Pesukoneen ohjainkortin kestävyys talvisäässä?

Pyykkäri

Mökin keittokatoksessa pyykkikone kesät ja talvet. Ohjaus mekaaninen ja kone ostettu vuonna 1968. Kumiosia vaihdettu kuten nytkin pitäisi tehdä.

Kestääkö sähkökortit ohjaimena noissa oloissa vai korjaanko vielä vanhan koneen vesivuodon?

18

213

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksJ

      Siis mekaaninen, niin, että ohjelmanvalinta nuppi pyörii, ja kuuluu roks ronks, ei siinä ole mitään ohjainkorttia. Tai jos on jokin yksinkertainen. Eli ohjelmanvalinta nuppi pyörii, niin siellä on harjat, jotka ottavat kiinni, ja siksi ohjelma osaa tehdä mitä pitää, se ei juuri hajoa koskaan, ohjelmavalintoja on kuitenkin vähemmän, vanha kone kannattaa aina korjata, jos siihen on muutoin tyytyvänen.

      • korjaa.vanha.kone

        Samaa mieltä. Mikään nykykone ei kestä vastaavanlaista käyttöä vaan hajoaa viimeistään putkissa olevan veden jäätyessä. Ja elektroniikka hajoaa muutenkin parissa vuodessa, kun on tehty kestämisen sijaan hajoamaan.


      • upo_talvehtii

        Heh, sitäpä juuri kysyttiin, vanha kone _on_ kestänyt. Nyt tiedusteltiin sitä jos hankkii vanhan koneen tilalle uuden koneen, kestääkö se.
        No vastaan minäkin, todennäköisesti ei kestä kovin kauan. Syksyn-talven-kevään aikana kosteusolot vaihtuvat niin usein että ohjain kortit melkeinpä uivat vedessä. Nornaalit piirilevyjen komponentit eivät tätä kestä, vaikka kosteus haihtuisikin kesäksi jolloin konetta varsinaisesti käytetään.
        Koneelle pitäisi rakentaa lämpöeristetty koppi ja sinne pieni pakkasvahti lämmitin.


    • Pyykkäri
    • Pyykkäri

      Saakohan ohjainkortin talveksi pois koneesta?

      Aika loputon aihe tää kestävyys: https://www.google.fi/search?source=hp&ei=jr4sW4jXDMPB6ATSraCQCA&q=tvättmaskin hållbarhet&oq=tvättmaskin holbarhet&gs_l=psy-ab.1.0.0i19k1j0i13i5i30i19k1.2379.26871.0.34061.27.24.3.0.0.0.1174.5073.0j20j3j7-1.24.0....0...1.1.64.psy-ab..0.27.5182...0j0i131k1j0i10k1j0i30k1j0i10i30k1j0i5i30k1j0i5i10i30k1j0i10i19k1j0i30i19k1j0i5i30i19k1j0i5i10i30i19k1j0i22i30k1j33i160k1.0.TYoRP8Z1lZs

    • rosenlew

      Kokemukseni mukaan letkujen kestävyyteen auttaa kun tyhjentää koneen vedestä tarkoin ennen talviteloille laittamista. Poistopumppu on helppo tyhjentää irroitettavan pesän vuoksi. Mgneettiventtiilit ja niiden jälkeiset letkut tyhjenee ilmapuhalluksella ja ohjelmakelloa kiertämällä että kaikki vedenotot tulee käytyä läpi.

    • kosasa

      ASKO tekee tiettävästi pesukoneita ammattikäyttöön . Luulisi niiden kestävän, paitsi tietenkin elektroniikka ei sietäne pakkasta.

    • Kestääsenminkäkestää

      Kestää se elektroniikka autoissakin , miksi siis pesukoneessa ei kestäisi. Toki ei sitä saa jättää taivasalle kun ei ole tehty kestämään sadevettä. Kortin voi suojata tarkoitukseen sopivalla lakalla ellei ole suojattu, kortinreunaan kevyt rasvaus.

      • yöjapäivä

        Taitaa olla ihan pikkasen verran eroa piirikorttien suojauksessa, autossa ja pesukoneessa :D


      • niiiinpäs
        yöjapäivä kirjoitti:

        Taitaa olla ihan pikkasen verran eroa piirikorttien suojauksessa, autossa ja pesukoneessa :D

        Niin pesukoneet on suunniteltu olosuhteisiin joissa esiintyy myös kosteutta joten kyllä aikalailla kestävät.


      • yöjapäivä
        niiiinpäs kirjoitti:

        Niin pesukoneet on suunniteltu olosuhteisiin joissa esiintyy myös kosteutta joten kyllä aikalailla kestävät.

        Oletkos koskaan kurkistanut pesukoneen "konehuoneeseen" :D


      • arvaahansen

        Pakkanenhan se pahin pesukoneen painajainen on. Poistopumppuun ja tulopuolen magneettiventtiiliin jää vettä, joka jäätyessään halkaisee heppoiset muoviosat ja syntyvä paine tiivisteet, joten se siitä.


      • normirutiinit
        arvaahansen kirjoitti:

        Pakkanenhan se pahin pesukoneen painajainen on. Poistopumppuun ja tulopuolen magneettiventtiiliin jää vettä, joka jäätyessään halkaisee heppoiset muoviosat ja syntyvä paine tiivisteet, joten se siitä.

        Tyhjennys ja koneen kuivaus on tietenkin aina tehtävä ennen talvisäilytystä.


    • Meikä-

      Mulla oli tai on vieläkin yksi mobiili-kone. Siihen modasin silleen että magneettiventtilien johdot katki ja vaihtoreleet väliin. Toisesta pistotulpasta kun laittoi seinään niin pakotti molemmat venttiilit auki ja puhdasvesiletku valui tyhjäksi. Sitten tietysti myös pohjaroppu auki.

      Kone talvehti kolme talvea pikapin lasikuitukatteen alla, peräkärryssä, ulkokatoksessa tai pressun alla eikä ollut sinä aikana ongelmia. nyt alkoi tänä keväänä näyttämään jotain vikakoodia useammin ja useammin joten kyllästyin ja laitoin uuden koneen tilalle, katson vanhaa jos keriän...

      Koneissa on eroja toisissa on piirilevyt valettu massaan ja pysyy kuivana, en itse pakkasta pelkäisi mutta tuo koneen jatkuva kuljettelu tukkitiellä saattoi tehdä iskareille pahaa kun moottorinohjauskivien siili oli rummusta ryttyyn painunut.

      • Pesukoneen siirroissa pitäisi aina panna koneen mukana toimitetut kuljetussuojat paikalleen.

        Paha vaan, että pesukone kun toimitetaan myyjäliikkeen toimesta kotiin, niin asennus irrottaa kuljetussuojat ja vie roskina mennessään...


      • kuvahomma

        Taisi olla suoravetokone näin ollen. LG varmaan. Nissä ei tahdo rummun laakerit kestää, kun ovat vain toisessa päässä. Vaihtamisessa pitää koko vehje purkaa.


    • kylläsesiittä

      Mullakin alkoi usein vikakoodi ilmaantua ja samalla sitten vettä jäi sisään. Ongelma oli poistopumpussa, joka laakerit olivat tulleet väljiksi ja roottorin ympärille kerääntyi sitkeää limaa. Puhdistus toi hetken lohtua, mutta pumpun vaihdolla vika vasta kuittaantui.

      • Meikä-

        Joo muuten voi hyvin olla!!!

        Se kone on hotpoint ariston ja teki juuri sitä että jätti koneeseen vedet sisään! sitte just se poistopumppu piti outoa ääntä eikä suostunut tyhjentämään rumpua tai joskus alkoi tyhjentämään vasta minuutin hurinan jälkeen. Jos kuulin että pumppu jurnutteli niin avasin vaan hetkeksi poistopumpun ropun niin että vedet tuli pihalle sitä kautta.

        Loppuaikoina kone ei kuitenkaan suostunut edes aloittamaan ohjelmaa, ehkä siksi että ohjelma aloitetaan varmistamalla että rummusta on vedet pois. no se oli 9kg kone niin sain samalla hyvän syyn päivittää 12kg koneeseen niin mahtuu enemmän harrastus(työ)haalareita ja takkeja.

        Tällä hetkellä romu on sään armoilla peräkärryn päällä, pitää avata ja purkaa kun tässä nyt vaan olisi aikaa niinkin "turhalle" hommalle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe