulisijansa eli Kermansavi-mallistonsa. Tämän jälkeen mallisto voidaan testata ja hyväksyttä tiukemmille päästöarvoille. Pieniin kotimarkkinoihin keskittyviin uuninvalmistajiin direktiivi voi kolahtaa pahastikin, sillä testaaminen on varsin kallista, yhtä tulisijamallia kohden laboratoriokuluja tulee Vauhkosen mukaan noin 10 000 euroa. Esim. Karelia-malliston testaaminen vei yhteensä noin 200 000 euroa. Tämä tuo tietysti kaikille valmistajille lisäkuluja, mutta mitä isompi on valmistusvolyymi, sitä helpommin kulut pystyy kattamaan. Ehkä tämä nostaa myös markkinoille tulon kynnystä.
      ***

    • Anonyymi

      Harvian P/S (markkina-arvo/liikevaihto) on tänään 7,53 ja Tulikiven vastaava on 0,72. Harvia on siis liikevaihdolla mitattuna vähän yli 10-kertaa kalliimpi kuin Tulikivi. Jos Harvia olisi vain kaksi kertaa kalliimpi Tulikiveen verrattuna (P/S), Tulikiven osakkeen tulisi nousta nykyisestä 0,361 eurosta 1,88 euroon, eli 421 prosenttia.

    • Anonyymi

      Tulikiven huiput ovat olleet 4,05€, joten ten baggeriä tässä ollaan hakemassa.

    • Anonyymi

      Näyttää Inderesin sijoitusfoorumilla viimeinen Tulikivi-viesti kirjoitetun 7.5.2021. Mitä luulet tapahtuvan, kun tuollakin aletaan kirjoittamaan Tulikivestä?

      • Anonyymi

        mitä kauppalehti eilen kirjoitti?


    • Anonyymi

      Kirjoitti "Tekeekö Tulikivi Harviat".

    • Anonyymi

      Harvia on liikevaihdolla mitattuna 9-kertaa Tulikiveä kalliimpi.

    • Anonyymi

      Tulikivi julkaisee Suomussalmen talkkiesiintymän YVA-lausunnon ensi viikon perjantaihin mennessä, joten kuusi yötä "jouluun".

    • Anonyymi

      "Sijoitusyhtiö Rettig Group kertoi torstaina 15.7.2021 myyvänsä omistuksensa kalkkikivituotteita valmistavasta Nordkalkista brittiläiselle rakennusmateriaalikonserni SigmaRocille. Nordkalkin velaton arvo kaupassa on 500 miljoonaa euroa."

      Nordkalkin entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja saatiin Tulikiven hallitukseen 7/2021, eli tämän kuukauden aikana. Tieto löytyy mm. Asiakastiedosta.

    • Anonyymi

      Pientalojen puulämmityksestä aiheutuvat ilmanlaatuongelmat ovat erikoinen ilmiö, sillä kertaalleen, vuosikymmeniä sitten vähentyneet päästöt ovat viime aikoina yllättäen lisääntyneet voimakkaasti.

      Puun käyttö väheni ja ilmanlaatu parani Suomen kaupungeissa tuntuvasti 1960-luvulta alkaen helpomman ja siistimmän öljylämmityksen sekä kaupunkeihin rakennettujen kaukolämpöverkostojen ansiosta. Puun pienpolton merkitys ilmansaasteiden lähteenä on lisääntynyt paljon 2000-luvulla, sillä puun käyttö on kasvanut lähes 50 prosentilla. Samaan aikaan teollisuuden ja energialaitosten päästöt sekä liikenteen pakokaasupäästöt ovat voimakkaasti vähentyneet.

      Nykytavoin toteutetusta puun pienpoltosta syntyy

      40 % Suomen kaikista pienhiukkaspäästöistä (PM2.5)
      55 % kaikista mustan hiilen (BC) päästöistä, jotka lämmittävät alailmakehää erityisesti pohjoisilla alueilla
      Yli 80 % soluille myrkyllisten ja syöpävaarallisten PAH-yhdisteiden päästöistä
      30 % haisevien ja limakalvoja ärsyttävien haihtuvien orgaanisten hiilivetyjen (VOC) päästöistä
      25 % hiilimonoksidin (CO) päästöistä.

    • Anonyymi

      1.1.2022 tulee voimaan Ecodesing-direktiivi. Tulikivi, jonka uudet mallistot täyttävät tuon direktiivin hyötyy, eikä Suomeen enää muita valmistajia kuin Tulikivi jääne. Modulaarisuus tekee sen, että 1.1.2022 Tulikivi voi myydä samoja takkoja Eurooppaan ja Suomeen, joten pääomaa sitoutuu vähemmän. Ei taida muiden suomalaisten valmistajien kuin Tulikiven mallistot olla testattu 1.1.2022-kelpoisiksi. Tulikiven ja Jøtulin liitto oli nerokas.

    • Anonyymi

      Puunpoltossa syntyy aina pienhiukkasia sekä soluille myrkyllisiä yhdisteitä. Noin 250 suomalaista kuolee vuosittain ennenaikaisesti pienhiukkasten aiheuttamiin sairauksiin, jotka syntyvät puun poltossa vakituisten pientaloasuntojen lämmityksessä.

    • Anonyymi

      Tulikivi on kasvanut Saksassa noin 20%/v viimeiset kaksi vuotta ja on erittäin hyvissä asemissa hyökkäämään Saksassakin uusilla Karelia- ja Pielinen-mallistoillaan. Saksassa joudutaan vaihtamaan 31.12.2024 mennessä 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka. Ymmärrättekö kuinka iso mahdollisuus tässä Tulikivelle on?

    • Anonyymi

      Kun Inderesin keskustelupalstalla Kivi huomataan samoin kuin Harvia, mennään raketilla kuuhun.

    • Anonyymi

      Tänään kello 8.00 julkaistiin Tilastokeskuksen tuoreimmat (toukokuu 2021) pientalojen rakennusluvat. Pientalojen rakennusluvat olivat kasvaneet kappalemäärissä toukokuussa 46 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavan kuukauteen.

      Alkutalvesta alkaen pientalojen rakennusluvat kappalemäärissä ovat kasvaneet näin verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen:
      2020
      marraskuu 45%
      joulukuu 17%
      2021
      tammikuu 2%
      helmikuu 18%
      maaliskuu 32%
      huhtikuu 5%
      toukokuu 46%

      Yllä olevina kuukausina pientalojen rakennusluvat ovat kasvaneet kappaleina yhteensä 23 %:a, joten 5.5.2021 annettua posaria (liikevaihto kasvaa 6-13%) täytyy tarkistaa ylöspäin.

    • Anonyymi

      Koko Tulikiven markkina-arvo on nyt 29 miljoonaa euroa.

      Sijoitusyhtiö Rettig Group kertoi torstaina 15.7.2021 myyvänsä omistuksensa kalkkikivituotteita valmistavasta Nordkalkista brittiläiselle rakennusmateriaalikonserni SigmaRocille. Nordkalkin velaton arvo kaupassa on 500 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Joko tuhokiven konkurssi pian?

      Jos yritysjohto spämmää tällaista, niin ei kioski voi enää pitkään olla pystyssä. Nyt rahat pois ennenkuin romahtaa!

    • Anonyymi

      Tänään tai huomenna saadaan Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän YVA-lausunto.

      Sijoitusyhtiö Rettig Group kertoi torstaina 15.7.2021 myyvänsä omistuksensa kalkkikivituotteita valmistavasta Nordkalkista brittiläiselle rakennusmateriaalikonserni SigmaRocille. Nordkalkin velaton arvo kaupassa on 500 miljoonaa euroa.

      Koko Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 29 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Kesällä 2018 Elementis ilmoitti ostavansa 500 miljoonalla dollarilla talkkifirma Mondo Mineralsin.

      Huomasitko muuten, että "sattumalta" Nordkalkin pitkäaikainen toimitusjohtaja Tarmo Tuominen tuli tämän vuoden heinäkuussa Tulikiven hallitukseen?

    • Anonyymi

      Kun Inderes aloittaa Tulikiven analysoinnin, osakkeen tavoitehinta on yli 2 euroa. Ilmeisesti Inderesin seuraajat eivät ole vielä löytäneet Tulikiveä ilman Inderesin analyysejä, sillä Inderesin keskustelufoorumilla viimeinen viesti Tulikivi-ketjussa on 5.5.2021.

      Inderesistä sen verran, että se lopetti esim. Tecnotreen seuraamisen 7.1.2019 ja antoi Tecnotreelle tavoitehinnaksi 0,04€. Inderes aloitti Tecnotreen seuraamisen uudestaan 30.3.2021 antaen sille tavoitehinnaksi 0,68€ julistaen Youtubessa 31.3.2021 "Ketterä kasvuyhtiö" ja nyt Tecnotreen osake maksaa 1,14€. Inderesin analyysien jälkeen Tulikivestäkin tulee "kuuma" osake, eikä entiset huiput 4,05 eurossa ole kaukana.

    • Anonyymi

      On tämä hurjaa. Pientalojen rakennusluvat kasvavat 46 %:a ja sähkön hinta kasvaa 100 %:a. Tulikivi hyötyy vahvasti näistä molemmista.

      "Sähkön pörssihinta on tuplaantunut viime kesästä – suomalaiset maksavat nyt sähkölaskussaan myös muun Euroopan päästöistä"
      https://yle.fi/uutiset/3-12030286

      Jo Q1/2021 Tulikiven liikevaihto kasvoi 12,7 %:a. 5.5.2021 annettua posaria (liikevaihto kasvaa 6-13%) täytyy tarkastaa ylöspäin ennen 20.8.2021 olevaa Q2/2021-katsausta.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista huomata, että Valoella on 12 887 osakkeenomistajaa (kesäkuussa 95 omistajaa).
      Valoen markkina-arvo on 32 m€:a ja Valoen P/S (markkina-arvo/liikevaihto) on 20,3.

      Ihan vertailun vuoksi:
      Tulikivellä on 6 659 osakkeenomistajaa (kesäkuussa 92 omistajaa)..
      Tulikiven markkina-arvo on 36 m€:a ja Tulikiven P/S (markkina-arvo/liikevaihto) on 1,2.

      Valoella näyttää olevan kaksinkertainen omistajamäärä ja Valoe on 17-kertaa kalliimpi liikevaihdolla mitattuna verrattuna Tulikiveen.

    • Anonyymi

      Harvian markkina-arvo jaettuna liikevaihdolla (P/S) on 8,9 ja Tulikiven P/S 1,0, eli Harvia on P/S-luvulla 9-kertaa Tulikiveä kalliimpi. Inderesin keskustelufoorumilla Harvia-analyytikko Petri Kajaani sovittelee jo Harvian osakkeelle 100 euron hintaa, jolloin Harvia olisi 14-kertaa Tulikiveä kalliimpi P/S-luvulla. Tulikiven osake maksaa nyt 0,522€. Kun Tulikivi nousee pois senttikerhosta, rahastotkin saavat ostaa sen osakkeita sääntöjensä mukaan. 2,51 eurossa Tulikivi siirtyy pienten yritysten (small cap) ryhmästä keskisuurten yritysten (mid cap) ryhmään ja rahastojen kiinnostus lisääntyy Tulikiveä kohtaan entisestään.

    • Anonyymi

      Vaihdoin osan Harvian osakkeista Tulikiven osakkeisiin. Odotan sitä päivää, kun Inderes alkaa Tulikiveä analysoimaan, sillä osake on tuolloin samantien 2 eurossa.

    • Anonyymi

      9/2009 Rettig osti Nordkalkin ja kätilönä kaupassa toimi Aventum:
      https://aventum.fi/references/page/5/
      Aventum on palkattu hoitamaan myös Tulikiven Nordic Talcin myynti:
      https://www.nordictalc.fi/kumppanit

      Sijoitusyhtiö Rettig Group kertoi torstaina 15.7.2021 myyvänsä omistuksensa kalkkikivituotteita valmistavasta Nordkalkista brittiläiselle rakennusmateriaalikonserni SigmaRocille. Nordkalkin velaton arvo kaupassa on 500 miljoonaa euroa.

      Nordkalkin entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja saatiin Tulikiven hallitukseen kuukausi sitten (7/2021). Tieto löytyy mm. Asiakastiedosta.

      12 pörssipäivän jälkeen (20.8.2021) julkaistaan Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus, mikä varmasti tulee näkymään osakekurssissa. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 33 m€:a.

    • Anonyymi

      20.8.2021 Tulikivellä toisen kvartaalin katsaus ja tuolloin vihdoin suuri yleisökin löytää firman. Tulikiven parhaat neljännekset ovat aina Q2-Q4.

    • Anonyymi

      Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaukseen aikaa enää 10 pörssipäivää. Tulikiven parhaat kvartaalit ovat aina Q2-Q4.

      Tulikiven Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2 % (4,4m€ -> 5,2 m€), mikä lupaa Tulikiven Q2/2021-liikevaihdoksi historiallinen tilauskannan kehitys ja vahva tilausvirran kehitys huomioiden 9,2 m€:n liikevaihtoa (liikevaihto kasvaisi Q2/2021 24,3%:a).
      5.5.2021 posarissa luvattiin vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13 %:a, joten seuraava posari tullee ennen Q2/2021-katsausta, joka on 20.8.2021. Tulikivellä on tapana tiedottaa yleensä perjantaisin.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkistä. Jos tänään vähän sipaisisi.

    • Anonyymi

      Kyllä. Tulikiven Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2 % (4,4m€ -> 5,2 m€), mikä lupaa Tulikiven Q2/2021-liikevaihdoksi historiallinen tilauskannan kehitys ja vahva tilausvirran kehitys huomioiden 9,2 m€:n liikevaihtoa (liikevaihto kasvaisi Q2/2021 24,3%:a).

      5.5.2021 posarissa luvattiin vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13 %:a. Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus annetaan 20.8.2021, joten 7 pörssipäivän sisällä suuri yleisökin alkaa huomaamaan Tulikiven potentiaalin. Edellinen posari annettiin 2 pörssipäivää ennen Q1/2021-raporttia.

    • Anonyymi

      Sitä herkkua on tulossa Tulikivelle nyt ja loppuvuodesta, sillä Q2-Q4 ovat aina Tulikiven parhaat neljännekset. Lisäksi:
      * Marraskuusta 2020 lähtien pientalojen rakennusluvat ovat kasvaneet kappaleina yhteensä 23 %:a. Pientalojen tuoreimmat rakennusluvat (toukokuu 2021) 46 %
      * Pörssisähkön hinta nousi koko alkuvuonna 112 %:a ja heinäkuussa 251 %:a
      * Suomessa 1.1.2022 alkaen voimaan (EcoDesign-direktiivi). Tulikiven uudet mallistot täyttävät direktiivin, suomalaisten kilpailijoiden ei. Lisäksi Tulikiven ja Jøtulin liitto oli erinomainen
      * Saksassa BimSchV tulee voimaan asteittain: 31.12.2024 mennessä vaihdettava 6. - 7.000.000 kpl tulisijaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka. Ymmärrättekö kuinka iso mahdollisuus tässä Tulikivelle on? Tulikivi kasvanut Saksassa viimeiset pari vuotta 20%/v.
      * Tulikiveltä on saatu posarit 18.12.2020 ja 5.5.2021, joten ei kahta ilman kolmatta. Edellinen posari saatiin kaksi päivää ennen Q1/2021-osavuosikatsausta.
      * Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus on ensi viikon perjantaina (20.8.2021)

    • Anonyymi

      Tasan viikon kuluttua perjantaina saamme Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsauksen. Edellinen posari saatiin kaksi päivää ennen osavuosikatsausta. Tulikiven parhaat neljännekset ovat aina Q2-Q4.

    • Anonyymi

      Muistutan, että Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta (Sotkamossa ja Outokummussa) maksettiin yhteensä 553 m$ (486 miljoonaa euroa), vaikka ne eivät ole edes yhdessä yhtä suuria kuin Tulikiven Suomussalmen Euroopan suurin ja kompaktein talkkiesiintymä. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 36,4 m€:a, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

      Sijoitusyhtiö Rettig Group kertoi torstaina 15.7.2021 myyvänsä omistuksensa kalkkikivituotteita valmistavasta Nordkalkista brittiläiselle rakennusmateriaalikonserni SigmaRocille. Nordkalkin velaton arvo kaupassa on 500 miljoonaa euroa.

      Nordkalkin entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja saatiin Tulikiven hallitukseen 7/2021, eli viime kuukauden aikana. Tieto löytyy mm. Asiakastiedosta. Sama henkilö on mukana myös Tulikiven omistamassa Nordic Talc Oy:ssä.

      Harvian P/S (markkina-arvo / liikevaihto) on tänään 8,4 ja Tulikiven P/S on 1,2. Että Tulikiven P/S olisi edes puolet Harvian vastaavasta, Tulikiven osakkeen tulisi nousta 0,61->2,11 euroon, eli 247 %:a. Tulikiven perusbisnestä voi verrata Harviaan ja bonuksena tulee tuo Suomussalmen talkkiesiintymä (Tulikiven Nordic Talc Oy). Tulikiven päätehdas taas on Juuan talkkiesiintymän yhteydessä.
      https://www.nordictalc.fi/

    • Anonyymi

      Voiko ihminen olla noin pihalla fundamenteistä?

      Selko suomeksi, kun lehmänhäntä on ylhällä, niin silloin alkaa paska valumaan, kuten tulikivi.

      Harvilla jos häntä on alhalla, niin se on oston paikka, tehtaaiden tilauskirjat täynnä ja tehdasinvestoinnit päällä, ensivuonna lähtee kasvujen kasvu ympäri mailmaa Harvialla ja loppuvuonna pari possaria...

    • Anonyymi

      Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus julkaistaan tämän viikon perjantaina, eli 3 pörssipäivän kuluttua 20.8.2021 ja tuolloin Tulikivi nousee vihdoin pois senttikerhosta. Tämän jälkeen rahastotkin saavat ostaa sen osakkeita sääntöjensä mukaan. Tulikiven parhaat neljännekset ovat aina Q2-Q4.

    • Anonyymi

      Tulikiven edellinen posari saatiin kaksi päivää ennen Q1/2021-osavuosikatsausta. Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus on tämän viikon perjantaina (20.8.2021). Tulikiveltä on saatu posarit 18.12.2020 ja 5.5.2021, joten ei kahta ilman kolmatta.

      * Q2-Q4 ovat aina Tulikiven parhaat neljännekset.
      * Marraskuusta 2020 lähtien pientalojen rakennusluvat ovat kasvaneet kappaleina yhteensä 23 %:a. Pientalojen tuoreimmat rakennusluvat (toukokuu 2021) 46 %
      * Pörssisähkön hinta nousi koko alkuvuonna 112 %:a ja heinäkuussa 251 %:a
      * Suomessa 1.1.2022 alkaen voimaan (EcoDesign-direktiivi). Tulikiven uudet mallistot täyttävät direktiivin, suomalaisten kilpailijoiden ei. Lisäksi Tulikiven ja Jøtulin liitto oli erinomainen
      * Saksassa BimSchV tulee voimaan asteittain: 31.12.2024 mennessä vaihdettava 6. - 7.000.000 kpl tulisijaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka. Ymmärrättekö kuinka iso mahdollisuus tässä Tulikivelle on? Tulikivi kasvanut Saksassa viimeiset pari vuotta 20%/v.

    • Anonyymi

      12.8.2021 oli Helsingin Sanomissa "Tässä ovat kesän kovimmat kurssiraketit"-juttu. Vihdoinkin aletaan saamaan Tulikivestäkin positiivisia juttuja, mikä tulee tukemaan osakkeen nousua. Tässä jutun Tulikivi-osuus:
      "Tulikiven osake matelee senttisarjassa, jotennousuprosenteista tulee helposti isoja. Reippaasta noususta huolimatta senttisarjaan vaipunut osake on edelleen kaukana kaukana muutaman vuoden takaiselta tasolta. Kurssinousulla on kuitenkin maata jalkojensa alla. Tulikivi nimittäin ponnisti alkuvuonna tappiolta nollatulokseen ja nosti arviotaan koko vuoden näkymistä hyvän tilausvirran ansiosta. Odotukset käänteestä antavat nyt nostetta kurssille."

      Tulikiven parhaat vuosineljännekset ovat aina Q2-Q4, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      Ensin parani kannattavuus:
      Tulikiven käyttökate (rullaava 12 kk):
      Q1/19 5,3 %
      Q1/20 9,4 %
      Q1/21 13,8 %
      Käytän tässä käyttökatetta, koska Tulikiven investoinnit ja suuret poistot ovat vihdoin loppuneet ja voidaan alkaa nauttimaan työn tuloksista.

      Nyt nousee liikevaihto. Tulikiven liikevaihdon kasvu sataa melko suoraan tulosriville, vuolukivi kun tulee omalta tontilta:
      27.5.2021: "Tulikiven Heikki Vauhkonen arvioi käänteen koittaneen vaikeuksien jälkeen – "Meidän rakenne on nyt sellainen, että liikevaihdon k a s v u s t a on mahdollista tehdä t u l o s t a"
      https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/282283

      Ensi vuoden alussa kasvu kiihtyy entisestään:
      Jokaisen tulisi ymmärtää, että Tulikivelle tulee jackpot Suomessa 1.1.2022 alkaen (EcoDesign-direktiivi) ja Saksassa (BimSchV) 2024 loppuun mennessä tulee vaihtaa 6-7 miljoonaa takkaa.

    • Anonyymi

      Tulikiven Q2/2021 erinomainen:
      Liikevaihto kasvoi 25,7%
      Liiketulos nousi 0,5->1,1 m€
      Tilausvirta kasvoi 7,1->9,6m€, eli 35%
      Tilauskanta kasvoi 3,3->4,7 m€, eli 42 %

    • Anonyymi

      Q1/2021 Tulikiven liikevaihto kasvoi 12,7%:a.

      Tulikiven Q2/2021-raportti ylitti liikevaihtoennusteeni 0,1m€:a ja liikevoittoennusteeni 0,1m€:a.
      * Q1/2021 tilausvirta kasvoi 20,5% (v/v)
      * Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2% (v/v)
      * Q2/2021 liikevaihto kasvoi 25,7% (v/v)

      Tulikiven
      * Q2/2021 tilausvirta kasvoi 35% (v/v)
      * Q2/2021 tilauskanta kasvoi 42% (v/v)
      * Q3/2021 liikevaihto kasvaa 41% (v/v) (ennusteeni 6,9m€->9,7m€)

      Tulikivi tulee antamaan seuraavan posarin ennen Q3/2021-katsaustaan, sillä 18.8.2021-posarissa Tulikivi kertoi liikevaihdon kasvavan "vain" 29,2m€ (2020) -> 32-35m€ (2021), eli tasan 10-20 %:a.

    • Anonyymi

      Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus:

      * Oman pääoman tuotto 37,7%
      * Sijoitetun pääoman tuotto 19,9%

    • Anonyymi

      Q2/2021 Tulikiven kotimaan liikevaihto kasvoi 18 %:a ja vienti kasvoi 32 %:a. Moni varmasti ihmettelee, miten tällaista firmaa saa edelleen P/S 1,19, eli markkina-arvo on vain vähän yli liikevaihdon. Esim. Harvian P/S on 7,10. Tulikiven kasvu tulee kiihtymään entisestään:
      *
      Saksassa (BimSchV) 2024 loppuun mennessä tulee vaihtaa 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka.
      *
      Ote vuosikertomuksesta:
      Tulisijojen Ecodesign-vaatimukset lopulta Suomeen 1.1.2022
      Uudet Ecodesign-säännökset tulevat voimaan 1.1.2022. Tämä on merkittävin muutos Suomen tulisijasääntelyssä vuosikymmeniin. 1.1.2022 tehdasvalmisteisten tulisijojen on täytettävä samat päästövaatimukset Suomessa kuin Keski-Euroopassa. Tulikivi on toiminut näillä markkinoilla jo vuosikymmenien ajan ja sen vuolukivimallistot, kuten Karelia- ja Pielinen mallistot, täyttävät nämä säännökset. Vuoden 2021 aikana tuomme markkinoille samaan teknologiaan perustuvat uudet keraamiset mallistot, jotka täyttävät uudet päästömääräykset sekä asiakkaiden odotukset tuotemuotoilun osalta. Uskomme kilpailuasemamme vahvistuvan kotimaassa m e r k i t t ä v ä s t i muutosten myötä, kun pelkästään kotimaassa toimivien kilpailijoiden pitää sopeutua muuttuneeseen sääntelyyn.
      *
      Suomessa minkään muun valmistajan kuin Tulikiven mallistot eivät täytä 1.1.2022 voimaan tulevia Ecodesign-säännöksiä. 1.1.2022 alkaen Pohjois-Euroopan markkinan jakaa kolme toimijaa, eli Tulikivi kumppaninaan norjalainen Jøtul sekä näiden kahden kilpailija ruotsalainen Nibe.
      *
      Liikevaihdot (edellinen 12 kk):
      Turun Uunisepät 6,9 m€
      Seppälän Tiili (Tiileri) 6,2 m€ (seuraava tilinpäätös tulee 3 vkon kuluttua. Tulikivi nappasi Jøtulin edustuksen Tiileriltä 1.1.2021)
      Nunnauunit 4,2 m€
      Linnatuli 1,9 m€
      Warma-Uunit 0,9 m€
      Pohjanmaan Tiilirakenne 0,4 m€

      Tulikiven 12 kuukauden rullaava liikevaihto on 31,9 m€, mistä Suomen osuus on 13,7 m€. Yllä oleva Tulikiven suomalaisten kilpailijoiden vuotuinen liikevaihto yhteensä on 20,5 m€, mistä Tulikivi tulee nappaamaan ison osan. Loppuvuonna 2020 ja vuonna 2021 ihmetellään Tulikiven 50 %:a lähenteleviä kasvulukuja ja tuo tehdään orgaanisesti.

    • Anonyymi

      Korjaus: Loppuvuonna 2021 ja vuonna 2022 ihmetellään Tulikiven 50 %:a lähenteleviä kasvulukuja ja tuo tehdään orgaanisesti.

    • Anonyymi

      Q2-Q4 ovat aina Tulikiven parhaat neljännekset.

      Tulikiven liikevaihto:
      Q3/20 6,9 m€ ( 5,3% v/v) (Q3/20 tilausvirta 9,7%, tilauskanta 5,3%)
      Q4/20 9,2 m€ ( 3,5% v/v) (Q4/20 tilausvirta 5,8%, tilauskanta 10,3%)
      Q1/21 6,5 m€ ( 12,7% v/v) (Q1/21 tilausvirta 20,5%, tilauskanta 18,2%)
      Q2/21 9,3 m€ ( 25,7% v/v) (Q2/21 tilausvirta 35,2%, tilauskanta 42,2%)
      Lukuja verrataan aina edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen (v/v).

      Tulikiven 12 kk rullaava liikevaihto on ollut 31,9 m€:a, joten Tulikivi tullee antamaan seuraavan posarin ennen Q3/2021-katsaustaan, sillä 18.8.2021-posarissa Tulikivi kertoi liikevaihdon kasvavan "vain" 29,2m€ (2020) -> 32-35m€ (2021), eli tasan 10-20 %:a.

    • Anonyymi

      Huomenna julkaistaan pientalojen rakennusluvat, missä tiedossa hurjaa kasvua.

    • Anonyymi

      Alkaa olla viimeiset hetket hypätä tämän raketin kyytiin. Onneksi vielä kerkesin.

    • Anonyymi

      Tulikiven 42,2 %:n tilauskannan kasvu lupaa erittäin vahvaa tulevalle. Tulikivi on viestinyt, että talopakettien myynti lisää Tulikivi-tuotteiden toimituksia tyypillisesti noin puolen vuoden kuluttua talopaketin hankinnasta.

      Pientalojen rakennuslupien muutos verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan:
      lokakuu-joulukuu 20/19 13,1 % (näkyi Tulikiven Q2/2021-raportissa)
      tammikuu-maaliskuu 21/20 20,9 % (tulee näkymään Tulikiven Q3/2021-raportissa)
      maaliskuu-kesäkuu 21/20 17,9 % (tulee näkymään Tulikiven Q4/2021-rapostissa)

    • Anonyymi

      Pientaloteollisuuden (PTT) raportti 28.4.2021 ennakoi loppuvuodelle 2021 jopa 70 prosentin kasvua:
      "Pientalokauppoja tehtiin Q1:n aikana jopa 70 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla neljänneksellä. Hyvä myynti ei vielä näkynyt talotoimitusten määrissä asiakkaille eikä myöskään rakennusluvissa. Talokaupan tekemisestä talotoimitukseen saattaa kulua aikaa yli puoli vuotta"

      Pientaloteollisuuden (PTT) Q2-raportti valmistuu 31.8.2021 mennessä, mikä omalta osaltaan varmasti tukee Tulikiven osakekurssia.

    • Anonyymi

      Q2-Q4 ovat aina Tulikiven parhaat neljännekset.
      Tulikiven liikevaihto:
      Q3/20 6,9 m€ ( 5,3% v/v) (Q3/20 tilausvirta 9,7%, tilauskanta 5,3%)
      Q4/20 9,2 m€ ( 3,5% v/v) (Q4/20 tilausvirta 5,8%, tilauskanta 10,3%)
      Q1/21 6,5 m€ ( 12,7% v/v) (Q1/21 tilausvirta 20,5%, tilauskanta 18,2%)
      Q2/21 9,3 m€ ( 25,7% v/v) (Q2/21 tilausvirta 35,2%, tilauskanta 42,2%)
      Lukuja verrataan aina edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen (v/v).

      Tulikiven 12 kk rullaava liikevaihto on ollut 31,9 m€:a, joten Tulikivi tullee antamaan seuraavan posarin ennen Q3/2021-katsaustaan, sillä 18.8.2021-posarissa Tulikivi kertoi liikevaihdon kasvavan "vain" 29,2m€ (2020) -> 32-35m€ (2021), eli tasan 10-20 %:a.

    • Anonyymi

      -4,28% tänään, viimeisen kuukauden aikana -15,65%...

      Taitaa olla pulkkamäki kohti 0,10€ hintoja alkanut

      • Anonyymi

        Kiitos tiedosta. Pitää laittaa osakkeet myyntiin


    • Anonyymi

      Honkarakenne julkaisi tänään Q2/2021-katsauksensa ja tilauskanta kasvoi 107 %:a vuoden takaisesta, mikä tietää erittäin hyvää myös Tulikivelle:
      "Tilauskanta katsauskauden lopussa oli erinomainen, yli 60 miljoonaa euroa eli 107 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin vastaavana ajankohtana"

    • Anonyymi

      eikös korona-aikaan ole tunnusluvut heittäneet häränpyllyä ja anaalilyylit ihan pihalla

      Harviallakin tienas hyvinkin paljon kun aikanaan osti sitä...

      analyytikot ei siitä puhuneet juuri mitään tai arvioivat kasvun aivan väärin

      vai onko se tahallisuutta?

    • Anonyymi

      Pientaloteollisuuden (PTT) raportti 28.4.2021 ennakoi loppuvuodelle 2021 jopa 70 prosentin kasvua:
      "Pientalokauppoja tehtiin Q1:n aikana jopa 70 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla neljänneksellä. Hyvä myynti ei vielä näkynyt talotoimitusten määrissä asiakkaille eikä myöskään rakennusluvissa. Talokaupan tekemisestä talotoimitukseen saattaa kulua aikaa yli puoli vuotta"
      *
      Pientaloteollisuuden (PTT) Q2-raportti valmistuu 31.8.2021 mennessä, mikä omalta osaltaan varmasti tukee Tulikiven osakekurssia.

    • Anonyymi

      Q1/2021 18,2 %:n tilauskannan kasvu näkyi Q2/2021 25,7 %:n liikevaihdon kasvuna. Q2/2021 42,2 %:n tilauskannan kasvu kiihdyttää liikevaihdon kasvua Q3/2021 entisestään. 27.5.2021: Tulikiven Heikki Vauhkonen arvioi käänteen koittaneen vaikeuksien jälkeen – "Meidän rakenne on nyt sellainen, että liikevaihdon k a s v u s t a on mahdollista tehdä t u l o s t a"

    • Anonyymi

      Q2-Q4 ovat aina Tulikiven parhaat neljännekset.
      Tulikiven liikevaihto:
      Q3/20 6,9 m€ ( 5,3% v/v) (Q3/20 tilausvirta 9,7%, tilauskanta 5,3%)
      Q4/20 9,2 m€ ( 3,5% v/v) (Q4/20 tilausvirta 5,8%, tilauskanta 10,3%)
      Q1/21 6,5 m€ ( 12,7% v/v) (Q1/21 tilausvirta 20,5%, tilauskanta 18,2%)
      Q2/21 9,3 m€ ( 25,7% v/v) (Q2/21 tilausvirta 35,2%, tilauskanta 42,2%)
      Lukuja verrataan aina edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen (v/v).

      Tulikiven 12 kk rullaava liikevaihto on ollut 31,9 m€:a, joten Tulikivi tullee antamaan seuraavan posarin ennen Q3/2021-katsaustaan, sillä 18.8.2021-posarissa Tulikivi kertoi liikevaihdon kasvavan "vain" 29,2m€ (2020) -> 32-35m€ (2021), eli tasan 10-20 %:a.

    • Anonyymi

      Q2/2021 Tulikiven kotimaan liikevaihto kasvoi 18 %:a ja vienti kasvoi 32 %:a. Moni varmasti ihmettelee, miten tällaista firmaa saa edelleen P/S 1,07, eli markkina-arvo on vain vähän yli liikevaihdon. Esim. Harvian P/S on 7,03.

      Suurimmat vientimaat:
      Q2/2020: Saksa, Venäjä, Ruotsi, Ranska ja Tanska
      Q2/2021: Saksa, Venäjä, Ranska, Ruotsi ja Belgia
      Ruotsiin ja Tanskaan on tunnetusti mennyt matalakatteista kamiinaverhouskiveä, kun taas muihin maihin korkeakatteisia uusia Karelia- ja Pielinen-mallistoja. Q2/2021 suurimpien vientimaiden listalla Ranska on noussut Ruotsin ohi ja Belgia korvannut Tanskan, eli korkeakatteisia tuotteita on mennyt kaupaksi.

    • Anonyymi

      S&P 500 meni 4500 pisteestä läpi kaikkien aikojen huippuihin.

      Noin viikossa
      - Gamestop noussut 37%
      - AMC noussut 26%
      - Tulikivi laskenut -24%

      Seuraavaksi päiväpelureiden vuoro vetää Tulikivi ylös erinomaisen Q2/2021-raportin jälkeen?

    • Anonyymi

      Tulikiven Q2/2021 erinomainen:
      Liikevaihto kasvoi 25,7%
      Liiketulos nousi 0,5->1,1 m€
      Tilausvirta kasvoi 7,1->9,6m€, eli 35%
      Tilauskanta kasvoi 3,3->4,7 m€, eli 42 %
      Oman pääoman tuotto 37,7%
      Sijoitetun pääoman tuotto 19,9%

      Taitaa Tulikivi olla ainut pörssifirma, joka löi noin kovat luvut pöytään ja jota vielä saa P/S (markkina-arvo / liikevaihto) 1,09.

    • Anonyymi

      Harvian P/S on 7,00, joten eiköhän Tulikiven osakekurssi tuplaa piankin.

    • Anonyymi

      Tuplaa Kiven kurssi hyvinkin pian. Kiven 42 %:n tilauskannan kasvu lupaa erinomaista loppuvuotta. Tulikiven parhaat neljänneksethän ovat aina Q2-Q4.

    • Anonyymi

      Jo Q2/2021 Tulikiven liikevaihto kasvoi 25,7%. Vahvaa on kasvu pientaloteollisuudessa ja Tulikivellä nyt ja tulevaisuudessa.

      Pientalojen rakennuslupien muutos verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan:
      lokakuu-joulukuu 20/19 13,1 % (näkyi Tulikiven Q2/2021-raportissa)
      tammikuu-maaliskuu 21/20 20,9 % (tulee näkymään Tulikiven Q3/2021-raportissa)
      huhtikuu-kesäkuu 21/20 17,9 % (tulee näkymään Tulikiven Q4/2021-rapostissa)

    • Anonyymi

      28.4.2021 Kauppalehdessä oli yli puolen sivun juttu Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtajasta Marja Toivasesta, joka on Harvian suuromistaja ja puhuu lämpimästi perheyhtiötaustaisten omistusten puolesta. "Tällä hetkellä ei ole muita pörssiomistuksia kuin Harvia, mutta tähän saattaa olla tulossa muutos"

      Marjan täti Maarit Toivanen-Koivisto oli Tulikiven hallitusjäsen taannoin yhtiön vaikeina vuosina, mutta perheyhtiötaustaisia pörssiyrityksiä on monia muitakin. Harviat Onvest osti isolla sopparilla.

      Pörssitiedote 2.9.2021: "Marja Toivasen määräysvaltayhtiö Onvest Oy on myynyt yhteensä 1 483 990 Harvia Oyj:n osaketta 52 €/kpl". Mitähän Onvest ostaa tuolla saamallaan 77,2 m€:lla seuraavaksi?

      P/S (markkina-arvo/liikevaihto)
      Harvia (51,8€) 6,47
      Tulikivi (0,588€) 1,10

      EV/EBITDA (yritysarvo/käyttökate)
      Harvia (51,8€) 23,0
      Tulikivi (0,588€) 11,4

      Harvia on tänään 485 %:a Tulikiveä kalliimpi liikevaihdolla mitattuna ja 185 %:a Tulikiveä kalliimpi käyttökatteella mitattuna.

    • Anonyymi

      Juuri sopivasti Rettig (sai 500 m€) ja Onvest (sai 77,2 m€) myivät edelliset sijoituksensa. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä sopisi Rettigille ja Tulikiven takka-, kiuas- ja sisustuskivibisnes Onvestille.

    • Anonyymi

      4.1.2006 Tulikivi investoi tehdaslaajennukseen Juuassa, 5 M€ (2095 m2)
      3.4.2006 Tulikivi osti Kermansaven, 13,1 m€.

      Vuosina 2007-H1/2021 Tulikiven investoinnit ovat olleet yhteensä 32,7 m€:a ja poistot 54,9 m€:a, eli poistoja on ollut 22,2 m€:a enemmän kuin investointeja. Nyt kun vanhat “synnit” on nyt käytännössä poistettu, se tulee väistämättä näkymään viimeisellä rivillä positiivisesti. Kermansavesta maksettiin aivan liikaa, mutta Kermansaven ansiosta Tulikivi on nyt Suomen ehdoton markkinajohtaja ja voi alkaa myymään vihdoin täysin samoja tuotteita Suomeen (liikevaihto 43%=13,7 m€) ja vientiin (liikevaihto 57%=18,2 m€). Tulikiven suomalaisista kilpailijoista vain Nunnauunilla on tällä hetkellä vientiä (2,8 m€).

      Suomen ongelma on ollut se, että Suomen hintataso on takkamarkkinassa ollut kolmanneksen muita Euroopan maita alhaisempi ja tämä tulee poistumaan 1.1.2022 mennessä. Keski-Euroopan tasoiset päästövaatimukset voimaan Suomeen 1.1.2022. Tulisijojen päästösääntely lisää testauskustannuksia v a i n suomalaisille valmistajille ja n o s t a a tuotteiden hintaa. Tulikivellä suhtaudutaan Suomessa lopultakin tyytyväisenä säädöskehitykseen, koska 1.1.2022 ei ole enää erilaisia tuotteita Suomeen ja toisenlaisia vientiin. Tämä tarkoittaa, että kaikki kilpailijat tulevat kisaamaan samoilla säädöksillä. Pienemmille toimijoille se tarkoittaa sitä, että tuotteet on testattava näille uusille säädöksille, kun taas Tulikivi voi jatkaa tämän nykyisen vientikelpoisen teknologian myymistä myöskin Suomeen. Se antaa Tulikivelle hyvää kasvumahdollisuutta kotimaan kilpailussa. Pieniin kotimarkkinoihin keskittyviin uuninvalmistajiin direktiivi voi kolahtaa pahastikin, sillä testaaminen on varsin kallista, yhtä tulisijamallia kohden laboratoriokuluja tulee noin 10 000 euroa. 1.1.2022 voimaan tuleva Ecodesign-direktiivi koskee takkoja, muttei kiukaita.

      Saksassa BimSchV tulee voimaan asteittain: 31.12.2024 mennessä dead line, johon mennessä kaikki tulisijat, jotka on asennettu ennen 2010, pitää vaihtaa (6. - 7.000.000 kpl).

    • Anonyymi

      Tulikiven erinomainen Q2/2021 antoi jo esimakua tulevasta:
      Liikevaihto kasvoi 25,7%
      Liiketulos nousi 0,5->1,1 m€
      Tilausvirta kasvoi 7,1->9,6m€, eli 35%
      Tilauskanta kasvoi 3,3->4,7 m€, eli 42 %
      Oman pääoman tuotto 37,7%
      Sijoitetun pääoman tuotto 19,9%
      Lukuja verrataan aina edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen.

    • Anonyymi

      23.8.2021: "Kontiomäki–Pesiökylä-radan parantaminen alkaa Ristijärveltä päällysrakenteen uusimisella. Valmistelevat työt alkavat jo elokuun 2021 aikana."

      Kontiomäki-Pesiökylän 81 miljoonan euron junanradan parantaminen valmistuu sopivasti Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymää silmällä pitäen. Tavoiteaikatauluna valmistumisen osalta on vuoden 2022 loppu.

      Suomussalmen talkkiesiintymän (Tulikiven omistama Nordictalc):
      * YVA-yhteysviranomaisen lausunto julkistettiin 22.7.2021 (osake nousi tätä ennen 93 %:a kahdessa viikossa)
      * YVA-arviointiselostus valmistuu jouluun 2021 mennessä
      * arviointiselostus on nähtävillä helmikuun 2022 loppuun asti
      * lopullinen yhteysviranomaisen perusteltu päätelmä tullaan julkaisemaan toukokuun 2022 lopussa.

    • Anonyymi

      Tulikiveltä on saatu posarit 18.12.2020, 5.5.2021 ja 18.8.2021.
      Tulikiven 12 kk rullaava liikevaihto on ollut 31,9 m€:a, joten Tulikivi tullee antamaan seuraavan posarin ennen Q3/2021-katsaustaan (julkaistaan 5.11.2021), sillä 18.8.2021-posarissa Tulikivi kertoi liikevaihdon kasvavan "vain" 29,2m€ (2020) -> 32-35m€ (2021), eli tasan 10-20 %:a.

    • Anonyymi

      Pientaloteollisuuden (PTT) ennakoi loppuvuodelle 2021 jopa 70 prosentin kasvua, joten kannattaisi Kauppalehden toimittajankin huomioida tämä:
      "Pientalokauppoja tehtiin Q1:n aikana jopa 70 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla neljänneksellä. Hyvä myynti ei vielä näkynyt talotoimitusten määrissä asiakkaille eikä myöskään rakennusluvissa. Talokaupan tekemisestä talotoimitukseen saattaa kulua aikaa yli puoli vuotta"

      Tulikiven Q2/2021 oli erinomainen:
      Liikevaihto kasvoi 25,7%
      Liiketulos nousi 0,5->1,1 m€
      Tilausvirta kasvoi 7,1->9,6m€, eli 35%
      Tilauskanta kasvoi 3,3->4,7 m€, eli 42 %
      Oman pääoman tuotto 37,7%
      Sijoitetun pääoman tuotto 19,9%

      Tulikiven parhaat neljännekset ovat aina Q2-Q4.
      Tulikiven P/S (markkina-arvo/liikevaihto) on 1,1, kun esim. Harvian vastaava on 6,9.
      Tulikiven EV/EBITDA (yritysarvo/käyttökate) on 7,9, kun esim. Harvian vastaava on 24,3.

    • Anonyymi

      Syyskuussa 2021 pörssisähkön hinta nousi 126 %:a verrattuna vuotta aiempaan. Tietää kaikkien aikojen kalleinta sähköä tulevalle talvelle.

      Pörssisähkö
      2021
      Kuukausi, snt/kWh, muutos (v/v) ​
      tammi 6,75 79 %
      helmi 7,48 119 %
      maalis 5,16 76 %
      huhti 4,96 74 %
      touko 6,09 117 %
      kesä 7,34 88 %
      heinä 10,17 251 %
      elo 8,85 63 %
      syys 11,47 126 %

      Alkuvuonna pörssisähkön hinta on noussut 106 %:a. Kummasti takkalämmityksen suosio on kasvanut ja Tulikivi kiittää, mikä nähtäneen Q3/2021 raportissa 5.11.2021. Tuohon on aikaa enää 25 pörssipäivää, joten näihin aikoihin on perinteisesti alkanut osakkeen nousu kohti osavuosikatsausta.

      • Anonyymi

        Takat ovat menneisyyttä, kuten hevoset ja kärryt.

        50 miljoonaa lämpöpumppua Eurooppaan
        ”Lämpöpumppujen vuosikymmen” merkitsee 50 miljoonaa lämpöpumppua Eurooppaan vuoteen 2030 mennessä, mikä puolestaan merkitsee lämpöpumppukannan nelinkertaistamista.

        Euroopan lämpöpumppuyhdistys EHPAn webinaarissa ” Heat pump market: State of play and outlook in view of the ”Fit for 55” package” käydään läpi vuoden 2020 Euroopan lämpöpumppumyynti, lämpöpumppualan näkymät ja politiikka sekä lämpöpumpputeollisuuden näkökulma. Siinä selviää myös, että Suomi on kakkossijalla Euroopan lämpöpumppumyyntitilastoissa 2020, aivan Norjan kintereillä noin 40 myydyllä lämpöpumpulla 1000 taloutta kohti.

        Takat eivät ole tätäpäivää, koska EU tulee lisäämään hiilinieluja ja tulee kieltämään puun polton lähi aikoina.

        Vaikea on markkina tilanne takoille vs lämpöpumput


    • Anonyymi

      Pientaloteollisuuden (PTT) raportti 28.4.2021 ennakoi loppuvuodelle 2021 jopa 70 prosentin kasvua:
      "Pientalokauppoja tehtiin Q1:n aikana jopa 70 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla neljänneksellä. Hyvä myynti ei vielä näkynyt talotoimitusten määrissä asiakkaille eikä myöskään rakennusluvissa. Talokaupan tekemisestä talotoimitukseen saattaa kulua aikaa yli puoli vuotta"

    • Anonyymi

      Pörssi-ilta 23.11.2020: Tulikivi on kasvanut Saksassa noin 20%/v viimeiset kaksi vuotta ja on erittäin hyvissä asemissa hyökkäämään Saksassakin uusilla Karelia- ja Pielinen-mallistoillaan. Saksassa (BimSchV) vuoden 2024 loppuun mennessä tulee vaihtaa 6-7 miljoonaa takkaa, eli tasaisella taulukolla noin 150 000 takkaa joka ikinen k u u k a u s i vuoden 2024 loppuun saakka.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe