Tuotto komeaa, kulut myös niin kuin kaikkien niiden mielestä joista pankkien rahastoja ei kannata ikinä missään tilanteissa ottaa.
Mitä siis menetän jos aktiivisesti hoidettu rahasto tuottaa hyvin? Mistä saan vastaavan salkun halvemmalla ilman jatkuvaa oma seurantaa?
SP Aasia mikä vika?
21
1995
Vastaukset
- Säästäjä
Jännä. Kukaan ei väitä vastaan
- asdasfsad
Mikä komea tuotto? Tänä vuonna ainakin hävinnyt vertailuindeksille.
- Säästäjä
Kaikkina muina on voittanut ja tätäkin vuotta on vielä jäljellä. Viime vuosi oli niin komea, että kauppasodasta huolimatta ainakin oma säännöllinen säästöni killuu vieläkin korkealla. Tähtäimeni on pidemmällä kuin tämä vuosi ja olen säästänyt tähän jo alusta.
Mutta et vastannut kysymykseen. Oikeasti piensäästäjänä minua aidosti kiinnostaa mistä tai miten saisin samat kohteet (kiinalaiset teknologiafirmat ja Korean google) tätä rahastoa pienemmillä kuluilla ja ilman jatkuvaa omaa kaupantekoa? - fsaah
Jos olet tyytyväinen saamaasi tuottoon kulujen jälkeen, niin eihän tuossa silloin ole mitään ongelmaa. Huomioi kuitenkin, että hyvä menestys joinakin vuosina ei välttämättä tarkoita, että tulevaisuus jatkuisi samalla mallilla.
Kallis tuo rahasto joka tapauksessa on, kun huomioi että se ei tee mitään muuta kuin ohjaa sijoittajien rahat toiseen rahastoon, ylläpitää välissä käteiskassaa ja vetää prosentin siivun Säästöpankille.
Säästöpankki Aasia:
Juoksevat kulut 1,97 %
Sisältö: 98 % Morgan Stanley Investment Funds - Asia Opportunity Fund Z
Morgan Stanley Investment Funds - Asia Opportunity Fund Z:
Juoksevat kulut 0,95 %
Sitä en tiedä, pystyykö tuohon Morgan Stanleyn rahastoon sijoittamaan Suomesta käsin.
http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000X0ME - Säästäjä
Olen mieltänyt koko rahaston (ja sisällön) riskiksi, mitä se varmaan onkin ja siksikin aktiivinen salkunhoitaja tuollaisessa on minusta paikallaan. Olen tietoinen myös tuosta Morgan Stanleyn osuudesta, enkä ole keksinyt, miten sitä voisi suoraan hankkia.
Alueen indeksirahastot eivät ole minulle tuttuja, löytyisikö niistä edes lähelle meneviä? Minusta tuo Kiinan, Korean ja Intian yhdistelmä on joka tapauksessa kiinnostava.- Indeksi.voittaa
Lopeta maksamasta järkyttävän suuria palkkioita. Tuurilla ovat vertailuindeksinsä voittaneet, pitkässä juoksussa erittäin harva rahasto pystyy indeksin voittamaan. Laita rahasi tähän:
https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja/tuotteet/264659/ishares-msci-emerging-markets-imi-ucits-etf - jklkg
Indeksi.voittaa kirjoitti:
Lopeta maksamasta järkyttävän suuria palkkioita. Tuurilla ovat vertailuindeksinsä voittaneet, pitkässä juoksussa erittäin harva rahasto pystyy indeksin voittamaan. Laita rahasi tähän:
https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja/tuotteet/264659/ishares-msci-emerging-markets-imi-ucits-etfNo tuo on jo aika paksua, tarjota maailmanlaajuista yleisindeksiä melko spesiaalirahaston tilalle. Aloittaja ei kaivannut sijoitusmahdollisuutta Brasiliaan ja Etelä-Afrikkaan. Olisit edes suositellut jotain "Aasia ilman Japania" -indeksi(osuus)rahastoa, mikä on ainakin Morningstarin mielestä SP Aasian verrokkiryhmä. Sellaisiakin on ihan kohtuuedullisesti saatavissa.
Mutta jos haluaa lisäksi erityisesti painottaa kiinalaisia teknologiafirmoja, sopivan vaihtoehdon löytämisessä voi joutua tekemään vähän enemmän työtä. - Indeksi.voittaa
Jospa katsot mitä tuo "yleisindeksi" sisältää. Kiina, Etelä-Korea, Taiwan, Intia, Malesia ja Thaimaa muodostavat indeksistä 71 prosenttia. Tuon indeksin suurimmat sijoitukset ovat kiinalaisia, korealaisia ja taiwanilaisia teknofirmoja. Kannattaa tutustua ennen kuin alkaa arvostelemaan. Kulut 0,18% vuodessa, alhaiset kulut merkitsevät pitkässä juoksussa todella paljon. Tulevaisuuden tuotoista kukaan meistä ei tiedä mitään, kulut onneksi tiedetään ja niihin voi vaikuttaa.
Aloittajalle kyllä suosittelen muutakin kuin tuota eli USA ja Eurooppa etf:iä. - Indeksi.voittaa
Hajautus on sijoittajan ainoa ilmainen lounas joten hyvä vain että mukana on (pienellä osuudella) Brasiliaa, Etelä-Afrikkaa, Venäjää, Meksikoa jne.
- jklkg
Indeksi.voittaa kirjoitti:
Jospa katsot mitä tuo "yleisindeksi" sisältää. Kiina, Etelä-Korea, Taiwan, Intia, Malesia ja Thaimaa muodostavat indeksistä 71 prosenttia. Tuon indeksin suurimmat sijoitukset ovat kiinalaisia, korealaisia ja taiwanilaisia teknofirmoja. Kannattaa tutustua ennen kuin alkaa arvostelemaan. Kulut 0,18% vuodessa, alhaiset kulut merkitsevät pitkässä juoksussa todella paljon. Tulevaisuuden tuotoista kukaan meistä ei tiedä mitään, kulut onneksi tiedetään ja niihin voi vaikuttaa.
Aloittajalle kyllä suosittelen muutakin kuin tuota eli USA ja Eurooppa etf:iä.Tiedän kyllä, mitä se indeksi sisältää, minullakin on salkussa pieni siivu kyseistä rahastoa. Aloittaja ei hae nyt laajaa hajautusta, vaan kohdistusta tietylle markkinalle.
Maailmanlaajuiset msci world ja msci emerging -indeksit ovat hyviä vaihtoehtoja silloin, kun nimenomaan halutaan laaja hajautus, tai jos ei ole tarkempaa tietoa mitä markkinaa erityisesti haluaisi painottaa. Mutta ne eivät ole aina ja joka paikassa parhaita mahdollisia työkaluja. Niitä voi siis verrata sveitsiläiseen monitoimityökaluun: jos tiedät tarvitsevasi nimenomaan ruuvimeisselin, ota mieluummin käyttöön ihan oikea, kunnollinen ruuvimeisseli. - Indeksi.voittaa
"Tiedän kyllä, mitä se indeksi sisältää, minullakin on salkussa pieni siivu kyseistä rahastoa."
Ihan mielenkiinnosta, monessako rahastossa sinulla on sijoitukset? Sen takia kiinnostaa että kun pari vuotta sitten tuli perintörahojen sijoittaminen ajankohtaiseksi kävin mm. Mandatumissa ja siellä suosittelivat ostamaan kymmentä erilaista etf:ää. Ei kiitos, mitä yksinkertaisempi sitä parempi. Kolmella mennään, USA, Eurooppa ja kehittyvät markkinat. - jklkg
Indeksi.voittaa kirjoitti:
"Tiedän kyllä, mitä se indeksi sisältää, minullakin on salkussa pieni siivu kyseistä rahastoa."
Ihan mielenkiinnosta, monessako rahastossa sinulla on sijoitukset? Sen takia kiinnostaa että kun pari vuotta sitten tuli perintörahojen sijoittaminen ajankohtaiseksi kävin mm. Mandatumissa ja siellä suosittelivat ostamaan kymmentä erilaista etf:ää. Ei kiitos, mitä yksinkertaisempi sitä parempi. Kolmella mennään, USA, Eurooppa ja kehittyvät markkinat.Vanhaa perua on tavallisia rahastoja varmaan puolentusinaa kipaletta, pieniä summia, plus pari superfondetia. Etf:iäkin on noin 5 kpl, selvästi isoimpana EUNL/msci world. Kotimaiset osakkeet suorina sijoituksina muodostaa edelleen ”ihan liian ison” osan salkusta.
Vanhoja omistuksia ei viitsi vaihtaa rahastosta toiseen verojen vuoksi. Uusissa sijoituksissa olen myös noudattanut paljolti yksinkertaisuus-periaatetta, mutta välillä tulee hankittua jotain ”maustetta”. - Indeksi.voittaa
jklkg kirjoitti:
Vanhaa perua on tavallisia rahastoja varmaan puolentusinaa kipaletta, pieniä summia, plus pari superfondetia. Etf:iäkin on noin 5 kpl, selvästi isoimpana EUNL/msci world. Kotimaiset osakkeet suorina sijoituksina muodostaa edelleen ”ihan liian ison” osan salkusta.
Vanhoja omistuksia ei viitsi vaihtaa rahastosta toiseen verojen vuoksi. Uusissa sijoituksissa olen myös noudattanut paljolti yksinkertaisuus-periaatetta, mutta välillä tulee hankittua jotain ”maustetta”.Jos tulee veroseuraamuksia niin ei kannata vaihtaa. Jos taas tulee romahdus niin silloin kannattaa vaihtaa edullisimpiin, ei tule veroseuraamuksia tai ne jäävät pieniksi.
Onhan kolme suuriin indekseihin sijoittavaa rahastoa aika tylsiä mutta niin tahdonkin olevan, jännitystä etsin muualta.
Mitä mieltä muuten olet tästä Smart Beta villityksestä? Minua ei vakuuta. Aktiivista sijoittamista, hyvää on pienemmät kulut kuin aktiivisissa rahastoissa. Muuta hyvää ei minusta ole.
https://www.sijoittaja.fi/50649/mika-on-smart-beta/
- Indeksi.voittaa
Lue mitä aloittaja kirjoittaa;
"Alueen indeksirahastot eivät ole minulle tuttuja, löytyisikö niistä edes lähelle meneviä? Minusta tuo Kiinan, Korean ja Intian yhdistelmä on joka tapauksessa kiinnostava."
Hänelle siis kelpaa "lähelle" meneväkin ja ehdottamani menee aivan tarpeeksi lähelle. Kiina, Etelä-Korea, Taiwan ja Intia ovat suurimmat maat indeksissä. - Säästäjä
Kiitos mielenkiintoisesta keskustelusta. En todellakaan ole kiinnostunut Brasiliasta, Etelä-Afrikasta tai Venäjästä, tai ns."kehittyvistä markkinoista" sinänsä.
SP Aasiassa minua kiinnostaa nimenomaan sisältö: Kiinan teknologiafirmat ja jopa pieni osuus intialaiseen pankkiin. Valintani perustuu ihan siihen, mitä itse tiedän ja uskon ko maiden väestöpohjasta, kulttuurista jne. Tämä ei ole ainoa sijoitukseni, mutta minusta jännittävin ja kiinnostavin. Osakekauppaan osaamiseni ja aikani ei vielä riitä.
Indeksirahastoja kehutaan vuolaasti, mutta onko niissä omia riskejä? Tämäkin kiinnostaisi?
Kulut ovat toki kovat, mutta saako niillä jotain: turvaa kenties? Toisaalta voiko halvalla oikeasti saada hyvää?- jklkg
Indeksirahastojen vahvuus ja heikkous löytyy samasta asiasta: ne pysyvät visusti valitussa ”strategiassa” eivätkä hötkyile muualle. Sijoittajan vastuulle jää hevosen vaihtaminen silloin kun näkee sen tarpeelliseksi.
Tietysti jos markkinoilla tapahtuu isoja muutoksia toimialojen kannattavuudessa, se näkyy aikaa myöten myös indeksin koostumuksessa, mutta kiinaindeksi on aina kiinaindeksi. - Indeksi.voittaa
" Sijoittajan vastuulle jää hevosen vaihtaminen silloin kun näkee sen tarpeelliseksi."
Niin että ryhtyy aktiiviseksi sijoittajaksi, yrittää "vaihtaa hevosta" oikeaan aikaan, se on tuhoon tuomittu suunnitelma. Voi kerran tai kaksi kertaa onnistua ja sitten luulee että se on taitoa vaikka kyseessä on pelkkä onni. Tosin niinhan se menee että kun aktiivinen sijoittaja voittaa on kyse taidosta, kun häviää niin huonoa tuuria.
Ostaa ja pitää, se on paras strategia. Tätä on etenkin Yhdysvalloissa paljon tutkittu, aktiiviset piensijoittajat pärjäävät surkeimmin. Toki jokainenhan luulee olevansa poikkeusyksilö joka voittaa pitkässä juoksussa markkinat.
Hyvinä aikoina markkinat on helppo voittaa, ottaa vain enemmän riskiä. Kun huonot ajat koittavat niin riskit realisoituvat. Toki voi yrittää "vaihtaa hevosta", se on vaikeaa kun hevoset ovat liikkeessä... - Indeksi.voittaa
"Kulut ovat toki kovat, mutta saako niillä jotain: turvaa kenties? Toisaalta voiko halvalla oikeasti saada hyvää?"
Väännetään rautalangasta, pitkässä juoksussa yli 90% aktiivista rahastoista häviää indeksille. Tietysti voi kuvitella että löytää ne rahastot jotka voittavat indeksin mutta se on epätodennäköistä.
Suosittelen että ostat Marko Erolan "Paras sijoitus" kirjan ja luet sen kaksi kertaa, Tuossa kirjassa rautalangasta väännetään miksi kannattaa sijoittaa indeksirahastoihin.
- Säästäjä
Kannattaako siis pitää myös aktiivisia rahastoja, joiden tuotto painuu miinukselle? Henkkoht pidän jotain rajaa ja Kiinassa olen valmis menemään selvästikin miinukselle, oletuksena tosin että joskus kuitenkin taas nousee. Jos hevosvertauksia pitää käyttää niin minusta tässä on lupaava nuori ratsu hyvästä suvusta toisin kuin monissa muissa riskikohteissa.
Pieni rahasto myös, mitä jos muut lunastavat? Miten se vaikuttaa?- rahastoeioleikuinen
Tuo Morgan Stanleyn rahasto taitaa olla sen verran suurempi, että sp-rahaston omistajien tekemiset ei sitä hetkauta. Mutta tietysti jonkinlainen joukkopako on sielläkin mahdollinen.
Jos rahastoon sijoittajien määrä kutistuu liian pieneksi, rahasto todennäköisesti lakkautetaan tai sulautetaan johonkin toiseen rahastoon. Sama kohtalo tuntuu kohtaavan myös niitä rahastoja, joiden tuottohistoria näyttää liian surkealta. Tämä on aina riskinä rahastosijoittamisessa. Myös rahaston sijoitusstrategia voi muuttua matkan varrella. Näiden syiden vuoksi ”osta ja pidä 30 vuotta” ei välttämättä toimi, vaan rahastosijoittajakin joutuu pitämään edes vähän silmällä omistuksiaan ja seuraamaan rahastoyhtiöltä tulevaa postia. Tämä erityisesti aktiivisissa rahastoissa, mutta on muutoksia tapahtunut indeksirahastoissakin.
SP Aasiakin vaihtoi ”taustarahastoa” pari vuotta sitten. En tiedä minkälainen muutos silloin tapahtui sijoitusstrategiassa, mutta tuollaisessa tilanteessa muutos voi olla isokin. - Indeksi.voittaa
". Näiden syiden vuoksi ”osta ja pidä 30 vuotta” ei välttämättä toimi, vaan rahastosijoittajakin joutuu pitämään edes vähän silmällä omistuksiaan ja seuraamaan rahastoyhtiöltä tulevaa postia."
Indeksisijoittaminen toimiii, ei niitä lakkauta kun ostaa suurelta toimijalta. Toki indeksi automaattisesti muuttuu, ei esim S&P 500 ole nykyään sama kuin 20 vuotta sitten mutta se on hyvä, automaattisesti oikeat yritykset ovat indeksissä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808