Jussi Niinistö ollut hyvä puolustusministeri

Kt-vänrikki

Jussi Niinistö on toiminut ansiokkaasti puolutusministerinä, vaikka monilla vaikuttajatahoilla hänestä ei tykätäkään. Niinistö kestää vertailun jokaiseen edeltäjäänsä pitkällä aikajänteellä. Ikävä kyllä muistamme liiankin hyvin RKP:n puolustusministerit suomenkielisten varuskuntien lakkauttajina. Keskustan Kääriäinen oli ministerinä, kun maamiinoista luopuminen pohjustettiin ja taustallahan vaikutt aikoinaani erityisesti prinsessa Dianan puuhailu kuten myös oma presidenttimme Tarja Halonen. Kokoomuslaisetkaan puolustusministerit eivät korvaansa lotkauttaneet itäisen naapurimaamme edustajien suorittamiin maakauppaosteluihin jopa strategisesti tärkeillä alueilla. Jussi Niinistöllä on ollut ryhtiä ottaa homma hanskaan kotimaamme etujen mukaisesti. Mahtaneeko ensi vuoden huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen taas palautua aikaisempi piittaamattomuus maanpuolustuksesta?

24

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toteaja

      Onneksi menee vaihtoon. Toivottavasti saadaan tilalle joku vähemmän USA intoinen.

    • kahta_ilmaa

      Jussi on ihan hyvä ja asiantunteva ministeri. Tosin hänkin lankesi Ruotsin hurmaan liikaa. Ennen ministeriyttä Jussi osasi ja ennen kaikkea uskalsi kritisoida terävästi ruotsalaisten kaksinaamaista ja raukkamaista toimintaa Suomen suhteen.

    • Kt-vänrikki

      On olemassa sanonta, jonka mukaan paras on hyvän pahin vihollinen. Tuohon otsakkeeseen muotoilin mukaan "hyvä"-luonnehdinnan. Gallupoinnit antavat viitteitä siihen suuntaan, että puolustusministeri taitaa vaihtua suunnilleen kymmenen kuukauden päästä. Jos Niinistön Jussia parempaa puolustusministeriä ei ensi vuoden vaalien jälkeen satuttaisi nimittämään, niin sitten homman saa joku vähemmän hyvä. Sinänsä kyllä minunkin tuntemusteni mukaan yksipuoliselta vaikuttava kuhertelu Jenkkilän kanssa voisi jäädä vähemmällekin. Se olisi sitä "parasta".

    • Ruotsal.medioidenValheet

      J. Niinistö on täysi sika.

      Anteeksiantamatonta ilman Suomenkansan valtuutusta mennä allekirjoittamaan sotilaallisen yhteistyön sopimus Ruotsin kanssa.

      Ruotsi on se, joka Suomessa lietsoo nk. ryssävihaa, mm. jatkuvilla valheuutisoinneillaan esim. siitä mitä Ukrainassa todella tapahtuu. Ruotsi hallitsee medioitamme ja sananvapautemme on rajoitettua. Suomalaisille syötetään jatkuvasti valhemuistikuvia mm. Krimin kansanäänestyksestä, aivan kuin alue olisi ollut ukrainalaisten asuinaluetta ja venäjä muka sodan kautta olisi vallannut sen. Näinhän ei historiassa todellisuudessa tapahtunut.

      Krim on ollut venäläisen, viim. 25 vuotta Ukrainan alaisuudessa eläneen vähemmistön asuinalue, jonka Venäjä salli liittää Ukrainaan n. 25 vuotta sitten, Neuvostoliiton kaaduttua. Ukrainan hallitus ei ollut tämän luottamuksen arvoinen. Suomalaisissa medioissa ei ole kerrottu Ukrainan natsihallituksen veriteoista venäläisväestöä vastaan, kunnes Venäjä tuli apuun. Venäjä ei "vallannut" Krimiä vaan se kansanäänestyksen kautta liitettiin takaisin Venäjään, jonka aluetta se on aina ollutkin.

      Ruotsalaiset lietsovat netissä valhemuistikuvia myös esim. Karjalan siirtymisestä NL:lle. Tätäkään aluetta NL ei vallannut, vaan vasta sodan päätyttyä, alue Liittoutuneiden ja YK:n päätöksellä palautettiin takaisin NL:lle jonka aluetta se ennen itsenäisyyttämme 1917 oli ollut.

      On onnetonta, että karjalan suomalaiset näin menettivät kotinsa, mutta syy tähän löytyy suomalaisten omasta käyttäytymisestä NL:a vastaan. Suomihan jouduttiin nk. pakottamaan rauhaan! Monia näitä historian tosiasioita ei ole muistutettu oikein ja ruotsalaiset ovat näillä valheillaan ylläpitäneet ruotsalaista ryssävihaa Suomessamme. Eivät itse suomalaiset niinkään vihaa venäläisiä. Ne olivat muuten lähinnä Stalinin ukrainalaisia sotilasjoukkoja, eivät niinkään venäläisiä, jotka kävivät sotaa meitä vastaan Karjalassa. Eivät olleet tottuneet Pohjolan pakkasiimme ja heitä jäätyi tukuttain Kannakselle. Jälleen ukrainalaiset pahanteossaan.

    • Upseerismiehetensin

      Jussi Niinistö on upseeri eikä mikään sivari. Tietää mitä tekee!

      • Upseeri.Jussi.heh.heh

        Pelästysarmeijan seurustelu-upseeri. Koiraslotta Kuopijon POTKUKELEKKAPATALJOONA.


    • eiarvostusta

      Ei häntä tarvitse ylistelemään ruveta. Muistetaan vain että on äänestäjiensä petturi ja sellaisena pysyy.

      • arvostuksen_saa_takaisin

        Ei taida pysyä! Nimittäin PS:n edustajat ovat monesti vedonneet Jussin puolueeseen palaamisen puolesta. Ja hän selvästikin harkitsee asiaa. Tosin ei taida enää seuraaviin vaaleihin ehtiä, ellei PS-johto tee poikkeusta, mitä voi hyvinkin tehdä...


    • J.Niinistön.Sota

      Puolustusministeri J. Niinistö valjastaa rattaat hevosen eteen. Silloin kun pitäisi toimia rauhan puolesta, hän valmistautuu sotaan.

      Mä en käsitä tätä vouhotusta. Mitkään merkit eivät viittaa, että Venäjällä olisi pahoja aikeita Suomea vastaan. Ei niin mitään. Rajanaapuri se on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tärkeintä olisi vaalia hyviä suhteita eikä herrajumala liittoutua sen perivihollisen, Ruotsin ja sitä kautta toisen, USA:n kanssa!

      Tottahan maanpuolustuksessa tulee ottaa huomioon erilaiset mahdollisuudet ja sekin, että Venäjä saattaisi hyökätä. Saattaisi. Vaan tällaisesta aikeesta ei ole havaintoa. Jos on, niin silloin meiltä on salattu ja paljon. Ja voimme vain kysyä: "miksi?"

      No, ajatellaan nyt sitten teoreettista tilannetta. Yhtäkkiä Venäjä saisi päähänsä: "Jaaha, taidammepa ottaa Suomen takaisin". No, mitä se tekisi? Ei tietoa, mutta luultavasti siihen liittyisi paljon lentokoneita, ohjuksia, pari ydinlaivaa ja -sukellusvenettä sekä monia panssarivaunuja. Näin maallikon arvioiden ja naisenlogiikalla.

      Mitä sitten? Mitä tekee Ruotsi? Lyö rajansa kiinni, vie joka kilometritolpalle punaposkisen vartiosotilaansa ja näyttäisi voimaansa ajeluttamalla panssarivaunuja pitkin itä-Göötanmaan hiekkateitä, vihreäpukuisten ruotsi-solttujen juoksennellessa mättäiköissä kuusenhavukruunut päissään. Kaikkialta kuuluisi uljasta, isänmaallista, goottilasta huutoa.

      Mitä tekisi Eurooppa? Ensihämmennys olisi kohtalainen, mutta joka maa ryhtyisi vain nopeasti turvaamaan itäisiä rajojaan. Suomesta kukaan piittaisi.

      Vanja-enot marssisivat Itärajamme yli, Tatjanat käsipuolessaan. Joka Viipurin ja Pietarin räkänokka luikkisi sinne tänne uutta kotimaataan ja mahdolliset taskuvarkaudet lisääntyisivät. Sekä paljon pahemmatkin. Suomalaisia kuolisi niskalaukauksilla sekä saunan takana, että kotiportailla.

      Kuinka tämä niinistöläinen ihannetila sitten saavutettiin? No siten, että hätäännyttiin väärässä kohtaa tulevaa historiaa eikä ymmärretty ystävyyden, yhteistyön ja avunannon merkitystä kun se suuntautui väärään ilmansuuntaan.

    • Voi.että

      Hyvä puolustusministeri ja senkin takia kun erosi natsi persuista myös kun meillä on ulkoministeri Soini.

      • C2P

        Kun natsi eroaa natseista niin mikä hänestä tulee?


      • Voihan-Natsi
        C2P kirjoitti:

        Kun natsi eroaa natseista niin mikä hänestä tulee?

        Uusnatsi?


      • kortinheiluttajaidiootti

        Wau! Ihanko osasit omin aivoin nostaa tuon aikoja siten loppuun kuluneen ja naurettavan natsi-kortin esille??? ;-)


    • MENNONIITTA

      NO NIIN NIINISTÖ KUN PERKELEEN VIISAS OLET LAKKAUTA KAIKKI VARUSKUNNAT TULEE SÄÄSTÖJÄ JA KAIKKI HALUKKAAT VOI INTIN SUORITTAA ÄRRÄN KAUTTA KIRJE KURSSINA OSALLISTUMIS MAKSU 10 TUHATTA EKEE ON TULOJA. OOKKONA VÄHÄ TYHMÄ NIINISTÖ. ASEENA RITSAT, PUUPYSSYT, HERNEPUTKET, HEITTO LINKO LUIT OIKEIN HEITTO LINKO. KOMENTONA PASKA PUHEET.

    • VaalitTuleeJussiMenee

      Vaalit tulee, Jussi Niinistö (sin.) menee.

      Saletti.

      Pääseepä sitten jatkamaan väikkäriään heimosodista.

    • Yleinenasevelvollisuus

      Kyllä Jussi on pystyvä Puolustusministerimme,hyvin totesi että puolustus-strategiamme on onnistunut kuten Krimin konflikti on maailmalle osoittanut.Saavat Ulkomaat ottaa ilkkumisensa takaisin varsinkin naapurimaamme Ruotsi joka on palaamassa takaisin entiseen.

    • OmaaTahoaEi

      EU-NATO sanelee ..

    • sinivalkoinen

      Jussi Niinistö on hyvä ja osaava puolustusministeri, joka ymmärtää suomalaisten maanpuolustajien tarvitsevan ystäväkansojen tukea ja apua, jos maatamme joutuisimme taas hyökkääjää vastaan puolustamaan.

      Jussi Niinistön aikana on tehty monia yhteistyösopimuksia ja rakennettu kansainvälistä harjoittelu ja avun vastaanottamisen sekä antamisen suorittamista käytännön tasolla.

      Tottakai tällainen suoraselkäinen suomalaisten etua ajava puolustusministeri harmittaa niitö jotka ovat ajatuksissaan vihollisen tai uhkaajan puolella.

      • Olisaihettavähänajatella

        Joo, linkissä vähän esimakua siitä, minkälaisilta ihmisiltä sitä "ystäväkansojen tukea ja apua" ollaan hakemassa.
        https://www.hs.fi/nyt/art-2000005770801.html
        Ainoastaan idiootti sanoo omista maanmiehistään, että "niitö jotka ovat ajatuksissaan vihollisen tai uhkaajan puolella." Kuka Suomessa on vihollisen tai uhkaajan puolella? Tuollainenhan on vainohullun puhetta.


    • kantapeikko

      tämä USA fanittaja lähtee onneksi vaihtoon. toivottavasti saadaan parempi tilalle.

    • 44dlvMajuri

      Jussi on hyvä !

    • Jussipetti

      Jussi kirjoitti aikoinaan hyviä kirjoja. Niistä päätellen Jussissa on ollut isänmaallisuutta. Tämä käsitys kuitenkin murtui kun Jussi käänsi omalle kansalleen selkänsä. Jussi kuitenkin petti oman kansansa, kunnian ja ahneuden vuoksi. Jussi on ministeri, ensimmäisen ja toivottavasti viimeisen kerran.

    • Naapurinkiusaaja

      Onko se sinusta hyvin tehty, kun on saanut rajanaapurin närkästymään Suomen ja Ruotsin toimenpiteistä? Että hyvyyden mittari on se, kuinka paljon epäsopua pystyy synnyttämään? Jussi Niinistö ei ole tehnyt mitään, mistä olisi isänmaalle oikeata, konkreettista hyötyä, mutta on tehnyt paljonkin sellaista, mistä on haittaa. Niin ja kuluttaa rahaa silmittömästi, suomalaisten veronmaksajien rahaa kaikenlaisiin sotaharjoituksiin ja hävittäjäkauppoihin.

    • Missä.SuurSuomi

      Kovin on Suomi kumminnii pienenä pysynnä Jussista huolimata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe